Idők jelei

Kijárási tilalom kiskorúaknak

curfewForrás: Infowars.com

Amellett, hogy este kilenc után kiskorúaknak tilos az utcán tartózkodni, Baltimore városa iskolai kijárási tilalmat készül bevezetni reggel 7:30 és délután 3 óra között.

A városi tanács által egyhangúlag elfogadott törvényt Brandon Scott, a tanács tagja a következőképpen értékelte:

?Azért hoztuk meg ezt a döntést, mert az iskola szempontjából így ésszerű,? mondta. ?Ha azt akarjuk, hogy a fiatalok készen álljanak az iskolára reggel fél hét, hét körül, akkor ne legyenek az utcán este 11-kor.?

A tilalmat megszegők szülei 500 dollárra büntethetők, illetve a büntetés elkerülhető, ha a szülő hajlandó helyette állami tanácsadáson részt venni. A törvényt megszegő, az utcán összeszedett gyerekeket a rendőrjárőrök ?ifjúsági kapcsolatközpontokba szállítják,? jelentette az ABC News Baltimore-i tudósítója.

?A törvény felhatalmazza a rendőröket, hogy bármelyik fiatal külsejű járókelőt megállítsa az utcán igazoltatásra és kérdéseket tegyen fel neki esti programjával kapcsolatban. Nemcsak azok lesznek érintettek, akikre a törvény vonatkozik, hanem minden nagykorú fiatal is,? nyilatkozta Sonia Kumar, az ACLU jogásza.

?A fiatalok kijárásának korlátozása egy cseppet sem fog segíteni a közösségnek, a családoknak vagy a fiatalok számára indított szolgálatoknak.?

A szervezet egyébként maga javasolt állami beavatkozást a fiatalok szociális problémáinak kezelésére.

A törvény betartatása a rendőrség szerint lehetetlen. ?Ehhez nagyon sok emberre lenne szükség. A rendőröknek kötelessége lenne vigyázni a begyűjtött fiatalokra, amíg nem találnak valakit, akinek átadhatják őket,? magyarázta egy rendőrségi szakértő.

Egyre több amerikai állam és város tervezi hasonló törvények bevezetését a nagyszámú felügyelet nélküli és rendbontó gyerek miatt.

Előző posztKövetkező poszt

3 hozzászólás

 1. Egyre több amerikai állam tervezi? Ez nevetséges. De nevetséges még hazámban is, és szomorú, hogy egyáltalán ilyesmiről beszélni szükséges és még rendeleteket is szükséges állítani.

  Az élet, a család fogalma épp azt kellene, hogy jelentse, hogy a szülők a gyermek születéstől kezdve nevelik az utódaikat.. s ebbe beletartozik a féltés, az óvása is a gyermeknek amely épp azzal jár, hogy meghatározzák a gyermek szabadságának mértékét, határait, hogy mit szabad és meddig szabad elmennie egy gyermeknek különösen már kis-kamaszkortól kezdve..Ha ezt a szülpk elmulasszák, akkor alkalmatlanok a szülői feladatra, vagy is nem a gyermek a hibás ilyen vonatkozásban és nem őket kell büntetni, hanem a szülőket erre oktatni, figyelmeztetni, majd a nem betartás esetén büntetni.

  Épp így lenne szükség arra is hogy a fiatal párok csak akkor váljanak szülővé, ha már alkalmasak reá, mert megtanulták vagy otthon vagy mások segítségével, hogy miképp kell szülőnek lenni, gyermeket nevelni, illetve gyermeket fegyelmezni.

  Ez azért is lenne a legfontosabb,mert túl sok a családon belüli agresszió amely eltorzítja a felnövekvő fiatal személyiségét.

  Na persze, hiába hoznak bármiféle szigorítani kívánó rendeletet, ha maga az államok nem biztosítanak minden embernek, és minden családnak biztos megélhetést,mert a szükség, a szegénység, ami még rosszabb a nyomor az a legjobb családban is feszültséget okoz, idegessé, depresszióssá, agresszíva teszi a egyébként jó szülőket is. S az ilyen családi légkörből automatikusan kimenekül egy fiatal, ha pedig anyagilag is szükséget szenvedett, akkor maga a társadalom neveli ki a következő bűnözők alkotta generációkat– a testrabszolgákat a rablókat, az aljas, lelketlen szociopatákat..

  Miképp akar maga az állam rendeleteket alkotni ha Ő maga nem tartja be az Isten által adott törvényeket. Micsoda szemét emberi világ az amely kirakatokba állítja a fiatal nőket testrabszolgaként, vagy épp az utcára kényszeríti őket de még a szórakozó helyek se tisztábbak amikor a legtöbb helyen lemeztelenített nők vonaglanak mocskos kéjre vágyó férfiak előtt pár fillérért és ez van az egész világon ez a mocsok. És nálunk is ismét szokássá lett, ugyan akkor az állam, mint valami strici, nyújtja a markát a részesedéséért amit a prostituáltaknak kell fizetni adónak csúfolt formában!

  És most megbocsássatok, de undorodom attól amivé az emberi faj egyre inkább válik különösen, hogy belenyugszanak a népek ebbe az alantas életbe az egész világon ahelyett hogy Mindenhol kisepernék és kifertőtlenítenék az elefántcsont tornyokat” kiűzve onnan a hazug politikusokat és milliárdosokat és mindet egy kőbányába száműzni robotolni. Mert amióta világ a világ, az emberiség azért vált egyre rosszabbá, mert rákényszerítették őket mind arra, amely meggátolta az isteni lénnyé való felemelkedését. S ezt örökítik át az utódaikba is sajnos.

  1. Kedves Viktória!

   – Tökéletesen igazad van abban, hogy az országok államai (mondjam úgy, hogy kényszerítik?) rá az emberekre az “elkorcsosodott” életvitelt.
   A legszomorúbb az, hogy az emberek nem veszik észre, hogy a jogalkotással rendelkező vezetőik egyik kezükkel “meggyújtják a tüzet” a másikkal “úgy csinálnak, mintha … oltanák”.
   Amíg az emberek elhiszik a látszólagos “tűz oltást” addig hisznek …, – sajnos az államnak …

   – Visszatérve a “kényszerítés” fogalmára:
   Ha az emberek többsége elfogadná Istent, a törvényeit, közte azt is, hogy “inkább Istennek kell engedelmeskedni, mintsem embereknek” – akkor nem lehetne “kényszeríteni” őket.
   Mondjuk meg nyíltan, mind ezek az élethelyzetek (melyek kihatnak utódainkra is) a mi kollektív bűnünk következménye, – az Istennek való engedetlenségünk által.

   Szeretettel: Erika

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend