Hit és vallás

Ferenc pápa az evangélium hirdetését az iszlám dzsihádhoz hasonlította

Thea: Való igaz, hogy a dzsihád kifejezés eredetileg ?törekvést? és nem kard általi háborút jelent, ez a fajta összehasonlítás azonban, főleg a XXI. század eseményeinek tükrében, nem mondható túl szerencsésnek és egy újabb példája a pápa enyhén szólva érdekes szóhasználatának, amiből kaptunk már ízelítőt más alkalommal is. Ti hogyan értelmezitek a pápa szavait? Egy biztos: ritkán hallunk semleges véleményeket vele kapcsolatban?

Forrás: trunews.com

A francia La Croix nevű hírportálnak adott interjújában a pápa arról beszél, hogy Jézus felhívása az evangélium hirdetésére nem különbözik a radikális iszlamisták által folytatott dzsihádtól:

“Azt hiszem, hogy ma nem az iszlámtól, hanem inkább az Iszlám Államtól és az általa vívott radikális háborútól félnek az emberek, ami részben az iszlámból táplálkozik. Igaz, hogy a hódítás az iszlám lelkület fontos része, ugyanakkor Jézus kijelentését, amikor Máté evangéliumában elküldi tanítványait, hogy tegyenek tanítványokká minden népet, szintén értelmezhetjük egyfajta hódításként.”

A pápa azt is kifejtette, hogy nem szeret Európa ?keresztény gyökereiről? hallani, mert zavarja a ?gyarmatosító felhang? és arra szólított fel, hogy az európaiak integrálják a muszlimokat.

“Erre az integrációra annál inkább szükség van, mert a jólét önző hajszolása közben a csökkenő születési ráták súlyos problémákat hoznak Európa számára. Demográfiai űr van kialakulóban.”

A pápa a szocialista gazdaság előnyeiről is ejtett néhány szót:

“A Közel-Keleten és Afrikában folyó háborúk tekintendők az elsődleges problémáknak, illetve a fejlődés hiánya Afrikában, ami éhezést eredményez,. ? Az emberiség vagyonának nagy része a lakosság egy kis hányadának kezében összpontosul. ? A teljesen szabad piac nem működik. A piacok önmagukban jónak mondhatók, ugyanakkor támasztékra, egy harmadik félre vagy államra is szükségük van, ami felügyeli és kiegyensúlyozza őket.

Más szóval szocialista piacgazdaságra [van szükség].”

Érdemes megfigyelni, hogy a katolikus hívők között egyre többen tekintenek éles kritikával a pápa tetteire és kijelentéseire. Az egyik legismertebb, az Egyesült Államokban 1967 óta megjelenő hagyományos katolikus lap, a Remnant például nyílt levélben szólította lemondásra Ferenc pápát.

“Sürgős felhívás Ferenc pápának: változtasson irányt vagy mondjon le pápai hivataláról.

Egyre több katolikus hívő, köztük bíborosok és püspökök jutnak arra a felismerésre, hogy az Ön pápasága, amely egy váratlan pápaválasztás eredménye, káros az egyházra. Többé lehetetlen tagadni, hogy Ön vagy képességeinek, vagy akaratának híján képtelen azt tenni, amit egy pápának tennie kell: önmagát és az egyházat is folyamatosan kötelezni arra, hogy engedelmeskedjen Isten Igéjének és ellenálljon minden olyan opportunista kísértésnek, amely az alkalmazkodást, a felhígulást és a megalkuvást célozza meg.”

Előző posztKövetkező poszt

33 hozzászólás

 1. Szerintetek miért kapott a pápa a szabadkőművesektől díjat, ráadásul a legnagyobbat!
  Nyilván nem véletlenül.
  És hogy a katolikusoknál is kiveri a biztosítékot. A búza és a konkoly szétválasztása megkezdődött.
  A vatikánban mohamedán imák is elhangoznak, ami igen csak messze áll az evangéliumtól.
  Van egy olyan mondat is a cikkben ami azért előre vetít egy-két dolgot. A pápa nem szereti, ha Európa keresztény gyökereiről beszél.
  Az persze más kérdés, hogy miféle keresztény gyökerek, hiszen európa valahol a római birodalom utóda, és egy eltorzult kereszténység szolgált e gyökérként.
  Az angol jogrend persze néha tükrözi a bibliai jogrendet, de a római kereszténység ettől igen csak messze van.
  Viszont ez a mondat azt jelenti, hogy emberek, ne nagyon mondogassátok, hogy keresztények vagytok, mert ezzel sértitek az iszlám és egyébb hívőket.
  Pontosan ez az új világegyház lényege. Az egy Istem nevében mindent összeterelünk, egy masszába gyúrunk, aki pedig nagyon prédikál Jézusról, a messiásról, azt kirekesztjük, majd üldözzük.
  Pedig az egy Istenhez csak egy út vezet, Jézus Krisztus. A pápa nyilván ezt nem óhajtja elfogadni, hiszen tevékenysége köszönő viszonyba sincs az írásokkal.
  Lehet, hogy igaza van azoknak a katolikus jövendöléseknek, amelyek pont erről szólnak, hogy egy pápa szétzülleszti az egyházat? Nem gyakorlom a katolikus vallást, de azért elgondolkodtató.

   1. VICARIUS FILII DEI A számok helyiértékének összeadásával kijön a 666. azaz az Antikrisztus száma, aki szövetkezik a földből feljövö fenevaddal, aki néhány értelmezés szerint Észak-Amerika, mert a Jezsuita pápa ugyanúgy mint a pápaság mindig, most is a legnagyobb hatalommal szövetkezik. Ennek számos jelét adta a közelmúltban is. Most is, amikor börtönbe zárnal egy keresztényt azért, mert idézett a Bibliából, akkor pont most kell a dzsiháddal azonosítani? Szerintem ez gyaláza!

 2. Én senki helyében nem nézném meg az alábbi videót.
  Nem csak,hogy egy súlyosan new age-es mutatvány,de ráadásul egy néger férfi megcsókol benne egy fehér nőt.Brrrr!Távozz tőlem sántán!!!Az egyik szólóénekesnő meg egyenesen zsidó.Na jó,az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy a hülyeség,csak úgy,mint a betű,öl.Közben meg az a szerencse -ami egyben egy mindenek felett álló igazság is-,hogy az élet,amit Isten adott,sosem múlik el,hanem csak egyre teljesebbé válik örömben.Ja,hogy ez nem is szerencse kérdése…?! 😉

  BÉKESSÉGET HAGYOK NÉKTEK.AZ ÉN BÉKESSÉGEMET ADOM NÉKTEK: NEM ÚGY ADOM ÉN NÉKTEK,A MINT A VILÁG ADJA.NE NYUGTALANKODJÉK A TI SZÍVETEK,SE NE FÉLJEN!

  https://www.youtube.com/watch?v=C4740nZKERw

  1. Kellett provokálnod,….megnéztem. Tanulságos volt. Whoopi Goldberg is csatlakozott a newage-sek táborához 🙁 Lehet az a Marihuána tehet róla, ami szerinte megváltoztatta az életét? Nagyon is elképzelhető.

   1. Az “Apáca show”,ugye? 😀
    Nem tehetek róla,gyerekkorom óta nagyon szeretem a Hair-t.Eléggé meg is ütött,amikor megtudtam róla dolgokat… De a gonosz mindig csak a betűben lakik,vagyis tulajdonképpen sehol sem.Különben is,a kutya mindenit,az igazságot nem lehet ellopni!Akkor is: LET THE SUNSHINE IN!!! :))) Meg olykor még ez a műanyag pápa is tévedhet a mi javunkra…. 😉 “Ezek” bármit is tegyenek,abból úgy is mindig csak béke származik,akármennyire ne szeressék is ezt a makacs,ám de csodálatos tényt.”Ezek”,vagyis háttérék,akarom mondani,a háttérhatalom nem más,mint a mi óemberünk – az rejtőzködik ennyire.

    Nekem is van nem létező (h)óemberem.Semminek sem tud örülni…..pedig nem is létezik.Így hát vele nem lehetek azonos,hanem csak Jézussal,aki viszont nagyon is létező,és sosem volt olyan,hogy ne létezett volna,és nekünk adott mindent,legfőképpen saját magát….

    Szóval….

    LET THE SUNSHINE IN………..LET THE SUNSHINE IN………..LET THE SUNSHINE IN…………….!!!!!!!!!!!!

    1. Ha ilyesmi adja a töltetet, mint ez a dal, akkor nem csodálom hogy én is leesek a székről, annyit nevettetsz! :DDD

    1. Nem zavart meg, csak az “okostelefonom” egy kicsit analfabéta

    1. És a virágok is belén vannak kódolva … ugye? Tavaszi szél vizet áraszt, virágom, virágom 😀

 3. Azok a régi szép idők, amikor még a pápa keresztes hadjáratot hirdetett, most pedig csak sunyin integrálni akar. Legalább mondaná azt, hogy szorítsuk ki az iszlamistákat a Templom hegyről és égjen a Szikla mecset. Aztán amikor fordult a kocka és elindult a félholdas horda Európának, akkor nem holmi tyúkhálót feszítettünk a déli végekre, hanem Kinizsi Pál térdig gázolt a pogányok véres tetemében. Változik a világ, az egyszerű megoldások helyett a nehezebb utat válasszuk, pedig egy jó kard olcsóbb, mint egy iskolapad. Ma délután is elmarad a török verés, helyette duzzogva kerti sütéssel múlatom az időt, pácolt sertés karaj és sör, amíg nem tiltják be.

  1. Neverend,má ne vedd tolakodásnak,de egyszer szívesen csatlakoznék ilyen kerti sütögetéshez.De tudnod kell,hogy én pacifista vagyok. 😀 Ami szerintem azért jó,mert a pacifisták kevesebbet duzzognak.Hihi!Még a csótányt sem csapom agyon,csak a szúnyogot,de azt is csak késve,miután megcsípett.Amikor lehet,akkor még előtte,de még akkor sem mindig sikerül,amikor már megcsípett.Szóval tudom,hogy vannak lukak a pacifizmusomban… De legalább tényleg kevesebbet duzzogok,mint az egyáltalán nem pacifista emberek. 🙂 Igaz még az is,hogy a karajt is szívesen megeszem… A pacifizmusom itt is csorbát szenved,de legalább én rendre megimádkozom az életét értem adó állatokat,meg azt is,hogy ételhez juthattam,már megint.Mert azért enni nagyon szeretek.Meg a komlót is szeressssük,meg a gyümölcsöt is.Az se baj,ha mindez folyékony. 😉 Legalább addig legyünk jól,amíg lehet,amíg nem gyön a török… :DDD Amikor meg már itt van,megmulatjuk azt is!Isten univerzumában a megoldás úgy is törvényszerűen a probléma előtt jár… 🙂

 4. Emlékeztetőül:
  A Korán ezt tanítja: ?Dicsőség istennek, akinek nem volt se fia, se társa a kormányzásban. ? Ne mondjátok, hogy hárman voltak. Isten csak egy egyetlen, és távol legyen tőle, hogy fia lett volna.? (Sure 17,111; 4,169)
  A Szentírás pedig ezt: ?Az az antikrisztus, aki tagadja az Atyát és a Fiút. Aki tagadja a Fiút, az Atyát sem ismeri? (1 Jn 2,22-23)
  A Tízparancsolat első parancsa: Ne legyen más istened!
  Keresztvetéskor pedig ezt mondjuk: Az Atyának és a Fiúnak és a Szentlélek Istennek nevében, Amen.

  A hamispróféta előtt mind ezek a tanítások vagy ismeretlenek, mert úgy lett a zsinati szekta feje, hogy soha nem hallotta ezeket, vagy előre megfontolt szándékkal tagadja e hitigazságokat. Ezek után csak az a kérdés, hogy azok, akik ennek ellenére pápának tartják őt és szektáját Krisztus Egyházának, mit fognak válaszolni Urunk Jézus Krisztusnak haláluk után, amikor Ő ítélni fog felettük?

  1. Káin nem fogja végrehajtani tervét, és ezúttal nem fog megszabadulni Ábeltől. Megakadályozom ebben, rajtaütök. Nem is sejti, hogy úgy fogok szobájába lépni, mint a tolvaj, hogy leleplezzem tervét, és megfosszam ruháitól. És Káin mindaddig ruhátlan marad, amíg bűnbánattal elém nem járul. Ez lesz az igazságosság órája , amely esedezést, könyörgést és félelmet vált ki. Imádkozz ezért az óráért!

   http://www.tlig.org/hu/humsg/hum267.html

 5. BOLDOGOK,AKI SEHOVÁ SEM SIETNEK,MERT ŐK NEM ÉRKEZNEK MEG SOHA SEHOVA

  Egy olyan világban szeretnék élni,ahol nem kell soha sietni.Sietni nem,csak úton lenni.A sietés a legvészesebb kór,mintha ki akarnék ugorni a mostból,nem véve észre semmit magamból,abból,aki vagyok – a Vagyok.Nem megérkezni akarok.Úgy is az úton maradok; hiszen minden út.Benzinkút sem kéne,nem menni sehová sietve,nőjje be a por lassan a töltőállomást,míg nyugiban megnézünk együtt egy ötmillió éves látomást.Élvezni közösen egy végtelen álmodást… Áldomást inni közben a nyugodtan kelő Napra,a szirmát,titkát és világát bontó virágra.Csigára venni a tempót….laza kortyonként inni ki azt a korsót….nyugodtan hányni a falra a borsót….
  Pótkerék se kéne,mert ha az egyik esetleg bedefektelne,gyalog mennék fel a hegyre.Hehehe….!Ez ám a beszéd!Fent a hegyen… Ahol boldogok a nyugodtak,és akik sehová sem sietnek.
  Ez még nem a vége.
  Béke!

  https://external-vie1-1.xx.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQAhyY6go5eay7wM&w=487&h=365&url=http%3A%2F%2Fstatic.fjcdn.com%2Fpictures%2FJesus%2Bsays%2Bslow%2Bdown_edd854_4039306.jpg

 6. Ha nem egy merőben eltérő kultúra fiataljairól lenne szó akkor nem is lenne akkora baj, hiszen idővel valóban integrálódnának mert közös alapok vannak.
  De mit kezdjünk olyan fiatalokkal akik a kultúrájuk szerint 15 évesen már felnőttnek számítanak és lenézik a tanárnőket és nem hajlandók beülni az órájukra . Valamint egy nem muszlim férfira nem tekintenek tisztelettel. Nem szebedna őket ide beengedni. Főleg, hogy dolgozni sem igazán akarnak pont ezért mert nem hajlandók főnöknek elfogadni egy nem muszlim férfit a nőket pedig lenézik. Sajnos ezt másodkézből tudom a gyerekvárosi ismerősünk által. Most ott őriznek fiatalkorúakat akiket előőrsnek küldött a családjuk mivel náluk ez már nagykorúnak számít. 15-16 év. A szexuálisan legintenzívebb korszak küszöbe, ráadásul azzal a szemlélettel jönnek hogy az európai nők erkölcstelenek mindenkivel lefekszenek.
  A pápa ostoba gondolatai pedig felháborítóak.

  Isten minden népnek meghatározta a helyét és határait. Valamint kijelenti az ige hogy aki nem dolgozik ne is egyék!
  Hogy lehet Krisztus örömüzenetét az erőszakos de legalábbis kényszer vallási gyakorlatokat ránk erőltetni akaró muszlim valláshoz hasonlítani.
  Igen egy muszlim TÖREKSZIK azért hogy kiérdemelje Allah kegyét és jó tetszését.
  Jézus pedig már kiérdemelte az Atya jó tetszését nekünk levéve rólunk az átkot!!
  Ez homlok egyenest ellentétes!!

  1. “ráadásul azzal a szemlélettel jönnek hogy az európai nők erkölcstelenek mindenkivel lefekszenek.”

   “Isten minden népnek meghatározta a helyét és határait. Valamint kijelenti az ige hogy aki nem dolgozik ne is egyék!”

   Ezek itt tényleg nem jellemzőek az európai, ha nem is a többségre, de legalább is az emberek egy bizonyos(egyre csak)növekvő)részére?

   Talán jobban is kifejtettém, hogy mi is történik manapság ezekben az általunk annyira féltett európai tarsadalmainkban, de most maradók ennél az egyszerű kerdesnél. Amúgy hidd el nekem kedves Szánta, “nem zörög a haraszt…..”

 7. Két lehetőség van.Vagy tisztában van azzal a pápa, hogy a végső időket éljük, és a gyeplőt a lovak közé csapva hirdeti a nagy toleranciát , szeretetet, nyitott kapukat, vagy az ellen térfélen csinálja ugyanezt, számomra ez még nem tisztázott.
  Róma a legelső nyitott kapu, csak kis idő kérdése, és Afrika szegényei és tudatlanjai betódulnak, ha akarja Európa, ha nem.
  De meg van írva, hogy “a választottakért megrövidülnek azok a napok.”Máté 24:3-22.

  1. Rómába a szegények, a menekültek nem mennek be, nagy az elővigyázatosság, magyarul a fegyveres védelem. Mintha Jézus “vigyázott” volna!

 8. Hagyjuk má megint ezt a jó katolikus egyház vs. rossz katolikus egyház…katolikus egyházi mesét. Jaaa, hogy nem is erről szól ez a poszt? Bocsánatot kérek az elkalandozásomért. Sajnos azt meg nem ígérhetem, hogy többé nem fordul elő.

 9. Németország, a nagy behívó/befogadó (kapzsiságból, hogy dolgozzanak helyettük) majd szétosztó (amikor kiderült hogy mégsem fognak dolgozni legtöbben) nem őszintén jóakaratból cselexik.
  Magyarország a legkevesebb migránst/menekültet befogadó ország az únióban. De terroristákat, amik az ördög/sátán miért engedjen be egy ország? Jelenleg a legjobb módszer ennek a kiszűrésére a személyes papírok. Akinek ez rendben van és nem körözés alatt álló bűnöző az hozzánk is bejöhet, akinek nincs az nem. Szerintem ez így okés. Rendben hogy lehet rendes menekült a papírtalan emberek között is, de ennél jobb módszer jelenleg nincs. Ha valaki bűnöző akkor az lehet bármilyen vallású, egyre megy. Ez nem iszlám kérdés. A Pápa nem lehet annyira hülye hogy nem tudja hogy itt most nem emberiességről van szó hanem az ő általa vezetett hit létéről. Amúgy mi lenne ha összes európai bemenne mondjuk Szaudarábiába menedéket kérve, mert hogy nincs pénze, (mire odaérne gyalog tényleg elszegényedne) mi lenne akkor? Persze biztos nem engednének be oda senkit. Ha a Szíreket sem engedik be, egyértelmű.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend