Gazdasági válság

43 millió embernek nincs elég ennivalója Európában

A Vöröskereszt adatai szerint a pénzügyi válság hatására 43 millió embernek nincs elég ennivalója Európában, ami az elmúlt fél évszázad legsúlyosabb humanitárius válságának tekinthető.

Bekele Geleta, a Vöröskereszt Nemzetközi Szövetség és a Vörös Félhold Társaságok (IFRC) főtitkára csütörtökön nyújtotta be a gazdasági válság hatásairól szóló jelentését Genfben.

A jelentés rámutat, hogy hozzávetőleg 120 millió európait fenyeget az igazi szegénység kockázata és a pénzügyi problémák hatását továbbra is elszenvedő országokban ez még jó darabig tömegeket érint.

?Az emberek élete teljesen feje tetejére állt és az elszegényedés folyamatos. Milliók élnek egyik napról a másikra, megtakarítások, biztonsági tartalék nélkül,? mondja Geleta, hozzátéve, hogy ?Európa az elmúlt hat évtized legsúlyosabb humanitárius katasztrófáját éli.?

A felmérést a Vöröskereszt 22 különböző országban működő országos szervezetének bevonásával készítette, aminek eredményeként kiderült, hogy az euró válság miatt sokkal többen fordulnak segítségéért a szervezethez, legyen az anyagi, orvosi vagy egyéb jellegű mint korábbi években.

A jelentés szerint jelenleg 3,5 millió ember kap élelmiszersegélyt a szervezettől, ami 75 százalékos emelkedés a három évvel ezelőtti számokhoz képest.

?Bár megértjük, hogy a kormányok próbálják csökkenteni a kiadásokat, ugyanakkor nyomatékosan tanácsoljuk, hogy ezt ne a közegészségügyi és szociális támogatások csökkentésével tegyék, mert ez hosszú távon még sokba kerülhet az egyes országoknak,? figyelmeztetett Geleta.

A jelentésből az is kiderült, hogy a válság nemcsak az olyan országokat érint, mint például Lettország, ahol az élelmiszersegélyek megháromszorozódtak az elmúlt három évben, hanem gazdagabb országokat, például Franciaországot is.

2009 óta több mint 350.000 ember szegényedett el Franciaországban és a tendencia sajnos sok más európai országban is megfigyelhető, írja a jelentés.

A pénzügyi válság 2008 elején kezdődött Európában és a fizetésképtelenség jelenleg is számos országot fenyeget, köztük Görögországgal, Portugáliával, Olaszországgal, Írországgal és Spanyolországgal.

A II. Világháború befejezése óta első alkalommal a Vöröskereszt Nagy-Britanniában is elkezd ételt gyűjteni és osztani a rászorulóknak, mivel a szigetországban is jelentősen csökkentették a szociális támogatásokat és az ingyen konyháknál egyre hosszabb sorokban várakoznak az éhes emberek.

A helyzet romlása komoly megszorító intézkedések és gazdasági reformok bevezetésére kényszerítette az EU kormányait, amelyek széleskörű ellenállásba ütköztek több országban is.

Források:
PressTV.ir
Indendent.co.uk

Előző posztKövetkező poszt

4 hozzászólás

  1. Éljen a liberalizmus —- ez a gusztustalan szenny ami Európában erőltetve uralkodik! Nekünk sincs mit ennünk de adjunk milliárdos segélyeket a háborús országoknak Afrikában…Meg engedjük őket 10ezrével hetente be az Eu-ba kapjanak ingyen szállást,ételt,italt,segélyt…A magyar állampolgárt meg rakjuk az utcára mert tisztességes munkából nem tudja eldönteni hogy ételt vegyen,számlát vagy hitelt fizessen…Integráljuk őket(milliárdokért feleslegesen)Alakítsunk át még több keresztény templomot mecsetté…De ha mi mennénk oda lefejeznének minket…Mi éhezhetnénk felőlük meg ölhetnénk egymást…Dolgozzunk éhbérért hogy a cigány kapjon segélyt a politikus meg új palotát meg éljenezzük gyurcsányt meg a többi patkányt…Szopjuk le a zsidókat meg USA-t.És a magyar áldozatokkal mi van?Az őseinkkel?A történelmünkkel?Az nem érdekes mi?Hogy rohadjatok meg!!!!Adakozzunk az iszonyat gazdag holokamu múzeumnak 10 milliókat!Meg is érdemeljük mert hagyjuk ezt az egészet!Ha így haladunk kipusztulunk!Unió de jó…Az uniós árak már megvannak régen…Aki kimondja az igazat az bűnbakot keres meg rasszista náci….fújj de egy undorító,eltorzult elméje van nagyon sok embernek!!!(és még van pofájuk azt mondani hogy rasszista)Nem kell a másikat megölni de előbb a sajátod legyen meg biztosra!!!Külföldi termék olcsóbb mint a hazai…GRATULÁLOK!Külföldi cégeknek adókedvezmény!GRATULÁLOK!!!Nem éri meg itthon termelni az adók és a ocsmány szabályok miatt!!!GRATULÁLOK!!!!Ennyi az egész válság titkának egy része…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend