Háborúk

Az amerikai-izraeli kapcsolatok megromlása közelebb hozza a háborút

Usa-Israel-National-Flag-WarForrás: The Economic Collapse

Az elmúlt 40 év során soha ilyen közel nem kerültünk még egy kiterjedt, akár a ?világ? címkével is megjelölhető háború kirobbanásához.

A legtöbb ember, ha megkérdezik, hogy szerinte hol várható a III. Világháború kirobbanása, a Közel-Keletet jelöli meg válaszként. Az Egyesült Államok és Izrael közötti viszony megromlásának köszönhetően pedig jelenleg sokkal közelebb kerültünk ehhez az eshetőséghez.

Az Egyesült Államok a 70-es évektől kezdve az ütköző szerepét töltötte be Izrael és muzulmán szomszédai között. Izrael tisztában volt ezzel, ellenségei pedig tudták, hogy Izrael megtámadását az Egyesült Államok elleni agressziónak tekintenék, így távol tartották magukat az ilyen lépésektől.

Mára ez az ütköző elkerült az útból és a feszültség a tetőfokára hágott a Közel-Keleten.

Benjamin Netanjahu ezt a pillanatot választotta, hogy megjelenjen az amerikai kongresszus előtt és beszédében egyértelművé tette, hogy Izrael soha nem fogja hagyni, hogy Irán atomfegyverhez jusson.

Netanjahut John Boehner, a képviselőház republikánus párti elnöke úgy hívta meg Washingtonba, hogy nem egyeztetett sem a Fehér Házzal, sem a külügyminisztériummal vagy a törvényhozás demokrata párti tagjaival. Mintegy 60 demokrata honatya bojkottálta az izraeli kormányfő beszédét, a Fehér Ház pedig a március 17-én tartandó izraeli választások közelségére hivatkozva közölte, hogy az elnök nem fogadja Netanjahut.

Függetlenül attól, hogy mi a valós helyzet Irán atomprogramjával kapcsolatban, amennyiben Izrael azt feltételezi, hogy közel járnak egy nukleáris fegyver előállításához, támadni fog.

Izrael helyzete az egyik legkényesebb kérdés ma a világon. Milliók támogatják nagy szenvedéllyel és valószínűleg hasonló számban lehetnek gyűlölői is. Hihetetlen, hogy egy ország, ami kétszer elférne az Alföldön, lakossága pedig éppen hogy eléri a 8 millió főt, megalakulása óta a globális feszültség legfőbb forrása. Ismerve az utolsó időkre vonatkozó bibliai próféciákat ez persze nem meglepő. Akárhogyan próbálkoznak is a világ vezetői a közel-keleti béke megteremtésében, a helyzet még inkább romlani látszik.

Biden (balra) and Boehner (jobbra) és Benjamin Netanjahu az amerikai kongresszus előtt.
Biden (balra), Boehner (jobbra) és Benjamin Netanjahu az amerikai kongresszus előtt.

Benjamin Netanjahu keddi beszéde az amerikai kongresszus előtt sokak szerint tovább mélyítette a feszültséget:

Benjamin Netanjahu keddi beszédében arra figyelmeztetett, hogy a világhatalmak és Irán között tervezett megállapodás ?rossz ügylet? és elősegíti, hogy Irán, a zsidó állam rovására, számos atomfegyverhez jusson.

Drámai beszédével, ami szerinte ?végzetes? keresztutat jelöl a történelemben, Netanjahu Barack Obama republikánus kritikusai mellé állva azonnali és dühödt reakciót váltott ki Washingtonban, ami a két ország közötti szakadékot soha nem látott mértékben szélesítette.

Más források szerint az izraeli kormányfő lényegében semmi újdonságot nem mondott, ami annak fényében különösen érdekes, hogy az elmúlt héten kiszivárogtatták az izraeli hírszerzés vezetőinek véleményét, miszerint Irán nem képvisel valós fenyegetést Izraelre és a térségre nézve és nem készít atomfegyvert.

Az izraeli sajtó szerint a beszéd belpolitikai üzenet volt az izraeli választóknak:

A Háárecben megjelent számos hozzászólás közül Hami Seló írása az Amerikában okozott károkra összpontosít. Szerinte a demokrata párti amerikai törvényhozók többsége – többtucatnyi – Netanjahu ellen fordult, s a vendég a kormányhivatalnokokkal szemben felrúgott minden eddigi megállapodást, a korábbinál is rosszabb viszonyt teremtett a Fehér Házzal. A szerző szerint a március 17-i izraeli parlamenti választás küszöbén bevetett választási trükkök sorában nehéz ennél grandiózusabbat találni, a világ legdrágább “statisztáival”, a washingtoni kongresszus épületében mint a világ legdrágább “stúdiójában”.

Joszi Verter, szintén a Háárecben, úgy vélekedett, hogy ha Netanjahu nem is mondott semmi újat, sikeres szónoklatot tartott, amelyben az amerikai elnököt és külügyminisztert naivnak és ostobának ábrázolta, akiket rabul ejtett “a perzsák varázsa”. Ezzel párhuzamosan Izraelt egy esetleges újabb holokauszt áldozatának festette le [Időkjelei: ami az Antikrisztus uralkodásának végén sajnos be is következik; lásd például Zakariás 14:2.], jóllehet (a zsidó államnak) olyan stratégiai fegyverei vannak, amelyekkel “százszor le tudna bombázni minden iráni atomlétesítményt, és még maradna Szíriára és más államokra is”.

Amennyiben Izrael úgy ítéli meg a helyzetet, hogy többé nem bízhat az Obama kormányban, nagyobb valószínűséggel indíthat egyoldalú támadást Irán ellen.

Ennek fényében nézzünk meg néhány fontos idézetet Netanjahu beszédéből:

?A világra leselkedő legnagyobb veszély jelenleg az Iszlám és az atomfegyverek házassága.?

?Pontosan ez történne, ha a jelenleg tárgyalt megállapodást Irán elfogadná. A megállapodás nem gátolná meg Iránt az atomfegyver előállításban, hanem garantálná, hogy ezeket nagy számban állíthassák elő.?

?Irán ideológiája a militáns Iszlám ideológiából ered és így ez a rezsim mindig is Amerika ellensége lesz.?

“Mindannyiunknak együtt kell kiállnunk Irán hódító, leigázó és terrorista menetelésének megfékezése érdekében.”

?Ha Izrael egyedül marad is, akkor is talpon marad és kiáll.?

?Kijelenthetem, hogy elmúltak azok az idők, amikor a zsidó nép passzívan néz szembe népirtó ellenségeivel.?

Sokan nem tudják, hogy egy izraeli támadás Irán nukleáris létesítményei ellen tényleg valós veszély.

Néhány napja került napvilágra a hír, miszerint egy 2014-es támadást az utolsó pillanatban állítottak le, amikor Barack Obama az izraeli gépek lelövését helyezte kilátásba:

Az Al-Jarida szerint a Netanjahu kormány egy Irán elleni rakétatámadás mellett döntött 2014-ben, miután tudomást szerzett az Egyesült Államok és Irán közötti titkos tárgyalásokról Irán atomprogramjával kapcsolatban, amit Izrael háta mögött, titokban terveztek aláírni.

A hír szerint Izrael kormányának egyik meg nem nevezett minisztere, akinek jó kapcsolatai vannak az amerikai kormánnyal, John Kerry külügyminiszter tudomására hozta a támadásra vonatkozó terveket, ami után Obama elnök az izraeli gépek lelövésével fenyegetett, mielőtt azok elérhetnék iráni célpontjaikat. (forrás)

A következő alkalommal azonban egészen másképp is alakulhat a helyzet. A Times of Israel néhány nappal ezelőtt például arról írt, hogy Szaúdi-Arábia azt fontolgatja, hogy megengedi Izrael számára légterének használatát, amennyiben ez szükségessé válik Irán megtámadásához.

Emellett arról is jelentek meg hírek, hogy Teheránban egy titkos létesítményre bukkantak, amiről eddig senki sem tudott. Amennyiben tényleg kiderülne, hogy Irán a véltnél előrébb jár egy atomfegyver megépítésében, az izraeli támadás valószínűsége még inkább megnő.

A két ország közötti konfliktus évek óta súlyosbodik, az idő pedig egyre fogy.

Egy kiterjedt közel-keleti háború olyan pusztítást hozna, amit elképzelni is nehéz.

Imádkozzunk, hogy a béke még kitartson egy ideig, bár sajnos az érintettek hozzáállása és szándékai nem ezt vetítik előre.

Előző posztKövetkező poszt

16 hozzászólás

 1. Amint látom jol elvagyunk, amerikázgatunk, ruszkizunk meg egyéb nemzeteket szidalmazunk, többek között én is. Most egy kicsit ki álltam abból a sórból, és ugy látom úgy vagyunk ezzel mint a kiskutyák. Mikor itt a gazda, akkor húha hogy tudunk ugatni bárkire, sokan még a saját vackunkat is megugatjuk, de rossz kutya az olyan, ám ha egy pillanatra magunkra maradunk, akkor szépen csendben elsünnyögünk, mert ugye az erősebbik kutya él nemi életet. Mindenesetre nem ártana egy kicsit körül tekinteni a saját környezetünkben, hogy ott milyen gondok vannak. Nem mondom , hogy rossz dolog tudni, hogy ki az ellenség, de legjobb dolog mégis azt tudni,hogy ki az igaz barát. Az ellenséggel az a gond, hogy már rég át meg átjárta kényelmes társadalmunkat, majdnem mindenhol ott van, ha nem is kirivóan(volt ideje arra, hogy kiismerje az emberiséget).

  1. Ez volt a szűklátókörű gondolkodás iskolapéldája.
   Észre kellene venni, hogy a szűk környezetünk problémái a távolban eredeznek. A SOHA vissza nem fizethatő adósság (MAGÁN hitelpénz rendszer), a geopolitikai törekvések és szalonképes szavakkal nem jellemezhető módszerek, az önmagukat liberálisnak nevező intoleráns gyűlölködők és az egész “polkorekt” hazugságnyelvezet, az emberek szegénysége, a családok szétesése, és lehetne sorolni órákig a lokális problémáinkat, de valahol ezek mind egy tőből fakadnak.

   1. Gondolom ismered a mondást: Ebugatás nem hallik az égig.
    Attól, hogy itt ugatérozunk, még nem fog megváltozni semmi, csak ha van merszünk tenni is valamit, mondjuk otthon(nem muszály valami nagy dologra gondolni). A kereszténség sem ugy indult, hogy egyből Vatikánba telepedett, hanem kicsiben, mint egy mustármag.

    1. Kedves Bélabá!

     Melyik kereszténységről beszélsz?
     Arról-e amelyiket Jézus apostolai hirdettek evangéliumként, – vagy arról amibe már “szellemi hatalmasságok, démonok” beleolvasztották a pogány kultuszokat is, és napjainkra készítve elő az antikrisztusi kort és megjelenést?…
     Ugyan ilyen hamis “mondás” az is hogy, “ebugatás nem hallik az égig” – mert még a “szíveknek gondolatai” is eljutnak odáig …

     Bármelyik “kereszténységről” is beszélsz, mind kettőt “szellemi hatalom” vezeti, – a saját “értékrendjének” megfelelően.
     – Isten Szent Lelke a Krisztust követőket.
     – Bukott angyalok a látszat keresztényeket.
     Nekünk embereknek csak annyi beleszólásunk van a “kozmikus méretű harcba” – hogy melyiket követjük, szívünk és cselekedeteink alapján. Isten vagy Sátán tábora hadseregének oldalát kívánjuk-e erősíteni olyan helyen, és olyan helyzetben ahol a kozmikus harc idejében éppen vagyunk.
     Sem a “hadszintteret” sem a “körülményeket” nem mi választjuk magunknak, hanem abba csak “belecseppentünk.”
     Tehát jogos a megállapítás:
     “Észre kellene venni, hogy a szűk környezetünk problémái a távolban eredeznek.”
     Igaz az a megállapítás is:
     “… de valahol ezek mind egy tőből fakadnak.”
     A “tő” pedig annál a “szellemi hatalmasságnál” ered, aki Isten teremtményeit a bűnre csábította, már a teremtés kezdetétől fogva, egészen napjainkig.
     De mondhatnám úgy is, hogy aki Krisztus “szellemi egyházát” megpróbálja egy “Vatikán nevű kőpalotába” (madár kalitkába) zárni …
     Amíg ezt nem látjuk meg, addig “rabságba tartónknak fütyülünk,- ha még marad hozzá kedvünk és életerőnk …”

     Szeretettel: Erika

 2. https://www.youtube.com/watch?v=_2tBTAihrwQ

  play station, után x-box, ( THE ONE )
  majd most már
  ez a legujabb őrület… https://www.youtube.com/watch?v=_2tBTAihrwQ
  kis idő, és
  nálunk is majd kapni lehet… 🙁 🙁 🙁
  megőrítve, megbolondítva, fiatalokat, és mindenkit egy aránt… ( NA NEM MINTHA NEM LENNÉNEK MÁR MOST ELÉGGÉ MEGKÖTÖZVE , különböző dolgokkal… )
  A sátán lefogja majd foglalni az embereket, technikai kütyükkel… földi örömökkel… !!!

  És felele a Sátán az Úrnak, és monda: Bőrt bőrért;
  de mindent amije van,
  oda ad az ember az életéért. ( Jób könyve 2: 4. )

  és az emberek többsége sajnos,
  nem fog majd tovább látni a saját FEJRE FELHELYEZHETŐ -TECHNIKAI világánál… 🙁
  HA NINCS VIBERED, LENÉZNEK 🙁
  HA NINCS FACED, MESSENGERED LENÉZNEK… 🙁
  HA NINCS BANK KÁRTYÁD LENÉZNEK…
  ( OTP- ben , teljesen kiakadt a nő, hogy nekem MÉG NINCSEN KÁRTYÁM ??? )
  nincs mondtam, és nem is lesssz….
  miért?
  azért hogy majd el lopják az én pénzemet is, ?
  mint ahogyan sok takarékszövetkezetben tették, lásd most pl : BUDA CASH….
  na neeeeem… nekem ebből nem kell….

  szép lassan kezd valóra válni, amit olvashatunk a Jelenések könyvében :
  Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel,
  szabadokkal és szolgákkal, ( UGYE TE SZABAD VAGY ??? )
  hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;
  És hogy
  senki se vehessen,
  se el ne adhasson semmit,
  hanem csak
  akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.
  REMÉLEM MINNÉL TÖBBEN SZERETNÉNEK MAJD SZABADOK MARADNI , LENNI…
  és nem a hasukra,
  és nem a testükre fognak majd gondolni….

  És engem ,
  nem érdekel ha lenéznek az emberek vagy bolondnak gondolnak..
  NEM MUSZÁJ E VILÁGOT,
  ÉS
  A FÖLDI ÖRÖMÖKET VÁLASZTANI…
  sokan úgy vannak vele:
  VASÁRNAP TEMPLOM, HÉTKÖZBEN FETRENGEK A BŰNBEN…
  ( és azért mert otthon csinálod, vagy máshol , ISTEN ATTÓL MÉG LÁT… )

  barátom
  azért mert, te ezt így gondolod, még ez azért nem így van….
  Épen így ti is, kívülről igazaknak látszotok ugyan az emberek előtt,
  de belől
  rakva vagytok képmutatással és törvénytelenséggel.

  és elhagyjátok amik nehezebbek a törvényben,
  az ítéletet,
  az irgalmasságot
  és a hívséget:
  pedig ezeket kellene cselekedni, !!!
  és amazokat sem elhagyni.

  pl : Mert lesznek az emberek magukat szeretők….. 🙁
  illetve…
  Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek;
  de nekünk, kik megtartatunk,
  Istennek ereje.

  Más :
  ez egyik ismerősőm ment hazafelé kocsival, és mindvégig úgy érezte hogy ül mellette valaki, és pedig nem…

  Jób próféta, erről így ír…
  14
  Félelem szálla rám, és rettegés, s megreszketteté minden csontomat.
  15
  Valami szellem suhant el előttem, s testemnek szőre felborzolódék.

  egyre többen tapasztalnak meg, ilyen ,
  és ehhez hasonló dolgokat…
  pl: egy családanya démoni sugalllatra ölte meg a saját lányát… 🙁

  NA EZÉRT JÓ ,
  HA HITBEN VAN AZ EMBER..
  VÉDVE VAN,
  ÉS
  NEM KELL FÉLNIE SEMMITŐL…( DÉMONOK, gonosz szellemek )
  MERT NINCS MITŐL…

  ÉS NEM FÉLELEM VAN AZ ÉLETÉBEN,
  HANEM BÉKE…

  ,, Ő pedig monda néki:
  Úgy szólsz, mint szól egy a bolondok közül. 😀
  Ha már a jót elvettük Istentől,
  a rosszat nem vennők-é el ? ( Jób próféta )

 3. Megromlottak a JÓ kapcsolatok? Itt szolgált egy amerikai testvér, és előadásában sorba vette honnan-mindenhonnan gyűjti az Úr a népét (nem az agresszióról beszélek) ez a 9/11 után történt. Már mindenhonnan kimentek, ahogy északról – Oroszország – de az is írva van, hogy “nyugatról”, ami nem lehet más mint a tengerentúl vagyis az USA. Akkor azt mondta, el nem tudja képzelni, hogy a zsidók hogy jönnének el – Izraelbe – amikor ANNYIRA jól érzik magukat … szóval, így ?!

  1. Izrael, mint állam, és az USA, ( mint) állam között romlott meg a kapcsolat! Nem az USA-béli emberek ( zsidó, nem zsidó) között!

   1. Világos. Csakhogy a szolgáló testvér azt mondta, hogy majd lesz “valami” amitől a zsidók Izraelbe fognak menni – pedig, azt mondta, nagyon is jól érzik magukat – ahogy Oroszországból is tömegek vándoroltak oda, ugye? amit akkor ő el sem tudott képzelni (“mindössze” meg van írva). Ezért csodálkozom, hogy valami meginogni látszik, ami eddig stabil volt. Bocs. Elég rég tudok különbséget tenni zsidó emberek és Izrael állam között sőt az agresszort is tudom KÜLÖN tekinteni mint ami Isten akarata (ígérete).
    “Így szól az én Uram az Örökkévaló: Amikor összegyűjtöm Izráel házát a népek közül, amelyek közé szétszórattak, a népek szeme előtt szentségem nyilvánvaló lesz, és az ő földjükön laknak majd, amelyet szolgámnak, Jákóbnak adtam…”
    Ez. 28,25
    ‘Ne félj, mert én veled vagyok! (Nap)keletről visszahozom magodat/utódaidat, és (nap)nyugatról összegyűjtelek.
    Mondom északnak: Add ide! – és délnek: Ne tartsd vissza! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a Föld végéről…’
    Ézs. 43,5-6
    “Ha az ég széléig lennének elűzötteid, még ott is összeszed az Örökkévaló, a te Istened, és onnan is elhoz téged.
    És az Örökkévaló a te Istened, bevisz téged a földre, amelyet atyáid örököltek, és te öröklöd azt.”
    5.Móz. 30,4-5a

 4. Amerikának
  semmi keresnivalója, az országhatárán kivűl sehol sem… ( dél korea, europa stb….. ) !!!

  Nem véletlenül tüzelik az ukránokat,
  behuzzák őket a NATO- ba, ( szeretnék )
  és utánna már ,
  vészesen közelről vehetnék rakétákkal bármikor célba moszkvát.
  Amerika sajnos a VILÁGHÁBORÚ kirobbantásán dolgozik. 🙁 NATO, ÉS AZ ENSZ IS….
  nekem ez jön le.

  biztos nem hagyná putyin hogy ukraine, nato tag legyen.
  akkor szerintem picit előre tolná a katonáit,
  egészen ukrajnáig.
  Nagyon penge élen táncol, most ukrajna, és USA is….
  Amerikáról ugye hallani próféciákat….
  a nagy medve feléledéséről is….
  ami , már be is következett…. a másik ( usa )
  még nem….
  de ha igy csinálják a dolgaikat….a prófécia befog rájuk teljesedni…..

  NEM, UKRAJNA NATO-tagságára… !!!

  mert ez 3VH-T… FOG JELENTENI…..
  szerintem….

  merkel meg jobban tenné, ha nem amerikát szolgálná ki….

  ( putyin nem hiába engedte rá a kutyát,amit tv-ben is látni lehetett…. komoly volt…. )
  picit putyin bemutatta mi vár németországra, ha
  Oroszország ellen megy…. )

  de ugyanugy igaz ez
  a régi
  szovjet tagköztársaság-okra is….
  magyarul a régi komcsi országokra…akik kiváltak szovjetuniobol.

 5. A legtöbb ember, ha megkérdezik, hogy szerinte hol várható a III. Világháború kirobbanása, a Közel-Keletet jelöli meg válaszként.

  A valószinű váasz: Mint az előző kettő, a harmadik is itt fogg elkezdődni Európában, mint az elmúlt két alakalommal Németországnak ismét lesz szerepe benne (még nem világos mi) Csak egy folyamat példaként: Az EU húzó ereje NO-ág: http://mno.hu/kulfold/jol-jart-nemetorszag-a-gorog-valsaggal-1275838 , gondoljunk bele: az EU exportját is NO-ág adja. A másik: lásd. Ukrajnai események: Oroszország, a medve, mely mőgött a sárkány mint Kina ott áll szövetségesként, bár Kináról keveset hallunk a hirekből….(Góg és Magóg) ( https://www.youtube.com/watch?v=THfHVeV_Yb8 ) , Lásd: Dániel könyve a kecskebak és kos harca…. Csak pár apróság amit meg emlitek….

  Mikor ezt a kommentet irtam, még nem olvastam végig a cikket, csak ugy megemlitettem 🙂

   1. figyelj miért kell megint a németeket vádolni? hagyárok már őket békén. Nem eleget szenvettek már?

    inkább az USA-val és a Ruszkikkal kéne foglalkozni mert ők fogják megteremteni a hidegháborúból az igazi világ háborút. A közép keleti országok csak segítenek nekik.

    Németország már rég megbántta tetteit és nagyon nehezen tudta elnyerni ismét a többi ország bizalmát.
    természetes hogy nem fog semmi ilyet csinálni.

    1. Kedves Eszter, ezt nem én rendeltem igy! Isten tervében benne va!!!! Annyit tudok, hogy szerepe lesz benne, de nem tudom mi…..

     “Ken Jebsen, német újságíró beszél az amerikai hadiipar igazi céljairól, amely a médián keresztül hamis és félrevezető tájékoztatással uszítja Európát az oroszok ellen.
     Köszönet egy jóbarátnak a németről készített feliratért! https://www.youtube.com/watch?v=nMhv4XBJ8fs&feature=youtu.be

     Kedves Eszter, egy dolgot nem ártana tudatositanod: MÁR AZ ANTIKRISZTUS MŰKÖDIK A HÁTTÉRBŐL, UGRASSZA EGYMÁSNAK A GEOPOLITIKAI VEZETŐKET, MÁR KÉSZITI ELŐ MAGÁT A VILÁG SZINPADÁRA: A HÁBORÚ LESZ A CSEL, MINT BÉKITÓ FOG JÖNNI, HOGY ÚGYMOND “HAMIS BÉKÉVEL” VÉGET VESSEN A HÁBORÚKNAK!!!!!!!!!!!!

    2. és ki az? már megszületett az a féreg vagy nem?! mert állandoan h ajtogatjuk hogy itt van de akkor látnánk őt. nem? oh és nem vagyok hülye és tudatlan. tudom hogy mifolyik a háttérben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend