Lázongó világ

Ukrajna háborúra készül, Soros szerint ez rossz lépés

russia-ukraine-war-660x330A jelenlegi ukrán vezetés nem fogadja el a krími referendum eredményét és nem hajlandó kivonni csapatait a félszigetről. Ehelyett inkább háborúra készül. ?A Krím a mi területünk és az is marad,? mondta Ihor Tenyuh védelmi miniszter az ukrán Krízisközpontban tett nyilatkozatban. ?Az ukrán erők maradnak [a Krím félszigeten], amíg valamennyi feladatukkal nem végeznek.?

Az amerikai kedvenc Vitali Klitschko is megerősítette, hogy a csapatok maradnak, egy március 16-án elfogadott és március 21-ig tartó átmeneti békemegállapodásra hivatkozva, ami szerint az ukrán katonák szabadon mozoghatnak a félszigeten. Tenyuh szerint az oroszok eddig tiszteletben tartották ezt a megállapodást. Az ukránok pedig arra használták, hogy csapatokat küldjenek a területre.

Olekszandr Turcsinov jelenlegi ukrán elnök elmondta, hogy országa mindent megtesz a háború elkerülésére, de kijelentette, hogy ?a háborús veszély valóságos? Megerősítjük védelmi képességeinket. Ukrajna készen áll, hogy megvédje területét.?

Az ukrán parlament, a Rada 6,7 milliárd hrivnyát (600 millió dollár) irányzott elő az ország katonai erőinek megerősítésére és mobilizálására egy esetleges háborúra való felkészülés részeként. A KyivPost-nak nyilatkozva Tenyuh azt mondta, hogy a mobilizáció célja a teljes katonai felkészülés.

?A hadseregünknek készen kell állnia a harcra,? nyilatkozta Pavlo Petrenko, jelenlegi ukrán igazságügy miniszter. A szükséges pénz biztosítása mellett a kormány 40.000 tartalékost is behívott.

?Ez a mi földünk,? mondta Arszenyij Jatsenyuk jelenlegi miniszterelnök egy korábbi beszédben. ?Az apáink és nagyapáink a vérüket adták ezért a földért és mi egyetlen centiméter ukrán földet sem adunk át. Hadd tudja ezt meg Oroszország és annak elnöke.?

Vasárnap pedig arról beszélt, hogy a krími szeparatistákat törvény elé fogják állítani.

John McCain, aki szombaton Ukrajnában járt, arra szólította fel Barack Obamát, hogy lássák el fegyverrel az országot. ?Csupán néhány ezer katonájuk van, így elsöprő túlerővel állnak szemben Oroszországgal, ha tényleg harcra kerülne sor. Az egyik legsürgetőbb kérésük, hogy lássuk el őket fegyverekkel,? mondta McCain. ?Én sürgetni fogom a kormányunkat, hogy ezt a szállítmányt minél előbb eszközöljük ki.?

Megszólalt a kérdésben Soros György is. Az index.hu a Daily Beast-et idézve arról ír, hogy Európának úgy kellene segítséget nyújtania Ukrajnának, hogy közben az orosz érdekeket se sértse. Ezzel a véleményével amúgy nincs egyedül. Bár inkább burkoltan, de Angela Merkel nyilatkozatából is az aggodalom hangja érződött, amikor azt mondta, hogy ?Oroszország rákényszerít minket ezekre a lépésekre a krími szavazással.? Oroszország pedig lehet, hogy kényszerítve érzi majd magát, ha nem is arra, hogy elzárja a gázcsapokat, de mondjuk néhány tucat százalékkal megemelje az árakat.

Soros György pedig természetesen jó alkalmat lát a helyzetben a Világrend továbbépítésére:

Az ukrán válságnak arra kellene ráébresztenie az uniót, hogy tovább kell erősítenünk az integrációt. Ha már reagálunk, fontos, hogy azt a megfelelő módon tegyük: és ez nem feltétlenül szankciók kivetését jelenti Oroszországra, hanem sokkal inkább az Ukrajnának nyújtott valós pénzügyi és technikai segítséget, olyasmit, mint a Marshall-terv európai változata.

Oroszország egy egyre növekvő fenyegetés az unióra nézve, de én hiszek abban, hogy ez össze is kovácsolhat bennünket.

Források: infowars.com, zerohedge.com, index.hu

Előző posztKövetkező poszt

3 hozzászólás

  1. A szovjetunió felbomlása után az atlanti erők kikényszerítették Oroszország feldarabolását, oroszok millió, ősi földjeiken kerültek kreált műállamok fennhatósága alá. A jelenlegi térkép azokat az erőviszonyokat jellemzi.
    Az újra rendeződés, az erőviszonyok megváltozását mutatja.
    Van abban valami abszurd, mikor erővel kikényszerített szerződésekre, nemzetközi jogokra hivatkoznak vagy mikor 97%-os nép akaratot a “demokrácia (nép uralom)” zászlósa pár senki által nem választott, puccsista báb miatt illegitimnek tekint.

  2. Ha ez az ukránok földje miért nem lakik ott egy ukrán sem? Arszenyij Jatsenyuk egy amerikai nyalógép.

    1. Ismerek egy történetet.
      Volt egykor egy ember, aki Istennek hitte magát. Mivel meg volt mindene, már csak a hatalom kellett neki. Miután csodát mutatott az embereknek a napfogyatkozással, mindenki Istenként tekintett rá, aki elzavarta a kígyóistent áldozatával.
      Tehát, mai értelemben vett jelenség ez. Takard el a bábuk szemét, és vedd le a szemkötést róluk egy megdöbbentő történettel egybezárva. A bábuk csak magát a történetet fogják érzékelni, és saját magukat becsapják, de tudják, hogy minden hatalom egyforma a világban.
      Dicsértessék a Jézus Krisztust.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend