Globális valuta @hu

Fiat összeomlások és harc az aranyért

Időkjelei: A világban körülöttünk folyó események szinte mindegyike valamilyen szerepet tölt be az utolsó időknek nevezett szomorú, ám hála Istennek rövid korszak előkészítésében. Az egyes események jelentőségét és pontos kimenetelét számos tényező befolyásolja: az emberek reakciója, döntései, a politikai vezetők és egyes nemzetek által hozott döntések és természetesen a háttérben, az Antikrisztus színrelépésének előkészítésén munkálkodó erők döntései, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Ami bizonyosnak tűnik: az új gazdasági rendszer és globális valuta bevezetéséhez a jelenlegi rendszernek és a fontos valutáknak mennie kell. A kérdés, hogy mikor és milyen módon.

Forrás: Activist Post

2011-ben a technokraták, Hans Hoogervorst, a Nemzetközi Számviteli Szabvány Bizottság elnökének segítségével, egy remek elképzeléssel álltak elő, ami szerint Európa csatlakozna a piachoz igazodó (mark-to-market) könyvelést nem alkalmazó IFRS9 szabványhoz, az EKB mérlegében szereplő szuverén adósságokra vonatkozóan.

A piachoz igazodó gyakorlat 2009-es bevezetése a piacok rövidtávú fellendüléséhez vezetett, ami egy hamis pozitív trend volt, hiszen a bankintézményeknek már nem kellett biztosítani a hosszú távú pénzügyi stabilitáshoz szükséges tőkét. Az eurózóna bankok tehát úgy intézhetik ügyeiket, ahogy akarják, hiszen a technokrata hatalomátvétellel sújtott országok számára már csak a szuverén adósság maradt alternatívaként.

A munkahelyteremtés ürügyén Ben Bernanke, a Federal Reserve elnöke, jelzálog fedezetű értékpapírokat vásárol vissza. A havi 85 milliárdos tételek által Bernanke jó úton halad, hogy az Egyesült Államok legnagyobb ingatlan birtokosává váljon. A módszer segítségével a Fed fiat tőkéje ijesztő sebességgel változik ingatlan vagyonná, miközben a technokraták folytatják a világ fiat valutáinak elértéktelenítését.

Miközben a multinacionális cégek kiköltöztették a gyártóegységeket az Egyesült Államokból, az Észak-Amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény valamint a harmadik mennyiségi enyhítés eredményeként pedig a bankárok az egekbe srófolják az élelmiszerárakat, ők maguk a határidős ügyletek segítségével hatalmas nyereségre tesznek szert az irányított válságnak köszönhetően.

Miközben a dollár értéke csökken, a BRICs országok elkezdték visszaállítani valutájuk nemesfém fedezetét. Amikor Kína arannyal fizet Iránnak az olajért, az OPEC államok nem tudják manipulálni a rendszert, mint ahogyan tették ezt évtizedekig, hogy a hatalmas mennyiségű dollár forgatásával és amerikai állampapírok vásárlásával egyúttal az amerikai pénzrendszert is megtámogassák.

A BRICs országok lépéseinek eredményeként a petrodollár és a dollár, mint tartalékvaluta, lassú és szisztematikus tönkretétele folytatódik. Az OPEC által az amerikai államkincstár számára tisztára mosott pénz nélkül kevesebb forrás áll rendelkezésre a közel-keleti háború finanszírozására.

A technokraták megkerüléséért ?járó? büntetésként a Pénzügyi Szolgáltatók New Yorki Hivatala bejelentette, hogy a brit Standard Chartered Bank felfüggeszti a BRICs országok tranzakcióit, egy Iránnak átutalt 250 milliárd dolláros tétel miatt, ezzel pénzügyi terrorizmust alkalmazva a közel-keleti ország ellen.

Októberben például Barack Obama aláírt egy végrehajtási utasítást, ami felhatalmazza az amerikai kormányt, hogy lefoglalja azok bankszámláit, akik megítélésük szerint segítettek Iránnak ?olyan tranzakciók? lebonyolításában, ami lehetővé tette Irán számára, hogy pénzzé tegye kőolajkészleteit. Ezt a kitételt olyan módon foglalták a végrehajtási utasításba, hogy a figyelmet az USA és Nagy-Britannia által bevezetett szankciókra terelje.

A dollár hanyatlásával már csupán egyetlen feladat vár a technokratákra: tovább rontani a többi fiat valuta helyzetét, hogy bevezethessenek egy új globális valutát.

Számos más elit intézmény mellett, az ENSZ is teljes átalakítást akar. A ?Nemzetközi Monetáris Rendszer átalakítása a XXI. Századi Kihívások Kezelésére? néven kiadott jelentés a következőkre szólít fel:

A nemzetközi monetáris rendszer átalakításával kapcsolatos egyre intenzívebb viták és reformok azt jelzik, hogy a jelenlegi rendszer nem képes válaszolni az új, illetve egyre mélyülő kihívásokra. A jelen tanulmány négy ilyen kihívásra összpontosít: a globális egyenlőtlenségekből történő rendezett kivonulás, a deficites és a felesleggel rendelkező országok közötti kiigazítás segítése recessziós hatások nélkül, a nemzetközi kereskedelem hatékonyabb támogatása a jelenlegi volatilitás csökkentésével és a fejlesztések és klímaügyek jobb finanszírozásával. A célok meghatározása után előterjeszti a reformjavaslatokat, hogy a nemzetközi monetáris rendszer képes legyen hatékonyabban reagálni ezekre a kihívásokra.

Egy új globális valutára való átállást javasolnak tehát, ami minden jelenlegi valuta helyébe lépne. Az újraértékelést és a pénz értékszerinti újraelosztását az IMF, a Kereskedelmi Világszervezet és természetesen az ENSZ felügyelné.

A Goldman Sachs azt tanácsolta ügyfeleinek, hogy adják el részvényeiket, miközben az amerikai gazdaság bezuhan a technokraták által létrehozott fiskális szakadékba. David Kostin, a Goldman Sachs vezető amerikai értékpapír stratégája a következőket mondta:

A politikai valóságok és a múlt évi precedens arra engednek következtetni, hogy nagyobb esély van arra, hogy a politikusok nem lesznek képesek kezelni a fiskális szakadékot, mint azt a befektetők gondolnák.

Tudva, hogy a pénzvilágban mindenki, aki számít értékálló eszközöket vesz, Soros György is eladta CitiGroup, JP Morgan Chase és Goldman Sachs részvényeit, és 130 millió dollár értékben vásárolt aranyat.

Az Arany Világtanács adatai szerint a központi bankok 157,5 millió tonna aranyat vásároltak 2012-ben.

Előző posztKövetkező poszt

13 hozzászólás

 1. Szia Pk!

  Nem tudom, hogy kell-e tiltakoznunk a “riogatás” szó ellen! Persze Thea mindig megteszi, és ezzel nincs is gond, hiszen ez az olda nem azért készült, hogy riogasson! Viszont, ha körbe nézel a saját ismerőseid között, szerintem Te se (én se!) sokat látsz közöttük, akik látnák azt amit te, hogy hol tart a világ, és hogy mifelé haladunk!
  Tehát, ilyen szinten szerintem nem rossz, ha valahogy megpróbáljuk “felébreszteni”, felrázni az embereket, akár “riogatással” is. Hiszen nem csak mi vagyunk a világon, mi viszont tudjuk, hogy:
  Márk. 13,19
  Mert azok a napok olyan nyomorúságosak lesznek, a milyenek a világ kezdete óta, a melyet Isten teremtett, mind ez ideig nem voltak, és nem is lesznek.

  És Te is látod, hogy az emberek erre nincsenek felkészülve. Szerintem még a keresztények nagyrésze se látja a helyzetet világosan!

  Szóval, nem tudom, hogy egyetértünk-e ebben, de már nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne “riogassunk” másokat. Hiszen már itt van, az ajtó előtt!
  Úgyhogy, inkább Te is segíts “riogatni” (a hozzászólásaiddal), mert látszik, hogy te is tisztán látod a helyzetet!

 2. “Menjetek, menjetek ki Genfből”… “Az arany fénye vassá változik” ( -Nostradamus) Mivel békeidőben valahogyan csak működik a pénzgazdaság, amikor mégis beköszönt a hiperinfláció, az egyet jelenthet (amint azt a történelem is jól mutatja): háborút. Háborúban pedig nagyon kevés dolognak marad értéke igazán… pl. fegyverek, búvóhely, élelem, arany, olaj. Láthattuk már jó 15-20 éve, hogyan építtetnek egyes ismert és gazdag emberek luxusbunkereket a maguk számára -akkor őrültnek tűntek, mára valahogy már kevésbé. Mostanában már láthattunk -az olajháborúk után- az aranyért kirobbant konfliktust is (Kadhafi-nál nagyobb gazemberek vígan élik világukat, de csak ő követelt aranyban történő kifizetést). Ma pedig azt látjuk, hogy a leggazdagabb gazemberek aranyat vesznek csőstül, és bevezetik a piacra az arany likvidebb formáját, a hitelesített, 1-2 grammnyi lapkákra törhető aranylemezeket. Azután viszont ebből vas lesz…

 3. Köszönöm a reakciót a hozzászolásomhoz!:)
  Örömmel olvasom az oldalt es a cikkeket, és a postokban azok
  tovább gondolását, más szemszögből értelmezését!
  Sok sikert és erőt a további munkához!:)
  Mindenkinek!

 4. Üdv!

  Nem igazán értem, mikor világkormánnyal és globális valutával riogatnak….
  Mert ennek eljövetelétől nem kell rettegni…..mert már rég itt van…
  A Bildenberg csoport gyűlésein, a színfalak mögött eldől, hogy mi is fog történni, mennyi lesz az arany,olaj,gabona,stb ára, hol tör ki háború, hol lesz “természeti csapás”, “terrorista” támadás, stb…
  Van világkormányunk….jó reggelt!
  Ha pedig valaki nem tartja be a játékszabályokat, akkor ráküldik, először az antiszemita bélyeget, aztán a bankokat, végül az usa-t…
  Kormány, és végrehajtó hatalom….
  A gazdaság globalitását se nagyon kell ragozni….ugyanúgy “kólát” isznak itt, vagy Európában vagy Ázsiában, vagy Mars csokit eszik, vagy “kinai” cipőt hord…
  Szépen le vannak osztva a szerepek….
  A multi cégek, bankok tulajdonosai—multi cégek— országok—kormányok—nép
  A közös pénz sem bonyolult, mert úgy nevezik hogy bankszámla pénz….
  Ez pont ugyan olyan bármelyik országban a világon….nem létezik…csak a számítógép jegyzi, mint egységet….
  Hogy dollárnak vagy jennek, vagy eurónak, vagy zlotynak hívják teljesen mindegy…akár hívhatnák globárnak is, vagy fabatkának, vagy léggömbnek….
  S mivel a bankok is multi cégek, amelyek egymást is kereszt tulajdonolják vagy leányvállalatai egymásnak össze is állt a kép…
  Az eljöveteltől már nem kell rettegni……csak szólok!:D

  Üdv!

  1. Sokadszor írom le, hogy szó sincs riogatásról. És igen, a világkormány áll már, csak még nem “hivatalosan”. Valóban mindegy, hogyan hívják majd a világvalutát, hogy az egy mostani kiterjesztése vagy egy új valuta lesz-e.
   http://idokjelei.hu/2011/09/a-keszulo-vilagkormany/

   Az oldal azt szeretné megmutatni, hogy mindezt már évtizedekkel ezelőtt tudni lehetett, mert a Biblia sok száz, sőt ezer éves próféciákban leírta. Tehát mindez nem véletlenül történik, azonkívül ismerjük a történet végkimenetelét is.
   “Jaj a föld és a tenger lakosainak; mert leszállott az ördög ti hozzátok, nagy haraggal teljes, úgymint a ki tudja, hogy kevés ideje van.” (Jelenések 12:12) Igen. Kevés ideje lesz: pontosan hét év, utána pedig egy jobb világ veszi kezdetét. 🙂

 5. Nem fog az a fiat-valutaösszeomlás olyan egyszerűen menni. 🙂
  Ugyan az aranyfedezetet kivették a valuták mögül de ez nem jelenti azt hogy nem rendelkeznek fedezettel – mivel ez esetben eddig sem működtek volna!

  A monópólium (szabadkőműves maffia) és az azt szolgáló katonai erő, az adott ország valós és pénzügyi mahinációkkal felturbózott gazdasági teljesítménye, az adott valutához kötött fizikai javak kereskedése, a tartalékvaluta szerep – és nem utolsó sorban az országok (szabadkőműves maffia) tulajdonában lévő DE a jelenlegi pénzügyi eszközökhöz nem kötött nemesfémkészletek is fedezetként szolgálnak.
  (Az USA-ban kb(?) 50 000T arany van nem teljesen tisztázott helyen)

  Ha ezeket a fedezetformákat a világ országai egységesítenék és egyesítenék akkor létrehozható lenne egy világvaluta, de az könnyen belátható hogy ez csak a 3. világháború árán lenne lehetséges.

  Pár szót még a mennyiségi enyhítés 1-2-3-ról és az inflációról amit okoz!
  Legyen szives jelenkezzen már az aki kapott Ben Bernanke bátyótól egy felcímzett borítékot, benne 1-2 ezer dollárral, azzal a felszólamlással hogy :
  Itt van kishaver költsd el! 🙂
  MILYEN MENNYISÉGI ENYHÍTÉS???!!!
  MIRŐL BESZÉLÜNK EGYÁLTALÁN???
  Ki az átlagember aki több ELKÖLTHETŐ pénzhez jutott az elmúlt években – ami ugyebár valóban inflációt kellene hogy okozzon?
  Egész tömören : SENKI! 😉

  Amennyi pénzt kinyomnak – annyit meg is semmisítenek, és ne is beszéljünk a tőzsdei krachok alkalmával megsemmisülő milliárdokról…
  Alan Greenspan röhögve válaszolt egy az Egyesült Államok államcsődjére irányuló kérdésre azzal hogy kijelentette: Az USA nem tud pénzügyileg csődbe menni hisz annyi
  dollárt nyomunk amennyit csak akarunk!

  Ebből következőleg teljesen mindegy hogy mennyi az államadósság, hiszen önnön levegőpénzükkel tartoznak önnönmaguk által müködtetett levegőpénzrendszernek!
  A lényeg egyedül a pénz folyamatos áramlása, megszületik, mozgásba lendül, megsemmisül, ennyi! 🙂
  Az emberek minimális hite és többé-kevésbé működö termelés bőven elég a rendszer fizikai alátámasztásához.

  Az egyetlen valódi problémát a termelés összeomlása, az áruhiány okozná ami valóban kiváltaná a hiperinflációt, de ettől az USA (és pl Mo.-is) ROHADTUL MESSZE ÁLL, sokkal inkább termék és szolgáltatásbőség és pénzhiány van!
  Az egész QE dolog egy virtuális hókuszpókusz.

  A dollár (vagy az euro) egyetlen egy esetben tud összeomlani:
  ha az azt birtokló maffia úgy dönt hogy legyen vége.
  Akkor viszont 1 pillanat alatt.

 6. A 157 millió tonna biztos, hogy rossz szám! Javítsátok és írjátok hogy honnan veszitek.
  A VALAHA kibányászott ÖSSZES arany nem éri el a 200ezer tonnát… (angol oldalakon a troy ounce-t is szokták használni, de az másik mértékegység!)

 7. Hát. Ezt a rendszert két módon lehet csak rendbe rakni:
  1. Világvaluta (nagyon sok veszéllyel) és egyáltalán nem biztos hogy rendet tesz, ráadásul vissza lehet majd vele élni. Mármint a pénzkibocsátók tudnak majd visszaélni vele. => ez már rég elkezdődött
  2. elengedni az adósságot, ledönteni ezt a rendszert és valami teljesen más eszmével újat építeni => ennek az esélye NULLA százalék, mert itt az emberek fejében és lelkében kéne változás.

  A fiskális szakadékról meg múltkor írtam, hogy hiába volt (gúny nevén) megállapodás. Ugyan abba az irányba tart Amerika, csak egy kicsit lelassították.

  1. Nocsak, ilyen kozel meg sosem voltak az allaspontjaink! 🙂

   A megoldas pedig az emlitett 2 pont osszeadasa: vilagvaluta uj eszmei alapokon.
   A lenyeg a sorrenden van: a hibas programot a fejekben nagyon nehez lenullazni*, ez pedig az uj eszmei (makrookonomiai) alapokon alapulo rendszer bevezeteset hatraltatja.

   *a “nagy befekteto” mesejet (a program a fejekben) az osszes vallas folyamatosan sulykolja, ez a fo problema. A tobbit mar elmondtam parszor 🙂

   1. Jajah persze, megoldások 🙂 . Még hogy én vagyok elvarázsolva, meg begyepesedett vallásos, meg még mit tudom én micsoda.
    Olyan dolgokat ragoztok ezzel az XXXXXXXXXXXXXXXXXL-s “MONOPOLY társasjátékkal” kapcsolatban kérem szépen, aminek jelenleg semmi értelme, vagy realitása. Ez olyan kb., mintha azt ragoznánk, hogy ha holnap mindenki fogadalmat tesz a megjavulásról és igazán akarja is azt(program a fejeben 🙂 ), akkor holnaputántól mindenki megjavul, LOL.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend