Idők jelei

A hindu nacionalisták keresztény tisztogatásba kezdtek Indiában

Forrás: prophecynewswatch.com

Az International Christian Concern figyelőszervezet arra figyelmeztet, hogy a Sangh Parivar, egy hindu nacionalista csoport, vallási alapú tisztogatást tervez a keresztény kisebbség ellen Indiában, a közel-keleten tevékenykedő ISIS-hez hasonlóan.

A figyelőszervezet egy sajtónyilatkozatban elmondta, hogy a nacionalista csoport és annak társszervezetei a keresztények ellen bujtogatnak és számos támadást indítottak már lelkipásztorok és templomok ellen az északi Uttar Pradesh tartományban. A hívők attól tartanak, hogy a kisebbségben lévő vallások követői elleni támadások tovább erősödnek.

John Dayal, az indiai kormány Nemzeti Integrációs Bizottságának tagja a következőket mondta:

“Komoly erősödés tapasztalható a politikai csoportok által keresztények ellen szervezett gyűlöletkampányokban. A keresztényellenes tisztogatás veszélye Chhattisgraph és Madhya Pradesh-től egészen Uttar Pradesh tartományig, sőt, már a főváros, Delhi határáig terjed.”

Számos jelentés érkezett tömeges támadásokról keresztény otthonok ellen, illetve, hogy templomokat gyújtottak fel vagy alakítottak hindu templomokká.

Júliusban Hemanth Signh, a helyi Bajrangdal radikális csoport vezetőjének részvételével 25 hindu radikális támadt Sahakarinagar falura, ahol megverték R.C. Paul lelkipásztort és gyülekezete számos tagját egy Bibliaóra közben.

A keresztény figyelőszervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy bár az ISIS által elkövetett szörnyűségek komoly médiafigyelmet kapnak, a keresztényüldözés globális probléma.

“Az iraki keresztényekhez hasonlóan, Indiában sok millió keresztény szenved üldöztetést a hindu nacionalisták keze által,” írja a szervezet.

Anil J. Couto, Újdelhi érseke is aggodalmát fejezte ki az új támadások miatt.

“A Shangh Parivar azt tervezi, hogy erőszakos áttérítési kampányt indít, hogy a keresztények visszatérjenek a hindu valláshoz. Az ilyen fundamentalista csoportok támadásai az egyének alapvetői jogainak súlyos megsértése,” mondta az érsek.

Más keresztény figyelőszervezetek, mint az Open Doors, szintén egyetértenek, hogy a szélsőséges hindu mozgalmak keresztényellenes tevékenysége erősödött. A csoport értékelése szerint India a 28. helyen szerepel azon országok listáján, ahol a keresztényeket a legtöbb vallási alapú üldöztetés éri.

Előző posztKövetkező poszt

12 hozzászólás

    1. Az antikrisztus nem sokára megjelenik a világ színpadán, de nem úgy ahogy sokan gondolják. Nemsokára kiterjednek a háborúk és aki tűzszünetet hoz elfogadják az emberek. Hamar népszerű lesz gyorsabban, mint a hamis próféta, aki már a világban van. Ekkora átverés még nem volt az emberiség történetében.

    1. ” Madarat tolláról, pápát meg az orráról!” 😀
      Összenö ami összetartozik!
      ” Jöjj el Úr Jézus!” – de nem feledd az ítélet kardját hozni!

    2. Aki most a Vatikánban trónol világegyházat épít és egyengeti az antikrisztus útját. Már régóta tudni lehetett, hogy XVI: Benedek félre lesz állítva és házi őrizetbe kerül. Lesz még neki feladata, de addig még nő a káosz a világban.

  1. Luk. 21,11 És minden felé nagy földindulások lesznek, és éhségek és döghalálok; és rettegtetések és nagy jelek lesznek az égből.
    Luk. 21,12 De mind ezeknek előtte kezeiket reátok vetik, és üldöznek titeket, adván a gyülekezetek elé, és tömlöczökbe és királyok és helytartók elé visznek az én nevemért.

  2. Érdekes, az iszlám sokkal inkább támadja a hindu vallást mint a kereszténység.
    Több évszázados Buddha szobor robbantások, buddhista szentélyek elleni támadás, és hasonlók.
    Az angolok soha nem tettek volna ilyesmit.
    Két lehetőség van:
    – a hír kamu, vagy egy szórványos eset lett felnagyítva
    – a hír igaz – ez esetben a hindu india nem a kereszténységtől retteg, hanem a mögötte megbúvó háttérhatalomtól – melynek kínával együtt india az egyik legnagyobb céltáblája.

  3. Ugylátszik keleten nem halad a hitünk sok sikerrel és nyugaton sem.

    De talán északon és délen más a helyzet.

    1. Lesz majd egy Isteni beavatkozás és majd több is és sokan meg fognak térni keleten is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend