Járványok

WHO: Az antibiotikum rezisztencia globális veszéllyé vált

Joseph Candel: A modern orvoslás korában miért látunk egyre több súlyos vagy halálos betegséget a világon?

Máté 24. fejezetében Jézus azt mondta, hogy a visszajövetelét közvetlenül megelőző időkre egyebek mellett a járványok lesznek jellemzők.

És valóban, egyre több orvos figyelmeztet arra, hogy elveszítik az egykor kezelhető betegségek elleni küzdelmet.

Bár tudjuk, hogy Jézus szavai valósulnak meg a szemeink előtt, ezeknek a csapásoknak a forrása leginkább az ember tevékenységeiben keresendő. A Biblia pedig nemcsak a veszélyekre hívja fel a figyelmet, de afelől is biztosít, hogy Isten képes a betegségektől megvédeni vagy megadni a gyógyulást, ha Benne bízunk:

?Nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás.? (Zsoltárok 91:10)

?És feltámad néktek, a kik félitek az én nevemet, az igazságnak napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt.? (Malakiás 4:2)

drug resistant

Forrás: voanews.com

Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztet, hogy egyre több betegség válik kezelhetetlenné az antibiotikumokkal szembeni erősödő rezisztencia miatt, ami több millió ember életét veszélyezteti.

A WHO által készített tanulmány szerint egyetlen olyan térség sincs a világon, amelyik képes lenne megbirkózni ezzel a globális veszéllyel. A 133 ország mindössze egynegyede rendelkezik az antibiotikum és egyéb antimikrobiális szerekkel szembeni rezisztencia leküzdésére vonatkozó tervvel.

A tanulmány szerint a közvélemény tájokozottsága is rendkívül alacsony, így a legtöbben úgy gondolják, hogy az antibiotikumok ma is hatékonyak a fertőzésekkel szemben. Emiatt sokan akkor is antibiotikumot szednek, amikor arra nincs szükség, illetve a használata nem hatékony, ami tovább fokozza a rezisztenciát.

Charles Penn, a WHO antimikrobiális rezisztencia koordinátora elmondta, hogy a felmérés szerint a recept nélküli antibiotikum használat nagyon elterjedt a világon:

?Sürgős közbeavatkozás hiányában a világ egy úgynevezett post-antibiotikus kor felé halad, amelyben a hétköznapi fertőzések és kisebb sérülések, amelyek egy évtizede még kezelhetők voltak, ismét gyilkolhatnak. Emellett egy egész sor komoly betegség kezelésére is képtelenek leszünk, mint amilyen a vérfertőzés, a tüdőgyulladás, a malária vagy az AIDS, továbbá a fejlett orvosi kezelések, mint a rák elleni kemoterápia vagy a komolyabb műtétek is kockázatosabbá válnak, vagy akár meg is szűnhetnek.?

Penn egyértelművé teszi, hogy nem egy jövőbeli problémával állunk szemben. Már ma is léteznek olyan betegségek, amelyek korábban kezelhetők voltak, ma pedig nem:

?Leggyakrabban a gonorreát hozzuk fel példának, mivel világszerte találkozunk olyan esetekkel, amelyek semmilyen antibiotikumra nem reagálnak. Egy másik jó példa a többszörösen gyógyszer rezisztens tuberkulózis, amelyből több ezer esetet regisztrálunk évente. Tehát ezek mind olyan fertőzések, amelyek kezelése rendkívül nehézzé vált. Nem könnyű számokban kifejezni, hogy mi vár ránk a jövőben, de amennyiben nem cselekszünk sürgősen, a helyzet romlani fog.?

Előző posztKövetkező poszt

32 hozzászólás

  1. “Ha át vizsgálod az Írás más helyeit, ahol a sokaságnak jelzi, hogy ?mi Atyánk? vagy ?hívjátok Atyának?, akkor ott nem használja az Abba-t”
    Kedves Seraf, én is azt javaslom, hogy vizsgáld át az Írás más helyeit, pl. azokat, amiket Lemuel idézett 😉
    “Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk:
    ?Abbá, Atyám!?” Nézd meg, hogy itt nem Jézus mondja, hanem MI kiáltJUK.
    Az “Atya” szóhoz ragaszkodni egyébként kábé olyan, mintha mondjuk megszólnál valakit, mert testvérének nevezi a másikat, holott az újszövetségben végig az “atyafi” szó szerepel. Én sem tartom egyébként ezt olyan lényeges kérdésnek, ha te ragaszkodsz a régies magyar Atya szóhoz, nyugodtan tedd, de a Bibliából teljesen egyértelmű, hogy Isten az ő Fiával egy szintre emelt minket olyan értelemben, hogy a gyermekei lettünk, és nyugodtan szólíthatjuk Apának, ahogyan a már idézett igék is erre buzdítanak. Isten áldjon!

    1. Kedves Xenia .

      Értelek én : Értettem Lemuel-t és a kiemeléseket is ; Nem tudom
      érdemes-e és mennyire menjünk bele ennek a boncolásába, mi –
      vel akkor kell a szavakon / fordításokon leragadni, illetve kivesézni .
      Pont ezt akartam elkerülni az ‘apa és atya’ szó ránk vonatkozó he –
      lyesebb használatával – De ha úgy gondolod ….. Bár jelzed, hogy
      nem fontos, így én se eröltetem, igaz nem egyszerű *gumicsont*
      amit bedobtak, hogy a konkrétan magyar néphagyományos ( népi
      vallásos – azaz katolikus / református / evangelikus / stb, vagyis a
      közös magyar ) megnevezést kikezdjék és abba zavart keltsenek .

      Hogy a magyar fordítások mennyi revidiáláson vannak túl, ha nem
      boncoljuk a kérdést, akkor nem is érdekes – A következőt viszont
      azért jelzem, hogy értsd a magyar “Abbá, Atyám !” külföldi haszná –
      latát – Persze akik nem ismerik nyelvükben az ‘atya’ szót, azoknak
      van némi hátrányuk a magyarral szemben { Nem megjegyzés volt }

      PÁL LEV. RÓMAB. 8 : 15
      MAGYAR ; Abbá, Atyám !
      ANGOL ; Abba, Father .
      NÉMET ; Abba, lieber Vater !

      Természetesen az általad leírtakkal egyet is értek abban a tekin –
      tetben, hogy a “fiúság Lelkét kaptátok” ( régebben / korábban is ),
      és akár igazollak a következőkkel ( János Ev. 10 : 34 & Zsoltárok
      82 : 6 ), de igérem ( nem tudom máshogy írni ), nem szólok meg
      azért senkit, mert testvérnek tekinti / mondja a másikat, mert az a –
      tyafi szó ellenére tudom, hogy egy pártól származunk – Különben
      értem mire gondolsz s talán te is, hogy én mire { Kellemes napot }

  2. Kedves Eszter!
    Nem szerencsés Isten megoldási tervét a 6 millió zsidó áldozat esetével keverni, akik számára végső megoldás volt ez a náci szóhasználat szerint, és ott pont nem védte meg őket Isten, hanem hihetetlen nagy szenvedéseken mentek át, és a szerencse az volt, ha gyorsan véget ért a szenvedése valakinek és nem tartott évekig, és csontsoványra fogyva lehelte ki valaki végül az életét.
    Isten valóban hatalmas, de az Ő tervében a hitükért meghalók is benne vannak, ezt sose felejtsük el, és minek áltatnánk magunkat és egymást azzal, hogy néhányan meg kell majd halljunk, ami nem azt jelenti, hogy Isten nem szeret, csupán azt, hogy hosszú tűrő az ördögi gonoszság ellen, még ilyen áron is, amíg be nem telik az ideje. Az ördög meg tudjuk nem ment szabadságra, a bűnök meg egyre csak nőnek, szaporodnak, még hívők részéről is, akiken mint a Szentírásból tudjuk, majd elkezdődik Isten igazságos ítélete, majd utána a világon is.

    “Mert itt van az idő, amikor elkezdődik az ítélet Isten háza népén. Ha pedig először rajtunk kezdődik, akkor mi lesz a vége azoknak, akik nem engedelmeskednek Isten evangéliumának? És ha az igaz is alig menekül meg, akkor hova lesz az istentelen és a bűnös?” (1Pt 4,17-18.) – itt a szenvedésről is ír a Biblia, miszerint Boldogság Krisztusért szenvedni, így érthető meg az apostolok és első keresztyének üldöztetések miatti halála, a ma is folytatódó évi 100-160 ezer becsült keresztyén mártír halálával szerte a világon. Az Isten hiteltelenítése lenne, ha azt állítanánk magunkat áltatva ilyen tények mellett, hogy Isten mindig minden körülmények között megvéd az ellenségeinktől és bántódásunk sem eshet. A közelmúlt ártatlan keresztyéneinek lefejezései is a gonosz látszólagos, földi viszonylatban való győzelmét mutatja inkább, nem Isten védelmét, vagy győzelmét, ami inkább a kiábrándító cserbenhagyást fogalmazhatná meg egy emberben, ha valaki azt várja el Istentől, amit nem ígért meg feltétlenül egy mai hívének, mint Dávidnak egy adott helyzetben, amiről a zsoltárokban személyes bizonyságot tesz, hogy oltalmazza őt. Az az ígéret, amit kapott Dávid és 1-1 személy személyesen, az a nekik adott ígéret volt, nekünk is ha ad Isten személyes ígéretet, akkor abban hű Isten, de tudjuk, hogy Jézus is megmondta, hogy gyűlölni és üldözni fognak minket, börtönbe vetnek és megölnek egyeseket, és ez olvasható ki az Újszövetség lapjain is, ami összhangban van a tapasztalattal, vagyis valóban üldözés, börtön, gyilkosságok és gyűlölet sokszor a keresztyének sorsrésze – meg a hűségeseknek a mennyei jutalom.

    1. A hitleri példához kapcsolódóan, rengeteg keresztyén hívő is ott lelete a halálát, akiket nem védett meg a haláltól egy minden helyzetben gyermekeit megvédő mennyei Apuci, ami elvárás egy hamis istenképből fakad. Isten, ha szereti is az övéit, rendszeresen “megengedi”/hagyja, hogy megöljék a prófétáit, a népét, még a Fiát is, és a szenteket az idők végéig, míg újjá nem teremti a világot és az afölött gyakorolt hatalmat át nem veszi e világ fejedelmétől a Messiás.

      Emellett valóban sokan csodálatosan megmenekültek a háborúban, még a koncentrációs táborokban is, és azóta is, Isten keze és közbe avatkozása nyomán. Ez is igaz, meg az is, hogy nem véd meg mindenkit az üldöztetéstől, betegségektől és a haláltól. A járványok idején sok keresztyén és misszionárius szokott meghalni, mert ők szeretetből, önfeláldozó módon a bajban is az első sorban vannak, hogy segítsenek másoknak a szenvedő ágyuk mellett.

      1. Számomra Sidrák, Misák és Abednégó szavai fejezik ki legjobban a helyes hozzáállást:
        “Ímé, a mi Istenünk, a kit mi szolgálunk, ki tud minket szabadítani az égő, tüzes kemenczéből, és a te kezedből is, oh király, kiszabadít minket. De ha nem tenné is, legyen tudtodra, oh király, hogy mi a te isteneidnek nem szolgálunk, és az arany állóképet, a melyet felállíttatál, nem imádjuk.” Dániel 3:17-18

        1. Jób is jó példa, aki bízott Istenben, bár nem volt megőrizve az életét leszámítva a csapásoktól, amiben mindenét és mindenkiét , sőt még az egészségét is elvesztette – majd Isten kegyelméből 2x-es áldást nyert. A sátán kérte ki Jóbot Istentől, Aki az életét leszámítva odaadta neki a próbatételre. Vajon mi kiállnánk-e egy ilyen próbát, akár egy olyat, mint a Holokauszt koncentrációs táborai voltak, ahol sokan megtagadták a próbák miatt az Istenbe vetett hitüket, nem úgy, mint Jób, vagy a halni is kész Sidrák, Misák, Abednégó, akiket Isten csodás módon szabadított meg, mert őfeléjük ez volt a terve és Őt megdicsőítő szándéka.

          Jakab levele
          5,10 Vegyetek példát, testvéreim, a szenvedésben és a türelemben a prófétákról, akik az Úr nevében szóltak.
          5,11 Íme, boldognak mondjuk azokat, akik tűrni tudtak a szenvedésekben. Jób állhatatosságáról hallottatok, és láttátok, hogyan intézte a sorsát az Úr; mert igen irgalmas és könyörületes az Úr.

        2. Most jókat írtok, jó olvasni. Végre egy húron pendülünk 🙂

      2. Janos 15.

        18
        Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál.
        19
        Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, ami az övé; de mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, azért gyűlöl titeket a világ.
        20
        Emlékezzetek meg ama beszédekről, amelyeket én mondtam néktek: Nem nagyobb a szolga az ő uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldöznek majd; ha az én beszédemet megtartották, a tiéteket is megtartják majd.
        21
        De mindezt az én nevemért cselekszik veletek, mivelhogy nem ismerik azt, aki küldött engem.
        22
        Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nékik, nem volna bűnük: de most nincs mivel menteniök az ő bűnöket.
        23
        Aki engem gyűlöl, gyűlöli az én Atyámat is.
        24
        Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, amelyeket senki más nem cselekedett, nem volna bűnük; de most láttak is, gyűlöltek is, mind engem, mind az én Atyámat.
        25
        De azért lőn így, hogy beteljesedjék a mondás, amely megiratott az ő törvényökben: Ok nélkül gyűlöltek engem.

  3. A virusok és a bacik mutálódtak és már nem hatnak rájuk az egykóri ellenszerek. Másszóval immuninsak lettek. Mint a pestis. hallottam hogy az is ezt csinálta.

    Testvéreim figyeljetek! bármi közelit is, ha egy halálos járvány ( mint régen a pestis) vagy a szellemi dimenzió összeolvad a mi fizikai dimenzionkal, vagy elkezdenek minket üldőzni mint a zsídókat hitler, akkor se féljünk mert A mennye Apuci kitalál valamit amivel megvédhet minket.

    Szóval én nem félek. Csak egy kicsit a CERN től mert ismerem a paranormális átéléseket de Apuci mindig tudja a választ.
    Ő ami hősönk és megmentönk.

    Szeretünk Apu 🙂

      1. én Istent apának nevezem mert ő az én mennyei apám.

        te nevezhetet Istennek ha akarod.

        Az engem nem érint 🙂 kérlek ne szólj bele hogyan nevezzem őt. oké?

        köszönöm

        1. Nem egészen oké : Még akkor se ha jó szándékot feltételezek ;
          Ha Jézust akarod követni ( mint írtad ), akkor nevezd úgy ahogy
          azt Ő tette ( Atyám ) és amiatt szóltam bele ( de mások is meg –
          tették volna ), mert ez nem a nyilvános tisztelet jele .
          A rövid válaszod ( “engem nem érint – ne szólj bele” ) jellem-rajz
          is ( mint, ‘kit érdekel – azt teszek amit akarok’ ), de ennek ellené –
          re leírom miért : Mennyei ‘apa’ nincs, de van földi / testi apa / a –
          pád, és van a Teremtő Isten, aki a Mennyei Atya – Ha ezt megér –
          ted, akkor azt is, hogy miért szóltam bele .

        2. Érdekes, az Ómen 4 Awekanen filmben is apámnak nevezi lucifert a kis Damia Thorn,amikor a babysittere kérdezi ki tanította meg ezekre a fordított keresztekre,amiket a fürdőszoba bepárásodott tükrére rajzolgatott az ujjával.Az apám..felelte….Az apád?Ki az apád?-kérdi a babysitter…A te apád is…feleli a kis Damia….( ez a név a Damien női alakja,ugye az Omen 1-2-3ból,ami a Damon szóra utal)…és erre elkezdi arcon köpködni a bébiszittert majd ráuszítja a véreb kutyáját,végül kizuhan az ablakon egy ilyen sörgő szerűségre.Nagyon félelmetes,hogy később Damia,sörgőzés közben,pont abban a helyzetben fekszik rá,ahogyan a bébiszitter is feküdt rajta holtan.Engem ettől kirázott a hideg…Visszatérve,tehát már filmeben is hangoztatják ezt a luciferisták,hogy istenük az emberiség apja vagy atyja,ő teremtett minket és nem Isten….ami megint csak nagyon súlyos Isten gyalázás és kolosszális hazugság…ez a Avatara is a youtuben sátánt teremtőnek hívja és anyagnak…nem véletlenül hiszen Avatarának az apja szabadkőműves és Avatara is az…ügynökök mind a ketten…

        3. különben is meg van írva hogy legyetek olyanok mint a gyerekek különben nem mentek be a mennyek országába.

          a gyerekek szelleme tiszta és csak szeretet ad és akar nem bonyolitja túl semmit és nem éedekli hogy mi mitől va.

          ez egy filmre emlékeztet a ” Menyország valóság” címmel ami egy igaz történet.
          ott is a viszatérő 4 éves fíú beszédét nem akarták a hívők elhinni mert amit a fiú mondott az tul lehetetlen a fejükben számukra. Nem bírták felfogni az egyszerűt. A gyerek meg képes felfogni.

          én leszek gyerek és elhíszem az egyszerűt.

          a hívők képesek túlbonyolítani ezt az egészet mert nem képesek felfogni az egyszerűt.

        4. Luxbeci az Avatara már ennyire borzalmas? Eddig csak azt mondta, hogy Júdás jót tett mert így Jézus meghalhatott értünk – még leírni is szörnyű, de ez, már mindent felülmúl. Közös imát kellene érte kezdenünk ! Mit szóltok ?

      2. Az arámi eredetű Abbá (Atyám, édesapa) egy bensőséges, akár becéző (apuka, apácska) megszólítása Istennek, zsidó kisgyerekek szokásos megszólítása volt az apjuk felé, amely családi meghittséget, bizalmat sugárzott. Az Ószövetségben nem nagyon jellemző a használata, nyilván azért, mert Istent tisztelték, és ezt a megszólítást túl közönségesnek, illetlennek érezték. Jézus használta először, újszerűen, amit később a görögül beszélő keresztyének is átvettek, Pál apostol leveleiben fordul még elő az újszövetségi Szentírásban, és ott pl. arra is hivatkozik, hogy a szívünkbe költözött Szent Szellem is így kiált fel. A használata indulattól-szívállapottól függően nem feltétlenül jelent tiszteletlenséget Isten felé, de a túl könnyelmű, laza használata, mint a gyüli, tesó, úr vacsi és hasonlók használata nem javasoltak, mert profanizálják a szentet, a méltóságát a tiszteletre méltónak.
        Mk 14,36
        És így szólt: Abbá, Atyám!
        Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te.
        Róm 8,15
        Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk:
        “Abbá, Atyám!”
        Gal 4,6
        Mivel pedig fiak vagytok, Isten elküldte Fiának Lelkét a mi szívünkbe, aki ezt kiáltja:
        “Abbá, Atyám!”

        1. LEMUEL .

          Fentebb leírtam, hogy neked / nekem miért nem apa, hanem Atya :
          Pontosabban Mennyei Atya ; Természetesen tisztában vagyok az
          Abba szó jelentésével ; Viszont azt gondolom, hogy elfelejtesz va –
          lamit, mivel leragadtál a szavakon – Neked, azaz nekünk van testi
          apánk, de Jézusnak nem volt és ha Ő használta az Abba szót, ak –
          kor arra jó indoka volt .

        2. Kedves Seraf,
          Szerintem te ragadtál le a szavaknál. A Lemuel által idézett igék egyértelműen mutatják, hogy teljesen helyénvaló nekünk is ugyanúgy nevezni Istent, ahogyan Jézus tette, hiszen a Fiúság lelkét kaptuk, és ő ugyanúgy a mi édesapánk lett.
          Magyarul az Atya egyébként csak egy régies szó, korábban így nevezték az emberek a földi apjukat, ma már nem használjuk erre, és ha régen helyén való volt ugyanazzal a szóval megszólítani Istent, mint a földi apánkat, akkor most is ugyanúgy helyénvaló 😉

        3. Kedves Xena .

          Hidd el nem ragadtam le a szavaknál : Illetve ellenőrizd ; A jelzés
          sem azért történt, mert egetverő tévedés lenne ; Viszont tévesz –
          tés ha az Írást és Jézus kijelentéseit egészében tekinted – Ha át –
          vizsgálod az Írás más helyeit, ahol a sokaságnak jelzi, hogy “mi A –
          tyánk” vagy “hívjátok Atyának”, akkor ott nem használja az Abba-t .
          Mindenesetre a lényege, hogy Neki nem, de nekünk van / volt tes –
          ti apánk – Meglehet úgy tűnik, mintha a szavakon akadnák fent, de
          egyre jobban terjed, hogy egyszerűen apának nevezik és Jézus A –
          tyára vonatkozó kejelentését mellőzik – Pediglen számszerüleg is
          többször említi annak { Az igehelyeket nem jelzem, mert az Abba –
          val ellentétben számtalan Atyára vonatkozó található }
          A jelzéssel természetesen nem Lemuel van minősítve, de Ida jól
          látja, mert erőteljesen terjesztik úgy a tévtanokat, hogy az Írásból
          egy-egy szót / stb-it kiragadnak és az Írás arra vonatkozó más ré –
          szeit nem említik – Tipikus módszere a félretájékoztatásnak .

      3. figyelj testvérem…kérlek hagyál békén .oké? ne oktas ki.

        tudom, tudom, hogy nem mindenkit ment meg az Atya. Azt is tudom amit Jézus mondott hogy az igazhívőkre halál vár itt a földön, de dicsőséges korona a menyben.

        De ő gyógyít is….tapasztalatból mondom. mikor elestem és megműtötték a térdemet…akkor ő megtanított újra járni. Ő segít nekem Seraf! Ő nem olyan mint a földi apám. Ő megért és velem van. a ballagásomon is ott volt.
        Éreztem őt. Te nem tudod de nekem van egy képességem, hogy megérzem a negatív és a pozitív energiát a szellemi dimenzióbol.

        Ő velem van, és segít nekem. Ne olyan érzéketlen mint amelynek hiszitek testvéreim! a sőtét 11 évben mikor tönkretettek a gonoszok, ha ő nem lett volna már a diliházban volnák.

        és barátokat adott. azelött nem voltak de ő adott és segítő tanárokat is akiktől sokat tanultam.
        Itt van pl Aniko és Zsuzsi ők ketten a legjobb barátok akiket valaha kaptam tőle. Igaz családjuk van, és már 40 fölött vannak de a kór nem számit. Más barátokat is kaptam de csak rájuk tudok számítani ha bajvan

        Ő betőlti azt amit a földi apám nem tudd megtenni. ő egy igazi apa és ezért nevezem őt apának vagy Úramnak, Istenemnek.

        Szóval akármit is mondotok nem érdekel.

        1. figyelj kedvesem : Ha “akármit is mondotok nem érdekel” ; Ez már
          túl lép a személyemen / jelzésemen és minden itt olvasónak / hoz –
          zászólónak intézted – Egyáltalán mit keresel itt ezzel a mentalítás –
          sal és az előzőekben ( mások irányába ) gyakorolt tiszteletlen kije –
          lentéseiddel – Ki hívott / küldött ide örjöngeni ?!

        2. Seraf, én úgy gondolom, hogy az Úr, hogy szeressük, segítsünk neki és megmutassuk az Úr mennyire szereti őt.
          Ha arra szólítottak fel, hogy az ellenségeinkért is imádkozzunk, mennyivel inkább ezt kell tennünk a testvéreinkért, akik nehézségekkel küzdenek.

        3. Drága Eszti!

          Örülök, hogy egyre szorosabb a kapcsolatod a Mennyei Atyánkkal és egyre bizonyosabb a számodra, hogy mennyire szeret téged 🙂
          Jézus, pedig segít nekünk abban, hogy egyre inkább hozzá hasonlóvá tudjunk válni.
          Mt 11,29
          Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek
          Szeretlek Esztikém,
          Anikó

        4. Drága Eszti!

          Nincsen semmi baj, nem megbántani akartak, csak nem ismernek téged ( és ezért nem is mindig tudják pontosan, hogy mit szerettél volna mondani, mivel nem szoktad teljesen azt pontosítani). Lemuel azért írt, mert rengeteg hamis evangélium hirdettetik a világban, amelyek nem a bibliai Istenről, és bibliai Jézusról szólnak, és ezt szerette volna tisztázni még addig, amíg nem késő. Mert nem tudja, hogy te melyiket hallottad, és melyikben hiszel. ( Sajnos nagyon sokan fognak “megbotránkozni” Jézusban, most az utolsó időkben amiatt, hogy nem azt az evangéliumot hallották, és fogadták el, amely Istentől van, és amikor üldözések lesznek, akkor felháborodnak azok miatt…! ) Seraf pedig arra akarta a figyelmedet felhívni, hogy meg kell tanulnunk az Istennel, és az Úr Jézussal való magánéletünket különválasztani ( és megóvni) a nyilvános megnyilatkozásainktól. ( Egyébként erre hívta az Úr is a figyelmünket fel azzal a mondatával, hogy ne dobjátok a gyöngyeiteket a disznók elé….)
          Ha imádkozunk, vagy imádjuk Istent, és az Urat, akkor azt mondunk, és úgy hívjuk őket, ahogyan az a szívünkben van felé, feléjük. ( A Szent Lélek figyelmeztetni fog, ha nem vagy/gyunk elég tiszteletteljes/sek feléjük, és nem megfelelő a megszólításod/sunk. Egy idő múlva egyébként is “helyrerak” bennünket, és megszenteli magát bennünk. ) De nyilvánosan nem szoktuk őket azzal a bensőséges hangnemmel említeni, amellyel “négyszemközt” tesszük.

        5. sírok…sírok és tudod miért? mert mindenhol kakuktolyás vagyok sehol sem értenek meg. ebből látszik hogy más vagyok mint az átlag a gondolkodás és látás terén

          tudod mit Seraf? inkább téged kéne megkérdezni hogy miért vagy itt azon kívül hogy sértegeted a másikat ugy hogy nem ismered és nem is tudsz róla semmit.

          tudod mit csinálsz? itélkezel másokfelett. De ne aggodj Istől majd megkapod a jutalmadat ahogy mindenki.

          különben is Jézus mondta hogy úgy bánjatok másokkal ahogy veletek bánnak vagy ahogy ő bánik velünk.

          és ha te bunkó vagy, akkor én is igy fogok hozzádálni. probáltam kedvesen beszélni veled és nem ugy hogy leórditom a fejedet de ez már nekem is túl sok.

          köszönöm drágám hogy megint érezteted velem azt a egyedüli fájdalmat hogy senki sem ért meg. még a hívők sem

          csak Isten és Jézus ért meg..igen ő az én igazi barátom és apám.
          Az emberek meg mehetnek a gonosz viselkedésükkel a fenébe!

          és ez nem vonatkozik Anikóra csak rád kedves testérem rád és a hozzád hasonlókra

          vedd fel az én cipőmet és járd végig az életemet mert csak akkor fogod tudni miért igy látom a világot és beszélek.

          igev két énem van. Vagyok én aki kedves és megértő és van a másik felem aki vad érzéketlen és bunkó. ez a sötét felem a 11 sötét évemben alakult ki hogy megvégyem magam a gonoszok támadásaitól.

          próbálom ezt a sötét oldalt elnyomni de te és a társaid folyton kihozzák belőlem a fájdalom által.

          szóval most a sötét énemet hallotad mert a másik énem aki érzékeny és kedves megértő ami valojában vagyok ugy megbántotad te és a társaid hogy nem akar veled beszélni.

          ő most sír a fájdalomtól. köszönet neked.

          és nem hagyom el ezt az oldalt mert éredelnek az infók.

        6. Kedves Thea .

          Én nem tekintem ellenségnek : Még véletlenül sem ; Azonban van –
          nak emberi / közösségi normák, melyeket illik betartani egymással
          szemben ; Az arogáns / tiszteletlen megnyilvánulás pedig se nem
          Isten, se nem Jézus szerinti – Valami egészen más { *nihillizmus* }

          Kedves Hölgyek … Majdnem csatlakoztam a meglátásotokhoz, de a
          lenti hsz miatt nem teszem – A türelem nem azt jelenti, hogy a nihil –
          lista megnyilvánulást előzetesen ( fenntartás nélkül ) elfogadom és
          tolerálom hátha … Így nem lesz jobb, és az Ős-Keresztények se tet –
          tek így – Hogy máshol sem értették meg, annak nem mások az okai,
          mint ahogy azt gondolja, hanem saját maga – Amíg ez tolerálva van,
          és nem határozottan figyelmeztetve, hogy nem itt meg ne így, addig
          a tiszteletlenség *azok ellen* van tolerálva, akikkel szemben már a
          korábbiakban megtette vagy a későbbiekben megteszi { Nem sírás
          kérdése – Egyenlőre nem érdekli, hogy eddig kinek és mit írt / ír }

        7. Kedves Seraf és Eszter!
          Akárhogyan is nézzük, ez a párbeszéd így nem helyes és nem vezet sehová. Imádkozzatok a másikért, a többit pedig bízzuk az Úrra.

          Eszter!
          Emlékezz, hogy Jézus nem azt mondta, hogy úgy bánjunk másokkal, ahogy ők bánnak velünk, hanem azt, hogy “Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük.” (Máté 7:12)
          és
          “Ha csak azokat fogjátok szeretni, akik szeretnek titeket, micsoda béretek lesz? Hát a vámszedők nem ugyanazt cselekszik-e?” (Máté 5:46)

          Én is imádkozom, hogy szeretetben tudjunk kommunikálni.

        8. Kedves Thea .

          Mivel ismered az Írást : Csak röviden jelzem “közülünk váltak ki,
          de nem közülünk valók voltak” ; Étrsd a lelkületükre .

        9. Drága Eszti!

          “sírok?sírok és tudod miért? mert mindenhol kakuktolyás vagyok sehol sem értenek meg. ebből látszik hogy más vagyok mint az átlag a gondolkodás és látás terén…”

          Nem kell sírni Eszti! Mi mindnyájan különbözünk egymástól az óemberünk szerint. Az, hogy újjászületünk, és a Szent Lélek által az isteni, krisztusi élet megszületik bennünk, még sajnos nem jelenti azt, hogy azonnal tökéletesekké válunk. Olyanok vagyunk akkor még, mint a csecsemők, és bizony elég sok mindent meg kell tanulnunk Istennel való életünk folyamán, ahhoz, hogy a teljes krisztusi férfiúságra eljussunk, hogy a Krisztus kiábrázolódjon bennünk. ( Szerintem itt sokan mesélhetnénk neked erről a harcról, amelyet magunkkal kell/kellett megvívnunk. És hidd el, hogy sokan megértünk, és nem szívesen kezdenénk elölről újra… . Nem könnyű a saját keresztünket felvenni, és hordani, és halálba adni az óemberünket ….! És akkor valóban még nehezebb, ha még mások is “tesznek rá egy lapáttal….”.)
          És valóban ne menj el az oldalról, mert szeretünk!

        10. Kedves SERAF!

          Eszti, egy 18-19 éves fiatal lányka, akinek az élete, és neveltetése csak nagyon felszínesen ismeretes előttünk. Nem túl régen tért meg, és még nem várható el tőle, hogy a Szent Lélek gyümölcsei bőséggel láthatóak legyenek nála. Viszont az “öregebb” hívőktől elvárható, hogy a szeretetben való befogadást cselekedjék : Róm 14,1 Fogadjátok be magatok közé azokat, akiknek a hite még gyenge! De ne vitatkozzatok velük, se ne kritizáljátok ?ket! ( Az általad idézett igeverseknek is megvan a maguk helye, és ideje, de ebben az esetben nem helyes azt alkalmazni. És az általam idézett igeverset is le kellett írnia Pálnak az őskeresztények számára is, mert ezek szerint ők se toleráltak túl sokáig….! És eszerint az Isten nem gyönyörködött abban. )
          Továbbá Eszti ominózus hozzászólása csak bátorítás akart lenni minden keresztény felé, amit szeretetből mondott. Az általad nehezményezett kifejezést pedig csak tapasztalatlanság miatt mondta nyilvános helyen.
          Viszont, ha elolvasod a te ahhoz való hozzászólásodat :
          SERAF
          2015/05/04 – 23:39
          Eszter .
          Ez az apuci ( és vigyor ) honnan jön ? : Szedsz valamilyen gyógyszert vagy segít a légió ?

          Szerintem ez se tartalmazza azt a tiszteletet, és szeretetet, amelyet az Úr elvár tőlünk, hogy egymás felé, illetve a kívülállók felé tanúsítsunk. ( Róm. 12,10 Atyafiúi szeretettel egymás iránt gyöngédek; a tiszteletadásban egymást megelőzők legyetek. ) Szeretetteljesebben, és szebben is elmagyarázhattad, figyelmeztethetted volna a nehezményezett dolgot, dolgokat. Történt már olyan, és elfogadta.

        11. Kedves Ida .

          Úgy legyen ahogy írtad : Valójában Thea lezárta ezt
          a dolgot ; Jelenleg én se folytatom, mert nem lenne
          helyes – A jelzésedre így nem reagálok érdemben .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend