Nagytestvér

Fekete dobozok az Internet megfigyelésére

Nagytestvér a színfalak mögül egyre szorosabb felügyeletet valósít meg a világ felett és egyre több ország részvételével folyik a majdani világkormány és a teljes kontrol felállításához szükséges infrastruktúra kiépítése, természetesen ?az emberek jóléte és biztonsága érdekében?. Az egyre másra megjelenő megfigyelési technológiák is hozzájárulnak a folyamat felgyorsulásához, mint ahogy az alábbi cikkből is kiderül. (Joseph Candel)

Forrás: Daily Mail

A brit kémügynökségek úgynevezett ?fekete dobozokat? akarnak telepíteni az ország valamennyi kommunikációs hálózatába, hogy segítségükkel megfigyelhessék az állampolgárok Internethasználatát. Az illetékes parlamenti bizottság által készített jelentés szerint a rendszer mindent rögzítene, amit a britek tesznek vagy mondanak online. A kémhálózat az úgynevezett Deep Packet Inspection (rövidítve DPI ? magas szintű csomagelemzés) technológiát alkalmazná, hogy a Facebook, Twitter, Skype és hasonló szolgáltatásokon folyó kommunikációtól kezdve a pornó weboldalakra tett látogatásokig mindent rögzítsen. A polgárjogi és adatvédelmi aktivisták és szakemberek heves tiltakozással reagáltak a hírre, kijelentve, hogy a technológia az eddiginél sokkal kiterjedtebb megfigyelési lehetőségeket adna a kormánynak.

A brit parlament Titkosszolgálati és Biztonsági Bizottsága által készített jelentés a titkosszolgálati szervek szemszögéből elemzi a kormány Kommunikációs törvénytervezetét, ami új megfigyelési hatalmat adna a vezetők kezébe. A kormány azzal érvel, hogy a terrorizmus és a magas szintű bűnözés elleni harcban elengedhetetlen a kommunikációs adatokhoz való gyors hozzáférés. A törvény elfogadása azért késik, mert a liberális demokraták nem támogatják. Jonathan Evans, az MI5 vezetője a következőket mondta a bizottságnak:

?A különböző információkhoz való hozzáférés bizony igen fontos. Ez nyomozásaink egyik fontos alapja. Azt hiszem kijelenthetem, hogy egyetlen olyan komoly nyomozásról sem tudok, ahol ne használtunk volna kommunikációs adatokat, mert ebből tudjuk megállapítani célpontjaik személyazonosságát, tartózkodási helyét és az időpontokat.?

A hatóságok állítják, hogy szó sincs korlátlan hozzáférésről, mivel bár az üzenetek küldője, fogadója, az üzenet küldésének módja és ideje elérhető számukra, az email üzenetek tartalmának elolvasásához bírósági végzés kell.

Ugyanez a helyzet a mobil hívásokkal is. A tényleges lehallgatáshoz bírósági engedély kell. A törvényjavaslat kritikusai szerint, mivel a hívásadatok és a hívások tartalmának szétválasztására igen bonyolult, az egyik maga után vonná a másikat. Az aktivisták arra is rámutattak, hogy a kormány nem hezitál kritizálni más tengerentúli rezsimeket, amikor azok hasonló eszközöket alkalmaznak az ellenállók leküzdésére.

Emma Carr, a Big Brother Watch szabadságjogi szervezet igazgatója, a következőket mondta:

?Az a tény, hogy a kormánynak nincs szüksége bírósági végzésre az eszközök telepítéséhez és az összegyűjtött adatok felhasználáshoz, komoly aggodalomra ad okot.?

Jim Killock, a szabad Internetért kampányoló Open Rights Group ügyvezetője szerint az igazi veszély a jelentés által ?szűrőként? definiált eszközökben, alkalmazásokban rejlik, ami a megfigyelési rendszer része lenne.

Elmagyarázta, hogy ez egy keresőmotorhoz hasonlóan működne, csak a keresés az emberek magánadataiban történne, hozzácsatolva a találatokat a felhasználó által alkalmazott online és telekommunikációs fiókokkal.

?Ez a szűrő összekapcsolná az ember mobiltelefonjából, email üzeneteiből származó információkat a böngészési előzményekkel és telefonos hívásnaplókkal, így a rendőrség könnyen meg tudja állapítani kik a barátaink, miről mi a véleményünk és kivel hol találkoztunk. Azonnali megfigyelés egy gombnyomásra. Ezt jelenti.?

A kormány számára a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a tengerentúli szolgáltatóktól is megszerezzék a kívánt információkat, akik nem biztos, hogy olyan szívesen tesznek eleget a brit kémügynökség kéréseinek.

A bizottsági jelentés szerint az eszköz különösen ilyen esetekben bizonyulna hasznosnak:

?Az ügynökségek számára fontos, hogy az együttműködésre nem hajlandó tengerentúli kommunikációs szolgáltatóktól származó adatokhoz is hozzáférjenek.?

A jelentés nem tért ki arra, hogy milyen szolgáltatókat céloznának, bár a Facebook, a Twitter, a Hotmail és a Google Chat mind nagyon népszerűek Nagy-Britanniában és a jelentés több helyen is, bár más összefüggésben, említi őket. A törvény egyelőre még csak javaslat, és bár a jelentés több kritikát is megfogalmazott, elvetette azokat a vádakat, hogy kivitelezhetetlen vagy zsarnoki lenne, figyelmeztetve, hogy a technológiai fejlődés az új megfigyelési jogosultságok nélkül ?súlyos hatással lenne a titkosszolgálati hivatalokra?.

A jelentés megfogalmazásából arra lehet következtetni, hogy nem tartják valószínűnek, hogy a kíváncsi szemek és fülek elől adataikat védeni kívánó egyének által esetleg alkalmazott titkosítási technikák képesek lennének túljárni a kormány eszén.

?Hallottuk, hogy a kormány rendelkezik bizonyos (törölve) opciókkal a titkosítás jelentette kihívások kezelésére,? áll a jelentésben. A következő két bekezdést kitakarták.

Mr. Killock, az Open Rights Group-tól kétli, hogy a kormány rendelkezne a komoly digitális kódolási módszerek feltöréséhez szükséges eszközökkel.

Előző posztKövetkező poszt

23 hozzászólás

 1. Én is megköszönöm az oldalon való alakítgatását és fáradozását Theának.
  Nekem tetszik a színösszeállítása is.
  Én is osztom azt a nézetet, hogy látható legyen több hozzászólás is, ha ez lehetséges.

  Viszont lenne két kérdésem:
  – A pápával kapcsolatban milyen Malakiás próféciáról maradtam le?
  – Amikor megnyitom az oldalt, nekem a hozzászólásokban (utolsó hozzászólót) takarja valami reklám.
  Hogy lehet azt eltakarítani onnét?

  Köszönöm: Erika

  1. Ezt erdemes elolvasni az ugyben:

   http://konteo.blogrepublik.eu/2012/12/03/szent-malakias-profeciai/

   Es meg egy erdekes dolog a postok kozul:

   Camerlengo: ??bibornok kamarás, az apostoli kamara feje, a római egyetemnek, a Sapienzának prefektusa; az apostoli szent szék üresedése idején ő vezeti három más bibornokkal, a változó három u. n. capita ordinummal az egyház folyó, s azon ügyeit amelyeket a szükség parancsol s meghatározott nyomatékos esetekben fölmerülnek.? ??ezenkivül nagy terjedelmü polgári és büntető biráskodási jogkörrel rendelkezett s a pápai szék üresedése esetén az időközi igazgatás élén állott.? /www.kislexikon.hu/
   A helyesírási hibákat is pontosan idéztem.

   Tehát ez a camerlengo akár lehet XVI. Benedek utódja, ez azt is megmagyarázná, hogy miért nincs sorszáma a pápai állam utolsó vezetőjének, hiszen ténylegesen nem pápa.

   A próféciák (állítólagos) keletkezésének idején bírói jogkörrel is rendelkezett a camerlengo. ??s a félelmetes bíró el fogja ítélni népét.?

   Hogy hívják az urat, aki jelenleg ezt a posztot betölti? Tarcisio Pietro Evasio Bertone
   Születési hely: Romano Canavese

   1. I’snt there a part in the Bible that says, that no one shall know except GOD ? And also a part that says fals prophets will fool many?

  2. Szia Erika! Megtennéd, hogy készítesz egy képet a kijelzőről, hogy láthassam ezt a takarást, mert nem tudom mi lehet. A Firefox vagy Chrome böngészőkben az Awesome Screenshot kiegészítő elég jól működik erre és utána ezen az oldalon csatolhatod és hozzászólásban megadhatod a linket: https://droplr.com/hello

   Utána pedig például az Adblock kiegészítő minden reklámot letilt ha nem szeretnéd, hogy megjelenjenek (minden weboldalon).

 2. Ti olvastok Bibliát? Ez a Malakiás -féle lista benne van?(Nincs) Aki hozzá tesz vagy elvesz a Bibliából az átkozott. Miért vesztek figyelembe ördögi jóslatokat?

  1. Szia James!

   Te olvasol Bibliát? Tett valaki valamit a Jelenések Könyvéhez?

   Csel. 2,17
   És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és PRÓFÉTÁLNAK a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok LÁTÁSOKAT LÁTNAK, és a ti véneitek ÁLMOKAT ÁLMODNAK.
   ?Csel. 2,18
   És épen az én szolgáimra és az én szolgálóleányaimra is kitöltök azokban a napokban az én Lelkemből, és PRÓFÉTÁLNAK.
   ?Csel. 19,6
   És mikor Pál reájok vetette kezét, szálla a Szent Lélek ő reájok; és szólnak vala nyelveken, és PRÓFÉTÁLNAK vala.
   ?Csel. 21,9
   Ennek pedig vala négy szűz leánya, a kik PRÓFÉTÁLNAK vala.
   ?1 Kor. 12,28
   És pedig némelyeket rendelt az Isten az anyaszentegyházban először apostolokul, másodszor PRÓFÉTÁKUL, harmadszor tanítókul; azután csodatévő erőket, aztán gyógyításnak ajándékait, gyámolokat, kormányokat, nyelvek nemeit.
   ?Eféz. 4,11
   És Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket PRÓFÉTÁKUL, némelyeket evangyélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul:

   Gondolom ezek közül valamelyik szolgálatot csak elfogadod? Vagy nem? Vagy úgy gondolod, hogy ezek csak az Apostolok idejében volt igaz? Vagy esetleg ELVESZEL a Bibliából? Mert akkor ahogyan mondtad, átok alatt vagy!

   A próféciák megítélése az Ige szerint történik. És még ez is áll rájuk:
   Siral. 3,37
   Kicsoda az, a ki szól és meglesz, ha nem parancsolja az Úr?

   Ez a prófécia eddig igaznak bizonyult. Nincs miért kételkednünk benne, hogy a többi része nem az! Azt meg mi is úgy olvassuk a Jelenések Könyvéből, hogy már igen -igen közel járunk az Antikrisztus fellépésének!

 3. Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy ma legkésőbb este 21.00 óráig, adja le tippjét az új pápa személyével kapcsolatban. Egy felhasználó csak 1x tippelhet, aki 2x vagy többször próbálkozik azt diszkvalifikálom.
  A nyertest a helyesen tippelők közül választjuk ki, mégpedig a buksi fejének kerülete alapján, pontosabban a legkisebb fejkerület a nyerő. (Érted? kis fej=kis agy, nagy fej=nagy agy. Ebből kiindulva a kisebb agyúak már eleve hátránnyal indulnak, ezért szerintem ez így tisztességes).

  Jó tippelést, jó szurkolást mindenkinek és győzzön a leg…..kisebbik. 🙂

  1. Vajon a kovetkezo papa lesz a hamis profeta? Meglehet.
   Lemondas pontos idopontja:
   11/02/13 13:13
   Erdekes?

  2. Most kaptam egy postai levelet a Vatikanbol. Egy nagy feher auto hozta.
   A level tartalmabol itelve azt hiszem eselyes vagyok. 😉

 4. Hogy ONtopic is legyek:

  Annakidejen a Fraunhofer MP3 codec is szimplan azert lett kifejlesztve, hogy a TELJES telefonos adatforgalmat rogziteni lehessen valahogy. Ez mar lassan 20 eve volt…

  A mostani ugy is csak egy gumicsont. Ha langyi lesz a szolgaltatok reakcioja (nem kell tul sok extra beruhazas a meglevo lehallgato cuccok melle), akkor siman bevezetik, punktum.

 5. A pápa lemond tisztségéről
  http://www.bumm.sk/78593/a-papa-lemond-tisztsegerol.html

  http://utolsoidok.com/jovendolesek/malakias-puspok-listaja/

  Malakiás Püspök Listája
  XX. századi pápák a Malakiás-listáról
  sorszám latin elnevezés értelmezése kire vonatkozik

  (uralkodásának ideje)
  102. lumen in coelo ?fény az égb?l? XIII. Leó (1878-1903)
  103. ignis ardent ?lángoló t?z? X. Pius (1903-1914)
  104. religio depopulata ?elnéptelenedett vallás? XV. Benedek (1914-1922)
  105. fides intrepida ?rendíthetetlen hit? XI. Pius (1922-1939)
  106. pastor angelicus ?angyali pásztor? XII. Pius (1939-1958)
  107. pastor et nauta ?pásztor és tengerész? XXIII. János (1958-1963)
  108. flos florum ?virágok virága? VI. Pál (1963-1978)
  109. de medietate lunae ?a félholdból? I. János Pál (1978)
  110. de labore solis ?napfogyatkozásból? vagy Nap alatti kemény munkából?
  II. János Pál (1978-2005)
  111. gloria olivae ?az olajfa dics?sége? XVI.Benedek Pápa 2005-
  112. Petrus Romulus ?Romulus Péter? az utolsó pápa?
  Ezután egy félelmetes bíró fogja megítélni a világot.? lesz Jézus Úrunk.

  1. A legesélyesebb Angelo Scolari vagy pedig a mostani camerlengo aki Rómában született és ráadásul Pietro (azaz Péter) a neve.
   “Ezután egy félelmetes bíró fogja megítélni a világot.? lesz Jézus Úrunk.” – Ezt erősen kétlem…A Malakiás lista születésekor a camerlengo még rendelkezett bírói jogkörrel. Ez akár rá is utalhat.

   1. Szia ADAWARE!

    Szerintem, az lesz, amit mondtál, ” a mostani camerlengo aki Rómában született és ráadásul Pietro (azaz Péter) a neve”.! Mind ismerik a próféciákat, nem hiszem, hogy bármelyikük is felvenné a Péter nevet !
    Viszont, a próféciákban, mindig valamilyen konkrét utalás van rájuk. Tehát nem az a lényeg, hogy milyen nevet vesz fel, hanem , hogy miként van rá hívatkozva!
    Pl.: #107: “Pastor y nauta” (Pásztor és tengerész). XXIII. János (1958-1963).
    XXIII. János volt Velence, a tengerészek városának bíborosa. A II. vatikáni zsinat idején vezette az egyházat.
    #108: “Flos florum” (A virágok virága). VI. Pál (1963-1978).
    A címerén a liliom jelenik meg (a virágok virága).
    #109: “De medietate Lunae” (A félholdé). I. János Pál (1978-1978).
    Neve “Albino Luciani” (fehér fény). Belluno Püspökségben született (nevének eredete a latinos bella luna). 1978. augusztus 26-án választották meg. 25-éről 26-ra virradó éjjelen a Hold az utolsó negyedben volt (félhold volt). Egy holdfogyatkozás után halt meg. Születése, papi és püspöki felszentelése szintén félholdas éjszakákkor történtek.
    #110: “De labore solis” (A Nap munkája). II. János Pál (1978-2005).
    Rendkívüli és sokrétű munkát végzett. Születésének és halálának napján napfogyatkozás volt.
    #111: “Gloria Olivae” (Az olajfa dicsősége). XVI. Benedek (2005-).
    Szent Benedek és XV. Benedek után veszi fel nevét. A Bencéseknek volt egy “Olivetans” nevű csoportja. XV. Benedek az Első Világháború idején a békéért tett erőfeszítéseivel tűnt ki.

    #112: “Petrus Romanus” (Római Péter).
    Aki az utolsó Pápa lesz, mert az uralkodása idején fog eljönni a vég:

    Szóval szerintem te vagy a nyerő!

 6. Thea, Breaking News van, kellene egy cikk aminel a kommentekbol kiderul, hogy jon am az Antikrisztus -de most mar tenyleg. 🙂

  1. peterque akartam javasolni én is, hogy most kéne vmi kiírás, hogy mindenki kezdjen el rettegni meg bespájzolni 20 bibliát és imádkozni, hogy a következő pápa mégse a Péter nevet vegye fel :DDDD

 7. A nagy testvér már rég figyel, és rögzít. Ez az egész csak arról szól, hogy most lassan legalizálni is akarják a dolgot. Azt, hogy mibe “csomagolják” már 9/11 óta tudjuk.
  Ha elmondhatom a véleményemet az oldal új arculatával kapcsolatban az az, hogy egy kicsit szürkére sikeredett,….ridegre.
  Túl sok a fehér és nagyon gyenge ez a világos szürke kontraszt. A felhasználók neveit itt jobban ki kellene hangsúlyozni. Egy régi el nem mondott vágyam az lenne, hogy ne csak az éppen 5 db legfrissebb hozzászólást láthassam, hanem legyen lehetőség, mondjuk valami görgetés félére, hogy láthatni lehessen mondjuk az utolsó 20-at. Azért, mert ha valaki hozzászól egy régebbi poszthoz, mondjuk de., az esti órákban csatlakozok nagy esélyjel már nem fogják látni, mert már öten hozzászóltak az éppen aznapi poszthoz. Tehát, mivel ez az oldal mi értünk, olvasókért van, azt javaslom a kedves szerkesztőknek, hogy esetleg vegyenek figyelembe néhány olvasói kritikát is, javaslatokat, egyebek. Remélem megértitek.
  Egyúttal hadd köszönjem meg az oldal működésében fektetett eddigi energiát, hozzáállást, a szombati és vasárnapi posztokat, egy szóban mindent. Isten csodálatos munkája ez.

  A mindenható Isten áldjon meg benneteket.

  1. Szia Kanku!
   Köszi, hogy vetted a fáradtságot és leírtad ezeket. A hozzászólások megjelenítése mindig is probléma volt és én sem vagyok elégedett. Dolgozom az ügyön, csak hát én nem vagyok programozó és minden tovább tart és nehézkesebb. 🙁

  2. Sziasztok!

   Egyetértek kankuval, a dicséretben mindenképpen, de ez is jó lenne: “Egy régi el nem mondott vágyam az lenne, hogy ne csak az éppen 5 db legfrissebb hozzászólást láthassam, hanem legyen lehetőség, mondjuk valami görgetés félére, hogy láthatni lehessen mondjuk az utolsó 20-at. Azért, mert ha valaki hozzászól egy régebbi poszthoz, mondjuk de., az esti órákban csatlakozok nagy esélyjel már nem fogják látni, mert már öten hozzászóltak az éppen aznapi poszthoz…”

   Ida

 8. Amikor egy politikus végre igazat mond a megrendezett háborúk igazi céljairól!

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e4i8T-UotEw

  A Maliban indított hadműveletek kapcsán a belga parlamenti kévpiselő, Laurent Louis leleplezi a nagyhatalmak újragyarmatosító törekvéseit és hazugságait, utalva a megrendezett szeptember 11-re is, a kormányok és nagyvállalatok összeesküvéseire, a Közel-Keleten zajló események hátterére. A fordítás az angol feliratozás alapján készült

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend