Nagytestvér

A texasi iskola kénytelen leállítani a diákok megcsippelését

Forrás: wnd.com

Egy texasi iskola, amelyik korábban eltanácsolta egyik gimnazista tanulóját, mert az vallásos meggyőződésére hivatkozva nem volt hajlandó az iskola által kötelezővé tett nyomkövető chipes igazolványt hordani a nyakában, úgy döntött, hogy felhagy a program használatával.

?A döntés bizonyítja, hogy van remény a változásra, amennyiben az amerikaiak tartják magukat a meggyőződésükhöz és hallatják a hangjukat,? nyilatkozta a 15 éves keresztény lány, Andrea Hernandez védelmét ellátó Rutherford Intézet.

John W. Whitehead alkotmányjogász, a Rutherford Intézet elnöke, az Andrea részvételével tartott egyik tüntetés során elmondta, hogy ?az emberek leginkább úgy bizonyosodhatnak meg arról, hogy a kormány meghallja őket, ha nem adják fel, ha soha nem hátrálnak meg és akkor sem maradnak csöndben, ha a helyzet reménytelennek tűnik.?

A program segítségével az iskola vezetése folyamatosan nyomon követhette a diákok mozgását az iskola területén.

Az iskola tisztségviselőinek elmondása szerint a Diák Lokációs Projekt néven futó programot részben az alacsony részvételi arány, a negatív publicitás és a Rutherford Intézet által indított per miatt állították le.

Andrea a John Jay középiskola mérnöki szakának tanulója volt, amikor vallási meggyőződésére hivatkozva ellenezni kezdte a nyomkövető chipek használatát. Az iskola januárban eltanácsolta.

Andrea és édesapja elmondták, hogy szerintük ezek a chipek a Jelenések könyvében leírt antikrisztusi jelnek tekinthetők (illetve annak előfutárai).

A Rutherford Intézet elmondása szerint arról még nem született megállapodás, hogy Andrea visszatérhet-e a John Jay középiskolába.

Az iskola képviselői nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

A Northside Független Iskolakerület tavaly indította a nyomkövető chipes programot, hogy a hiányzások csökkentésével növeljék az iskola állami támogatását.

A program keretein belül a John Jay és Jones iskolák 4200 diákja volt köteles nyakában hordani az ?okos igazolványokat?, amelyek a nyomkövető RFID chipet tartalmazták.

A tervek szerint a programot további 112 iskolára is kiterjesztették volna az iskolakerületben.

Andrea Hernandez elmondta, hogy a vallásszabadsággal összefüggő aggályok mellett az igazolványok komoly adatvédelmi kérdéseket is felvetettek.

Andrea eleinte semmilyen lehetőséget nem kapott a programból való kilépésre, illetve később olyan feltételekkel viselhetett volna chip nélküli igazolvány, ha megígéri, hogy nem kritizálja az eljárást, sőt kiáll mellette, és nem tesz említést a megállapodás részleteiről.

A bíróság végül az iskola javára döntött, azzal az indoklással, hogy Andrea ellenvetései nem vallási jellegűek.

John Whitehead azonban rámutatott, hogy a legfelsőbb bíróság kimondja, a kormány hivatalnokai nem kérdőjelezhetik meg az egyének vallási meggyőződését.

Az alábbi videóból kiderül, pontosan milyen chipeket használnak az iskolák a diákok nyomon követésére:

[vsw id=”VqXJ1DCbAg4″ source=”youtube” width=”707″ height=”398″ autoplay=”no”]

Előző posztKövetkező poszt

14 hozzászólás

  1. Magyarisztánban is van számos helyen RFID-chippel ellátott kártya. Kezdve a bankkártyával, diákigazolványokon át az önkormányzati beléptető kártyákig több helyen létezik már. Ha ez valakinek problémát okoz, csak javasolni tudom az alufóliát. Még a mobilt is leárnyékolja, nemhogy a kártyát. Aztán ott a szupermágnes, a gázórák barátja, ill. a mikrosütő…A sóval kapcsolatban tényleg az egyensúly a lényeg. Az emberi szervezetben a kálium-nátrium pumpa biztosítja ezt. Ideális, tankönyvi esetben a nátrium laborértéke 142 mmol/l ,míg a káliumé 4 mmol/l. Ha ez az egyensúly felborul, a szervezet megbetegszik, szélsőséges esetben halál. Csak javasolni tudom, hogy sót NE az élelmiszerboltból vegyük, ( kálium-kloriddal van helyettesíve a nátrium-klorid ) 99,9% gyógyszertári minőségű sót, – vicc az egészben, pont ott nem lehet kapni- http://www.tisztaso.hu oldalon be lehet szerezni, vagy parajdon, erdélyben.

  2. A föld sója? Töri órán kiestünk a padocskából, amikor a városkákat porig rombolták és felszántották, majd bevetették sóval, hogy ne teremjen ott többé semmi? Nos ez esetben igen, kedvesem, Ti vagytok a föld sója : ))))

    Az USA-ban, főleg a déli részén, az ún. Biblia-övezetben – tudod, ahol a legtöbb a tornádó tehát valamit nagyon rosszul csinálnak : )))) – rengeteg az ún. déli baptista vallású, akik valóságos szektákat alkotnak, homofóbok, és mindenben a világvégét meg a sátánt látják. A legtöbbet otthon tanítják, és se a matekot, se a fizikát, se egyéb alap tudományokat nem kenik. A bibliai marhaságokat igen… És a jelenések könyvéből olvasnak a gyerekeknek esti mesét, Dániel könyvére szenderülnek álomba a kis földig érő szoknyájú fóliasapkások.

    Az meg, hogy a babilóniai hitvilágból örökített isteneket, az anyaistennőt imádjátok, valamint a szenteket akik minden pogány vallásban eltérő nevű, de azonos feladatkörű istenségek voltak, nos kedves, nem kommentálnám, te, föld sója, te.

    Tudod mit, csak hogy lásd, mi a föld sója, ültess valami virágot, ami novemberben fog virágzani, mondjuk büdöskét. Csak előtte önts egy marék sót a földbe, aztán nézd meg, mi lesz : ) Az Új Világrendet pedig bevezetik, ha lenyalsz egy vödör tejszínhabot egy feszületről tök pucéran, babaolajjal bekenve, akkor is 🙂 Puszi

    1. Jó sok mindent összehordtál ebben a hozzászólásban.
      Kezdve azzal, hogy szerintem az USA-ban otthon tanított gyerekek matek és fizika tudását inkább az amerikai állami iskolások tudásával kéne összevetnet. Szeretnél linkeket?

      Ez a cikk és honlap (és a Biblia) nem egy vallásról vagy istenített emberekről és mítoszokról szól, hanem arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy a Bibliában leírt forgatókönyv igenis a szemünk előtt valósul meg, ahogy azt te is írod. Igen, be fogják vezetni az Új Világrendet, de szerencsére igen rövidéletű lesz. Az utolsó birodalom bukása látványos attrakció lesz. Érdemes lesz előtte rájönnöd mi is történik valójában.

      A sóról annyit, hogy minden az egyensúlytól függ. Ha pedig nem tudod az idézet pontosan mire vonatkozik ajánlanék egy Google keresést, mert a történelem órák úgy tűnik nem voltak elegendők.

      1. Az USA-ba a magyar állampolgárok vizummentesen utazhatnak.
        Ezt nem tudni…

        Javaslom a törlést.

        1. Amikor valaki rájön, hogy nem lesz képes tényekkel értelmesen vitatkozni, akkor el kezd hisztizni és másokat sértegetni.
          Hehehehe, tipikus net-es bully.

        2. Csak ezt tapasztalom én is Kanku…csak ezt…
          Spurgeon helyesen figyelte meg,amikor ezt allapitotta meg: “Semmi sem könnyebb a kétkedésnél. Egy félmuvelt és szerény képességu ember több dolgot tud kétségbe vonni,mint amennyit a vilag legokosabb tudosai meg tudnak magyarazni es allapitani.”

    2. Kedves Jégkirálynő!

      Bocsánat, első alkalommal szólok hozzá bármihez is az oldalon, de a sóval kapcsolatos megjegyzés meglehetősen felületes ismeretekről tesz bizonyságot, vagy hogy a szöszben is mondjam.

      Én ugyan még csak Bsc szakra járok, de a természetvédelemmel kapcsolatos előadáson az előadó nem egyszer emelte ki a só szerepét. Olyannyira fontos a só az élő szervezeteknek, hogy a természetes sólelőhelyek – fontosságuknál fogva – akármilyen kicsi területen helyezkednek is el, védelmet élvezhetnek. Ázsiában bizonyos élőhelyeken az elefántok az életüket kockáztatják a sóért. Ezen kívül persze a só remek fertőtlenítő is, illetve, nem hiába kell a sót is pótolnunk a meleg nyári napokon – a só valóban életfontosságú. Igaz, csak mértékkel, mert a túl sok só halált is okozhat. De erről a következő jutott eszembe:
      ?A természet varázsát ontja bőven,
      A fűben, a virágban és a kőben,
      Ó nincs a földön oly silány anyag,
      Mely így vagy úgy ne szolgálná javad.
      De nincs oly jó, melyben ne volna vész,
      Ha balga módra véle visszaélsz!?
      /W. Shakespeare/

      Különben, a háztartásban is hasznát vehetjük a sónak, bár én nem nagyon vagyok jártas a háztartás különböző fortélyaiban. Pl. sóval fertőtleníthetünk, tartósíthatunk, ízesíthetünk, a só remekül eltünteti a foltokat, fehérít, régebben azzal dörzsöltem vízkövet a terrárium faláról, de pl. nehéz lenne elképzelni egy tengeri akváriumot is só nélkül, bár ez már nem a háztartás kategória. Mi több, a sóoldat megszünteti az orrdugulást, és külföldről szereztem egyszer egy nagyon jól működő, szinte kizárólag sóból készült izzadásgátló dezodort is – szagtalanít, meg minden, és nincs olyan vacak “illata”, mint a mesterségeseknek, ráadásul valamennyire természetbarát is. Különben, Erdélyben sem véletlenül jelentettek jó bevételi forrást a sóbányák. Persze, annak, aki nem tudja, hogy mire való, és éppen növényt akar vele trágyázni, nyilván nem hasznos.

      Nem is tudom, hogy volt-e értelme mindezt leírni. De nem szeretem, amikor valaki csak úgy ír, anélkül, hogy utánanézett volna a dolgoknak.

  3. “Ti vagytok a Föld sója….”
    Még azért vagyunk itt, mi Krisztus-hívő keresztények, hogy a “rothadás folyamatát” meggátoljuk, visszatartsuk, lelassítsuk.
    El jön az idő talán nem is olyan sokára, hogy szépen félretettetik akinek “félre kell tolattatnia az útból”, és akkor már nem lesz só a világnak és a világban. Ha nem is tudjuk meggátolni a világ elveszését (eleve elrendelt következmény), de ebbők a cikkből is látszik, hogy érdemes megtennünk ami a mi részünk. És lehet, hogy nem jár látszólagos “sikerrel” a küzdelmünk valami ellen, de közben a Krisztus “felmutattatik” és ez a lényeg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend