Egészség

Az államilag nem regisztrált magok használatát büntetné az EU

Forrás: NaturalNews.com

Az Európai Bizottság által előterjesztett új törvény illegálissá tenné az olyan zöldségmagok ?termesztésre való használatát, szaporítását és kereskedelmét?, amelyet a bürokráciagépezet által Közösségi Növényfajta Hivatal néven létrehozott hatóság nem ?tesztelt, hagyott jóvá és fogadott el?.

[Időkjelei: Magyarországra vonatkozóan ezt a jelenleg is hatályos törvényt találtam: LINK]

A Növények Szaporítóanyagáról szóló törvényjavaslat tulajdonképpen állami felügyelet alá helyezne minden növényt és magot, így ez alapján akár az otthoni konyhakertben nem szabályozott magból termesztő állampolgárok ellen is eljárást indíthatnának.

A termesztők tiltakozása miatt már többször módosított javaslat teljes szövege itt olvasható: LINK.

?Ez a törvény azonnal véget vethet a zöldségfajták szakszerű fejlesztésének a kiskertek, bio termesztők és kisebb gazdaságok számára,? mondta Ben Gabel, a Real Seed Catalogue igazgatója. ?A kiskert tulajdonosok igényei egészen mások, ők például kézzel, nem pedig géppel vetnek, és nem akarnak erőteljes vegyszereket használni. Egyszerűen nem lesz mód a kiskerti felhasználásra alkalmas magok regisztrációjára, mert azok nem fognak megfelelni a Növényfajta Hivatal előírásainak, amit kizárólag az ipari felhasználásra szánt magok jóváhagyása érdekel.?

Az állam persze mindent és mindenkit regisztrálni akar. A törvényjavaslat IV. fejezete például a következőket írja:

Egy fajta akkor kerülhet piaci forgalomba az Unióban, ha az már regisztrálásra került az országos vagy uniós jegyzékben a Közösségi Növényfajta Hivatal számára közvetlenül benyújtott kérvény útján.

A termesztőknek persze díjat is kell fizetniük az EU bürokratáknak a regisztrációért:

Az illetékes hatóság és a Közösségi Növényfajta Hivatal díjat számol fel a kérelmek feldolgozásáért és a formális és műszaki vizsgálatokért, a fajták elnevezéséért és fenntartásáért a regisztrációs folyamat időtartama alatt minden egyes évben.

Elképzelhető, hogy eredetileg a törvény a nagytermelőket célozta, mégis precedenst teremt és nagyon nagy eséllyel, idővel a kistermelőket vagy konyhakert tulajdonosokat is elérheti, azt követelve, hogy ők is betartsák ugyanezeket az értelmetlen szabályokat.

?Ez egy tipikus példája a bürokrácia elburjánzásának,? mondja Ben Gabel. ?A törvény elsősorban egy új bürokratacsapatot fog előállítani, akik egész nap aktahegyeket tologatnak majd, miközben megölik a kiskertek vetőmagellátását és megvonják az emberektől a jogot, hogy azt termesszenek, amit akarnak. Az is aggasztó, hogy felhatalmazást kapnak bármilyen jövőben kifejlesztésre kerülő magfajta szabályozására és engedélyezésére is, beleértve a fű-, moha- és virágmagokat is, mindent, anélkül, hogy azt a tanács elé kellene terjeszteniük szavazásra.?

A RealSeeds.co.uk weboldal arra figyelmeztet, hogy a törvény megértéséhez nem elegendő az ötoldalas összefoglaló elolvasása:

Nem elég elolvasni az ötoldalas áttekintést, azt gondolva, hogy most már mindent tudunk, ami a törvénnyel kapcsolatban fontos lehet. Nem az összefoglaló válik majd hatályos törvénnyé! A törvényt maguk a cikkelyek alkotják, az összefoglalónak semmilyen jogi hatálya nincs, csupán a nyilvánosság és a törvényhozók kedvéért biggyesztik a legtöbb törvény elejére, hogy némi háttér információt nyújtson és kontextusba helyezze azt.

Az összefoglalóval az a legnagyobb baj, hogy minden szép és jót elmond a biodiverzifikáció megőrzéséről, a törvényi szabályozás leegyszerűsítéséről, stb., magyarul csupa olyan dologról, aminek mi nagyon fogunk örülni, de maguk a cikkelyek ennek az ellenkezőjét eredményezik.

Például az összefoglaló 1, 2 és 3-as pontja megemlíti, hogy könnyebb lesz a helyzet az ?amatőr? fajták esetében. Azonban az amatőrnek számító zöldségféléket ? amelyek regisztrációjáért 5 évig küzdöttünk a DEFRA-val – úgy ahogy van eltörölték a cikkelyekben. Ennek ellenére az összefoglaló és az összefoglaló alapján kiadott sajtónyilatkozatok egytől egyik azt állítják, hogy az új törvény segíteni fog az amatőr fajták megőrzésében. Az összefoglaló egy nagy kamu. Nem alapozhatjuk erre a törvény megítélését.

Ajánlatos mindenkinek végigolvasni.

Abban biztosak lehetünk, hogy ez a lépés ?végleges megoldást? nyújthat a Monsanto, DuPont és hasonló mag-monopóliumoknak, hogy a föld valamennyi vetőmagja felett hatalmat gyakoroljanak.

A törvény segítségével az összes ősi magfajtától megszabadulhatnak és ellehetetleníthetik a vetőmagok fejlesztését kiskertek számára.

Ez persze a legtöbb kormány vágya: ellehetetleníteni az önellátást és az egész lakosságot a nagy monopóliumoktól tenni függővé a túlélésért. Ez az Egyesült Államokra és az Európai Unióra egyaránt igaz. Így működnek a kormányok: ágazatonként, évről évre szerzik meg a hatalmat, míg végül mindenki a globalista diktatúra rabszolgája nem lesz.

Egy online petíció is indult az ügyben, amelyre a mai napig több mint 43.000 aláírás gyűlt össze. A Noé Bárkája és 240 másik, összesen 40 európai országban működő szervezet pedig nyílt levélben fordult a brüsszeli bürokratákhoz az őrület megállítására.

Sajnos azonban minden jel arra mutat, hogy idővel a magok csempészáruvá fognak válni, azokat pedig, akik megtermelik saját szükségleteiket, idővel ellenségnek minősítik majd. A harc az élelmiszerellátás feletti teljes dominanciáért folyik. Ez egy olyan lépés, amit minden diktatúra megtesz miután elegendő hatalomra tett szert.

Előző posztKövetkező poszt

18 hozzászólás

 1. Amíg mindent el akarnak adni, amíg a pénz nem ér semmit, és szív és józan ész nélküli kereskedők szólnak bele a mezőgazdaságba, addig elég bambán nézhet a gazda a semmi alkotókra (jogászok).í

  Most keressetek minőségi epret, újhagymát és kellemes májust mindenkinek!

 2. Kiszolgáltatottságot MONOPÓLIUMOK létrehozásával lehet kényelmesen létrehozni.
  Ezért találkozunk mindenütt monopóliumokkal és monopolizációs törekvésekkel.
  Ennek egy igen durva formája az amikor a monopólium gyártást (és magát a monopóliumot) SZOLGÁLTATÁSKÉNT állítják be és próbálják letolni a művelt nagyközönség torkán.
  Ennek csúcsa a testbe ültetett chip amelyen keresztül minden szolgáltatás egyszerűen igénybevehető. És persze, ez a rendszer alkalmas a renitensek minden lehetőségből való kizárására is.
  A jó hír az, h az univerzum mély működése nem tűri el hosszú távon a monopolizáló agressziót.
  Minden agresszió megtermi az agresszor erőfölényét megszüntető IMMUNITÁST. Az emberiség immunitása pedig épp most erősödik igen látványosan a tovább már gyakorlatilag nem fokozható mentális agresszió hatástalanítására. Hatékony tudatmanipuláció nélkül pedig kevesek sokak fölötti uralma nem tartható fenn.
  Emellett terjed annak a tudása, h a bajainkat maga az uralmi konstrukció, ebben az uralmi pozíció gyártó és megőrző tevékenységek okozzák. Az uralmi konstrukció alternatívája pedig a családokból kiinduló önkormányzatiságok hierarchikus rendszer (az ökoszisztámás rend társadalmi formája).

 3. Az ész nélkül minden ellen lázadozás magasiskolája ez a cikk. A 80-as évektől kezdve annyi pénzt fektettek a génmódosított vetőmagok kifejlesztésébe az USAban, olyan lobbierejük van, hogy képesek voltak keresztben lenyelni az amerikai törvényhozást. Baromira nyomulnak a piacszerzésben, ahol törvényileg szabályozták a GMO használatát, oda kerülőúton vitték a magokat és okoztak gazdasági függőséget. Hiszem, hogy nekünk sem lenne ez jó, sem gazdasági sem egészségügyi sem környezetvédelemi megfontolásokból sem, s ha ezt ki lehet azzal védelni, hogy csinálunk egy sóhivatalt, akkor csináljunk sóhivatalt. A vetőmagok sokszínűségére és az ősi fajták védelmére éppen ezek a nagy cégek veszélyesek, mint a Monsanto, akik tőkerejüknél fogva sorban vásárolják meg a konkurens vetőmagelőállító cégeket. Szal a cikk írónak üzenem, hogy STFU, és mindenki nézze meg a Monsanto szerint a világ (Le monde selon Monsanto, 2008 r.:Marie-Monique Robin) dokumentumfilmet a témáról. Ennyi.

  1. A probléma azzal van, hogy ez a törvény éppen a Monsanto-hoz hasonló nagy agrár fejlesztőcégeknek kedvez és nem fordítva. Pontosan így volt ez a többi EU-s szabályozással is. A 200 éve működő, még mindig kemencét használó pékségnek is azért kellett bezárnia, mert nem tudott megfelelni az EU szabványoknak, helyette van tesco-kenyér.
   A GMO-k elleni védelemre való hivatkozás itt ez EU-ban jó álca arra, hogy ismét bevezessenek egy olyan törvényt, amivel növelik az állami kontrollt.
   Az utalt dokumentumfilm nagyon jó, azt hiszem elmondhatom, hogy ennek az oldalnak a legtöbb rendszeres olvasója jól ismeri.
   Ez a legújabb, bár magyar felirat még nincs hozzá, szintén melegen ajánlott: http://www.youtube.com/watch?v=AuGp3UvHvEQ

 4. Zsoltárok könyve 78.Isten hűsége az ő engedetlen népének vezetésében.
  …10. Nem tartották meg Isten szövetségét,nem akarták követni tanítását.
  11.Elfelejtették nagy tetteit,csodáit,amelyeket látniuk engedett…

  …15.Sziklákat hasított ketté a pusztában,bőven adott inniuk a mélységből.
  16.Patakokat fakasztott a sziklákból,mint folyamokat zúdította le vizüket…

  …23.Parancsot adott a magas fellegeknek,és megnyitotta az égi kapukat.
  24 Mannaesőt hullatott rájuk eledelül,mennyei gabonát adott nekik…

  Vagy menjünk vissza az elejére Mózes első könyve 2 ahol az első ember az Éden kertjében
  …8.Ültetett az Úr egy kertet Édenben,keleten,és ott helyezte el az embert,akit formált.
  9.Sarjasztott az Úristen a termőföldből mindenféle fát,szemre kívánatosat és eledelre jót…

  Isten minden nap ad eledelt,és ha rajta állna háromszor ennyi embert is ellátna,de senki nem bízik benne igazán,és nem hisz benne igazán.Akik pedig így kínozzák az embertársaikat,hogy lassan az ételt is elveszik tőlük,azoknak a helyében inkább malomkövet kötnék a nyakamba és egy jó mély tóba ugranék.Eleget tapasztaltam Isten erejéből,nagyon meg fogják bánni amit tesznek az biztos.

  1. jol lenne… es az is jo lenne, ha minden, a termeszet torvenye ellen vetonek kitepnek a nyelvet, a kezet es a labat.
   hogy sem szoval, sem cselekedettel soha tobbet ne legyen kepes artani a foldnek, az emberisegnek, a nemzeteknek…
   soha senkinek…! hm.

   1. Ejnye miféle gyűlölet ez? Hiszen sokan sokfélét vétünk, mindannyian vétkezők vagyunk! Nem lenne jobb, ha inkább a nyelvkitépés, lábkitépés helyett megtérést, bűnbocsánatot kapna mindenki? Értékesebb az ember, mint a Föld, hiszen a Biblia szerint a Föld a tűznek van fenntartva, ellenben az ember örök életet nyerhet!

  1. Az első sor és a negyedik vége…
   A 🙂 nem semlegesíti ezeket. 🙂

   Nekem is nehéz látni a sok igazságtalanságot, de szerintem bízzuk Istenre az ítéletet.

   1. De hisz Isten bennünk él. Mi van ha az ilyen öntörvényű barmokon keresztül akarja őket megítélni, mint amilyen én is vagyok? 🙂 Na jó, látom itt nem menő az önbíráskodás, s bár nem stílusom a cenzúrázás (pláne az öncenzúra), de olyan menőn összefoglaltam az agymenésem tegnap, hogy kár lenne veszni hagyni:

    [CENSORED] meg! 🙂
    Amúgy rájöttem mi a megoldás: Szarni az ilyen marhaságokra! Hozzanak amilyen törvényt akarnak, ha nem lesz aki betartsa, akkor süthetik! Legyen pofája valamelyiknek kijönni és hozzányúlni a kertemhez. [CENSORED] ki! 🙂
    Polgári engedetlenség rulez!
    Ez eddig is működött, de még jobb lenne ha többen is követnék a szófogadatlanság példáját. Ha minden be lenne tartva amit már most is be kéne, akkor már nem lennének se maszekosok, se urbán-zónán belüli állattartók, se hobbi-fűtermesztők :), se illegálisan felhúzott épületek, stb, stb..
    Ezek csak papírozgassanak nyugodtan, mi meg tegyük a dolgunkat. Termelje meg magának a kaját a génpiszkált magjából a korcs aktatologató!

    1. Pontosan. Nem kell veluk foglalkozni.
     Terelgessek csak a sajat juhaikat. Mi nem tartozunk abba az akolba.
     Ha kell, akkor nem csak polgari engedetlenseg, hanem torvenyen kivuliseg is…

 5. Sziasztok!

  Nekem ezzel a cikkel kapcsolatban ezek az Igék jutottak eszembe 🙂 :

  “2Kir 4:38 Amikor Elizeus visszament Gilgálba, éppen éhínség volt az országban.
  Amikor a prófétafiak ott ültek vele, azt mondta a szolgájának:
  Tedd föl a nagy fazekat, és főzz valamilyen főzeléket a prófétafiaknak.
  2Kir 4:39 Kiment tehát a mezőre, hogy valami zöldségfélét szedjen. Talált is valamiféle indás növényt, teleszedte a ruháját vadtökkel, és amikor hazaért, belevagdalta a fazékba főzeléknek, mert nem tudta, hogy mi az.
  2Kir 4:40 Amikor azután kiosztották a férfiaknak, hogy egyenek, és ők enni kezdtek a főzelékből, így kiáltottak föl: Halál van a fazékban, Isten embere! És nem bírták megenni.
  2Kir 4:41 Ő pedig azt mondta: Hozzatok lisztet. Majd beledobta azt a fazékba, és ezt mondta: Merj a népnek, hadd egyenek.
  És nem volt már semmi rossz a fazékban.

  2Kir 4:42 Majd jött egy férfi Baal-Sálisából, és az első zsengéből készült kenyeret, húsz árpakenyeret és friss gabonát hozott ruhájában az Isten emberének.
  De ő azt mondta: Add a népnek, hadd egyenek.
  2Kir 4:43 A szolgája azonban így szólt: Hogy adjak ebből száz embernek?
  Ő azonban újból ezt mondta: Add a népnek, hadd egyenek, mert ezt mondja az ÚR: Esznek, és még marad is.
  2Kir 4:44 Akkor eléjük adta, ettek, és még maradt is belőle, ahogyan az ÚR megmondta.”

  Érdemes tanulmányozni a hasonló Igehelyeket is…. a reménység nem szégyenít meg! 🙂

  Atyánk nem személyválogató….

  Szép napot!

  1. Szia!

   Teljesen egyet értek azzal amit írtál. Szükség van arra is, hogy a cikkek által prezentált problémákra Isten Igéjére alapuló megoldásokat hozzunk elő. Természetesen én is híve vagyok az egészséges táplálkozásnak, és a globalizáció elhatalmasodása engem is bosszant, de ez a cikk azért lett feltéve, hogy megmutassa milyen léptekben halad a világ egy világméretű diktatúra felé, és hogy ez életünk mely szféráiban mutatkozik meg. De, én is hiszem, hogy Istennek vannak megoldásai mindenre. A másik célja ennek az oldalnak az, hogy Isten Igéjének megmutatásával a félelmet és a reménytelenséget elűzzük. Nekem még pluszban ez jutott eszembe:

   Márk 16:17-18
   Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
   Kígyókat vesznek föl; és ha valami HALÁLOST ISZNAK, MEG NEM ÁRT NÉKIK: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.

   1. Nekem ezek az idézetek jutnak eszembe, amikor “veszélyben forog a táplálkozási lehetőség”:
    Ézs. 33:15. A ki igazságban jár és egyenesen beszél, a ki megveti a zsarolt nyereséget, a ki kezeit rázván, nem vesz ajándékot, a ki fülét bedugja, hogy véres tervet ne halljon, és szemeit befogja, hogy gonoszt ne lásson:
    16. Az magasságban lakozik, kőszálak csúcsa a bástyája, kenyerét megkapja, vize el nem fogy.

    Továbbá: “Mt. 6.31 Ne vegyetek hát gondot magatokra ilyen beszéddel: Mit együnk? Mit igyunk? Mivel ruházkodjunk?
    32 Mert mindezekre a pogányok törekszenek. Hiszen mennyei Atyátok tudja, hogy mindezekre szükségetek van.
    33 A királyságot és az Isten igazságosságát keressétek előbb, és azokhoz ezeket is hozzáadják majd nektek!
    34 Ne viseljetek hát gondot a holnapért, a holnapnak ugyanis meg lesz a maga gondja, elég minden napra annyi a bajból, amennyi reá jut.

    A legszebb példa pedig Isten népének 40 (!) éves pusztai vándorlása, amiről Bealina is idézett már. Mindig volt mit enniük, inniuk, sőt, sem ruhájuk, sem sarujuk el nem kopott a vándorlás során. Természetfeletti védelem ez, hiszen aki Istenben bízik, nem csalódhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend