Nagytestvér

Az RFID nyomonkövető igazolvány viselését visszautasító diák elvesztette a pert

Időkjelei: Bár nem tudjuk, hogy a Bibliában ?fenevad bélyegének? nevezett antikrisztusi rendszerben mikrochipeket vagy valami más, számunkra még ismeretlen vagy fejlesztés alatt álló technológiát alkalmaznak-e majd, mindenesetre a microchipek térnyerése óriási lépést jelent a világ lakosságának irányítása és állandó megfigyelése felé.

Egy texasi iskola többször is a figyelem középpontjába került, miután eltanácsolt egy diákot, aki nem volt hajlandó részt venni az iskola által bevezetett ?diák lokációs programban?. Miután az iskola nem tartotta tiszteletben Andrea Hernandez, másodikos gimnazista jogait, a család úgy döntött, hogy jogi segítséget kér.

Forrás: wired.com

A texasi középiskolás, aki szerint az RFID chipet tartalmazó diákigazolvány a Bibliából ismert ?fenevad bélyegének? az előfutára, elvesztette az iskolakerület ellen indított pert, amivel felfüggesztése ellen próbált harcolni.

A rádiófrekvenciás azonosítóeszközök (RFID) a mai elektronikus kor szerves részévé váltak, megtalálhatók a legtöbb útlevélben, bankkártyában és egyéb igazolványokban. A jóslatok szerint előbb-utóbb a vonalkódok helyére lépnek majd az árucikkeken. Az Egyesült Államokban emellett egyre több iskola kezdi használni a technológiát.

A Northside-i független iskolakerület San Antonióban az ősszel kezdődött iskolaévtől szintén RFID chipet tartalmazó diákigazolványokat kezdett használatba helyezni, azzal a különbséggel, hogy ezek az igazolványok, amellett, hogy tartalmazzák a diákok társadalombiztosítási azonosítóját, mozgásukat is nyomonkövetik, amíg az iskola területén tartózkodnak.

A másodéves Andrea Hernandez novemberben értesítést kapott az iskola vezetőségétől, hogy amennyiben nem hajlandó a nyakában hordani az új azonosítót, eltanácsolják az iskolából. A vezetőség szerint a lány, aki vallásos alapon utasítja el az igazolvány viselését, kénytelen lesz olyan iskolát keresni, amelyik nem alkalmaz ilyen technológiát.

Andrea a bírósághoz fordult, amely az eljárás idejére semmissé nyilvánította a felfüggesztő határozatot, most azonban a lány ellen döntött azzal, hogy az iskola nem sértette meg a lány vallásos jogait, mivel felajánlották neki, hogy az ő igazolványából eltávolítják a chipet, azonban annak viselése számára is kötelező maradna.

A Hernandez család szerint az igazolvány a ?fenevad bélyegének? előfutára, amely ellen a Jelenések könyve figyelmeztet. Miután Andrea nem fogadta el az iskola ajánlatát a Rutherford Intézethez fordultak segítségért.

?Az iskola által felajánlott megoldás nemcsak méltányos, de valamennyi vallásos alapon tett ellenvetést semmissé tesz jogi szempontból,? írta az ítéletben Orlando Garcia, kerületi bíró.

Steven Hernandez, Andrea édesapja egy levélben megírta az iskolának miért nem tartja elfogadható megoldásnak a chip eltávolítását. Szerinte helytelen, hogy lánya (vagy bárki más) az igazolványt látható helyen köteles viselni. ?Számunkra fontos az Istennek való engedelmesség,? mondta az apa a bírósági dokumentumok szerint. ?Azzal, hogy a lányomtól azt követelik, hogy köteles a többi diákot követni, arra kérnek, ellenszegüljünk a Megváltónknak.?

A Rutherford Intézet szerint a bíróság döntése elfogadhatatlan és mindenképpen fellebbezni fognak.

?Azzal, hogy Andrea ellenvetését világi és nem vallási alapon hozott elhatározásnak nevezték, a bíróság döntőbírónak kiáltotta ki magát annak megítélésében, hogy mi számít vallásosnak és mi nem. Ez megengedhetetlen egy alkotmányos rendszerben és mindenképpen fellebbezünk,? áll az intézet nyilatkozatában.

Az iskolakerület természetesen üdvözölte a bíróság döntését.

Az RFID nyomonkövetés bevezetése a jelek szerint leginkább pénzügyi alapon hozott döntés volt. A legtöbb államilag finanszírozott iskolához hasonlóan, az érintett iskolakerület is az iskolalátogatási adatok alapján kapja a támogatást. Amikor egy diák nincs az asztalánál a reggeli névsorolvasásnál, a kerület nem kapja meg az aznapra járó támogatást utána, mivel nem tudja bizonyítani, hogy az illető az iskolában tartózkodik-e.

Az RFID nyomonkövetéssel az iskola minden, az épületben tartózkodó diák után megkapja ezt a pénzt.

A gyerekek chippel történő megjelölése egyelőre elég ritka, de nem új keletű elképzelés. Egy államilag támogatott Richmondi óvoda Kaliforniában már 2010-ben kötelezővé tette az RFID chippel ellátott mellény viselését. 2005-ben egy másik kaliforniai intézmény Sacramento-ban kénytelen volt felhagyni egy hasonló próbálkozással a rendkívül komoly szülői tiltakozás eredményeként. 2004-ben egy Houstoni iskolakerület Texasban 13 iskolában vezette be a chipes nyomonkövetést, szintén anyagi megfontolásból. A Northside-i iskolakerület még gondolkozik azon, hogy a hozzá tartozó másik 110 iskolában is bevezesse-e a rendszert.

Orlando Garcia, az ügyet tárgyaló bíró, január 18-ig, a szemeszter végéig adott időt Andreának, hogy eldöntse, hajlandó hordani az igazolványt, vagy másik iskolát keres.


A jövő olyan fényes, mint Isten ígéretei!

Előző posztKövetkező poszt

19 hozzászólás

 1. no igen….a tendencia sajnos megállíthatatlan…..az meg hogy megzsarolták gy tényleg máshogy szól a történet….. 🙁

 2. Az USA elnoke nem az ENSZ fotitkara.
  Hanem a Biztonsagi Tanacs mindenkori elnoke.

  A 7.5 evet velemenyem szerint onnan kell majd datalni, amikor egyben az ENSZ fotitkarava is valik. Valoszinunek tartom, hogy ez is meg fog tortenni, valamilyen “rendkivuli” vilagpolitikai esemeny kovetkezteben.

  Obama poziciojat es hatalmat eddig is hazugsaggal es csellel szerezte meg.
  Kormanyzasat sem az amerikai alkotmany szerint, hanem elnoki rendeletek utjan (kiskaput kihasznalva, azaz csellel!) vegzi.

  Tul sok itt az egybeeses.

  Raadasul aki valamelyest jartas a hollywood-i predictionokben, annak ajanlom elemezni a Star Wars cimu illuminati film utolag elkeszult trilogiajat.
  Ha lesz ra idom, akkor irok rola reszletesen. Minden pontosan ugy zajlik napjainkban, ahogy George Lucas “megprofetalta” nekunk.
  Es hogy jon ide a kerdes, hogy miert mondjak el elore rejtve, hogy mi fog tortenni, hogy mik a celjaik? “Valljatok meg egymasnak buneiteket, es azok megbocsajtatnak.” Azaz regi zsido hagyomany, hogy az altalad elkovetett bunok megvallasaval megszabadulsz azok terheitol…

  1. Szia Sharky!

   Kösz a pontosítást. Ezekben a bürokratikus dolgokban, csak annyit tudok megjegyezni, hogy most valaki valamilyen “főmufti” , akinek vétó joga van.(Persze utána is nézhettem volna, de tudtam, hogy valaki úgyis tudja, hogy pontosan mi is ő) Persze tudom, hogy Barosso a “főtitkár”, de azt is, hogy ez ilyen leosztásban, csak “művésznév”. Az “igazi” hatalom, akkor lesz, amikor a kettő ugyanaz a személy lesz.(?) Meg azt is belekalkulálhatjuk (?), hogy az Európai “tíz királyok”, most akarnak szövetségre lépni az USA-val.(?)
   Jel. 17,12
   A tíz szarv pedig, a melyet láttál, tíz király, olyanok, a kik még birodalmat nem kaptak; de hatalmat kapnak mint királyok egy óráig a fenevaddal.
   Az Oroszok meg az EU-val.

   Ha időd lesz, jó lenne, ha tényleg leírnád a gondolataidat ezekről a dolgokról! Sőt, ha mások is leírnák, az is jó lenne!
   (Pl:Külpolitikája [szerkesztés](Wikipédia)
   Obama külpolitikája éles fordulatot hozott George Bushéhoz képest, többek között ELŐFELTÉTELEK NÉLKÜLI TÁRGYALÁST KEZDEMÉNYEZETT TÖBB KORÁBBAN ELLENSÉGESKÉNT KEZELT ORSZÁGGAL.
   Dán. 9,27
   És egy héten át SOKAKKAL MEGERŐSÍTI A SZÖVETSÉGET, de a hét felén véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és útálatosságok szárnyán pusztít, a míg az enyészet és a mi elhatároztatott, a pusztítóra szakad.

   A Nobeldíj is érdekes( lehetséges, hogy ezt jelenti?):
   Jel. 13,4
   És imádák a sárkányt, a ki a hatalmat adta a fenevadnak; és imádák a fenevadat, ezt mondván: KICSODA HASONLÓ E FENEVADHOZ? kicsoda viaskodhatik ő vele?
   ?
   Jel. 13,5
   És adaték néki nagy dolgoknak és káromlásoknak szóló szája; és adaték néki hatalom, hogy cselekedjék negyvenkét hónapig.
   Jel. 13,6
   Megnyitá azért az ő száját Isten ellen való káromlásra, hogy szidalmazza az ő nevét és az ő sátorát, és azokat, a kik a mennyben laknak.

   Lehetséges, hogy ez a mostani törvényekre érthető , hogy tilos kereszténység? megvallása az iskolákban, stb, a Biblia “nyilvános” használata az állami intézetekben, stb:
   Jel. 13,7
   Az is adaték néki, hogy A SZENTEK ELLEN HADAKOZZÉK, és őket legyőzze; és adaték néki hatalom minden nemzetségen, nyelven és népen
   Azt tudjuk, hogy az első 3.5 évben még nincs “keresztény és zsidó írtás”, csak harcol ellenünk, és megpróbál elhitetni bennünket. stb
   Egyébbként valóban nagyon-nagyon gyanús a dolog! A “bélyeges” dolog is nagyon elő van már készítve! Meg a “táborok”, koporsók, stb.

   ?Valljatok meg egymasnak buneiteket, es azok megbocsajtatnak.? Azaz regi zsido hagyomany, hogy az altalad elkovetett bunok megvallasaval megszabadulsz azok terheitol?” – ez mondjuk igaz is(ezért voltak az “áldozások”), de ehhez megtérésre is szükség volt. Vagyis, hogy ne előre eltervezett, szándékosan elkövetett bünökről legyen szó.( Persze ettől ők még gondolhatják azt, hogy ez a “bűnbánat” “működni” fog így is!)
   Lehet persze, hogy ez is benne van a pakliban, hogy így gondolják, de még azt is hozzátehetjük szerintem, hogy arra is gondolhatnak, hogy az emberek “élből” úgy gondolják, hogy ha valamit elmondanak, akkor azt nem akarják megtenni, vagy legalábbis, nem rosszindulattal! ( Vagy pedig, még azt is gondolhatják, hogy majd arra hivatkoznak annó, hogy “mi megmondtuk, de ti nem tiltakoztatok ellene”?!)

  1. Köszi i am anonimus!

   Hát, egyre jobban néz ki! Kb valami ilyesmire számítunk! ( Amikor először megválasztották, bevillant egy gondolat, hogy talán az Úr ezzel is jelezni akar nekünk, hogy fekete(“fekete bárány”), de elhessegettem a gondolatot.)
   Most viszont, ez az ígevers:
   (????)
   Dán. 11,21
   És ennek helyébe egy útálatos áll, a kire nem teszik az ország ékességét; hanem alattomban jő, és hízelkedéssel jut az országhoz.

 3. Igen, szerintem is a figyelem felkektés volt a lényeg! Hogy a társadalom felfigyeljen arra, hogy sunyin, már a fenevad bélyegén dolgoznak! Mivel egyébként magántanuló is lehetne a gyerek, ha valami nem tetszik a rendszerrel.(valószinűleg abban az államban sem tilos)
  Persze, szerintem az iskola nem tud róla, ők valószinüleg valóban a “pozítiv oldalát” látják csak! Gyerek: nem “lóg” a suliból (már persze, ha nem trükkös a gyerek, és nem adja oda az egyik barátjának, hogy pár napig hurcolja már be a kártyáját a suliba, azután, majd cserélnek), fejpénz megvan, hiányzók listáját azonnal látni, sulin kivül is nyomon követhető hazáig, stb.

  A bélyeggel kapcsolatban meg csak annyit: a homlokra és a kézfejre felvehető(beültethető) valamiről kell gondolkoznunk! (telefon, vagy bármilyen “eldobható” eszköz nem jöhet szóba! De, igazából szerintem még egyikünk se tudja, hogy mondjuk egy chip, mi mindent tud már most is tárolni. A fejlesztések pedig nem állnak meg! Azt tudjuk, hogy a számítástechnikában két hét alatt elavulttá válnak a fejlesztések! Tehát amit az üzletekben most árulnak( mert azért profitot termelni kell!), már régen “ócskavasak”, ahhoz képest, amik a laborokban már mintapéldányokként készen állnak, hogy majd jövőre, meg azután, meg azután, piacra dobják őket!)

  1. Egyetértek! A chip/mobiltelefon kérdésben nem fogalmaztam elég egyértelműen. Én valami ilyesmire gondoltam: http://idokjelei.hu/2012/07/ezt-a-mobilt-nem-fogod-elhagyni/ Persze ez még gyerekcipőben jár, de tudjuk milyen gyorsan valósággá válhat. Kijelzőnek pedig ott az emberi szem: http://www.youtube.com/watch?v=DLCcYH7JNBE

   Szerintem előbb utóbb az a “valami” mindent magában foglal majd, nyomonkövetést, telefonálást, vásárlást, személyazonosítást, stb.

   1. Igen! Csak azért akartam, hogy pontositsunk, hogy azok akik esetleg eldobható eszközben gondolkodnak, észbentarthassák, hogy ez nem olyan lesz.

    Ez most egy más kérdés: a hozzászólásoknál nem lehet válászolni a hsz-okra!
    Ez most új, vagy hiba?

    Ezt Sharky-éra írtam: Beküldve: január 13, 2013 – 7:31 DU.

    Ezt meg a Tiedre Thea: Beküldve: január 13, 2013 – 6:57 DU.

    1. Sajnos hiba 🙁 és köszi, hogy szóltál. Megpróbálom kiküszöbölni.

     Új info: Most már elvileg jó. 🙂

 4. Mar tul keso!!

  Az antikrisztus koszoni jol van. El es viragzik.
  Elnoki rendeletekkel – peldatlan modon!! – iranyitja birodalmat es az egesz vilagot.
  Tervezett egeszsegugyi torvenyenek mar resze az emberek chippelese.

  https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=MnvpYVZnjzA&NR=1

  http://www.youtube.com/watch?v=4xhTw_aJuYA

  Hawaii szuletesi anyakonyvi kivonata hamis. O Afrikabol jott ki. Beduinok (zsido ag) leszarmazottja.
  Sajat konyveben o is afrikai szuletesunek vallja magat.
  Foiskolai eveit alneven vegzi el.
  Elso munkahelyet Henry Kissinger biztositja szamara.
  Aki ma igy nyilatkozik:

  http://www.youtube.com/watch?v=SISUIhprOa8

  “Obama be fogja vezetni az Uj Vilagrendet”

  Amerika polgarhaborura keszul egy zsarnok ellen!
  Ebredjetek fel. Sok minden elhomalyositja a latasunkat.
  Ez az ember az antikrisztus!!

  1. Az USA mindenkori elnöke, az ENSZ főtitkára(nem tudom pontosan, hogy a legfőbb vezetőjének ez e a titulusa! bocs) is egyben.
   (….és hatalmat kap, minden népen, és nyelven….)
   Én az előző megválasztásánál Obamára gondoltam (egy Wilkerson próféciában volt szó arról, hogy az AK, az USA elnöke lesz! Persze a próféciákkal óvatosan kell bánni! Az viszont igaz, hogy a többsége már teljesült annak, amit kapott! ), de az AK csak 7 évig lesz hatalmon.
   Szóval, én nem tudom. Lehet, hogy már előrébb járnánk az időben, a Próféciák beteljesülése szempontjából? Az EEU-nak szerintem előbb még meg kell alakulni! (?)

   2 Thess. 2,3
   Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a SZAKADÁS, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia,
   ?2 Thess. 2,4
   A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.

   Most a “SZAKADÁSNÁL” tartunk! Most folyik a “megrostálásunk”! Hogy ki az, aki Jézus Krisztusba veti a hitét kizárólag(ki az Ővé), és ki az aki a “felekezetekbe”, “egyházakba”, “tanításokba”, “tanokba”(emberek által lérehozott strukturákhoz), stb-kbe! Most válik el a hamisegyház az Eklézsiától.

   Persze, ettől még lehet, hogy igazad van( mondom, nálam is Ő a “befutó”!), de azért legyünk résen, nehogy váratlanul meglepjen bennünket, egy új “jelölt”!

 5. “A világ a készpénznélküli, teljesen megfigyelt társadalom felé halad..”
  Igen így van. Sőt a terveik ettől még elképesztőbbek!

  Aaron Russo nevét bizonyára sokan ismerik. A világhírű rendező sok embert elindított a világhír felé. A közte, és Rockefeller közötti barátság köztudott dolog volt, a rendező halála viszont ezek után sok embert elgondolkodtatott. Halála hasonlít ahhoz, ami a dél-amerikai elnökökkel történnek. Ők köztudottan jenki ellenesek. Viszont túl furcsa, hogy majd” mindegyik rákos!. Kezdve Chaveztől (Venezuela) Dilma Rousseff (brazil) át, egészen Fernando Lugo (paraguayi ) elnökkel bezárólag. De lehetne sorolni tovább a többit is.
  És itt egy kis idézet:
  “Russo és Rockefeller igen közeli barátságot kötöttek a 90-es években, melynek azután gyorsan vége szakadt, miután Russo tudomást szerzett a Rockefeller család ambícióiról.

  A Rockefellerek ugyanis megpróbálták “beszervezni”, hogy vegyen részt a nagy terv megvalósításában, melynek célja egy nemzetek, vallások és családok nélküli Új Világrend kiépítése. Melyben nincs papírpénz, az emberi lényekbe beültetett mikrochip (!) az ami kapcsolatban áll egy központi bankkal, mely tárolja a rendelkezésére álló kredit-eket, és akinek ezzel a rendszerrel kapcsolatban bármi kifogásolnivalója van, annak csupán le kell kapcsolni a chip-jét, és ezzel az illető társadalmi szempontból meg is szűnt létezni. Probléma megoldva az ő oldalukról.
  Ebben a történelmi interjúban, melyet Alex Jones 2007-ben vett fel, Russo részletesen beszámol mindenről: hogy miként próbálták meg beszervezni és arról is, hogy szeptember 11. előtt már egy évvel pontosan imerték a forgatókönyvet, mely szerint az ikertornyok elleni támadás és a közel-keleti háborúk később lezajlottak.
  Ennek a derék embernek mindig is volt lelkiismerete, hitt az emberi szabadságban, és a tervben való részvétel helyett annak nyilvánosságra hozatalát választotta. Sajnos az interjú után néhány hónappal Russo elhunyt és már nem tudta megosztani a közönséggel azokat az ötleteit, melyeket az interjú végén futólag megemlít.”
  Nem érdekes?
  Kell ettől több bizonyíték? Ha valaki gondolja megnézheti és meghallgathatja a teljes interjút:
  http://www.youtube.com/playlist?list=PL5C4E2118F59E2A48

 6. felajánlották, hogy kiveszik a chipet a kártyából? miért nem fogadta el?

  innen már ez csak makacs demagóg butítás és az iskolájába kerül……

  gondolom valami szekta mögötte hajszolta bele hogy tönkre tegye az életét egy llyen pitiáner dolog miatt (vagy buta szülei)….

  mellesleg még a chip is árnyékolható, ha nagyon zavar valakit

  1. Ne ítélj meg másokat anélkül, hogy pontosan tudnád mi is rejlik a dolog mögött. Egy korábbi cikkben az áll: “az iskola felajánlotta, hogy Andrea kaphat egy chip nélküli igazolványt, amennyiben megígéri, hogy felhagy a program kritizálásával, sőt nyilvánosan kiáll mellette és támogatja“. Ez a mostani wired.com cikk nem domborítja ki ezeket a részleteket. Nem lehetséges, hogy ugyanaz motiválta őket, mint mondjuk engem a cikk közzétételével? Egyébként szerintem egy iskola elhagyása nem tudja tönkretenni egy olyan ember életét, aki tudja, hogy miért van itt a földön. Az ellenkezőjére viszont már sok példát láttam.

   A fenevad bélyegének elfogadása nem egy egyszerű kütyü használatának elfogadása lesz, bár nyilván a kényelmi szempontok hangsúlyozása a beetetés része. Azt sem tudjuk mi lesz ez a valami pontosan. Nyilván egy mobil telefon manapság sokkal inkább “beteljesíti” a majdani fenevad bélyegének tulajdonított tulajdonságokat.

   Szerintem a tanulság ebből, hogy meglássuk a tendenciát. A világ a készpénznélküli, teljesen megfigyelt társadalom felé halad, és idővel ez a rendszer kötelező lesz mindenkinek mindenhol, “hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van”.

 7. “akár 3 réteg alufóliába csomagolva az igazolványt, nem fogják tudni az RFID detektorok érzékelni, merre jár a csip.”

  Tényleg ennyi elég is?????? Ez most komoly??? 😀

 8. Na, azért nem eszik olyan forrón a kását… 😛

  Aki tud angolul… annak tanmese, mekkora bughalom az u.n. “fenevad bélyege”… :-/
  http://linkztechnology.blogspot.hu/2009/02/video-hacker-war-drives-san-francisco.html

  Aki nem tud… annak tájékoztatásképpen: amíg nem verik az ember bőre alá ezeket a csipeket, addig nagy baj nincsen. 🙂
  Igazolvány esetén, két bádoglemez közé rakva (igazolvány tok, ami ki van “bélelve” két mágnesezhető bádoglemezzel), ill. akár 3 réteg alufóliába csomagolva az igazolványt, nem fogják tudni az RFID detektorok érzékelni, merre jár a csip.
  Amikor be- ill. ki kell menni egy olyan kapun, ami RFID-val működik, kicsomagolod, kinyitod az árnyékolásból, lehúzod a cuccot, majd visszacsomagolod.

  Ennyi. 🙂

  Ésszel féljen az ember… :-\ Nekem nagyobb gondom, hogy az okostelefonok lazán beszinkronizálják a felhőkbe az összes személyes adatot… 🙁
  Akár hogyan is le akartam az androidos kütyümet beszélni, hogy leszinkronizálja a kontaktjaimat a kugliba, akkor is megtette… 😐

  RFID tagelés.. ehh… ha nem értesz hezza, így is, úgy is farba leszel szúrva… 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend