Egészség

A Monsanto visszavonja az új magok engedélykérelmeit Európában és inkább a behozatalra összpontosít

Forrás: Telegraph.co.uk

A Daily Telegraph információi szerint a világ legnagyobb biotechnológiai cége leállítja bizonyos ágazatait Európában.

A hír komoly vereséget jelent a brit GM iparnak is, amit az ország egyes miniszterei éppen népszerűsíteni próbálnak  az egyre növekvő lakossági visszautasítás közepette.

A Monsanto megerősítette, hogy az Európai Unióban beadott valamennyi, GM terményre vonatkozó engedélykérelmét visszavonta.

Az engedélyek megszerzésének lassúsága és a cég által leküzdendő sokasodó akadályok vezettek a 10 kérelmet érintő döntéshez. Ez azonban nem érinti a Portugáliában és Spanyolországban jelenleg is termesztett növények engedélyeit.

Európában a Monsanto jelenleg egyetlen GM terményt, a Kukoricamoly ellenálló kukoricát (MON 810) értékesíti, ami az EU-ban termelt kukoricatermés 1 százalékát teszi ki.

A cég egyik munkatársa rámutatott, hogy az EU 1998 óta egyetlen új GM termény termesztésére sem adott engedélyt, hozzátéve, hogy a cég ?politikai okokból felfüggesztette a kultiválás előmozdítását célzó anyagok készítését?.

?Az EU jelenleg a hagyományos magok piacának tekinthető, így fokozatosan egyre kevesebb hangsúlyt fektettünk a biotech terményekre Európában,? mondta a forrás.

?Ez többek között azt jelenti, hogy nincs szándékunkban engedélykérelmet beadni a biotech magok kereskedelmi forgalmazására. A jelenleg folyamatban lévő kérelmeket is szándékunkban áll visszavonni.?

A Monsanto szóvivője pedig a következőképpen nyilatkozott a Daily Telegraph számára:

?A Monsanto európai üzletága rendkívül erős és folyamatosan növekszik. Annak érdekében, hogy jobban kiszolgálhassuk az európai gazdák igényeit, több százmillió dollárt fogunk befektetni az elkövetkezendő tíz év során a hagyományos magok gyártásába és nemesítésébe.

?Eközben a biotech termények rendkívül sikeresek a világ többi részében. [IJ: Az emberek mérgezésében elért sikerekre céloz vajon?] Ahhoz, hogy minél jobb támogatást nyújthassunk mindkét sikertörténethez, felhagyunk a biotech termények engedélyeinek beszerzésével Európában.

Ehelyett megpróbálunk a biotech termények behozatalára összpontosítani és növelni forgalmunkat az Európai Unióban.?

A Monsanto több százmillió dollárt készül befektetni Európában az évtized végéig, beleértve a kukoricatermelő egységeinek Franciaországban, Magyarországon, Romániában és Törökországban már jelenleg is folyó kiterjesztésére szánt 225 millió eurót, ami 150 új, teljes idejű és további szezonális munkahelyeket jelent [IJ: Megtaláltuk az európai gazdaság megmentőjét? 🙂 ].

Előző posztKövetkező poszt

10 hozzászólás

 1. Itt nálunk mezőtúron a másik nagy “megmentő”, a Syngenta már befészkelte magát úgy 6-8 éve, és azóta is végzi “áldásos” tevékenységét…

  1. Szarintem az a helyzet, hogy az OTP-n keresztül mosták a MOL-os homokozó pénzeit.
   Az INA ügyben pedig a horvátok eléggé berágtak. Csak idő kérdése, hogy újra elővegyék Hernádit, most már európai elfogatóparancs segítségével.
   Ha ez megtörténk, akkor kibukik az OTP szerepe is.
   Sorra mondanak le a MOL-os, OTP-s, volt UD Zrt-s “Top Managerek”.

  1. “Lévén, hogy egyre többen nyilatkoztatok ki a Pecsétekben szereplő próféciákról, az emberiség végül fel fogja ismerni az Igazságot.” Aztán, így folytatja. “És habár Isten maga a Szeretet, és habár Ő Igazságos, Büntetései le fognak zúdulni az emberiségre, hogy megszabadítsák azt a hiúságtól, az önzéstől, és az önszeretetétől, így az ember méltóvá válhat arra, hogy belépjen az Ő Új Paradicsomában. Csak a tiszta és alázatos szívűek nyerik el ezt az Ajándékot.
   Jézusotok” Te jó ég!

   És a hab a tortán: “Lehet hiteles a nagyfigyelmeztetés prófétája?” Elnézés. Lehet, de mitől is?

   1. “Folyamatosan imádkoznod kell a Legszentebb Rózsafüzért, hogy megvédd magad, és minden rendben lesz.”
    Én mindig azt gondoltam,hogy Isten véd meg engem, nem én magamat!… 🙂

    “Isten Beavatkozására szükség van. E nélkül magatokra maradnátok.”
    Az én Istenem soha nem hagy magamra…

    A linkelt részben, ha jól számoltam, nyolc különböző dolog van megjövendölve, ugy, hogy az hamarosan be fog következni. Ebből egy bekövetkezett pár héten belül. Még van hét.
    A “hamarosan” mennyi időt foglal magába? Mert ha mondjuk tíz évet, akkor nem kell prófétának lenni, bárki meg tudná mondani ezeket a világon végbemenő változásokat figyelve.

    Schwaben! Te egy értelmes ember vagy. Viccelsz velünk a Nagyfigyelmeztetéssel kapcsolatban?

    1. Miért gondolják sokan “értelmes keresztények”, hogy az Úr Jézus halálával és feltámadásával a prófétálás időszaka befejeződött.? A sátán nagyon alattomos és ravasz, hiába mondják sokan, hogy ismerik a bibliát, s még is megtévesztődnek, mert saját egoizmusuk áldozatai lesznek, ami a sátán egy igen kedvenc kísértése!!!! A farizeusok veszte is ez volt.

     “…mindenki, aki felmagasztalja magát, megaláztatik, aki pedig megalázza magát, felmagasztaltatik.”

     http://megkerestelek.blogger.hu/2012/12/17/mindenki-aki-felmagasztalja-magat-megalaztatik-aki-pedig-megalazza-magat-felmagasztaltatik

  2. Jaj már!

   “És Jézus felelvén, monda nékik: Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket,
   Mert sokan jőnek majd az én nevemben, a kik ezt mondják: Én vagyok a Krisztus; és sokakat elhitetnek.
   Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég.
   Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé.
   Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.
   Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért.
   És akkor sokan megbotránkoznak, és elárulják egymást, és gyűlölik egymást.
   És sok hamis próféta támad, a kik sokakat elhitetnek.
   És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül.
   De a ki mindvégig állhatatos marad, az idvezül.”
   Máté 24,5-13.

   Ehhez tartsuk magunkat, és nem lesz nagy gond 😉
   Mondták hogy lesz ilyen? Mondták. Tudjuk, hogy a végidők környékén járunk? Tudjuk.
   Szerintem lehet ez az egyik jel, de önmagában egy földrengés még nem az, ennél több kell. Ha jel is, akkor inkább csak a kezdete a jelnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend