Idők jelei

Embernek lenni a XXI. században ? A transzhumanizmusé lenne a jövő?

Transhumanism-Public-Domain

Forrás: The American Dream

A Transzhumanista mozgalom egyik alapgondolata, hogy az emberiség elérkezett a ponthoz, ahol át kell vennie saját evolúciójának irányítását. Tagjainak többsége szerint a feltörekvőben lévő technológiák segítségével ?kijavíthatják? az emberi faj hibáit, idővel pedig eltörölhetnek minden betegséget, sőt a szegénységet és a háborúkat is.

A sasok látását, villámgyors tudásszerzést, hibamentes géneket és akár 500 éves élettartamot ígérnek, feltéve persze, ha hajlandóak vagyunk elfogadni az új módszereket és gondolkodásmódot. Egy olyan jövőt látnak, amiben nanorobot hadseregek felügyelik a test tökéletes működését, ahol mindenki rá van kötve a hálózatra, és amelyben valamilyen szinten minden ember génmódosított lesz. Egyikük odáig ment, hogy kijelentette, ?idővel minden embert számítógépen terveznek majd meg?.

Céljuk az aranykor megvalósítása a továbbfejlesztett emberi faj segítségével. Miközben arról beszélnek, hogy miként olvaszthatják egybe az emberi testet és az egyre bizarrabb technológiákat, fel kell tennünk a kérdést, hogy mikor szűnik meg az ember embernek lenni.

A szóban forgó technológiák esetében a bizarr jelző nem költői túlzás:

A radikális társadalmi mozgalmak óhatatlanul ellenállásba ütköznek, hiszen a transzhumanizmus követői elég bizarr dolgokat akarnak, mint például az emberi elme feltöltését a számítógépbe, a meghatározatlan hosszúságú élet elérését, saját maguk biológiai hekkelését kiborg testrészek beültetése érdekében és az általános mesterséges intelligencia megalkotását. (forrás)

A transzhumanista motívumok a zeneiparban is gyakran felbukkannak
A transzhumanista motívumok a zeneiparban is gyakran felbukkannak

A felsorolt területek önmagukban is képesek megváltoztatni világunkat, némelyikük, mint például a kiborg testrészek beültetése, pedig már nem a jövő, hanem a jelen zenéje.

A transzhumanisták időnként úgy beszélnek a kiborggá válásról, mintha az a jövő elkerülhetetlen állomása lenne és a jövő kiborg társadalmába való asszimilálódás nem választható opció lenne.

Az asszimilálódás pedig egy bizonyos fokig már elkezdődött. A Vice a következőket írta az ember és a gépek egyesüléséről:

A következő lépésnek az agyimplantátumok tekinthetők. Ezek olyan apró számítógép csipek, amelyeket sebészeti úton, közvetlenül az agyba ültetnek be. Eddig leginkább Parkinson-kórban és hasonló betegségekben szenvedő embereknél alkalmazták az eljárást, de egyes tudósok úgy gondolják, ezek a csipek többre is képesek. Például a segítségükkel irányítani lehet a művégtagokat vagy mozgatni a korábban béna testrészeket, amit patkányokon már sikeresen demonstráltak.

A kutatók szerint a terület még gyerekcipőben jár, de úgy gondolják, hogy eljön a nap, amikor egészséges emberekbe is ilyeneket ültetnek majd, például, hogy közvetlenül az agyukkal kapcsolódjanak a világhálóra vagy javítsák a memóriájukat, ahogy azt a Fekete tükör című sorozatban láthattuk.

Az amerikai hadsereg kutatás-fejlesztésért felelős ügynöksége, a DARPA már régóta próbál a katonák idegrendszerére köthető csipeket kifejleszteni, bizonyos betegségek, mint például az elmebaj vagy az ízületi gyulladás azonnali és egyszerű kezelésére.

A technológiát kutató szakemberek túlnyomó többsége persze úgy gondolja, hogy az emberiség javát szolgálja és természetesen sok újítás valóban rendelkezik ezzel a potenciállal, csakhogy igen nehéz meglátniuk, mikor sodródnak olyan veszélyes vizekre, ahonnan már nem képesek visszafordulni.

Sokunknak meglepő és nehezen feldolgozható a közvélemény álláspontja a kérdésben. Egy 2014-ben 3700 ember bevonásával végzett felmérés szerint például a magasabb beosztású irodai munkát végző, 18-50 közötti korosztály egynegyede élne a lehetőséggel, hogy agyát egy implantátum segítségével közvetlenül az internetre kapcsolják.

Emberek és állatok egyesítése

Vajon hányan vannak tudatában annak, hogy ma már léteznek emberi DNS-sel rendelkező tehenek, emberi vesével élő patkányok és, hogy komoly kutatások folynak a szokásosnál jóval nagyobb aggyal rendelkező ember-egér hibridek létrehozására?

A kutatások létjogosultságát a szokásos érvekkel igazolják: megtalálni a gyógymódot eddig gyógyíthatatlannak számító betegségekre.

Amikor emberi és állati szerveket, géneket és egyebeket egyesítenek vajon mit hoznak létre?

Állatokat?

Embereket?

Hol a határ? Előfordulhat, hogy a jövőben félig ember félig állat egyedek járkálnak majd közöttünk?

Dizájncsecsemők

cloned-babies1A transzhumanista mozgalom egy másik kedvelt területe a születendő gyerekek génjeinek manipulálása.

A Harvard kutatói például úgy gondolják, hogy hamarosan kiküszöbölhetik a genetikai eredetű betegségeket a családok génállományából:

Miközben Yangot hallgattam, alig vártam, hogy végre feltehessem azokat a kérdéseket, amik igazán foglalkoztatnak: lehetséges mindezt embereken elvégezni? Javíthatunk az emberi génállományon? Az elfogadott tudományok jelenlegi álláspontja szerint a túl nagy mértékű beavatkozás nem biztonságos, felelőtlenség, sőt egyenesen lehetetlen. Yang azonban nem hezitált.

?Igen, persze,? válaszolta. Sőt, a Harvard laboratóriuma már elindított egy projektet annak meghatározására, hogy ezt miként lehet megvalósítani. Gyorsan felnyitotta laptopját és megmutatta a ?Csírasejt szerkesztés meeting? nevű PowerPoint vetítést.

Ott állt előttem az emberi örökítőanyag megváltoztatására vonatkozó tervezet.

A biológusok szakzsargonjában a ?csírasejt? a petesejtet és a spermát jelenti, amelyek egyesüléséből az embrió létrejön. Az ilyen sejtek vagy magának az embriónak a DNS-ét módosítva lehetségessé válik a beteg gének kijavítása és ezek a ?javítások? a jövő generációkra is átöröklődnek. Yang úgy gondolja, hogy a technológia segítségével megszabadíthatják az érintett családokat bizonyos hajlamoktól, sőt akár egy életre szóló védelmet biztosíthatnak a fertőzésekkel, az Alzheimer-kórral vagy akár az öregedéssel szemben.

Élettartam hosszabbítás

Az élettartam meghosszabbító technológiák különösen fontos helyet töltenek be a transzhumanisták szemében.

?Ha ma azt kérdezi tőlem, hogy lehetséges-e 500 évig élni, a válaszom, igen,? mondja Bill Maris kaliforniai otthonában. A Google Ventures elnök-vezérigazgatója most lett 40 éves, de tornacipőjében, egyszerű farmerében és több napos borostájával inkább hasonlít egy 19 éves főiskolai hallgatóra.? (forrás)

Bill Maris minden befolyását kihasználva, milliókat fektet a radikális élettartam meghosszabbító technológiákba, amelyek reményei szerint lehetővé teszik majd az emberek számára, hogy több száz évig éljenek. Maris abban reménykedik, hogy elég sokáig fog élni ahhoz, hogy a lehetőség számára is elérhetővé váljon.

?Tulajdonképpen már most rendelkezésünkre álnak azok az élettudományi eszközök, amelyekkel bármit elérhetünk, amit nem félünk megálmodni,? mondja. ?Csupán azt remélem, hogy elég sokáig élek ahhoz, hogy ne halljak meg.?

Ray Kurzweil jelenleg 150 féle étrendkiegészítőt szed, amik szerinte csúcsformában tartják a testét.
Ray Kurzweil jelenleg 150 féle étrendkiegészítőt szed, amik szerinte csúcsformában tartják a testét.

Maris pedig nincs egyedül. A mozgalom talán legismertebb alakja, Ray Kurzweil a hallhatatlanság megszállottja. Napi 150 vitamin tablettát szed abban a reményben, hogy valahogy kihúzhatja addig, amíg a technológia képessé nem válik az örök vagy legalábbis a jelenleginél hosszabb élet megvalósítására. A Szingularitás küszöbén című könyve 7. fejezetében a következőket írja arról a jövőről, ami szerinte az emberiségre vár:

?Az evolúció a nagyobb komplexitás, nagyobb elegancia, nagyobb tudás, nagyobb intelligencia, a fokozott szépség, nagyobb kreativitás és a finomabb tulajdonságok, mint például a szeretet magasabb szintjei felé halad. A monoteista hagyományok Istent is ezekkel a tulajdonságokkal ruházzák fel, a különbség mindössze annyi, hogy ezt korlátok nélkülinek mondják: határtalan tudás, határtalan intelligencia, határtalan szépség, határtalan kreativitás, határtalan szeretet és a többi. Természetesen ezt a határtalan szintet az evolúció, annak folyamatos gyorsulása mellett sem képes elérni, azonban exponenciális robbanáshoz hasonlítható sebessége mégis ebbe az irányba viszi. Az evolúció tehát kérlelhetetlenül halad az ilyenfajta istenkép felé, bár ezt az ideált soha nem lesz képes elérni. Gondolkodásunknak a jelenlegi biológiai állapotból történő felszabadítását tehát alapvetően egy spirituális folyamatnak tekinthetjük.?

?A szerző munkájából ugyanakkor egy sokkal komolyabb veszélyről értesülhetünk??:
Zoltan Istvan a Transzhumanista Párt megalapítója

Számunkra érdekes, viszonylag új szereplője a transzhumanista mozgalomnak Zoltán István, magyar származású futurológus, sci-fi író, a Transzhumanista Párt megalapítója, aki a jövő évi amerikai elnökválasztáson is indul. A párt az emberi faj fejlődését elősegítő tudományos-technológiai újítások fontosságát hirdeti programjában, célja pedig a jelenlegitől radikálisan eltérő, technológiailag jóval fejlettebb és belakottabb világ megalkotása, egyben az emberi faj technológiai alapokon álló újradefiniálása.

Vajon mi lesz közülünk azokkal, akik nem kérnek ebből a jövőből?

Mi lesz azokkal, akik nem akarják, hogy megváltoztassák génjeiket vagy nem akarnak egyesülni a gépekkel?

A transzhumanista mozgalom egyes tagjai úgy gondolják, hogy az általuk elképzelt fejlődést elutasítók előbb-utóbb egyszerűen kihalnak majd, mert nem lesznek képesek túlélni a felemelkedő új világban.

Mások ennél is tovább mennek, azt állítva, hogy egy olyan világ megvalósításához, amelyben nincs betegség, szegénység vagy háború, nincs helye ?alacsonyabb rendű? embereknek, így azoktól idővel kénytelenek lesznek ?megszabadulni?.

Abban viszont mindannyian egyetértenek, hogy a jövő az övék, nem pedig a miénk.

(Időkjelei) Hála az égnek ehhez Istennek is lesz egy-két szava. ?Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.? (Máté 5:5)

Bill Maris, Ray Kurzweil és társaik megnyilvánulásaiban újra és újra visszaköszön Lucifer Ádámnak és Évának tett burkolt ígérete: ?Dehogy haltok meg!?

Az Édenben elvesztett örök életet az ember azóta is próbálja Isten megkerülésével visszaszerezni, az Ő királysága azonban másképp működik.

?Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megmenti azt.?

?Jézus ekkor ezt mondta neki: “Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?”

(Lukács 9:24, János 11:25-26)

Ajánlott videó a témában: Az Arkhón invázió és a nefilim visszatérése

Előző posztKövetkező poszt

83 hozzászólás

 1. Amikor eljött a templomszentelés ünnepe, Jeruzsálemben tél volt. Jézus a templomban, a Salamon csarnokában járt. Ekkor körülvették a zsidók, és így szóltak hozzá: “Meddig tartasz még bizonytalanságban bennünket? Ha te vagy a Krisztus, mondd meg nekünk nyíltan!” Jézus így válaszolt nekik: “Megmondtam nektek, de nem hisztek. Atyám nevében végzett cselekedeteim tanúskodnak mellettem, de ti nem hisztek, mert nem az én juhaim közül valók vagytok. Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből. Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből. Én és az Atya egy vagyunk.” Jn 10, 22-30

  Minden embernek meg kell hoznia a maga döntését (aki úgy gondolja esetleg, hogy nem dönt, nos Ő máris döntött – konkrétan azt, hogy nincs szüksége változásra, változtatásra és így történetesen a megváltásból is kizárja Magát).

  Nem az a dolgunk, hogy bárkit is “bevigyünk a hátunkon” Isten országába. Jézust a kortársai közül sem fogadta el mindenki, pedig Ők tanúi voltak a csodáinak és a saját fülükkel hallhatták a testté lett Igét….
  Egyszerűen meg kell értenünk: nem mindenkié a hit. A mi dolgunk pedig nem a vitázás és/vagy mások győzködése.
  Pusztán ennyi: Közölni az örömhírt.

  Ünnepeljünk húsvétkor, mert most van igazán okunk az örömre. Az emberiség és Isten üdvtervének a legnagyobb horderejű eseménye történt akkor ott Jeruzsálemben a pászka ünnepén. Olyasmi következett be, ami a világtörténelemben addig soha sem történt, azóta pedig okafogyottá vált a várakozás, mert: “Elvégeztetett”

  ..és tudod, hogy mi a legjobb hír?! Neked nem kell ehhez hozzátenned semmit sem. Azért áldoztatott meg akkor ott Jézus, hogy ne Neked kelljen meghalnod. Isten -emberi értelemmel- felfoghatatlan módon szeret mindannyiunkat, ezért az Ő döntése ez volt.
  A kérdés már csak az, hogy Te vajon hogy döntesz?

  1. Bizony kedves TRANSIENT LIFE!

   Kevesen akarnak manapság már a “szőlőben” dolgozni! Kevesen akarnak részt venni abban a munkában, amikor az Istennek Fia a Sátán munkáit ( a szellemieket, gondolatikat) lerontja ( ami persze a világban csak az eklézsia, illetve annak tagjai által történik ebben a korszakban!) 1 Ján. 3,8 ….Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa. Kevesen akarják már manapság az Úrral megkeresni ami elveszett. Luk. 19,10 Mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, a mi elveszett.
   Mert nem test és vér ellen van nekünk tusakodásunk….! ( Nemcsak az embert kellene látnunk az ellenállás mögött…!) 1 Pét. 3,15 Az Úr Istent pedig szenteljétek meg a ti szívetekben. Mindig készek legyetek megfelelni mindenkinek, a ki számot kér tőletek a bennetek levő reménységről, szelídséggel és félelemmel:
   Kevesen akarják már a Sátánt az Isten igéjével, és a bizonyságtételük beszédével legyőzni. ( Még a saját életükben se, nemhogy másokéban.) Csak vetni szeretnek ( ha egyáltalán vetnek), öntözni nem. Csak azokat szeretik manapság már, akik azonnal örömmel fogadják az igét… Azokat, akinél gyorsan kikel a mag..!
   Nem sokan akarják már megkapálni, és megtrágyázni a fügefa gyökerét ( a Szent Lélek által), és könyörögni azért, hogy még ez évben hagyd békét, mert hátha…! Kevesen vannak, akik Pálhoz hasonlóan éreznek: 1Kor 9,19 Mert bár én mindenkivel szemben szabad vagyok, magamat mégis mindenkinek szolgájává tettem, hogy minél többeket megnyerjek.
   A zsidóknak olyanná lettem, mint aki zsidó, hogy megnyerjem a zsidókat; a törvény uralma alatt levőknek, mint a törvény uralma alatt levő – pedig én magam nem vagyok a törvény uralma alatt -, hogy megnyerjem a törvény uralma alatt levőket.
   A törvény nélkülieknek törvény nélkülivé lettem – pedig nem vagyok Isten törvénye nélkül, hanem Krisztus törvénye szerint élek -, hogy megnyerjem a törvény nélkülieket.
   ?Az erőtleneknek erőtlenné lettem, hogy megnyerjem az erőtleneket: mindenkinek mindenné lettem, hogy mindenképpen megmentsek némelyeket.
   Mindezt pedig az evangéliumért teszem, hogy én is részestárs legyek abban.
   ?
   Mert nem minden kérdésre válasz az, hogy nem mindenkié a hit.

   (És az igeversben, amit idéztél, nyilvánvaló, hogy Jézus azoknak is beszélt, akik nem hittek neki: “…?Megmondtam nektek, de nem hisztek….” )

   1. Kedves Idám!

    Köszönöm a kritikát.
    “Mert nem minden KÉRDÉSRE válasz az, hogy nem mindenkié a hit.”

    A “nevezetes hozzászólásban” hol találtál Te kérdést, mert én csak az Isten gyalázásával találkoztam, ami nem éppen a “kereső lelkületből” fakad…
    (Minden kérdést fel lehet tenni amivel nem vagyok tisztába, és egyáltalán érdekel is a válasz, de talán illene tudni megkülönböztetni az Isten gyalázását – főleg, ha ez már rendszeresen, agresszívan, szándékosan és sokszor ismétlődik – az Istent kereső lelkülettől.)
    Mi közöm van nekem a Sátán lelkületéhez, vagy az én Uram ellenségeihez? – vagy tán azt is jobb belátásra kéne bírnom?
    És miért kéne elengednem az Isten beszédét nekem is a fülem mellett?
    (Róma 9:21-23)

    Vagy éppen miért kéne szándékos provokációknak “felülnöm”?
    fairi 2015/04/03 – 22:11
    “facepalm! Kormos Erika kellett volna rávágni hogy nincs ilyen a Bibliába.”

    Nálad sem (és Xéniánál sem) vall nagy bölcsességre, Szent Lélek vezetésre, hogy ilyeneknek “felültök”:
    fairi 2015/04/03 – 23:56
    “Baj az volt Erika nem vette a lapot,ezért váltottam másik emberre. te meg rácuppantál…”

    Hívő kereszténynek lenni nem azt jelenti, hogy az ellenségeinknek hagyjuk, hogy hülyét csináljanak belőlünk … Hanem azt, hogy az örömhírt hirdessük annak akit érdekel. “Van választási lehetőséged élet és halál között …”
    A választás lehetőségét pedig bízzuk az adott lélek gazdájára …
    Ha van kérdése válaszoljuk meg, de ez nem azt jelenti, hogy bírkózzunk vele!

    Bocsika, hogy ezt írtam, de még mindnyájunknak van mit tanulni, és nem rossz szándékból írtam.

    Szeretettel: Erika

    1. Kedves Erika!

     TRANSIENT LIFE-nak írtam ezt , erre a megjegyzésére:
     “Egyszerűen meg kell értenünk: nem mindenkié a hit. A mi dolgunk pedig nem a vitázás és/vagy mások győzködése.
     Pusztán ennyi: Közölni az örömhírt.”

     És, bár lehet, hogy te nem gondolod ezt rólam, de hidd el, én is figyelek a Szent Lélek vezetésére. És azt írom, amit Ő mond.

     Tudod anno, amikor bizonyságot tett nekem az az illető, akin keresztül hallottam az igazságról ( Isten és Jézus létezéséről, és arról, hogy személyes kapcsolatba lehet velük kerülni), akkor nekem is voltak kérdéseim, amikre szerettem volna választ kapni. Feltettem azokat neki, de, vagy 2-3 kérdés után, közölte, hogy nem fog nekem válaszolni, mert “úgy érzi, hogy én csak kötözködni akarok vele”! ( A mennyei dolgokról kérdeztem csak! Pl, hogy vannak-e ott állatok…? Stb) Akkor én nagyon megalázottnak, megszégyenítettnek, és megbántottnak éreztem magam. Hogy “ímé itt van a keresztény” ( mert nekem akkor ő képviselte az egész kereszténységet, és Jézust is!), aki visszautasít, gőgösen lekezel, és megaláz azzal, hogy bezárja a beszélgetést velem, és gonoszsággal, rosszindulattal gyanúsít engem. És csak azt láttam, hogy ez az ember semmivel sem jobb, kedvesebb, türelmesebb, stb, ( noha ájtatosnak adta elő magát egyébként!) mint azok, akik eddigi életemben megfordultak, vagy benne vannak. Ez volt az első harcom a megtérésem előtt! Akarok-e én így keresztény lenni, és közéjük tartozni, ha valóban az az igazság!? Azután arra jutottam, hogy az igazság szempontjából érdektelen, hogy milyenek a keresztények, mert ha az az igazság, hogy van Isten, akkor ez, akkor is igazság marad, ha az összes keresztény csak ” rohadt kis féreg”. ( Bocs, de ezt éreztem akkor! Sőt, utána még találkoztam jó pár hasonlóval!) Megtérésem után, azután, az lett az első számú “törvény” a számomra, hogy “ahogy szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, úgy bánjatok velük ti is”! És, hogy : ?Mát. 5,44 …. Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket…. Luk. 6,35 Hanem szeressétek ellenségeiteket, és jól tegyetek, és adjatok kölcsönt, semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz, és ama magasságos Istennek fiai lesztek: mert ő jóltévő a háládatlanokkal és gonoszokkal.

     “A ?nevezetes hozzászólásban? hol találtál Te kérdést, mert én csak az Isten gyalázásával találkoztam, ami nem éppen a ?kereső lelkületből? fakad?”

     Hol mondja a Szentírás, hogy csak a “kereső lelkületűeknek” kell hirdetni az evangéliumot?!
     1 Pét. 3,15 Az Úr Istent pedig szenteljétek meg a ti szívetekben. Mindig készek legyetek megfelelni MINDENKINEK, AKI SZÁMOT KÉR TŐLETEK a bennetek levő reménységről, szelídséggel és félelemmel:
     Hol írja a Szentírás, hogy nekünk kell eldönteni, hogy egy ember “méltó-e” a válaszunkra, vagy sem?! Hogy ki a “kereső lelkületű”, vagy ki nem az?! Hol írja azt, hogy bárki fölé emelhetjük magunkat, csak azért, mert az Istennek tetszett az, hogy nekünk kegyelmet adjon?! Nekünk mi érdemünk van abban, hogy kegyelmet kaptunk?! Zsolt. 14,2 Az Úr letekintett a mennyből az emberek fiaira, hogy meglássa, ha van-é értelmes, Istent kereső? Zsolt. 14,3 Mindnyájan elhajlottak; egyetemben elromlottak, nincs, a ki jót cselekedjék, nincsen csak egy sem.
     Mik. 2,7 Oh te, ki Jákób házának mondatol! hát türelmetlen-é az Úrnak lelke, avagy ezek-é az ő cselekedetei? Nem javára válnak-é az én cselekedeteim annak, a ki igazán jár?
     1 Pét 3,8 Végre pedig legyetek mindnyájan egyakaratúak, szánakodók, az atyafiság szeretői, irgalmasok, szerények, alázatosak; nem fizetvén rosszal a rosszért, sem szidalommal a szidalomért; hanem inkább áldást mondván; mert arra vagytok hivatva, hogy az áldást örökségűl birjátok. *

     “(Minden kérdést fel lehet tenni amivel nem vagyok tisztába, és egyáltalán érdekel is a válasz, de talán illene tudni megkülönböztetni az Isten gyalázását ? főleg, ha ez már rendszeresen, agresszívan, szándékosan és sokszor ismétlődik ? az Istent kereső lelküettől.)”

     Mit törődsz te vele, hogy hogyan kérdez valaki? Neked a Krisztust kell bemutatnod! És annyiszor, ahányszor “számon kérik” tőled! Hányszor köpték le Jézust a te/én/mi bűneidért/bűneimért/bűneinkért? Hány korbácsütést kapott érettünk, és mennyi gúnyolódást?

     “Mi közöm van nekem a Sátán lelkületéhez, vagy az én Uram ellenségeihez? ? vagy tán azt is jobb belátásra kéne bírnom?”

     Miért? Kit kellene mást jobb belátásra bírnod?! Hiszen mi is voltunk egykor ellenségei!

     Róm. 5,10 Mert ha, mikor ellenségei voltunk, megbékéltünk Istennel az ő Fiának halála által, sokkal inkább megtartatunk az ő élete által minekutána megbékéltünk vele.

     “És miért kéne elengednem az Isten beszédét nekem is a fülem mellett?
     (Róma 9:21-23)”

     Nem kellene amazokat se! Pált hányszor megkorbácsolták ( és a többi apostolt, és tanítványt), mert nem “kereső lelkületűeknek” hirdette az evangéliumot! ( Még se “tanult” belőle, és csak folytatta…!)

     “Vagy éppen miért kéne szándékos provokációknak ?felülnöm??”

     De végül is csak felültél! Nem tartottad oda a másik orcádat is!

     “Nálad sem (és Xéniánál sem) vall nagy bölcsességre, Szent Lélek vezetésre, hogy ilyeneknek ?felültök?:”

     Majd az Úr eldönti, hogy mennyire volt bölcs dolog, illetve, hogy mennyire a Szent Lélek vezetése! Lehet, hogy mi más igeverseket tartunk fontosabbnak magunkra nézve, nem amelyeket te.

     “Hívő kereszténynek lenni nem azt jelenti, hogy az ellenségeinknek hagyjuk, hogy hülyét csináljanak belőlünk ? Hanem azt, hogy az örömhírt hirdessük annak akit érdekel. ?

     Péld. 16,18 A megromlás előtt kevélység jár, és az eset előtt felfuvalkodottság.
     ?Péld. 18,12 A megromlás előtt felfuvalkodik az ember elméje; a tisztesség előtt pedig alázatosság van.
     1 Kor. 4,9 Mert úgy vélem, hogy az Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága lettünk a világnak, úgy angyaloknak, mint embereknek.
     1 Kor. 4,11 Mindezideig éhezünk is, szomjúhozunk is, mezítelenkedünk is, bántalmaztatunk is, bujdosunk is, Fáradozunk is, tulajdon kezünkkel munkálkodván; ha szidalommal illettetünk, jót kívánunk; ha háborúságot szenvedünk, békességgel tűrjük; Ha gyaláztatunk, könyörgünk: szinte a világ szemetjévé lettünk, mindeneknek söpredékévé egész mostanig.

     “A választás lehetőségét pedig bízzuk az adott lélek gazdájára ?
     Ha van kérdése válaszoljuk meg, de ez nem azt jelenti, hogy bírkózzunk vele!”

     Nem test és vér ellen van tusakodásunk! Nem az emberrel birkózol, hanem az őt eltéríteni akaró ördöggel. Azért válaszolsz az ige alapján a kérdésekre, hogy hátha kiragadhatod a kezei közül! ( Hosszú az örökkévalóság…!)

     “Bocsika, hogy ezt írtam, de még mindnyájunknak van mit tanulni, és nem rossz szándékból írtam.”

     Én sem gondoltam, hogy úgy írtad! Ahogyan én se abból írom, amit írtam!

    2. Kedves Idám!

     – ?TRANSIENT LIFE-nak írtam ezt, erre a megjegyzésére…?
     Ő pedig az én hozzászólásomra reagált: Kormos Erika 2015/04/04 – 02:37

     – ?És, bár lehet, hogy te nem gondolod ezt rólam, de hidd el, én is figyelek a Szent Lélek vezetésére.?
     Elhiszem, hogy általában figyelsz rá, de most mégsem sikerült. Különben észrevehetted volna a Fairi rosszindulatból felállított csapdáját, amit már a fent jelölt hsz-ben is körülírtam neki.

     – ?…akkor nekem is voltak kérdéseim, amikre szerettem volna választ kapni…?
     Igen! Az Igével kapcsolatos érdeklődő KÉRDÉSEK a ?kereső lélek? ismérvei.
     De ahol rosszindulatú, vagy éppen gonosz TÉNYMEGÁLLAPÍTÁSOK hangoznak csak el, az nem a ?kereső lélekből? fakad, hanem gyűlölködésből. Olvasd vissza a rengeteg hsz-eit, bármely cikk alatt is, és számold meg, hány őszinte érdeklődő kérdéshez hasonlót találsz bennük? Én egyet sem találtam ilyet!

     De amire az előző hsz-emben fel szerettem volna hívni a figyelmedet, ez az Ige tökéletesen kifejezi:
     Ne adjátok azt, ami SZENT, az ebeknek, se gyöngyeiteket NE HÁNYJÁTOK A DISZNÓK ELÉ, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és NÉKTEK FORDULVÁN, MEG NE SZAGGASANAK TITEKET. (Máté 7:6)
     Ha Testvérekből akar tudatosan és szándékosan hülyét csinálni, – mindezt Isten Igéjét megtaposva, [amit Xénia korrigált feleslegesen, egy újabb megaláztatásért] ? akkor nem ellenünk fordult? és Te minek neveznéd, ha nem megszaggatatásnak a céljából? Talán ezt még sem kellene összekeverni sem a kevélységgel, sem a felfuvalkodottsággal – ha már a Biblia is felhívja rá a figyelmünket. Mint ahogy az alázatot sem célszerű összetéveszteni a hülyeséggel.

     – ?Mit törődsz te vele, hogy hogyan kérdez valaki? Neked a Krisztust kell bemutatnod!?
     Ha a helyesírás hibát nem is veszem figyelembe, nálam akkor is a kérdő mondat végén kérdőjel van és nem felkiáltójel, mert az már más nexust takar. Nem a kérdés szándékát, hanem valamilyen kijelentést! Válaszolni pedig csak arra lehet, amit megkérdeznek, nem pedig arra, amit állítanak.
     A Krisztust pedig erőszakkal nem vágom hozzá senkihez! Ez ugyan olyan visszataszító és elrettentő példa lenne, mint Jehova Tanúinak az erőszakos térítgetése! (Erőszakoskodni lehet, de az soha nem vezet eredményre, maximum “melldöngetésre”, hogy “én” milyen szuper felkészült vagyok.)

     – ?Mindig készek legyetek megfelelni MINDENKINEK, AKI SZÁMOT KÉR TŐLETEK a bennetek levő reménységről…?
     SZÁMOT KÉRNI annyit jelent, hogy MEGKÉRDEZNI! ? és nem azt, hogy ?MOCSKOLÓDNI?!
     Jelen esetben pedig kérdés nem hangzott el, hanem csak mocskolódás…

     – ?Pált hányszor megkorbácsolták ( és a többi apostolt, és tanítványt), mert nem ?kereső lelkületűeknek? hirdette az evangéliumot! ( Még se ?tanult? belőle, és csak folytatta?!)
     Fatális tévedésbe vagy!
     1. Nem azok korbácsolták meg, akiknek hirdette.
     2. A város vezetése korbácsoltatta meg őket, és pontosan azért, mert kereső lelkű embereknek hirdetett, akik között sok ötvös mester is volt. És ha azok megtérnének az evangelizáció nyomán, akkor a város vezetése elesne a ?hamis istenek szobraiból? befolyó bevételétől.
     (Ahol nem lettek volna érdeklődők, ott ?hallgatóság hiányában? ugyan minek kellett volna büntetni a városok vezetőségeinek…? Ez csak egy ?józan paraszti logika? kérdése.)

     Szeretettel: Erika

    3. Kedves Erika!

     Te is azt hiszel, amit akarsz! És, úgy cselekszel, ahogyan akarsz! Természetesen te fogsz számot adni minden szavadról, és tettedről, és gondolataidról. De, ez csak a bizonyítvány magyarázata.

     “? ?TRANSIENT LIFE-nak írtam ezt, erre a megjegyzésére??
     Ő pedig az én hozzászólásomra reagált: Kormos Erika 2015/04/04 ? 02:37”

     Igen, neked is írhattam volna ezt, de mivel már máskor is megtettem, és akkor se figyeltél, ezért nem tettem már!

     “? ?És, bár lehet, hogy te nem gondolod ezt rólam, de hidd el, én is figyelek a Szent Lélek vezetésére.?
     Elhiszem, hogy általában figyelsz rá, de most mégsem sikerült. Különben észrevehetted volna a Fairi rosszindulatból felállított csapdáját, amit már a fent jelölt hsz-ben is körülírtam neki.”

     Már miből gondolod, hogy én nem tudom, hogy milyen lelkülettel írt?! ( Azzal is tisztában vagyok, hogy te milyen lelkülettel válaszoltál!) Azért mert nem úgy reagálok valamire, ahogyan te? Gondolod, hogy mindenki, aki szerinted normális, annak keresztényként úgy kell reagálnia, ahogyan te teszed?!
     Luk. 11,53 Mikor pedig ezeket mondá nékik, az írástudók és farizeusok kezdének felette igen ellene állani és őt sok dolog felől kikérdezgetni,

     “? ??akkor nekem is voltak kérdéseim, amikre szerettem volna választ kapni??
     Igen! Az Igével kapcsolatos érdeklődő KÉRDÉSEK a ?kereső lélek? ismérvei.”

     Teljesen lényegtelen, hogy “kereső lélekkel” kérdeznek, vagy csak azért, hogy “leskelődjenek” utánad! Ha keresztény vagy, akkor a Krisztus Lelke lakik benned, és nem számolod, hogy hányszor csapnak arcon, vagy hányszor szidalmaznak, vagy taposnak meg! ( Ahogyan Jézus se tette amikor a földön járt, és a farizeusok, és a papok leskelődtek utána, vagy “vetekedtek” vele! Márpedig, aki tökéletes lesz, az olyan lesz, mint a Mestere! És mindenki a Mesterét tükrözi vissza! Akárki is az! Mondjuk az én Mesterem azokat az igéket mondja nekem, amiket idéztem, és nem azt, hogy hogyan szeresem csak azokat, akik engem is szeretnek….!) Továbbá, szerintem elég egyértelműek azok az igeversek, amelyeket idéztem neked.

     “De ahol rosszindulatú, vagy éppen gonosz TÉNYMEGÁLLAPÍTÁSOK hangoznak csak el, az nem a ?kereső lélekből? fakad, hanem gyűlölködésből.”

     Na és!? Mát. 5,44 Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket….! Mi nem érthető ebben a versben?

     “De amire az előző hsz-emben fel szerettem volna hívni a figyelmedet, ez az Ige tökéletesen kifejezi:
     Ne adjátok azt, ami SZENT, az ebeknek, se gyöngyeiteket NE HÁNYJÁTOK A DISZNÓK ELÉ, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és NÉKTEK FORDULVÁN, MEG NE SZAGGASANAK TITEKET. (Máté 7:6)”

     Ami “szent, és a gyöngyeink”, azok a megtapasztalásaink, és az életünk Istennel, és az Úr Jézus Krisztussal! Ezeket nem kell a “disznók elé” hánynunk! Nem azt jelenti, amit te próbálsz ráhúzni, hogy magát az Isten igéjét, annak magyarázatát, vagy magát az evangéliumot kellene elrejtenünk mások elől, akiket “mi” nem tartunk “méltónak” azokra! ( Hiszen ezeket szórta, és szórja Jézus is, olyanoknak is, akiknél nem jó a “föld” ! Isten majd számon kéri mindenkitől, aki megtaposta azt! Az Övé a bosszúállás, nem a mienk!

     “Ha Testvérekből akar tudatosan és szándékosan hülyét csinálni, ? mindezt Isten Igéjét megtaposva, [amit Xénia korrigált feleslegesen, egy újabb megaláztatásért] ? akkor nem ellenünk fordult? és Te minek neveznéd, ha nem megszaggatatásnak a céljából? Talán ezt még sem kellene összekeverni sem a kevélységgel, sem a felfuvalkodottsággal ? ha már a Biblia is felhívja rá a figyelmünket. Mint ahogy az alázatot sem célszerű összetéveszteni a hülyeséggel.”

     Viszont Úr Jézus a “hülyeséget” tanította! Olvasd csak el azokat az igeverseket, amelyeket idéztem! ( Nem azt mondta, hogy a “testi embernek testi módon válaszolj”, hanem azt, hogy légy olyan, amilyennek a Mestered tanította/tanítja! Úgy viselkedjetek, hogy “lássák a ti “jó cselekedeteiteket”, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat”!

     “? ?Mit törődsz te vele, hogy hogyan kérdez valaki? Neked a Krisztust kell bemutatnod!?
     Ha a helyesírás hibát nem is veszem figyelembe, nálam akkor is a kérdő mondat végén kérdőjel van és nem felkiáltójel, mert az már más nexust takar. Nem a kérdés szándékát, hanem valamilyen kijelentést! Válaszolni pedig csak arra lehet, amit megkérdeznek, nem pedig arra, amit állítanak.”

     Az állítást is meg lehet cáfolni az igével, Isten beszédével. Ha pedig szellemben látsz valakit, akkor tudod, hogy kb milyen gondjai, illetve kísértései vannak az illetőnek. Ha a Sátán szorongat valakit, akkor nem biztos, hogy az a legkeresztényibb, ha segítesz neki, és még te is rúgsz az illetőbe párat! ( És még mindig ott tartunk, hogy nem test, és vér ellen van tusakodásunk! )
     (Ráadásul ezek a helyzetek ( próbák) azok, amikor megdicsőíthetnéd az Urat! De a többség még csak észre sem veszi, hogy az életünk minden pillanata erről szól: Krisztusban járni mindenkor…! És, ha nem sikerül, és az óember szerint cselekedtünk, akkor nem mentegetjük magunkat, és bizonygatjuk azt Istennek, hogy miért is volt helyes, amit tettünk, vagy mondtunk, hanem megtérünk…! Mert nem nekem bizonygatod! )

     “A Krisztust pedig erőszakkal nem vágom hozzá senkihez! ”

     Mármint azt mondod, hogy azért nem beszélsz, és viselkedsz Krisztushoz méltóan ( azért nem mutatod meg magadban a Krisztust), hogy “ne vágd hozzá a Krisztust senkihez erőszakkal”, mert az visszataszító….?! Valóban így van. Ezért is gyűlöli a világ Jézust, és a keresztényeket, mert bizonyságot tesznek ellenük!
     Mát. 5,39 Én pedig azt mondom néktek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem a ki arczul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orczádat is

     “.. (Erőszakoskodni lehet, de az soha nem vezet eredményre, maximum ?melldöngetésre?, hogy ?én? milyen szuper felkészült vagyok.)”

     Vagyis szégyellje magát, mindenki, aki nem “anyázik” keresztényként, ha éppen olyan valakivel kerül szembe….? Mert a Szent Lélek gyümölcsei, és ajándékai, nem mások, mint “melldöngetések”!
     Luk. 21,15 Mert én adok néktek szájat és bölcseséget, melynek ellene nem szólhatnak, sem ellene nem állhatnak mind azok, a kik magokat ellenetekbe vetik.
     Ján. 8,12 Ismét szóla azért hozzájok Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.

     “SZÁMOT KÉRNI annyit jelent, hogy MEGKÉRDEZNI! ? és nem azt, hogy ?MOCSKOLÓDNI?!
     Jelen esetben pedig kérdés nem hangzott el, hanem csak mocskolódás?”

     1 Kor. 4,12 … ha szidalommal illettetünk, jót kívánunk; ha háborúságot szenvedünk, békességgel tűrjük; Ha gyaláztatunk, könyörgünk: szinte a világ szemetjévé lettünk, mindeneknek söpredékévé egész mostanig.Csak az a probléma, hogy Krisztus meghagyta nekünk, hogy hogyan

     “? ?Pált hányszor megkorbácsolták ( és a többi apostolt, és tanítványt), mert nem ?kereső lelkületűeknek? hirdette az evangéliumot! ( Még se ?tanult? belőle, és csak folytatta?!)
     Fatális tévedésbe vagy!”

     Az, amit említesz, csak 1 (!), a sok közül! ( De, említhettem volna Pétert, és Jánost is! De, Istvánt is! )

     “(Ahol nem lettek volna érdeklődők, ott ?hallgatóság hiányában? ugyan minek kellett volna büntetni a városok vezetőségeinek?? Ez csak egy ?józan paraszti logika? kérdése.)”

     Viszont Isten igéje ezt írja: 2 Kor. 11,23 Krisztus szolgái-é? (balgatagul szólok) én méginkább; több fáradság, több vereség, több börtön, gyakorta való halálos veszedelem által. A zsidóktól ötször kaptam negyvenet egy híján. Háromszor megostoroztak, egyszer megköveztek, háromszor hajótörést szenvedtem, éjt-napot a mélységben töltöttem; Gyakorta való utazásban, veszedelemben folyó vizeken, veszedelemben rablók közt, veszedelemben népem között, veszedelemben pogányok között, veszedelemben városban, veszedelemben pusztában, veszedelemben tengeren, veszedelemben hamis atyafiak közt; Fáradságban és nyomorúságban, gyakorta való virrasztásban, éhségben és szomjúságban, gyakorta való bőjtölésben, hidegben és mezítelenségben. Mindezeken kívül van az én naponkénti zaklattatásom, az összes gyülekezetek gondja. Ki beteg, hogy én is beteg ne volnék? Ki botránkozik meg, hogy én is ne égnék?
     De, ha csak Pál előéletére gondolsz: Csel. 8,1 Saulus pedig szintén javallta az ő megöletését. És támada azon a napon nagy üldözés a jeruzsálemi gyülekezet ellen, és mindnyájan eloszlának Júdeának és Samáriának tájaira, az apostolokat kivéve.
     ?Csel. 8,3 Saulus pedig pusztítá az anyaszentegyházat, házról-házra járva, és férfiakat és asszonyokat elővonszolva, tömlöczbe veti vala.
     ?Csel. 9,1 Saulus pedig még fenyegetéstől és öldökléstől lihegve az Úrnak tanítványai ellen, elmenvén a főpaphoz,…

     Akkor még ő se volt “kereső lelkületű”!

     Szeretettel: Ida

   2. Nem akarok és nem fogok vitázni senkivel sem, csak néhány észrevételt szeretnék tenni, a félreértések elkerülése végett.

    Először is: az emlegetett rész (mi szerint: nem mindenkié a hit) teljes szövegkörnyezetében Pál véletlenül sem arról ír, hogy ne kellene hirdetni az evangéliumot. Sőt, éppen ellenkezőleg:
    És végül, testvéreim, imádkozzatok értünk, hogy terjedjen az Úr igéje, és úgy dicsőítsék, ahogyan nálatok is, és hogy megszabaduljunk az elvetemült és gonosz emberektől: mert nem mindenkié a hit. De hűséges az Úr, aki megerősít titeket, és megőriz a gonosztól. Bizalmunk van az Úrban irántatok, hogy amit elrendelünk, azt megteszitek, és meg is fogjátok tenni. Az Úr pedig irányítsa szíveteket az Isten szeretetére és a Krisztus állhatatosságára.
    2 Thess 3, 1-5

    Aztán a korinthosziakhoz írt levélből idézett részben Pál szintén éppen erről írt:
    “Mert bár én mindenkivel szemben szabad vagyok, magamat mégis mindenkinek szolgájává tettem, hogy MINÉL TÖBBEKET megnyerjek.” és “mindenkinek mindenné lettem, hogy mindenképpen megmentsek NÉMELYEKET”

    Jézus pedig így küldte ki a tanítványokat:
    Aztán elküldte őket, hogy hirdessék az Isten országát, és gyógyítsanak. Ezt mondta nekik: “Semmit ne vigyetek az útra, se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt, két-két alsóruhátok se legyen. Amikor betértek egy házba, ott maradjatok, és onnan induljatok tovább. Ha valahol nem fogadnak be titeket, amikor kimentek abból a városból, verjétek le még a port is lábatokról, bizonyítékul ellenük.”
    Lk 9-ből

    Ahogyan egykor mindnyájan vétkesek voltunk és szűkölködtünk Isten dicsősége nélkül, de Ő kegyelemből megismertette velünk az Igazságot, ugyanígy nem “írhatunk” le senkit sem – de Jézust sem kellene.
    Legyen reménységünk abban, hogy Jézus a jó pásztor. Ő megkeresi az Övéit és hazavezeti Őket.
    Jó reménységünk lehet abban is, hogy bár rész szerint való az ismeretünk az Atya, mint jó szőlősgazda azon munkálkodik, hogy mindnyájan gyümölcsöket teremjünk, “mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően”.
    Tehát az igazságot mindenkinek joga van hallani és nekünk kötelességünk elmondani, a döntés és a szívek vizsgálata azonban nem a mi feladatunk. Bízzunk az Úrban!

    Nem a torzsalkodásnak van itt az ideje, hanem az ünneplésnek.
    Áldott, békés napokat, emlékezést és örömteli ünneplést kívánok mindenkinek!

    A hét első napján pedig kora hajnalban elmentek a sírhoz, és magukkal vitték az elkészített illatszereket. A követ a sírbolt elől elhengerítve találták, és amikor bementek, nem találták az Úr Jézus testét. Amikor emiatt tanácstalanul álltak, két férfi lépett melléjük fénylő ruhában. Majd amikor megrémülve a földre szegezték tekintetüket, azok így szóltak hozzájuk: “Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem FELTÁMADT.”
    Lk 24

    Dicsőség Istennek!

    1. Kedves TRANSIENT LIFE!

     Neked is, és minden Testvéremnek és Olvasónak én is Áldott Békés Húsvéti Ünnepeket kívánok.

     Szeretettel: Erika

 2. Egyetértek az előttem szólókkal.

  A transzhumanista elképzelés fényesen ellentmond Jézus tanítása magvának: gyűjtsetek kincseket a mennyben.
  A transzhumanisták nekem ebben a helyzetben a harmadik fiúként jelennek meg, aki egy tálentomot kapott, elásta azt és megőrizte. Ők is őrzik az egy tálentumukat, ami az egész ideológia szellemi-lelki alapja, de többet nem adnak annál, inkább kincseket gyűjtenek maguknak a földön: hosszú életet, tökéletesebb testet annak reményében, hogy a jobb testben jobb lélek is lakozik majd. Jellemzően materialista megközelítés, egyszerűen nem tudnak elvonatkoztatni a külcsínytől, hogy a porhüvely tartalmazza a magot. Ha maradhatok még ilyen képzavarnál: beleharaptak az almába, de a csutkáig már nem jutnak el, mert torkukon akadt az édes falat – és még harapnak párat rá. Így a porhüvelyt dicsőítik, és annak tudatában, hogy meg tudják változtatni, isteni hatalom birtokosának hiszik magukat. Talán ez az a pont, amikor beül az AK a templomba, szentélybe? Nem elképzelhetetlen. Talán a bélyeg is ehhez kapcsolódik majd: egyetérteni, elfogadni, tevékenyen részt venni a TH mozgalomban, ideológiában, míg annyira nem azonosulnak vele, hogy hajlandóak implantátumokat ültettetni magukba, kezükön és homlokukon viselve a bélyeget? Valószínű.
  off, de kapcsolódik: aki látta a Beavatott c. film második részét, esetleg felfigyelhetett a nyomkövető – akaratirányító implantátumra, ami ráfonódik egy artériára, így eltávolításkor elvérzik az alany. Borzalmasan körmönfont… 🙁

  1. Halommal van ilyen, mint ez a példa, lélektani hadviselés: készítik az utat 🙁 Már a felhígított kereszténység is megvan 🙁

  2. Kedves Páál!

   Az üzenőfalon valaki jól megfogalmazta:
   “Életet csak Isten adhat, az egész evolúcióelmélet ezen a tényálláson teljesen megbukott.”
   Egyetértek ezzel a mondattal maximálisan.

   Értékes gondolat, már csak a továbbgondolás szempontjából is, hogy miről szól, az itt ismertetett TERV.

   – Mivel “életet csak Isten adhat” ezért az Isten által már egészségesen megszületett, élő ember testének elkorcsosításáról.
   – Ha pedig már annyira elkorcsosodott az emberiség, hogy nem tud tovább szaporodni, akkor ki kell, hogy haljon.
   – Ugyanis a TH “módszerével” nem lehet “új életeket” létrehozni.

   Tehát akkor a TH-nak mi a célja? – Nem más mint az emberiséget kipusztítani.
   Kinek érdeke, hogy a Föld ember nélküli legyen?
   Azoknak a “magasabb intelligenciát képviselőknek” (démonoknak) akik adják a tudásukat ehhez az emberiségnek.
   Mire jó ez nekik? Arra, hogy ekkor már ember nélkül, kizárólagosan maguk bitorolhassák a földet.

   Szeretettel: Erika

   1. És még mielőtt valaki azt gondolná, hogy “jót ittam” 😀 és beszélek hülyeségeket, ide tenném ezt az idézetet is:

    Mert ördögi LELKEK azok, akik jeleket tesznek; akik elmennek a földnek és az egész világnak királyaihoz, hogy egybe gyűjtsék azokat a mindenható Isten ama nagy napjának viadalára. (Jel. 16:14)

    Nem hátrány, ha ebből az idézetből szó szerint értjük az “ördögi lelkeket” !
    Főleg, ha még azt is látjuk, hogy az “országok királyai” már gyűlnek és sorakoznak erre a neves háborúra …

 3. Ki akar ebben a tökéletlen bűnnel teli világban hosszabban, vagy örökké élni?
  Én ugyan nem. Én minden a mulandóság, a tökéletlenség, a bűn, az átok, a hiány, a rothadás, elmúlás alá van rekesztve.
  Ez a bűneset következménye.
  Isten megteremtette a világot majd az embert
  Most az embert teremti újjá először, majd a világot

  1. Kétféle ember van: van aki hisz egy túlvilági opcióban,ami nagyon szuper,és erre vágyakozva tekint, sőt még akár öngyilkos merényletre is képes, mert megígérte valaki neki ha megteszi odakerül.
   Másik ember nem hisz komolyan benne vagy egyáltalán nem, és jó néhányuk inkább tökéletlen világba maradna ami biztosan létezik,és már tudja a játékszabályokat.
   Eddig nem volt opció a maradásra, elvileg most már lesz.

   Anyagi világ itt van körülöttünk,olyan amilyen tökéletlen, bűnös ám benne élünk
   Van a túlvilág amiről csak marketinganyag és hitegetés és milliónyi elképzelés van,de biztos nincs.Az is lehet minden lélek megy a zúzdába,és kaja lesz az ott élők számára…

    1. Inkább így mükődik: aki keres talál, vagy legalábbis azt hazudja hogy megtalálta…

    2. Ne nekem higgy. Főleg, ha hazugnak tartasz. Keress!
     “Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek.” Máté 5:6
     A szomjat pedig nem lehet művízzel oltani. Az igazságra való szomjat csak az igazság oltja.
     Te láthatólag szomjas vagy, tehát keresd az igaz vizet! 😉

    3. ” Te láthatólag szomjas vagy, tehát keresd az igaz vizet! ;)”
     minden vízre ráírják hogy Igaz, de eddig még mindig poshadt volt…igazság mindig valaki igazsága…A nagybetűs inkább csak mesékben létezik

    4. És miért is akarnálak becsapni?

     Próbáld úgy nézni, hogy barátokat gyűjtök az életben, akiket szeretnék örökre a barátaimnak tudni. Szeretném, ha mindenki velem jönne! Nem kukkantanál be hozzám? Ugyanis lehetséges bepillantást nyerni oda, ahová hívlak. 🙂

    5. Barátaidért hazudnál? Barátok megtartásáért hazudnál?legérdekesebb mikor saját magadnak hazudsz. Mi az igazság, mi a hazugság sokszor mérce kérdése,szubjektívum.
     Se okod igazságot, se okod hazugságot mondani, de paradox módon a valóság az hogy mindkettőre van okod.

     jelenleg ez a kérdés irreleváns:amit mondai akarsz azt valszeg te magad szubjektíve igaznak tartod,ezt vitatni nincs értelme.
     Ám a háttérben az ott van, hogy magadnak is hazudhatsz, és innentől igazság=hazugság. és nem létezik elérhető mérce amivel ezt kiküszöbölheted.
     Emiatt irtam ezt
     Inkább így mükődik: aki keres talál, vagy legalábbis azt hazudja hogy megtalálta?
     Hazugság történhet magadnak is,és akkor találtál valamit ami neked mostantól oké, happy end.

    6. Kedves Fairi!
     Ezzel sok újat nem mondtál. “Minden relatív. A jó éppen úgy lehet rossz és fordítva. Nincsenek abszolútok, minden relatív.” Régi nóta, ismerjük. Szólj, ha szeretnél ebből kitörni és megismernéd a mércét. 😉

    7. 1Kor 1,18 Mert akik a vesztükbe rohannak, azok a keresztr?l szóló üzenetet bolondságnak tartják. Számunkra azonban, akiket az Úr megment, ez az üzenet az Isten erejét jelenti.
     Ugyanis ezt mondja az Írás: ?A bölcsek bölcsességét semmivé teszem majd, az értelmesek értelmét pedig félredobom.?
     Mire jut itt a ?bölcs?? Mit akar az írástudó, vagy a divatos filozófus? Hiszen Isten már e korszak minden bölcsességér?l bebizonyította, hogy bolondság!
     A bölcs Isten úgy határozott, hogy a világ a maga bölcsessége által ne legyen képes ?t megismerni. Ezért Isten abban leli örömét, hogy a bolondságnak látszó örömhír üzenetével menti meg azokat, akik ezt hittel elfogadják.
     A zsidók csodás jeleket kívánnak, a görögök meg a bölcsességet keresik.
     Mi azonban egyedül Krisztusról beszélünk, akit keresztre feszítettek és meghalt. ? a zsidók számára botrány, a nem zsidók számára pedig ez az egész bolondságnak t?nik.
     Krisztus azonban minden meghívott számára – akár zsidók, akár nem zsidók – Istent?l származó er? és bölcsesség.
     Mert Isten tettei, amiket az emberek bolondságnak tartanak, bölcsebbek minden emberi bölcsességnél! Még ha Isten gyengének látszik is, akkor is er?sebb minden emberi er?nél!

    8. Mt 16,15 ?Hát ti mit mondtok rólam, ki vagyok én?? ? kérdezte tovább.
     ?Mt 16,16 Simon Péter így válaszolt: ?Te vagy a Krisztus, az él? Isten Fia.?
     Mt 16,17 Jézus így válaszolt neki: ?Boldog ember vagy Simon, Jóna fia, mert nem ember jelentette ezt ki neked, hanem az én mennyei Atyám.
     1Jn 5,10 Aki hisz az Isten Fiában, abban ott él ez az igazság. De aki nem hiszi el, amit Isten mondott, az hazugnak tekinti ?t. Miért? Mert nem hitte el Istennek, amit a Fiáról mondott.

    9. “Régi nóta, ismerjük. Szólj, ha szeretnél ebből kitörni és megismernéd a mércét. ”
     világon van kb többezer ilyen abszolút mérce.Ha megkérdezek ezektől hogy ővek-e az abszolút mérce azt fogják mondani igen.
     Na jó lesznek olyanok akik inkább ügyesen kitérnek.

     Ez érdekes paradoxonhoz vezet, abszolút mérce azért abszolút mert egy adott pontból indul ki. Ez eddig ok. megkérdezlek téged, utána elmegyek máshova ott is kérdezek világos lesz létezik másik abszolútnak mondott mérce, és annak abszolút pontjának más tulajdonságai vannak.
     Melyik az igaz? Aki szebben mosolyog?? Ezért történt az hogy kinek van igaza sokszor fegyver és erőszak döntötte el.
     Persze meg lehet próbálni egyeztetni, na akkor lesz nekem szép relatív mérce. :legvége hogy szubjektív abszolút mérce lesz.Vagyis te nekem a szubjektív abszolút mércéről beszélsz…eddig is tudtam félszavakból is értem a dolgokat…

    10. Ida
     Köszönjük Emese, szóval tudsz copy pastazni. Hasznos tudás, még Köztársasági Elnök is lehetsz..

    11. Kedves FAIRI!

     “Köszönjük Emese, szóval tudsz copy pastazni. Hasznos tudás, még Köztársasági Elnök is lehetsz..”

     Szívesen! De, gondoltam van “értő olvasás” nálad, ha már másoktól ezt számon kéred!

     “Xénia ha értő olvasás menne akkor jobb lenne.”

     “Nem az fogja eldönteni a túlvilági helyedet hogy meddig élsz, vagy mit csinálsz a testeddel.”

     Hát, azért az is, hogy mit csinálsz a testeddel. És ezért ebből a szempontból az se mindegy, hogy meddig élsz! Pl, egy 1-2-3 éves gyerek, ha meghal, akkor nem valószínű, hogy sok bűnt tud elkövetni a testével, vagy a lelkével! Ami már pl, egy mondjuk 20 évesről , már nem feltétlenül biztos, hogy elmondható! De, megtérés nélkül, egy 1000 éves sincs előrébb, az örökkévalóság szempontjából. ( Hogy ne copyzzak , pl a paráznák, hazugok, bűbájosok, varázslók, alkoholisták, drogosok, homoszexuálisok, gyilkosok, káromkodók,….stb-k a kárhozatra mennek, ha nem térnek meg! ( gondolom, most ugrott a Köztársasági Elnökségem….!)) Mindenesetre, látható, hogy a bűnt először a lelkemmel követem el ( abból származik a kívánság), majd, ha úgy döntök, akkor a testemmel is!

     “Bibliában vannak hosszú életű karakterek,és sehol sincs olyan hogy a rejtélyes hosszú életük miatt pokol lenne a helyük?”

     Nem, valóban nem a hosszú életük miatt kerültek pokolra, hanem az elkövetett, és meg nem bánt bűneik miatt! Ahogyan most is így történik!

     ?Ő volt a legtovább élt ember a földön; amíg életben volt, Isten tűrt, és csak a halála után hozta el az özönvizet a földre.?
     ám nem csak ő volt hosszú életű, pl Noé is.”

     Igen. És az egyik apokrif írásban, pl azt mondja az Isten, hogy az özönvíz évében ( mielőtt megtörtént volna), az igazak meghaltak. Mert csak Nóét, és családját akarta Isten tovább életben hagyni, és az emberiséget belőlük szaporítani, létrehozni.

     De, akkor most elmondom saját szavakkal is azt, amiről már többször beszéltünk itt az Istenbe vetett hit kérdéséről! ( Valószínűleg neked is! A copyzásom is erről szól!)

     Mi, keresztények, nem azért vagyunk keresztények, mert valaki mondott nekünk valamit, és azt elhittük, mert egyébként untuk magunkat. Hanem azért, mert valaki bizonyságot tett nekünk Isten létezéséről, és a Fia, az Úr Jézus Krisztus létezéséről, és Isten benne adott kegyelméről, és Krisztus megváltásáról. És arról, hogy személyes kapcsolatba lehet vele/velük kerülni, és személyesen bizonyságot lehet szerezni létezésük valóságáról. És, mi ezt megtettük! Istenhez fordultunk személyesen, és kértük, hogy mutassa meg nekünk az igazságot, mert mi az igazságban akarunk hinni! És, ha az Ő léte az igazság, és a Jézus Krisztusban lévő megváltás, és evangélium az igazság, akkor mi abban akarunk hinni! Mert mi, nem akarunk akkor hazugságban élni, és főleg nem magunkat becsapni!
     És, miután Istenhez fordultunk, és látta a szívünkben, hogy komolyan gondoljuk ( kerestük az igazságot), amit mondtunk neki, kijelentette ( bizonyságot adott róla nekünk) a szívünkbe Önmagát, és Jézust, mint az Ő Fiát, Aki a mi megváltónk. Akit értünk adott váltságért, hogy bűneinket eltörölhesse, és megbocsáthassa azokat Őbenne, és Őérette. És, hogy azáltal, hogy el, és befogadtuk Jézust ( ami által újjászülettünk szellemünkben), megigazultan állíthasson bennünket önmaga elé, Jézusért, és Jézusban!
     És ezért mi nem hisszük, hanem tudjuk, hogy Isten létezik, és az Ő Fia az Úr Jézus Krisztus, és a Biblia az Isten beszéde, igéje, és ami abban van, az Szentírás, a Szent Lélek Isten által ihletetten.

     Ezért írta neked Thea is, hogy ne neki higgy ( ill senki másnak se kell hinned), hiszen maga az Isten jelenti ki neked az igazságot, ha kéred Tőle, és akarod! És akkor, ha így teszel, nem lesz szükséged többé okoskodásokra, és filozofálgatásokra ebben a dologban, mert nagyon rövid idő alatt te is megtudhatod az igazságot!
     Mi itt nem egyházakhoz, gyülekezetekhez, vagy vallásos tanításokhoz hívunk, hanem Istenhez, és az Úr Jézus Krisztushoz. Akikkel te is kapcsolatba kerülhetsz, ha valóban akarod.

    12. Kedves FAIRI!

     ?Régi nóta, ismerjük. Szólj, ha szeretnél ebből kitörni és megismernéd a mércét. ?
     világon van kb többezer ilyen abszolút mérce.Ha megkérdezek ezektől hogy ővek-e az abszolút mérce azt fogják mondani igen.”

     Igen, ha embereket kérdezel, akkor így van! De, ha feltételezed mondjuk, hogy van Isten ( Akit mi ismerünk is), Aki mindeneket ( az embereket is ) teremtette, és minden őbelőle ( mint abszolútumból) származik, akkor szerintem joggal feltételezheted, hogy az az igazság, amit Ő mond. Ugyanis akkor Ő az az etalon, amihez mindent viszonyítanunk kell, ha az igazságot akarjuk megismerni, mert Ő határozza meg az igazság mibenlétét. És, mivel nincs rajta kívül más Isten, ezért más kiindulópontja sincs egy másik lehetséges igazságnak! ( Mert ebben teljesen igazad van, mindig a legerősebb, leghatalmasabb határozza meg az abszolút igazság mibenlétét! Amit a gyengébb vagy elfogad, vagy nem. De neki ( a gyengébbnek) nincs rá módja, hogy büntetlenül saját igazságot állítson fel azzal szemben. Illetve megteheti, de semmit nem jelent az, hiszen csak két egyenrangú fél között jöhetne létre, két különböző tartalmú igazság. )

    13. IDA
     ” De, megtérés nélkül, egy 1000 éves sincs előrébb, az örökkévalóság szempontjából. ”
     Simán bullshit,hol van pontos időbeli korlát a megtéréshez?Ha 32 ig nem tér meg akkor megy a zúzdában, vagy 112 éves korig nem történik meg, sőt ha 234 éves korában érzi azt akkor már tuti bukott mindent?

     “Mindenesetre, látható, hogy a bűnt először a lelkemmel követem el”
     magyarul legjobb ha elvetélsz, és halva születsz? Szóval az abortált csecsemők járnak legjobban, vagyis éljenek az abortuszklinikák?

     “Ahogyan most is így történik!”
     Akkor mi a baj a traszhumanizmussal?? Alapvetően annyi minél tovább élsz annál nagyobb a bűn valószínűsége.

     ” Mert csak Nóét, és családját akarta Isten tovább életben hagyni, és az emberiséget belőlük szaporítani, létrehozni. ”
     végredmény: háááát, nem is merem jellemezni vagyis valami nagyon elb..odott a valóságban…

     “Hanem azért, mert valaki bizonyságot tett nekünk Isten létezéséről, és a Fia, az Úr Jézus Krisztus létezéséről, és Isten benne adott kegyelméről, és Krisztus megváltásáról. És arról, hogy személyes kapcsolatba lehet vele/velük kerülni, és személyesen bizonyságot lehet szerezni létezésük valóságáról.”

     ez így szép lenne de valóságban valami bug van.Mivel a fenti esemény erős korrelációt mutat térbeli és időbeli eloszlással.
     Jézus tevékenysége összefügg a vallás erőszakos (vagy simán misszionárius) terjesztésével.

     Ha kereszténységnek ez lenne a valódi feltétele akkor icipici vallás lenne.
     Másik hibapont, nem minden isteni kapcsolatot létesítő ember mondja hogy Jézus mondta neki a tutit,leghíresebb baleset Mohamednél történt ott Gábriel arkangyal adott üzenetet és végeredmény lesz az iszlám vallás.

     “És ezért mi nem hisszük, hanem tudjuk, hogy Isten létezik, és az Ő Fia az Úr Jézus Krisztus, és a Biblia az Isten beszéde, igéje, és ami abban van, az Szentírás, a Szent Lélek Isten által ihletetten. ”
     ha máshol születsz és más időpontban akkor nem ezt mondanád hanem teljesen mást. Ez 100%ig biztos, mivel a semmi közepén levő törzsben nem lesz keresztény emberek kivéve ha jártak ott hittérítők, és nem lettek lelőve!

     “És, mivel nincs rajta kívül más Isten, ezért más kiindulópontja sincs egy másik lehetséges igazságnak! ”
     Mohameddel mi van,ő is valami hasonlót mondott,de Jézus rész nem oké! Akkor egyeztetés szerint Jézus nem lehet Isten fia,szóval két igaz állítás van,és az egyik téves. Egy Istenig oké a dolog, még a politeista vallásoknál is a főisten a legfontosabb többi csak kisegítő.

     “akkor szerintem joggal feltételezheted, hogy az az igazság, amit Ő mond.”
     probléma az interpretáció. isteni mondatokat hogy ért meg egy korlátolt elme? és ezt leíni,huhha na lesznek itt bajok.
     Ezért is a kereszténység nem Jézus általi meggyőzése által terjedt hanem tűzzel és vassal. Végső paradoxon, keresztények 99% már nem is keresztény ha definícióidat alkalmazom..

    14. Drága Fairi!

     A keresztény vallás NEM = a keresztény hittel, ahogy a kínai Boss öltöny sem lesz soha eredeti. Jogos a panasz, ha az ember nem az eredetit tartja a kezében, hiszen a hamis, az silány minőségű, az eredeti viszont tökéletes.

     Így van ez Jézussal is, csak az eredeti a tökéletes. Vannak aki az ő nevét használják és ezzel más embereket az irányításuk alá vonnak és befolyást gyakorolnak az életükre, sajnos rossz irányba.
     Lukács 21,8 Jézus mondta: Meglássátok, hogy el ne hitessenek benneteket: mert sokan jőnek el az én nevemben, kik ezt mondják: Én vagyok és az idő elközelgett; ne menjetek azért utánok
     Az igazat a hamistól csak akkor fogod tudni megkülönböztetni, ha személyes kapcsolatba kerülsz Jézussal.
     János 14,16 Én vagyok az út, az IGAZSÁG és az élet .

     Isten nagyon szeret téged, a kérdés csak annyi, hogy érdekel-e téged ez egyáltalán?

     Szeretettel,
     Anikó

    15. Kedves FAIRI!

     Pontosan melyik mondataimat nem értetted?

     ? De, megtérés nélkül, egy 1000 éves sincs előrébb, az örökkévalóság szempontjából. ?
     Simán bullshit,hol van pontos időbeli korlát a megtéréshez?Ha 32 ig nem tér meg akkor megy a zúzdában, vagy 112 éves korig nem történik meg, sőt ha 234 éves korában érzi azt akkor már tuti bukott mindent?”

     Ha valaki, aki amikor “hallja” ( a szívével is) a valódi evangéliumot (Ján. 3,16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Csel. 2,21 És lészen, hogy mindaz, a ki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik. ?Márk. 16,16 A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik. ) , és záros határidőn belül nem dönt Krisztus mellett, az ellene dönt. Akkor jön el mindenkinek a megtérés ideje, amikor valóban “hallja” azt! ( A “záros határidőt”, Isten dönti el, hogy kinél mennyi. Van akinél napok, van akiknél több időt is vár Isten. De, a döntés nem marad el. És aki nem élt Isten Krisztusban adott kegyelmével, nem biztos, hogy lesz még lehetősége rá. Utána, már akármeddig is élhet, az örökkévalóság szempontjából az csak egy szempillantás.

     ?Mindenesetre, látható, hogy a bűnt először a lelkemmel követem el?
     magyarul legjobb ha elvetélsz, és halva születsz? Szóval az abortált csecsemők járnak legjobban, vagyis éljenek az abortuszklinikák?”

     Miután még van kegyelmi idő, a megtérésre, és a bűnbánatra, ha nem születtél halva, és még lehetőséged is van arra, hogy halld az evangéliumot, ezért élhetsz a kegyelemmel. Ha nem így történik, akkor az utolsó ítéletnél a cselekedeteid alapján leszel megítélve. ( Ha hallottad az evangéliumot, és nemet mondtál ( elutasítottad Isten kegyelmét, és Isten Fiát) , akkor az már nem segít. De, akik nem hallották/hallhatták, azok akkor lesznek megítélve.)

     ?Ahogyan most is így történik!?
     Akkor mi a baj a traszhumanizmussal?? Alapvetően annyi minél tovább élsz annál nagyobb a bűn valószínűsége.”

     Nincsen komoly baj vele, csak annyi, hogy lehetetlenség. ( Hiszen Isten adja az életet, és Ő az, aki meghatározza annak hosszát is. Lehet gépekkel évekig életben tartani a testet, de a lélek nem maradhat tovább, mint amíg Isten engedi. Bár nem gondolom, hogy van idő már ennek a dolognak a létrehozására ( ha esetleg engedné is Isten) , de pl attól, hogy a testet majd életben tudnák majd tartani mondjuk 1000 évig ( mindenféle szerelvényekkel), de a lélek ( az ember) már 50 éves korában távozott belőle, az még nem vigasztalná azt az embert, hogy még 950 évig “mászkál” a teste a földön. ) Lehet persze ez is egy ember hite ( hiszen, ha nem ismerném az igazságot, akkor szerintem én is lelkes támogatója lennék) , de éppen arról beszélünk, hogy az emberek egy része az igazságban akar hinni, és nem a hazugságban. És, miután az igazság kiderítése nem hosszadalmas ( mint írtam is), ezért aki nem akar a hazugságnak hinni, az megkeresi gyorsan az igazság forrását ( addig, amíg még van rá lehetősége, mert hiszen éppen arról is szólsz, hogy az ember nagyon hamar meghalhat…) . Aki, ha már hallotta, hogy hogyan lehet, és nem ezt teszi, az nem is akarja azt tudni. Az csak megpróbál mentséget találni magának az ítélet idejére, hogy miért nem kérdezte meg Istentől. Ezért próbál vitatkozgatni, és filozofálni és hasonlók, de a lényege a dolognak az. Persze az a baj ezzel, hogy Isten a szív gondolatait is ismeri, és neki nem tudja senki majd azt mondani, hogy “de hát nem tudtak meggyőzni…”.

     ? Mert csak Nóét, és családját akarta Isten tovább életben hagyni, és az emberiséget belőlük szaporítani, létrehozni. ?
     végredmény: háááát, nem is merem jellemezni vagyis valami nagyon elb..odott a valóságban?”

     Az ember, attól még ember maradt. Ez még nem az az időszak, amikor a bűn már el lesz törölve.

     “…..ez így szép lenne de valóságban valami bug van.Mivel a fenti esemény erős korrelációt mutat térbeli és időbeli eloszlással….”

     Igen, már a kezdetekben se fogadták örömmel az örömhírt. Mindent megtettek annak érdekében, hogy ne terjedjen. Viszont mindenki hallott róla, akinek kellett.

     “Jézus tevékenysége összefügg a vallás erőszakos (vagy simán misszionárius) terjesztésével.”

     Idéznél nekem olyan igeverseket, amikor Jézus valamikor is erőszakoskodott volna valakivel, hogy térjen meg?! Mert én inkább arról olvasok a Bibliában, hogy még akik nagyon akarták követni Őt, azokat is megfontolásra intette. Hogy biztosan tudják azt, hogy az Ő követése nem egyszerű.
     Azt viszont nem Jézusnak kell betudni, hogy jöttek emberek ( más szellemi hatalmasságok indítására) , akik kiaknázták a “kereszténynek tűnő vallásban” lévő potenciált a maguk hasznára. Az ilyen sajnos mindig, mindenhol megtörténik. De maga a kereszténység az : Jézus bennem, és én Őbenne. ( Természetesen annak minden velejárójával, amit az evangéliumokban olvashatsz!)

     “Ha kereszténységnek ez lenne a valódi feltétele akkor icipici vallás lenne.”

     Igen, így is van! De, Jézus se mondott mást, mint, hogy “ne félj te kicsiny nyáj….”! Mert nem az a keresztény, aki Jézus nevével jön, hanem, aki Jézus nevében jön! ( Akiről Jézus is azt mondja, hogy a Nevemben….!)

     “Másik hibapont, nem minden isteni kapcsolatot létesítő ember mondja hogy Jézus mondta neki a tutit,…”

     Azok, akik nem Jézust hirdetik, nem isteni kapcsolatot létesítettek. Vannak más hatalmasságok, szellemek, akik istennek adják ki magukat! Azokkal is lehet kapcsolatot teremteni! Akár tudatosan lehetsz Sátán imádó, akár csak úgy, hogy becsap. ( De, aki az Atyától ( Istentől) hall, és tanul ( Vele kerül kapcsolatba) , az Jézushoz megy! Mert az Atya, a Fiúról tesz bizonyságot. Már csak azért is, mert Őbenne készített üdvösséget az embereknek. Azoknak, akik elfogadják! Tehát teljesen abszurd lenne, más kijelentést adnia! )

     “…leghíresebb baleset Mohamednél történt ott Gábriel arkangyal adott üzenetet és végeredmény lesz az iszlám vallás….”

     Mohamed nem fogadta el Jézust, amikor hallotta az evangéliumot. Vagyis megvetette Isten bizonyságtételét a Fiáról, és megvetette Isten kegyelmét. Ezért bocsátotta Isten a tévelygés erejét, szellemét rá, hogy higgyen a hazugságnak. ( Ahogyan azt olvashatod, hogy akik nem akarnak hinni az igazságnak ( ha “hallották” az igazságról való beszédet) , azokra a tévelygés ereje van/lesz rábocsátva, hogy higgyenek a hazugságnak. )
     Se, Gábriel, se más Istentől ( mennyből) küldött angyal nem hirdet mást a Jézus Krisztuson kívül! Viszont a Sátán, és angyalai, szeretnek világosság angyalaiként megjelenni az emberek előtt, és olyan “isteni igazságokat” hirdetni, amelyek nem léteznek. ( De, egyébként a “keresztény vallás”-nak nevezett dolog is így jött létre! )

     ?És ezért mi nem hisszük, hanem tudjuk, hogy Isten létezik, és az Ő Fia az Úr Jézus Krisztus, és a Biblia az Isten beszéde, igéje, és ami abban van, az Szentírás, a Szent Lélek Isten által ihletetten. ?
     “…ha máshol születsz és más időpontban akkor nem ezt mondanád hanem teljesen mást. Ez 100%ig biztos, mivel a semmi közepén levő törzsben nem lesz keresztény emberek kivéve ha jártak ott hittérítők, és nem lettek lelőve!”

     Ha nem találkoztam volna Istennel, és az Ő Fiával, az Úr Jézus Krisztussal, akkor valóban mást mondanék. Még csak az se kellene, hogy más időpontban, és máshová szülessek! Hiszen, éppen erről beszélünk, hogy nem azért vagyunk keresztények, mert “keresztény vallási környezetbe” születtünk, és valahogyan “ránk ragadt” a “hit”, és a “kereszténység”, hanem azért hiszünk, mert személyesen megtapasztaltuk Isten, és Jézus Krisztus valóságát, és létét! Személyes kapcsolatba kerültünk Velük. ( Pl, ha 19 éves korom előtt beszélgettünk volna, akkor tutira veheted, hogy én is “primitív emberek, elképzelhetetlen sötétségének” tartottam a kereszténységet, sőt, minden vallást. Fel nem foghattam, hogy hogyan lehet ilyesmiben hinni?! )

     ?És, mivel nincs rajta kívül más Isten, ezért más kiindulópontja sincs egy másik lehetséges igazságnak! ?
     Mohameddel mi van,ő is valami hasonlót mondott,de Jézus rész nem oké! Akkor egyeztetés szerint Jézus nem lehet Isten fia,szóval két igaz állítás van,és az egyik téves. Egy Istenig oké a dolog, még a politeista vallásoknál is a főisten a legfontosabb többi csak kisegítő.”

     Nincs két igaz állítás, csak 1! Viszont lehet hinni az igazban is, és a hamisban is! ( De, miután az igazság nagyon egyszerűen kideríthető mindenki számára ( hiszen Istenhez kell csak fordulni, és Őt kérdezni ahhoz) , ezért nehéz lesz kimagyarázni az ítéletnél majd azzal, hogy “tévedtem, a döntésemben”! Mivel, pont ez a lényeg, hogy MAGA ISTEN TESZ BIZONYSÁGOT önmagáról, és a Fiáról, és nem emberek beszédeire kell hallgatnia senkinek!)

     ?akkor szerintem joggal feltételezheted, hogy az az igazság, amit Ő mond.?
     “probléma az interpretáció. isteni mondatokat hogy ért meg egy korlátolt elme? és ezt leíni,huhha na lesznek itt bajok.”

     A Szent Lélek által! Ugyanis, akik Isten mellett döntöttek, és elfogadták a Jézus Krisztusban nekik adott kegyelmet, azokban a Szent Lélek is lakozást vesz, és Ő az Aki megtanítja őket mindenre. Az Isten beszédét pedig érthetővé teszi számukra. ( Persze az evangélium mindenki számára érthető….)

     “Ezért is a kereszténység nem Jézus általi meggyőzése által terjedt hanem tűzzel és vassal. ”

     Nem! A kereszténység csak, és kizárólag Isten, Jézus, illetve a Szent Lélek általi meggyőzés által terjed/t! Az, ami tűzzel- vassal terjedt, az nem a kereszténység! Az egy kereszténységre hasonlító vallás, amelyben az emberi külsőségek ( hamisított krisztusi gyümölcsök) esetlegesen hasonlatosak, de nincs benne Jézus, a Szent Lélek, és Isten. Mert, mint mondtam/tuk, nem az a keresztény, aki Jézus nevével takarózik, hanem aki Jézusban, Jézus Nevében van. Akikben mind az Atya, mind a Fiú, mind a Szent Lélek Isten bennük él!

     “Végső paradoxon, keresztények 99% már nem is keresztény ha definícióidat alkalmazom..”

     Sajnos kb így van. ( Bár reménykedjünk abban, hogy azért kisebb ez a %.)

    16. IDA
     ” Akkor jön el mindenkinek a megtérés ideje, amikor valóban ?hallja? azt!”
     mellébeszélsz simán. Igazából meg se lepődök. valahol el van rontva a rendszer mivel a 7 milliárd emberből jó hogy 0,1% mond olyat hogy hallja,többi mást hal vagy sose hal.Simán követi a vallást mivel ez a hagyomány. Persze mit hal függ attól hol él….

     “még lehetőséged is van arra, hogy halld az evangéliumot, ezért élhetsz a kegyelemmel”
     valóság más mint az elmélet, emberek többségének nincs lehetősége hallni ezt, mert olyan helye él vagy másmilyen vallást követ,és Evangélium nem több mint egy hamis vallás könyve.

     “az utolsó ítéletnél a cselekedeteid alapján leszel megítélve”
     szóval tök mindegy hall valamit vagy sem, nem oszt és szoroz, vagyis minden körítés és mese?
     Emberek kis része hall valamit valamikor, belőlük lesz sokszor szent ember, hittérítő vagy sokszor kórházi ápolt.nagy többség sose fog hallani semmit Közbe világ marad olyan amilyen.

     “Nincsen komoly baj vele, csak annyi, hogy lehetetlenség.”
     majd kiderül! 2015 ben előre nem lehet megmondani mi lesz 2115-ben… Mint ahogy 1925-ben se jósoltad volna meg 2015 milyen lesz….

     “Lehet gépekkel évekig életben tartani a testet, de a lélek nem maradhat tovább, mint amíg Isten engedi. ”
     ember már megszerzett egy isteni tulajdonságot, a határtalan pusztítás eszközét (termonukleáris fegyverzet), lehet többet szerez meg. 1-es szint elérve!

     “még nem vigasztalná azt az embert, hogy még 950 évig ?mászkál? a teste a földön”
     miből fogod megmondani nincs lelke, ha atomot el tudjuk hasítani és atomokat tudnk összegyúrni, lehet ennek titkára is rájövünk. Sőt még az élet kódját is tudjuk már…

     “Viszont mindenki hallott róla, akinek kellett. ”
     jah létezik a kereszténység,ezt sokan nem élik meg örömnek. van nekik saját hitük, saját vallásuk amibe beleszülettek vagy beletértek.

     “Mert nem az a keresztény, aki Jézus nevével jön, hanem, aki Jézus nevében jön!”
     egyházatyák tudták azt ha kicsik maradnak akkor akár genocídium útján valaki erős eltünteti őket. Korai egyházatyák behódoltak a császárnak aki államvallássá tette, erőszakkal meggyőztek mindenkit.Utána rivális felekezetek eltüntették.

     “akkor mi abban akarunk hinni! Mert mi, nem akarunk akkor hazugságban élni, és főleg nem magunkat becsapni!”
     ööö mintha ezt csinálnád, ezt látom mint külső szemlélő, de mindegy…Miről vallsz tanúbizonyságot az erősen függ a térbeli lokalizációtól!

     ” Hiszen, éppen erről beszélünk, hogy nem azért vagyunk keresztények, mert ?keresztény vallási környezetbe? születtünk, és valahogyan ?ránk ragadt? a ?hit?, és a ?kereszténység?, hanem azért hiszünk, mert személyesen megtapasztaltuk Isten, és Jézus Krisztus valóságát, és létét!”

     pedig ez a valóság, mert ha nem Magyarországon élsz, ahol minden második utcasarkon találsz keresztény hittérítőt, akkor nem Jézusról beszélnél hanem mondjuk Allahról vagy Krisnáról.

     “mindenki számára ( hiszen Istenhez kell csak fordulni, és Őt kérdezni ahhoz) ”
     melyik istenhez? keresztény változat? iszlám változat? indiai változat(ok)? vagy inkább buddhisták akik valójában ateista(sok irányzatban nincs is isteni lény) nagy a világ,és egy helyen élek.internet és angol nyelvtudás lehetővé teszi hogy bárkivel beszélsz..

     “pont ez a lényeg, hogy MAGA ISTEN TESZ BIZONYSÁGOT önmagáról, és a Fiáról,”
     ez tuti téves, mert Mohamednél Gábriel arkangyal mondta a tutit,és Fia nincsen aszerint…

     “Ugyanis, akik Isten mellett döntöttek, és elfogadták a Jézus Krisztusban nekik adott kegyelmet”
     keresztény változat, és miért a keresztény változat lenne az Igaz?

     Válasz logikus ha azt nézzük keresztény kultúrkörben vagyunk vagyis ha “igazságot” választunk ne bonyolítsuk a dolgot, és ha hangokat halljuk akkor inkább jobb mondani Jézust mint mást mert akkor elmeosztályra juthat az ember…

     “kizárólag Isten, Jézus, illetve a Szent Lélek általi meggyőzés által terjed/t!”
     ha így terjedt volna akkor Újszövetség nem is létezne,ez a valóság…Evangéliumokat senki nem másolná idő vasfoga és műs vallás elpusztította volna.
     Intézményesülés és erőszak nélkül szinte biztos elnyelte volna a kis közösséget az erőszakos bukás utáni események.
     Újjászületett kereszténység nem létezhetne az intézményi irányvonal nélkül, mivel emberek többsége (99%) nem hall hangokat…

     “Bár reménykedjünk abban, hogy azért kisebb ez a %”
     ha tartod a szigorú definíciódat akkor nagyon is 99% igaz…de az 1% még igy is 10 milliónál is több!Mo on is legalább 100 000 embert jelent.
     te nem valami univerziális változatról beszélsz hanem a keresztényről

    17. Anikó
     “Isten nagyon szeret téged, a kérdés csak annyi, hogy érdekel-e téged ez egyáltalán?”
     Most hogy kölcsönösen szeretjük egymást mi változik? Az ég marad kék, este a nap lemegy, és hétfő után jön a kedd.Menni kell majd húsvét után dolgozni aki majd ordibál valami hülyeség miatt.

     Love partyt hol kell szervezni?

     “iszen a hamis, az silány minőségű, az eredeti viszont tökéletes. ”
     mindenki azt mondja az övé az eredeti…Pontosabban az ő értelmezése. Ezért is van ezernél több keresztény felekezet…..

     “Vannak aki az ő nevét használják és ezzel más embereket az irányításuk alá vonnak és befolyást gyakorolnak az életükre, sajnos rossz irányba.”
     mindenki azt mondja ő nem ilyen,de ezt csinálja, és ügyesen válogat az idézetek közül.

     Ez az idézet ami üt
     “Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége. Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám. (Máté 10,34?37)”
     1060 éves később kereszt mintázatot hordó lovagok dúlják fel a szent földet karddal nem békés szándékkal És lassan 2000 év után már nem karddal megy a békés együttélés szent földön hanem pusztító fegyverekkel.

    18. Drága Fairi!
     Arról sajnos még fogalmad nincs, hogy Isten mennyire szeret, mert ha tudnád nem írnál le annyi mondatot, ami a sebzett szívedről tanúskodik.
     Love partyt nem kell szervezned sehol, az egész életed maga lesz a szeretet, béke, ha elfogadod Jézus hívó szavát.
     Isten egybegyűjti az övéit.
     Írtad, hogy mennyi gyülekezet van Mo.-on.
     Én nem vagyok semmilyen gyülekezet tagja, sem vallásé. Magántanuló vagyok 🙂 Hihetetlen mennyit megtudtam már Istentől az igazságról.
     Gyermekkoromban, Albániában éltem 6 évig, Németországban 7 évig. Istent tagadó családban nevelkedtem. Egészen 39 éves koromig nem is hallottam arról, hogy valójában mit is jelent elfogadni Jézus szeretetét.
     A Bibliát anélkül olvasni, hogy kapcsolatban lennél Istennel tökéletes terep az ellenség számára, hogy azzal, hogy a szavakat CSAK szó szerint tudod venni elhitesse veled, hogy Isten nem egy szerető Isten és el tudjon vinni a halálba, mert ez a célja. Csak az a saját értelmezésedre tudsz hallgatni, ez kevés. Isten egy sokkal nagyobb perspektíva.
     Isten a szeretet. Minden szava a Bibliában csodálatos értelmet nyer, még az általad idézett, látszólag háborúságot “borítékoló” igevers is. Ez a rész arról szól, hogy amikor végre “hazaérsz” az Atya Isten szerető karjaiba, már többé nem akarsz az embereknek megfelelni, mert az útmutatásait fogod követni, amiben nincs semmi rossz. Persze ez sok embernek nem tetszik majd. Ez az én életemben is így volt, de Isten mindent megjavít és a háborúból békét csinál 🙂 Nem szeretnél hazaérni? Isten vár a Mennyben 🙂

     Isten áldjon Fairi!
     Szeretettel,
     Anikó

    19. Kedves FAIRI!

     ? Akkor jön el mindenkinek a megtérés ideje, amikor valóban ?hallja? azt!?
     “mellébeszélsz simán…..”

     Szerintem, végig olvasva a válaszodat ( válaszaidat) , te is tudod, hogy nem beszélek mellé. Ez inkább ahogyan látom rólad mondható el. Viszont, ha már döntöttél, akkor döntöttél. Sajnálom nagyon, hogy úgy döntöttél!

     ” Igazából meg se lepődök. valahol el van rontva a rendszer mivel a 7 milliárd emberből jó hogy 0,1% mond olyat hogy hallja,többi mást hal vagy sose hal.Simán követi a vallást mivel ez a hagyomány. Persze mit hal függ attól hol él?.”

     Aki nem keresi az igazságot, az nem találja meg! Akinek megfelel az “igazságként”, amit mondanak neki, az abban marad. Előbb-utóbb mindenki szembesülni fog a valódi igazsággal, még akkor is, ha esetleg akkor már nem tud változtatni a helyzetén. ( Viszont valóban mindenki megismeri majd az igazságot, csak abban az esetben már, nem mindenkit tesz az Igazság szabaddá…!)

     “….és Evangélium nem több mint egy hamis vallás könyve.”

     Rendben, ezt is hiheted.

     ?az utolsó ítéletnél a cselekedeteid alapján leszel megítélve?

     “szóval tök mindegy hall valamit vagy sem, nem oszt és szoroz, vagyis minden körítés és mese?”

     Nem tök mindegy, mert Krisztusban bűnbocsánatra van lehetőség annak, aki nem a jót cselekedte az életében. Viszont akkor már a bűnösök nem élhetnek a megtérés, és elfogadás lehetőségével.

     ?Lehet gépekkel évekig életben tartani a testet, de a lélek nem maradhat tovább, mint amíg Isten engedi. ?
     ember már megszerzett egy isteni tulajdonságot, a határtalan pusztítás eszközét (termonukleáris fegyverzet), lehet többet szerez meg. 1-es szint elérve!”

     Ezt a tudást Sátán is szívesen venné! De ő sem adhat, teremthet életet.

     ?még nem vigasztalná azt az embert, hogy még 950 évig ?mászkál? a teste a földön?
     miből fogod megmondani nincs lelke, ha atomot el tudjuk hasítani és atomokat tudnk összegyúrni, lehet ennek titkára is rájövünk. Sőt még az élet kódját is tudjuk már?”

     Azért a kettő nem ugyanaz! Az élet kódjáról meg talán nem kellene még “tudásként” beszélni!

     ?Viszont mindenki hallott róla, akinek kellett. ?
     jah létezik a kereszténység,ezt sokan nem élik meg örömnek. van nekik saját hitük, saját vallásuk amibe beleszülettek vagy beletértek.”

     Igen, a saját maga választott istentisztelet , mindig kellemesebb az embernek, mint az igazságban való járás, és a kereszthordozás, és önmegtagadás, és a többi velejáró. ( Az első verzióban a “magam ura” vagyok, és én állítom fel a törvényeimet. És csak addig megyek el ” az istentiszteletben”, ameddig az nekem kényelmes, megfelel, és nem háborgatja az életemet ( csak kulturálisan ad hozzá valami!) . A másodiknál, már Isten határozza meg a feltételeket, a törvényeket, és az életvitelemet. És ez a testi embernek nem annyira megfelelő! ) De, meg is vannak ezek írva, és ahogyan látom, te olvastál is ezekről. ( Az is meg van írva, hogy sokan szeretnének majd bemenni a szoros kapun, de nem tudnak majd…! A többség ( még a valódi kereszténységben is), a széles úton jár…!)

     ?Mert nem az a keresztény, aki Jézus nevével jön, hanem, aki Jézus nevében jön!?
     egyházatyák tudták azt ha kicsik maradnak akkor akár genocídium útján valaki erős eltünteti őket. Korai egyházatyák behódoltak a császárnak aki államvallássá tette, erőszakkal meggyőztek mindenkit.Utána rivális felekezetek eltüntették.”

     Igen, mert azok az “egyházatyák” már nem hittek Istenben! Abban, hogy neki gondja van az egyházra, és amit Isten megalkotott, azt se ember, se az ördögök, se más teremtmény nem rombolhatja le! Ezért csatlakoztak a fenevadhoz, és ezért imádták, és imádtatták azt! De, attól még a kereszténység fennmaradt, még ha nem is úgy, ahogyan azt az “egyházatyák” gondolták. Nem volt Istennek szüksége az ő “munkálkodásukra” ebben a dologban sem! Az pedig, hogy a keresztények ( a valódiak) üldöztetni fognak mindig, minden korban, nem lehet meglepő, hiszen ez meg is lett mondva, már 2000 éve.

     ?akkor mi abban akarunk hinni! Mert mi, nem akarunk akkor hazugságban élni, és főleg nem magunkat becsapni!?
     ööö mintha ezt csinálnád, ezt látom mint külső szemlélő, de mindegy?Miről vallsz tanúbizonyságot az erősen függ a térbeli lokalizációtól!”

     Erről szóltak “Emese” igeversei. Hogy azoknak, akik nem akarják az igazságot befogadni, bolondság az evangélium. ( És, a “térbeli lokalizáció” , csak neked jelent jelent magyarázatot. Meg azoknak, akik már megvakíttattak ( döntésük következtében) az evangéliumra nézve! Hidd el kérlek, hogy Isten tud vinni bizonyságtévőt olyan helyre is, ahol “a madár se jár”, akkor, ha van kereső szív! Ismered a szerecsen komornyik történetét…)

     “pedig ez a valóság, mert ha nem Magyarországon élsz, ahol minden második utcasarkon találsz keresztény hittérítőt, akkor nem Jézusról beszélnél hanem mondjuk Allahról vagy Krisnáról.”

     Személyes kapcsolat Jézussal…!

     ?mindenki számára ( hiszen Istenhez kell csak fordulni, és Őt kérdezni ahhoz) ?
     melyik istenhez? keresztény változat? iszlám változat? indiai változat(ok)? vagy inkább buddhisták akik valójában ateista(sok irányzatban nincs is isteni lény) nagy a világ,és egy helyen élek.internet és angol nyelvtudás lehetővé teszi hogy bárkivel beszélsz.”

     Pl, én úgy tettem anno, hogy az “igaz Istent” hívtam. Akkor ( bár hallottam Jézusról, és Istenről), még mindig nem voltam benne biztos, hogy Ők az igaziak. ( Ezért “rugalmas” voltam, és nem határoztam meg magamban, hogy melyik Istennek kell majd bejelentkeznie ( “ha egyáltalán van…”!). Viszont valóban az igazságot kerestem, és aszerint akartam élni. És a Biblia Istene “jelentkezett be”. És az Ő Fia, az Úr Jézus Krisztus. ( Egyébként, ez a lehetőség ( így keresni, ahogyan én is tettem!) mindig, mindenkinek a rendelkezésére állt, és áll! Ezt az igében is olvashatjuk. ( Hogy, ha a világon bárhol, bárki keresi, és segítségül hívja Istent, az megtalálja! ) De, ahogyan látom, ismered/heted is ezt az igeverset, amelyik erről szól!

     ?pont ez a lényeg, hogy MAGA ISTEN TESZ BIZONYSÁGOT önmagáról, és a Fiáról,?
     ez tuti téves, mert Mohamednél Gábriel arkangyal mondta a tutit,és Fia nincsen aszerint?”

     Miután nem akarsz az igazságban hinni ( ezért nem is kérdezed meg Istent arról) , innentől akár az iszlámban is hihetsz! Választhatsz a vallások közül olyat, amelyik neked tetszik. De, csak az Igazság visz az életre, és csak az üdvözít! És, akinek kevés Isten szava, és bizonysága, annak nem is kell azt majd hallgatnia az örökkévalóságban.

     ?Ugyanis, akik Isten mellett döntöttek, és elfogadták a Jézus Krisztusban nekik adott kegyelmet?
     keresztény változat, és miért a keresztény változat lenne az Igaz?”

     Mert Isten azt jelentette ki. Mindenkinek! ( Aki kereste az igazságot!)

     “Válasz logikus ha azt nézzük keresztény kultúrkörben vagyunk vagyis ha ?igazságot? választunk ne bonyolítsuk a dolgot, és ha hangokat halljuk akkor inkább jobb mondani Jézust mint mást mert akkor elmeosztályra juthat az ember?”

     Pedig, aki az Úr Jézus juhai közé tartozik, hallja az Úr szavát, és beszédét. És ismeri is azt!

     “Újjászületett kereszténység nem létezhetne az intézményi irányvonal nélkül, mivel emberek többsége (99%) nem hall hangokat?”

     Az újjászületett kereszténység nem emberek által létrehozott intézmény! Isten, Jézus, és a Szent Lélek Isten, pedig tudnak vigyázni az övéikre! ( Akik soha nem voltak sokan, mert sokaknak nem volt elég Isten bizonyságtétele, amelyet a Fiáról, és önmagáról adott…! Inkább csináltak maguknak isteneket. Pl, ahogyan Mohamed is “Gábriel által”….!)

     ?Bár reménykedjünk abban, hogy azért kisebb ez a %?
     ha tartod a szigorú definíciódat akkor nagyon is 99% igaz?de az 1% még igy is 10 milliónál is több!Mo on is legalább 100 000 embert jelent.
     te nem valami univerziális változatról beszélsz hanem a keresztényről”

     Azért az az 1%, 10 milliónál nem ilyen szép nagy szám, amit te számoltál, de azért reménykedek benne, hogy annál több, mint amennyi az! Viszont valóban csak a keresztényekről beszélek.

    20. IDA
     “Akinek megfelel az ?igazságként?, amit mondanak neki, az abban marad.”
     na látod, ezért nem hiszem el a szavadat!:P Elolvasom, vitázok,és reménykedek valami újat mondanak nekem.
     “Előbb-utóbb mindenki szembesülni fog a valódi igazsággal, még akkor is, ha esetleg akkor már nem tud változtatni a helyzetén”
     Egy igazság van ami eddig úgy tűnik biztos, minden Ember egyszer meg fog halni. és igen akkor meg tudod az igazat, lehet csak örök sötétség, lehet mennybe kerülsz lehet ujjá szólítsz. rengeteg elmélet van mi fog történni a válasz attól függ kitől kérdezel. Várom a halhatatlanok megkeresését akik ezt cáfolják 😛

     “Krisztusban bűnbocsánatra van lehetőség annak, aki nem a jót cselekedte az életében”
     ez jó marketing anyag volt mindig, valljuk be.Bűnösnek a bűnét kellene jóvá tenni vagy ellensúlyozni jóval. Ám ez nem jó marketing anyagnak.
     I. Constantinus nem volt buta jól felismerte a politikai lehetőségeket ebben a vallásban. Pár pici csúsztatás, és minden oké.

     “Ezt a tudást Sátán is szívesen venné! …”
     Erről majd 200 év múlva lehet újabb vitát folytatni…

     ” Az élet kódjáról meg talán nem kellene még ?tudásként? beszélni! ”
     pedig érdemes lenne követned a dolgokat, lehet meglepődél,és a legtöbb akadály csak technikai és nem elvi.

     “De, attól még a kereszténység fennmaradt, még ha nem is úgy, ahogyan azt az ?egyházatyák? gondolták”
     nekik ez lényegtelen volt,de egyházatyák nélkül nem maradt volna fel az aközösség az árnyékban. Vérzivataros évszázadok kemények voltak…

     “üldöztetni fognak mindig, minden korban, nem lehet meglepő, hiszen ez meg is lett mondva, már 2000 éve.”
     mindig mindenkit üldöztek,egyik csoport veri a másikat, volt mikor a keresztények üldöztek másokat, most sok helyen fordult a kocka..

     “ten tud vinni bizonyságtévőt olyan helyre is, ahol ?a madár se jár?, akkor, ha van kereső szív! ”
     mesebeszéd….. Ilyen nem történt, az a valóság. hogy. kereszténység hittérítéssel, erőszakkal és vérrel terjedt…

     “Személyes kapcsolat Jézussal?! ”
     valakinek személyes kapcsolat földönkívüliekkel,és mindenféle egyéb lénnyel, istenséggel.
     Egyik leghíresebb személyes kapcsolat Mohamednek volt, neki Gábriel arkangyal mondta a tutit.
     Emberek sok mindent mondanak, mindenki mást, és vannak akik hasonlót állítanak, vannak eltérőt.
     Mivel senki fejébe nem tudok belenézni így az állítások igazságtartamát nem tudom elbírálni…

     ” És az Ő Fia, az Úr Jézus Krisztus.”
     Jéh véletlenül keresztény országban ha igaz istent hívod akkor “Jézusos” Isten jön, ha Arábiában teszed akkor “Mohamedes” Isten jön. és ha Indiában teszed, na akkor Krisna vagy kitudja jön.
     Ez mindig érdekes összefüggés volt

     “Választhatsz a vallások közül olyat, amelyik neked tetszik. De, csak az Igazság visz az életre, és csak az üdvözít! ”
     mily meglepő igazság mindig az amit a “hittérítő” mond. ha nem igy lenne akkor nem létezne többezer vallás.és többezer különféle isten. És nem létezne annyi “Igaz” Isten, ahány ember.

     “Mert Isten azt jelentette ki. Mindenkinek!”
     isten nem ezt jelentette ki ezért ment Arábiai sivatagban Mohamedhez beszélni, vagy valami nagy zavar van az Erőben. Isten elvileg jó párszor kijelentette a dolgokat ha figyelembe vesszük a vállalatalapítások számát…Kettő ilyen kijelentés nagyon sikeres lett…

     “Az újjászületett kereszténység nem emberek által létrehozott intézmény! ”
     1901-ben indult ez az újjászületett keresztény mozgalom (alias pünkösdista-karizmatikus). Charles F. Parham-het kötni az egészet túlzás lenne, mivel mindig volt olyan tendencia hogy meg kell újítani a kereszténységet mert eltért a gyökerektől. Maga a reformáció célja is ez volt,és őskeresztény gyülekezetek mindig voltak a történelem folyamán különféle nevek alatt, ám a mai értelembe vett újjászületett mozgalom 1901-ben indul…Utána ez is ezer felé szakadt. Most az új hullám időszaka van ami 1990 után indult indult.

    21. Kedves FAIRI!

     ?Akinek megfelel az ?igazságként?, amit mondanak neki, az abban marad.?
     na látod, ezért nem hiszem el a szavadat!:P ”

     Már említettem, hogy nem nekem kell, hogy higgy! Nekem Isten mondta az igazságot, és ha megkérdezed, akkor neked is Ő fogja megmondani. Én abban maradok, amit Ő mondott nekem, és természetesen nem zavar, ha te nem hiszed azt el. A többit pedig, amit mondhatnék újra, azt már elmondtam. Ha akarod visszaolvasod. Természetesen, én nem a tűzzel-vassal való “meggyőzés” híve vagyok. Újat pedig nem mondhatok neked, mert nincsenek olyan új, isteni kijelentések, amelyek a kedvedre valók lennének! Illetve biztosan van kedvedre való “tanítás”, és biztosan meg is találod magadnak azt a “választ”!

     ?Krisztusban bűnbocsánatra van lehetőség annak, aki nem a jót cselekedte az életében?
     ez jó marketing anyag volt mindig, valljuk be.Bűnösnek a bűnét kellene jóvá tenni vagy ellensúlyozni jóval. Ám ez nem jó marketing anyagnak.”

     Ez attól függ, hogy még mennyit él valaki a megtérése, és a Krisztusban való megigazulása után. Ha annyit csak, mint a lator a kereszten, akkor nem sok lehetősége van rá, hogy “jóvátegye” , illetve jó cselekedetekkel ellensúlyozza a bűneit. Akinek több idő adatik, az természetesen növekedni fog a krisztusi életben, és cselekedetekben, ha mindvégig megtartja a Krisztusba vetett hitet, és megtartja az Ő beszédeit….! ( Ahogyan látom, te már tettél “próbát”…!)

     “I. Constantinus nem volt buta jól felismerte a politikai lehetőségeket ebben a vallásban. Pár pici csúsztatás, és minden oké….”

     Szerintem erről is beszéltem már. És arról is, hogy a kereszténység mit takar.

     ? Az élet kódjáról meg talán nem kellene még ?tudásként? beszélni! ?
     pedig érdemes lenne követned a dolgokat, lehet meglepődél,és a legtöbb akadály csak technikai és nem elvi.”

     Követem a dolgokat, ezért mondtam, hogy azért még nem kellene “tudásként” beszélni róla!

     ?De, attól még a kereszténység fennmaradt, még ha nem is úgy, ahogyan azt az ?egyházatyák? gondolták?
     nekik ez lényegtelen volt,de egyházatyák nélkül nem maradt volna fel az aközösség az árnyékban. Vérzivataros évszázadok kemények voltak?”

     Most gondoljam azt, hogy te ebből a “kereszténységből” szereztél ismeretet…?!

     “mindig mindenkit üldöztek,egyik csoport veri a másikat, volt mikor a keresztények üldöztek másokat, most sok helyen fordult a kocka..”

     Keresztények nem üldöztek másokat! Az, hogy valaki a te feleségednek adja ki magát, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy a te feleséged is! Ha te is azt mondod róla, hogy a te feleséged, akkor igen….

     “Mivel senki fejébe nem tudok belenézni így az állítások igazságtartamát nem tudom elbírálni?”

     Légy őszinte magaddal, és legalább magadnak valld be, hogy nem is akarod tudni az igazságot! Nekem úgy se kell, hiszen ez az egy helyben járásod egyértelművé teszi azt, az elejétől fogva. Ha akarnád tudni, már utánajártál volna!

     “…mily meglepő igazság mindig az amit a ?hittérítő? mond. ha nem igy lenne akkor nem létezne többezer vallás.és többezer különféle isten. És nem létezne annyi ?Igaz? Isten, ahány ember.”

     Már megint ennél a “körnél” vagyunk. Nem mindenki keresi az igazságot, van aki csak abban akar hinni, amit “örökölt” a szüleitől, és azt igazságként akarja elfogadni.

     ?Az újjászületett kereszténység nem emberek által létrehozott intézmény! ?

     “1901-ben indult ez az újjászületett keresztény mozgalom (alias pünkösdista-karizmatikus). ….”

     Nem, ez az újjászületett keresztény “mozgalom”, Jézus Krisztus feltámadásával kezdődött…! És tart azóta is, kisebb-nagyobb létszámot számlálva az eklézsiában. Olyan pedig nincs, hogy “a mai értelembe vett újjászületett mozgalom” az Isten egyházában ( ami nem földi szervezet). Voltak az eklézsiában olyan emberek, akiken keresztül a világ számára is látványosabban munkálkodott a Szent Lélek.

    22. SERAF
     “Ez elsősorban egy keresztényeket tájékoztató oldal ”
     és én ezt zavarom? tőlem nem tudsz tájékozódni?
     “akkor ez nem az a közösség amit ke ?
     restél”
     Én nem szólalhatók meg? Megzavartam a társalgásodat valakivel? Van az oldalon egy tiltólista ki nem beszélhet?

     ” Valójában mit keresel ?”
     és te mit keresel valójában, valakit akibe beleköthetsz? valakit akivel személyeskedsz?

    23. FAIRI .

     Úgy tűnik IDA-nak igaza van, hogy képtelen vagy megérteni
     egy-egy mondatot : Vagy direkt nem úgy értelmezed ahogy
     az le lett írva ; A lányok türelmesebbek ( pedig ilyenkor nem
     kellene ), de én is személyesre vettem a keresztényellenes
     megnyilvánulásodat – A visszajelzés így természetesen sze –
     mélyes lett … Miért kinek kellett volna címezni ?

     Kérdésedre válaszolva, bizony jobban gondold át, hogy mi –
     ket írsz és hol : Néha azt is, hogy neked mit írtak ; Nincs eb –
     be semmi kötekedés, csak jelzés, hogy ez nem az a hely s
     közösség ahol tolerálják az ateista vagy keresztényellenes
     kirohanást / propagandát – Veheted jó vagy rossz hiszemű
     jelzésnek, de a lényegen nem változtat, és bizony se most
     se később nem lesz tolerálva .

     { Gondolom érted, hogy betoppantál egy keresztény oldalra
     a kereszténységet kritizálni – Ne azon tűnődj, hogy miért ne
     tehetnéd, hanem azon, hogy itt egyáltalán ne tedd }

    24. SERAF
     “lényegen nem változtat, és bizony se most
     se később nem lesz tolerálva ”
     és mi lesz ki leszek cenzúrázva, és? Egy másodpercnyi lelki betegséget nem okoz.
     Máskülönben a téma engem szólított meg, egyik kedvenc témaköröm. Szóval volt okom jönni, IDA kényszerítette ki a keresztényellenes propagandát, nem azzal kezdtem….
     “de én is személyesre vettem a keresztényellenes
     megnyilvánulásodat ”
     Fáj más véleménye és gondolata. Nem vagy köteles elolvasni. Nem kötelezlek rá! Tudod létezik vissza gomb és kilépés opció is. Tudom hihetetlen opciók,de léteznek.

     “nem az a hely s
     közösség ahol tolerálják az ateista vagy keresztényellenes
     kirohanást / propagandát ”

     Mondjuk érdekes, ha keresztény oldalon megjelenik nem szimpatikus vélemény (egy olyan topikban ami megszólíthat másokat is) rövid időn belül cenzúra lesz, vagy sírás, sértődés meg stb.. Persze ha nem keresztényeknek szánt oldalt ellepik sáskaszerűen (bizonyos topikok vonzzák őket) keresztények, és modi elkezd rendet rakni, olyan hangos vallás és véleményszabadság megsértése miatti nyivákolás lesz…

    25. FAIRI .

     Bizony, ahogy írod : Hívhatod cenzúrának vagy akár
     minek ; Ez nem tetszés kérdése és hivatkozhatsz a
     véleménykülönbséged el nem fogadására vagy bár –
     mire – Az alapfelálláson ez nem változtat … Nem itt a
     helyed és nem némi véleménykülönbség áll fent .

     Hogy olvasni kell az ateista / liberális megállapítása –
     idat itt, azt egyenlőre köszönd meg Thea-nak : Még
     nem teljesen érti mit csinálsz ; Mihelyt rájön, hogy i –
     lyen esetben mit kell tennie ( van rá igei példa ), ak –
     kor a vissza-gombra se lesz szükség .

     Idára meg ne hivatkozz : Neki is ( meg a többieknek
     is ) köszönd meg, hogy egyáltalán ( de feleslegesen )
     válaszolt ; Ők elfelejtették, hogy nem érdeklődni és
     kérdezni jöttél, hanem az ateizmust terjeszteni – Azt
     hiszem érintettünk minden fontosabb momemtumot .

    26. SERAF
     “Az alapfelálláson ez nem változtat ? Nem itt a
     helyed és nem némi véleménykülönbség áll fent .”
     szóval már előre látom szórakoztató vitapartnert leltem itten. Így biztos be lesz kedvencelve az oldal…
     Ha lesz újra engem is érintő téma akkor leírom a véleményem. Amit vagy elolvasol vagy sem.

     ” Ők elfelejtették, hogy nem érdeklődni és
     kérdezni jöttél, hanem az ateizmust terjeszteni”
     ha én bárki hitét be tudom folyásolni akkor óriási baj természetfelettiben való hitével. Akinek szükséges, hogy megfelelő védőkaranténba zárva, válogatott emberek szavát olvassa, annak nagyon nagy baj van a hitével.
     Ha Tudod hogy igazad van azt nem lehet megsérteni pár szóval, ám ha bizonytalan vagy az Igazadban,akkor frusztráció és egyéb bajok jönnek….

     Oldalcímből világos főleg világvége város keresztényeknek szól (egy-kettő cikkről süt is), ám a témák másik része általános, vagyis bárki hozzászólhat produktívan.

     Pl ez futurológia tematikájú volt..
     Peace. Love.

    27. FAIRI .

     Nem kell csűrni / csavarni : Tényleg senkit nem mozdí –
     tasz ki a Hitéből és vitapartner se vagy ; Viszont ponto –
     san jól írod, de értsd amit írtál – Bizony ez keresztények –
     nek szól és az ateista produktivításra találsz más oldalt .

    28. SERAF
     “Bizony ez keresztényeknek szól és az ateista produktivításra találsz más oldalt .”
     Mind minden oldalnak hamar egy baja lesz, belterjessé válik, non-produktív és unalmas és ismétlődő lesz.
     Jah és másik baj magyar nyelvű, aktívan működő,társasággal rendelkező oldal nem igazán van.

    29. FAIRI .

     Ne erölködj : Itt megfelel a belterjesség ; A weblap ve –
     zetés titkát birtokolva készíts egyet és tedd színessé /
     külterjessé / produktívvá – Mi nem fogunk akadályozni .

    30. “Itt megfelel a belterjesség ”
     Majd ritkán javítok ezen a helyzeten, ha véletlenül valami érdekes téma van, szóval találkozunk még biztosan, mivel már bekedvencelve:P
     Majd icipicit zavarom majd a lelki békétlenségedet, szóval ne aggódj!

   1. Kedves Fairi!

    “néhányuk inkább tökéletlen világba maradna ami biztosan létezik,és már tudja a játékszabályokat.”

    A játékszabály pedig az, hogy ölj!, – ha élni akarsz.
    Te melyik oldalon állsz? a gyilkosén, vagy az áldozatén?

    Mert én az áldozatén, és azért is mondom, hogy számomra nem öröm az élet, sőt az életemért sem érdemes kapaszkodni, egy ilyen Isten nélkül élő világban.
    Azt pedig már meg sem említem, hogy előbb vagy utóbb, de egyszer minden ember meghal.
    (A gyilkos is, és hiába gyilkolt.) Az élet és a halál közötti időtényező pedig egy viszonylag lényegtelen dolog.
    Egyetlen szempontból lényeges: Felismerted-e ez idő alatt az Örökkévaló Istent vagy sem? Őt választottad-e, vagy sem? Erre adatott ez az idő.
    Aki “annyira élni akar” az már most is halott. És halott is marad, ha a még előtte álló időt vérrel áztatott vagyonszerzésre és hedonista életmódra fogja elfecsérelni.

    Szeretettel: Erika

    1. ” Te melyik oldalon állsz? a gyilkosén, vagy az áldozatén?”még van két kategória:gyilkos akar lenni,de lesz belőle áldozat, vagy áldozat akar lenni,de lesz belőle gyilkos. Oké,neked jó az áldozat szerep,de akkor kell gyilkos szerep is. valakinek el kell vállalnia. Különben nem lehetsz áldozat.
     Akkor a nyelvedre fordítva teraszhumanizmus lesz a gyilkosoké (és az áldozatból lett gyilkosoké vagy a reménybeli gyilkosoké) Tied a reménybeli túlvilág. win-win szituáció.

     Persze valóság ez lesz: gyilkosok száma korlátozott, mert kell a sok áldozat,de közbensok áldozat akar majd gyilkos lenni–>HÁBORÚ és a transzhumán aranykor pont ezért fog elbukni

     “Azt pedig már meg sem említem, hogy előbb vagy utóbb, de egyszer minden ember meghal.”
     persze,de nem mindegy 60 év vagy 600 év. valszeg 600 év után már mindenbe bele lehet unni. Ezért is mondják a halhatatlanság büntetés!

     ” Felismerted-e ez idő alatt az Örökkévaló Istent vagy sem? Őt választottad-e, vagy sem? Erre adatott ez az idő.”
     hol van az a rész egy transzhumán vagy poszthumán aki mondjuk 1000 év után ismeri fel istent, az pokolra kerül? Bibliában Matuzsálem aki 1000 évig élt, ment a pokolban, túlteljesítette a 100 évet…

    2. Hogy kiből mi lesz már a születése pillanatától, (sőt még ettől is korábban) eldől.)

     És ha Matuzsálem a majdnem 1.000 évével (ha jól emlékszem 969 év)
     a pokolba ment, akkor te nehogy a “másik ajtón” menj be.

    3. Bibliában sok az évszázadokat élt karakter van,vagyis az ember alapállapota hogy évszázadokig éljen. Noé se 120 évet élt..(Született kb. i. e. 2948 Halála kb. i. e. 1998)
     Matuzsálem csak egy példa volt, de sok van még rajta kívül…Noé is a pokolba ment?

    4. Bibliában sok az évszázadokat élt karakter, vagyis az ember alapállapota hogy évszázadokig éljen. Noé se 120 évet élt..(Született kb. i. e. 2948 Halála kb. i. e. 1998)
     Matuzsálem csak egy példa volt, de sok van még rajta kívül…Noé is a pokolba ment?

    5. “Bibliában Matuzsálem aki 1000 évig élt, ment a pokolban, túlteljesítette a 100 évet?”
     Kedves Fairi, esetleg jó lenne, ha tudnád idézni, hol írja a Biblia, hogy Matuzsálem a pokolba került. Ilyet sehol sem találsz a Bibliában. A Biblia nem beszél arról, hogy konkrét személy hova kerül (egyedül Jézus beszél két emberről egyik történetében), az ítélet Isten kezében van minden egyes emberre vonatkozóan, és Ő igazságosan fog ítélni, nem a külső alapján, mert Ő a szíveket, gondolatokat is ismeri.
     Matuzsálemről érdemes tudni, hogy Énókh fia volt, azé az Énókhé, aki próféta volt, Istennel járt, és nem halt meg, hanem Istenhez ragadtatott. A fiának egy prófétikus nevet adott, a Methuselah név azt jelenti, hogy “halála hozza el (az ítéletet)” – és az ő élete Isten hosszútűrését jelképezi. Ő volt a legtovább élt ember a földön; amíg életben volt, Isten tűrt, és csak a halála után hozta el az özönvizet a földre.

    6. Xénia ha értő olvasás menne akkor jobb lenne.
     Ám a lényeget megerősítetted,amire ki akarta lyukadni.
     Nem az fogja eldönteni a túlvilági helyedet hogy meddig élsz, vagy mit csinálsz a testeddel.
     Bibliában vannak hosszú életű karakterek,és sehol sincs olyan hogy a rejtélyes hosszú életük miatt pokol lenne a helyük…

     “Ő volt a legtovább élt ember a földön; amíg életben volt, Isten tűrt, és csak a halála után hozta el az özönvizet a földre.”
     ám nem csak ő volt hosszú életű, pl Noé is.
     Erre unatkozó emberek még grafikont is csináltak
     http://biblia.hu/images/bibliaismeret/eletkorok_csokkenese_az_ozonviz_utan.gif
     Csak a legismertebb példát hoztam, ám ahogy nézem nem jött át maga a lényeg és leragadtál a lényegtelennél.

    7. “Xénia ha értő olvasás menne akkor jobb lenne.”
     Igen, jobb lenne érteni, hogy mire gondolsz, de nem nagyon jön le nekem a szavaidból.

     “Ám a lényeget megerősítetted,amire ki akarta lyukadni.
     Nem az fogja eldönteni a túlvilági helyedet hogy meddig élsz, vagy mit csinálsz a testeddel.
     Bibliában vannak hosszú életű karakterek,és sehol sincs olyan hogy a rejtélyes hosszú életük miatt pokol lenne a helyük?”
     Ez nagyjából így van, az nem számít, hogy meddig élsz itt a földön, hanem az számít, hogy milyen döntést hozol. Nem hiszem, hogy ennek bárki az ellenkezőjét mondaná itt. Mondott valaki olyat, hogy ha hosszú életű vagy, a pokolba kerülsz? Vagy akár a mennybe?
     Ha erre akartál kilyukadni, akkor tényleg nem értem, mit akarsz mondani.

     “Csak a legismertebb példát hoztam, ám ahogy nézem nem jött át maga a lényeg és leragadtál a lényegtelennél.”
     Nem leragadtam, hanem helyesbíteni akartam, mert ha példát hozol fel, akkor az ne legyen félrevezető. Ne mondjunk olyat, amiről nem ír a Biblia, ha már onnan hozunk példát.

    8. ” Ha erre akartál kilyukadni, akkor tényleg nem értem, mit akarsz mondani.”
     Innen indult a dolog
     “? Felismerted-e ez idő alatt az Örökkévaló Istent vagy sem? Őt választottad-e, vagy sem? Erre adatott ez az idő.?

     Hivatalosan adatott idő most 120 év,de valóság ennél szomorúbb.Ember elég könnyen el tud patkolni. Ám jövőben egyre nehezebb lesz ez,magával az implantációval és genetikai módosítással.
     100 év múlva ez valóság lehet könnyedén és milliónyi kérdést fog felvetni.És a legfőbb kérdés az lesz mitől ember az ember. Tettei teszik azzá, vagy biológiai tulajdonságok, Még csak nevetünk ezen, meg hülye cikkek születek,de ehet valósággá fog válni még a mi életünkben…
     Ezeket a dolgokat jóra és rosszra is lehet majd használni mint minden egyebet…

     Most ebbe okoskodtál bele,úgy hogy nem olvasol vissza.

     “hanem helyesbíteni akartam, mert ha példát hozol fel, akkor az ne legyen félrevezető.”
     csak magadat vezetted félre meg azt aki úgy okoskodik hogy nem ismeri a kötelező olvasmányt.
     helyesbítetted a nagy semmit..

    9. Kedves FAIRI!
     2015/03/30 – 18:41

     “… Bibliában Matuzsálem aki 1000 évig élt, ment a pokolban, túlteljesítette a 100 évet?”

     Ezt módosította Xénia!

    10. Ida
     “Ezt módosította Xénia!”
     facepalm! Kormos Erika kellett volna rávágni hogy nincs ilyen a Bibliába. Csak Erika nem vette a lapot, mert nem tudta miről van szó, utána elkezd Xénia okoskodni,de maga a téma már nem világos neki.
     Eskü mint ha valami MI-vel vitatkoznék, aki kulcsszavakra ugranak,de maga a társalgás megértése nem megy.

    11. Kedves Fairi,
     Nem okoskodni akartam, sajnálom, hogy annak vetted. Valóban nem értem, hogy igazából mit akarsz mondani, még így sem, hogy nekem is válaszoltál, de szerintem ez azért van, mert eltérő a gondolkodásunk, úgyhogy a vitát ezzel kapcsolatban meghagyom annak, aki érti a gondolatmenetedet. A példa viszont, amit hoztál, helytelen volt, akármit is akartál belőle kihozni, ezért helyesbítettem. Nem hinném, hogy baj lenne, hogy Erika helyett én tettem meg. Nem muszáj elfogadnod, igazából azért írtam, mert mások is olvassák az oldalt, és nem árt, ha nem a helytelen dolog rögzül.

    12. Xenia

     Példa nagyon is helyes volt, mert az volt a feladata hogy helytelen legyen. Persze aki kulcsszavakra vadászva járja a fórumokat,az ilyen dolgot képtelen észrevenni, mert alany,állítmány és tárgy kapcsolatra fog válaszolni.

     Baj az volt Erika nem vette a lapot,ezért váltottam másik emberre. te meg rácuppantál a témára,úgy hogy nem értettél semmit belőle,ám kulcsszavak ott voltak…

     Mindegy,már azóta újra elsütöttem ezt a módszert de senki nem vette a lapot. Szóval,ez már túl van ragozva…

    13. Kedves Fairi!

     Erika nem vág rá semmit, mert működik benne a “lelkek megítélésének ajándéka”!

     Sem “süketelésbe” sem vitatkozásba nem kívánok részt venni.
     Nagyjából háromféle ember létezik:
     – Aki ismeri az Örökkévaló Istent, és ezért dicsőiti
     – aki őszinte szívvel keresi
     – és az aki ellensége az Örökkévalónak.
     Te a 3. kategóriába tartozol! Isten kijelentése alapján ilyennek is kell lennie.
     – Avagy nincsen-é a fazekasnak hatalma az agyagon, hogy ugyanazon gyuradékból némely edényt tisztességre, némelyt pedig becstelenségre csináljon?
     – Ha pedig az Isten az ő haragját megmutatni és hatalmát megismertetni kívánván, nagy békességes tűréssel elszenvedte a harag edényeit, melyek veszedelemre készíttettek,
     – És hogy megismertesse az ő dicsőségének gazdagságát az irgalom edényein, melyeket eleve elkészített a dicsőségre, mit szólhatsz ellene? (Róma 9:21-23)

     Isten eljövendő országába mindenkit nem lehet, de nem is szabad belökdösni. Én sem teszem.
     Az a Te választásod, és a Te felelősséged is, hogy kinek hiszel, vagy nem hiszel.
     – Ki megjelentem kezdettől fogva a véget, és előre azokat, amik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll, és véghez viszem minden akaratomat; (Ézsaiás 46:10)
     – Mik eddig történtek, előre megjelentém, szám hirdeté és tudatá azokat, gyorsan véghez vivém, és bekövetkezének,
     – Tehát előre megjelentém néked, mielőtt bekövetkezett, tudtodra adtam, hogy ezt ne mondd: Faragott képem mívelé ezeket, bálványom és öntött képem parancsolá ezeket. (Ézsaiás 48:3, 5)
     – Mert semmit sem cselekszik az én Uram, az Úr, míg meg nem jelenti titkát az ő szolgáinak, a prófétáknak. (Ámos 3:7)

     Ha napjaink eseményei és a Biblia Istene kijelentései között nem látod az összefüggéseket (illetve látod, de mégsem hiszel neki), az azért van, mert nem az Istentől való lélek munkálkodik benned.

    14. Kedves FAIRI!

     Erika másra koncentrált a hozzád szólásában, és valószínűleg ezért nem is tartotta lényegesnek a kijavítását ennek a “próba kijelentésnek”. Az ő mondanivalója szempontjából nem volt lényeges annak igazság tartalma. Xénia viszont, csak ezt a kijelentésedet akarta helyesbíteni, mert igeellenes volt, és ebben a dologban “nem ismerünk viccet”! 🙂 ( És, csak azért szólt, mert Erika nem tette!)
     Viszont ne mérgelődj azon, ha szerinted nem értenek/tünk meg esetleg. Erről az oldalról már másmilyennek látszik a folyó túlpartja, és a kilátás, mint onnét. Csak arról van szó, hogy közülünk néhányan jobban emlékeznek rá, hogy anno milyen is volt “odaát”, mint a többiek. Erről az oldalról a te válaszaid is úgy tűnnek, mintha nem értenéd, amit mi mondunk. De tudjuk, hogy nekünk is csak a Szent Lélek érintésére hullott le a hályog a szemünkről…!

    15. IDA
     ” Nekem Isten mondta az igazságot, és ha megkérdezed, akkor neked is Ő fogja megmondani”
     Örölük annak, hogy a te fejedben hangok mondják meg a dolgokat, ám nekem se az álmokban se semmikor nem szoktak hangok lenni. Ezért mondtam az igazságaid szubjektívek mert nem látok a fejedben, akkor se tudnék ha élőben beszélnénk.

     “illetve jó cselekedetekkel ellensúlyozza a bűneit. ”
     hát igen, legtöbb vallás ezt a bajt a reinkarnáció gondolatával oldja meg. Mivel ez a kereszténységből hiányzik, így másképp kellett megoldani a bajt. Sztük a lélek addig maradt itt, míg meg nem tisztul vagy valami hasonló.

     “Követem a dolgokat, ezért mondtam, hogy azért még nem kellene ?tudásként? beszélni róla!”
     követed vagy érted is, ez két külön dolog…

     “Most gondoljam azt, hogy te ebből a ?kereszténységből? szereztél ismeretet??!”
     lényegtelen mit gondolsz, mivel magát az Újszövetséget idézőjeles keresztények állították össze, és a mai őskeresztény felekezetek ebből a Bibliából táplálkoznak már.

     “Keresztények nem üldöztek másokat!”
     lassan ideje lenne már külön szót alkotni arra amit te kereszténynek nevezel…
     Aki kiejti azt a szót keresztény mindenki mást ért alatta. Kb annyi a közös Jézus szerepel a dologban,de utána már jönnek a bajok…

     ” legalább magadnak valld be, hogy nem is akarod tudni az igazságot!”
     engem a valódi igazság érdekel, nem a hazug igazság . Különbség ott kezdődik én sose láttam egy cseppnyi igazat ebben a “Jézusos” dologban. Nálad jöttek a hangok és azok a hangok tisztázták a dolgaidat. Én még az álmaimra se emlékszek mikor felkelek…

     ” újjászületett keresztény ?mozgalom?, Jézus Krisztus feltámadásával kezdődött”
     ha tényleg érdekelt volna az igazság, észrevetted volna a dolgok sokkal komplikáltabbak voltak az i.e 1. és 2 .században.
     Valakinek hangok beszélgetnek a fejében, valakinek meg marad a nyomozás,és akkor érdekes dolgokat lehet találni…

    16. Drága FAIRI!

     “Örölük annak, hogy a te fejedben hangok mondják meg a dolgokat, …”

     Nem a fejben történik, hanem a szívben. Persze ettől még beszélgetés is folyik természetesen Istennel, vagy Jézussal, vagy a Szent Lélekkel. ( Az álmaimra általában én se emlékszem! De, nem is álmodozásról van szó. A “szubjektivitással” kapcsolatban, pedig már mondtam, hogy ezt mindenki személyesen megtapasztalhatja, ha valóban “éhezi, és szomjúhozza az igazságot”) (Luk. 1,53 Éhezőket töltött be javakkal, és gazdagokat küldött el üresen.) ! Nem kell senki fejébe, vagy szívébe látni ahhoz!)

     ?illetve jó cselekedetekkel ellensúlyozza a bűneit. ?
     hát igen, legtöbb vallás ezt a bajt a reinkarnáció gondolatával oldja meg. Mivel ez a kereszténységből hiányzik, így másképp kellett megoldani a bajt. Sztük a lélek addig maradt itt, míg meg nem tisztul vagy valami hasonló.”

     ??? Az evangélium, hit általi bűnbocsánatról szól, az Úr Jézus Krisztusban, és által, Isten kegyelméből. Vagyis aki megbánta, és megvallotta a bűneit, megtért, és befogadta a szívébe Jézus Krisztust ( ami által Isten kegyelmét fogadta el, amit Jézusban adott az azt igénylő, és elfogadó embereknek), annak a bűnei megbocsáttattak. Nincsenek többé emlékezetben Istennél! Az az ember tiszta “lappal” indul. Ezért mehetett a megfeszített, de megtért lator is azonnal a paradicsomba. Ezért írtam azt is, hogy lásd, itt nincs olyan, amivel neked jóvá kellene tenned a bűneidet . Úr Jézus azokért megfizetett helyettünk, mi pedig elfogadtuk Istentől a kegyelmi határozatot, a felmentést azok alól. A későbbiekben ( már akiknek van későbbiekben), pedig azért tesszük a jót, mert a Szent Lélek által újjászülettünk, új szívet, és szellemet kaptunk, és ezáltal a bűn törvénye alól is szabadokká váltunk. stb…

     Azoknak viszont, akik nem fogadják el Isten kegyelmét Krisztusban, valóban igyekezniük kell az útjaik saját erejükből való megjobbításán, és a jó cselekedetek gyűjtésében… ( ha van rá idejük persze….! Ha nincs, akkor sajnos …! Nincs újrakezdés! )

     ?Követem a dolgokat, ezért mondtam, hogy azért még nem kellene ?tudásként? beszélni róla!?
     “követed vagy érted is, ez két külön dolog?”

     Én igen! És te is érted?

     ?Most gondoljam azt, hogy te ebből a ?kereszténységből? szereztél ismeretet??!?
     lényegtelen mit gondolsz, mivel magát az Újszövetséget idézőjeles keresztények állították össze, és a mai őskeresztény felekezetek ebből a Bibliából táplálkoznak már.”

     Lényegtelen mit gondolsz erről, mert ha feltételeznéd, hogy van Isten ( amit mi tudunk is), akkor azt is elgondolhatnád róla, hogy van hatalma arra, hogy olyan könyvet adjon a gyermekei kezébe, amely azt tartalmazza, amit mondani akar nekik. Továbbá, hogy arra is van hatalma, hogy megőrizze azt sértetlenül! De, pl mi nem ezért tudjuk, hogy az az Isten által készíttetett Szentírás, hanem mert erről is azonnal bizonyságot, kijelentést kapsz a szívedbe, ha megtérsz. Továbbá, ha újjászületsz, utána érted is az Isten beszédét.

     ?Keresztények nem üldöztek másokat!?
     “lassan ideje lenne már külön szót alkotni arra amit te kereszténynek nevezel?”
     Miért kellene arra új szó?! Krisztusit, Krisztus követőt jelent, ez teljesen megfelelő. ( A definíció az, amely “elkorcsosult”, az idők folyamán!)

     ? legalább magadnak valld be, hogy nem is akarod tudni az igazságot!?
     “engem a valódi igazság érdekel, nem a hazug igazság ….”

     Nem, téged nem a valódi igazság érdekel , hanem egy olyan magyarázat, és “eszme” ( teológia), amely “békességet”, megnyugvást ad neked . Mind az elmédben, mind a lelkedben. ( Hiszen éppen azt mondod, hogy ez, vagy az, nem lehet az igazság, mert te azt hazugságnak tartod! Ha valóban a valódi igazságot akarnád tudni, akkor semmilyen lehetőséget sem zárnál ki, hiszen tudnád, hogy az is lehet az igazság! Én azt akartam tudni, és ezért semmilyen megkötésem se volt azzal kapcsolatban, hogy mi az amit el fogok fogadni, és mi az, amit nem!)

     ? újjászületett keresztény ?mozgalom?, Jézus Krisztus feltámadásával kezdődött?
     ha tényleg érdekelt volna az igazság, észrevetted volna a dolgok sokkal komplikáltabbak voltak az i.e 1. és 2 .században.”

     Róm. 1,18 Mert nyilván van az Istennek haragja mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartóztatják.
     ? Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik:
     Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.
     ? Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett.
     ?Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;

     “Valakinek hangok beszélgetnek a fejében, valakinek meg marad a nyomozás,és akkor érdekes dolgokat lehet találni?”

     Ha téged kielégít a “nyomozás” az igazság tudása helyett, akkor tedd azt! Még az is lehet, hogy van rá pár éved….! Persze az is, hogy nincs…!

     Isten áldjon!

    17. IDA
     “Nem a fejben történik, hanem a szívben.” Ez így értelmetlen nekem. Ha nagyon átvitte akari érteni akkor a szív sokszor csalóka is tévútra vihet. Ám úgyis lehet értelmezni hogy meg kell bolondulni az eszedet el kell veszteni hogy hangokat kezdjél hallani. Bárkit is szólítottam meg mindig csend van.

     “Ezért mehetett a megfeszített, de megtért lator is azonnal a paradicsomba.”
     biztos a sokat szenvedett áldozatok is boldogak, lator követi őket a mennybe is, de már jó lator. Ne éri meg Jónak lenni, hanem jókor kell megtérni.

     “Úr Jézus azokért megfizetett helyettünk, mi pedig elfogadtuk Istentől a kegyelmi határozatot, a felmentést azok alól. ”
     finoman szólva is bullshitnek hangzik, ám marketing anyagnak tökéletes volt. Nem csoda hogy végül a hatalom és politika felkarolta a mozgalmat. “Katonák menjetek gyilkolni, öljétek a pogányokat halomszám,ám mikor lejárt szolgálat kérjetek bocsánatot és fogadjátok be Jézust különben mentek pokolba.

     “akik nem fogadják el Isten kegyelmét Krisztusban, valóban igyekezniük kell az útjaik saját erejükből való megjobbításán, és a jó cselekedetek gyűjtésében?”

     piszkos kis vallás a kereszténység, ezt mindig tudtam.

     lefordítva:pogányoknak jónak kell lenni, de keresztény gyilkolhat,ám ha időben komolyan bűnbocsánatot kér akkor minden Ok.

     “Én igen! És te is érted?”
     mivel ez a munkám így értenem is kell,különben éhenhalok…

     “eltételeznéd, hogy van Isten ( amit mi tudunk is)”
     az akérdés ki is az, mert ember könnyen átveri magát. Ahány ember annyiféle mentális istenkép. Minden embernek szte kivétel nélkül meg van a saját istenképe. Valaki inkább próbál őle szabadulni, valakihez ebszél ez a kép, valaki meg csak elképzeli.

     “olyan könyvet adjon a gyermekei kezébe, amely azt tartalmazza, amit mondani akar nekik. Továbbá, hogy arra is van hatalma, hogy megőrizze azt sértetlenül”
     valóság az hogy ez nem igaz,lényegtelen hogy szembe mersz vele nézni vagy sem.

     ” hanem egy olyan magyarázat, és ?eszme? ( teológia), amely ?békességet?, megnyugvást ad neked . Mind az elmédben, mind a lelkedben. ”
     nem magadról beszélsz véletlenül, fogtad és elfogadtad az eléd eső legegyszerűbb magyarázatot.
     Keresztény országban egy keresztény magyarázat, az vallod igaznak amit “hivatalosan” igaznak kell vallanod. Vagy mondhatjuk azt is igaz amit az emberek többsége igaznak vall.(legnagyobb vallás a kereszténység)
     Ez legegyszerűbb megnyugvás: ha sokszor mondod Jézus nevét garantáltan mennybe jutsz. Mégha rosszalkodsz akkor is bemehetsz csak időben kérj bocsánatot.

     “Ha valóban a valódi igazságot akarnád tudni, akkor semmilyen lehetőséget sem zárnál ki, hiszen tudnád, hogy az is lehet az igazság!”
     100%ig semmit nem zártam ki, ha valódi ok van akkor újra lehet mindent tárgyalni.

     “Még az is lehet, hogy van rá pár éved?.! Persze az is, hogy nincs?!”
     keresztény fundamentalistákban ez a legszebb: ügyesen fogalmazott burkolt fenyegetés. Ilyenek miatt lesz bennem en bloc egyre mélyülő ellenszerv a kereszténység (lényegtelen az irányzat, összes csinálja, ki ügyesebben ki látványosabban) felé.

    18. Kedves FAIRI!

     ?Nem a fejben történik, hanem a szívben.? Ez így értelmetlen nekem. ”

     Talán ebből valamennyit hasznosítani tudsz: https://www.youtube.com/watch?v=pJlhR4cczw0

     “Bárkit is szólítottam meg mindig csend van.”

     Az alázatosnak kegyelmet ád…! Sokan szeretnének egyenrangú félként Istenhez közeledni, de az nem szokott működni.

     “..biztos a sokat szenvedett áldozatok is boldogak, lator követi őket a mennybe is, de már jó lator. Ne éri meg Jónak lenni, hanem jókor kell megtérni.”

     Megtérni csak akkor, és addig lehet, ha, és ameddig Isten hív a megtérésre. Nem akkor térhetek meg, amikor én jónak látom. Ha elszalasztottam a megtérés idejét, akkor megkeményíttetem Istennel szemben arra nézve.

     ?akik nem fogadják el Isten kegyelmét Krisztusban, valóban igyekezniük kell az útjaik saját erejükből való megjobbításán, és a jó cselekedetek gyűjtésében??

     “piszkos kis vallás a kereszténység, ezt mindig tudtam.”

     Miért is?! Nem tetszik, ha Isten valakinek bűnbocsánatot, és kegyelmet ad. Nem tetszik , hogy nem csinálhat mindenki azt, amit akar, ítélet, és büntetés nélkül. De, az se tetszik, ha mindenki ( rajtad kívül?) azt tesz, amit akar, büntetés nélkül?! Ne legyen ítélet, de aki pl gyilkolni, erőszakolni, erőszakoskodni, zsarnokoskodni, csonkítani, lopni, csalni, hazudni, paráználkodni, stb, szeret ( mondjuk a te károdra), az ne tehesse?! Viszont, ha az nem teheti, akkor az azt, ítélet alapján nem teheti. Mert azt valaki, valamiért rossznak, nem megengedhetőnek tartja.

     “lefordítva:pogányoknak jónak kell lenni, de keresztény gyilkolhat,ám ha időben komolyan bűnbocsánatot kér akkor minden Ok.”

     A keresztény se gyilkolhat, és a pogánynak is lehetősége van a kegyelemmel való élésre! Viszont olyan szabad akarata embernek nincs, amivel azt tehet, amit akar, számonkérés, és büntetés nélkül! Választási lehetősége van csak az embernek, hogy a jót, vagy a rosszat cselekszi! Egyedül Isten az, Aki azt tehet, amit akar, mert nincs aki számon kérhetné tőle a cselekedeteit. Viszont ez, az a kategória, amelyben vagy elfogadod, vagy nem, de a valóságon, és a tényen az nem változtat semmit.

     ?eltételeznéd, hogy van Isten ( amit mi tudunk is)?
     az akérdés ki is az, mert ember könnyen átveri magát. ”

     Ezért nem fogod soha megtudni addig, amíg magad akarod kiokoskodni, mert addig mindig fennáll a magad átverésének a lehetősége!

     ?olyan könyvet adjon a gyermekei kezébe, amely azt tartalmazza, amit mondani akar nekik. Továbbá, hogy arra is van hatalma, hogy megőrizze azt sértetlenül?
     valóság az hogy ez nem igaz,lényegtelen hogy szembe mersz vele nézni vagy sem.”

     Elég bátor kijelentés, ha azt vesszük, hogy azt mondod, hogy a valódi igazságot keresed, és még nem találtad meg. Viszont, ahogyan mondod, azt már tudod, hogy mi nem igaz! Akkor már kizárásos alapon is elfogod tudni dönteni, hogy mi is az igazság…! Vagy nem…?!

     ? hanem egy olyan magyarázat, és ?eszme? ( teológia), amely ?békességet?, megnyugvást ad neked . Mind az elmédben, mind a lelkedben. ?
     nem magadról beszélsz véletlenül, fogtad és elfogadtad az eléd eső legegyszerűbb magyarázatot.”

     Elég nehéz elhinnem, hogy miből élsz meg, mert a válaszaid arról tanúskodnak, hogy nem igazán tudod megérteni még a nagyon egyszerű, többször is elmondott szövegeket se. ( Tulajdonképpen a válaszaid, “érveid” ugyanazok ( ugyanazokat a köröket futod), amelyek az első hozzászólásaid, és egyáltalán nem “kínzod” magadat a válaszok értelmezésével, vagy megértésére való törekvéssel. Eléggé egy helyben toporogsz.

     ?Ha valóban a valódi igazságot akarnád tudni, akkor semmilyen lehetőséget sem zárnál ki, hiszen tudnád, hogy az is lehet az igazság!?
     100%ig semmit nem zártam ki, ha valódi ok van akkor újra lehet mindent tárgyalni.”

     Ezt is elég nehéz a válaszaid alapján elhinnem.

     ?Még az is lehet, hogy van rá pár éved?.! Persze az is, hogy nincs?!?
     keresztény fundamentalistákban ez a legszebb: ügyesen fogalmazott burkolt fenyegetés. Ilyenek miatt lesz bennem en bloc egyre mélyülő ellenszerv a kereszténység (lényegtelen az irányzat, összes csinálja, ki ügyesebben ki látványosabban) felé.”

     Sajnálatos , de ez az igazság. Ebben semmilyen burkolt fenyegetés nincsen, csak ténymegállapítás, ami rám is, rád is, és mindenkire vonatkozik, és igaz. És akár mélyül az ellenszenv, akár nem, az a tényen nem változtat.

    19. FAIRI .

     Ez elsősorban egy keresztényeket tájékoztató oldal : Ha
     a fenti állításaid szerint gondod van a kereszténységgel
     ( Jézus hitének követésével ), ezáltal az oldalon megszó –
     lalókkal ( általánosítva őket az egyházi / ezeregyházi vallá –
     sos hierarchiával ), akkor ez nem az a közösség amit ke –
     restél ; Valójában mit keresel ?

    20. IDA
     https://www.youtube.com/watch?v=pJlhR4cczw0
     szinte fáj hallgatni,zavaros ezoterikus mese, mintha egy B kategóriás fantasy sorozat bemutatója lenne.

     “Sokan szeretnének egyenrangú félként Istenhez közeledni, de az nem szokott működni.”
     Persze valaki szeret meghunyászkodni és más lábát bámulni,de sokan vannak olyanok akikek ez nem jön be. örök kérdésem miért kell istennek másodrangú felek maga mellé, Egy emberi uralkodónál világos,de mindenható lénynél…

     “Nem tetszik , hogy nem csinálhat mindenki azt, amit akar, ítélet, és büntetés nélkül.”
     kiskapu erre van a keresztény vallásban, időben meg kell térni.
     Pl hinduizmusban nincs kiskapu nagyon, ott bűneidet valamikor törleszted.

     Piszkosság ott van, hogy elvileg legyél bármilyen időben megtérsz megbocsátatik , és ez kihasználható. Szóval lehet bármit tenni büntetés nélkül, erre megvan a módszer. példa: http://afriport.hu/kultura/112-afriport/dosszie/magyar-nyelv-hirek/9935-filmhs-lett-csupaszfenek-tabornokbol

     “Ne legyen ítélet…..”
     Joshua Milton Blahyi meg fogja kapni az ítéletet? Elkövetett mindent amit el lehet, utána hirtelen megtért(pont mikor jött volna a felelősségre vonás) és lett bele prédikátor és békés életet él, saját hitközösséget irányít. Bűnei ellenére mehet a mennybe (elvileg Jézus jelent meg előtte és külön ki lett jelentve, bűnei bocsánatot nyertek).

     “Viszont olyan szabad akarata embernek nincs, amivel azt tehet, amit akar, számonkérés, és büntetés nélkül! ”
     pedig van, el kell fogadni Jézust és bocsánatot kell kérni. Pont te mondtad a kiskaput. Blahyi nagyon jól használta ezt, és békés életet él tettei ellenére.Biztos megélhetése is van, mivel hitközösség ellátja,és újságíróknak meséli a rémtetteit, mintha esti mese lenne.

     “Egyedül Isten az, Aki azt tehet, amit akar, mert nincs aki számon kérhetné tőle a cselekedeteit”
     mindenhatóság paradoxona,ki ítélhet meg egy istent? Isten NEM lehet jóságos, csak amorális, mivel tette nem ítélhetők meg.

     “amelyek az első hozzászólásaid, és egyáltalán nem ?kínzod? magadat a válaszok értelmezésével, vagy megértésére való törekvéssel”
     persze mert mindig ugyanazt mondod,igy elég hamar ismétli magát a beszélgetés. Lassan már a szalmabábérvelést kezded mondani.

     “Ebben semmilyen burkolt fenyegetés nincsen, csak ténymegállapítás”
     Nono a ténymegállítás itt áll meg. “Még az is lehet, hogy van rá pár éved?.!”
     És innen megy át burkolt kárörvendezésbe: “Persze az is, hogy nincs?!? Valszeg így szeretted volna folytatnia dolgot: bruhahaha, ha korán meghalsz mész a pokolba hitetlen (ki nem akarja elfogadni az igazamat). Persze ezt nem tehetted meg, így leharaptad a mondatot, de a …. mindig kifejező… Gondolom letagadod,mert ezt kell tenned a válaszban.Látszik a szerkesztésból ez nem csak figyelmeztetésnek szántad.

    21. Kedves Ida .

     Biztos vagy abba, hogy érdemes : Nézd végig
     az oldalt ; Úgy látszik az *érintettek* már értik .

    22. Kedves SERAF!

     “Biztos vagy abba, hogy érdemes : Nézd végig
     az oldalt ; Úgy látszik az *érintettek* már értik ”

     Én is értem, és értettem eddig is ( már akkor is értettem, amikor még pár hónappal ezelőtt, valamilyen politikai dologban “vitatkoztunk” FAIRIvel.).
     De, a mi dolgunk “számot adni” a bennünk lévő reménységről mindenkinek. Ha, hallgat “ránk”, hallgat ránk, ha nem, akkor nem. ( Persze ez írásban hosszúnak néz ki, de ha szóban történne, akkor csak pár mondatról volt szó eddig.)
     Úgy gondolom, hogy nem mindegyikőtökben “állt össze a kép” teljesen ezzel a dologgal kapcsolatban. ( Nem lett még teljesen világosan, egyértelműen kijelentve számotokra.) Az evangélium hirdetésekor az történik, hogy azoknak, akik engedelmeskednek annak ( elfogadják, megtérnek), azoknak életet hirdetünk, azoknak, akik nem engedelmeskednek az igének, azoknak halált. De, nekünk hirdetnünk kell az utóbbiaknak is, még akkor is, ha pontosan tudjuk, hogy éppen ezáltal fogjuk őket megerősíteni az ítéletben. ( Persze, bennünk az a remény él, hogy a “mag jó földbe esik”, és valamikor majd , Isten kegyelméből kikel! )
     Jézus is ezt tette, holott tudta azt, már akkor is ( és akkor is, amikor az írástudók, és farizeusok “vetekedtek” ( vitatkoztak) vele), hogy az Őt hallgató emberek 90%-a nem fogja befogadni a beszédeit, és Őt. És, pontosan tudta, hogy a beszédei fogják azokat az embereket az ítéletkor megerősíteni az ítéletben. ( Hiszen hallották a kegyelem evangéliumát, és még se éltek vele. És, a beszédek, amelyeket szólt ( az élet beszédei), azok fogják megítélni azokat az embereket, az ítéletkor ( hogy nem fogadták be azokat)…Ezék. 3,18 Ha ezt mondom a hitetlennek: Halálnak halálával halsz meg, és te őt meg nem inted és nem szólasz, hogy visszatérítsd a hitetlent az ő gonosz útjáról, hogy éljen: az a gonosztevő az ő vétke miatt hal meg, de vérét a te kezedből kívánom meg. ) Persze van ideje “a por leveréséről a lábunkról” is, de előbb akkor is hirdetni kell.
     (Szóval, nem felesleges, hosszan tartó “vitatkozásokról” van szó ilyenkor( még akkor se, ha az úgy tűnik is nekünk legtöbbször ), amikor ezt tesszük. És az se lesz majd akkor kibúvó, hogy valaki “csak egy blogon” olvasott róla, és esetleg komolytalannak tartotta ezért…!)

    23. Kedves FAIRI!

     ?…szinte fáj hallgatni,zavaros ezoterikus mese, mintha egy B kategóriás fantasy sorozat bemutatója lenne.”

     Nem probléma. Az új tudományos kutatási eredmények elfogadása, sok időt vesz igénybe. A többi “tudós”, nem szokta örömmel fogadni mások eredményeit.

     ?Sokan szeretnének egyenrangú félként Istenhez közeledni, de az nem szokott működni.?
     Persze valaki szeret meghunyászkodni és más lábát bámulni,de sokan vannak olyanok akikek ez nem jön be. örök kérdésem miért kell istennek másodrangú felek maga mellé, Egy emberi uralkodónál világos,de mindenható lénynél?”

     Nem hiszem, hogy van olyan ember, aki szeretne meghunyászkodni. Viszont, pl, ha csak a teremtésben körbenézünk, akkor észrevehetjük, hogy nem ugyanaz az intelligencia, és nem ugyanaz a hatalom alkotta (velünk együtt), mint, aki mi vagyunk. És ezért (is) elfogadjuk, hogy Isten az Isten. Az ember pedig csak egy teremtmény, aki soha nem lehet egyenrangú az Istennel.

     ?Nem tetszik , hogy nem csinálhat mindenki azt, amit akar, ítélet, és büntetés nélkül.?
     kiskapu erre van a keresztény vallásban, időben meg kell térni.
     Pl hinduizmusban nincs kiskapu nagyon, ott bűneidet valamikor törleszted.”

     Itt is törleszted a bűneidet “valamikor”, de itt az a lehetőség ( “kiskapu”, “ajtó”) is meg van, hogy megbocsáttassanak azok, az Úr Jézus Krisztus által, és az Úr Jézus Krisztusban. Aki meghalt (helyettünk, elhordozván a mi bűneinket, amelyek Reá lettek terhelve a kereszten) a mi bűneinkért, és feltámadott a mi megigazulásunkért ( feltámadt, mer a halál nem tarthatta fogva, mivel bűn nem találtatott benne). Mert Ő hordozta el bűneink büntetését, és Őbenne van a megigazulásunk is Isten előtt! (Azoké, akik elfogadják a Isten benne adott kegyelmét a saját maguk számára.) Az Ő, Istennek bemutatott , és Tőle elfogadott , áldozati vére által tisztulunk meg bűneinktől ( bocsáttatnak meg azok nekünk), és kötünk Istennel békességet. Az Ő, általunk elfogadott megváltása által leszünk Istennél szeretettekké, a nem szeretettekből. Továbbá az Ő vére az, amely megtisztít bennünket minden bűnös hajlamtól, kívánságtól, bűntől. Ő sebei által gyógyulunk meg szellemileg, lelkileg, és testileg. Továbbá Általa leszünk szentekké Isten számára.
     ( Persze, itt az a kérdés is felmerülhet, hogy melyik “vallás” az igazi! Mi keresztények, viszont tudjuk, hogy melyik az, és ezért hirdetjük. Ha egy hindut megkérdeznél, hogy 100%-ban biztos-e abban, hogy az a vallás az igazi, nem valószínű, hogy azt mondhatná őszintén, hogy : igen! Mi, viszont mondhatjuk, mert Istentől kapott kijelentésünk, és bizonyosságunk van róla! És nem azért, mert “keresztény országban” élünk. Hiszen, amíg nem voltunk keresztények, addig mi se láttuk magunk körül a “keresztény lelkületnek” a nagy bizonyítékait….! Sőt, többnyire az evangéliumot se ismertük ( vagy legalábbis nem “hallottuk” meg azt!). És, ha esetleg hallottunk is Jézusról addig valamit, ismerni nem ismertük. )
     Továbbá, az, hogy valaki valamikor megtér, még nem jelenti azt, hogy akkor már biztosan üdvözül is. Csak, azok, akik mindvégig kitartanak hitben, és cselekszik az Isten akaratát, és megtartják Jézus beszédeit, és megcselekszik azokat. Zsid. 10,26 Mert ha szándékosan vétkezünk, az igazság megismerésére való eljutás után, akkor többé nincs bűnökért való áldozat, Hanem az ítéletnek valami rettenetes várása és a tűznek lángja, a mely megemészti az ellenszegülőket.

     “Piszkosság ott van, hogy elvileg legyél bármilyen időben megtérsz megbocsátatik , és ez kihasználható. Szóval lehet bármit tenni büntetés nélkül, erre megvan a módszer….”

     Még nem néztem meg az ajánlott linket, de azért az állításra válaszolok. Nézd, kedves FAIRI! Isten az igazi(!) bűnbánó szívet nézi. Ha valaki csak olyan “biztos, ami biztos” alapon “tér meg”, az az Isten megítélése szerint, nem megtérés. Számára az teljességgel elfogadhatatlan, és felér egy Vele való gúnyolódással, és az Őt, és az Ő Fiát való megvetéssel! Sokan mennek, és járnak a “széles úton”, gondolván, hogy jó felé tartanak, mert “megadták Istennek azt , ami Istennek jár”, de igazából még mindig a kárhozat felé tartanak. ( Ezek azok, akik miatt az Igazság útja káromoltatik…!) Isten csak azoknak ad kegyelmet, és azoknak bocsátja meg a bűneiket, akik valóban megbánták azokat, és valóban szeretnének azontúl szent életet élni, jót cselekedvén. ( Ne azt vedd alapul, amit az emberek által alapított “egyházak” némelyike tanít, hanem amit a Biblia, Isten beszéde, igéje tanít! Ott pedig erről olvashatsz.) Mert nem az az igaz, aki Jézus nevével dicsekedik, hanem akivel Jézus dicsekedik! Ezért lesz az, az ítéletkor, hogy sokaknak azt mondja majd, hogy “távozzatok tőlem, ti átkozottak, nem ismerlek benneteket”…!

     A megbocsátásról pedig azt mondja Isten, hogy amennyiben megbánod valóban (!) a bűneidet, és megvallod azokat ( és nem akarsz többé azokban élni), akkor megbocsátja azokat. Mindegy, hogy mit tettél.
     Persze, valóban az van, hogy az egyikünk kevesebbet vétkezett megtérés előtt, a másikunk többet, de többnyire valamennyien bűnösök vagyunk, és valamennyiünknek szükségünk van a megváltásra, és a bűnbocsánatra. ( Ha pedig valakinek sok bocsáttatott meg, az jobban is szereti Jézust. De itt, mondom, csak a valódi megtérésről van szó, és a valódi bűnbánatról!)

     ?Ne legyen ítélet?..?
     Joshua Milton Blahyi meg fogja kapni az ítéletet? Elkövetett mindent amit el lehet, utána hirtelen megtért(pont mikor jött volna a felelősségre vonás) és lett bele prédikátor és békés életet él, saját hitközösséget irányít. Bűnei ellenére mehet a mennybe (elvileg Jézus jelent meg előtte és külön ki lett jelentve, bűnei bocsánatot nyertek).”

     Nem ismerem a történetét, de amennyiben valódi volt a megtérése, akkor megbocsáttattak a bűnei. Ha nem az volt, akkor még van pár éve itt a földön, de utána elveszi bűnei büntetését.

     ?Viszont olyan szabad akarata embernek nincs, amivel azt tehet, amit akar, számonkérés, és büntetés nélkül! ?
     pedig van, el kell fogadni Jézust és bocsánatot kell kérni. Pont te mondtad a kiskaput.”

     Éppen azt mondtam, hogy választási lehetőséged van! ( Az igazi szabad akarat az én számomra az, ha akármit megtehetek, és nincs utána számonkérés arról senkitől. Akkor tehetek valóban szabadon bármit, a saját megítélésem szerint, ha semmilyen utólagos ódiummal nem jár az. Egyébként, csak választhatok az élet, és a halál között!)

     ?Egyedül Isten az, Aki azt tehet, amit akar, mert nincs aki számon kérhetné tőle a cselekedeteit?
     mindenhatóság paradoxona,ki ítélhet meg egy istent? Isten NEM lehet jóságos, csak amorális, mivel tette nem ítélhetők meg.”

     Isten jóságos, mert készített az embereknek egy “kiskaput”, arra az esetre, ha élni akarnak, de nincs elég erejük ahhoz, hogy csak a jót cselekedjék a lelkiismeretük szerint. ( Jézusban, és Jézus által hívja a bűnösöket megtérésre!) Továbbá, azok, akik nem tudhattak a megváltásról, amit Jézus Krisztusban készített, de a jót cselekedték többnyire, azokat se veszíti el. Mert akinek megkegyelmezhet, annak megfog ( Jézus Krisztus váltságáért azt is. Így értendő, hogy a “világ bűneiért” is meghalt!) .

     ?amelyek az első hozzászólásaid, és egyáltalán nem ?kínzod? magadat a válaszok értelmezésével, vagy megértésére való törekvéssel?
     persze mert mindig ugyanazt mondod,igy elég hamar ismétli magát a beszélgetés. Lassan már a szalmabábérvelést kezded mondani.”

     Kedves FAIRI! Mert nem tudunk neked mást mondani, mint azt, hogy mi azért hiszünk a Biblia Istenében, és az Ő Fiában, az Úr Jézus Krisztusban ( és az Isten által, nekünk Benne adott kegyelemben), mert Isten volt az, Aki kijelentette nekünk az Igazságot. Nem emberek hitető beszédei, tanításai, “meggyőzése”, vagy “parancsai” által hiszünk, hanem azért mert maga az igazság forrása mondta, jelentette ki nekünk a szívünkbe ( lelkünkbe), szellemünkbe, és értelmünkbe. És amikor ez megtörtént, akkor valóságos, személyes kapcsolatba is kerültünk Vele, az újjászületésünkkor. Viszont ezt nem akarod valahogyan meghallani, megérteni, és csak hajtogatod a “keresztény kultúrkör” című “nótádat”! ( Holott, már mondtam, hogy amennyiben más lett volna a bejelentkező igaz Isten, akkor abban hinnénk most! Mint ahogyan a muszlimok, és egyéb más “kultúrába, és vallási körbe” tartozók között is volt/van Jézushoz megtérő. Pedig azok mást tanultak, és hittek igaznak addig. Viszont elfogadták Isten számukra tett bizonyságtételét az Ő Fiáról, az Úr Jézus Krisztusról, és ezért elhagyták az addig elfogadott emberi tanításokat, és hittek Istennek. )

     ?Ebben semmilyen burkolt fenyegetés nincsen, csak ténymegállapítás?
     Nono a ténymegállítás itt áll meg. ?Még az is lehet, hogy van rá pár éved?.!?
     És innen megy át burkolt kárörvendezésbe: ?Persze az is, hogy nincs?!? Valszeg így szeretted volna folytatnia dolgot: bruhahaha, ha korán meghalsz mész a pokolba hitetlen (ki nem akarja elfogadni az igazamat). Persze ezt nem tehetted meg, így leharaptad a mondatot, de a ?. mindig kifejező? Gondolom letagadod,mert ezt kell tenned a válaszban.Látszik a szerkesztésból ez nem csak figyelmeztetésnek szántad….”

     Először is! Itt nem az “én igazságomról” van szó, hogy azt elfogadod-e, vagy sem! Hiszen éppen arról beszéltünk neked, hogy “ne nekünk higgy, mert te is személyesen megismerheted az igazságot”, ha akarod!
     Másodszor! Miért gondolod, hogy nem tehetem meg, hogy kimondjam azt, amit Isten igéje is kimond, hogy “aki hisz, üdvözül, aki nem hisz, elkárhozik”!? ( De, miután ezt az igeverset is ismered ahogyan látom ( és azt is említetted, te is , hogy bárki, bármikor meghalhat…) , ezért nem tartottam fontosnak ezt idézni neked. (Persze az is lehet, hogy már megtettem.) És, miután Isten ezt mondja tényként, miért akarnám ezt letagadni?! Csak, ez nem “burkolt fenyegetés”, hanem tény! Ezért írtam, hogy nem “burkolt fenyegetésnek” szántam, hanem ténymegállapításnak, amely mindenkire ( rám is!) vonatkozik! ( Egyikünk se tudja, hogy meddig és, meddig tartózkodik itt a földön! És meddig van ideje “kutatni” az igazság után! Főleg, ha az igazság rövid idő alatt is megtalálható, ha valóban akarjuk tudni azt, és aszerint is akarunk élni azután! )
     És végül! Miből gondolod, hogy “burkolt kárörvendezésről” van szó nálam? Hiszen én is csak Isten kegyelméből menekültem meg, és nem a “nagyszerűségem” folytán. Mitől lenne az jó nekem, ha te ( vagy akárki) elkárhoznál, holott van lehetőséged megmenekülni? Hiszen Jézus azért jött, és halt meg, hogy mindenki aki az Ő nevét segítségül hívja, és azután az Ő nevében hisz, annak üdvössége lehessen, és átmenjen a halálból( örök kárhozatból) az életre! Továbbá, ha ilyen érzések, vagy lelkület lenne bennem, akkor szerinted én hová jutnék?! ( Nekünk is el kell számolnunk minden tettünkkel, gondolatunkkal, és érzésünkkel! Az ítélet, Isten házán kezdődik! )

    24. IDA
     ” Az új tudományos kutatási eredmények elfogadása, sok időt vesz igénybe.”
     semmi tudományosság nem volt benne,különféle New Age irányzatokat gondolatait a keresztények is kezdik valahogy abszorbeálni.

     “teremtésben körbenézünk, akkor észrevehetjük, hogy nem ugyanaz az intelligencia, és nem ugyanaz a hatalom alkotta”
     ez még nem ok semmiféle meghunyászkodásra! Elismerés,tisztelet,alázat vagy meghunyászkodás külön dolgok.Diktátorok akarják hogy másodrendű legyél mellette, mindenhatónak miért fontos ez…
     Erre a kérdésre sok választ adtak már különféle emberek,de nem ide tartozik…
     Máskülönben egyenrangúságnak is több formája van:azért vagy egyenrangú mert ugyanolyan, másik opció te elismered egyenrangú félnek,persze ez objektíven nem igaz(ember-állat kapcsolatában gyakori alias társállatok)

     “Mert Ő hordozta el bűneink büntetését, és Őbenne van a megigazulásunk is Isten előtt!”
     fura megoldás,ilyenkor már nem értelmezhető a bűn fogalma. Ám zseniálisan lehet alkalmazni túlkapásokra. Vezessük be a bűn fogalmát, utána mondjuk ha követted a kereszténységet akkor bűneid eltöröltettnek lehet bármilyen gonosz vagy bármit tehetsz csak időben kérj bocsánatot! Pl mikor vége a polgárháborúnak és munkanélküli maradsz és nyakadban van mindenki, akkor gyors bocsi is a zűrzavar amit okoztál az persze marad ott, mert csoda nem fog történni Jézus már nem takarít fel. (persze ezt a poént Európában nem játszhatod el a szekuláris bíróságot nem fogja meghatni a meséd, max pszichiátriára utalnak)

     “Mi, viszont mondhatjuk, mert Istentől kapott kijelentésünk, és bizonyosságunk van róla! ”
     mindenki ezt mondja,keleti vallásokhoz képest a nagy különbség ők alapvetően nyíltan befgadóak. és nem kezdenek arról vitának kinek istene az igazibb.
     Hindu valszeg ezért fog téged saját hitedbe hagyni.Pont ezért is lesz neki értelmetlen amit Jézusról beszélsz.A keleti nagy vallások gondolatai teljesen idegenek a nyugati monoteista tértővallásoktól. Pont ezért lett keleten a térítés kis sikerű, kereszténység se vet olyan erős lábat mint mondjuk Afrikában, Amerikába.

     Kinek igazabb az istene, ez tipikus keresztény-muszlim vitatéma.
     “Hiszen, amíg nem voltunk keresztények, addig mi se láttuk magunk körül a ?keresztény lelkületnek? a nagy bizonyítékait?.!”
     valóságban meg tűnik az egész egy szimpla zsarolásnak és üzletnek.
     Bűnben élsz (kb mindenkire rá lehet fogni), és pokolra jutsz, ám ha elfogadod a vallásom egyik szereplőjét akkor onnantól Mennybe mész. Mellé végtelen arrogancia és egoizmus és meg is vannak a bizonyítékok.

     “Csak, azok, akik mindvégig kitartanak hitben”
     ha halála előtt tér meg? Akkor ki kell tartani talán pár hétig…Kiskapuk…

     “Isten az igazi(!) bűnbánó szívet nézi. ”
     am nehezen értelmezhető, attól hogy tényleg bűnbánó lettél nem jelenti nem követted el. Igazából azt se jelenti mást nem követ el. és ha szíved bűnbanó a véged előtt akkor szimulálják a mennybe hogy tényleg igazat mondott.

     ” Isten csak azoknak ad kegyelmet, és azoknak bocsátja meg a bűneiket, akik valóban megbánták azokat,”
     ez mit jelent, hogy valóban megbánta?Nagyon gumi fogalom…
     “valóban szeretnének azontúl szent életet élni, jót cselekedvén”
     nincs reinkarnáció és ember élet extrám rövid….

     “akivel Jézus dicsekedik!”
     miért kell egy mindenható lénynek valakivel dicsekedni?Ez valami verseny a mennyországba?

     “amennyiben megbánod valóban (!) a bűneidet, és megvallod azokat”
     mi jelenti hogy valóban megbántad, már meghaltál, nincs reinkarnáció a teszthez vagy simán leszimulálja VR-ben?
     Transzhumanizmushoz visszatérve, mégha valóban is megbánod tetteid, hosszú élet miatt valósznű újra elköveted!

    25. Folyt. köv.

     ” de amennyiben valódi volt a megtérése, akkor megbocsáttattak a bűnei.”
     Tfh igen valódi volt.
     Maga mögött hagyott sok száz hadiárvát, sok száz halottak akiknek élnek a rokonai, sok száz nyomorékot. Sok szennyet amit csinált mag mögött hagyott, és éli békés életét, és prédikál. persze ország továbbra is egy nagy romhalmaz, mivel csodák nincsenek.

     “Éppen azt mondtam, hogy választási lehetőséged van! ”
     de a mocskot amit hagysz már nem takarítja fel senki csodával. karma gondolatában, hogy tetteid következményei előbb utóbb utolérnek, ám a kereszténységben a öszintén megbánod akkor végül kikerülnek.
     Mondjuk ez a mondat picit hátborzongató lett:”Akkor tehetek valóban szabadon bármit, a saját megítélésem szerint, ha semmilyen utólagos ódiummal nem jár az.”

     “…..élni akarnak, de nincs elég erejük ahhoz, hogy csak a jót cselekedjék a lelkiismeretük szerint. ”
     szóval szted az jó ha valaki nagy szart hagy maga körül, akkor nyugodtan elfuthat, és a baj már nem rá tartozik. valljuk be ezt a gondolatot emberek szeretik, nem csoda a kereszténységnek van a legtöbb híve.

     “de a jót cselekedték többnyire, azokat se veszíti el. ”
     lényeg, ha rossz vagy de még halálod előtt őszintén bocsit kérsz(ami halál előtt nem szokott kamu lenni, zuhanó repülőn nincs ateista szindróma), akkor még a sok rossz ellenére amivel teleszennyezted a Földet mehetsz az áldozataid közé…

     “mert Isten volt az, Aki kijelentette nekünk az Igazságot.”
     ilyen formátumban. ezzel semmit nem tudok kezdeni, mert nem látok a fejedbe….. Kb annyira hasznos mint ez a tanács:dhsjwhdf djfhrjdsk dkglsmrn.

     “azért mert maga az igazság forrása mondta, jelentette ki nekünk a szívünkbe ( lelkünkbe), szellemünkbe, és értelmünkbe”
     ez a mondat mit jelent?

     “meghallani, megérteni, és csak hajtogatod a ?keresztény kultúrkör? című ?nótádat?!”
     Ez a csoda miért a keresztény kultúrkörben történik, van ezen kívül még 5 milliárd ember, ahol másvalaki mondja az igazságot.Én ezt hajtogatom, nem azt amit te gondolsz!

     “Mint ahogyan a muszlimok, és egyéb más ?kultúrába, és vallási körbe? tartozók között is volt/van Jézushoz megtérő. ”
     persze van ám elhanyagolható számba, mert általában saját vallásukba térnek meg.
     keresztények közt is van aki muszlimmá tér, mert onnan jön az “Igazság”!
     Itt valami anomális van.
     Ha ezerszám, vagy tízezerszám történne csoda (Jézus bekopog) egy muszlim országba akkor az tényleg érdekes lenne.

     “tt nem az ?én igazságomról? van szó, hogy azt elfogadod-e, vagy sem! ”
     Nono, ez a tied és hittársaid igazsága, nem tudod bizonyítani hogy abszolútot mondod. Ha szubjektíven te láttad akkor a te igazságod. Amit vagy elhiszek vagy sem. vagyis inentől hit.

     “miután Isten ezt mondja tényként, miért akarnám ezt letagadni?!”
     Hol mondja, te mondod, hittársaid mondják, ezenkívül világon 5 milliárd ember mást mond. persze ezenkivül a Biblia mondja amit emberek írtak, emberek fordítottak és emberek másoltak.

     X milliárd embernek isten nem mondott semmi ilyesmit. Mivel vagy mást mondott elvileg vagy semmit nem mondott.

     “Hiszen én is csak Isten kegyelméből menekültem meg, és nem a ?nagyszerűségem? folytán.”
     ám eddig azt is mondtad hogy jó cselekedet által is meg lehet menekülni, és aki képtelen rá és semmissé akarja tenni a rosszat annak kell Jézushoz fordulni.vele kell üzletelni.

     “Mitől lenne az jó nekem…”
     semmivel se,de emberek számára legszebb öröm a káröröm.kereszténységben benne van ha vitapartner nem keresztény, és ráadásul meg is sértett akkor magadban örvendeztetsz hogy pokolra fog jutni( valljuk be minden emberre rá lehet fogni valami bűnt).

    26. Kedves FAIRI!

     ? Az új tudományos kutatási eredmények elfogadása, sok időt vesz igénybe.?
     semmi tudományosság nem volt benne,különféle New Age irányzatokat gondolatait a keresztények is kezdik valahogy abszorbeálni.”

     Ez csak egy pár perce volt, egy hosszabb beszámolónak a kutatásról, ha valóban érdekel, akkor biztosan rákeresel. Mondjuk számomra nem ez a hitem alapja.

     ?teremtésben körbenézünk, akkor észrevehetjük, hogy nem ugyanaz az intelligencia, és nem ugyanaz a hatalom alkotta?
     “ez még nem ok semmiféle meghunyászkodásra! Elismerés,tisztelet,alázat vagy meghunyászkodás külön dolgok….”

     Nem tudom, hogy a meghunyászkodás pontosan mit jelent a számodra. Amiket említesz, az a szeretetből fakad, de a meghunyászkodás, csak félelemből, és mellette gyűlölet is fellelhető. Vagyis ezek szerint te úgy gondolod, hogy a keresztények csak meghunyászkodnak, egy általuk elképzelt valaki előtt. Természetesen ezt is gondolhatod, hiszen se fejembe/ünkbe, se a szívünkbe nem látsz bele, és nem tudhatod, hogy mi igaz abból, amit mondunk.

     “Máskülönben egyenrangúságnak is több formája van:…”

     Nincs. Egyenrangúság csak abban az esetben lehetséges, ha két ugyanolyan hatalmú, és képességű fél áll egymással szemben, illetve mellett. Ha te engem egyenrangúnak tartasz, de bármikor meggondolhatod magadat, mert neked van nagyobb hatalmad, akkor az csak egy gesztus.

     ?Mert Ő hordozta el bűneink büntetését, és Őbenne van a megigazulásunk is Isten előtt!?
     fura megoldás,ilyenkor már nem értelmezhető a bűn fogalma. Ám zseniálisan lehet alkalmazni túlkapásokra. …”

     Nézd kedves FAIRI! Isten ebben a formában ajánlja fel neked a kegyelem lehetőségét, bűneid bocsánatjára, és az életre. Ha elfogadod, elfogadod, ha nem nem. Az, hogy a te szemedet bántja Isten másoknak adott kegyelme, attól még nem fogja azt újragondolni. Ha sokat vétkeztél, ha keveset, ha megtérsz teljes szívedből, akkor megbocsát, a már elmondott okok miatt. Lehet az eljárást kritikával illetni, de ez téged nem visz előrébb. Ha nem teszik ez az eljárás, és nem fogadod el Istentől a kegyelmet, akkor kereshetsz magadnak más “igazságot”. Az ítéletnél nem fog segíteni rajtad, de addig megnyugszol esetleg. (Azt pedig, hogy azt mondod, hogy nem értelmezhető a számodra a ” teljes szívedből” kifejezés, nem hiszem el. De, ha így lenne, akkor sokkal nagyobb a baj nálad, mint gondolnád. És, valóban, a halálod előtt is meg lehet térni, ha Isten csak akkor hív, és megengedi. Ha tudod, hogy mikor fogsz meghalni, akkor blazzirozhatsz arra is. De szerintem nem tudod pontosan, és nem is biztos, hogy akkor már megteheted! Viszont a döntés a tied.)

     ?Mi, viszont mondhatjuk, mert Istentől kapott kijelentésünk, és bizonyosságunk van róla! ?
     mindenki ezt mondja,keleti vallásokhoz képest a nagy különbség ők alapvetően nyíltan befgadóak. és nem kezdenek arról vitának kinek istene az igazibb.”

     Akkor, kövesd azokat! Ha neked azok a szimpatikusak, és a fülbemászóbbak, és a korrektebbek, akkor higgy azokban! Miután az igazságra nem vagy kíváncsi, ezért mindegy, hogy miben hiszel. ( Viszont az nem lehet, hogy mindegyik igazi. Bár találsz már most is olyan vallást a földön, amelyik azt tanítja, hogy a többi vallás is üdvözítő vallás. Csak ez éppen “kereszténynek” mondja magát, ezért nem hiszem, hogy azt szeretnéd… )
     A keresztények bizonyságot tesznek az Igazságról, és ha megtérsz, megtérsz, ha nem nem. A valódi kereszténységben nincs erőszak, és “térítés”. Sőt, ebben az “erőszakoskodók” veszik el az Istennek országát. Akik addig zörgetnek, amíg meg nem nyíttatik, és addig keresnek, amíg nem találnak!

     “valóságban meg tűnik az egész egy szimpla zsarolásnak és üzletnek.
     Bűnben élsz (kb mindenkire rá lehet fogni), és pokolra jutsz, ám ha elfogadod a vallásom egyik szereplőjét akkor onnantól Mennybe mész. Mellé végtelen arrogancia és egoizmus és meg is vannak a bizonyítékok. ”

     De te okos vagy, és nem hagyod magadat zsarolni! Nem fogadod el a Krisztusban adott kegyelmet, majd vállalod a cselekedeteid következményeit, akár mik lesznek is azok.

     ?Csak, azok, akik mindvégig kitartanak hitben?
     ha halála előtt tér meg? Akkor ki kell tartani talán pár hétig?Kiskapuk?”

     Miután már megírtam, hogy az emberek akkor térhetnek meg, amikor Isten hívja őket, ezért erről már nem kell beszélnünk. Ha akarod, majd visszaolvasod a leveleimet.

     ? Isten csak azoknak ad kegyelmet, és azoknak bocsátja meg a bűneiket, akik valóban megbánták azokat,?
     “ez mit jelent, hogy valóban megbánta?Nagyon gumi fogalom?”

     A számodra talán, de Istennek nem. És Ő az, aki ítélni fog, és nem te!

     ?valóban szeretnének azontúl szent életet élni, jót cselekedvén?
     nincs reinkarnáció és ember élet extrám rövid?.”

     Ez nem a mi problémánk. Ha valakinek Isten csak pár napot adott a megtérése után, az életre, akkor csak annyit. Ha több évet, akkor annyit. ( A lényeg, hogy megbocsáttattak a bűneik!)

     ?amennyiben megbánod valóban (!) a bűneidet, és megvallod azokat?
     mi jelenti hogy valóban megbántad, már meghaltál, nincs reinkarnáció a teszthez vagy simán leszimulálja VR-ben?
     Transzhumanizmushoz visszatérve, mégha valóban is megbánod tetteid, hosszú élet miatt valósznű újra elköveted!”

     Az újjászületésről megint csak írtam már, és hogy az mivel jár. A TR valóban nem adna új szívet, és szellemet, és segítőd se lenne a bűn ellen. Továbbá, azok a problémák is fennállnának, amelyekről már írtam.

     ?Éppen azt mondtam, hogy választási lehetőséged van! ?
     de a mocskot amit hagysz már nem takarítja fel senki csodával. karma gondolatában, hogy tetteid következményei előbb utóbb utolérnek, ám a kereszténységben a öszintén megbánod akkor végül kikerülnek.”

     De, csak ha megbánod, megtérsz, és kereszténnyé leszel. ( Mert ebben az esetben, Jézus már kifizette tetteid következményeinek az árát helyetted. ) Ha nem, akkor utolérnek tetteid következményei.

     “Mondjuk ez a mondat picit hátborzongató lett:?Akkor tehetek valóban szabadon bármit, a saját megítélésem szerint, ha semmilyen utólagos ódiummal nem jár az.?

     Mi ebben a hátborzongató? Szabad akarata csak annak van, akitől soha nem kérnek semmit számon! Ez megint csak egy tény!

     ??..élni akarnak, de nincs elég erejük ahhoz, hogy csak a jót cselekedjék a lelkiismeretük szerint. ?
     szóval szted az jó ha valaki nagy szart hagy maga körül, akkor nyugodtan elfuthat, és a baj már nem rá tartozik. valljuk be ezt a gondolatot emberek szeretik, nem csoda a kereszténységnek van a legtöbb híve.”

     Azt csak te hiszed! Az emberek csak a bűnbocsánat gondolatát szeretik, de azt, hogy utána Jézust kelljen követni, mint Urunkat, és parancsolónkat, és királyunkat, és fel kell vennünk a keresztet, és úgy követnünk Őt, megtagadván magunkat…, és nem a kívánságaink szerint járni, …stb…, azt már nem szeretik hallani sem, és tenni sem! Továbbá azt se, hogy fenyítéseknek, nevelésnek, és tisztogatásoknak legyenek kitéve addig, míg ki nem ábrázolódik belőlük Krisztus képmása…. ! Úgyhogy maradjunk annyiban, ahogyan már erről is beszéltünk, nem mindenki keresztény azok közül, akik azt mondják magukról.

     ?mert Isten volt az, Aki kijelentette nekünk az Igazságot.?
     ilyen formátumban. ezzel semmit nem tudok kezdeni, mert nem látok a fejedbe?.. Kb annyira hasznos mint ez a tanács:dhsjwhdf djfhrjdsk dkglsmrn.”

     A hasznos az belőle, hogy neked is kijelenti, ha meg akarsz térni…! Persze, ezt is elmondtam már kb sokszor….! (Persze az is meg van írva, hogy azok közül, akik hallják az evangéliumot, és nem értik ( vagy nem akarják érteni), a Sátán sokak szívéből kikapja az igét, hogy meg nem térjenek. Viszont nálad, a “nem akarják megérteni” kategória áll fenn.)

     ?meghallani, megérteni, és csak hajtogatod a ?keresztény kultúrkör? című ?nótádat?!?
     Ez a csoda miért a keresztény kultúrkörben történik, van ezen kívül még 5 milliárd ember, ahol másvalaki mondja az igazságot.Én ezt hajtogatom, nem azt amit te gondolsz!”

     Mondom, akkor higgy nekik. Te döntesz, hogy melyiket választod. Megkérdezed Istent ( az említett feltételek mellett), vagy kutakodsz tovább.

     ?Mint ahogyan a muszlimok, és egyéb más ?kultúrába, és vallási körbe? tartozók között is volt/van Jézushoz megtérő. ?
     persze van ám elhanyagolható számba, mert általában saját vallásukba térnek meg.
     keresztények közt is van aki muszlimmá tér, mert onnan jön az ?Igazság?!”

     Azok között a keresztények között, akik keresztények, és megismerték Jézust, és Istent személyesen, nem hiszem, hogy találsz áttérőket. Viszont, amíg nem választod külön a “keresztényszerű vallást”, a kereszténységtől, addig ez neked nem fog semmit mondani.

     ?tt nem az ?én igazságomról? van szó, hogy azt elfogadod-e, vagy sem! ?
     Nono, ez a tied és hittársaid igazsága, nem tudod bizonyítani hogy abszolútot mondod. Ha szubjektíven te láttad akkor a te igazságod. Amit vagy elhiszek vagy sem. vagyis inentől hit.”

     Na, akkor sokadszor: nem mi bizonyítunk, hanem Isten bizonyít! Mindenkinek, személyre szólóan!

     ?miután Isten ezt mondja tényként, miért akarnám ezt letagadni?!?
     Hol mondja, te mondod, hittársaid mondják, ezenkívül világon 5 milliárd ember mást mond. persze ezenkivül a Biblia mondja amit emberek írtak, emberek fordítottak és emberek másoltak.”

     Hallgasd akkor azokat, és ne kérdezd meg Istentől! ( Amit sokan mondanak, az biztosan igaz! Vagy nem, de ez téged úgyse érdekel.) A Bibliával kapcsolatban is leírtam, amit tudni kell róla, ha akarod visszaolvasod.

     “X milliárd embernek isten nem mondott semmi ilyesmit. Mivel vagy mást mondott elvileg vagy semmit nem mondott.”

     Rendben, akkor ne kérdezd meg tőle.

     ?Hiszen én is csak Isten kegyelméből menekültem meg, és nem a ?nagyszerűségem? folytán.?
     ám eddig azt is mondtad hogy jó cselekedet által is meg lehet menekülni, és aki képtelen rá és semmissé akarja tenni a rosszat annak kell Jézushoz fordulni.vele kell üzletelni.”

     Szerintem erről is teljesen világosan elmondtam ( többször), hogy milyen esetben. Ez rád már nem vonatkozik.

     ?Mitől lenne az jó nekem??
     semmivel se,de emberek számára legszebb öröm a káröröm….”

     Neked lehet, de nem mindenki hozzád hasonló! Aki újjászületett, és új szívet is kapott, az az isteni természet részese lett. Azok nem örülnek annak, ha bárki elvész, mert azokat az érzéseket érzik, amit Isten is érez. És annak örülnek, ha más is megtalálja az igazságot, és hitre jut, az Úr Jézus Krisztusban.

     “…kereszténységben benne van ha vitapartner nem keresztény, és ráadásul meg is sértett akkor magadban örvendeztetsz hogy pokolra fog jutni( valljuk be minden emberre rá lehet fogni valami bűnt)….”

     Nem gondolom, hogy egy keresztény megsértődik bármin is. Megbántani lehet, de a sértődés távol áll azoktól, akik valóban találkoztak Jézussal. Ráadásul az az állítás, hogy “vitapartner” egy hitetlenről, nem igazán fedi a valóságot, mert többnyire “beszélgetésről” lehet szó. Bizonyság tételről, és kérdésekre, illetve állításokra adott válaszokról.

     De, innentől, hogy már hallottad az evangéliumot, már csak a döntésed van hátra. Nem gondolom, hogy van még olyan kérdésed, vagy állításod, amelyiket nem raktad fel eddig kb, legalább ötször, és nem kaptál volna ugyanennyiszer választ.

     Isten áldjon meg benne!

    27. IDA
     “…..hosszabb beszámolónak a kutatásról, ha valóban érdekel, akkor biztosan rákeresel”
     témához eléggé értek, évekig gyűjtöttem UFO újságokat és elmerültem az ezoterikus dolgokba hobbi szinten. Pár év és utána rájössz ebben semmi tudományosság nincs, csak jól hangzó lőzungok…Attól hogy tudományos szavakat használsz nem elszel tudományos.

     “az a szeretetből fakad, de a meghunyászkodás, csak félelemből”
     pokollal való fenyegetőzés? ha nem térsz meg és fogadod el akkor valszeg mész a pokolba. Mi az hogy nem fenyegetés?

     “.. nem tudhatod, hogy mi igaz abból, amit mondunk. ”
     hol kezdődik az igazság és hol a manipuláció sose tudod megmondani 1005-osan, még ha jól ismered a valakit.

     “két ugyanolyan hatalmú, és képességű fél áll egymással szemben, ”
     alapvető tévedés,mer képesség alapján akarod egyenrangúnak tenni a két felet,de egyenrangú lehet elismerés alapján is. Erre sok példa van. pl ember és társállat kapcsolata.

     ” akkor az csak egy gesztus.”
     sokszor ez a legfontosabb

     “Lehet az eljárást kritikával illetni, de ez téged nem visz előrébb.”
     szépen leírod a dolgot, ám a valóság az hogy ez egy vallásállítása a sok közül..Persze kijelented, neked ezt hangok mondták,oké hittél hangoknak. Ám ettől most az abszolút igazság lett.

     Egész rendszer alapja a kis zsarolás. Egy világba születsz amit tele lett rakva bűnnel,szóval ha okot keresel mindenkit lehet a pokolba küldeni, ám ha nekem tetsző módon könyörögsz, mondasz sok bocsit akkor gyorsan sztornózlak a listáról,és hozzám jöhetsz. Egyetlen alternatíva mehetsz az örök szenvedésbe?

     “Az ítéletnél nem fog segíteni rajtad, de addig megnyugszol esetleg.”
     ezt a mondatot hívom keresztények végtelen arroganciájának. Ez összes felekezetél meg van. Erről a mondatról lehet felismerni az “igaz2 keresztényt, ezt nem rosszallásból mondom, hanem sajnos tapasztalatból.

     “De, ha így lenne, akkor sokkal nagyobb a baj nálad, mint gondolnád. ”
     Jézusa adott nekem felhatalmazást hogy megitálj engem, vagy kijelentsz hogy baj van?
     Én elmondom a véleményem egy-két mondatodról, vagy kérdezek, ám kijelentettem hogy baj van nálad?

     “Miután az igazságra nem vagy kíváncsi, ezért mindegy, hogy miben hiszel.”
     kb kollektíven megítélsz másokat, persze akinél személyesen tett látogatást ahang annak könnyű ezt, ám a maradék 99%, meg totózhat…

     “A valódi kereszténységben nincs erőszak, és ?térítés?. ”
     pedig van, csak eszközök különbözőek.Tipikus térítőmondatok nálad is meg vannak, pl megítéltél engem, de a gyógyírt is elmondtad.

     “Krisztusban adott kegyelmet, majd vállalod a cselekedeteid következményeit, akár mik lesznek is azok.”
     magyarul fogadd el az én lényemet akit láttam a fejemben, különben pokolra kerülsz?

     ” emberek akkor térhetnek meg, amikor Isten ”
     emberek nagy többsége nem hall hangokat a fejében. Aki hall az is sokfélét mond, csak egy részük mondja Jézust…Vagyis zavar támad az erőben.

     “És Ő az, aki ítélni fog, és nem te!”
     és őt ki tudja megitélni? Persze senki.
     Emiatt is létezik ezerféle rendszer ezerféle szabályrendszer.

     “A lényeg, hogy megbocsáttattak a bűneik!”
     szóval meg tehetsz bármit csak ügyesnek kell lenned, és végül a mennyben találkoztatsz az áldozataiddal, de már bűntelen vagy. és örök boldogságban él mindenki, groteszk.

     “Továbbá, azok a problémák is fennállnának, amelyekről már írtam.”
     minden vallási rendszernek meg vannak a problémái, mer minden hitrendszert emberek alkotnak.

     “Mert ebben az esetben, Jézus már kifizette tetteid következményeinek az árát helyetted”
     mint egy üzlet, Jézus fizetett ár nevetséges volt. Mindig furcsálltam a logikát, egy halhatatlan lény játszik egy 33 évnyi színjátékot, feltámad és lélekgyűjtőt játszik.

     “Szabad akarata csak annak van, akitől soha nem kérnek semmit számon! ”
     ez a mondat különösen hátborzongató!

     “Jézust kelljen követni, mint Urunkat, és parancsolónkat, és királyunkat, és fel kell vennünk a keresztet, és úgy követnünk Őt, megtagadván magunkat?, ”
     örök kérdés, miért van egy mindenható lénynek ilyen perverziója. ha egy emberi diktátor lenne könnyen megérthető, ám egy mindenható lény azt akarja nála alacsonyabb rendű lelkek ajnározzák
     Mindenható lény király akar lenni? Úr akar lenni?

     “nem mindenki keresztény azok közül, akik azt mondják magukról. ”
     keresztények abban profik hogy megmondják ki nem keresztény maguk közül. Szerencse hogy ez békésen folyik, régebben durvábban ment.

     “neked is kijelenti, ha meg akarsz térni?!”
     hol kell kérvényt benyújtani? Sztem ezeket az opciókat:vagy lehet enni a pokolba (mert bűnt bárkire rá lehet fogni), vagy sokszor ismételjem mindenki előtt azokat a szófordulatokat amit te használsz mantraszerűen? Semmivel se lettem okosabb.

     “Sátán sokak szívéből kikapja az igét, hogy meg nem térjenek”
     egyre jobb, meg jött a Sátán. Még ő se akart megszólítani.nekem sose mond semmiféle hang dolgokat.

     ” Istent személyesen, nem hiszem, hogy találsz áttérőket. ”
     ok egyszerű,mert aki áttér arra ráfogják hogy nem volt igazi látomása! Így könnyű ilyet kijelenteni!

     “Mindenkinek, személyre szólóan”
     emberek 99%-ának sose szól, persze erre rá lehet fogni a Sátán műve vagy az ember a hibás stb. Bombabiztos érvelés.

     “Megbántani lehet, de a sértődés távol áll azoktól, akik valóban találkoztak Jézussal.”

     Hohoooo,lehet egy netes fórumon megsértődni senki nem fog, mert megnyomom off gombot, de a való világ érdekesebb… A valóban meg nehezen értelmező szó a kontextusban, nem létezik teszt amiben kideríthető a valóban megjelent-e. Szóval mindig mondhatod, neki nem valóban jelent meg, mert …..
     Picit ráugrok egy korábbi dologra.
     “Azt pedig, hogy azt mondod, hogy nem értelmezhető a számodra a ? teljes szívedből? kifejezés, nem hiszem el.”

     Pont ezért mondtam teljes szívből kívánni is értelmezhetetlen ebben a kontextusban. Mindig mondhatod nem teljesből kívánta.Nincs erre mérőrendszer…
     ha kívánság anyagi természetű akkor mindenre van ismert metódus amivel megszerezheted ha komolyan gondolod alias teljes szívből teszed.

     Egy anyagi dologra, vagy ember felé értelmezhető a teljes szívből,de egy természetfelettinél mindig mondhatod könnyen ő meg ő nem kérte teljes szívből

    28. Kedves FAIRI!
     2015/04/12 – 20:20

     “Máskülönben a téma engem szólított meg, egyik kedvenc témaköröm. Szóval volt okom jönni, IDA kényszerítette ki a keresztényellenes propagandát, nem azzal kezdtem?.”

     Nem pontosan értem, hogy mivel kényszerítettem ki én, a keresztény ellenes “propagandát”, de mondjuk ez, amit te teszel itt, nem az. Leginkább csak egy ember beszéde a “világba”, anélkül, hogy megértené ( vagy direkt, vagy egyéb okból), hogy mások mit mondanak neki, és azokra jönne érvekkel elő. Szóval, bocs, de nagyon gyenge teljesítmény “keresztény ellenes propagandaként”. Már, csak ezért se gondolható, hogy bárkit is megingathatna a hitében ( és itt főleg a fiatal hívőkre kell gondolni, akik csak nem régen tértek meg), mert aki szövegértésben járatos minimálisan, az látja ezt a “hajtogatom gondolkodás nélkül ugyanazt, ha törik, ha szakad, és nem is érdekel, és főleg nem is jut el hozzám a mások mondandója, és nincs is semmilyen érvem azon beszédek megcáfolására, illetve még próbálkozni se tudok, és akarok azzal”. Persze, lehet, hogy ez egy betanult formula, és önállóan nem tudsz érveket kitalálni egy “tisztességes vitához”!

     ?Fáj más véleménye és gondolata. Nem vagy köteles elolvasni. Nem kötelezlek rá! Tudod létezik vissza gomb és kilépés opció is. Tudom hihetetlen opciók,de léteznek.”

     Szerintem SERAFNAK csak az fáj, hogy látványosan értetlenkedsz, és beszélsz el mások mellett. És úgy gondolod, hogy szuper érveid vannak….

     “Mondjuk érdekes, ha keresztény oldalon megjelenik nem szimpatikus vélemény …?”

     Itt nem szokott olyasmi lenni. Általában, csak ha durva személyeskedésbe menne át a hozzászólása valakinek, akkor szokott moderálni Thea. De, az ellenvélemény nem szokott probléma lenni, csak a stílus.

     FAIRI 2015/04/12 – 00:04

     “… Pár év és utána rájössz ebben semmi tudományosság nincs, csak jól hangzó lőzungok?Attól hogy tudományos szavakat használsz nem elszel tudományos.”

     Az ember akkor vet el dolgokat, ha komolyabban utánajárt, és miután megértette és könnyűnek találta.

     ?az a szeretetből fakad, de a meghunyászkodás, csak félelemből?
     pokollal való fenyegetőzés? ha nem térsz meg és fogadod el akkor valszeg mész a pokolba. Mi az hogy nem fenyegetés?”

     Isten így alkotta meg, és így határozta meg a dolgok rendjét. Az emberek élnek, amíg élnek, és meghalnak, utána ítélet. Teljesen mindegy, hogy minek nevezzük, de ez van: Aki “hallja” az evangéliumot, és hisz Jézusban, és elfogadja a Benne kínált kegyelmét Istennek, az üdvözül ( megmenekül), aki nem hisz, az elkárhozik! Aki elfogadja, és hisz, annak a bűnei megbocsáttatnak, aki nem, azoknak megmaradnak. Ha nem akarsz meghunyászkodni Isten előtt, és nem akarsz megalázkodni, akkor nem muszáj. Viszont akkor, ha nem tudsz egy igaz életet felmutatni az ítéletkor, akkor mész a kárhozatra.
     Isten nem azt mondja, hogy “értsd meg, vagy láss csodát, és akkor térj meg”, hanem azt, hogy “ha bűnös vagy, és megakarsz menekülni az örök kárhozat alól, akkor fogadd el…”!
     Lehetnek kérdései az embernek, hogy miért így, vagy miért ezt, vagy miért nem azt…., de nem az a feladat, hogy egyetértsünk Istennel, hanem, hogy elfogadjuk azt, amit készített a megmenekülésünkre.

     ?.. nem tudhatod, hogy mi igaz abból, amit mondunk. ?
     hol kezdődik az igazság és hol a manipuláció sose tudod megmondani 1005-osan, még ha jól ismered a valakit.”

     Ez teljesen mindegy, mert már elég sokszor hallhattad, és olvashattad, hogy nem a mi bizonyságtételünk ( vagy akár nevezd “manipulációnak) számít az Istenben, és a Krisztusban való hívésben, hiszen Isten adja a bizonyságot mindenkinek.

     ?két ugyanolyan hatalmú, és képességű fél áll egymással szemben, ?
     alapvető tévedés,mer képesség alapján akarod egyenrangúnak tenni a két felet,de egyenrangú lehet elismerés alapján is. Erre sok példa van. pl ember és társállat kapcsolata.”

     Addig nincs egyenrangúság két fél között, ameddig az egyik fél, bármikor azt mondhatja, hogy “na akkor ennyi volt, ezentúl én vagyok a főnök….”! Ahol csak gesztus van, ott csak gesztus értékű az egyenrangúság is. Komolytalan.

     ?Lehet az eljárást kritikával illetni, de ez téged nem visz előrébb.?
     szépen leírod a dolgot, ám a valóság az hogy ez egy vallásállítása a sok közül..Persze kijelented, neked ezt hangok mondták,oké hittél hangoknak. Ám ettől most az abszolút igazság lett.”

     Nem tudom, hogy hányadszorra írom le, de : attól igazság, hogy te is megtapasztalhatod, ha akarod. Ahogyan ezt minden keresztény is megtapasztalta. Neked is csak akkor válik igazsággá, ha személyesen neked lesz kijelentve. ( Ahogyan mindenkinek, aki keresztény, ezért abszolút igazság!)

     “Egész rendszer alapja a kis zsarolás. Egy világba születsz amit tele lett rakva bűnnel,szóval ha okot keresel mindenkit lehet a pokolba küldeni, ám ha nekem tetsző módon könyörögsz, mondasz sok bocsit akkor gyorsan sztornózlak a listáról,és hozzám jöhetsz. Egyetlen alternatíva mehetsz az örök szenvedésbe?”

     Így van. Az embereknek adatott lelkiismeret, és ha a lelkiismerete szerint tud élni valaki, akkor az igaznak számíttatik. Ha, nem, akkor lehetősége van a bűnbocsánatra Jézus Krisztusban, ha elfogadja Isten kegyelmét, és azután a továbbiakban, valóban Istennek tetsző életet akar élni. Ha nem fogadja el Isten kegyelmét, és bűnei megmaradnak, akkor az ítélet, az örök kárhozat.

     ?Az ítéletnél nem fog segíteni rajtad, de addig megnyugszol esetleg.?
     ezt a mondatot hívom keresztények végtelen arroganciájának. Ez összes felekezetél meg van. Erről a mondatról lehet felismerni az ?igaz2 keresztényt, ezt nem rosszallásból mondom, hanem sajnos tapasztalatból.”

     Kedves FAIRI! Nem mondhatunk mást, mint amit Isten mond. Ez ránk ugyanúgy vonatkozik, mint bárki másra. Az élet, és a halál közül választhatsz. Mi is. Lehet ezt nem hirdetni, de attól még így van, csak esetleg nem mondok igazat, ha nem mondom el ezt. Ha bemész pl egy üzletbe, és veszel valamit, ami selejtes, és nem működik, attól még, hogy azt nem mondják el neked, az nem fog működni, ha kifizetted, és hazaviszed, és használni akarod. És így van ez a dolog ezzel is, hogy, attól, hogy nem beszélnek a kárhozatról, mint a bűnösöknek, a kép opció közül az egyikről, az attól még valóság.

     ?De, ha így lenne, akkor sokkal nagyobb a baj nálad, mint gondolnád. ?
     Jézusa adott nekem felhatalmazást hogy megitálj engem, vagy kijelentsz hogy baj van?”

     Szerintem pontosan érted, hogy miért mondtam azt, hogy nagy a baj már akkor, ha nem tudod értelmezni, a “teljes szívéből” kifejezést. Ezért nem is hiszem el, hogy így van. Viszont nem kívánok huzakodni veled ilyesmin.

     ?Miután az igazságra nem vagy kíváncsi, ezért mindegy, hogy miben hiszel.?
     kb kollektíven megítélsz másokat, persze akinél személyesen tett látogatást ahang annak könnyű ezt, ám a maradék 99%, meg totózhat?”

     Mindenki élhet Isten, Fiáról tett bizonyságtételével. Keresni, és zörgetni kell. Viszont, aki ismeri az igazságot, nem gondolhatja azt másokról, akik nem arról tesznek bizonyságot, hogy “azért még nekik is igazuk van…”!

     ?A valódi kereszténységben nincs erőszak, és ?térítés?. ?
     pedig van, csak eszközök különbözőek.Tipikus térítőmondatok nálad is meg vannak, pl megítéltél engem, de a gyógyírt is elmondtad.”

     És most ezzel mit akarsz mondani?! Csak nem az neked az “erőszak”, hogy elmondtam az evangéliumot, és rád bíztam, hogy élsz e vele?! Vagy az a “térítés” a részemről, hogy bizonyságot tettem neked, az általam is megtapasztalt Igazságról, és elmondtam, hogy hogyan győződhetsz meg arról te magad is?!

     ?Krisztusban adott kegyelmet, majd vállalod a cselekedeteid következményeit, akár mik lesznek is azok.?
     magyarul fogadd el az én lényemet akit láttam a fejemben, különben pokolra kerülsz?”

     Nem. Magyarul azt jelenti, hogy gondold végig, hogy mi van akkor, ha mégis az az igazság, amit mondok/dunk, hogy megtapasztaltam/tuk, és mi van akkor, ha te mégse élsz a kegyelem lehetőségével. Vagy-e annyira igaz, az Istentől kapott lelkiismereted szerint ( és ezt, ha az vagy, megfogod-e tudni tartani biztosan halálodig), hogy megállhass majd ítéletkor Isten előtt, saját jogon?!

     ?És Ő az, aki ítélni fog, és nem te!?
     és őt ki tudja megitélni? Persze senki.
     Emiatt is létezik ezerféle rendszer ezerféle szabályrendszer.”

     Viszont az ezerféle szabályrendszer se fog rajtad segíteni, ha az igazság mégis csak ez, amit mondunk, és te úgy mész el mellette, hogy nem akarod megismerni az igazságot!

     ?A lényeg, hogy megbocsáttattak a bűneik!?
     szóval meg tehetsz bármit csak ügyesnek kell lenned, és végül a mennyben találkoztatsz az áldozataiddal, de már bűntelen vagy. és örök boldogságban él mindenki, groteszk.”

     Az áldozatoknak is lehettek bűneik, amelyek megbocsáttattak. De, az se biztos, hogy az áldozatok éltek a kegyelem lehetőségével, mielőtt meghaltak. Továbbá, az áldozatok is hagyhattak “mocskokat” a földön, eltakarítatlanul…! Ahogyan ezt felhoztad. De, mint mondtam már, Isten így határozott, és nem fogja a te nemtetszésed megtántorítani ebben!

     ?Továbbá, azok a problémák is fennállnának, amelyekről már írtam.?
     minden vallási rendszernek meg vannak a problémái, mer minden hitrendszert emberek alkotnak.”

     Itt nem a vallási rendszerről beszéltem, hanem a TR-ről. Azokról a lehetséges problémákról, amikor a lélek már nincs a testben. De mivel a test technikailag fel lett turbózva, még végez bizonyos funkciókat a földön….

     ?Mert ebben az esetben, Jézus már kifizette tetteid következményeinek az árát helyetted?
     mint egy üzlet, Jézus fizetett ár nevetséges volt. Mindig furcsálltam a logikát, egy halhatatlan lény játszik egy 33 évnyi színjátékot, feltámad és lélekgyűjtőt játszik.”

     Sok kérdést fel lehetne tenni, hogy miért így lett “kitalálva”, és a gyakorlatba átültetve ez a dolog ( és sok más egyéb is!) , de nekünk nem Isten cselekedeteinek az okait kell keresnünk, megértenünk, illetve kritikával illetnünk, hanem meg kell ragadnunk a lehetőséget, és élnünk azzal, ha megtehetjük.

     ?Szabad akarata csak annak van, akitől soha nem kérnek semmit számon! ?
     ez a mondat különösen hátborzongató!”

     Igen, én értettem, hogy melyik mondatra gondolsz, de mitől lenne az hátborzongató, ha egyszer ez az igazság, hogy csak annak van valóban szabad akarata?!

     ?Jézust kelljen követni, mint Urunkat, és parancsolónkat, és királyunkat, és fel kell vennünk a keresztet, és úgy követnünk Őt, megtagadván magunkat?, ?
     örök kérdés, miért van egy mindenható lénynek ilyen perverziója. ha egy emberi diktátor lenne könnyen megérthető, ám egy mindenható lény azt akarja nála alacsonyabb rendű lelkek ajnározzák
     Mindenható lény király akar lenni? Úr akar lenni?”

     Ő már az. És, hogy miért akarja ezt a teremtményeivel elismertetni…?!

     ?nem mindenki keresztény azok közül, akik azt mondják magukról. ?
     keresztények abban profik hogy megmondják ki nem keresztény maguk közül. Szerencse hogy ez békésen folyik, régebben durvábban ment.”

     Már ezekről is sok mondat lett írva. A kereszténység: Jézus bennem, én Őbenne!

     ?neked is kijelenti, ha meg akarsz térni?!?
     hol kell kérvényt benyújtani? Sztem ezeket az opciókat:vagy lehet enni a pokolba (mert bűnt bárkire rá lehet fogni),…”

     Ez a két opció van a bűnösöknek! Ezek között lehet választani. A bűnt pedig nem fogják rád fogni, mert a saját lelkiismereted fog elítélni, vagy felmenteni. (A “gyári beállítás!)

     “… vagy sokszor ismételjem mindenki előtt azokat a szófordulatokat amit te használsz mantraszerűen? Semmivel se lettem okosabb.”

     Nem kell elismételned, mert aki akarta, az elolvasta már, és meg is értette. A mantráról annyit: nekünk keresztényeknek Jézus Krisztuson, és az evangéliumon kívül nincs más üzenetünk a világ számára! Viszont, ha te eddig is tudtad ezt, és azt, hogy személyesen meggyőződhetsz ennek valóságáról, és igazságtartalmáról, akkor (is) egyértelmű, hogy nem is akartad, és akarod azt megtenni. Viszont, akkor miért is kellett itt ezt a pár mondatodat, mantraszerűen ismételgetned, oda se figyelve, és értelmezve, hogy mit mondanak mások….?!

     ?Sátán sokak szívéből kikapja az igét, hogy meg nem térjenek?
     egyre jobb, meg jött a Sátán. Még ő se akart megszólítani.nekem sose mond semmiféle hang dolgokat.”

     Dehogynem, csak esetleg nem mutatkozott még be neked…!

     ? Istent személyesen, nem hiszem, hogy találsz áttérőket. ?
     ok egyszerű,mert aki áttér arra ráfogják hogy nem volt igazi látomása! Így könnyű ilyet kijelenteni!”

     Nem gondolom, hogy így lenne. Én inkább azt látom, hogy aki egyszer már az Úrnak adta magát , és meg is tapasztalta a vele való találkozást, az a kísértések, vagy próbák idején “elszáradnak”, mert nem jó föld volt a szívük, és nem volt igazi gyökere az igének bennük. Ezek inkább vagy teljesen elfordulnak a hittől, vagy “tévelygőbe” mennek át. Ez azt jelenti, hogy olyan “keresztény” tanításokba kezdenek el hinni, amelyek könnyű életet, könnyű bűnbocsánatot, könnyű kereszténységet ígérnek. De, ezek nem annyira lesznek muszlimok, vagy egyéb vallás hívei.

     ?Mindenkinek, személyre szólóan?
     emberek 99%-ának sose szól, persze erre rá lehet fogni a Sátán műve vagy az ember a hibás stb. Bombabiztos érvelés.
     2Thessz 2,10 Mindenféle gonosz trükkel igyekszik becsapni azokat, akik a pusztulás felé haladnak, mert visszautasították az igazságot. Pedig, ha szerették volna, megmenekülhettek volna. Mivel azonban nem az igazságot szerették, Isten megengedte, hogy a megtévesztés és hazugság ereje uralkodjon rajtuk, és hogy elhiggyék a hazugságot. Mindez pedig azért történik, hogy akik nem hittek az igazságban, hanem a gonoszságban lelték örömüket, ítélet alá kerüljenek.
     ?
     “Egy anyagi dologra, vagy ember felé értelmezhető a teljes szívből,de egy természetfelettinél mindig mondhatod könnyen ő meg ő nem kérte teljes szívből…”

     De, itt nem arról van szó, hogy én ( vagy más) hogyan ítélem meg, hogy XY, az teljes szívből kereste-e Istent, vagy sem, hanem arról, hogy Isten tudja, és látja azt, hogy ki keresi valóban teljes szívből Őt. Az ítéletnél pedig éppen az a legrosszabb a dologban, hogy az ember saját szíve lesz az, aki vádolni fogja , illetve az lesz az, aki mentegetni is fogja őt, ha valóban úgy történtek a dolgok…!

   2. Anikó
    “Egészen 39 éves koromig nem is hallottam arról, hogy valójában mit is jelent elfogadni Jézus szeretetét.”
    Nem kell költői túlzásba esni, ha Albániából kiszakadtál ami igazából sose volt klasszikus muszlim ország és németbe mentél akkor elég sok keresztény hatás ért.
    Ilyen zavaros élettel nem csoda hogy kínálkozó legközelebbi megoldást választottál:kereszténység fundamentalista értelmezését. Ez a veszélytelenebb opció mert ha egyik szalafista imámmal vagy mullah-hal lépsz kapcsolatba lehet már Raqqah környékén lennél…

    “Minden szava a Bibliában csodálatos értelmet nyer, még az általad idézett, látszólag háborúságot ?borítékoló? igevers is.”
    gyilkolás is a szeretet egyik formája valljuk be…

    Mindent értelmezhetsz úgy ahogy neked tetszik, sőt ahogy a célodat és érdekeidet szolgálja. Népirtást és tömeggyilkosság is lehet jó, minden nézőpont és érdek kérdése.

    1. Ott van a Bibliában a reinkarnáció, de nem mindenki értheti meg. Van akihez csak példabeszédekben szól… 😀

    2. Nagyon megsebezték a szíved, annyira sajnálom.
     “gyilkolás is a szeretet egyik formája valljuk be?” Téged ki bántott, miközben azt mondta neked, hogy szeret?

     Imádkozom érted!
     Szeretettel,
     Anikó

    3. Drága Szofi!
     Én is hittem pár évig a reinkarnációban (a buddhizmus tanítási akkoriban közel álltak a szívemhez, mert a szeretet volt az üzenete) Köszönet Jézusnak, hogy később ráállított az egyetlen igaz útra:-)
     Találtam egy jó írást, ami összefoglalja az igazságot:
     Ez az írás egy olyan testvértől származik, akinek a barátja hosszú évekig egy hindu kolostorban élt, majd elkezdte a Bibliát tanulmányozni és úgy értelmezte, hogy a reinkarnációt is tanítják benne. Ez az írás az igazságért született meg. Imádkozom, hogy neked is ébredést hozzon.

     “A reinkarnáció kulcsfontosságú elem az olyan ősi vallásokban, mint a hinduizmus, a buddhizmus és a Hare Krisna, és sok modern kultuszban is az. Minél több hasonló vallás kerül be Magyarországra, annál gyakrabban találkozunk a reinkarnációban hívőkkel. Hogyan lássunk neki annak a bizonyításához, hogy a Biblia nem a reinkarnációt, hanem a feltámadást tanítja?

     János:9:2

     Az egyik igevers, melyre a hindu ismerősöm hivatkozott, a János:9:2 volt, abból a jól ismert történetből, melyben Jézus meggyógyítja a vakon születettet.

     És kérdezék őt a tanítványai, mondván: Mester, ki vétkezett, ez-é vagy ennek szülei, hogy vakon született?.

     Úgy érvelt, hogy ha az ember személyes bűne miatt született vakon, akkor születése előtt kellett vétkeznie. Emiatt feltétlenül kellett, hogy legyen egy előző élete, melyet mostani élete előtt élt le.

     Először is figyeljük meg, hogy a rész folyamán Jézus nem mond arra semmit, hogy lehetséges-e, hogy az ember vétkezett a születése előtt. Csak annyit mond, hogy az ember nem bűn miatt volt vak. A tanítványok felvetettek egy lehetőséget, melyet Jézus nem erősített meg sem nem cáfolt. Másodszor, ennek a kérdésnek valószínűleg az a magyarázata, hogy a tanítványok osztották néhány korai zsidó rabbi hitét, miszerint lehetséges, hogy valaki az anyaméhben vétkezzen.1

     János:3:7

     Néha a reinkarnáció alátámasztására használják, amit Jézus mondott a János:3:7-ben, hogy

     Szükség néktek újonnan születnetek.

     Ez az állítás önmagában véve utalhatna a reinkarnációra, de az igevers és a szövegkörnyezet közelebbi vizsgálata másra enged következtetni.

     A hinduizmus, a buddhizmus és más hasonló vallások alapján a reinkarnáció szükséges és elkerülhetetlen. A János:3:7 jelzi annak lehetőségét, hogy az újjászületés nem történik meg egy egyénnel. Ezt a jelzést megerősíti a harmadik vers hasonló kijelentésével történő összehasonlítás.

     ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.
     (János:3:3)

     Az újjászületettek meglátják Isten országát, akik pedig nem születtek újjá, azok nem.

     A szövegkörnyezet azt is mutatja, hogy Jézus nem fizikai, hanem lelki születésre utalt. 2 A második születés különbözik az elsőtől. János már elkezdte tárgyalni ezt a témát a János:1:12-13-ban. A fizikai születés az emberi faj tagjává tesz, Ádám fiává. A lelki (?Istentől való?) születés Isten családjának tagjává tesz. A lelki újjászületés akkor történik, mikor valaki elfogadja Jézust, más szóval, ?hisz az Ő nevében?.

     Máté:17:10-13

     Az igerész, melyre hindu ismerősöm a leginkább támaszkodott, a Máté:17:10-13 volt.

     ? De mondom néktek, hogy Illyés immár eljött, és nem ismerék meg őt, hanem azt mívelék vele, a mit akarának? Ekkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról szóla nékik. 3

     Azt szűrte le ebből az igerészből, hogy Jézus tanítása alapján Illyés és Keresztelő János egy és ugyanaz a személy. Hogy válaszoljunk erre az érvre?

     Először is, a szövegkörnyezetből megtudjuk, hogy Illyés épp azelőtt jelent meg három tanítványnak a Megdicsőülés Hegyén.4Illyés bizonyosan különbözött Keresztelő Jánostól. Viszont Illyés és János azonosítása a tanítványoknak nem jutott eszébe, míg Jézus nem javasolta.

     Másodszor Keresztelő János személyesen tagadja, hogy ő lenne Illyés.

     És kérdezék őt: Micsoda tehát? Illyés vagy-é te? És monda: Nem vagyok?5

     János tisztán kijelentette, hogy ő Illyéstől különálló személy. Felvetődik egy újabb probléma: hogyan lehetett János Illyés is meg nem is egyszerre?

     E kérdés megválaszolásához először megnézünk egy másik igerészt, mely azt jelzi, hogy Keresztelő János igazából más valaki. Heródes azt mondta Jézusról: ?Ez ama Keresztelő János?. Jézus nem lehetett Keresztelő János reinkarnációja, mert mindketten egy időben éltek.

     A vers vége teszi Heródes kijelentését világossá: ?ő támadt fel a halálból, és azért működnek benne az erők.?6 Heródes nem ismerte Jézus múltját, ezért feltételezte, hogy Jézus a feltámadt Keresztelő János.

     Heródes, mint a többi zsidó, aki abban az időben élt, a feltámadásban hitt, nem a reinkarnációban. Ennek fényében megérthetjük a Jánosnak feltett kérdés (?Illyés vagy-é te??) mögött húzódó feltételezést, és János válaszának jelentését: ő nem a feltámadt Illyés volt, hanem egy Illyéstől különböző személy.7

     Lukács:1:17

     Hogy hozható tehát össze Jézus azon kijelentése, hogy Keresztelő Jánosban Illyés már eljött, azzal, hogy János tagadta, hogy ő lenne Illyés? Mikor a tanítványok Illyés visszajövetele felől érdeklődtek, az írástudók azon kijelentésére gondoltak, miszerint Illyésnek kell előbb eljönnie, mielőtt eljönne a Messiás.8 Az írástudók kétségkívül a Malakiás:4:5-6-ban lévő próféciára gondoltak.

     Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja. És az atyák szívét a fiakhoz fordítja, a fiak szívét pedig az atyákhoz? 9

     Gábriel arkangyal ugyanerre az igerészre utalt, mikor bejelentette Zakariásnak János születését.

     És ez [János] Ő [az Úr] előtte fog járni az Illyés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a fiakhoz térítse, és az engedetleneket az igazak bölcsességére?10

     Gábriel nyilvánvalóvá teszi, hogy János nem Illyés, mert ha Illyés reinkarnációja lenne, azt könnyen megmondhatta volna. Illyés, ha reinkarnálódna, akkor nem kellene az Illyés lelkével és erejével jönnie (mert ő lenne Illyés maga), de mit is jelent az, hogy Illyés lelkével és erejével?
     Egy Ószövetségi párhuzam segíthet ezt megérteni.

     I Királyok:19:15-16

     Az I Királyok 19. részében Illyés próféta a Kármel hegyi győzelem után depressziótól szenvedett. Isten a Hórebhez (Sinai hegyhez) vezette Illyést, ahol bátorította és új feladatokkal látta el. A 15. és 16. versekben Isten azt parancsolta neki, hogy kenje fel 11Hazáelt Siria királyának, Jéhut Izráel királyának és Elizeust prófétának, hogy ő legyen az utódja. Amint tovább olvasunk, meglátjuk, hogy Illyés csak az egyiket tette meg a három közül személyesen. Elizeust ő kente fel (19-21. versek).

     Elizeus, Illyés utóda mondta el Hazáelnek, hogy ő lesz Siria uralkodója (II Királyok:8:12-13). A 9:1-3. versekben Elizeus nem megy el személyesen, hanem mást küld el, hogy kenje fel Jéhut Izráel királyává. Viszont az I Királyok:19-ben Isten azt mondta, hogy Illyés fogja ezeket a dolgokat véghezvinni. Az Ószövetségből megérthető zsidó elképzelés szerint, ha az utódod vagy a hírvivőd tesz valamit, az olyan, mintha te magad tetted volna.

     Ez a tény segít megértenünk, hogy értette Jézus, hogy Illyés már eljött. A zsidók Illyést tartották a legnagyobb prófétának. Keresztelő János volt az utolsó Ószövetségi próféta. Elizeus az Illyésben ?való lélek kettős mértékét? kapta, mikor Illyés elhagyta a világot, hogy tudja folytatni előde munkáját.12 Hasonló módon Keresztelő János is Illyés utóda volt és mondhatni folytatta Illyés munkáját. Továbbá, Jézus ezt a kijelentést azután tette, miután Illyés megjelent a tanítványoknak. Lehetetlen volt félreérteniük Jézus kijelentését.

     Zsidók:9:27

     Miért fontos ez a téma? Napjaink sok vallást elfogadó felfogása minden vallást egyformán érvényes útnak tekint Istenhez. Továbbá, helyesen értelmezve, minden vallás lényegét tekintve megegyezik. A napjainkban uralkodó felfogás homlokegyenest ellenkezik a Bibliával. Az apostolok azt tanulták, hogy az üdvösség egyedül Jézus Krisztuson keresztül lehetséges.13

     Róma az első században szintén a vallási sokféleség világa volt. A római kormány és a római társadalom teljesen kész volt új vallásokat elfogadni, amíg annak követői elismerték, hogy az Istenhez vezető útjuk csak egy a sok közül. Mivel a keresztények a kereszténység kizárólagosságát hangsúlyozták, üldöztetést szenvedtek, sőt többen mártírhalált is haltak.

     A Biblia nem a reinkarnációt, hanem a feltámadást tanítja. A reinkarnáció úgy állítja be, mintha az üdvösség elérésének egyik módja lenne, melynek során a jelen élet rossz cselekedeteit a jövő életben kompenzálhatjuk. A feltámadás közvetlen elszámoltathatóságot biztosít Isten részéről. Ez a különbség magyarázatul szolgál a görög értelmiségiek negatív reakciójára, melyet Pál tapasztalhatott az Areopáguson tartott prédikációja után. Amikor a feltámadásról és ítéletről prédikált, kigúnyolták.14

     Jó hírünk van a hinduknak, a buddhistáknak, a Krisna-tudatúaknak és a New Age mozgalom követőinek. Az üdvösség nem egy végtelen folyamat, hanem egy ingyenes ajándék, melyért Jézus fizetett a kereszten.15 Azonban mielőtt valaki elfogadná az üdvösség ajándékát, fel kell ismernie, hogy mikor ez az élet véget ér, számot kell adnia magáról Istennek, mert

     ?elvégzett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet?16

     _____________________________
     1 Leon Morris: The Gospel According to John, 478. oldal
     2 János:3:6
     3 Vessük össze a Máté:11:14 és a Márk:9:11-13 versekkel
     4 Máté:17:1-9
     5 János:1:21
     6 Máté:14:1-2 valamint Márk:6:14-16
     7 Gyakorlatilag Illyésnek nem kellett volna feltámadnia, mert Isten élve a mennybe vitte
     8 Máté:17:10
     9 A feltételes mód a Máté:11:14-ben ?ha be akarjátok venni?, magába foglalja azt, hogy János nem meríti ki a Malakiás:4:5 jelentőségét.
     10 Lukács:1:17
     11 Isten a ?felken? szót jelképes értelemben használja. Csak Jéhut kenték fel. C. V. Keil: Biblical Commentary on the Old Testament, The Book of Kings, 260. Oldal
     12 II Királyok:2:9-14
     13 Apostolok cselekedetei:4:12
     14 Apostolok cselekedetei:17:30-32
     15 Efézus:2:8-9
     16 Zsidók:9:27

    4. ANIKÓ
     “Az üdvösség nem egy végtelen folyamat, hanem egy ingyenes ajándék, melyért Jézus fizetett a kereszten.”
     kereszténység tényleg olyan mint egy üzlet. ha rosszmájú lennék mondanám jól látszik hogy zsidóktól eredezik…

     ha elfogadod Jézust akkor jutalmad, tralalala, örök élet.,üdvösség vagy ilyesmi.
     Kisbetűs részt halál után megtudod, onnantól reklamáció nem él.

    5. Drága Fairi!

     Nemcsak megsebzett a szíved, de még keserűséggel is telve van. Annyira sajnálom, komolyan.
     Egy klassz film kapcsán eszembe jutottál, címe: Isten nem halott. Igaz történet. Egy egyetemi ateista filozófia tanárról szól, aki a diákokkal, akik első ízben látogatják az óráit leíratja egy papírra, hogy Isten halott. Be kell adniuk. Amennyiben mindenki leírta indul az óra. Egy diák nem írja le, mert hisz Istenben. Felajánlja a tanárnak, hogy bebizonyítja neki. A tanár természetesen mosolyogva belemegy a “játékba”. A tanárról te jutottál eszembe 🙂

     Nincs kisbetűs rész.
     Rm 6,23
     Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.

 4. “Céljuk az aranykor megvalósítása a továbbfejlesztett emberi faj segítségével.”

  A mondat eleje kicsit megtévesztő, kicsit hiányos, de benne van minden ami lényeg.

  – Kezdeném ott, hogy ki(k)nek is ez a célja?
  Azért megtévesztő, mert aki olvassa a cikket, “magától értetődőnek tartja”, hogy a transzhumanizmust támogató emberekről van szó.
  Á, pedig dehogy … A Földet birtokló “szellem óriásoknak” célja ez!
  És mivel elrejtik kilétüket, ezért hiányos is a mondat.

  – Ahhoz, hogy megvalósíthassák céljaikat, arra szükségük van az emberi fajra is!
  – Első cél, hogy az emberi fajt “tovább fejlesszék”.
  – Erről viszont előjön egy “bizarr asszociációm” “kényszerképzetem”: …
  Amikor is a 3 éves Pistike az új “lenkerekes egerét” meglöki, hogy az guruljon tovább.
  Eljátszik vele 10 percig, míg az utolsó rosszul sikerült gurításánál az egér nem arra megy, amerre ő szerette volna lökni, ezért az egér után megy és összetapossa, összetöri azt.

  A “szellemóriások” töltik be Pistike szerepét, míg a “lenkerekes egérét” a transzhumanizált ember, akit a szellemóriások birtokolnak.
  10 percet “élvezkednek” a “gépegérrel” akinek nincs sem saját mozgása, élettere, érzelme, még gondolata, értelme, vagy akarata sem.
  Amikor pedig Pistike a saját hibájából rosszul irányítja az egeret, aki a hibás döntésének engedelmeskedik, akkor Pistike megharagszik az egérre és összetöri azt.
  Nincs már rá szükség … elvégre Pistikének is van saját irányítású teste, amivel az egyéb élvezeteit, mozgását, táplálkozását, szórakozását más formában is kielégítheti …
  Egyetlen feladata van már: ingerek megtapasztalása, a test táplálása, hogy minél nagyobbra és minél érzékibbre nőhessen fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend