Gazdasági válság

Jön a Japán összeomlás?

Forrás: The Economic Collapse

A világ harmadik legnagyobb gazdaságának pénzrendszere a teljes összeomlás szélén áll, és ennek hatását a föld minden pontján érezni fogjuk. Senki nem tudta pontosan megjósolni, mikor üt be a japán gazdasági krach, de abban a legtöbben egyetértettek, hogy a számadás napja egyszer eljön. Az ország gazdasága immár egy évtizede válságban van, a GDP-hez viszonyított adóssága pedig jóval meghaladja a 200 százalékot. Ez azt jelenti, hogy az adóbevételek 50 százalékát az adósság fenntartására kénytelenek fordítani.

Végső kétségbeesésében a központi bank szerepét betöltő Bank of Japan óriási pénzösszegeket pumpált a rendszerbe. Eleinte úgy tűnt, ez az intézkedés meghozza a kívánt eredményt, mivel a gazdasági tevékenység erősödése egy időre felpörgette a japán tőzsdét, sajnos azonban a pénznyomtatás komoly negatív következményekkel is jár. Egy idő után a befektetők elkezdenek magasabb hozamot követelni a pénzükért és ez felveri a kamatokat. A japán kormány azonban ezt nem engedheti meg magának, mivel alacsony kamatok nélkül az állam pénzügyileg összeomlana, a gazdaság pedig nem lenne képes növekedni.

A magas kamatokat mindenáron el kell kerülniük, ugyanakkor a központi banki intézkedések éppen hogy felverik őket.

Sokan aggódnak az országban. Május 23-án a Nikkei 7,3 százalékot zuhant. Ilyen mértékű esést két éve nem tapasztaltak, majd rá néhány napra újabb 3,2 százalékos csökkenést regisztráltak.

Vajon elkezdődött a világ harmadik legnagyobb gazdaságának összeomlása? Amennyiben az összeomlás hirtelen következik be, a hatás Európában és Észak-Amerikában is komolyan érezhető lesz.

Graham Summers a következőket mondta:

?Ahogy Japán jelezte, amikor a kötvényárfolyamok esnek, a részvények is rosszul járnak. Ma a japán kötvénypiac 7%-ot esett. Az egész piac 7%-ot esett, annak ellenére, hogy a Bank of Japan 19 milliárd dollárt pumpált a rendszerbe.

Így néz ki, amikor egy központi bank kezdi elveszíteni az irányítást. Ami ma Japánban történik, hamarosan az USA-ban folytatódik.

Aki azt gondolja, hogy a Fed nem reszket ettől, rosszul gondolja. A Fed ezermilliárd dollárt pumpált külföldi bankokba, abban a reményben, hogy megállíthatja a lavinát mielőtt az USA-ba ér. A japán helyzet megmutatta, hogy ez nem fog sikerülni.

Befektetők figyelem! A pénzrendszer figyelmeztető jeleket ad le.

A pénznyomtatás teljesen tönkreteszi a jent. A japán központi bank intézkedései példanélküliek: bejelentették, hogy két év alatt 1,4 ezermilliárd dollárnak megfelelő összeget akarnak pumpálni a gazdaságba.

?Ez 70%-a annak az összegnek, amit a Fed az USA-ban tesz, de a japán gazdaság az amerikainak csupán egyharmada,? idézi Kyle Bass befektetőt a Business Insider. Bass elmondta, hogy mindenki, akivel Japánban beszél, teljes beletörődéssel szemléli a helyzetet. ?Ha a kamatok felmennek, az Japánnak game over.?

A ciprusi és görög problémák aprócska porszemek ahhoz képest, amit a japán pénzválság okozhat. Ez a kártyavár több ezermilliárd dollár értékű befektetést veszélyeztet a világon.

A japán események súlyos figyelmeztetésül szolgálnak az Egyesült Államok számára is, mert ahogyan Japánban az átmeneti tőzsdei fellendülést zuhanás követte, a Fed pénzgyártási kampányának is hasonló következményei lesznek.

A történelemben még egyetlen egy lufi sem maradt épen. Idővel mindegyik kidurrant. Ez történik majd a Fed által felfújt megalufival is, és ez a durranás soha nem látott következményeket fog okozni, amelyeket leginkább a lakosság, nem pedig a bankok fognak elszenvedni.

(Időkjelei) Bár az alábbi videó tavaly készült, nagyon jól rávilágít a lényegre:

[vsw id=”AcYf6lzyRhk” source=”youtube” width=”707″ height=”398″ autoplay=”no”]

Előző posztKövetkező poszt

13 hozzászólás

 1. ELJÖTT! A konor bremsenek több munkát , megrendelést visszavontak a Japánok és az Oroszok is….sajnos ezt a kis alvállalkozások is megérzik Magyarországon. És mindez egy hónap alatt….

 2. http://www.origo.hu/gazdasag/20130604-jon-a-hindenburg-katasztrofa-a-tozsdeken.html

  A cikk szerint 20 % esélyel 40 napon belül komoly pénzpiaci mozgás
  várható , de ez nem biztos még .
  Mit sietek , én csak örülök a indián nyárnak , hamarosan jön az ősz
  jelei már itt vannak ,

  Máshogy megfogagalmazva ez vár ránk .Persze aki érti mit irtak le .
  ——————————————-
  A tengereken utat változtatnak a hajók.

  A zsinegen táncoltatottak késve lépnek a szárnyas nyilak ősi útjára, de lépnek. Az Árva-gyerek meg az Ékesen Szóló fia útra kelnek, piros mellvértű tulok hátán.

  A Negyvenkilencedik lant erejével ront hamis vádakat. Az erős táltosasszony szelleme megkísérti. Üzen a Csillagszeműnek, de az tétovázik, végül cselekszik.

  A kertek művelői könnyen vészelik át a nehéz időket, mert más módon se pénz, se posztó. Előrelátó ki kamrát tölt. Az Előrelátó Banya megálmodja és megépíti BOLDOGASSZONY nevébenYOTENGRIT Körevetét. Épülnek föld fölött, föld alatt.

  Sehonnani bitang árulók ínségbe, romlásba döntik a nemzetet.
  —————————————–

  1. Érdekes ez a nyirkai jóslat, már régebbről én is ismerem és vannak benne érdekességek.
   Szerintetek mennyire érdemes komolyan venni, valóban van esély azokra a dolgokra, amelyek szerepelnek a jóslatban?

 3. A Bibliabol megtudhato,hogy nekunk hivoknek (vagy nem hivoknek) hogyan kell viszonyulnunk a zsido néphez.Legelsokent az 1Mozes 12:1-3-ban olvashatunk errol:
  “Es monda az Ur Abrahamnak:Eredj ki a te foldedbol es a te rokonsagod kozul,es a te atyadnak hazabol a földre,amelyet én mutatok néked.Es nagy nemzetté teszlek,es megaldalak téged,es felmagasztalom a te nevedet es aldas leszel.Es megaldom azokat akik téged aldanak,es aki téged atkoz megatkozom azt,es megaldatnak tebenned a föld minden nemzetségei”
  Az Ezsaias 40:1-ben pedig ezt olvassuk:”Vigasztaljatok,vigasztaljatok népemet! – mondja Istenetek.Szoljatok Jeruzsalem szivéhez,es hirdessétek neki,hogy letelt rabsaga,megbunhodott buneiert,hiszen ketszeresen sujtotta az Ur keze minden vétkéért”
  :?Nem azert szeretett meg,es nem azert valasztott ki benneteket az Ur,mintha valamennyi nép kozt a legnagyobbak volnatok,hiszen a legkissebbek vagytok valamennyi nép kozt,hanem azért,mert szeret benneteket az Ur,es megtartja azt az eskut,amelyet atyaitoknak tett.Ezert hozott ki benneteket az Ur eros kézzel,es ezert valtott ki a szolgasag hazabol,Egyiptom kiralyanak,a faraonak kezebol?(5 Mozes 7:7-8).
  “Mert a Seregek Ura,aki a maga dicsoségére küldott el engem,ezt mondja azokrol a népekrol,amelyeknek ti zsakmanyul estetek:Bizony,aki titeket bant,a szemem fényét bantja!” (Zakarias 2:12).

 4. A Domino elv ugy müködik hogy a gazdasági összeomlás a legfejlettebb Országokkal kezdödik.1.Japán Csoda2 Usa3.Németorszád utána a többi.ezután fog felemelkedni az Antikrisztus aki jeleket és csodákat fog tenni,és totális háboruba fogja vinni a világot megtizedeli a föld népességét6olyan lesz mint hitler és sztálin egybegyurva.A hazugságnak mindenki befog dölni és követni fogják.A bibliában le van írva ennek a folyamatnak a menete több mint 2000-éve.nincs semmi új a nap alatt.

 5. A világ gazdasági problémája alapvetően azért áll rosszul, mert az alapvető gazdasági tényezőt, nem hajlandóak tudomásul venni. A gazdaság három lábon kell, hogy álljon. Nyersanyag – szaktudás – fizetőképes kereslet. Ezek közül bármelyik meggyengül, csak összeomlás lesz a vége. A pénzpiac már gondolkodásában és gyakorlatában elavult gondolkodáson gyakorolja a hatását a világban. Attól nem lesz jobb egy gazdaság, ha a pénzemberek zsebeit tömik, hogy hitelezzenek. A pénzpiac nem veszteséges, csak annak kiáltja ki magát. Ugyanakkor a gazdaságot, meg a pénzpiacot nem a társadalomnak kell eltartani. A gazdaságnak és a pénzpiacnak kell eltartani a társadalmat. Tehát szemléletváltásra van szükség!! A kiváltságosságot és a mindenáron magánosított gazdaságot meg kell szüntetni. Mert alkalmatlan a társadalom és az emberiség fent tartására, a telhetetlen kapzsisága miatt. TENGERPICI

  1. Helló TEGNGERPICI,
   Sok igazság van abban amit mondasz, de. A társadalom azok mi vagyunk, az emberek. Ha mi nem vásárolunk, mert nincs miből, akkor a termék előállítók lehúzhatják a redőnyt. Ha viszont a társadalomnak(az embereknek) van vásárlási ereje(kereslet), akkor további gyártóüzemek(munkahelyek) jönnek létre. Na akkor ki is tart el kit? Szerintem a vásárló tartja el a gazdaságot és nem fordítva. Persze ez egy körforgás, de ha nincs kereslet, akkor semmi sincs.
   Mennyünk egy kicsit tovább. Azzal, hogy kivitték az ipart a nyugati országokból, azzal automatikusan előidézték a munkanélküliséget is. És mivel jár a munkanélküliség? Sokkal kevesebb pénz bevétellel, úgy az országnak, mint az embereknek is. Ha nincs termék eladás, akkor nincs bevétel és akkor csak pénz nyomtatás van, ami nagyon nem ugyanaz. Egy kicsit elkalandoztam az eredeti témától, mert beszeretném bizonyítani neked, hogy ezt a helyzetet tudatosan hozták létre, kb. úgy ahogy leírtam.
   Azzal, hogy a fejtettebb országokban kevesebbet vásárolnak az emberek, azzal Távol-Keleten is beindul a munkanélküliség hiszen, ha nincs ki megvegye az árút, akkor csökkenteni kell ott is a termelést, aztán X év után bezáratnak egyet, aztán kettőt, hármat és így tovább, gyárat.. Szerinted mennyi ideig képesek az országok vezetői, szociális rendszerei(amik mind gazdaság függők) eltartani csak úgy az embereket, családokat? Ma látszólag(!) még nem tartunk itt, de alakul a dolog, most már hivatalosan is, méghozzá rohamosan. Statisztikák? Ugyan már, azt egy percig sem szabad komolyan venni, mert manipulálják. Ígéretek? Hajjaj, azokkal már tele a padlás. Már csak azon kell elgondolkodni, hogy hogyan tudnak kilábalni egy ilyen lehetetlen helyzetből, anélkül, hogy az emberek észrevegyék ? Szerintem csak egy lehetőség van, a lenullázás. Hogyan? Lenne egy két tippem, de megtartom magamnak.

   kanku

   1. Udv Kanku!

    Anyival egeszitenem ki, hogy ahol most tartunk, azt depresszionak hivjak.
    Magas munkanelkuliseg (a statisztikai 8-10 helyett a valos 20-25%, az USA-ban is!!), alacsony kereslet, gyenge lakossagi vasarloero, stagnalo vagy csokkeno GDP adatok, es ami ezt jol mutatja a cegmegszunesi rata novekedese, valamint az allamok adossagallomanyanak novekedese (a penznyomtatasbol fakadoan).
    A 29-31-es valsag is hasonloan zajlott, bar sokkal gyorsabban, mert a jelenleg hasznalt “globalis” tompito eszkozok nem alltak akkor meg rendelkezesre.
    A rosszabb hir, hogy a depressziot mindig inflacio-hyperinflacio koveti, ahogy a mestersegesen feltokesitett szereplok elkezdik kolteni, majd a piacra onteni a penzt – jelentosen eroteljesebb szabalyzok (magyarul az allam hatalmas elszivo ereje) mellett. Ezzel mar kesz is az idozitett bomba.
    Ebbol a folyamatbol vagy nagyszamu es egyre terjedo tarsadalmi zavargasok varhatoak, vagy vilaghaboru.
    Mas megoldasa nincsen a kepletnek.

    1. Ez a dominó elv érvényesül szerintetek? Ciprusi összeomlásra mondta számos emberke, hogy itt van elkezdődött. Azután Ciprus visszaállt. Utána jöttek sorba az országok, zavargások stb. Most Törökország, mindenhol megszorítás.
     Én úgy értékelem ezeket, hogy az emberekre várnak ezek, hogy lépjenek. Valóban az elit felnyitja az emberek harmadik szemét, hogy lássák meg a hibákat. Erre az elit lépése az lesz, hogy rendet kell vágni katonaság bevetésével a nemzetekben, aminek megint csak az az eredménye, hogy még több lázadás lesz. Itt a 21. században arról szól minden, hogy lázadás lázadás után, de ugye ki is a hibás? Azt mondják, hogy hát “az emberek a hibások” mit zavarognak? Ez pontosan olyan helyzet, mint ami Jézussal történt. A háttérből való farizeusok lemészároltatták a római katonákkal Isten Fiát.
     Persze ebből a farizeusok jól jöttek ki… Ugyanígy van ez ma is. A jelen kor farizeusai az emberekkel végeztetik el egy másik ember ellen a piszkos munkát.
     A munkanélküliség az egekben, de a vezetők, igazgatók mindannyian jót nevetnek a csóró munkáson, aki sza…húg… 3 műszakozik. Depressziós minden fiatal, mert nincsen keresetük.
     Igaz teljesen az, hogy kell valami nagy dolog, amire az elit készül. Ez a híres Pike-i elmélet, vagyis a 3. VH.
     Az amerikaiak csak néznek, hogy “na scheiße hova lett a semmire sem használható 5000$-os kütyünk?” Vagy hova lett az országunk? El lett adva. Minden mindenkinek el van adva, pl. a texasi autópálya spanyol tulajdonú. Hogyan lehetséges ez?
     Ha VH- lesz, nem lesz ám nagy háború az, szerintem rövid lesz, és pusztító. Az utánavalókra is lehet következtetni, persze csak magánemberként.

  1. Mi a baj velük? Te talán sosem érezted jól magad? Tudod, azokban az időkben, amikor még nem voltál tökéletes.
   Egyébként: Máté 21:43

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend