Gazdasági válság

A készülő vihar

“Jó hírem van Kapitány úr! A gazdasági vihar elmúlt!”

Forrás: zerohedge.com

A látványosan megbukott intézkedések ismétlése nem fogja megmenteni a helyzetet, mert a keletkező fantom biztosítékok és eszközlufik mennyisége a rendszer teljes összeomlásához vezetne.

Gyülekeznek a pénzügyi viharfelhők. Bár az állami propaganda kilábalást, növekvő bevételeket és kék eget jósol, a tényszerű bizonyítékok ellentmondanak ennek a derülátó előrejelzésnek. A pénzügyi és gazdasági mozgások belső mérőszámai egyre gyengébbek az egész világon, mivel a bajokra adott állami-központi banki megoldások (a hitelállomány rendkívüli mértékű növelése, a deficit kiadások, tőkeáttétel, stb.) nem tudják kezelni a 2008-as globális válság hatásait.

A 2008-as válság kezelésének hiánya már önmagában is katasztrofális, azonban a status quo még rontott is a helyzeten a sikertelen műveletek többszöri ismétlésével, amelyek során növelte a hitelállományt, rossz célokra utalta ki a ?rendelkezésre álló? pénzeket és egy homályos, árnyék-bankrendszert hozott létre, amelyben a kockázatokat és az eszközöket szisztematikusan félreértékelik, hogy a haszon a tőkések, bankárok és politikai segítőik zsebében kössön ki.

A szélsőségek elkerülhetetlenül összeomláshoz vezetnek, de még a legtorzultabb rendszer is rendelkezik valamilyen visszajelző mechanizmussal, ami némiképp csökkenti a katasztrófa felé lökő lendületet. Ahogy a test megpróbál védekezni az egészségtelen, túl zsíros táplálkozás hatásaival szemben, a jelenlegi torzult pénzügyi és politikai rendszerben is maradt valamicske a régi visszajelző és kockázatkezelő mechanizmusból.

Ezek az interaktív erők lehetetlenné teszik, hogy megjósoljuk az összeomlás idejét, de ettől a rendszerösszeomlás még elkerülhetetlen maradt. Nem lehet tudni, hogy egy súlyosan elhízott, gyorséttermi szeméten élő ember szíve pontosan mikor adja fel a szolgálatot, de az biztos, hogy minden egyes nap elteltével romlanak túlélési esélyei.

A látványosan elbukott intézkedések ismétlése (új lufik létrehozása a mennyiségi monetáris enyhítésekkel, a sok ezer oldalnyi új szabályozás bevezetése, stb.) olyan, mintha elhízott, a mozgástól elszokott emberünket elküldenénk futni egy meredek hegyi ösvényen.

Sajnos azonban ezen a ponton a pénzrendszer megtisztítása a rossz adósságtól és fantom biztosítékoktól is csak részben javítaná a status quo helyzetét, mert nemcsak a pénzrendszerrel van baj: a fejlett világ gazdasági alapját adó hitelalapú fogyasztói társadalom éppen annyira csődbe jutott és romlott, mint a rendszer, ami működésben tartja.

A gazdasági végjátékra adott állami válasz a személytelenített juttatásokban merül ki. Amikor a kiváltságos szektor veszélybe kerül a piacon, az állam kartell-kapitalizmust léptet életbe, amivel a preferált cégeket gazdagítja az állampolgárok rovására. Amikor a kartell-állami gazdaság már nem tud fizetőképes munkahelyeket teremteni, az állam szociális juttatásokat utal ki, más szóval fizet az embereknek, hogy otthon maradjanak, és kedvük szerint töltsék el idejüket.

Ez üzleti szinten tönkreteszi a vállalkozás szabadságát és lehetetlenné teszi, hogy az egyén és a társadalom érdemben és értelmes módon tegyen valamit a közösség, a család vagy akár szakmája javára.

A status quo nem csupán pénzügyileg, hanem morálisan és intellektuálisan is csődbe jutott.

A vezetés semmilyen épkézláb ötlettel nem tud előállni a pénznyomtatáson, az államhatalom kiterjesztésén és a jövő generációitól kölcsönvett pénzből fizetett szociális juttatások növelésén kívül.

Vajon merész lenne azt jósolni, hogy elhízott, elgyengült emberünk nem lesz képes felmenni a második dombra, ha már az elsőnél elvérzett? És akkor a harmadik vagy negyedik emelkedőről még nem is beszéltünk.

A 2008-as szívrohamra a status quo olyan intézkedésekkel reagált, amelyek korábban már elbuktak. A sok ezermilliárd dollár, euró, jen, yüan vagy quatloo éppen annyira volt képes újraéleszteni a globális pénzrendszert, mint ahogy a nitroglicerin képes meggyógyítani egy halálos beteget.

A következő globális pénzvihar mát látható a horizonton. Az intellektuális, erkölcsi és pénzügyi csőd kéz a kézben járnak. Nem egyetlen vihar készülődik, hanem három, és mindegyik erősíti a másik kettőt.

[divider_1px_bg]

?Zavartalanul eljut a leggazdagabb tartományba is, és olyat tesz, amilyet sem elődei, sem ősei nem tettek. Prédát, zsákmányt és kincseket osztogat híveinek.? Dániel 11:24

Előző posztKövetkező poszt

23 hozzászólás

 1. …és akkor ki lesz hirdetve, hogy : – A földön kivülrol jöttünk, mesterségünk cimere: becsülettel szerzett pénzeket es mindenféle javakat osztogatunk, valamint “békét es biztonsagot” igérünk minden, bennünket szereto hiveinknek! “Az egész föld (pedig) bamulva ment a fenevad utan, leborulva imadta a sarkanyt, mert az adta a fennhatosagot a fenevadnak. De imadtak a fenevadat is es ezt mondtak: “Ki hasonlo a fenevadhoz, es ki képes megharcolni vele?” (Jel 13:4).

  1. Igaz, Ria!

   Hozzatennem, hogy ki (mi) mas lenne kepes egyseges globalis vallast teremteni a Foldon, mint a megjeleno nephilimek?
   Ha eljonnek ujra, akkor a “tudomany” teljes eszkoztaraval mellettuk fog kiallni. Az ellenkezok pedig eretnekke valnak.
   Simple.
   Szep napot odaat. ;D

   UI: Ohh…
   Megegy dolgot eszrevettem manapsag.
   A vilag 2 reszre oszlik. Birodalom partiakra (erosodo allamhatalom, a’la Obama), es Koztarsasag partiakra (We, the People, a’la Ron Paul es tea party). Itthon sincs maskent egyebkent (eros “birodalmi” kormanyzas Orbantol, es “koztarsasag parti” politika Gyurcsanytol). Ez robbanashoz fog vezetni.
   Star Wars is a prediction. (Jah, a filmben is a fekete ficko volt aki jobol gonossza valt, es felboritotta az egyensuly, Nomeg letrehozta a Birodalmat.)
   Cool

   1. Koszi Sharky a mai napra valo jokivansagod, ami a legjobbkor jött, mert éppen még sokkban vagyok egy egér miatt.:) Ja … képzeld… Kb egy oraval ezelott elszaladt elottem egy, amikor ki kellett mennem a garazsba (aminek az ajtaja a lakasbol nyilik), igy most szobafogsagra vagyok itélve, amig a férfiak haza nem jönnek…, mert en ki nem megyek addig a hazbol, az biztos.:) Egy krokitol nem félek annyira, mint az egértol… es még visitani sem mertem gondolva, hogy attol megijed, es még ram ront ijedtében. 🙂
    Na jo, szoval két part… Varjal! Mi van? A nephilimek esznek egeret ugye?… akkor nem lenne gond, ha megjelennek. 🙂

    Na akkor, most komolyra: Az teljesen egyértelmu, hogy a szinpadra lépok mind nephilim sarjadékok lesznek, hiszen mar most azok, es logikus, hogy a “tudomany” teljes sponsorsaga alatt fognak mukodni. Szamomra pedig total mindegy, hogy minek lesz kikialtva az ellentabor, mert én abban hiszek, hogy a Menyasszony, addigra mar nem lesz a földön. Es tudod, hogy miért nem? Azért, mert a 70. danieli 7 év nem kezdodhet el, amig mi itt vagyunk.

    A vilag pedig csak szeretne két részre oszlani ( Sarah Palin – ék is nagyon ezen vannak), de mivel nephilimék célja az egységes Vilagkormany (es sajnos naluk a hatalom), be lesznek olvasztva ebbe elobb vagy utobb. Ugyanigy a magyarorszagi is, de addig is jobban jarnanak, ha Orbant valasztanak ujra. A Star Wars példaja elég szép akkor igaz?

    Sharky, nem szandékozol mar egyaltalan visszajönni? Pedig valamikor azt terveztem, hogy egyszer még együtt üljük meg a Thanksgiving-et … 🙂

    1. Szia Ria!
     Te miből gondolod, hogy lesz pre tribulation rapture? Minden ember próbára lesz téve és itt leszünk az antikrisztus uralkodása alatt egész végig 😀 Szegény amerikai keresztények készültek páran, mert azt hitték most lesz októberben, sajnos nem jött össze 😀 éppen ezen az oldalon van egy cikk ami erről szól, hogy az “otthagyottak” olvasd el!
     Szia.

    2. En abbol gondolom David, amit a Biblia ir errol. Ehhez pedig nem kell mast tudni, mint Isten üdvtervét ugy a zsidokkal, mint a poganyokkal (nemzetekkel). Olvasd el az Oszövetséget, es te is megtudhatod ezt, – minden tovabbit pedig az Ujszövetségbol.
     Milyen érdekes, hogy én, aki itt élek Amerikaban, egy hangot nem tudok arrol, amirol te beszélsz… Ugyanez a helyzet mas itteni eseményekkel kapcsolatosan is legnagyobb %-ban.

    3. Udv Ria!
     Kedves vagy, hogy invitalsz. Lehet, hogy majd egyszer elek vele.
     Most egyelore nem latom a visszateres datumat. De ez valtozhat a kovetkezo honapokban.
     Ugy lesz, ahogy lennie kell.
     Koszonettel,
     Sharky

    4. Nagyon szivesen Sharky, es csak szolok, hogy irtam neked e-mailt… amiben kérdezem, hogy a pulykanak melyik részét szereted. 😀 (Na jo, ez csak vicc, de nézd majd meg a postadat.)

     Szia.

  2. Igen, Ria, megyünk a Vőlegényhez! A kérdés csak az: mikor?
   Ahogy később írod, a Biblia teljesen világosan ír erről, érdemes elolvasni (aki még nem tette). Tudom, a férfiaknak talán fura, hogy a Gyülekezet részeként ők is Jézus menyasszonyai.

   1. Oooh szegény (hivo) férfiak 🙁 … menyasszonyi titulust kellett kapniuk… én se nagyon örülnék ennek, ha férfi volnék 🙂 ( mindig a nok jarnak jol. ) 🙂 Na, de megszoktak ok mar ezt, raadasul értik ok, hogy mirol is van itt szo. Kb arrol, amirol a Hoseas 2: 15-ben olvashatunk: ” Es azon a napon, ezt mondja az Ur, igy fogsz engem hivni: En férjem, és nem hivsz engem többé igy: Baalom.”

    Különben pedig hol irtam én ilyet: “…a Biblia teljesen világosan ír erről, érdemes elolvasni (aki még nem tette)” ? Ezalatt a “mikor” idopontot érted Eva, vagy egyéb mast?

    Az elragadtatas témajarol pedig Aaronnal volt egy beszélgetésem 2012 dec. 16-17-ig, ha valakit érdekelne, itt elolvashatja:

    http://idokjelei.hu/2012/12/nightlight-radio-a-nagy-megtevesztes/

  3. Jut eszembe!
   Nagy a hallgatas az ISON ustokos korul.
   Emlekszem amikor a Haley jott, akkor hetekkel-honapokkal elotte bent volt a hiradoban, napi rendszeresseggel.
   Az ISON-t elvileg 2-3 het mulva mar szabad szemmel is lathatjuk.
   Megis sehol semmi hir.
   Vagy csak en vagyok lemaradva valamirol???

   1. Nekünk hivoknek miért kellene anyira tudnunk errol az un. ISON-rol Sharky? Különben is varjon még az az (vagy akarmilyen) üstökös valami betörésekkel, mert még sok, Istenhez meg nem tért ismerosom van. 🙂

    Amitol pedig igazan félniük kell a majdani földön éloknek, az ez lesz:
    “A harmadik angyal is trombitalt, és az égbol egy nagy égo csillag hullott le, mint egy lampas, és raesett a folyok harmadara, es a vizek forrasaira. A csillag neve pedig Üröm, és ürömmé lett a vizek harmada, és sok ember meghalt a vizektol, mert azok keseruvé valtak.(Jel 8:10).

    1. “testvéreitek is örülhessenek, amikor nekik is megmutatom Létezésem bizonyítékát.”

     Szegény isten, mit össze nem erőlködik, hogy sikerüljön neki bebizonyítani az emberiségnek a létét.

    2. Nem tudom miert kellene tudnunk rola.
     Sokan kulonleges jelentoseget adnak az ustokosoknek. Es ahoz kepest hallgatas van. Nekem csak ez tunt fel.
     Node nem akarok nagyon belemenni a temaba, mert nem vagyok szakertoje a csillagaszatnak.

     Ma azonban egy erdekes fenykepre leltem.
     Kis szocialista mintavarosunk ujratoltve:

     http://kepfeltoltes.hu/131111/szazhalombatta_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

     Mas is latja benne amit en?? 😀

    3. Na, még egy Makovecz “remekmu” , – mint az isteni vilagba feltoro kozmikus ember képlete, az antropozofus Rudolf Steiner nyoman…bravo! :-/

    4. Sharky! A http://csillagaszat.hu oldalon olvashatsz az üstökösökről. Nem véletlenül írtam többes számot, itt van a közelünkben még a Lovejoy-üstökös |, a Linear üstökös, a 2pEncke és persze az Ison is.

    5. Udv Ria!

     En erre gondoltam:

     http://ageoftruth.dk/wp-content/uploads/2012/07/Illuminati-dollar_tower1.jpg

     Erdekes, hogy a templomon a kozeppontban egy nap-szimbolum talalhato:

     http://nagyvofely.hu/img/tp/8/860o.jpg

     Egyben ez a “mindent lato szem” is, ha a teret megfelelo szogbol nezed.
     A szabadkomuvesseg es az illuminati koztunk el. Es ne legyen ketsegunk, hogy a fontos dontesekben es tortenesekben mindenhol ott a kezuk, meg helyi es varosi szinteken is.

     Es ha ugyan felig-meddig burkoltan, de azert – mint a fenti kep is mutatja – eszrevehetoen ott van a vilag (es kozvetlen kornyezetunk) iranyitasaban a luciferianizmus. Akkor jobb ha kihuzzuk a fejunket a homokbol, es elfogadjuk, hogy a vilag igy mukodik. Es ha ennyire nyilvanvaloan van rossz oldal, akkor kell lennie jo oldalnak is…

    6. Udvözöllek én is Sharky, 🙂

     Es hat azt gondoltam, hogy te mar tudod, hogy szamomra is egyértelmu az, hogy mindkét dolog (a templom épülete es ami az egy dollaroson lathato) ugyanazt szimbolizalja, ezért az elozo valaszomban én mar tovabb léptem par lépéssel, amikor mar az ezek mögött megbujo luciferista törekvésekre akartam ramutatni.
     A homokbol pedig a hitetlen vilagnak kellene kihuzniuk a fejüket, es végre odafigyelniük rank, akik vilagossa akarjuk tenni szamukra, hogy e földi vilagot egy hatalmas gonosz szellemi lény iranyitja, és ami az oket szorongato minden probléma gyökere, ugyanakkor igen, megmutatni nekik a “jo oldalt”, vagyis azt az eredendo es valtozhatatlan, mindenek felett allo Szellem Személyt, aki az O végtelen kegyelmében elküldte az O szent Fiat, hogy az ember nem maradjon a Satan hatalma alatt, es ezaltal örökre elveszett. A mi dolgunk pedig mindezen feladatunk mellett, mar csak varni a végkifejletre.:)

     (Ja, es köszi nagyon toled is, ezek szerint, itt sem véletlenül vagyok.):)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend