Klímaváltozás

Klímarezsim – Új időjárás befolyásoló fegyverek CIA pénzből?

Időkjelei: Az időjárás befolyásolása, illetve ennek fegyverként történő bevetése legtöbb olvasónk számára valószínűleg nem ismeretlen téma, ami mégis újdonságnak számít az alábbi hírrel kapcsolatban, hogy erről ma már a tömegmédiában is egyre többször olvashatunk. Vajon mi ennek az oka? Ezt is szeretnék az emberiség érdekében vagy ?megmentéséért? létrehozott technológiák közé sorolni a köztudatban? Miért? Az alábbi hírt az orosz RT mellett számos nagy amerikai és egyéb nyugati tömegmédium is közzétette.

Forrás: RT.com

Az RT-nek nyilatkozó amerikai tudós aggódik, hogy a titkosszolgálati szervek az időjárást fegyverként használhatják. Szorgalmazza a nagyobb átláthatóságot a CIA-nál és azt akarja, hogy a kutatás globális legyen, hogy a technológiát fegyverként ne lehessen bevetni.

Alan Robock professzor attól tart, hogy az amerikai titkosszolgálatok is érdeklődnek az éghajlat-módosítással foglalkozó kutatások iránt, hogy ezeket a technológiákat potenciális fegyverekké alakíthassák.

Példaként említette a felhők létrehozását a sztratoszférában, a vulkánkitöréseket követően kialakuló felhők mintájára, amivel a globális felmelegedést próbálják kezelni például kénvegyületek vagy titán-dioxid bejuttatásával a sztratoszférába. A módszerrel azt érik el, hogy a felhőbe juttatott részecskék visszaverik a napsugarakat és ezzel hűtik a földet, ami olcsó és gyors eljárásnak számít, de véleménye szerint túl sok mellékhatással jár.

Az egyik például, hogy a technológia kiterjedt alkalmazása esetén a napfény olyan országokat is elkerülne, ahol arra pedig nagy szükség van. Elég a Krakatoa vulkán 1883-as kitörésének az éghajlati viszonyokra kifejtett hatásait említeni. A kitörés után négy éven keresztül szokatlanul hideg volt és a világon szinte mindenhol tapasztaltak hóesést. Egyébként a napsugárzás befolyásolásának ötletét is a vulkánkitörések adták.

?Az időjárást a világ egyetlen pontján sem lehetséges úgy befolyásolni, hogy ezzel ne hatnánk az egész bolygóra. A sztratoszférában történő felhőképzés nem helyi, hanem globális hatást eredményezne. Nem tudom elképzelni, hogy miként akarnak ebből fegyvert létrehozni, de talán ilyesmire gondolnak,? nyilatkozta a professzor az RT-nek.

A CIA három évvel ezelőtt kereste meg a professzort a geomódosítással kapcsolatban. Hír pedig ma lett belőle.

A Rutgers Egyetem klímakutatója azt is elmondta, hogy az amerikai titkosszolgálat tagjai felkeresték, hogy kihasználják az éghajlat módosításával kapcsolatos szakértelmét.

?Néhány éve felhívtak és közölték, hogy a CIA-nak dolgoznak. Azt kérdezték, hogy amennyiben egy másik ország megpróbálná befolyásolni a mi időjárásunkat, arról tudnánk-e.?

Robock rögton arra gondolt, hogy a CIA-t ennek éppen az ellenkezője érdekelte, mégpedig az, hogy amennyiben az Egyesült Államok befolyásolja egy másik ország éghajlatát, azt észrevehetik-e.

?Nem tudom, mi motiválja a CIA-t. Gondolom az Egyesült Államokat próbálják védeni.?

A professzor elmondta, hogy részben a CIA finanszírozta az Amerikai Tudományos Akadémia által a múlthéten kiadott jelentés elkészítését is. A titkosszolgálat az éghajlat irányításával kapcsolatos további kutatások elindítását sürgeti, hogy amennyiben a törvényhozók úgy döntenek, hogy egy lépéssel tovább viszik a kérdést, tisztában legyenek a kockázatokkal és előnyökkel.

?Azt gondolom, hogy ezt a kutatást nyíltan kellene végezni, mégpedig nemzetközi részvétellel, hogy még véletlenül se használhassák ellenséges célokra,? idézte a Guardian a tudóst.

A Környezet Módosításával kapcsolatos 1978 októberében aláírt egyezmény megtiltja az időjárás fegyverként történő bevetését, ugyanakkor több politikai vezetői vádolta már az egyezmény megszegésével az Egyesült Államokat.

High Frequency Active Auroral Research Program Research Station antennák - fotó: wikimedia commons
High Frequency Active Auroral Research Program Research Station antennák – fotó: wikimedia commons

Az amerikai HAARP, azaz Aktív Magas Frekvenciás Program az Auróra Kutatására (HAARP ? High Frequency Active Auroral Research Program) sokak szerint fontos szerepet játszott az éghajlat módosításban. 2010-ben Mahmoud Ahmedinedzsád iráni elnök azt mondta, hogy az alaszkai létesítmény felelős a Pakisztánban tapasztalt pusztító áradásokért. A vádak ráadásul az ENSZ közgyűlése előtt hangzottak el.

Még ugyanabban az évben, az azóta elhunyt venezuelai elnök, Hugo Chavez állította, hogy a HAARP létesítményben folyó kísérletek váltották ki a 2010-es haiti földrengést, ami két korábban fel nem térképezett tektonikus lemez elmozdulásakor tört ki.

Az amerikai hadsereg már több ízben alkalmazott időjárás befolyásolási technikákat, hogy egy-egy konfliktust a maga javára fordítson. A 60-as években például, a ?Viharos düh? (Storm Fury) nevű projekt keretében, ezüstjodid bejuttatással próbálták csökkenteni a hurrikánok erősségét.

A Vietnámi háború alatt pedig már képesek voltak felhőket létrehozni, hogy ezzel növeljék a lehulló eső mennyiségét a Ho Si Minh-ösvény mentén és ezzel megnehezítsék a vietnámi hadsereg számára a csapatok és fegyverek mozgatását a kialakuló sárban. A New York Times szerint annak idején 21 millió dollárt költöttek a projektre.

Előző posztKövetkező poszt

10 hozzászólás

  1. Borzalom. Több problémát generálnak, mint amennyi van. Közben meg a megoldás a klímaváltozás-globális felmelegedés-elsivatagosodás problémakörre pofonegyszerű lenne… a megoldás a népesség szempontjából – de látszik (megint), hogy azt jó messzire el kívánják kerülni.. Világos, hogy csak egy hivatkozási alap a gonoszságuk eléréséhez. A megoldást alajmegújító mezőgazdaságnak hívják, de fut még no-till, minimal-till néven is a módszer.

    Részlet egy másik értelmes cikkből:
    “Háború, pestis, de még a klímaváltozás is kofalárma ehhez a problémához hasonlítva. Ha tönkreteszed a talajt, mindannyian éhezni fogunk.
    A talajművelés egyetlen formája sem összeegyeztethető a talajvédelemmel, rengeteg egyéb lehetőség van a gazdálkodásra művelés nélkül.
    Ez az ügy szó szerint – és úgy tűnik – képletesen is itt van alattunk. A médiamegjelenések alapján megítélni nehéz volna ezt az ügyet, mert a legtöbb újságíró méltatlannak találja témának, mégis minden ember élete ezen múlik.
    Ezt már jó régen tudta az emberiség, Krisztus előtt 1500 körül egy szanszkrit nyelvű Védikus szövegben találjuk az alábbiakat:
    “Ettől a marék talajtól függ a túlélésünk. Gondozd és élelmünk megterem benne, biztosítja a tüzelőt, a menedéket és szépséggel vesz körül minket. Élj vele vissza és a talaj összeomlik .s meghal, s magával viszi az emberiséget is a halálba.”
    http://talajdoktor.blogspot.hu/2015/03/ogy-banunk-talajjal-mint-egy-kosszal-ez.html

    Szösszenetek az oldalról – http://talajdoktor.blogspot.hu/
    ” Őszintén hiszem, hogy a legnagyobb társadalmi kárt a jelenlegi mezőgazdasági program, a Risk Management Agency (RMA – Kockázatkezelő Ügynökség) okozza.
    Az irányelveik nem engedélyezik a köztes vetést, sem a fedőnövények termesztését a fő kultúrával. A farmomon soha nem vetek monokultúrában növényt, mindig sokszínű keverék kerül minden parcellába. Emiatt kiesek a mezőgazdasági kárenyhítésből, mert a biztosítási feltételek nem engedélyezik ezt, de többé ez már nem érdekel. Úgy gondolom, hogy elég rugalmasságot építettem a talajomba, hogy ne legyen szükségem mezőgazdasági biztosításra.
    Például június 12. óta 9 mm csapadék volt összesen, de mégis jó lesz a termésem, még ha nem is esett elég eső.

    ACRES USA És mindezt öntözőrendszer nélkül teszi?

    BOWN Nem öntözünk semmit.
    (…)
    A lényeg, hogy sokkal többet tudunk termelni egy hektáron. Igazán fárasztó az a kérdés, hogy miként fogunk etetni 9 milliárd embert 2050-re? Ez egyáltalán nem okozna problémát a változatos termeléssel. Csak vezessen végig az országon bárhol, mindenhol ugyanazt fogja látni, monokultúrás szántók egymás után, hány ezer hektárt lát elválasztás nélkül egyben? A mi farmunkon termesztünk könnyen értékesíthető gabonákat, termesztünk fedőnövényt, húsmarhák legelnek, szabadtartású szárnyasok kaparásznak és vannak a méhészeink, akik a virágzó fedőnövényeket használják ki.
    Megszámlálhatatlan lehetőség nyílik a különféle értékesítésre, miért kellene csak egy termékben gondolkoznunk?
    Bármelyik példát tudnám említeni, de mondjuk a Kukoricaövben miért csak a 14 tonna kukoricát aratnánk le egy hektárról, miért nem tudnánk állatokat is integrálni a termesztésbe? Miért ne lehetne a fedőnövényeket és a méheket is használni ugyanazon a területen?
    Teljesen őrült ötlet, hogy ne tudnánk etetni annyi embert, ez egy kereskedelmi félelemgerjesztés, hogy csak a jelenlegi módszerekben gondolkozzanak a termelők.
    Ez az ipari módszer nem működik, csak a tüneteket kezeli évről évre, egyre több és több inputtal a hozamok emelkedése nélkül.”

    Egyébként ez a művelési módszer az elsivatagosodás-talajeróziót megoldja talajépítéssel, és a szélsőséges időjárás problémáját is úgy, hogy végül sem a szárazság, sem a túl sok csapadék nem okoz gondot, szóval az élelmiszerellátás jóval kevésbé függhetne az időjárástól. Az üvegházhatású gázok pedig még segítik is a vegetációt: az emelt CO2 szint felturbózza a növényeket – számos tanulmánnyal találkoztam az utóbbi időben. A Föld egy bámulatosan hibatűrő rendszer, hiába próbálják/próbáljuk(?) millió ponton teleszennyezni és tönkretenni, még mindig visszafordítható lenne a folyamat! A Mindenható Isten bámulatos alkotása! Lenyűgöző!

    1. És még egy mozzanat: ez a talajmegújító módszer tulajdonképpen a rizóbium- és mikorrhiza (= a talajban a növény baktériumokkal illetve gombákkal alkotott szimbiózisa) kapcsolatokat ápolja azzal, hogy nem vagy csak a legminimálisabban műveli a talajt és gondoskodik a változatos és állandóan jelenlevő takarónövényekről (ugyebár biodiverzitás) (az erdők és rétek mintájára). Ezzel szemben egy monokultúrás, agyonvegyszerezett talajban, amiben az kvázi-élő feltalajt a föld alá fordítanak szántással és a többi talajműveléssel, télen pedig tarlón hagynak, elképzelhető, hogy mi marad életben… Pedig a baktériumok és gombák a növények számára ugyanaz, mint nekünk a bőrünkön, nyálkahártyáinkon élő mikroorganizmusok: az immunrendszer jelentős védelmi vonalát jelentik! Az intenzív (ipari) talajművelők önmaguk ellenségei. (Aki a bőrét vegyszerezi, szintén.) A Mindenható Isten zseniálisan összerakta ezt a világot minden részletében, minden mérettartományban!

      Ráadásul a a mikorhizzált növény szén-dioxid-fogyasztása jelentősen megnövekszik, így az üvegházhatás is: nem csak kapóra jön, de a probléma meg is oldódik – ha egyáltalán létező probléma…

      Jó nagy átverés ez a klímaváltozás-problémakör is 🙁 Nagyon elszántak a gazemberek, nem kis munka az egész világot átverni a Mindenható Isten keze munkáját alapul véve… Ha tudnák, hogy ők is át vannak verve, de nagyon csúnyán…

      1. 3 Móz. 25,1 Szóla ismét az Úr Mózesnek a Sinai hegyen, mondván: Szólj Izráel fiainak és mondd meg nékik: Mikor bementek a földre, a melyet én adok néktek, nyugodjék meg a föld az Úrnak szombatja szerint. Hat esztendőn át vesd a te szántóföldedet, és hat esztendőn át messed a te szőlődet, és takarítsd be annak termését; A hetedik esztendőben pedig szombati nyugodalma legyen a földnek, az Úrnak szombatja: szántóföldedet ne vesd be, és szőlődet meg ne mesd. A mi a te tarló földeden magától terem, le ne arasd, és a mi a te metszetlen szőlődön terem, meg ne szedjed; mert nyugalom esztendeje lesz az a földnek. És a mit a föld az ő szombatján terem, legyen az eledelül néktek: néked, szolgádnak, szolgáló leányodnak, béresednek és zsellérednek, a kik nálad tartózkodnak; A te barmodnak is és a vadnak, a mely a te földeden van, legyen annak minden termése eledelül. Számlálj azután hét szombat-esztendőt, hétszer hét esztendőt, úgy hogy a hét szombat-esztendőnek ideje negyvenkilencz esztendő legyen: Akkor fúvasd végig a riadó kürtöt a hetedik hónapban, a hónap tizedikén; az engesztelés napján fúvasd végig a kürtöt a ti egész földeteken. És szenteljétek meg az ötvenedik esztendőt, és hirdessetek szabadságot a földön, annak minden lakójának; kürtölésnek esztendeje legyen ez néktek, és kapja vissza kiki az ő birtokát, és térjen vissza kiki az ő nemzetségéhez. Kürtölésnek esztendeje ez, az legyen néktek az ötvenedik esztendő; ne vessetek és le se arassátok, a mit önként terem a föld, és a metszetlen szőlőjét se szedjétek meg annak. Mert kürtölésnek esztendeje ez, szent legyen néktek, a mezőről egyétek meg annak termését.
        ?
        A “tudósok”, sok évi megfigyelés alapján rájöttek most (!) arra, hogy a levegő széndioxid koncentrációja növekedésével, a növényzet burjánzásnak indult….! Persze ez csak abból a szempontból érdekes, hogy ezt nálunk már általános iskolában tanítják igen régóta… Viszont sok pénzt lehet keresni sokaknak, az ilyen kutatásokkal, és hisztéria keltésekkel…! Ami számomra érdekes, hogy anno az volt a mottó ( lehet, hogy most is még az!), hogy csak a “tanulatlan” népet lehet becsapni…! Most meg úgy néz ki, hogy éppen a legtanultabbak azok, akik a leginkább elhisznek bármit…! Vagy lehet, hogy nem is hiszik el, csak hasznot húznak belőle…?!

  2. A HAARP-pal kapcsolatban : http://csfk.mta.hu/csfkwp/haarp-stop-geofizikusok-a-haarp-leallitasarol/index.html%3Flang=en.html

    “Az adóberendezés egyaránt képes működni impulzus-, illetve folyamatos üzemmódban. Az adóteljesítmény 3.6 MW, a frekvenciatartomány pedig az UHF (ultra high frequency) sávban 1GHz-ig terjed. A nagy adóteljesítmény és a nagy frekvencia együtt biztosítják a jelek visszaszóródását az ionoszféra felső részéről is. Az antennamező 180 darab, derékszögben felállított, kereszt alakú dipól-szerkezetből áll. Az ionoszféra fűtésére használt energia (3.6 MW) az ionoszférában lokálisan kb. 30 mW/m2 fluxust jelent, ami a napsugárzás energiaáramának (1360 W/m2) alig százezred része. Ez mindössze a mérésekhez szükséges jelszint biztosításához elegendő.”

    Talán van csekély hatása a Föld időjárására, de közel sem akkora, mint pl a Napnak.

    Szerintem a természeti katasztrófákkal szimplán Isten akar figyelmeztetni minket a közelgő visszajövetelére.

  3. Istennek ma is vannak tervei. Már nagyon sok mindent kijelentett efelől. Néha úgy érezzük, mintha háttérbe vonult volna e világ nagy Gazdája, a Teremtő, a Megváltó. Pedig higgyük el igaz: ?Nem szunnyad, nem alszik Izrael őrizője?”, a másik pedig: ?Az én Atyám mindez ideig munkálkodik, én is munkálkodom?” ? mondja Jézus. Ha úgy érezzük, hogy nincsenek nagy lelki megtapasztalások, és erőtlenek vagyunk a hitben, vagy Istent keressük, hogy hol van? Hova lett? Miért nem segít? Akkor jusson eszünkbe, Ő most is munkálkodik. Az ének mondja: ?Bölcs terveit megérleli, rügyet fakaszt az ág, mit sem ígér bimbaja, pompás lesz a virág.” Mi a teendő addig, míg felszínre jönnek tervei? Addig is legjobb a szolgálat. Abból, amit kaptunk. Vegyük észre, mi emberek, mindig kapni akarunk. Imádságaink nagy része is kérés. Nagyon kevés a hálaadó, dicsőítő, magasztaló imánk. Pedig a szolgálat itt kezdődik: megköszönni, amit kaptunk. Sokan nem veszik elég komolyan azt az egy tálentumot, amit kaptak. Ha lesz több, abból szolgálok, vagy szolgáljon, akinek több ideje, pénze, stb. van. Ez hálátlan dolog Isten iránt. Hiszen a legtöbben csak egy tálentumosak vagyunk. De egyrészt felfedeztük-e? Másrészt próbáltunk-e már hálásnak lenni érte? Aztán meg kell próbálni fejleszteni azt a területet. Így teszel? (Berencsi Balázs)
    A nap gondolata:
    A keresztények a társadalomban erkölcsi bátorsággal foglalnak állást minden mellett, ami jogos, igazságos és becsületes… Meg kell találnunk helyünket a társadalomban. Akik felelősségteljes poszton vannak, jogosultak a tiszteletünkre, támogatásunkra és együtt munkálkodásunkra. (Billy Graham)

    Ilyen gyors az ima válasz!
    Köszönöm neked Uram!

  4. Szép Napot! Szomorúan olvasgatom a cikkeket.Sok minden van amit letudnék írni.A hozzászólásokat 98%-ban elolvasom és még mindig nincs bennem az az érzés,hogy MI összetartozunk.Tudjuk,ezen aligha lehet változtatni.Vannak nagyon kedves barátaim(tényleg kedvesek)de ennyi.Feltettem a kérdést,-mire mennek vele?
    Kicsit olyan mintha állnék az erdőben(Sűrű)erdőben és még mindig azt kellene bebizonyítanom,hogy azok ott elöttünk tényleg fák.(a valóságban Is).Kezdem azt érezni,hogy az evangélizációnak gyengül az ereje.Remélem nem így van.
    Imádkozzunk mindenkiért aki még csak most tévedt ide és segítségre van szüksége.Köszönöm mindenkinek.Sziasztok!

    1. Kedves Gábor
      nem csoda hogy nem érzed hogy összetartozunk ha nem voltál itt 🙁 és nem írtál ! Jegyzem azt a néhány sort, és Paul Washer üzenetét amit legutóbb küldtél. Tisztázni kellene és nem összezavarni … az a sátán műve 🙁 és talán már úton is vagyunk kifelé az erdőből … A fákon jelzések vannak, mutatja az utat. Állítom, megtaláljuk ha akarjuk 🙂

      1. Kedves Éva!
        Nem állt szándékomban bárkit is összezavarni.
        Magasan felettem áll az aki összezavar mindent és az is aki helyre állítja bennünk a harmóniát.
        Nem hiszem azt hogy csak az egyik van ránk hatással.
        a harc amit Jézus rajtunk keresztül folytat minden emberért számomra nem mindig látványos.
        Ismered az ide vonatkozó igét.Szándékosan nem idézem.
        Nem a hitem ingadozik csak nagyon rossz látni a közönyt az emberek tekintetében akkor amikor valakinek Jézusról beszélek.
        Szép napot!

        1. Kedves Gábor most az “egészen közel van hozzád a törvény, a szádban és a szívedben” jutott eszembe és az, hogy a törvények/parancsolatok tulképp “használati utasítások” arra, hogy boldogok legyünk. Indirekt bizonyítás is létezik, sajnos arra sok példa van, könnyű találni: mármint a boldogtalanságra. Az Isten-képpel van baj, mi legalább ne rontsuk (tovább) …
          Isten áldjon meg Téged és kedves Családodat és persze mindazokat, akikkel az ismertetett szándékkal kapcsolatba kerülsz !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend