Járványok

Az eddigi legsúlyosabb Ebola járvány – A WHO válasza egy összejövetel

“Mindenfelé nagy földrengések, járványok és éhínségek lesznek,” Lukács 21:11

ebola-620x400Forrás: The Daily Sheeple

Az Egészségügyi Világszervezet, amellett, hogy kijelentette, a jelenlegi Ebola járvány teljesen kicsúszott a hatóságok irányítása alól, elismerte, hogy ez az eddigi ?legnagyobb kihívással járó kitörés?.

A halálesetek száma 467-nél jár és csaknem 800 ember betegedett meg eddig Guineában, Libériában és Sierra Leonéban. A WHO szerint a csodadoktorokba vetett hit, a magas népsűrűség és a határokon átívelő fertőzésveszély a három legfőbb oka annak, hogy a járvány egyre súlyosbodik.

?A jelenlegi járvány megfékezéséhez erős válaszlépésekre van szükség az érintett országokban, különösen a határ közeli területeken,? áll a WHO sajtóközleményében.

A három veszély közül a határokon átnyúló fertőzések megfékezésével kapcsolatban azonnal lehetne intézkedni. Nem vagyok orvos, de a józanész azt diktálja, hogy a járvánnyal sújtott országokból induló repülőjáratokat kellene leállítani első körben.

A WHO intézkedések egyelőre kimerülnek abban, hogy az illetékesek asztalhoz ülnek tárgyalni.

A sajtónyilatkozat arra is kitér, hogy ?a rendelkezésre álló információk alapján a WHO nem javasolja bármilyen utazási korlátozás bevezetését Guineában, Libériában vagy Sierra Leonéban.?

A Medical Daily azt is elmagyarázza miért nincs szükség repülési korlátozások bevezetésére vagy határzárlatra:

Bár a járvány egyértelműen nagyon súlyos, igen kicsi az esélye annak, hogy a világ más részeire átterjedjen, mivel az érintett területekről nagyon kevés nemzetközi járat indul. A járvánnyal sújtott guineai Conakry-ból például, ahol nemzetközi repülőtér is található, többnyire helyi járatok indulnak.

Kamran Khan, járványügyi szakértő ugyanakkor az NPR-nak nyilatkozva elmondta, hogy a járatok 10 százaléka Párizsba tart. Tehát a járvány következő állomása Párizs lehetne.

Kit érdekel?

Szerencsére naponta csupán 290 városba indulnak járatok onnan. Ha én egy összeesküvés elméletekben hívő bolond lennék, azt gondolnám, hogy szándékosan hagyják, hogy a járvány végezze a dolgát valamilyen eugenista terv égisze alatt. Persze tudjuk, hogy a WHO szeret minket és az emberiség érdekében teszi, amit tesz, így a feltételezés hibás lenne.

Inkább megyek és megnézem mit mond a Fox News vagy a CNN. Biztos lesz meccs is.

Előző posztKövetkező poszt

18 hozzászólás

 1. A hit juttatja el Isten erejét mindenhová, ahol éppen szükség van rá (Lukács 17,6).

 2. Wiking válaszára.
  Értem. Köszi a tanítást. Én maradok Jézusnál, mert ha ő nem akarja, hogy a fokhagyma hasson nem is fog.
  Isten áldjonI

 3. Jézus nevében imádkozott már valaki ezeknek a betegeknek a csodálatos gyógyulásáért? Az Úr hatalmat adott nekünk keresztényeknek, hogy kígyókon és skorpiókon tapossunk, az ellenség minden erején!!!! Imádkozzunk értük mi is! Én csütörtökön este ima csoportban leszek, mi biztosan közben fogunk járni értük!!! Az Úr ma is gyógyít!!! 🙂 áldott éjszakát kívánok mindenkinek!!!!

  1. M-Ágnes!
   Kétségtelen, h a hitböl mondott imának nagy ereje van, de antibiotikus hatása még bizonyításra vár!
   Szerintem hatékonyabb lenne, ha azokért imádkozni akik elödézték/idézik ezeket a szörnyüségeket!
   ” A szelídek örklik a földet, …. de a gonoszok kivágattatnak …és kiszaggattatnak abból!” Zs 37

   1. Győr környékén egy hívő buszvezetőnek vagy 30 ateistát kéne eljuttatni Isten nemlétét bizonyító konferenciára. Hegyvidékes, szerpentines úton halad a busz, mikor rendellenességet észlel a sofőr. Az első kanyart be veszi ugyan, de az egyenes úton elkezd gyorsulni a busz. Észreveszik az utasok is és kérdik a sofőrtől, hogy a lejtmenetben, szerpentint megközelítve miért nem fékez?
    “Azért, mert elromlott a fékem…” A “legélesebb agyú ateista” felugrik az ülésről és térdre esik.
    Értetlenül néz rá a többi, hogy ez mit is csinál … Gyorsan megkapják rá a választ is:
    Térdre! ima!

    Remélem Wiking a Te életedben is elkövetkezik az a pillanat, hogy szívből és nem színből lesz a “Térdre! ima!” állapota.

    1. Drága Wiking!
     Csukd be a szemed és idézd fel magadban, kérlek a Passió c. filmből azt a jelenetet, amikor Jézus töviskoszorúval a fején, egy farönkhöz láncolva a korbácsütéseket elszenvedi, először “simán” ostorozzák, majd olyan ostorra váltanak mely tele van kiálló hegyes “kampókkal”, amely minden egyes csapással a húsát is kitépi addig ütik így, amíg már szinte vértenger van körülötte… szerintem te vagy én a 3. után elvéreztünk volna, de, hogy a fájdalomba belehaltunk volna az tuti. Ezután még felvitte a Keresztet, felszögelték stb. Szerinted ezeket a sebeket miért szenvedte el? Miért nem “csak” simán feltámadt? Ezzel is bizonyította volna, hogy legyőzte a halált….
     Alább olvashatod miért szenvedte el ezeket a kínokat értünk:
     1. Ézs 53,5
     És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.
     2. 1Pt 2,24
     A ki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: a kinek sebeivel gyógyultatok meg.
     de: Mt 9,29

     Az antibiotikumoknak bizonyítottan van pusztító mellékhatása is. Jézusnak nincs…
     Szeretettel,
     Anikó

    2. Anikó!

     Antibiotikus hatás és (szintetikus)antibiotikum NEM UGYAN AZ! Kérettetik nem összekutyulni a fogalmakat! Köszi! 🙂
     Csak a pontosítás miatt : sok antibiotikus hatású növény létezik amit pl. naponta eszünk( ilyen a fokhagyma is!)
     De, az ima pszihotikus hatása is ma már egzakt módon mérhetö! Szóval higgy(imádkozz!) és egyél az egészségedért! 😀
     Áldás!

   2. Szia Wiiking!

    Olvasom a hozzászólásodat és 2 dolog jutott az eszembe. Nekünk nem emberekkel van tusakodásunk, hanem szellemi lényekkel, gonosz angyalokkal. A betegségeket is ők okozzák és azok az emberek, akik ezeket a vírusokat, bacikat kreálják szintén az ő befolyásuk alatt vannak. De nem tudom kik ők, ezért imádkozni a betegség ellen tudok. A másik dolog, amikor Jézust kereste egy római katonai vezető, mert beteg volt szolgája, hogy az Úr gyógyítsa meg. A katona azt mondta, elég, ha csak szólsz egy szót és a szolgám meggyógyul! Jézus azt mondta, legyen a te hited szerint! Az én hitem szerint továbbra is imádkozni fogok betegekért, mert én hiszek az ima erejében, már jó néhányszor megtapasztaltam. Próbáld meg te is a hitedet és imádkozz betegekért, emberekért!!!! 🙂
    üdvözöllek! Isten áldjon meg téged gazdagon az életed minden területén!!! Mágnes

    1. M-Ágnes!

     Tegyél a hited szerint!
     De, a naivságon túl kell lépni! Nem a középkorban élünk!
     Ugye nem hiszed, hogy a betegségek véletlenül törnek ki? AIDS, rák, H1N1 …, lépfene, és ki tudja még mi fene?
     Az aszpartám, KCl, Na-glutamát, Fluor, az E-sorozat, “védö(?)oltásoknak álcázott mérgek, kezelések, kísérletek, jól behatárolható csoport szándékos tevékenysége azok ellen akiért Krisztus meghalt! Szóval, nem csak higgy, de tudj is!

     Egyébiránt, ha olvastad a hsz-mat, akkor láthatod, hogy van bibliai alapja is a mondandómnak!

     U.i. Az ördögnek és démonainak vannak szolgái, … ismerd fel öket és védekezz ellenük! Ha, magadon segítesz, megsegít az Isten is! “Legyetek óvatosak/ravaszak, mint a kígyók, de szelídek mint a galambok!” – by Jézus.

     Egy kis segítség!
     http://www.youtube.com/watch?v=OWAcA3gQRB8
     http://www.youtube.com/watch?v=bzHhnGcoskU
     …szóval láss, ne csak nézz!
     Áldott napot

    2. Vállalkozóként elhiheted, nem vagyok naiv! Amikor megtértem, kértem az Urat, hogy “jó föld” legyek. Vállalom hogy gyermeki hitem van!!!!! 🙂 Egy igét ajánlanék a figyelmedbe Márk 11.24. “Azért mondom néktek: A mit könyörgéstekben kértek, higyjétek, hogy mindazt megnyeritek, és meglészen néktek.” shalom!!! 🙂 Legyen szép és áldott esté/d/tek!!! Mindjárt indulok az ima csoportba!!!!

 4. Az ebola – bár letalitása brutális – tnem igazán alkalmas nagyobb populációt érintő, globális járvány kiváltására.
  Leginkább testnedvekkel terjed, a cseppfertőzés kevésbé erőssége, ráadásul afrikában a “jellegzetes körülmények és szokások ” is nagyban segítik terjedését szemben a nyugati világgal ahol ezek a feltételek nem igazán állnak fenn.
  A feketehimlő (Poxvirus variolae) vírus sokkal inkább alkalmas egy “aratás” tipusú küldetés végrehajtására,
  főleg hogy lassan 40 éve nem immunizálnak ellene sehol.
  Valószínűbb tehát a variolae vírus, vagy annak valamely hibridjének bevetése.
  Mindazonáltal az ebolának van néhány gyanús momentuma.
  A mai napig – ha jól tudom legalábbis – nem ismert az eredeti vírushordozó, azaz a járványok közötti időszakban nem tudni hol a vírus, másrészt jellemzően kórházi körülmények között indul a járvány – azaz gyanús a kísérleti jelleg.
  A lefolyása elképesztően brutális – mintha egyenesen a pokolból jött volna – ezáltal alkalmas rettegéssel eltölteni a tömegeket, akik egy esetleges járvány esetén kérdés nélkül állnának sorba a felkínált – nyilván még pusztítóbb – védőoltásért.
  Még egy érdekesség, hogy a még élő beteg teste egy több napos hullára emlékeztet, illetve az agyi funkciók is egyre inkább prímitív szegmensre korlátozódnak – így bizonyos változatai alkalmassá tehetik a “zombi holocaust” jelenség előidézésére…

  “A beteg a fájdalomnak egyre kevésbé van tudatában, ahogy telik az idő, mert az agyi erek is elzáródnak. Az agykárosodás eltörli a személyiséget (deperszonalizáció). Az agy néhány helyen elfolyósodik, csak a primitív részei működnek (a beteg esetleg még tud járni)”

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Ebola

  1. Zombi járványra vannak a klasszikus paraméterekre még jobban emlékeztető tüneteket produkáló vírusok, pl a Kuru. Creuzfeld-Jacob szindrómát okoz, az első időszakban mozgáskoordináció, remegés, hisztéria és elbutulás (=elállatiasodás) jellemzi, a második szakasz a mozgásképtelenség, az utolsóban légzésbénulás.
   Bár inkubációja és lefolyása igen lassú, tervezett mutációkkal egy sokkal gyorsabb lefolyású törzset is létre lehet hozni.
   Hasonló ehhez pl a veszettség vírusa, ami megfelelő mutációval a 28 nappal később Düh-kórjára jellemző járványt okozhat.

   Persze tény, hogy egy Ebola sem szívmelengető…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend