Nagytestvér

Következő lépés: Az ?intoleráns? EU állampolgárok megfigyelése

Forrás: gatestoneinstitute.org

Miközben az európai vezetők nem győzik kifejezni felháborodásukat az amerikai megfigyelési botrány Európára vonatkozó részleteivel kapcsolatban, az Európai Parlament egy olyan törvényjavaslat elfogadtatásán dolgozik, ami minden ?intoleranciával? gyanúsított uniós állampolgár közvetlen megfigyelését írná elő.

Ellenzői szerint a törvény ? aminek célja, hogy mind a 28 EU tagállam saját ?kormányzati egységet? állítson fel a véleménybírák által intoleránsnak vélt egyének vagy csoportok megfigyelésére ? a szólás szabadságának példanélküli korlátozását jelentené egy olyan kontinensen, ahol az állampolgárokat már most is rendszeresen büntetik a ?helytelen? vélemények kifejezése miatt.

A Tolerancia Támogatását célzó Nemzeti Törvény Európai Szerkezete elnevezésű törvényjavaslatot nemrég nyújtották be az Európai Parlament Polgárjogi, Igazságügyi és Belügyi Bizottságához.

A javaslatot a Tolerancia és Megbékélés Európai Bizottsága (ETCR) nevű, 2008-ban a korábbi lengyel elnök, Alexszander Kwasniewski és az Európai Zsidó Kongresszus elnöke, Moshe Kantor által alapított nem kormányzati szervezet készítette.

A szervezet 2008-ban nyújtotta be első javaslatát az egész Európára vonatkozó tolerancia törvény elfogadására, a Kristályéjszaka, a németországi holokauszt első erőszakos eseményének 70. évfordulójának tiszteletére.

Az öt éves lobbi tevékenységet követően az EU mára kezdi komolyan venni a javaslatot, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy szeptember 17-én a szervezet 45 percben prezentálhatta javaslatát az EU Polgárjogi bizottsága előtt.

A ?Tolerancia Mintatörvényként? is ismert javaslatot az EU ?Egyenlő Bánásmód Direktívájának? (ETD) részeként prezentálták, ami az élet szinte minden területére kiterjesztené a diszkriminációt.

Az ETD bírálói szerint a direktíva az ?egyenlő bánásmód? teljesen téves eszméjét erőltetné a lakosságra, azzal a céllal, hogy felülről irányítsa az emberek közötti kapcsolatokat, durván megsértve ezzel az egyének önrendelkezési jogát.

A European Dignity Watch, egy brüsszeli polgárjogi szervezet szerint:

?Az egyén személyes erkölcsi nézetei szerinti együttműködési szabadság és a mozgásszabadság eszméi kerültek veszélybe az ?egyenlőségnek? ezzel az újonnan kialakított koncepciójával. Ez a koncepció aláásná az európaiak szabadságát és önrendelkezési jogát, magánéletünket bürokraták irányítása alá vonná és jogbizonytalanságban tartaná.

Az állampolgárok társadalmi viselkedésének állami irányításáról van szó. Ezek a tendenciák régmúlt korok diktatúráira emlékeztetnek, és példanélküli támadást jelentenek az emberi jogok ellen.?

Az ETD tágabb kontextusán belül az ECTR javaslat rendkívül merész, ugyanakkor terminológiája annyira homályos, hogy elfogadása esetén megnyitná Pandora szelencéjét a visszaélések előtt és kimondhatjuk, hogy akár véget vethet a szólás szabadságának Európában.

A tervezet 1. paragrafusának (d) pontja például leírja, hogy a ?tolerancia egy elkülöníthető identitású csoport önkifejezésének, fennmaradásának és fejlődésének tisztelete és elfogadása.? A 2. paragrafus (d) pontja pedig kifejti, hogy  törvény célja ?elítélni az előítéleteken, vakbuzgóságon és elfogultságon alapuló intolerancia mindennemű kifejezését.?

A 2. paragrafusban olvasható magyarázat leírja, hogy ?a vallásos intolerancia magában foglalja az ?iszlamofóbiát?, azonban nem definiálja a fogalmat, amit a Muzulmán Testvériség talált ki még a 90-es években. Logikusan következtetve, így a 2. paragrafus feltételezhetően magában foglalná az iszlám és az iszlám saria törvények bírálatát, ami a muzulmán aktivista csoportok legfőbb célkitűzése volt az elmúlt két évtized során.

A dokumentum 4. (f) (i) pontja leírja, hogy ?nem szükséges tolerálni az intoleranciát.?

A 6. paragrafus pedig kijelenti, hogy ?a Tolerancia Támogatását célzó Nemzeti Törvény hatályba lépése önmagában nem elegendő, ha azt nem támogatja a bevezetésért és végrehajtásért felelős mechanizmus, hogy a törvény ne csupán papíron létezzen.?

Amennyiben a dokumentumot annak jelen formájában elfogadják, bizonyos emberek sértett érzéseinek orvoslása felülírná a szabad véleménynyilvánításhoz és a szólás szabadságához fűződő emberi jogokat.

Hétköznapi nyelvre fordítva, a definíciók és elképzelések, mint a ?tolerancia?, ?diszkrimináció?, ?sebezhetőség? vagy a ?hátrányos helyzet? rendkívül szubjektív meghatározása egy jogi kényszerzubbonyt hozna létre, ami utat nyitna az egyének és csoport elhallgattatásához használható új ?törvényi? eszközök előtt.

?A hitközösségek és iskolák, egyes vallások követői vagy akár hétköznapi szülők, akik szeretnék saját erkölcsi értékeiket átadni gyerekeiknek, mind az intolerancia gyanújába keveredhetnek,? írja a European Dignity Watch.

?Ennél is rosszabb. Amennyiben EU törvényként kerül elfogadásra, a nyelvezet miatt homályos vagy alaptalan vádak alapján is beperelhetnek valakit, aminek eredményeként csorbulhat vagy akár el is tűnhet a szólás szabadsága. Az egyének vagy csoportok öncenzúrát gyakorolnának, attól tartva, hogy nézeteik miatt bíróság elé citálhatják őket,? magyarázza a szervezet egy nyilatkozatban.

?A törvényjavaslat elfogadása és országos szintű bevezetése nemcsak egy jelentős hátralépés lenne, de olyan nemeztek feletti megfigyelést eredményezne, ami sötét kort jelent az európai demokráciának.?

Előző posztKövetkező poszt

17 hozzászólás

 1. Sziasztok!

  Alapjában véve, ahogy látom, nem kimondottan negatív céllal készült maga a tervezet. A gond az, hogy mivel szubjektív értelmet adva a dolgoknak, mindent be lehetne a hatálya alá sodorni, sok országban adhat jogot visszaélésekre. Például nálunk, ahol eleve sokat csorbult a demokrácia (mondhatni diktatórikus kormányzás van), és bár ilyen lépést nem mertek még megtenni, ha az EU hoz ilyen döntést, akkor simán megtehetik, van kire mutogatni, és természetesen azonnal indulhatnak a koncepciós perek, meg a még erősebb propaganda, ami pedig ugye a néphitetés eszköze….
  A zsidózást meg be lehetne már fejezni. El kell olvasni az egész cikket, és mindjárt kiderül, hogy egyik oka ennek a tervezetnek, hogy ne lehessen még egyszer olyan, ami a II. világháború alatt történt. (Megjegyzem, bármelyik nációval megtehetnék bármelyik országban. Mondjuk mit szólnátok hozzá, ha mondjuk a szerbek elkezdenék koncentrációs táborokba gyűjteni az ott élő magyarokat, mert éppen úgy tetszik nekik? Azt mondjátok lehetetlen? Hát semmi sem az, a gonoszság nem ismer határokat. Eredetileg ez ellen készült ez a tervezet, csak sajnos másra fogják felhasználni valószínűleg.)

  N.

  1. Gratulalok!

   Miattad mar nem kell ilyen torvenyeket hozni, az “agymosoas” sikeres volt. 😀

   1. Erre számítottam pont. 🙂
    Aki nem ért veled egyet, az agymosott.
    Esetleg elmondanád, hogy mivel mosták át az agyam éppen? 🙂

    1. Erre csak annyit tudok reagálni, hogy ha nincs cáfolatod, akkor ne írogass. Ez nem szájkaratés oldal…
     Egyébkén igen, agymosott vagyok. Az Úr tisztára mosta azt a részemet is. 🙂

  2. >Alapjában véve, ahogy látom, nem kimondottan negatív céllal készült maga a tervezet.
   Biztos lehetsz benne, hogy azzal készült. Persze a negatív erők számára a negatív az tényleg pozitív. De a többségnek ez bizony egyértelműjelzés…

   > El kell olvasni az egész cikket, és mindjárt kiderül, hogy egyik oka ennek a tervezetnek, hogy
   >ne lehessen még egyszer olyan, ami a II. világháború alatt történt. (Megjegyzem, bármelyik
   >nációval megtehetnék bármelyik országban. Mondjuk mit szólnátok hozzá, ha mondjuk a >szerbek elkezdenék koncentrációs táborokba gyűjteni az ott élő magyarokat, mert éppen úgy
   Nagyon el vagy maradva, ha nem tudod, hogy bizony ezek a dolgok egytől egyig mind megtörténtek. És az ég egyadta világon semmi de semmi segítséget, kárpótlást és támogatást az uniónak mégcsak eszébe se jut érte adni az utódoknak és a túlélőknek.
   Az egész határon túli magyar kisebbséget gyakorlatilag most likvidálják, teljes eu-támogatottsággal. Naná, ahogy eddig, természetesen ez a törvénytervezet se az Ő bajaikat fogja megoldani, erre az életem is fel merném tenni, látatlanból!
   Magyarok százezreit, helyenként komplett falvakat és településeket irtottak ki Tito emberei. Romániában se volt jobb soha a helyzet és a szlovákok se remekeltek éppenséggel toleranciából az előző rendszerben. Ukrajnáról meg ne is beszéljünk…
   Ffényképek és szemtanúk ezreinek hiteles bizonyítékait söpörték és söprik a mai napig félre a nagy fene igazságszomjas unióban. Az EU teljes mellszélességgel helybenhagyta a Benes dekrétumokat, ami a magyarokat teszi kollektív bűnössé valamiben, amihez pedig vajmi kevés közük van, főleg a többi néphez viszonyítva, akik természtesen ártatlanok. A németeket is beleértve, akik rég túlnőttek ezeken a gonosz időkön.
   Mi, magyarok persze, hogy nem és ez a teljes “nyugat” szerint így van jól. Ráadásul ahhoz képest, amekkora vesztesség a Magyarokat érte az utóbbi évszézadban, -anélkül, hogy tagadnám a náci fajirtás tényét, vagy mértékét, , a zsidók sehol sincsenek a holokausztukkal, leszámítva persze a kisírt kárpótlási pénzeket… Igen, a zsidók jobban koncentrálva kapták a brutalitást, ez a kis nemzet pedig szépen elaprózva, mint I. dúlás, Kommün, Trianon, második dúlás, Don-kanyar, 40 és 50-es évek, gulágok, málenkij robot, kitelepítések, stb.
   A nagy és becsületes népeknek a mai napig fizetjük a jóvátételt a tetemes kamatokkal együtt, amit persze zsidó bankárok kamatoztatnak.
   Nekem ne nyafogjon valaki úgy, hogy halvány fogalma sincs a többi náció szenvedéseiről, miközben a sokadik alamizsnáért tartja a markát a sokadik képviselő szervezete, ott van a joint, a páholy, a rotary, meg a többi “cég” a háta mögött és emberei gyakjorlatilag minden kulcspozícióban ott vannak – persze, hogy ilyen barom tervezeteket s el-elsütögetnek, hátha egyszer majd úgyis lecsúszik az egyre agymosottabb emberek torkán.

   >tetszik nekik? Azt mondjátok lehetetlen? Hát semmi sem az, a gonoszság nem ismer határokat.
   Nem, bizony. Ez a kis ország és a határon túli magyarság ezt első kézből nagyon is jól tudja…
   Mint ahogy azt is, hogy amint elkezdenek “jogot védeni” azonnal a közösség nagy részének jogát tiporják. Nem jogvédelem ez kérem, hanem jogtiprás…

   >Eredetileg ez ellen készült ez a tervezet, csak sajnos másra fogják felhasználni valószínűleg.)

   Ara fogják használni, amivel csak velünk ki lehet baszni és arra, hogy egyre jobb helyzetbe hozzák saját embereiket. Nyilvánvaló, a vak is látja, mire megy ki a játék: totális diktatúrára.

   1. Kedves Norbert! Azt azért kétlem, hogy kizárólag a magyarság eltiprása a célja az egész világnak. 🙂
    Másrészt a második világháború alatt és után, kb. minden ország ugyanazt tette, a területein élő nemzeti-, vallási-, vagy politikai kisebbségekkel. A háború előtt és közben, ahol a nacionalizmus az egészségesnél erősebb volt, ott, a háború után pedig a kommunizmus előretörése miatt is, illetve politikai okokból végeztek népirtásokat Európa szerte… Ezekben mi sem voltuk kivételek. A horvát usztasák például 500000 szerbet mészároltak le, mert nem tértek át az ortodoxról a római katolikus hitre, az oroszok 14000 lengyel tisztet mészároltak le a katyn-i erdőben (persze több tízmillió áldozatot követelt a kommunizmus szovjet részről, ez csak egy esemény, amit kiemeltem), mert Sztálin szerint úgyis egy semmirevaló nép tagjai voltak, stb… Okot találni mindig lehet, ha akarnak. Ami a Benes dekrétumokat illeti, én is túlzónak tartom, hogy egy nemzetet hibáztatnak, míg másokat nem, ám Magyarország soha nem kért bocsánatot az elkövetett gaztettekért (mert igen, kár tagadni, mi is tettünk ezt-azt), míg például Németország megtette, és nem tagadják le, de nem is szívesen beszélnek róla… Sajnos itt az a fő hiba, hogy mivel egy államvezetés állt a dolgok mögött (mindegy melyik), ezért hibáztatnak egy egész államot. Általánosítás… Nem helyes, ám sajnos elég bevett szokás. Egy biztos, személy szerint sosem bántanék senkit a fentebb említett okokra hivatkozva, így számomra sértő, ha gyilkosnak neveznek. Ám vannak olyanok, akik most is megtennék, és közben ők is sértőnek érzik magukra a “gyilkos” jelzőt… És a lényeg, hogy mindegy mi az indok, hogy mások is megteszik a magyarokkal, stb… Ha mi is megtesszük, mivel leszünk különbek?

    1. Kedves Bodolör

     Az USA bocsánatot kért Japántó he? Már bocsánat , vagy a zsidók palesztináért?

     Dugulj el.l

 2. Be kell jelentkezni a témakör megválaszolásához.

  Megjegyzések le vannak zárva, de trackbacks és a pingbacks nyitva vannak.

  Thea! Ott sajnos nem tudok hozzászólni, mert semmi rubrika de még bejelentkezési, regisztrációs ív sincs vagy számomra láthatatlan..

  Látom a A végleges békemegállapodás 2014 tavaszáig létrejöhet posztból letiltottál, mert ott sem tudok hozzászólni, ezért ide válaszolok!

  1. Nem zártalak ki sehonnan, csupán lezártam a hozzászólásokat annál a cikknél, hogy a fórumban (klubban) folytatódhasson a téma, tehát ott már senki nem tud hozzászólni.
   A klub oldalon a regisztráció menüpontban (http://klub.idokjelei.hu/regisztracio/) vagy az oldalsáv tetején látható “felhasználói fiók létrehozása” linkre kattintva tudsz regisztrálni.

 3. Felháborító és az emberi intelligencia , a lelki és szellemi kiteljesülésünk megtorpedózása !!

  Egy óriási öngól a humánus toleranciának , ami súlyosan buta rövidlátásról árulkodik .

  Az aktuális humánum fejlesztése , fejlődése lehet a célja minden egyenlőségét féltő okos zsidó embernek ! A szellemiség visszaszorítása a palackba nem szolgálja céljaikat .

  ” Kiművelt emberfők tesznek csak nagy csodákat “

 4. A demokrácia alaptétele, hogy bármit mondhatsz, amíg papagájként ismételgeted a hivatalos véleményt.
  Ha mást mondasz, lecsap rád az inkvizíció.

  lásd pl. a holokauszt-tagadás-t

  1. Szabad országokban élnek az emberek, ennyi.
   Azt mondanak, amit szabad és azt tesznek, amit szabad. Sőt, lassan úgy gondolkodnak, ahogy szabad.

 5. “nem szükséges tolerálni az intoleranciát” – Ez önmaga farkába harapó kígyó. Ha pl. engem nem tolerál a törvényt végrehajtó hatóság, akkor nem sértem meg a törvényt, mikor én sem tolerálom az engem nem toleráló hatóságot. Bíró legyen a talpán aki a törvény alapján meg tudja mondani, hogy a hatóságnak, vagy a “civil elkövetőnek” van igaza. Hogy kit véd a törvény a szöveget tekintve. Mindkettőt, egyiket se?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend