Háborúk

Soros megint világháborúra figyelmeztet

Forrás: marketwatch.com

A magyar származású milliárdos befektető Soros György kertelés nélkül kijelentette, hogy aggódik egy újabb világháború kirobbanásának lehetősége miatt.

A Világbank Bretton Woodsban tartott konferenciáján Soros azt mondta, hogy sok múlik a kínai gazdaság teljesítményén, illetve, hogy sikerül-e az ázsiai országnak a jelenlegi exportorientált modellről egy belső kereslet által hajtott rendszerre átállnia. Ennek hiányában elképzelhető, hogy a kínai vezetés külső konfliktusokat fog kirobbantani az ország egyben tartása és a hatalom megtartása érdekében.

“Amennyiben Kína és az Egyesült Államok egyik szövetségese, például Japán között konfliktus robbanna ki, akkor nem túlzás kijelenteni, hogy egy világháború küszöbére sodródnánk,” mondta Soros.

Arról is beszélt, hogy a katonai kiadások Oroszországban és Kínában egyaránt emelkednek.

Úgy gondolja, hogy egy ilyen forgatókönyvet csak úgy lehet elkerülni, ha az Egyesült Államok “komoly engedményeket” tesz Kína felé, lehetővé téve, hogy a jüan is bekerüljön az IMF devizakosarába, bár ezzel a lépéssel a kínai valutát még inkább olyan helyzetbe hoznák, hogy átvehesse a globális tartalékvaluta szerepét a dollártól.

Cserébe Kínának is engedményeket kellene tennie, illetve megreformálnia gazdaságát, például azzal, hogy az jogi alapokon működjön.

A jüan piaci alapú devizává és egyben globális tartalékvalutává alakításával erős kapcsolatot alakítanának ki a két rendszer között.

Soros úgy gondolja, hogy egy ilyen megállapodás létrehozása nehéz feladat, de ennek elmulasztása még rosszabb alternatívát jelent.

“Ennek hiányában valós a veszély, hogy Kína Oroszország mellé áll politikailag és katonailag, és ezzel a harmadik világháború lehetősége olyan komoly realitássá válik, hogy megéri próbálkozni a megállapodással.”

Időkjelei: Tudva, hogy az elitnek a közeljövőre vonatkozó terveiben fontos helyen áll az Egyesült Államok meggyengítése, vajon Soros mit akar tulajdonképpen? Kirobbantani vagy elkerülni a háborút?

Előző posztKövetkező poszt

24 hozzászólás

  1. “A magyar származású milliárdos befektető Soros György” – jó lenne, ha ezen a honlapon odafigyelnének a részletekre is. Mert ott is van üzenet. Soros György ugyanis magyarországi származású, de nem magyar származású, hanem “zsidó” származású, azaz kazár. A népünkhöz nem csak vérségi alapon nincs köze, hanem lélekben sem: magyarellenes. Ahogy az szokott lenni az un. “zsidóknál”, ezeknél a rossz kazároknál. Kérem a honlap fenntartóit, hogy ha fordítanak, az igazságnak megfelelően javítsanak az eredeti szöveg magyar változatán.

    1. HUN .

      A cikkel / cikkekkel akkor lenne igazi gond, ha a fordítások
      önhatalmulag mást is tartalmaznának, mint amit az alap :
      Pl. olyan elferdített javításokat, amik tapasztalhatók az úszí –
      tás ( polgárháborús hangulat előidézése ) jegyében – Az vi –
      szont egy más kérdés, hogy a személyt ki hogyan itéli meg
      a tevékenysége folytán { A cikk fordítása maradjon a tények
      mellett – A “küldöttek” meg majd kiegészítik itt alant a fóbiá –
      jukkal, amíg Thea engedi – Szóval oda figyelve a részletekre
      ( magyarországi származású, de nem magyar származású )
      egy sváb / stb magyarországi származású ( születésű ) sem
      magyar származású, hanem, sváb / stb …. A Szkíta / Hun és
      Magyar gyűjtőnév alatt milyen származásút kellene érteni ? }

      1. Magyar gyűjtőnév alatt milyen származásút kellene érteni? – kérdezi “Seraf”. Nos, rossz a kérdés. A “magyar” nem gyűjtőnév, mint a – mondjuk – “magyarországi”. A “magyar” egy nemzetiség, ami Soros György esetében nem áll fent. A magyar nemzetiség azonban nem csak, vagy egyáltalán nem származás kérdése, hanem lelki tartalom és megvalósuló cselekedetek kérdése. Petőfi állítólag nem tiszta magyar származású, mégis a legnagyobb magyar költő. Azzá tette a belső tartalom és a külső cselekedet. Ahogy a híres magyar püspök, Ravasz László mondta: a magyar nem születik, hanem lesz. Mármint: azzá lesz. Soros Györgytől pedig olyan messze áll a magyar származás, mint a föld az égtől.

        1. A tárgy az volt, hogy senki kedvéért nem kell szájíz sze –
          rint fordítani / javítani cikket : A külön előadás a lélekről
          nem test szerinti származás ; A törzsszövetség / szövet –
          ségek pedig gyűjtőnév alatt tömörültek – Ezen az se vál –
          toztat, hogy a test szerinti származást / születést valaki
          összemossa a ‘lelkület’-tel { Maradjunk a kiinduló pont –
          nál – Miért kellene önkényesen megmásítani egy cikket ? }

        2. Csak így tudok válaszolni Seráfnak. Bármennyit is beszél félre az illető, Soros György NEM magyar származású, semmi köze a magyar néphez, sem neki, sem az őseinek. Seraf meg beszélhet össze-vissza, attól még nem teszi semmissé az igazságot. Ennyi.

  2. Soros is the “vampire” who’s gonna tell you what they are going to do before they do it, making it a “warning” so if we let them do it that means they have our “consent”, it’s a messed up vampirical occult thing.

    1. Viszont mit tudsz csinálni?! Van a világon pár 100 ezer, vagy esetleg pár millió ember, aki lát, és ért. A többit a tömegmédia “tájékoztatja”, és annak hisz! Őket meg nem győzöd! A sokaság ( több milliárd ember) pedig a létfenntartásért küzd, hogy pár naponként ehessen valamit. Ők viszont nem is kapnak információt semmiről ( és “helyzetben” sincsenek), pedig ők lennének azok, akiknek nincs vesztenivalójuk, és velük lehetne valamit kezdeni. Viszont, ha ezeket helyzetbe hozod, akkor csak olyan indulatkitörés lenne belőle, mint a Francia forradalom alatt volt.

  3. Igazából itt nem az a lényeg, melyik oldal csap le kire, és hogy aztán melyik diadalmaskodik végül, hanem az, hogy ezeknek a háborúknak mindig rengeteg ember az elszenvedője…emberek akik élik mindennapjaikat és szeretnének boldogan élni, háborúktól mentesen.
    Ez az egész egy kétoldalú érme, ami mögött nem más játszadozik, mint maga az ördög és neki csak az a lényeg, hogy mindig legyen szenvedés, lehet éppen egy ideig az egyik mögé áll, aztán megunja és pont vele szúr ki, ezeknek az ördögi lényeknek nincs érzése, csak az számít nekik, hogy szenvedés és pusztulás legyen.
    Az hogy éppen hol van a legtöbb arany, meg ki lesz éppen hatalmon teljesen lényegtelen, amíg a háttérben az ördög maga húzódik meg és ezt kéne felfognia már az embereknek, mert már évezredek óta bekajáljuk ezt a színjátszmát, ami valójában mindig csak a sötét oldalnak kedvez.
    Nem hinném, hogy ha most pl Kína kerülne a nagy hatalomra karöltve más országokkal, akkor itt eljönne a kánaán, főleg hogy eleve a kultúrájuk is olyan, ami sárkányokat imád stb. amik után ha kicsit utánanéz az ember, rájön milyen erőket szolgál.
    Az első lépésnek eleve annak kéne lennie, hogy leszámolni ezzel a babyloni pénz által irányított rendszerrel aztán utána szépen fokozatosan rendet lehet majd tenni a világban, mert addig csak káosz lesz és szenvedés, akár itt akár ott.
    A Soros-ról meg csak annyit, hogy egyértelműen a vagyonát félti, amit próbál ránk kisugározni, hogy akkor most féljünk mi is, mert ha ők buknak mi is bukni fogunk, pedig csak ezeknek a gazdag férgeknek kéne, nem nekünk…

    1. Szerintem az ördög nem áll hol ide, hol oda, kedves Dániel. Egyszerűen csak az “oszd meg és uralkodj” című műsort játssza, és játszatja az emberekkel. Kicsiben is, és nagyban is. És főleg szerintem azért tudja most még inkább megtenni, mert ahogyan olvashatjuk a próféciában, a 2 Tim. 3,1-ben : Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be. Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok, Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői. Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői. Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld….
      És ez az igevers, a keresztényekről szól ( akiknél meg van a kegyesség látszata…). Gondoljunk bele, ha a keresztényekről ezt mondja Isten igéje, akkor milyenek a világi emberek belülről…! És, sajnos ez minden népre, országra igaz. ( Az egyik apokrif írásban szerepel is, hogy minden nemzedék ( erkölcsileg, és lelkileg ) rosszabb lesz, mint az előtte való. Márpedig egy társadalom emberekből áll, mint tudjuk, és azoknak a hozzáállásuk nagyban meghatározza egy ország, és a közössége kinézetét, életét. )
      Én egyébként abszolút nem utálom Sorost. Azt gondolom, hogy nem tudhatjuk igazán, hogy az ő helyében mi mit tennénk, mit tettünk volna, ha nem könyörült volna rajtunk az Isten, és lehetőséget kaptunk volna. Hiszen nincsen az emberben semmi jó Isten nélkül. Még azt se tartom kizártnak, hogy Soros “szivárogtat” a tervekről. Nyíltan nem mer ellenállni ( mert ugyan mi egy ember élet ezek között az erők között ) , de burkoltan azért “célozgat” a tervekre…! Szerintem a pénzét se félti már, hiszen az olyan dolgokba van beletéve, amelyek viszonylag állandónak látszanak. ( És mivel nem keresztény, ezért nem készül olyan apokalipszisre, mint a keresztények. Ő valószínűleg “csak” a dánieli próféciák armageddoni csatáját várhatja, ha hívő zsidó…. )
      Egyébként meg tudjuk, hogy Kína ellen is voltak, vannak tervei a “vezetőségnek”. Eddig az nem jött össze, most majd találnak más “módszert”. Viszont próféciák szólnak a III. világháború valóságáról, és úgy jellemzik, hogy az első kettő az semmi ahhoz képest, amilyen pusztítást akkor végeznek majd.
      A rendrakás a próféciák szerint, csak az Úr Jézus visszajövetele után történik meg.

  4. Én a Tied, Thea zenyém…A versem nem jut be a konferencia-központba…Rosszul öltözött? Tudom, hogy van más módszer is – de számomra megnyugtatóbb, ha átmegy a szűrőn….

    Szép Pünkösdöt kívánva (minden fórumozónak is): Csorba Tibor

        1. Igen. Az általad weboldalként megadott link három olyan szót is tartalmaz, amik a spam szűrőben szerepelnek: drive, file, online.

  5. Szóval akkor a kommentek és a folyóiratban lévő vélenenyek miatt ugy lehet értelmezni hogy kelet és nyugat összefog csapni mert a keletnek elege van már a nyugat uralmából és hatalom szerzésével és ezért ők is hatalmat akarnak.

    Elég érdekes, és ez elgondolkoztató hogy az első két világháború középen indult Európából és a kelet nyugat csak sakkozott rajta mert ez velük nem történt meg. Most fordul a kocka ésmost Európa helyet, keleten és nyugaton fog kitőrni a világháború szintén a hatalom megszerzése miatt és hogy megmutatni hogy mi is tudunk valamit…

    Az emberi ego és a hatalomvágynak az lesz az eredménye hogy a föld felrobban és megszünik. Ugy mint Mézga Aladár kalandjaiban. Gondolom aki magyar az emlékszik erre az érdekes sorozatra 🙂 . Ott is eljutot egy olyan bolgora ahol ket hatalom haboruzott egymassal es mindenki meghalt csak ok ketten nem. Es vegul felrobbantottak a bolygot es Aladár mondta hogy ” na ezek kinyirták magukat, és a bolygot is. Ezt a bolygot törölhetjük a térképről.”

    Van egy erzesem hogy ezzel a sorozattal a jovot mondták el rejtet csomagban. Meg ezer szerentse hogy A teremtő apu megfog menteni minket és a bolygó nem ugy fog felrobbani mint a mesében. 🙂 hanem ő megtisztitja a föld felszinét azáltal hogy elégeti a felszint.

    🙂 Azt hiszem ha Aladár létezne igaziból akkor neki ez a kaland jutna neki eszébe.

  6. “Cserébe Kínának is engedményeket kellene tennie, illetve megreformálnia gazdaságát, például azzal, hogy az jogi alapokon működjön.” – Úgy látszik, hogy a modern jogi rendszerekben van valami vírus (valami logikai, filozófiai, nyelvi vírus), melynek olyan távolba ható tulajdonságai vannak, hogy idővel minden állam, aki elfogadja ezt a rendszert, egyúttal kiszolgáltatottá is válik.

  7. Akkor jövünk rá, hogy mi a helyzet, ha egymást követően olvasunk el néhány cikket. Valami nem jött be az oroszokkal, mert azon a 4 órás tárgyaláson, ahol Lavrov, Putyin és Kerry is részt vett, valami történt… Azóta a nyugati sajtó irányított része órák alatt el kezdte az ukránokat okolni ezért-azért. Lavrov már azt mondta, felőlük aztán nyugodtan beléphetnek az Unióba…

    Aztán Irán is kezd egyre merészebb lenni, már Jement is megpróbálta segíteni, Izrael meg most kap Amerikától több tízezer bombát, hogy legyen, ha szüksége van rá.

    A kínaiak eddig nem sokat magyarázkodtak, hogy engedje meg már Amerika, hogy jüannal kereskedhessenek, csak csinálták a dolgukat. Most már azt is elviselnék, ha maradhatna a dollár is a jüan mellett. Ha viszont nem maradhat, akkor majd a Japánok jól megtámadják őket. Ez már nevetséges, mint az ovodások. “Megmondalak a bátyámnak és az meg jól megpofoz””

    Ha már pofátlanul fenyegetőzik, akkor valami nem úgy sikerült nekik, ahogy szeretnék.

  8. Maradjunk annyiban, hogy Soros nem figyelmeztet, hanem FENYEGET a világháborúval, méghozzá kizárólag a tőke érdekeit figyelembe véve, kizárva még a lehetőségét is annak, hogy humán szempontok érvényesüljenek a világháború elhárításában.

  9. Nem kell félni, az nem háború lenne hanem egy kiadós verés. Úgy elvernék az euroatlanti szövetséget, mint szódás a lovát. Kínaiak már rég tudják hogy az usa egy “papírtigris”. Lehet h. a hollivoodi filmeken edződött olvasó agyába ez nem fér bele, de már volt olyan előadás (NATO-ban szolgáló magas rangú tiszt) ahol úgy fogalmaztak h. “töperős NATO”. Alapkérdés meg az volt h. eltörpül e a NATO egy esetleges orosz-kínai szövetség mellett, mire a válasz az volt hogy: el! Ha meg hinni lehet a pletykáknak SCO most fog bővülni még: India, Pakisztán, Irán és tárgyalás alatt: Törökország, Srí-Lanka és egy jó páran. Ha a “fejlett nyugat” nem akar beleszaladni egy jókora pofonba, akkor jegeli ezt a témát. Már lehet látni hogyan visszakoznak most az orosz-ukrán háborúban és az is tanulságos, hogyan roppantották meg egy 48 milliós-, 600 ezer km2-es országot 1 év alatt. (persze ezt még Európa népée nem tudja hogy a számlát ő fogja állni). Kb Oroszország úgy tönkrement hogy sehogy (csap a popmédiában), maradt a külkereskedelmi aktívum, és a 0,5% költségvetési hiány.

    1. Alapvetően igaz amit írtál, de azért a több ezer atomfegyver, biológiai és vegyi fegyverek korában ne írjunk le egy nagyhatalmat sem.
      Nem véletlenül nem “nyúltak” eddig közvetlenül egymáshoz.
      Korunk hatalombitorlói nem fogják egykönnyen kiengedni kezük közül a “zsákmányt”,
      nem fognak síró megvert ovodásként félreállni.
      Nem fogják olcsón adni a bőrüket – abban mindenki biztos lehet.
      Persze, mint tudjuk valószínüleg pont ez a cél, a valódi hatalom mindig időben, igényei szerint transzformálja magát
      – hiszen ő maga alakítja az eseményeket…

  10. “Soros mit akar tulajdonképpen? Kirobbantani vagy elkerülni a háborút?”
    Jó kérdés. Az elitnek az a háború lehet érdeke, amit 100%-osan tud kontrollálni. Kiszámíthatatlan kimenetel esetén a hatalmuk veszélybe kerülhet. A civilizációnk elég törékeny, egy apokaliptikus világban ők valószínűleg búvóhelyekre kényszerülnének és megszűnne a hatalmi piramis. Tehát nekik a jelenlegi rendszer fenntartása az érdekük, amihez időnként ritkítani kell az állomány kb úgy, mint a vadgazdálkodás.
    Ha a rendszer valóban kétpólusú és nem csak egy világelit van, akkor elképzelhető, hogy Sorosék inkább a megegyezésre hajlanak.

  11. Valahol el fogják kezdeni…

    Csíksomlyó előtt 2015

    Vigyázzatok mind, ki Csíksomlyóra mentek,
    még ha óvnának is rég-mogorva szentek ?
    már gyülekeznek a gyilkos eszementek.

    Csak óvakodjatok, ha a Székely gyorssal
    szembe mentek magyar és székely sorssal ?
    Kárpátok öblén ördögi tervet forral

    a Gonosz. Zakatol csíksomlyói expressz ?
    mámorban lapul a lélekrontó lex stressz,
    s aztán felhorgad félelem, hogy reszkess.

    Tömegsorok közt kígyóznak vén utak,
    régmúlt világok közt a szeretet mutat
    irányt. Szívetek után Drakula kutat.

    Egyre vár a csíksomlyói Szűz Mária ?
    a fából sugárzó. Ölében Szent Fia.
    Ott ólálkodik körötte a Bestia!

    És a nyereg: a Kis Somlyó és Nagy Somlyó ?
    tengernyi magyartól hullámzó angyal-tó!
    Majd csend?A tömegben vegyül a hasonló,

    s még is más ? a bosszúra szomjazó-éhező,
    ki űzni vágyik a magyarban létező
    összetartó erőt: a mindig kétkedő.

    Áldassék léptetek mindegyik fűszálon,
    ahol röpke napra égre feszül álom ?
    s koppanó csizma tipor a gúnyhatáron!

    Űzessen barlangjába: fekete tóba,
    aki mosolyra káromkodással szólna –
    nyissatok nekem ajtót a nagy titokra!

    2015.05.20.

    Csorba Tibor

    1. GRATTI!
      Nagyon tudsz faragni rímet és rémet
      Én be is fejezem együgyü mesémet! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend