Nagytestvér

A megfigyeltek hazája

Land-of-the-Spied-On-Army-Surveillance-Blimps-Launching-over-MD-as-30000-Cameras-Watch-D.C.-SchoolsForrás: The Daily Sheeple, Melissa Melton

Amerika már csak névben a ?szabad és bátor emberek hazája?.

Akik rájöttek, hogy a tudatlanság nem erény, egy ideje már tisztában vannak ezzel. Az a helyzet, hogy az Egyesült Államok inkább hasonlít egy kifinomult koncentrációs táborra, mint a szabadság földjére.

Egyesek szerint az Egyesült Államok a legmegfigyeltebb társadalom ma a világon. Milyen alapon cáfolhatnánk ezt az állítást?

A mobiltelefonoktól kezdve, a térfigyelő kamerákon át, egészen a felettünk keringő műholdakig, akárhová nézünk, mindenhonnan megfigyelnek bennünket. Egyes államokban már ahhoz is ujjlenyomat kell, mégpedig mind a tíz ujjról, ha valaki volán mögé akar ülni. Ezt az új szabályt fokozatosan vezetik be valamennyi szövetségi államban, a hatóságok szerint a XXI. században elengedhetetlen biztonsági intézkedésként.

A rendőrség drónok, rendszámleolvasók és bűnmegelőző algoritmusok segítségével állapítja meg az állampolgárok ?veszélyességi? besorolását, vásárlásainkat és online tevékenységünket is figyelembe véve, függetlenül attól, hogy volt-e valaha dolgunk akárcsak egy közlekedési rendőrrel is.

A közművek okos mérőórákat használnak, így hamarosan szakértők elemzik majd minden apró áramfelhasználást igénylő mozdulatunkat.

A listát oldalakon keresztül írhatnánk.

Az Európai Parlament egyik tagja ?Stasi módszerek? bevetésével vádolta Barack Obamát és, ami a legmegdöbbentőbb: senki sem tiltakozott. A Utah államban 3 milliárd dollárból felépült megfigyelési központ 5000 szervere 1,25 millió darab 4 terrabájtos merevlemez használatára alkalmas, amelyek sok ezermilliárd nulla és egyes segítségével rögzítik minden egyes ember digitális ujjlenyomatát.

Nem véletlenül került a téma ?Létezik-e a magánszféra?? címmel a tavalyi Bilderberg találkozó napirendjére. (A válasz persze nem volt kérdés a résztvevők előtt?)

Miközben a tömegmédia folyamatosan tolja a képünkbe az Edward Snowden által kiszivárogtatott újabb és újabb információkat, minden jel szerint inkább azért, hogy hozzászoktassák a társadalmat a teljes megfigyelés elkerülhetetlenségéhez, a politikusok semmit sem tesznek annak érdekében, hogy a helyzet megváltozzon.

Ezen a héten például eldönthetjük mi rosszabb: az amerikai hadsereg multi millió dolláros megfigyelési léghajói, amelyek egész Washingtont képesek szemmel tartani vagy az a tény, hogy egyes iskolákban több térfigyelő kamera van, mint a legszigorúbban őrzött börtönökben.

Kezdjük akkor a katonai léghajóval. A Raytheon cég, az amerikai hadsereg egyik beszállítója, a hivatalos verzió szerint a cirkáló rakéták elleni védelmi rendszer részeként építette ezeket az eszközöket.

Az Intercept a következőket írta:

A hadsereg néhány napon belül útjára indítja Maryland fölött az első két hatalmas léghajót, amelyek egy 18 éves, 2,8 milliárd dolláros költségvetésű hadiproject eredményeként készültek el a cirkálórakéták elleni védelmi rendszer részeként.

Bár működésük során a léghajók nagy eséllyel soha nem fognak ellenséges rakétákat észlelni, igencsak jól használhatók egy egész város forgalmának a megfigyelésére, ami sokakban vet fel kérdéseket.

Az ?Egyesített Földi Támadórakéták Elleni Fokozott Védelmi Érzékelő Rendszer? vagy JLENS elnevezés jól tükrözi a Pentagonra jellemző bürokráciát, feleslegesen drága védelmi szerződéseket és az amerikai megfigyelési óriás jellegét.

A léghajók párban működnek. Az egyik 360-fokos radar lefedettséget biztosít 547 kilométeres távolságon belül, bármilyen irányban, míg a másik konkrét veszélyekre ad cél-meghatározási információt.

Az ?Egyesített Földi Támadórakéták Elleni Fokozott Védelmi Érzékelő Rendszer? vagy JLENS elnevezés jól tükrözi a Pentagonra jellemző bürokráciát, feleslegesen drága védelmi szerződéseket és az amerikai megfigyelési óriás jellegét.
Az ?Egyesített Földi Támadórakéták Elleni Fokozott Védelmi Érzékelő Rendszer? vagy JLENS elnevezés jól tükrözi a Pentagonra jellemző bürokráciát, feleslegesen drága védelmi szerződéseket és az amerikai megfigyelési óriás jellegét.

A 3000 méter magasan cirkáló léghajók egy Texas államnak megfelelő nagyságú területet képesek megfigyelni, ami a jelen esetben Bostontól Észak-Karolináig terjed.

Melyik disztópikus sci-fiben láthattunk megfigyelési léghajókat? Nem a Szárnyas fejvadászban?

Kit is védenek tulajdonképpen? És ki figyeli a megfigyelőket?

Eközben, szintén Washingtonban, kiderült, hogy 8 állami iskolában nem 10, 20 vagy 100, hanem 30 000 térfigyelő kamera ?őrzi? a gyerekek biztonságát. A legtöbbet az iskolakerülethez tartozó biztonsági központokból működtetik, amelyeken a helyi rendfenntartó erőkkel osztoznak. A harmincezerből 1300 kamera az elmúlt néhány hónapban került telepítésre a legújabb iskolai lövöldözések elleni intézkedésként.

Ugyanakkor Bob Hellmuth, Montgomery megye iskolakerületének biztonsági igazgatója az NBC4 Washingtonnak nyilatkozva azt mondta, hogy

?mindig is terveztük ezt a fejlesztést, így az iskolaépületek elektromos szerelésekor a maximálisan elhelyezhető kameramennyiséggel számoltunk.?

Összehasonlításképpen jó tudni, hogy a Souza-Baranowski börtönben, a világ legbiztonságosabb és legmodernebb börtönének számító büntetés-végrehajtási intézményben, összesen 370 kamera található.

surveillance-camerasBob Hellmuth be is mutatta a rendszert, ráközelítve a menzán sorban álló egyik diákra. Egy néhány héttel korábban lezajlott incidens során lezárták az egész iskolát, mert a kamerák segítségével az egyik diáknál fegyvert véltek felfedezni, amiről később kiderült, hogy csupán egy fejhallgató volt.

A riportból az is kiderült, hogy a kormányhivatalok igen bőkezűek az iskolák felé, ha ilyen jellegű fejlesztések finanszírozásáról van szó.

Érdekes továbbá, hogy a kamerák által közvetített felvételek figyelemmel kísérésére közel sincs elég ember, hacsak nem itt is robotok (szoftverek) bevetését tervezik.

Az elsőként említett léghajók pedig az iskolákba is ?belátnak?, tehát miközben több ezer kamera figyeli a gyerekeket az épületeken belül, az égből a katonaság léghajói őrzik majd biztonságukat.

?A rendes embereknek nincs rejtegetnivalója? mondják majd a hatóságok a ?szabadság földjén? élő tiltakozóknak, miközben talán most is éppen azon tanácskoznak, hogy milyen nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva helyezhetnének kamerákat az otthonainkba, már ahol ezt nem tették meg maguk a lakók helyettük és akkor valamennyiünk élete a nagy valóságshow részévé válik (bár ez talán már most is így van).

Épp arra gondoltam, hogy mennyivel nagyobb biztonságban érezném magam, ha az állam vigyázna rám fogmosás közben?

Előző posztKövetkező poszt

29 hozzászólás

 1. Hányan ismerik fel az igazságot?? Kik mennek valojában a keskeny úton ? Hogy látva lássanak, és hallva halljanak. Kik fognak a nagy nyomorúság idején megmaradni? Amikor 8 évesen meghalt a kisfiam Dr Erdős Anna az agysokkolást alkalmazta rengeteg tudatmódosítóval kombinálva. Ma tömegesen mérgezik az embereket tudatmódosító szerekkel.( Az Usa élenjár ebben is.) Már az ovodásoknál kezdik. Büntetlenül tehetik. Mindent a pénz írányít.

  1. Hogy lehet ez, nyolc éves vagy kisebb gyereknek mi volt a “bűne” ?! Teljesen oda vagyok…
   Kedves Anna, odafönn találkoztok, találkozunk !
   Egy orvos apa története vigasztal talán ? http://tema.hu/cikk/2638
   Mostanában járok óvodás unokámhoz és teljesen ledöbbent, hogy milyen véznák, vékonyak, betegesek a gyerekek, kivéve egyet, aki sajnos szinte “gurul”. Alig van – szinte nincs – normális testalkatú, akin ne látszana a gyógyszerezés mert más ok kizárt, abban a körben “mindenük megvan” a gyerekeknek.
   Mi egy másik világot építünk … építsük ! ?Isten országa bennetek van; – köztetek van? – mondja Jézus. (Lk 7,21)

 2. A mostani franciaországi események azonnali hatásaként itt a szomszédban R.-ban újra teritékre került a Nagy Testvér törvényjavaslat feletti vita. Eddig bárki szabadon vásárolhatot pl. sim kártyát, meg sem kérdezték ki vagy, de most megint arról kezdtek tárgyalni,hogy csak személyi igazolvánnyal lehessen. Továbbá rebesgetnek valamit a megfigyelési lehetőségekről is.

 3. Lassan talán egyre jobban megértjük Jézusnak ezeket a szavait is:
  “Ezért tehát amit a sötétségben mondtatok, azt a világosságban fogják hallani, és amit fülbe súgva mondtatok a belső szobában, azt a háztetőkről fogják hirdetni. Nektek, barátaimnak mondom: Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de azután többé nem árthatnak. Megmondom nektek, kitől féljetek: attól féljetek, akinek azonfelül, hogy megöl, arra is van hatalma, hogy a gyehennára vessen. Bizony, mondom néktek: Tőle féljetek.” Lukács 12:3-5

  1. Xenia. Én is idéznék Jézus Urunktól: Lukács 22:36 “Monda azért nékik: De most, a kinek erszénye van elővegye, hasonlóképen a táskát; és a kinek nincs, adja el felső ruháját, és vegyen szablyát.”

   1. Remélhetőleg érted is, amit idéztél 😉 Ha esetleg nem, akkor olvasd el az utána következő eseményeket, és rájössz, hogy nem fizikai dolgokról beszél itt Jézus.

   2. Luk 22:38 Azok pedig mondának: Uram, ímé van itt két szablya. Ő pedig monda: Elég.

    Namost milyen harc az ahol tizenkét embernek jut összesen 2 azaz kettő szablya. A vezér pedig azt mondja: elég.
    Az ellenség képzett harcosokból áll és sokan vannak. Jézus és tanítványai soha azelőtt nem fogtak fegyvert.

    Luk 22:50 És közülök valaki megvágá a főpap szolgáját, és levágá annak jobb fülét.
    Luk 22:51 Felelvén pedig Jézus, monda: Elég eddig. És illetvén annak fülét, meggyógyítá azt.

    A vezér egy fülvágás után megint azt mondja: elég! Azután pedig meggyógyítja azt az embert amelyik nyilvánvalóan hozzájárul halálához.
    Itt nem egy háborús felhívásról van szó.

    1. Herceg! Jézus többször is megmutatta,hogy mi az igazi hatalom,vagyis levágni mindenki tud,de gyógyitani nem. De ,hogy ezt meg tudja mutatni,ahoz prezentáció kellett. Hogy a Bibliát ki hogyan értelmezi pontosan,az igen változó,mert az egyház megalakulásával,Jézus halála után a zsinatok alkalmával történt többszöri kanonizáció teljesen megmásitotta igazi tartalmát,igy nem csoda,hogy torzult információk közepette nem tökéletes az értelmezés sem.

    2. Kedves Tibor!
     Az értelmezés változhat, Jézus idejében is sokan sokféleképpen értelmezték az írásokat, de a Biblia az évszázadok/ezredek alatt nem változott. Olvasd el a ” Mennyire megbízható a Biblia? ” című cikket, ha még nem tetted, ha pedig megtetted, akkor talán érdemes lenne azon elgondolkodnod, hogy miért szajkózod te is ezt a minden alapot nélkülöző állítást másokhoz hasonlóan, hogy a Biblia szövegét átírták. A tények éppen az ellenkezőjét mutatják. Persze, dönthetsz úgy, hogy a tényeket figyelmen kívül hagyod, és inkább hagyod magad mások által manipuláltatni. Viszont, ha nyitott szívvel olvasod a Bibliát, meg fogod hallani torzítatlanul Isten szavát.

 4. Ebben a paranoiás társadalomban lassan már mindenki “potenciális bűnöző”, de valamiért kevés a megváltásra szoruló bűnös ember. A világ pontosan ismeri az általa kitermelt embert, de vajon az ember ismeri önmagát? Lehetséges vajon egy “normális”, nem a megfigyelésen alapuló emberi társadalom?

 5. Hiába figyelik a polgárokat,mert ha jönne egy gazdasági összeomlás,vagy FEMA táborokba akarnának zárni a népet,akkor leszámolnak a politikusokkal!

  1. Nem biztos, hogy le tudnak számolni a politikusokkal, esetleg néhánnyal. Ahogy nemrég olvashattuk, hogy a banki alkalmazottak kaptak egy BOBnak csak jóindulattal nevezhető túlélőcsomagot, a politikusok feltehetően már rég rendelkeznek hasonlóval (plusz mentési tervekkel) egy SHTF esetre. (shit hit the fan)

  2. Nem feltétlenül! Mindig a hatalmon lévőknek hisznek, mert csak sokszor kell hazudni ugyanazt, és akkor az emberek elhiszik. Nekik van módjuk, és lehetőségük arra, hogy a médiákon keresztül meghatározzák az éppen aktuális “igazság” fogalmát. És a többiek, akik az igazságot akarják, mindig csak a “csőcselék” státuszt kapják. Az emberek pedig, nem akarnak ebbe a kategóriába tartozni!

   1. MIért érzem azt, hogy a keresztényüldözéseknek ilyen kiindulási alapjuk lesz? 😉

 6. Egy valamit elfelejtettetek! Amerikában van a legtöbb lőfegyver a népnél.Nincs még egy olyan ország a világon,ahol több száz millió fegyver volna a lakosságnál,beleértve az 50BMG

  1. Nem hiszem, hogy elfelejtették volna. Hisz a cikk pontosan a totális megfigyelésről és az emberekről gyűjtött elképzelhetetlen mennyiségű információ tárolásáról és feldolgozásáról szól.
   Szerintem önámítás arra számítani, hogy “ha jönne egy gazdasági összeomlás,vagy FEMA táborokba akarnának zárni a népet,akkor leszámolnak a politikusokkal!”
   Gondold át kik koordinálnának és hajtanának végre egy ilyen akciót, úgy hogy ne torkoljon általános vérengzésbe? Mit jelent az hogy leszámolnak a politikusokkal, minddel, hogyan? A politikusokat kézben tartó gazdasági elittel mi lesz?
   A történelmünk számtalan példát mutat arra hová vezet az erőszakra, erőszakkal reagálás.
   Lehet, hogy ez az igazi cél, hogy félelem, erőszak és gyűlölet terjedjen a földön a Szeretet helyet?

    1. Dehogynem! Csak sajnos nem a mások szeretete. Ahogyan a Biblia írja:
     “Értsd meg, hogy az utolsó időkben nehéz lesz helytállni. Az emberek ugyanis énközpontúak lesznek, akik csak magukat és a pénzt szeretik; dicsekvők lesznek és büszkék, akik gonosz dolgokat mondanak másokról; szüleiknek nem engedelmeskednek; hálátlanok és istentelenek. Hiányozni fog belőlük a mások iránti szeretet, nem akarnak majd megbocsátani, szívesen mondanak rosszat másokról, mértéktelenek és féktelenek lesznek, akik gyűlölik a jót. Elárulják majd a barátaikat, gondolkodás nélkül vakmerően cselekszenek, büszkék lesznek, és nem Istent szeretik, hanem inkább az élvezeteket hajszolják. Eközben megtartják ugyan a vallásosság külső látszatát, de a valódi istenfélelem erejét elutasítják.” 2Timóteus 3:1-5

 7. Itt az újabb 9-11 – Franciaországban, már az Európa 9/11-ének hívják, lehet meg sem történt, vagy itt is hamiszászlós terror volt. Most jön az “Európa nincs biztonságban ” c szlogen és megin az iszlám állam, ami nincs is.

 8. De miért kell ez a tulzott felügyelet? mit akarnak védeni vagy leleplezni?

  lehet hogy azokat lesik akik probálnak tanítani a teremtésről? és ez nem tetszik a materalistának? tudni akarják hogy hol vannak és mit csinálnak hogy megtudják akadályozni az igazság terjedését?

  1. Isten mindent lát és mindenhol jelen van. Ezzel szemben Lucifer egyszerre csak egy helyen tud lenni, viszont Istenhez hasonló hatalmat akar. Neki ez csak a követői és a technika segítségével megy.

    1. Bocsi Eszter, de a materializmus nem tagadja, helyesbítek, nem zárja ki Isten, vagy akár istenek létét. Csak amíg “tudományosan nincs bebizonyítva”, addig nem hisz ebben. Ugyanis a materialista a tudományban “hisz”. Ezt, azaz Isten kategórikus tagadását csak az ateisták teszik. Aprónak tűnő eltérés, pedig egyáltalán nem az!

    2. Mindenkit figyel. Egyrészt szeretne olyan hatalmat, mint Isten, másrészt pedig terve megvalósításához mindenről tudni akar. Nyilván kevésbé érdekli, hogy te meg én mit ettünk reggelire és jobban az, hogy miről tárgyal Putyin, Obama vagy más vezetők. A sajátjait szerintem még jobban figyeli.

   1. Lucifer püspök (Szardínia, ? ? 370): püspök, egyházi író
    Művei:
    Arról, hogy az eretnekekkel nem szabad kiegyezni;
    A hitehagyó királyokról;
    Szent Atanázról;
    Arról, hogy nem szabad irgalmazni azoknak, akik Isten ellen vétkeznek;
    Arról, hogy Isten Fiáért meg kell halni

    Róla van szó?

    1. Nem. Erről a Luciferről:

     ?Leestél az égről, fényes hajnalcsillag! Lehulltál a földre, népek legyőzője! Pedig ezt mondtad magadban: Fölmegyek az égbe, Isten csillagai fölé emelem trónomat, odaülök az istenek hegyére a messze északon. Fölmegyek a felhők csúcsára, hasonló leszek a Felségeshez! De a sírba kell leszállnod, a gödör mélyébe.? ? Ezékiel 14:12-15

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend