Nagytestvér

Új gyerek nyomkövető rendszer az iskolabuszokon

?Békesség és biztonság.? 1 A körülöttünk kialakuló orwelli társadalom mottója. A legtöbb megfigyelési technológiát a biztonság és a terrorizmus elleni harc ürügyén fejlesztik ki és mutatják be a társadalomnak, hogy az emberek félelmeit kihasználva építhessék fel az új világrend mátrixát.

Forrás: gizmag.com

Az Egyesült Államokban a legtöbb szülő komolyan aggódik manapság, amikor gyereke egyedül kezd járni iskolába az iskolabusszal. Mi van, ha elrabolják? Mi történik, ha véletlenül rossz helyen száll le? Mi van, ha a buszt eltérítik? Bár az új Kidtrack (gyerekkövető) rendszer nem tudja megakadályozni ezeknek az eseményeknek a bekövetkezését, arra azonban képes, hogy megmutassa, éppen kik tartózkodnak a buszon és hol járnak.

A Kidtrack rendszer a Fujitsu Frontech North America és a T&W Operation informatikai és logisztikai cég közös fejlesztése.

Amikor egy gyerek felszáll a Kidtrack rendszerrel ellátott buszra, a járművön elhelyezett biometrikus PalmSecure tenyérleolvasóval leolvassák a tenyerét. Az uretánnal bevont, jégkocka méretű eszköz infravörös fény segítségével készít képet a tenyérben futó erek által kirajzolt térképről. Az értérkép segítségével pedig ellenőrzi a gyerek személyazonosságát az adatbázisban rögzített adatok alapján. A leolvasón felvillanó zöld vagy vörös fény jelzi, hogy a leolvasás sikeres volt-e.

Az elsődleges regisztráció mindössze egyetlen percet vesz igénybe, a leolvasáskor pedig nem kell megérinteni a készüléket.

Miután egy fel vagy leszálló utas tenyerét leolvasták, az adatok egy felhő tárhelyre kerülnek. Amennyiben egy gyerek eltűnik, az erre jogosult adminisztrátorok ellenőrizhetik a Kicktrack weboldalát, hogy megállapítsák mikor és hol szállt le vagy fel az eltűnt és, hogy a busz éppen hol tartózkodik. Amennyiben a buszt baleset éri a rendszer segítségével azonnal meg lehet állapítani, hogy kik tartózkodnak rajta.

A beolvasott adatokat maga a készülék is tárolja, arra az esetre, ha a gyenge jelerősség miatt nem tudna kapcsolatot létesíteni a felhővel, ami a külvárosi területeken előfordul.

  1. ?Mert a mikor ezt mondják: Békesség és biztonság, akkor hirtelen veszedelem jön rájok, mint a szülési fájdalom a terhes asszonyra; és semmiképen meg nem menekednek.? – I. Thesszalonika 5:3 []
Előző posztKövetkező poszt

2 hozzászólás

  1. “?Békesség és biztonság.? 1 A körülöttünk kialakuló orwelli társadalom mottója.” És ugye pl. a keresztények ha nem értenek egyet az egy világkormánnyal akkor majd rájuk lehet sütni a terrorista cimet, mivel ök nem a “békesség és biztonságot” akarják amit a világkormány akar bevezetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend