Gazdasági válság

A felső 1% birtokolja a globális javak 39%-át

Forrás: The Economic Collapse

A Boston Consulting Group által kiadott új tanulmány szerint a föld legvagyonosabb 1 százalékának tulajdonában van a globális vagyon 39 százaléka. Ehhez képest a legszegényebb 50% mindössze a javak 1 százalékát mondhatja magáénak. A globális pénzrendszert eleve úgy alakították ki, hogy a vagyon felfelé vándoroljon, miközben a gazdagok és szegények közötti szakadék egyre gyorsabb ütemben szélesedik. A globális elit vagyona folyamatosan gyarapszik, miközben a gazdasági nyomor egyre több embert érint a világon.

Hogyan volt képes az elit ilyen mértékű vagyont felhalmozni? Az egyik legkézenfekvőbb módszer mások eladósítása. A teljes globális adósság jelenleg 190.000 milliárd dollár, miközben az egész föld GDP-je csupán 70.000 milliárd dollár. Az adósságalapú pénzrendszer automatikusan a globális elithez tereli a pénzt. Az általuk irányított megabankok és cégek pedig minden értéket bekebeleznek, amit találnak: természeti forrásokat, nyereséges vállalkozásokat, ingatlan vagyont, politikusokat, stb. A pénz, a hatalom, a tulajdonjog és az irányítás egyre kevesebb ember kezében összpontosul a hatalmi lánc csúcsán és ez egy igen veszélyes tendencia az emberiség számára. Amikor túl nagy vagyon gyűlik össze, túl kevés ember kezében az szinte minden esetben elnyomáshoz vezet.

Mi történik, amikor minden vagyon az elit kezében lesz?

Mindenki más csupán hűbéres lesz a vaskézzel irányított rendszerben?

Mi történik, ha ez a kevés ember úgy gondolja, hogy nincs szüksége több milliárd hűbéresre? Vajon szigorú népességszabályozási intézkedéseket vezetnek be, hogy megszabaduljanak a számukra felesleges kenyérpusztítóktól? Kínában és néhány magas szinten központosított társadalomban már így ?működik? a rendszer.

Amikor a gazdaság csupán egy maroknyi embernek kedvez, elindul a társadalmi destabilizáció. Amikor az emberektől mindent elvesznek, könnyebben kétségbeesnek. A kétségbeesett emberek pedig könnyebben elfogadnak bármit, ami vagy aki valamiféle megoldást kínál. Jelenleg a teljes globális instabilitás felé haladunk. A düh és a frusztráció pontosan olyan ütemben erősödik, mint amilyenben a gazdagok és szegények közötti szakadék szélesedik.

Vegyük figyelembe a számokat:

 • A világ lakosságának 1%-a birtokolja a globális vagyon 39%-át.
 • Egy tavaly nyáron kiadott jelentés szerint a globális elit hozzávetőleg 32.000 milliárd dollárral rendelkezik off-shore bankokban.
 • A Credit Suisse által készített tanulmány szerint a világ lakosságának szegényebb kétharmada a globális vagyon mindössze 3,3%-ával rendelkezik.
 • Az Egyesült Nemzetek Egyetemének égisze alatt működő Nemzetközi Gazdasági Fejlesztő és Kutatóintézet tanulmánya szerint a világ lakosságának szegényebbik fele a globális vagyon 1%-ával rendelkezik.
 • A becslések szerint a teljes afrikai kontinens a világ vagyonának csupán 1%-ával rendelkezik.
 • Ma a földön egymilliárd ember fekszik le éhesen minden este.
 • Nehéz elhinni, de jelenleg 3 milliárd ember él kevesebb, mint napi 2 dollárból (körülbelül 500 Ft).

A világban a pénz egyenlő a hatalommal, ebből kifolyólag minél több pénz jut a csúcson lévők zsebébe, annál nagyobb hatalomra tesznek szert.

A ?Ki irányítja a világot?? című írásban hosszan írtunk a világot irányító maroknyi emberről. Ezeket az embereket kizárólag a hatalom érdekli és ennek megszerzéséért igen hosszú ideje mesterkednek. Reményeik szerint idővel sikerülhet felállítani egy globális hatalmi rendszert, ami egész bolygónk felett uralkodna. Ezt a célt ma már nem is igen titkolják, azonban sokan ennek ellenére sem hajlandóak elhinni, hogy valóban ez történik.

A gazdagok és szegények közötti szakadék az Egyesült Államokban is szélesedik. Sajnos ennek eredményeként a középosztály fokozatosan eltűnik, a szegények száma pedig növekszik.

Természetesen nincs mindenki rossz helyzetben. Egyes részvénytulajdonosok kifejezetten jól jártak az elmúlt hónapokban.

Kik ezek?

A gazdagok természetesen. Az Egyesült Államokban a magántulajdonban lévő részvények 60%-a a felső 5% tulajdonában van.

Az előző recesszió során az amerikaiak 16.000 milliárd dollárnyi vagyont veszítettek. Azóta ennek az összegnek körülbelül 45%-a ?megkerült?, leginkább az emelkedő részvényárfolyamoknak köszönhetően. A Washington Post a következőket írta:

16 ezermilliárd dollár tűnt el az amerikaiak szeme elől, a zuhanó részvényáraknak és a romokban heverő ingatlanpiacnak köszönhetően. Azóta ennek átlag 45 százalékát sikerült visszaszerezni, az infláció és a népességnövekedés miatt szükséges korrekciót beleszámolva, áll a St. Louis Fed csütörtökön kiadott jelentésében.

A jelentésből az is kiderült, hogy a javulás leginkább az emelkedő részvényáraknak köszönhető, ami elsősorban a gazdag családoknak kedvezett. Ez azt jelenti, hogy az átlag háztartások számára a javulás ennél is gyengébb volt.

?Az a következtetés, hogy a válság miatti pénzügyi károk helyreállítása nagyjából megtörtént, téves,? írja a jelentés.

A gazdagok és szegények közötti szakadék az Egyesült Államokban is szélesedik és egyre több ember szorul állami segítségre. Hihetetlen, de jelenleg a kormány által folyósított segélyek összértéke meghaladja az állampolgárok által befizetett adók összegét. Ilyenre nem volt még példa.

Minden jel szerint egyenesen haladunk a globális kormány hivatalos hatalomra jutása felé, hadüzenet és teljes összeomlás nélkül is.

Előző posztKövetkező poszt

14 hozzászólás

 1. Ha a földi javak 39%-át a leggazdagabb 1% birtokolja, akkor miért a 99%-nyi szegény lakosság vagyonából akarják a válságot kezelni????

 2. Ilyen virtuális gazdaság, melyet az áramlás, az elméleti pénz gazdái uralnak már volt és lázadtak is ellene. Nem kell újat kitalálni, csak a történelmet megismerni, az orwelli jelen (kik bírják ezzel a múltat is) meséi helyett. De a legutóbbi lázadást kifosztó kapzsiság ellen, emberibb rendszert végső lépésként ember száz milliók háborúba taszításával, világháborúval akadályozták meg. Csak nézd meg akkor és most kik melyik oldalon, milyen eszközökkel, milyen úton és látod ember és ember csoportok mentalitása, tettei nem változnak, járt utat nehezen hagynak el, Egyes vallások alaptörvényei a sivatag népétől, a gyermekek a bányába, háborúk értem tettekig, hogyan születnek, a faji felső rendűség tudaton alapuló eszmeiségből: ha gojt ölsz, csak pénzbüntetés, ha gojt nem tenkezeddel ölsz, nem bűn,…..
  Szerintem ez a gondolat pillangóhatása, szárnycsapkodása, egoizmuson alapuló kapzsisága csak ebbe az irányba csapkodhat, mint teszi, tette a valós történelemben ismételve önmagát újra és újra.

  1. Igen ide is könnyen el lehet jutni,sőt el is kell jutnia az embernek a gondolat menetével.Egy bolygón élünk,ahol minden központosított természeti rendszerben van.Jönnek a tudósok,hogy a természetben minden magától megy,hát ezt akkor veszem be, ha a mosodában például a ruhák maguktól kimosódnak,gépek nélkül persze,és kivasalva felakasztódnak a helyükre.Akinek minden magától értetődő annak könnyű ilyen ostobaságot mondani.A természet Isten diktatúrájában,Muszáj törvényeknek engedelmeskedve folyik.Az állatok nem szabad akaratúak,de valahol van szabadságuk engedve.
   Az emberek rendszere is tulajdonképpen Isteni diktatúra kellene hogy legyen,de az emberek azt mondják jobban tudják.Isten ennek engedett,de minden szellemi út Istenhez vezet.Mehetünk jobbra,mehetünk balra,bölcselkedhetünk,okoskodhatunk,tudhatunk,de végül ott kötünk ki ahonnan elindult az egész történelmünk.
   Isten a bölcsesség maga,mert a végtelent Ő rendezte el,és Ő tudja hogyan kell ezt csinálni,senki más nem.
   A bölcsesség Labirintus,amiben a semmi és a valami örök ellentéte viaskodik,és amikor tudsz valamit ráébredsz,hogy tulajdonképpen semmit sem tudsz.Isten teste a bölcsesség,Ő tud benne navigálni,és Ő tudja hogyan bánjon vele,erre egy teremtmény sem képes.Mi legfeljebb bolyonghatunk a tudás örvényei közt,vagy ott pusztulhatunk a kavarodásban,de Jézus nélkül én a közelébe sem mennék a bölcsességnek.
   Vannak emberek akik Jézushoz bölcsességgel közelednek,nagyon rosszul teszik,olyan mintha tűzhöz oxigén palackkal megpakolva közelednének.Jobb inkább szeretni az Istent és engedni neki mint legénykedni vagy leánykodni,hogy milyen okos vagyok.
   Tényleg én nagyon okoskodom?Leszokom róla.

   1. szerintem meg nincs semmi különbség az állatok és az emberek között, csak annyi hogy az emberben fejlettebb agy van
    az állatok, növények, emberek szimplán csak önműködő számítógépek, nincs semmilyen lélek, az aggyal rendelkező állatok/emberek, egyszerűen azért tudnak gondolkodni mert a fejlett fizikai agyuk lehetőséget biztosít programok futtatására, ugyanúgy ahogyan a számítógép keretet biztosít a virtuális programoknak

    erről egyébként nem vitatkozok, meghallgattam már millió vallási és ezoterikus gondolkodást, kivétel nélkül mindegyik csaló vagy pedig ostoba és logikátlan

    1. Na de ki tervezte a “gépeket” és a “programokat”?- Nem gondolod, hogy túl jó, ahhoz, hogy véletlen legyen? Ráadásul milliónyi változatban!

    2. Én pedig elolvastam egy csomó tudomásos magyarázatot,és mindegyik csaló és gonosztevő volt.Sátán is így csinálja és az emberi tudósok jól eltanulták tőle.Vegyél egy darab igazságot,és a hiányokat töltsd ki hazugságokkal,keverd össze,gyárts hozzá bizonyítékokat,és ismételgesd.
     A tudás végtelen létezése a nem létezése,és soha senki nem foghatja meg ,mert csak az Istené.

 3. mészároljátok le azokat a politikusokat és azokat a bankárokat akik már hazudtak a népnek vagy akik már meglopták a népet
  ez az egyetlen megoldás, le kell mészárolni őket és a helyükbe jó embereket tenni

  1. “Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért? Mert az embernek Fia eljő az ő Atyjának dicsőségében, az ő angyalaival; és akkor megfizet mindenkinek az ő cselekedete szerint.” Máté 16:26-27

  2. Hö…höhö…hö mi?
   Sulla kettő;Rómában akinek két szeme volt és sok vagyona,kitűzték a fejét a téren.Milyen furán festene ha egy századunkbeli Sulla rendet tenne,és mi lett,Cézár jutott hatalomra,és még globálisabb lett a Római birodalom,de megmenekült az összeomlástól.Nézz csak vissza a múltba.Cézár ennek lett az áldozata,Sulla megvadított ott mindenkit,és sünit csináltak Cézárból.A vér vért szül,aki kardot ragad kard által vész el.
   Én Jézusban bízom inkább,mert ha Ő kardot ragad akkor ott csak győzelem van.Bár utálom emlegetni,de tapasztaltam,hogyan bánik el Jézus hatalma démonokkal,és ördögökkel.
   Nem tudom miért pont én élek át ilyeneket,de ez van.Ma reggel is volt élményem,egy energiaszívó támadt rám,egyből felébredtem,és tusakodtam vele,a testem lebénult és kivettem belőle a lelki kezem,úgy védekeztem,hát nem egy jó élmény.Végül legurultam a padlóra az ágyról,és elment azaz izé,démon vagy mi.
   Szóval a saját tapasztalatom után megyek,és mivel csak Jézus és a háztartása győzött le pokolbéli szörnyeket a szemem előtt,csak benne hiszek,gyakorlatias ember vagyok.

  3. Mi lenne, ha inkább bíróság elé állítanánk őket és azután börtönbe zárnák őket jó hosszú időre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend