Idők jelei

Lucifer, Nefilim és a negyedik dimenzió génháborúja

?Amiképpen pedig a Noé napjaiban vala, akképpen lesz az ember Fiának eljövetele is.? ? Máté 24:37

Forrás: Paul McGuire, NewsWithViews.com

Az amerikai és európai illúzió, miszerint a valóság három dimenzióban érzékelhető, szétesőben van, mint Alíz tükörképe a fekete-fehér padlón Csodaországban. A ?csoportos gondolkozás? szociológiai irányítói, akik immár több generációt megfertőztek az ideológiával, ami szerint a valóságot konszenzus alapján határozza meg a kollektíva, hamarosan rá kell ébredjenek, hogy áhított tündöklésük hamarosan véget ér.

A magát felmagasztaló ?tudományos elit? nem figyel eléggé saját audiovizuális érzékeire ebben a háromdimenziós parádéban. A tömegből egyre többen merik kimondani, hogy a király meztelen.

A tudományos eljárásmenetet és tapasztalati bizonyítékokat tiszteletben tartó tudósok sokkal tisztábban látnak a valóságot illetően, ami alatt nem a Húrelméletet, hanem a negyedik dimenzió valóságát kell érteni. A fizikai valóság ebből a negyedik dimenzióból ered.

Ebből a dimenzióból származik a világban jelenlévő végtelen energia valamint a gyógyulás és a teremtés lehetősége. Másrészről viszont az igazi gonoszság és a pusztító erők is innen érkeznek. Nicola Tesla megpróbálta átadni ilyen irányú ismereteit az 1800-as évek vége és az 1900-as évek eleje felé, de valakiknek ez nem tetszett, így az információk rejtve maradtak.

Az özönvíz előtti civilizációk korában néhány teremtmény érkezett a földre ebből a negyedik dimenzióból és szexuális kapcsolatot létesített az emberek lányaival, létrehozva a Nefilimek hibrid nemzetségét. Az első emberpár, amelyet Isten a föld benépesítésére teremtett, a Paradicsomban élt és örök élete volt. A világegyetem élő, személyes Istene a földből teremtette őket, saját, eredeti forráskódja segítségével, amit DNS-ükben rögzített.

Az első férfi és nő azonban elrontotta ezt a tökéletes világot, majd saját DNS-ük leépülését is megengedték ezeken a negyedik dimenziós erőkön keresztül és egy új valósággal, a halállal kezdtek kísérletezni. Tettükkel utat nyitottak Isten fiainak (a bukott angyaloknak) a fizikai világba. Istennek ezek a fiai, az ember lányain keresztül, létrehozták a Nefilimek nemzetségét. A két teremtés keresztezése átprogramozta az emberiség DNS állományát és egy genetikai háború indult el.

Az Isten és Lucifer közötti háború ebben a negyedik dimenzióban indult el, de a harc a földön folytatódott. A Noé idejében érkező özönvíz egy megelőző csapás volt Isten részéről, hogy általa elpusztítsa az átprogramozott DNS kódot. Isten fiai azonban visszatértek a földre és ismét szexuális kapcsolatot létesítettek az ember lányaival, a Nefilimek ismételt megjelenését eredményezve, akik most is köztünk vannak és a DNS háború továbbra is folyik.

A Transzhumanista mozgalom emberi, Nefilim és állati gének segítségével próbál egy új isteni erővel rendelkező emberfajt létrehozni. Ezzel kísérleteztek a náci tudósok is laboratóriumaikban, elegyítve a genetikát a negyedik dimenzióból származó intelligenciával és energiával a vril energián keresztül.

Ez a DNS háború az Isten és Lucifer között folyó harc része. Lucifer egy ?Új Embert? próbál megalkotni. Isten ezzel szemben Krisztus természetfeletti hatalmán keresztül alkot új embereket. Ezek az emberek nem a vril energián, hanem Isten lelkén keresztül születnek újjá és a negyedik dimenzióban támadnak fel, ahol a mennyország is van. A mennyországban tökéletes, dicsőséges testük lesz, ami számos természetfeletti erővel rendelkezik majd. Ez nem egy passzív állapot lesz, hiszen Krisztussal élnek és uralkodnak majd Isten Királyságában.

Lucifer erőfeszítései egyre közelebb hozzák a konfrontációt Istennel, amit végül az Armageddoni csata dönt majd el. Lucifer jelenleg az Új Világrend felállításával van elfoglalva, ami nem más, mint Isten Királyságának utánzata. Az elit, saját fedőszervezetei, mint például a Külkapcsolatok Tanácsán keresztül előszeretettel beszél a ?civilizációk összecsapásáról?, ám ez az igencsak leegyszerűsített és gyerekes kifejezés nem tükrözi a harc igazi természetét. Amit valójában látni fogunk, az a lelki királyságok összecsapása, egy igazi többdimenziós háború lesz.

Előző posztKövetkező poszt

38 hozzászólás

 1. Ez a cikk csak egy újabb félrevezetés háború ugyan van de a többi szinte mind baromság.

  1. Istennek van hatalma szeretetet adni az ember életébe,csak oda kell menni Jézushoz! Az által,hogy megvaljuk büneinket és elfogadjuk Jézus megváltó kegyelmét! Nem lehetetlen annak aki hisz Jézusban….!

 2. Angolul értő kételkedőknek ajánlanám a következő blogot:

  http://www.beyondthephysicalrealm.com/

  Ez egy Carolyn Hamlett nevű hölgy blogja, aki családja révén beleszületett az okkultizmusba, és aktív részese volt az Illuminati munkájának. Később megtért a keresztény hitre, és most pedig a világ tudtára próbálja adni a vele történt dolgokat és amit előző élete során tapasztalt , látott és hallott. Ő említ bizonyos lényeket (akikkel találkozott is) amelyek nem emberiek, de nem is démonok. Beszél még hibridek teremtéséről is, stb. Nagyon érdekes. Dr. Lester Sumrall (akinek mond valamit a neve) keresztény szemszögből alá is támasztotta a Mrs. Hamlett által állított, lélekvilághoz kapcsolódó dolgokat.

 3. Ez még lemaradt, bár csak mellékszál: mivel Ádám meg Éva története is meg lett említve, tessenek már elolvasni a Gilgames eposzt. “Eggyel” régebbi, mint maga a Biblia. Az alaptörténet felismerhető, de nem egészen az a kicsengés, mint az ószövetségi “feldolgozásban”. Emiatt ezekből messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni. Az összevetésről több tanulmány készült szerte a világban, a konzekvenciák spektruma széles. Rossz nyelvek szerint Irakban egy-két helyen célzottan pusztították a potenciális ásatási helyeket és a Nemzeti Múzeumot is, nehogy még több komprommittáló sumér agyagtábla előkerüljön és “plágiumper” legyen a vége.

 4. Sok esetben szívesen olvastam az Idokjelei oldalt.
  Ez a cikk tömör hülyeség kis balszfémiával (“élő, személyes Isten”) és materializmussal (a gének határoznak meg mindent – jelentem: NEM. A gének és azok működése fizikai kivetülései az ember létének. Nem azok irányítják az embert.). A hivatkozott podcast-ok meg elég semmitmondóak, meghallgattam mindkettőt. Esti mese tények nélkül.
  Ha már Isten, a vízözön előtt teremtett ember a téma, meg lehe olvasni az Arvisurákat is, az majdnem ugyanezt mondja el, de más változatban: nem idevalósi lények szállnak itt le (istenek: Úr, Él, Van), párosodnak az emberekkel, az első generáció az istenfiak, későbbiek a félistenek, stb., stb. Ennek sem lehet a valóságtartalmát megítélni, de sokkal hihetőbb, ráadásul fájóan logikus.

  1. az ateistak legfelismerhetobb jellemvonasai hogy istennek az ember szamara tett kijelentese (biblia ) csak logikatlan hujeseg az emberi egyben demoni mindenfele idiota iromany pedig a teljes elfogadasra melto valosag. Ahogy a levego is amiben elunk elkerulhetetlen valosag, es csak a bolond mondhassa hogy az ot korulvevo levegot nelkulozve eli az eletet, ugy csak a bolond negirozhassa a minden eletet es elettelent fentarto isteni jelenletet, de nagyon hamarosan isten nyilvanvalova teszi magat de sajnos a bolondok akkor mar hiaba akarnak majd hinni, mert hogyan hihessuk azt amit latunk?

 5. Más :

  Márk Evangéliuma:4:11
  Ő pedig monda nékik:
  Néktek adatott,
  hogy az Isten országának titkát tudjátok,
  ama kívül levőknek pedig
  példázatokban adatnak mindenek,

  Vagyis…
  sátán ide, sátán oda…..
  Azokat a lépéseket tudja csak meglépni, amivel mi közelebb kerülhetünk
  Jézus Krisztus második,
  és harmadik
  visszajöveteléhez…
  Örök nagy igazság a jelenések könyve….lásd chip stb…
  Hiszem,
  hogy nagyon nagyon sokan fogják Isten-t választani,
  a sátán gagyi,
  technikai újdonságai mellett…
  Ő már elsütötte ezt,
  ill ezeket a poénjait,
  picit korábban.
  Obama, új pápa & irán megtámadása = 3 vh…
  vagy közel keleti konfliktus…
  ami végén
  békét kínálnak fel…
  hazug,
  és
  sátáni béke lesz ez…
  7 év….
  ennyi adatik ,
  adatott neked….
  a többit meg már úgy is tudod….
  Nem hiába kísértetted meg, te
  3x,
  Jézus Krisztus-t, és
  ígértél,
  mondtál neki hazug dolgokat….
  Látod?
  nem tudsz tenni semmit….
  semmit.
  és ha
  meghalunk is,
  az Úrban halunk meg
  mostantól fogva….
  Ugye,
  tudod, ki az aki legyőzött téged ?
  ugye tudod,
  hogy
  e- vlág feletti uralokdásod véges ?
  NEM SOKÁIG FOGSZ MÁR, TETSZELEGNI MAGADNAK !!!
  A VILÁGOS GYŐZ…..
  ENNYI….
  JÉZUS KRISZTUS, AZ ÚR
  AZ ATYA
  ISTEN DICSŐSÉGÉRE…
  (amit te is
  hamarosan, letérdelve,
  meg fogsz valllani )
  🙂

 6. Nagyon érdekes mert a génekbe gondolati v. szellemi szinten beépülnek a lelki folyamatok adatai.Ádám és Éva két isteni adatokból álló,önmagát tovább nemző létforma.Isten hallhatatlannak teremtette őket,és végtelen nemző képességet adott nekik,hogy egy alkalommal szent isteni áldás alatt,egy életet nemzenek meg.Isten előtt a testi nemzés szent,és csak az utód miatt jöhet létre,mert különben az ördög uralma alá kerül és a genetika beszennyeződik.A gonosz képes a DNS rendszerbe bejutni,és ott repedéseket,szakadásokat okozni,ami miatt az ember tulajdonképp a befolyása alá kerül.Káin nemzése áldás nélkül történt,és a tudás fája megnyílt a halál előtt,mert onnantól kezdve az ember DNS-e elszakadt a rendeltetésétől és Istentől független önálló őrületbe ment át.Az élet fája a paradicsomban az emberi test,gyökere a DNS,gyümölcse a DNS öröklése,a gyermek,azaz alma,amit az ősember pár leszakított.
  A bizalom ebben szakad meg Isten -Teremtő,és az ember-teremtmény között.Innentől kezdve Isten minden magzatnál a teremtés ismétlésére kezd és próbálja a genetikát javítani,de az ördög igyekszik hatalmát érvényesíteni,és a töréseken,szakadásokon át tönkretenni a magzatokat,torz,púpos,nyomorult embereket létrehozni,tönkre tenni Isten minden törekvését.Amint sikerül a gonosz tette,azonnal hárít és mindent Istenre fog,őt okolva a bajokért.Küzdelem ez ami az emberek szeme láttára történik,és sok a borzalmas végeredmény.Bizalom ez lenne a kulcs a visszatéréshez,és az Ószövetségben az a “bosszúállóisten” valójában a szeretet féltő kiáltása,hogy végül az ember visszatérjen az Istenéhez,és helyreálljon az a fa ami ott nő az éden közepén a DNS szent fája.Angyalok születtek le,fogantak a szentlélektől,nem is egyszer,nagyon sok alkalommal,és próbálták helyrehozni a teremtmény-Teremtő viszonyát,de nem sok sikerrel.
  Végül Isten edényt csinált,amibe beleteheti ezt az ördögtől összekuszált emberiséget érlelődni,Jézus a neve és a szent feladata volt,hogy testét minden érintkezéstől tisztán tartva,feláldozza önmagát,és az Ítélet hatalma helyett a szeretet hatalma legyen a legnagyobb.Így az ember ha szereti Istent az Ítélet elvétetik és a mennyek megnyílnak neki.Jézusban vagyunk most a kis szellemünkkel,és érlelődünk mint a must,forrongunk,bugyogunk,alakulunk,egészen a nagy csapolásig.Jézus egy pillanatra sem ment el a lelkünk mellől,testünk első csírájától az életünk végéig terelget minket,érlel hátha megszeretjük és a szeretet által szabaddá tehet minket.A Sátán boldogan ragadta el Jézus lelkét a keretről,és vitte a pokolba,de ahelyett,hogy a győzelmet ünnepelte volna,mert az ítélet látszatra a kezébe jutott,vesztett.Mindazok akik a Seolban szerették az Istent feltámadott lelkekké váltak,és Jézus a Mennyekbe vitte őket.Jézus visszatért a testéért,és azt is Átszellemesítette,a DNS-t letisztította,és elvette a gonosztól.Nesze semmi fogd meg jól,és a gonosz hoppon maradt.

 7. Nekem a Judás 6 alapján úgy tűnik, hogy már nincsennek nefilimek, mivel meg vannak kötözve, várva az örök ítéletre a bukott angyalok.
  Tesla pedig minden embert el akart látni elektromossággal , amit esetleg vezeték nélkül lehet továbbítani. Messze meghaladta a korát, és nagyon sokat köszönhetünk neki. Kicsit ezo szagúnak tűnik ez…

  1. Jelenesek szerint az utolso idokben ezek el lesznek oldozva. Ha nem is mind, de erezhetoen…

 8. Ennek a cikknek az elolvasásával elpazaroltam az életemből 8 TELJES PERCET!
  Nem vagyok zárkózott, de ami sok az már sok.

 9. Az egyik szemem sír a másik nevet, én meg próbálok valami bölcsességet adni mi más tollának éke:

  “A bolond a tudást butaságnak véli
  és a hasznos dolgok sértők neki.
  A halálban él ő, és tápláléka is az.”
  THOTH

  Nem lehet hogy ez a Lucifer gyerek minket szolgál titkon? Hogy végső soron az ember nehézségek árán kapja legnagyobb leckéit? Végül ezekből leszűrheti tudását és bölcsességét, szüretelvén a gyümölcsöt?

  Teher alatt növekszik a pálma?
  “Na ez vajon honnan van idézve?” 🙂

  Oly sok mindent leszűr az ember csak a hozzászólásotokon keresztül. Olyan mint egy közvélemény kutatás. Mind saját magatok írjátok le hol tartotok az úton minden szóval mit idevettek. “Mindenki kiállítja a bizonyítványt magáról!” szól a mondás. Én személy szerint örülök az itt hozzászólóknak. Azt jelenti valami foglalkoztat titeket az adott témában.

  Saját magam bőrén tapasztalva tudom, először sok mindenben ellenkeztem, majd elzárkóztam, később valami átkattant és átértékeltem, megértettem, aztán felfogtam aztán sokszor 10-dik olvasat után is más bölcsességet szűrtem le.

  Szerintem a bibliát sokszor legegyszerűbb úgy megérteni, ahogy szó szerint le van írva. Góliát egy óriás volt. Jah, igen kicsit magasabb testesebb, tudjátok olyan Óriás. S ha utána nézel, a Földön több helyen találtak Óriás csontokat (combcsont akkora mint egy átlag ember). 🙂

  Átveréseknek és amnéziának vagyunk részesei. De ha kutattok, sok mindent felfedtek. Egész itteni monológom arra biztat titeket hozzászólókat, kutassatok.

  Végül álljon itt egy kis meditálnivaló kedvességképpen:

  “Ó ember, hallgass a bölcsesség hangjára.
  Hallgass a fény hangjára.
  A Kozmoszban lefátyolozott titkok töltik ki fényükkel a teret.
  Ki a rabságból a szabadságra vágyik,
  előbb válassza szét az anyagot
  az anyagtalantól, a tüzet a földtől;
  mert tudd meg, ahogy a föld a földre
  száll alá, éppúgy száll a tűz a tűzre
  és egyé válik azzal.
  Az ki ismeri a tüzet, mely belsejében ég
  leszáll az örökös tűzre
  és lakozik ott örökkön át.

  A tűz, a belső tűz, minden erő
  legerősebbike, mindent túlszárnyal
  és minden földi dolgon áthatol.”
  THOTH

  Kutassatok, keressetek és a titkokról a fátylak fellebbennek.

 10. Guest,
  Tehát a Mózes IV. 13-ban arról olvashatunk, hogy ott tulajdonképen egy sáskajárás készülődik, de a butuska sáskakémek felderítés alatt benyalnak valamit, amitől aztán elkezdtek óriásokról halucinálni. Jól értelmezem az írást?

 11. Engem tökéletesen megdöbbentett ez az írás!
  Hogy miért??
  Mert én ezt még soha, sehol nem láttam, hallottam vagy olvastam leírva, mégis, úgy 1-2 éve mondogatom a férjemnek, hogy szerintem vannak emberek, akiknek nincsen LELKE….úgy működnek kívülről mint egy ember, de a többi emberhez való viszonyuk, az, ahogyan sivárrá és lelketlenné tesznek maguk körül mindent, azt mutatja, hogy ŐK MÁSOK….még azt is mondtam, hogy szerintem más a DNS-ük!

 12. Ajánlom az alábbi hozzászólóknak ezt a két podcastot, érdemes lenne kicsit több ismeretre szert tenni a témában, mert a mai időkben fontos lehet, ha valaki nem akarja, hogy a megtévesztettek közé tartozzon:
  http://idokjelei.hu/2012/11/nightlight-radio-bukott-angyalok/
  http://idokjelei.hu/2012/12/nightlight-radio-a-nagy-megtevesztes/
  A fenti cikk egy igencsak rövidke összefoglaló írás, és valóban csak a téma felszínét érinti.

  Jeromos: “ami alatt NEM a Húrelméletet… kell érteni”

  Károly: Senki nem érvel a tudomány ellen, azt viszont be kell látnod, hogy van számos hamis, illetve sok olyan tudomány, amit rossz dolgokra használnak. A cikk egyértelműen különbséget tesz ezek között.

 13. sajnos a teljes cikk – mondjuk úgy – butaság.
  a tudomány (elleni) érvelés súlyos hiányosságra utal.
  A 4. dimenzió az idő. De ha térdimenziókra gondolsz, Einstein felállított még vagy 9-et. A témát illetően ez lényegtelen.
  A nefilimekre vonatkozó leírás teljesen hiányos.
  Tanulmányozd a bibliát! Benne van minden! Kérni kell a Szent Szellemet, hogy mutassa, magyarázza meg! Nem kell okoskodni, mert csak ilyen emberi “agytermék” lesz a végeredménye, ami, valljuk be olvasmánynak is gyenge.

  1. Már épp írni akartam, hogy az 4. dimenzió az idő.
   Én arra is gondoltam még, hogy az istenfiak jelenthetik az Istenhez ragaszkodók fiait (Máté 5:9, Róma 8:19, Galata 4:5), az emberek leányai pedig az istentelenek utódait. Az ilyen keveredésnek sem szokott jó vége lenni. (1Mózes 24:3, 28:1, 4Mózes 25, Ezsdrás 10:10, Nehémiás 13:27, 2Korinthus 6:14)
   Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez?

 14. Hat ez durva, maga Jezus mondta,hogy a mennyben nincs hazassag, vagyis szex sincs. Azok a nefilimek nem masok mint demoni lelkek akik megszalltak az asszonyokat, mert tudjuk hogy a nok konyebben nyitnak az ezoteria fele, ahogy ezt Eva is tette az Edenben. Ma is a mediumok es josok 90%a no. Szoval tul testiesen go dolkozunk mi emberek, a Biblia lelki konyv,nincs benne semmi scifi, sem ufoszex. Az ozonviz sem azert jott mert elszakadt Isten cernaja, hanem az elet vedelmeben, hogy te es en kapjunk lehetoseget, eletet. Jezus is akkor jon el, mikor az emberiseg ujra a pusztulas legszelere jut, Isten mindig az elet vedelmeben cselekszik. Az ozonviz esetebeb is, ma is, minidig. Ez az oldal nagyon aldott es hasznos, de annyi tevtanitas szivargott mar bele, hogy ha igy megy tovabb, beall a tevtanitok soraba. Hisz az ordog elhiteti,ha lehet meg a kivalasztottakat is. Csak ovatosan.

  1. Azt gondolom nem sexre kell gondolni a szó szoros értelmében.
   De Noénál olvassuk, hogy történt, ami történt..
   Számomra könnyebb megérteni Márián keresztül.
   A Szentlélektől Mária teherbe esik. Ennek következtében megszületik Jézus. Itt senki nem gondol sexre. Helyesen.
   De vmi ilyesmi történhetett a gonosz oldalon is.
   A démoni megszállottság teljesen más. Abból nem lesz gyerek..

 15. a húrelmélet pusztán egy matematikai ujjgyakorlat – semmi fizikai bizonyíték nincs rá… mellesleg az nem is a negyedik, hanem a tizenegyedik dimenzióban képzeli el a multiverzumot.

 16. szerintem hagyni kéne ezt a negyedik dimenziót… ez eléggé ezo-szagú.

  mi a dimenzió? egy emberi leképzés, hogy a teret érthetővé tegyük, a térbeni viszonyokat meg tudjuk határozni. világunk térértelmezéséhez elég 3 egymásra merőleges irány… mi a negyedik?

  valójában nincs is dimenzió… sem egy, sem kettő, sem három, sem több… van a tér (idő) és kész. Istent, Sátánt nem dimenziókban kell keresni.

 17. Thea, ez nem tudom, hogy jön ide, de ez valami rossz sci-finek hangzik, mint Isten dicsőségéről. Mi nem tudjuk a valóságot, csak Isten. Mi csak azt tudjuk, hogy ő teremtette a világot, ami igaz is. No de ez a fenti írás egy sci-fibe való, nem ide.

  1. Én nem értek dimenziókhoz meg egyebekhez, de… nem fér bele az “istenképembe”, hogy Ő teremthetett (mert ki más teremt, ha nem az Isten?) ilyen seféle lényeket. Másrészt, ha a gonosz lélek/démon “megtestesül” is, nem értem, hogyan adhat életet (hogyan nemz) utódot emberi lényekkel (nőkkel)? Szóval, csupán csak tényleg nem tudom elképzelni, hogy az Atya, Aki szeretetből teremtett minket, teremthetett (szeretetből?) félig ördög – félig emberi lényeket? Nagyon távol áll ez a keresztény hitvilágtól.
   A másik: ha lennének is “lélek nélküli” emberek (?) körülöttünk manapság, akkor azokat csak úgy tudom elképzelni, hogy teljesen sátáni lények – testi alakban.

   1. Kedves Molitva!
    Ne felejtsd el, hogy az ördög valamikor arkangyal volt; természetében rejlő ajándékai annyira fölötte álltak a mieinknek, mint a mieink egy csimpánzéi fölött.
    Nem tudom észrevetted-e mennyire megváltoztatja az embereket külsőleg, hogy mi lakik a lelkükben? Isten angyalokat teremtett, azonban bukásakor Lucifer magával vitte az angyalok egyharmadát. Ez hozta a változást és így születtek ezek a lények.

    Szerintem C.S. Lewis nagyon jól megválaszolja ennek a kérdésnek a lelki oldalát:
    “Miért alkotott Isten teremtményeket olyan hitvány anyagból, hogy rossz útra tértek?” Minél jobb anyagból van egy teremtmény, annál okosabb, erősebb és szabadabb, de annál jobb is lesz, ha jó irányban halad, viszont annál rosszabb, ha rossz útra tér. Egy tehén nem tud se igazán jó, se igazán rossz lenni; egy kutya már lehet jobb vagy rosszabb; egy gyermek még jobb vagy még rosszabb; egy felnőtt ember még inkább; egy lángész még annál is inkább; egy emberfölötti szellem a legjobb vagy a legrosszabb lehet valamennyi közül.
    Hogyan tért rossz útra a sötét hatalom? Itt kétségtelenül valami olyan kérdést teszünk fel, amire mi, emberi lények, nem adhatunk biztos választ. Saját hasonló tapasztalatunk alapján azonban adhatunk egy elfogadható (és hagyományos) magyarázatot. Abban a pillanatban, hogy saját énnel rendelkezünk, felmerül a lehetősége annak, hogy magunkat helyezzük előre, hogy magunk akarjunk a központ, magunk akarjunk Isten lenni. Ez volt a Sátán bűne: és erre a bűnre tanította meg az emberi nemet. Amit a Sátán távoli őseink fejébe ültetett, az a gondolat volt, hogy olyanok lehetnek, mint az Isten, — hogy támaszkodhatnak saját magukra, mintha saját maguk teremtői lennének, — hogy saját maguk urai legyenek, — hogy találjanak ki maguknak valamiféle boldogságot, Istenen kívül, távol Istentől. S ebből a reménytelen kísérletből jött mindaz, amit emberi történetnek hívunk — pénz, szegénység, becsvágy, háború, prostitúció, osztályok, birodalmak, szolgaság –, hosszú és borzalmas története az embernek, aki megpróbálja, hogy valami más boldogítót találjon Isten helyett.”

    1. Kedves Thea! Ezt írod: Ne felejtsd el, hogy az ördög valamikor arkangyal volt; természetében rejlő ajándékai annyira fölötte álltak a mieinknek, mint a mieink egy csimpánzéi fölött.
     Hát éppen erről beszélek én is: mint ahogy nem lehet gyerek egy majom-apa és egy ember-anya közösüléséből (ha jól gondolom), épp így nem lehet az ember-sátán testi (?) kapcsolatból sem. Mivel a gyermek születése, testének-lelkének megformálása az Úr szeretetéből valósul meg – én ezt így hiszem. És ha úgy volna is, ahogy a cikkben írod, akkor mi lenne ezzel a félig-ember lélekkel a halálakor? Üdvözülhet-e a lelke? Van egyáltalán emberi lelke – vagy csak félig van emberi lelke? Szóval, zavaros számomra az egész, és főleg emiatt. Kovács Károly magyarázata talán a legmegnyugtatóbb a hozzászólók közül. Üdv! m.

    2. 1 Móz. 6,1 Lőn pedig, hogy az emberek sokasodni kezdének a föld színén, és leányaik születének.
     1 Móz. 6,2 És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket mind azok közűl, kiket megkedvelnek vala.
     ?1 Móz. 6,4 Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak.

    3. Szerinted Ida itt az “óriások” és “hatalmasok” egy és ugyanazok? Mert az nálam nem egészen egyértelmű.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend