Háborúk

Júniustól ismét lehetséges Irán megtámadása

Forrás: Infowars.com, Timesofisrael.com

Közelgő márciusi látogatása során Barack Obama közölni fogja Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, hogy amennyiben a diplomáciai erőfeszítések sikertelenül zárulnak, a körülmények legközelebb júniustól válnak ismét kedvezővé egy Irán elleni csapásra, az egyik izraeli tévécsatorna híradása szerint.

A csatorna hétfői hírműsora szerint az amerikai elnök arra fogja kérni Izraelt, hogy ?maradjon nyugton? és hagyja, hogy Washington irányítsa az eseményeket, akkor is, ha ez azt jelenti, hogy Izrael kénytelen a ?kispadról? szemlélni a katonai akciót, jelentette a izraeli 10-es csatorna. Netanjahut arra kérik, hogy tartózkodjon bármilyen katonai akciótól, sőt, ilyesmit még csak ne is említsen nyilatkozataiban, hangzott el a riportban a meg nem nevezett forrásoktól származó információ.

Barack Obama még tavaly állította fel a júniusi határidőt egy esetleges támadásra. Akkoriban sokan arra tippeltek, hogy Izrael még a novemberi amerikai elnökválasztás előtt megtámadja Iránt.

Irán a napokban találkozott a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség képviselőivel, hogy megtárgyalják az ország atomprogramját. Az Egyesült Államok és Izrael számos alkalommal vádolta az országot, hogy atomfegyver kifejlesztésén dolgozik, bár erre semmilyen szilárd bizonyíték nem áll rendelkezésre, sőt az Obama kormány, de még Izrael is, több alkalommal elismerte, hogy Iránnak nincs atomfegyver programja.

Az amerikai titkosszolgálat által 2007-ben kiadott Országos Titkosszolgálati Értékelés is arra utal, hogy Irán nem rendelkezik atomfegyver programmal. Az 1968-as Atomsorompó Egyezmény szerint Iránnak joga van nukleáris energiát előállítani békés célú felhasználásra.

Az úgynevezett P5+1 országok, az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország, tegnap ültek össze a kazahsztáni Almaty-ban, hogy megtárgyalják az iráni atomprogramot. Az iráni delegációt Saeed Jalili, az iráni Legfelsőbb Országos Biztonsági Tanács titkára, a P5+1 országok küldöttségét pedig Catherine Ashton, az EU külügyi főképviselője vezeti.

John Kerry, Barack Obama új külügyminisztere, két napja Londonban azt nyilatkozta, hogy az iráni atomprogram elfogadhatatlan és szerinte a diplomáciai lehetőségek lassan elfogynak. ?Számtalanszor elmondtuk, hogy egy atomfegyver programmal rendelkező Irán abban a térségben, látva az eddigi történéseket, elfogadhatatlan,? mondta egy sajtótájékoztatón.

?A diplomáciai megoldások lehetősége nem áll örökre rendelkezésre. Ma azonban nyitva áll. Most nyitva áll. Van még idő, de csak akkor, ha Irán úgy dönt, hogy leül tárgyalni, mégpedig jóhiszeműen,? mondta.

?Mi készek vagyunk jóhiszeműen, egymást tiszteletben tartva tárgyalni, hogy elkerülhessük a ránk váró, ki tudja milyen borzalmas következményeket,? tette hozzá. ?A választás így az irániak kezében van és reméljük helyesen fognak dönteni.?

Januárban Henry Kissinger, vezető globalista funkcionárius azt mondta, hogy egy Irán elleni támadás előreláthatóan meg fog történni, ami nukleáris háborút és ?fordulópontot eredményezhet az emberiség történelmében?.

?A régióban soha nem volt ilyen fontos egy atomsorompó megállapodás, mint most. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjai 15 éve mondják, hogy egy nukleáris erővel rendelkező Irán elfogadhatatlan, pedig pontosan ez közeledik,? mondta Kissinger.

Előző posztKövetkező poszt

45 hozzászólás

 1. Felhivnam a figyelmet:

  Obama 5 nappal a zsido husvet elott erkezik Jeruzsalembe, szamarhaton (tessek megnezni a demokrata part jelkepet) egy sajat tervvel, ami bekekotesre vonatkozik!
  Meg fogja latogatni a Templom Hegyet.
  a III. Intifada altal hirdetett gyilkos haboru hamar leallt – szunetel – ahogy hiret vettek, hogy Obama (beke-otlettel) a tersegbe latogat.
  A Knesset azt mondja – hosszu ido ota eloszor – hogy nagyon bizik Obamaban (nem pedig az O istenukben).
  “Megtorhetetlen Szovetseg – President Obama in Israel 2013” Ezzel a szlogennel, es egy USA-Izraeli hibrid zaszloval koszontik es varjak a protokoll szerint Obamat – ilyen jelentosegu kinyilatkoztatas meg sosem hangzott el izraeliek reszerol.

  https://www.youtube.com/watch?v=XxQbOnOLr_w

 2. Sziasztok!
  A 7 évvel kapcsolatban szólnék hozzá: én úgy látom a Biblia alapján, hogy a 7 év első fele már beteljesedett, Jézus 3 és fél éven át sokakkal megerősitette a szövetséget, a hét felén pedig véget vetett az áldozatoknak a halálával örökre. A zsidók üdvtörténetéből igazából 3 és fél év van hátra (az Antikrisztus uralma, a nagy nyomorúság), erről beszél a Jelenések könyve is (sehol nem 7 évet emlit, hanem 3,5 évet). Bővebben kifejtve itt elolvasható, ha valakit érdekel:
  http://utolsoidok.hupont.hu/16/felreertett-igeversek-2

   1. Köszi, reagáltam. Korábban én is úgy értettem ahogy te a 7 évet, de aztán ahogy tanulmányoztam az igéket (több forditást is összevetve) erre a következtetésre jutottam. De majd ha odajutunk, úgyis kiderül, hogy kell értelmezni 😉

 3. Sziasztok!

  Tegnap amikor Fantomasnak írtam, az Igét olvasva bevillant a Jel könyvéből a kép, a “fenevadon ülő asszony”, és a “vörös sárkány” képe!
  Jel. 13,1
  És láték egy fenevadat feljőni a tengerből, a melynek HÉT FEJE ÉS TÍZ SZARVA, és az Ő SZARVAIN TÍZ KORONA, és az ő fejein a KÁROMLÁSNAK NEVE.
  Jel. 12,3
  Láttaték más jel is az égben, és ímé vala egy nagy veres sárkány, a kinek HÉT FEJE VALA ÉS TÍZ SZARVA, és az ő fejeiben hét korona;
  Jel. 17,7
  És monda nékem az angyal: Miért csodálkozol? Én megmondom néked EZ ASSZONYNAK titkát és A FENEVADÉT, a mely őt hordozza, a melynek HÉT FEJE ÉS TÍZ SZARVA van.
  Jel. 13,2
  És E FENEVAD, a melyet láték, hasonló vala a párduczhoz, és az ő lábai, mint a medvéé, és az ő szája, mint az oroszlán szája; és A SÁRKÁNY ADÁ AZ Ő EREJÉT ANNAK, és az Ő KIRÁLYI SZÉKÉT, ÉS NAGY HATALMAT.

  Jel. 17,8
  A fenevad, a melyet láttál, volt és nincs; és a mélységből jő fel és megy a veszedelemre. És a föld lakosai csodálkoznak (a kiknek neve nincs beírva az életnek könyvébe e világ alapítása óta) látván a fenevadat, AMELY VALA ÉS NINCS, NOHA VAN.

  A linken, amit az üzenőfalra raktam fel , amiről azt írtam, hogy vannak benne érdekes gondolatok is, pl erről is szó van, hogy az UTÓLSÓ RÓMAI CSÁSZÁR, úgy ment el, hogy A TRÓNJÁT A PÁPÁRA HAGYTA! Vagyis a római birodalom trónján a pápa ül! Vagyis A FENEVAD ” AMELY VALA ÉS NINCS, NOHA VAN”.

  Még ez is érdekes benne( bár érdemes meghallgatni az egészet, és az Igével összevetni):

  Dán. 7,7
  Ezek után látám éjszakai látásokban, és ímé, negyedik állat, rettenetes és iszonyú és rendkivül erős; nagy vasfogai valának, falt és zúzott és a maradékot lábaival összetaposta, és ez különbözék mindazoktól az állatoktól, a melyek előtte valának, és tíz szarva vala néki.
  ?Dán. 7,8
  Mialatt a szarvakat szemlélém, ímé, másik kicsiny szarv növekedék ki azok között, és HÁROM AZ ELÉBBI SZARVAK KÖZÜL KISZAKASZTATÉK Ő ELŐTTE, és ímé, emberszemekhez hasonló szemek valának ebben a szarvban, és nagyokat szóló száj.
  (a videón arról beszél a lelkész, hogy : anno 3 királyság, akik nem fogadták el a pápa fennhatóságát, “elpusztult”(titották)
  Dán. 7,21
  Látám, hogy ez a szarv hadakozék A SZENTEK ELLEN, és legyőzé őket.
  Dán. 7,25
  És sokat szól a Felséges ellen és a magasságos egek szenteit megrontja, és véli, hogy megváltoztatja az időket és törvényt; és az ő kezébe adatnak ideig, időkig és fél időig.
  Nagy Sándor birodalmából, csak a római maradt meg! Annak trónján most a pápa ül! A kicsiny szarv a Vatican.

  “… és véli, hogy megváltoztatja az időket és törvényt;”
  Az is érdekes és elgondolkoztató, hogy a kat egyház, a TÖRVÉNYt megváltoztatta: a második parancsolatot, ami úgye a faragott képek tiltása, kivették belőle! (Azt halottam, hogy “törvénybe ” akarják iktatni, hogy ezentúl, kizárólag Szűz Máriához kell majd közbenjárásért imádkozni! Majd ő szól a Fiának!)
  “.megváltoztatja az időket”: a szombat napi ( Törvényben lévő pont), pihenő napot, vasárnapra tette!

  Jel. 13,7
  Az is adaték néki, hogy A SZENTEK ELLEN ellen hadakozzék, és őket legyőzze; és adaték néki hatalom MINDEN nemzetségen, nyelven és népen.
  Jel. 17,2
  A kivel paráználkodtak a föld királyai, és az ő paráznaságának borával megrészegedtek a föld lakosai.
  ?Jel. 18,3
  Mert az ő paráznasága haragjának borából ivott VALAMENNYI NÉP, és a földnek királyai ő vele paráználkodtak, és a földnek kalmárai az ő dobzódásának erejéből meggazdagodtak.

  Szóval nem tudom, hogy nem érdemes -e azon elgondolkodnunk, hogy ( bár mindannyian világi vezetőt várunk AK személyében!) nem “egyházi” vezetőt kell -e várnunk?!
  Ha az Igét nézzük, akkor azt látjuk, hogy tulajdonképpen leginkább “csak” a keresztények, és a zsidók üldözésével lesz elfoglalva! (Amikor a földből (Izraelből) feljön a Hamis Próféta, nagy barátságban lesznek! Vagyis, mintha inkább vallási vezetőt kellene várnunk! Ha még azt is hozzá tesszük, hogy Krisztus trónjára pályázik(!), és mint tudjuk, a pápa magát régebben “Krisztus helytartójának” (mostmár Jézus Krisztusnak magának, az ő testében való földi megjelenésének) tartja magát, ez jobban tükrözi azt amit Sátán akar!

  http://www.youtube.com/watch?v=S5wQ9q1bLxA

  ( Nem mindennel értek egyet, amiről beszél, de érdemes meghallgatni, és ami jó azt megtartani belőle, és elgondolkodni rajta!)

  ?Jel. 13,4
  És imádák a sárkányt, a ki a hatalmat adta a fenevadnak; és imádák a fenevadat, ezt mondván: Kicsoda hasonló e fenevadhoz? kicsoda viaskodhatik ő vele?
  ?Jel. 13,11
  Azután láték más fenevadat feljőni a földből, a kinek két szarva vala, a Bárányéhoz hasonló, de úgy szól vala, mint a sárkány;

 4. Kedves Endre !
  Nem vitázom veled, nagyon sok szép dolgot, igaz dolgot írtál utóbbi hozzászólásodban. Az Isten áldjon meg mindezért!
  Egy-két dolgot másképpen látunk, Te és én.
  Engedd meg kérlek, hogy leírjam, miből látom másként az elragadtatás idejét.
  Lássuk hát : A Jelenések 11. fejezetében olvashatunk arról, hogy Jánosnak meg kell mérnie Isten templomát. Ez már a hatodik trombitaszót követően történt, tehát az utolsó 7 év a templom megmérésekor már elkezdődött. Ugyanebben a fejezetben van szó a két tanúbizonyságról, akik 3,5 évig (az Ige szerint pontosan 1260 napig) prófétálnak Jeruzsálemben. Ez a 3,5 év az utolsó 7 év második felére esik. Ezt két dolog is bizonyítja : egyrészt ezt követően jön a harmadik jaj, azaz a hetedik trombitaszó. Az utolsó trombitaszó, ami után jön az utolsó hét csapás, ami már ténylegesen a véget jelenti. Másrészt a templomnak meg kell lennie. Ha jól belegondolunk, a templom felépítését békekötésnek, szerződésnek kell megelőznie, mert jelenleg muzulmán zarándokhely annak helye (Szikla Mecset). Tehát csak akkor kezdődhet az építése, ha előtte létrejön egy nagy megegyezés. (Antikrisztus szövetségeket köt.)
  Pál a Korinthusbeliekhez írt levelének 15. fejezetében ír a feltámadásról, s ennek 52. versében szól imigyen : “Nagy hirtelen, egy szempillantásban, az utolsó trombitaszóra; mert trombita fog szólni, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, mi pedig elváltozunk.” Tehát Pál szerint tehát az utolsó trombitaszóra, tehát az utolsó trombitaszóra következik be az elragadtatás.
  Jézus a Márk evangéliumának 13. fejezetében tanít a végidőkről. Az 5. verstől kezdi, óv a hamis tanítóktól, szól a háborúkról, melyeknek meg kell lenniük, hogy ezek a háborúk a nyomorúság kezdetei. Azt modnja, hogy vigyázzunk magunkra, mert az Ő nevéért adnak át bennünket törvényszékeknek, helytartók, királyok elébe, bizonyságul őnékik. De előbb hirdettetnie kell az Evangéliumnak. (Ez utóbbi most is történik jelen korunkban, de az USA-ban Jézus nevéért már üldöznek házi gyülekezeteket a terrorizmus elleni törvények égisze alatt.) De a legérdekesebb a 14. vers : “Mikor pedig látjátok a pusztító utálatosságot, melyről Dániel próféta szólt, ott állani, ahol nem kellene; aki olvassa, értse meg, akkor akik Júdeában lesznek fussanak a hegyekre? 15. A háztetőn levő pedig le ne szálljon a házba, se be nem menjen, hogy házából valamit kivigyen; … ” “19. Mert azok a napok olyan nyomorúságosak lesznek, amilyenek a világ kezdete óta, amelyet Isten teremtett, mind ezideig nem voltak, és nem is lesznek. 20. És ha az Úr meg nem rövidítette volna azokat a napokat, egyetlen test sem menekülhetne meg; de a kiválasztottakért, akiket kiválasztott, megrövidítette azokat a napokat.” És erről beszél a 21-37. versekben is, egyebek mellett arról, hogy ekkor gyűjti egybe az Ő választottait.
  Miért intenének az apostolok, miért intene Jézus bennünket ezekre a dolgokra, ha ezekkel már nem lenne dolgunk, dolguk azoknak, akik akkor még éljük, élik földi életüket. Jézus szerint akik akkor élünk, élnek keresztényként, meg fogjuk látni a pusztító utálatosságot a Szent helyre állani. Ez pedig az utolsó 7 évben, annak is az első 3,5 évének eltelte után következik be, s csak az ezt követő 3,5 év elmúltával (a két bizonyságtevő legyőzetése és feltámadása után) jön el az utolsó trombitaszó, melyre elragadtatnak azok, akik megtartjuk, megtartják a hitet Jézusban.
  Jézus nem véletlen mondta ezt el a tanítványoknak, figyelmeztetve őket a 23. versben, hogy “Ti pedig vigyázzatok; ímé, előre megmondtam néktek mindent.” Vigyáznunk kell, tudnunk kell ezekről a dolgokról, mert dolgunk lesz ezekkel. Jézus azt is mondja, hogy tegyünk minden népeket tanítványokká (Mt. 28:19), mert nekik is tudniuk kell ezeket, s az Evangélium mellett ezekről is szólniuk kell, mert akik a nagy nyomorúság idején még itt lesznek, itt leszünk, akkor is lesz még újjászületés, megtérés. Isten kegyelme az utolsó pillanatig kiárad az emberiségre, nagy az Ő türelme és hosszútűrése.
  A zsidó nép kiválasztásával kapcsolatban röviden csak annyit szeretnék még szólni, hogy Jézus azt is mondta, hogy a Törvény betűjéből egyetlen szó sem fog elveszni. A Törvényt a zsidók kapták. Ez sok mindent elárul. Az is sok mindent elárul, hogy a Jelenésekben János arról is szól, hogy Izrael 12 törzséből kerül kiválasztásra 144.000 tiszta ember, akik az Evangéliumot fogják hirdetni. Ez is a nagy nyomorúság idején, az utolsó 3,5 évben lesz. Evangéliumot hirdetni pedig csakis a Szent Szellem vezetésével lehet, tehát Ő is itt lesz még a Földön. Jézus is megmondta : veletek vagyok a világ végezetéig. A világ végezete az utolsó 7 év vége utáni armageddoni csata befejeztével jön el. Nem véletlen kapjuk Jézustól és az apostoloktól az intést : ne aludjunk el, legyünk éberek. Mert dolgunk lesz, nagyon sok dolgunk lesz abban az utolsó 7 évben.
  Drága Endre !
  Mint írtam, nem versengeni, nem vetélkedni szeretnék veled. Én így látom az Igékből az utolsó időket. Nem törekszem arra, hogy most, itt meggyőzzelek az én meglátásomról, hogy feltétel nélkül fogadd el ezt. Arra kérlek, imádkozzunk egymásrét, azért, hogy az Atya mindkettőnknek adjon bölcsességet, hogy megtaláljuk az igazságot (mert nem biztos, hogy az én általam leírtak az igazság, sőt), és együtt gyűjtsön be bennünket Jézus az utolsó napon – legyen ez akár a nagy nyomorúság előtt, közben vagy utána.
  A mi Urunk, Jézus Krisztusnak Atyja adjon neked kegyelmet, békességet, s áldjon meg Téged az Úr Jézus Krisztusban!

 5. Kedves Fantomas !
  Bocsánatot kérek tőled, ha félreérthető voltam az utolsó 7 évvel kapcsolatban. Nem állítottam, és nem is állítom, hogy most, illetve Irán megtámadása vagy az annak kapcsán esetlegesen létrejövő békekötések idején fog elkezdődni az utolsó 7 év. Kétszer is leírtam, hogy ezt nem tudjuk, s Jézus is azt mondta, hogy csak és kizárólag az Atya tudja, hogy ez mikor fog bekövetkezni, s így nem a mi dolgunk ezzel foglalkozni. De tudnunk kell a jelekből, majd akkor, amikor ez bekövetkezik, hogy meg tudjunk állni a hitben, és ne téveszthessen meg bennünket semmilyen hamis tanítás. (Hamis tanítóktól Pál, Péter és János apostolok is óvnak bennünket.)
  Emlékeztetlek : Dániel azt mondta, hogy a 69. évhét végén irtatik ki a Messiás. Jézus földi életének utolsó 3,5 éve tehát a 69 évhét utolsó 3,5 éve, ugyanis megfeszítését (kiirtatását) Dániel a 69. évhét végére prófétálta, tehát Jézus földi halálát követően kezdődhet el csak az utolsó 7 évhét. Hangsúlyozom : most a Kegyelem korszakát éljük, amikor is hirdettetik az Evangélium minden pogányok között. (Mk. 13:10)
  Testvéri szeretettel csókollak.

 6. fantomasz nevezetu baratom imadkozo alazatos szivvel foglalkozz az igevel es biztos tisztan fogsz latni

 7. Nem tudom hogy a levelezgetok melyik felekezethez tartoznak, (habar sejtem) de nyilvanvalo hogy naggyabol nem tesznek kulonbseget az elragadtatas (a gyulekezet es egyben a szent szellem elvitele-felvitele- a foldrol) es az ur napja (amikor az elemek recsegve-ropogva felbomlanak a fold tartoelemei megrendulnek es minden megsemmisul) kozott. De mind azok a hivok akik szandekosan felremagyarazzak az iget mert mindenaron az antikrisztusi kor szenvedo alanyai esetleg martirjai akarnak lenni, hat legyen nekik a hituk azerint, en azidotajt a menyben leszek a barany menyegzojen AMEN.

  1. Szia Endre!

   ” De mind azok a hivok akik szandekosan felremagyarazzak az iget mert mindenaron az antikrisztusi kor szenvedo alanyai esetleg martirjai akarnak lenni,”

   Ezt te sem gondolhatod komolyan, hogy bárki “szándékosan félremagyarázza” az Igét, azért mert valaki mártir szeretne lenni!
   Nyilván való, hogy csak arról szól az egész “vita” (megjegyzem világszerte!), hogy nem mindenki számol minden, erre vonatkozó igeverssel! És nem “direkt”, hanem mert esetleg nem gondolja, hogy az odavaló! ( Szerintem te sem! De ez nem jelenti azt, hogy ettől bárkinek is el fog kelleni kárhoznia, mert aki valamilyen próféciát nem ért, úgymond, “az nem igazi keresztény”!)
   Az üdvözülés kritériumaiba ez nem tartozik bele, ezt te is tudhatod!

   És ez nem meríti ki a “hamistanító” címet se, az ugyanis azokra vonatkozik, akik az Evangéliumot meghamísítják!

   “Hála Istennek az Ő szelleméért aki lehetővé tette ezt a nagyon rövid (a közeljövőre vonatkozó) áttekintést, amelyet minden igaz Isten és Jézushívő a Szellem vezetésével magáévá tud tenni és tisztán hamisítatlanul fogadni Isten igéjét, aki pedig nem, az csendesedjen el az Úr előtt alázatban és kérje a Szellem értelmét, vagy ha nem, hát vessen magára és ne terjessze az igét véve alapul a saját értelmének (értelmetlenségének) a hüjeségét.”

   Ezzel csak az a gond, hogy a te levezetésedben is vannak az Igével nem megegyező gondolatok! Ezért szerencsésebb, ha az ember úgy fogalmaz, hogy ” az én eddigi világosságom, ismeretem alapján”!

 8. Kedves Ferenc,
  Köszönöm válaszod, sajnos csak most vettem észre. Ezt elkerülendő én itt felül írok.
  A 70 hétről szóló prófécia nagyon jó, de magyarázatodban két nagyon súlyos hiba van(véleményem szerint). Az egyik, hogy azt gondolod: az utolsó hét év majd most fog elindulni.
  Nos nem! Az utolsó hét év is beteljesedett az első században. A 69 hét elteltével megjelent a Messiás Vezér, azaz Jézus bemerítkezett és Krisztussá, azaz Messiássá kenetett fel. 3,5 fél évig tartott földi szolgálata, tehát az utolsó hét feléig, amikor meghalt és tökéletes áldozata végetvetett az állatáldozatoknak, ugyanis többé nem volt rájuk szükség Jézus tökéletes áldozata miatt. Feltámadása után még 3,5 évig megerősítette a sokakkal az (Új) Szövetséget a zsidók közül, majd az első pogány származású emberek (Kornélliusz és háznépe majd mások is) kereszténnyé lettek és ezáltal a zsidó nép nem volt többé kiválasztott, hanem minden ember egyenlő lett. Így teljesedett, hogy “hetven hét szabatott a te népedre”.

  Szóval nincs 7 év, Nagy Babilon pusztulása a küszöbön áll.

  Meneküljetek tőle!

  1. Szia Fantomas,

   Én más véleményen vagyok a hetvenedik hetet illetően. Először is amint tudjuk Dán. 9,27-ben szó van a pusztító utálatosságról. Ha elolvasod Máté 24-et, látni fogod, hogy Jézus azt mondja, hogy AMIKOR látjátok a pusztító utálatosságot a szent helyen, AKKOR nagy nyomorúság lesz. Kicsivel később pedig azt mondja, hogy MINDJÁRT a nyomorúság után ő megjelenik a felhőkben. Jézus nem jött vissza az első században, úgyhogy a pusztító utálatosság sem lett még feltéve. Jézus Máté 24-ben gyakorlatilag egész végig a végső időkről és az ő visszajöveteléről beszél.

 9. UTOLSÓ IDŐK LEGVÉGE
  ( ELRAGADTATÁS – JÉZUS VISSZAJÖVETELE ÉS A VÉG )
  Mivel ez a téma minden valószínüség szerint sohasem volt enyire aktuális a keresztények és a ?keresztények? köreiben, mint napjainkban, amikor a ?vajúdás ideje? a végét járja, mert a ?szülési fájdalmak? gyakorisága meghaladja az ?ötperces? időközöket is (háborúk és azok mértéke, természeti katasztrófák, betegségek, járványok, az emberek közti viszony, antiszemitizmus és még sok más) aminek híreit folyamatosan haljuk és látjuk. Sokan megpróbálnak a végidőkkel foglalkozni és ehhez magyarázatot szerkeszteni ?sajnos sokszor az Ige és a Szent szellem mellőzésével- úgy gondoltam hogy Isten és az ő szelleme segítségével, a helyes igehejeket használva a bibliából, megpróbálok valós képet tárni azok elé akiket az utolsó idők legvégével kapcsolatos dolgok igazán és őszintén érdekelnek.

  [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]

  Az úgynevezett ? utolsó idők? Jézus evilági életével (megszületésével) kezdődtek, amely alatt Ő mint a felkent, Isten akaratát végrehajtandó elvégzett minden rábízott feladatot, és amikor a keresztfán végezte evilági életét a zsidók köve- telésére és a pogányok keze által végrehajtott ítélettel a Dániel próféta által megírt 7o évhét megszakadt a 69. Évhét végével, és megkezdődött Isten által rendelt ?kegyelem korszak? amire semilyen pontos idővel meghatározott időtartam nem vonatkozik, de a számtalan jel és leírás a kegyelem időszakának terjedelmére vonatkozóan, megközelítően megengedi minden igaz kereső hívőnek, hogy az utolsó idők legvégét vélje felfedezni mindabban amit mostanság élünk át és a Dániel utolsó 1 évhete is (a 7o.) itt fog beteljesedni a zsidó történelem bezárásával a nagy nyomorúság 7 évének lefolyása alatt.
  A pontos idő a kegyelem időszak bezárására nincs megadva de a jelek igen, amelyek a tehnika és a tudás (világi) fejlődésével mindinkább nyilvánvalóak és kézzelfoghatóbbak. Jézus újboli megjelenése a világszíntéren, beindítja azon történések folyamatát (égen földön) amikortól ugyanis évre, hónapra, napra lebontva pontosan tudjuk követni azokat a dolgokat, történéseket amik várnak a világra és a gyülekezetre (eklézsia-hívők) egyaránt. Apostolok cselekedetei: 1,7.
  Jézus, feltámadása után 4o napig meglátogatta az övéit, megjelent nekik és vigasztalta bátorította őket. Zsoltárok: 16,1o
  Apostolok cselekedetei: 13, 35-39 1,3 / 1.korintus: 15,6-8
  4o nap után az övéi szeme láttára emeltetett fel, majd 1o napra rá eljött a földre, az általa megigért vigasztaló a Szent szellem. Apostolok cselekedetei: 1,1-14 / Márk Ev.: 16,19 / Lukács Ev.: 24,5o-51 / Apostolok cselekedetei: 1,4-5 2,1-4
  A szent szellem hatalmas ereje amely ettől kezdve minden egyes hívőben benne lakik, rögtön megnyilatkozott a 12 apostol bizonyságtételében a Jeruzsálembe összesereglett zsidó és más néptömeg felé. Elvégeztette Péter igehirdetését, aki a szentírás alapján megmagyarázta ezt a jelenséget, és egyúttal beszélt az Isten szolgájának, Jézusnak életéről, haláláról, feltámadásáról és megdicsőüléséről,akit még csak pár héttel ezelőtt feszítettek meg. Ennek a beszédnek megvolt a hatása,mert sok megtérés után, a 3ooo megtért és megkeresztelt (bemerített) ember volt a bizonyítéka a szellem erőtelyes munkájának, továbbá naponként növelte az Úr a gyülekezetet a megtérőkkel. Apostolok cselekedetei:
  2,5-47.
  A gyülekezet eleinte csak a hívő zsidókból állott. Ebben az állapotban minden tekintetben izrael maradéka, olyan magjának vagy törzsének felelt meg amely hitt a mesiásban és várta az ő visszajövetelét erre a földre, mégpedig minden dolog végső helyreállítása céljából, azaz Isteni királyi uralmának megvalósítására hatalomban és dicsőségben. Apostolok cselekedetei: 3, 12-26
  Szemben velük a zsidó nép többi része felelős vezetőikkel, akik nem hittek a krisztusban, és István megkövezésével a szent szellem bizonyságtevését is elvetették. Apostolok cselekedetei:7,1-6o.
  A zsidó nép elvetette az urat és Isten elhatározta hogy félre teszi földi népét és krisztus után 7o-ben Jeruzsálem lerombolása ideiglenessen pontot tett ennek a korszaknak a végére. Innen indul hála Istennek az igehirdetés, az üdvösség, Isten kegyelmének a hirdetése rohamosan az egész világon, és Jézus gyülekezetének a megvalósulása amely megtért zsidókból és megtért pogányokból tevődik össze. Ez (gyülekezet) várja Jézus megjelenését az elragadtatást amely hiszem, nagyon közel van már. A gyülekezet növekszik mind a közelvalók (zsidók) mind a távollevők (nemzetek) közül való megtérők számával. Efézus:2,11-22 / 3,2-12 Kolosé:1,24-29 A szent szellem munkálkodásának eredménye a gyülekezet kifejlődése (felépítése) itt a földön, amig Izrael mint nép félre van téve. Róma: 11,25
  A gyülekezetnek mennyei áldásai vannak és az atyai házban van jövője és othona, útban van odafelé és az atya által elrendelt pontos időben egy szempillantás alatt elragadtatik az Úr által. Efézus:1,3-14 / 1Tesszalonika:1,4-6 / 1Korintus: 15,51-58 / A gyülekezet a kezdeti nagy fellángolás után sok olyan dolgon és állapoton megy keresztül amely az Úr nemtetszését váltja ki, amiről saját szavakkal nem sokat fejtenék ki inkább erről az ige néhány szakasza szóljon Isteni bölcseséggel a szellem által.Efézus:2,2o-22 / 2tesszalonika:1,4-5 / Apostolok cselekedetei:2o,29-3o / jelenések:2-3rész.
  A gyülekezetnek a fénye mint gyertyatartó egyre sötétedik. Jelenések:1,12-2o. Ne is foglalkozzunk sokat a gyülekezet állapotával mert tudjuk és látjuk sajnos, hogy az idő
  előrehaladtával a bizonyságtevők között mind nagyobb számban, vannak azok akiknek a nevük az hogy élnek pedig halottak. Jelenések:3,1 A gyülekezet földi útjának a végén,az Úr elragadtatás által kihívja (magához vonza) mindazokat akiben az ő szelleme van Róma:8,9-11.
  Pál az 1 Tesszalonika:4,15-18-ban szépen leírja hogy abban az időben amikor Jézus eljön az övéiért egy szempillantás alatt a meghalt szentek (szent szellemmel elpecsételtek) feltámadnak az Úrral való találkozásra, és azok is akik abban a pillanatban élőként vannak jelen a földön,(szent szellemmel elpecsételtek) abban a fantasztikus élményben részesülnek hogy átváltoznak egy dicsőséges állapotba hogy a felhőkben egyesülhessenek megváltójukkal és urukkal. Pál az olvasandó ige szerint úgy meg volt telve azzal a vágyakozással hogy az Úr visszajön, hogy magáról és az akkor élő szentekről úgy ír hogy ?mi? akik élünk nem előzzük meg az elhunytakat hanem azokat követve a feltámadásban átváltozunk. Láthatjuk mennyire vágyakozott az elragadtatás után, hogy ezt az eseményt mint valós történést a saját evilági életének idejére tette. Hiszem azt hogy azóta számtalan hívő volt úgy hogy ?bárcsak jönne az úr még ma? és ebben a vágyakozásban ugyanúgy mint Pál azt mondták hogy ?mi akik élünk…….?. Filipi:3,2o-21.
  Ekkor lessz az hogy megállunk Jézus Krisztus a mi Urunk itélőszéke (elbíráló-a helyesebb kifejezés, vagy jutalom osztó, de semmiféleképpen sem szabad valami ítélkezésre gondolni, ami következtében onnan még bárki is valami oknál fogva a kárhozatra juthatna) előtt, hogy átvegyük jutalmunkat aszerint ahogy evilági életünk folyamán a szent szellemet hagytuk munkálkodni bennünk és általunk. Semilyen saját cselekedet itt nem fog érvényre jutni, vagy egyáltalán negmaradni.
  1korintus:3,12-15 / 15,5o-53 / 2 korintus:5,1o / Róma:14,1o / János Ev.:14,1-3.
  Az ószovetségi írásokból Énok példája (az ő tőrténete) ábrázolja ki tökéletesen az újszövetségi Krisztus gyülekezetének a sorsát, ahogyan abban az időben amikor Énok az Úrral járt már ki volt mondva a föld és azon lakók felett az ítélet, és előttük volt a nagy nyomorúság és az azt követő pusztulás, Énokot felvitte az Isten elkerülendő így minden világi megpróbáltatást, nyomorúságot és pusztulást, ami az akkori világra várt. Pontosan a gyülekezet elragadtatásának az előképe Énok, mert a gyülekezet is a nagy nyomorúság ( antikrisztusi kor) elöl felvittetik, és amig itt a földön a sátán tombolásának, és Isten csapásainak az ideje lessz, addig mi hívők (gyülekezet-eklézsia (a ?szándékos? félreértés és kötöszködés elkerülése végett)) Jézustól átvesszük ki-ki személyessen a dicséretet, jutalmat,vagy sajnos a megszégyenítést is. Az elragadtatás ténye a nagy nyomorúság elől, az akkor élő és testileg már halott (elaludt) hívőkre azért is biztosan bekövetkezendő dolog, mert Isten az ő szent szellemét kivonja a világból és akikben benne él, akiknek Isten mint pecsét, és zálogként adta itt a földön, nem válhatnak el ettől a szellemtől,( sem a szellem tőlük), tehát a szellem a mennybe való visszavonásakor azok is fel lesznek emeltetve akikben Ő él. A szellem visszavonása azért történik meg szügségszerűen,mert a sátán tombolása a 7 év nagy nyomorúsága alatt, nem történhetne meg ha a szent szellem a földön volna, mert úgy ahogyan a mostani időben is Egyensúlyban tartaná a jót és a rosszat, akkor pedig a sátán és szolgái, hogyan juthatnának teljes kifejezésre. 2Korintus:4,3 / 2Tesszalonika:2,7-8
  Az akkor majd lejátszódó borzalmakkal túl sokat nem szeretnék foglalkozni, mert engem mint a Jézus gyülekezetének tagját, és ennél fogva Isten fiát, személyesen már nem fog érinteni mindaz, ezért csak pár szóval összegezném a téma folytonosságának és könnybb beláthatóságának érdekében. A nagy elszakadás ideje lesz a névleges keresztények és a zsidók számára. Azon az időn lesz Izrael hívő maradéka átvezetve mint Nóé az ő idejében a bárkában. Ebben az időben lesz teljessé Dániel próféta által leírt 7o évhét utolsó 1 hete (7 év). Itt fog ez beteljesedni, amikor is újra aktuális lesz az újonnan felépített templomban az állandó mindennapos véres áldozás, ami a három és fél év elmúltával megszakad, amikor a törvénytipró felrúgva minden egyezséget és megállapodást saját maga ül a templomba istennek nevezve magát
  2Tesszalonika:2,3-4.
  Ez a bibliai tény teljessen homlokegyenest ellentmond a tévtanítóknak akik ezt az eljövendő évhetet már elvégezettnek tartják Jézus feláldoztatásával. Persze ez semmi féleképpen sem felel meg az igazságnak, mert Jézus 3 év szolgálat után áldoztatott fel, és így már startban hiányzik egy fél évecske ami egy tévtanítónál akár elenyésző tény de a nagyobbik baj ott volna hogy akkor folytatásképpen hová tűnt a fenmaradt három és fél év amit az ige kizárólag az antikrisztusnak (törvénytipró) szentel, akit maga Jézus tüntet el a színtérről az Ő közvetlenül szent seregeivel való visszatérésekor az olajfák hegyére. De hát a hüjeség terjesztése maradjon csak a tévtanítók dolga akik majd úgyszint megkapják fizetségüket saját érdemeik szerint. Apostolok cselekedetei:2o,29-3o / 2Timóteus:3,1-9.
  A gyülekezet elragadtatása utáni 7 év (Dániel 7o. évhete) kezdeti ?békéje? és ?biztonsága? hirtelen nyomorúságba és pusztulásba vált át és mindenkit érint aki akkor a föld kerekségén él Jelenések:13,11-15.
  Az írásból tudjuk hogy az akkor hitetlenségben helyreállított Izrael szövetségre lép a világhatalommal és jelentős szerepet játszik Dániel:9,27.
  A ?tíz király? eggyesülése lehetőséget ad a ?tengerből feljövő fenevadnak? (népek) az uralkodásra, mig a ?földből feljövő fenevad?(Izrael) ennek a hatalmát erősíti. A ?tengerből feljövő fenevad?(népek) hatalmát közvetlenül a sátántól kapja, de mindkettőjük uralmát a hazugság és ámítás jelei és csodái követik. Az igazságtalanság törvénytelenség és erőszak jellemzik, és ilyen formában teljesen példátlan lesz. Dániel :7,23-24 / Jelenések :13.
  Ilyen körülmények között kristályosodik ki Izraelből az a tömeg, akik igazi királyukra Istenükre várnak és az üldöztetés közepette terjesztik a népek között Isten királyságának hírét, és így megszámlálhatatlan tömeget nyernek meg maguknak
  Akik velük eggyütt várják az Isten megjelenését vagyis Jézus eljövetelét hatalomban és dicsőségben. Sokan fognak ezért mártírhalált szenvedni. Így lesz az hogy az Isten királyságáról szóló evangélium igazi gyümölcsei az ?oltár alatt? levő mártírok lelkei, Izrael törzseiből a 144ooo kiválasztott (12*12ooo) és a népekből való megszámlálhatatlan sokaság lesz.
  Jelenések :6,9 / 7. Ezek a kiválasztottak utóbbi két csoportja Izrael, népek) miatt megrövidíti Isten azokat a napokat és ezek minden nyomorúság és megpróbáltatás közepette tartatnak meg hogy bemenjenek a feltámadott mártírokkal eggyütt a királyságba az újjászületésbe. Máté:24,1o-22 / 19,28 / Jelenések:7. Az üldöztetések, pusztítások, háborúk és Isten csapásai tulajdonképpen megtisztítják és előkészítik a földet a királyságra. A nyomorúságok fel nem fogható bőségével nem foglalkozok túl sokat, mert abban az időben én Jézus az én megváltóm színe előtt állva vaszem át azt ami Ő szerinte nekem kijár minden többi hívő kereszténnyel eggyütt, de néhány igerész beszéljen helyettem ami mindenképp is a leghelyessebb. Dániel:9,26-27 / 12,6-12 / Jelenések:6 ./ 7. / 8. / 15,7 / 16./ 12,7-13,8 / 13. / és még sok más ezzel foglalkozó igerész.
  Ezeket a történéseket követően mint mindennek a csúcspontja Armaggedon amikor Jézus visszajön hatalomban és dicsőségben, az olajfák hegyére az ő szentjeinek és szent angyalainak a seregével, mindazok kimondhatatlan örömére akik ezt a pillanatot várták, és pusztulására minden ellenségnek. Tehát ekkorra már ( akárhogyis a tévtanítóknak ez nem tetszik, dehát kit érdekelnk ők, kivéve persze azokat akiket megtévesztve az orruknál fogva vezetnek a tévelygésben és reménytelenségben)a mennyei mennyegző megtörtént, és Jézus az ő gyülekezetével tér vissza a földre az 1ooo éves uralomra Jelenések:19,6-21.
  Ha a tévtanítók (legyenek azok bármilyen nagyszámú felekezetnek is a vezetői ?félrevezetői?, vagy tagjai, vagy bármilyen hiábavaló szektának a tartozékai is) szerint a gyülekezet nem részesül az elragadtatásban a nagy nyomorúság és az antikrisztusi 7 év elől, akkor sok más igehely is de főként a Jelenések:19,6-9 teljesen hiábavaló és érthetetlen összevisszaságról tudósít, az pedig (figyelembe véve a szentirás szerzőjének személyét) teljes képtelenség.
  Az Úr a lábát az olajfák hegyére teszi, amely kettéválik megvédve így népe üldözöttjeit, akik a leírhatatlan nyomorúságból mentetnek meg.Itten minden kétséget kizárva a zsidókról (Izraelről) van szó és természetessen azok mellett mindazokról akik az elmúlt 7 év túlélői, nem pedig a tévtanítók oly kedvelt tanításai szerint a Jézus megváltottai a gyülekezet, mert ezek pontosan azok akik az Úrral az ő teljes dicsőségével felruházva vele eggyütt térnek vissza a mennyből a földre.Zakariás:14. Megtörténik az élők ítélete dicsőséges királyi széke előtt annak a magatartásnak és cselekedetek alapján, amit tanúsítottak a zsidóság irányába a nyomorúság ideje alatt. Tudni illik, (figyelembe véve a tényt hogy a zsidóság teljes kiirtására a történelemben több példa is volt, és hogy a mai napokban is intenzív tevékenységek folynak főként az iszlám világban de a névleges keresztények között is hogy Izraelt letöröljék a föld színéről) Izrael és a zsidó nép a célpontja ezen idők minden támadásának a teljes kipusztítás érdekében.
  Szétválasztja a ?kosokat? a ?juhoktól?, ez utóbbiaknak megnyitja dicsőséges országának kapuját, az előbbieket pedig osztályrészük betöltésére űzi, ami nem más mint a tüzes és kénköves tó amelyben már ott vannak a fenevad és a hamis próféta akik élve oda lettek vetve A sátán is megkötöztetik 1ooo esztendőre hogy meg ne tévesszen valakit is, a Krisztus királyságában.Jelenések:2o,1-3. Ezzel teljességében beteljesedik Dániel próféta által megírt mind a 7o évhét és az egész világ számára megkezdődik főként a zsidók által annyira várt 1ooo éves földi királyság.
  Egy egészen rövidtávú visszatekintés képpen meg kell említeni hogy János bepillantást nyer a mennybe, a báránynak a boldognak mondott mennyegzői sereg jelenlétében tartott mennyegzőjébe,amely időtartama pont a 7 év földi nyomorúság idejére tevődik,(tetszik-e vagy nem némelyeknek) és a kegyelem teljes időszakában élt összes ember közül azok akik az Úr Jézus Krisztust mint az egyedüli lehetőséget az Isten közelségébe jutáshoz választották és hittek benne mint egyedüli megváltóban és üdvözítőben aki az Atya akarata szerint a földön élt kereszthalált halt harmadnapra feltámadt a menybe ment és az idő teljességében visszajött az övéiért,és csak is azok (eklézsia) vesznek részt benne.
  Ezek azok akik az Úr Jézusban aludtak el és feltámadtak egy mennyei megdicsőült testben és azok akik abban a pillanatban éltek a földön ugyanolyan formára átváltozva a menybe jutottak.1Korintus:15,22-23./ 15,35-53./ Jelenések:19,1-1o
  Magam részéről annyit füznék az eddigi témához,hogy az elragadtatás mint valós (remélem hamarossan) megtörténendő esemény, igenis egyetlen szempillantás alatt megy végbe amelyből a világ akkor vajmi keveset fog észrevenni, csak majd a beinduló folyamatos, mind intenzívebb híráradatokból a világ minden részéről, döbbennek majd rá hogy valami eddig még soha nem tapasztalt földönkívüli behatástól vezérelt esemény zajlott le, és attól kezdve a vilgon a sátán veszi át az irányítást és teljes bizonyossággal lehet mondani hogy, ?elszabadul a pokol?.
  Ehhez a témához tartozik még és kívánatos belefoglalni az egész témába a kép teljessége végett az ?első feltámadás? fogalmát,amely időtartalmilag nem máskor mint az Úr Jézus harmadnapra való feltámadásával kezdődött, és az 1ooo éves királyság kezdetével ér véget, amikor is az ószövetség még fel nem támadt szentjei Dániel:12,2a és 13. vers. És a nagy nyomorúság idejének mártírjai megeleveníttetnek (feltámadnak) hogy részesüljenek a királyság nekik igért áldásaiban Ézsaiás:2,1-4 / Jelenések:2o,4-6.
  Az 1ooo év letelte után történő esemnyek, mint a sátán elengedése, Góg és Magóg, második feltámadás, utolsó ítélet, új ég és új föld, új Jeruzsálem és minden ezzel kapcsolatos dolgok olyannyira nagy terjedelmű téma, hogy ez egy teljessen külön odaszánást és időt igényel, ezért ezekre itt és most nem térek ki.
  Hála Istennek az Ő szelleméért aki lehetővé tette ezt a nagyon rövid (a közeljövőre vonatkozó) áttekintést, amelyet minden igaz Isten és Jézushívő a Szellem vezetésével magáévá tud tenni és tisztán hamisítatlanul fogadni Isten igéjét, aki pedig nem, az csendesedjen el az Úr előtt alázatban és kérje a Szellem értelmét, vagy ha nem, hát vessen magára és ne terjessze az igét véve alapul a saját értelmének (értelmetlenségének) a hüjeségét.
  Minden dicsőség Istené és az Ő szentjéé a Jézus Krisztusé aki mindeneknek Ura. Ámen.
  [/expand]

  1. Nagyon jo osszefoglalo. Jonehany dologra ravilagit, melyek korabban kerdesesek voltak szamomra is.
   Koszonom.

 10. Értem Thea. Én úgy gondolom, hogy a cikked 6. pontjánál járunk és nincs semmiféle hét év már.
  Nagy Babilon = Minden olyan vallásszervezet, amely rossz gyümölcsöket termett, kezdve a katolikus birodalommal.

  Meg kellene vizsgálnia magát (és azt, hogy hová tartozik) mindenkinek mégegyszer alaposan és azonnal menekülni az olyan vallásszervezetektől, amelyek tele vannak vérbűnnel, pedofíliával és egyéb rossz gyümölcsöket teremtek.

  (Bocs, hogy nem a tiedre válaszolva írok, de úgy az előbb nem jelent meg).

  1. “Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az [Úr napja vagy elragadtatás] el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere[Antikrisztus], a veszedelemnek fia, A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.” – II. Thessalonika 2:3-4

   Se “bűn embere”, se templom nincs még…

   1. Már vagy 1600 éve van kedves Thea. Bűn embere = a(látszat) kereszténység papsága, élén a pápá(k)val. Isten teploma pedig nem egy kőépület, ez világosan kiderül a Jelenések könyvéből. Ez a templom élő kövekből épül fel, azaz egy szervezet, melyet Jézus Krisztus alapított és ő a szegletköve.
    Az első századi tiszta keresztény gyülekezet e templom részét alkotta. Hamarosan azonban megjelent (a hitehagyással) egy papi réteg, aki elnyomta az igaz keresztényeket és ezzel mintegy beült Isten templomába.
    Bizonyára nem fogsz egyetérteni, de ne feledjük, hogy a 10 szűz közül 5 nem rendelkezik olajjal, miközben erre csak akkor jönnek majd rá, amikor már késő.

    Nem kívánok terszetesen vitatkozni sem, de ha valakit érdekel több információ, kérem keressen privátban. caravan(kukac)totalcar.hu

    1. Szia Fantomas!

     Az Igében az Úr azt mondta, hogy amikor meglátják a pusztitó utálatosságot , ott ahol nem kellene állnia( zsidó Templom), akkor fusson mindenki, amerre lát(szabad fordításban!)! Azonnal! Ez nem 1600 évig tart! És főleg nem Rómáról van szó itt, hanem Jeruzsálemről! Róma más történet ( az a nagy parázna,Babilon, a kereszténység szégyene!)! Vagyis, ahogyan az Igében van: a szétszóratás után a zsidók (egyrésze) visszatértek, megépítik a zsidó Templomot, ott áldozatokat mutatnak be! Az Antikrisztus “nyélbeüti” a szerződést a zsidók és a muzulmánok között, hogy el lehessen tüntetni a mecsetet, és felépülhessen a Templom! 3,5 év után (Amikor is az Eklézsia elragadtatik, a Szent Lélekkel együtt, a Sátán pedig ekkor vettetik le a mennyből véglegesen :
     Jel. 12,1
     És láttaték nagy jel az égben: egy asszony, a ki a napba vala felöltözve, és lábai alatt vala a hold, és az ő fejében tizenkét csillagból korona;
     Jel. 12,2
     A ki terhes vala, és akarván szűlni, kiált vala, és kínlódik vala a szűlésben.
     ?Láttaték más jel is az égben, és ímé vala egy nagy veres sárkány, a kinek hét feje vala és tíz szarva, és az ő fejeiben hét korona; ( A KAT EGYHÁZ, A “FEKETE” PÁPÁVAL AZ ÉLÉN megerősödik és üldözi a hívőket!)
     És a farka utána vonszá az ég csillagainak (AMINT ÍRVA VAN A HÍVŐK FÉNYLENEK MINT A CSILLAGOK) harmadrészét, és a földre veté azokat; és álla az a sárkány a szűlő asszony elé, hogy mikor szűl, annak fiát megegye.
     ?És szűle fiú-magzatot, a ki vasvesszővel legeltet minden nemzetet; ÉS RAGADTATÉK ANNAK FIA ISTENHEZ és az ő királyiszékéhez.
     ÉS MINT LÁTJUK EZUTÁN MÉG AZ ASSZONY 3,5 ÉVIG (A 7 ÉV MÁSODIK FELÉBEN) LESZ ITT A FÖLDÖN!
     DE AHOGY AZ EKLÉZSIA MEGJELENIK A MENNYBEN, AKKOR A SÁTÁN AZ ANGYALAIVAL EGYÜTT LEVETTETIK, ÉS EKKOR KEZDŐDIK A NAGY NYOMORÚSÁG:
     Jel. 12,7
     És lőn az égben viaskodás: Mihály és az ő angyalai viaskodnak vala a sárkánynyal; és a sárkány is viaskodik vala és az ő angyalai;
     De nem vehetének diadalmat, ÉS AZ Ő HELYÖK SEM TALÁLTATÉK TÖBBÉ A MENNYBEN.
     És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének.)

     az Antikrisztus, ( aki mostmár, a földön teljes hatalmával és haragjával jelen lévő Sátán befolyása(megszállása?) alatt áll), meggondolja magát, felbontja a szerződést, és közli, hogy ő az isten, őt kell imádni! Na, ekkor kell mindenkinek szaladni, akik Judeában lesznek akkor! És úgye azt se felejtsük el, hogy arra is felszólította az Úr, az ott élőket, hogy imádkozzanak, hogy a futásuk ne télen legyen, se szombat napon! ( ez se 1600 évet foglal magába)

   2. Kedves Thea,

    A “bün embere” nem biztos hogy nincsen már meg – csak legfeljebb még nem nyilvánvaló ….
    Az meg hogy a Templom sem épült fel – az sem akadály vagy kizáró ok – hiszen valószinüleg
    éppen azzal fogja tudni a zsidókat félrevezetni at Antikrisz – hogy megadja nekik a hön áhított
    Templomuk felépítésének az engedélyét, ez is benne lesz a szövetségben amit megköt velük –
    – és mint izraeli barátaimtöl megtudtam, a Templom Intézet szerint minden készen áll a
    jeruzsálemi Templom felépítéséhez – amit a mai technologia alapján
    néhány hónap – talán 7-8 – alatt fel is tudnának építeni…. Hát ez még böven belefér az elsö 3 és fél évbe –
    amig a zsidók rá nem ébrednek hogy most is melléfogtak, mert most meg az Antikrisz-t választották –
    az igazi Messiás helyett – Akinek eljövetelére még ki kell bizony várniuk a hét éves nyomorúság második 3 és fél évét ….

    1. Olvastam valahol, hogy Vatikán évek óta tárgyal Izraellel, hogy megszerezhesse saját részre a Jeruzsálem Óvárosi területet. Nem tudom jelenleg hol tart az ügy, de szerintem nem gondolták meg magukat. Érdemes lenne utána nézni ennek a dolognak is, mert jelentősége lehet. Az is elképzelhető, hogy csak valami deszinfo volt. Nem hallót erről még valaki?

 11. Örülök Thea, hogy megszólaltál, mert azt gondoltam, hogy mostanában nem voltál jelen az oldalon. A legutóbbi cikknél linkeltem valamit, de nagyon nagy ott a csend. Ide is idehozom:
  http://itccs.org/
  És egy magyar nyelvű cikk is, mely az előző oldal utolsó előtti közleményének magyar nyelvű fordítása:
  http://ujvilagtudat.blogspot.co.uk/2013/02/letartoztatasi-parancsot-adnak-ki.html#.UTIQ81fRrls

  Nos, amit itt az előbb linkeltél, ott a hatodik pont egy része Nagy Babilon pusztulása. Nem úgy látod, hogy az általam betett dolgok azt mutatják, hogy már itt tartunk? Mert ha igen, akkor marad a kérdés, miért lenne még 7 év? (Sőt még több, mert ugye véleményetek szerint majd az ezután kezdődik).

  Csodálkozom picit, hogy az Idők jelei c. oldal ennek a hírnek, igazából híreknek(mert már több cikk megjelent) nem tulajdonít jelentőséget.

  1. Ahogy a linkelt cikkből is láthatod, úgy gondoljuk (és ezzel nem vagyunk egyedül), hogy az emberiség jelen korának utolsó hét éve ennek a bizonyos szerződésnek az aláírásakor kezdődik. Ahhoz pedig először meg kell jelennie az Antikrisznak. A vélemények leginkább az elragadtatás időzítésében térnek el, a többi pontban nem.

   A hatodik pont szerintem még messze van. A kérdés, hogy ki mit tekint “minden paráznák anyjának”.

   (Nem mindig tudok reagálni a hozzászólásokra, mert akkor nem lenne új cikk az oldalon.)

 12. Ferenc és Endre,
  Mi ez a hét év? Röviden ki tudnátok fejteni? Már akartam kérdezni, de valahogy mindig elmaradt. Tehát miért gondoljátok, hogy még lenne hét év?

  1. Kedves Fantomas !
   Dániel könyvének 9. fejezete tartalmaz erről a bizonyos 7 évről egy Istentől származó kijelentést. A 23. verstől indul a látomás leírása. Isten Gábrielen keresztül szólt Dánielhez, mégpedig így :
   “’24. Hetven hét szabatott a te népedre és szent városodra, hogy vége szakadjon a gonoszságnak és bepecsételtessék a bűn, és hogy eltöröltessék a hamisság és elhozassék az örök igazság, és bepecsételtessék a látomás és a próféciák, és felkenettessék a szentek Szentje.
   25. Tudd meg azért és vedd eszedbe: A Jeruzsálem újjáépítéséről felől való szózat keletkezésétől a Messiás-fejedelemig hét hét és hatvankét hét van és újra megépíttetnek az utcák és a kerítések, mégpedig viszontagságos időkben.
   26. A hatvankét hét múlva pedig kiirtatik a Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a szenthelyet elpusztítja a következő fejedelem népe; és vége lesz mintegy vízözön által, és végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás.
   27. És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véresáldozatnak és az ételáldozatnak, és utálatosságok szárnyán pusztít, amíg az enyészet és ami elhatároztatott, a pusztítóra szakad.”
   Tehát : Dániel zsidó volt, tehát az ő népe a zsidó nép. Számukra, Izrael népének adatott a hetvenszer hét hét, azaz hetvenszer hét év, azaz 490 év. A Jeruzsálem újjáépítése (mert ugye a babiloniak lerombolták a várost és Salamon templomát, ahol a főpap minden évben egy alkalommal bemutatta először saját magáért, majd az egész zsidó népért Istennek a véresáldozatot az Ószövetség erre vonatkozó törvénye alapján és szerint) felől való szózat keletkezésétől hétszer hét, azaz 49 év telt el, s beigazolódott a prófécia. Valóban felépült a város és a templom. Ettől az időponttól további hatvankétszer hét év, azaz 434 év telt el, és Jézust megfeszítették, a prófécia itt a kiirtatik szót használja. 49+434=483 év.
   A látomás, prófécia szerint tehát még 7 év hiányzik a 490 évből, ami tehát a zsidó népnek adatott.
   Az említett 49 év alatt Ezsdrás és Nehémiás – sokszor háborús körülmények között, tehát viszontagságos időkben – felépítették a várost és a templomot, újra be lehetett mutatni Istennek a Szentek Szentjében a népért való véresáldozatot. És évre pontosan, a Jeruzsálem újjáépítése felől való szózat keletkezésétől számított 483 évre Jézus megfeszíttetett. A prófécia mindkét része évre pontosan bekövetkezett.
   Azt tudjuk, hogy Jézus megfeszítésekor az Ószövetség véget ért. Kr.u. 70-ben a templomot a rómaiak lerombolták (lásd 26. vers), ismét megszűnt a népért való véresáldozat, s templom hiányában ez a mai napig így van. Ezt az áldozatot a Törvény szerint csakis a templom fő részében, a Szentek Szentjében lehetett bemutatni, ahová kizárólag a főpap léphetett be. Most nincs templom, nincs népért való áldozat.
   Tudjuk azt is, hogy Ádámtól Mózesig kb. 2000 év telt el. Ez egy kegyelmi korszak volt, gondoljunk pl. csak a testvérgyilkos Káinra, akit nem büntetett az Úr halállal tettéért. (Az ószövetségi törvény szerint meg kellett volna ölni Káint, de akkor még nem volt Törvény.) Mózestől Jézusig szintén kb. 2000 esztendő telt el. Isten a Törvényt Mózesnek adta, hogy Izrael népe döbbenjen rá valamire, de ez egy másik történet, ennek elmesélését tényleg Ádámtól és Évától kellene kezdeni, az ő hitük és elhitetésük történetétől.
   Jézus elhozta az Új Szövetséget, ezt már nem csak Izraelnek, hanem az egész emberiségnek. Jézus a Kegyelem időkorszakát is elhozta számunkra. Ezen időkorszaknak a végén lesz a zsidókra kiszabott 490 év utolsó 7 éve.
   Ennek a 7 évnek a kezdetén az Antikrisztus sokakkal megerősíti a szövetséget, de e 7 évnek a felén véget vet a véresáldozatnak és az ételáldozatnak. Ahhoz, hogy valaminek véget lehessen vetni, annak lennie, működnie kell. Tehát, mint említettem, az áldozatokat a templomban kell bemutatni, azaz a 7 év első felében fel fog épülni a templom, ahol ezeket meg lehet tenni. És a hét felétől utálatosságok szárnyán pusztít. E 7 év második felének kezdetétől tesz bizonyságot a két tanúbizonyság Jeruzsálemben, akit az Úr prófétálásra ad az embereknek, s ezt 1260 napig, azaz 3,5 évig végzik. (Jel. 11:3-12)
   Nagyon sok helyen van még ezekről az időkről szó a Bibliában, mind az Ó-, mind pedig az Újszövetségben, úgyhogy rengeteget lehetne még erről írni, beszélni.
   Kedves Fantomas !
   Bocsáss meg nekem, hogy nem tudtam erről röviden írni, de hogy érthető legyen a 7 év, a fentieket mindenképpen el kellett mondanom.
   Amit még nem látunk, az az, hogy mikor fog elkezdődni ez az utolsó 7 év. De mint előző hozzászólásomban írtam, ez nem is a mi dolgunk. A kellő időben megtudjuk, s a fontos az, hogy fel tudjunk rá készülni azzal, hogy tanulmányozzuk Isten Igéjét, és bízzunk az Ő megtartó kegyelmében, szeretetében, ahogyan azt megígérte nekünk, azaz : “…és ímé, én tiveletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!” (Mt, 28:20) Veled, velem – a világ végezetéig!!! És nem lesz, hanem van – jelenidőben, tehát addig is, és akkor is minden pillanatban!!!
   Az Úr áldjon téged!

 13. jezushivo megtert keresztenyek isten fiai, a jeleket a szentszellem fenyeben jogunk van tanulmanyozni es foglalkoznunk is kell veluk , persze az ige mellet, de ez nekunk csak azert fontos hogy nemileg erzekeljuk jezus visszajovetelenek a kozelseget agyulekezeteert. Mert a mi elragadtatasunk az antikrisztusi 7 ev elott megtortenik, tehat a 7 evvel majd foglalkozzon az akinek muszaj lessz, pelda az egeszre enok tortenete

  1. Kedves Endre !
   Ajánlom szíves figyelmedbe a Jelenések könyvét, és Joseph Candelnek jelen honlapon is közzétett, a végső időkről szóló tanítását. Abban a bizonyos hét évben, s annak is a második felére eső nagy nyomorúságban mindannyian, minden akkor élő keresztény testvérek itt leszünk a Földön. Az elragadtatás az utolsó trombitaszóra történik meg, az pedig a hét év végén lesz. Az, hogy ez a hét év mikor kezdődik, csak az Atya tudja. Az időponttal nem nekünk kell foglalkozni. De az Úr nem hagyott bennünket kétségek között, mert a próféciákból tudni fogjuk, hogy amikor bekövetkezik a nagy békekötés ideje, s beköszön a jólét és a biztonság, nos, akkor fog elkezdődni az a bizonyos 7 év. De a hét év második felében (1260 nap, azaz 3,5 év) eljön a nagy nyomorúság, ui. a pusztító utálatosság istenként fogja magát mutogatni a szent helyen (valószínűleg a Jeruzsálemben addig felépítendő új templomban), s elvárja hogy mindenki istenként tisztelje, hódoljon be neki. Emiatt kezdődnek újra a háborúk, a be nem hódolók üldözése. De a mi Mennyei Atyánk kegyelme és szeretete oly hatalmas, hogy azokban az időkben is gondoskodik rólunk, gyermekeiről. Gondolj csak arra, hogy a napok értünk lesznek megrövidítve, hogy minél kevesebb idő jusson a mi üldöztetésünkre. Én hiszem, hogy amit az Úr mondott, az mind igaz, azaz akkor is, ott is minden szükségünket be fogja tölteni az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban. Akkor is, ott is mindenre lesz erőnk, mert Jézus Krisztus minket mindenben megerősít. Akkor is, ott is a Szent Szellem bennünk fog élni, mint újjászületettekben, és akkor is, ott is elvezet bennünket az igazságra, s akkor is, ott is vigasztalni fog bennünket, mint ahogy Jézus ígérte, amikor azt mondta a tanítványainak, hogy elküldi nekik a Vigasztalót.
   Továbbá azért is itt kell maradnunk, mert Atyánk kegyelme hatalmas, és abban az utolsó 7 évben is valakiknek hirdetniük kell az Evangéliumot, azt, hogy Isten szereti az embert, és senkit nem akar az Ő haragjában részesíteni, amit a 7 év után tölt ki azokra, akik nem fogadták el Jézust, s az Ő értük is tett áldozatát. Hiszem, hogy lesz erőnk és lehetőségünk megismertetni Őt az akkor élő, még meg nem tért emberekkel, hogy ők is megmeneküljenek az örök kárhozattól.
   Testvéri szeretettel csókollak.

 14. Ettől függetlenül nem biztos, hogy támadni fognak, még az USA-nak is nehezére esne, ráadásul ott van még Szíria is, azzal még kéne valamit kezdeniük, ha támadni akarnak, mert ugye azon keresztül akartak eljutni Iránba, de ezt nem engedte az orosz medve és a vörös sárkány, úgyhogy az a helyzet, hogy még várniuk kell egy ezzel, amíg be tudják őket feketíteni, mert ha elkapkodják akkor az USA lesz a rossz fiú.

 15. ISTEN MINDEN LÉPÉSÉT TUDJA ELŐRE A SÖTÉT OLDALNAK…..és ő
  MINDENNEK ÉS MINDENKINEK URA & ÉS ISTENE….!!!
  szóval…..
  🙂
  Nos:
  Mindaddig, amíg kéz nélkül meg nem rontatik..
  és harmadnapon felnem támad…..( LEUTÁNOZZA MAJD JÉZUST! )
  VÉLEMÉNYEM SZERINT,
  Ő JELEN PILLANATBAN CSAK EGY EGYSZERŰ POLITIKUS….
  és nem tudja hogy ő
  az ANTIKRISZTUS….. !!!
  vagy igen ?
  MINDENESETRE FIGYELJÜNK, JERUZSÁLEMRE, MERT OTT FOG ÁLLNI MAJD…..az AK…
  DE
  hogy hol rontatik meg majd, kéz által ?
  passz….
  OBAMA TÉNYLEG NAGYON ÉRDEKES DOLGOKAT CSINÁL…..
  (hazugsággal, csalással, a zsidók és arabok sakkban tartásával akar békét csinálni ???
  VALAMI SUNYISÁG BIZTOS LESSZ A DOLOGBAN…. )
  Majd meglátjuk…..
  A VILÁGOS GYŐZ !!! 🙂

  1. Tudja az Antikrisztus, hogy Ő az, mint ahogyan a szőke bestia és a hamis próféta is tudja, hamarosan megláthatjuk, kérjük imáinkkal a tisztánlátás kegyelmét testvéreinkre is.

 16. A következő pápa Római Péter több üzenet szerint, úgy hogy készülhetünk arra, amit eddig még fel sem voltunk képesek fogni…

  1. Én úgy gondolom és remélem, hogy ebből nem lesz világháború, de súlyos konfliktus, messzemenő következményekkel sajnos valószínű.

   1. Obama (az Antikrisztus) Izrael szamara tokeletes csapdat keszitett az eddigi folyamatos idohuzassal.
    Mindenki tudja, hogy mar nincs ido juniusig.

    Holgyeim, es Uraim.
    Az Ezekiel 38 kovetkezik. Itt allunk a kapujaban.
    Es mint minden mas bibliai profecia, ez is be fog kovetkezni.
    De ez nem a veg. Csak egy uj vilag (Uj Vilagrend) kezdete.

    Ahol a kaoszbol a “Nagy Vezeto” mar az egesz vilag globalis urakent lephet szinpadra.
    Beket teremt majd, hiszen “Beke Nobel Dijjal” a kezeben ki lenne nala alkalmasabb erre? O a beke embere.
    De ennek a bekenek ara lesz. Sulyos ara, melyet egyenkent mindannyiunknak meg kell fizetnunk, ha reszt akarunk venni benne. Es ez a fizetseg mar nem a megelhetesunkrol, az anyagi helyzetunkrol, vagy a sorsunkrol fog szolni, hanem a lelkunkrol es az udvossegunkrol. Mindent oda kell adnunk, ha elni akarunk. Mindent kovetelni fognak!
    Es a nep elfogadja ezt. Oromujjongassal. Hiszen a nep mindig a Barabbasokat valasztja. Szivbol.

    A szinpad mar kesz. Minden szereplo itt van. Mar csak a Hamis Profetat varjuk az o “Uj” kinyilatkoztatasaval.
    Es akkor “vegre bekoszont a varva vart beke” (Csillagok Haboruja – Palpatine).

    1. Szia Sharky!

     Jó, jó, de az Igét olvasva azért ne felejtsük el, hogy ott az van írva, hogy ABBÓL a Birodalomból származik! Vagyis a Rómaiból!
     Jel 17,9
     — Ennek ez a bölcs értelme: A hét fej hét hegy, amelyeken az asszony ül;( róma, vatikán) és hét király.
     És AZOK KÖZÜL a KIRÁLYOK KÖZÜL!
     (A római császárok valóban öten voltak János Jelenések könyve előtt! A hatodik akkor élt!
     Jel 17,10
     Öt már elesett, az egyik még van, a másik pedig még nem jött el. Amikor eljön, csak rövid ideig lesz maradása.
     ? Jel 17,11
     ÉS A VADÁLLAT, amely volt és nincs, AZ MAGA A NYOLCADIK, és A HÉTBŐL VALÓ és vesztébe jut. )

     Szóval, ha jól megnézzük az Igét, ahogy a múltkor írtam: a Nagy Parázna ítéletének elkezdésekor jelenik meg a Fenevad, az Antikrisztus!

     A vatikán ítélete elkezdődött, és most volt az Olaszoknál választás! (Nem tudom ki nyert, de figyeljünk nagyon, mert az a 7 év biztosan jelentőségteljes ebből a szempontból is! Istenünk tudta, hogy olyan időket fogunk élni, amikor majdnem mindegyik államfő lehetne az Antikrisztus is, és biztosan, hogy a beazonosítására is íródott! (többek között)
     Megazután az Írás arra enged következtetni, hogy ez egy “berobbanás” lesz a polítikai életbe, amikor megjelenik! És csak 7 év adatik neki!

     (Persze a te jelöltedet se hagyjuk ki a számításból, mert esélyes, de erre is érdemes odafigyelni!)

     (Azért figyeljünk, legyünk nagyon résen! Nehogy elmenjen melettünk!)

    2. Szia Sharky!

     Értelek én! A multkori “cuccot” is megnéztem, “meggugliztam”! (Nem mondom, hogy nem az, de még figyeljünk!)

     Nem is ellened mondok én semmit, csak arra akarom a figyelmet felhívni, hogy azért még ne vegyünk semmit készpénznek, amig nem látjuk a “szerződéskötéseket”!
     Nehogy csak a Sátán trükkje legyen, hogy bedob nekünk egy “zaftos csontot”, amin “elrágódgatunk”, közben a “hátunk mögött” behozza az igazit!

     (Nehogy úgy járjunk mint a zsidók Jézussal, hogy nem “olyan” Messiást vártak, ezért nem is ismerték fel! )

    3. Szia Sharky!
     Ez az Antikrisztus téma eléggé összetett. Sok kis részletből lehet csak összerakni a teljes képet. Egy ilyen részletet szeretnék bedobni most Dániel Könyvéből.
     ?A kecskebak pedig igen nagygyá lőn; de mikor elhatalmasodék, eltörék a nagy szarv, és helyébe négy tekintélyes szarv növe az égnek négy szele felé.

     És azok közül egyből egy kis szarv támada, és nagyon megnöve délre, napkeletre és a kívánatos föld felé.

     És megnöve mind az ég seregéig; és a földre vete némelyeket ama seregből és a csillagokból, és azokat megtapodá.

     És a seregnek fejedelméig növekedék, és elvette tőle a mindennapi áldozatot, és elhányattaték az ő szentségének helye.

     És sereg rendeltetett a mindennapi áldozat ellen, a vétek miatt; és földre veti az igazságot, és cselekszik, és jó szerencséje van.

     És hallék egy szentet szólni; és monda egyik szent annak, aki szól vala: Meddig tart e látomás a mindennapi áldozat és a pusztító vétek felől? s a szent hely és a sereg meddig tapostatik?? (Dániel, 8:8-13)

     Mivel itt a mindennapi áldozatról és a pusztító vétekről (másképp utálatosságról) van szó, tudjuk, hogy ez a prófécia is a végső időkre szól, de a perzsa-görög háborúkkal kezdődik, ahogy ezt a magyrázatot Dániel később meg is kapja. Ennek az egész próféciának az az egyik célja, hogy megmutassa, hogy az antikrisztus Nagy Sándor négy részre esett birodalmának egyikéből ?nő ki?. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy az az ország lesz az antikrisztus bázisa, csak azt, hogy valami köze, vagy kötődése van hozzá. Más próféciák a római birodalomra is mutatnak: szerintem abból fogja meríteni a hatalmát. Ezért mondtam, hogy több részletből kell összererakni a teljes képet. Most nézzünk egy kis történelmet:

     ?Alexandrosz halála után hatalmas, de kellően meg nem szilárdított birodalma rövid idő alatt darabokra hullott. Nagy Sándor nem jelölt ki örököst maga után. Ő, aki mindig mindenre számított, arra az egyre nem, hogy meghalhat. Ezért szinte halála pillanatában megindult az önjelölt örökösök, a diadokhoszok között a harc az örökségért:
     1. Kasszandrosz, Antipatrosz fia Makedóniát és Görögország európai részét szerezte meg, és megalapította az Antigonidák uralmát;
     2. Lüszimakhosz Kis-Ázsiában és Trákiában alapított birodalmat (később megölték),
     3. Szeleukosz Mezopotámiában és Szíriában jutott hatalomra, és
     4. Ptolemaiosz Egyiptomban.
     A birodalom romjain több kisebb állam is létrejött: Pergamon, Bithünia, Kappadókia, és egyes görög területeknek is sikerült megőrizniük függetlenségüket, mint Krétának és Rhodosznak.? (Wikipedia)

     Ahogy az Úr megmutatta Dánielnek, Nagy Sándor birodalma négy főbb részre fog szétesni. Azt is megmondta, hogy :?És azok közül egyből egy kis szarv támada?. Ez a kis szarv fog megnövekedni a seregek fejedelméig (ez mindig az Úrra utalt). Ezek szerint valami köze kell hogy legyen az antikrisztusnak a felsorolt négy területhez. Nem ismerem Obama életrajzát, csak erre fel szerettem volna hívni a figyelmet.

    4. Szia Aaron!
     Igen. Hozzateszem, hogy Obama Kenyabol szarmazik (apja kenyai allampolgar), es itt is nevelkedett fel, egy szegeny faluban.
     Kenya i.e. 625-ben a Szir Birodalom resze volt. Innen egy szarmazas egyreszt.
     Masreszt beduin leszarmazott. A beduinok pedig zsidok. Igy a zsido vervonal is megvan, mely miatt a zsidok tokeletesen megbiznak benne. Ez is egy bibliai profetikus vonal…

    5. Szia Sharky!

     Hát, nem tudom. Majd meglátjuk. Nekem ott nem áll össze a kép, hogy Dániel 11-ben az antikrisztus az északi király, mert ugye ő ?fertézteti meg a szenthelyet?, tehát Izrael ellen harcol. Nem tudom egyelőre elképzelni, hogy Obama lenne az aki majd északi irányból megtámadja Izraelt.

   2. Egyáltalán nem biztos hogy Kissinger túlzott, az iráni atomlétesítmények megtámadása az Orosz-Kínai natív “tengely” érdekszférájának “tűréshatáron túli” megsértése lenne, az a pont amit már nem nézhetnének tétlenül hisz ezzel a gyengeségüket bizonyítanák, úgyhogy szinte válaszlépésekre lennének kényszerítve.
    Egyrészt jó kapcsolatok kötik őket Iránhoz, másrészt az is nyilvánvaló lenne hogy az ellenség a “kapuknál áll”, a következő célpontok ők maguk lesznek.
    Persze ez nem azt jelenti hogy az oroszok azonnal egy szemtől -szembe nukleáris válaszcsapást mérnének, de segíthetnének bejuttatni az irániaknak “valamiféle eszközt” az USA-ba vagy Izraelbe, ez lehetne atomfegyver, vagy komolyabb tömegpusztító erővel rendelkező bio- vagy vegyifegyver.
    Valószínűleg azért is óvatos az USA vezetése a dologgal mert ennek próbálják elejét venni, bármiféle válaszcsapást ki akarnak zárni – a titkosszolgálatok gőzerővel dolgoznak…

 17. Az erősek érveit ne zavarja az igazság. Aki mindent jobban tud, akinek mindig igaza van, aki mindenkinél bölcsebb, akinek szubjektivitása minden objektivitás ura, azt ne zavarják tények, nálánál messzebb látóság nem létezvén ne zavarják az azon túl eső, úgysem létező későbbiek, hatások. Menjen be a rozoga pottyantós budiba és omoljon rá!
  Spencer periféria elmélete mennyire klappol, minél erősebb egy hatalom (ő dinókkal, meg a tirannosaurusszal példálózik), minél megdönthetetlenebbnek látszik, annál inkább a saját bebetonozott útját látja igazolva, csak azon tud haladni, annál inkább csökken az esélye a fejlődésre és annál valószínűbb, hogy a fejlődés a perifériáról jön, az lesz a következő lépcsőfok ( ő itt az emlős ősöket hozza, mely a jövő lett).
  Hát nagy a világ állatkertje és tele van okossal, a természetnél is okosabbal 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend