Podcastok

Nightlight rádió – A nagy megtévesztés

A Nightlight rádió műsorvezetője, Simon Peterson és Joseph a háromrészes beszélgetés utolsó szakaszában a bukott angyalok témakörének folytatásaként megvitatják milyen hamis jeleket és megtévesztéseket használhat az Antikrisztus a világ elhitetésére. Vajon ez lesz a történelem eddigi legnagyobb megtévesztése?

?Mindenfelé nagy földrengések, járványok és éhínségek lesznek, rettenetes dolgok történnek, és hatalmas jelek tűnnek fel az égen.? Lukács 21:11

?A kinek eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival.? ? II. Thessalonika 2:9

A beszélgetés során említett bibliai részletek: Máté 24:24, 37; II Thessalonika 2:9; Lukács 21:11; II Thessalonika 2:3; Jelenések 13:12-15; Máté 24:29-31; Efézusbeliek 6:12; Jelenések 12:7-12; Zsidók 13:2

Van megoldás

Előző posztKövetkező poszt

91 hozzászólás

  1. Mérhetetlenül elszomorít némelyik hozzászólás hangvétele és bár nem a megszokott értelemben, de nagyon sok a személyeskedés.

    Egy dolog kifejteni, ha egy gondolattal nem értünk egyet és megint más ítélkezni mások felett, ami nem a mi dolgunk.

    Úgy döntöttem most lezárom a hozzászólásokat ezen a poszton. Akinek van még hozzáfűznivalója, a fórumban megteheti. (Imádkozzunk egymásért!)
    http://klub.idokjelei.hu/forums/

  2. Kanku!

    Ajánlom Neked youtube-on a Reveal hidden reality csatornát!Személyesen ismerem a készítőjét és tudom,hogy rendkívül nagy biblia ismerettel rendelkezik és meg van a kellő alázata is hozzá és szerintem nagyon hiteles,ha érdekel nézegesd az anyagokat én nagyon sokat tanultam belőlük és sok bizonyságban volt azóta részem.

    http://www.youtube.com/user/revealhiddenreality

    1. Igen én kérek elnézést hogy gyökereknek nevezem azokat akik azt mondják hogy Jézus véráldozata nem elég és még nekem hinnem kell ebben meg abban meg ezt kell tennem meg azt kell tennem hogy biztosan meg legyek mentve, és én kérek elnézést hogy nem tetszik ha valaki gusztustalannak nevez azért mert kiállok a hit általi megmentés mellett és lehordom azokat akik Jézus szenvedését lealacsonyítják, én kérek elnézést hogy nem vagyok elég alázatos a korruptált tanításokat hiresztelőkkel és azért hogy engem bökdösnek azért mert szálka van a modoromban, miközben azokat hordom le akiknek gerenda van a tanításaikban. Teljesen abszurd.

    2. Szia kedves heavenstreet.seven!

      Egy-két hozzászólásodból, amit olvastam, azt hittem, hogy bibliai alapokon álló, újjászületett keresztény vagy!
      Vagy csak voltál?! ….”rendkívül nagy biblia ismerettel rendelkezik és meg van a kellő alázata is hozzá és szerintem nagyon hiteles,….”
      [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár” trigpos=”below”]
      Testvéri szeretetből mondom, dobj el mindent, vedd elő a Bibliát, olvasd, imádkozz, böjtölj, tarts bűnbánatot! Keresd az Urat! Ez az ember, még a Bibliát, az Ígét is hazugságnak mondja! Ha te újjászületett keresztény vagy, és olvastad az Ígét régebben, akkor TUDOD HOGY A BIBLIA ISTEN ÍGÉJE, ÉS MINDEN SZAVA IGAZ! Ne hagyd magad eltántorítani! Az Úr Jézus nevére kérlek, ha valaki az Isten Ígéjét megkérdőjelezi, annak ne fogadd el a tanítását! Fordulj vissza! Ne engedd magad “emberi alázatoskodással” megtéveszteni! (Sátán is ismeri az Ígét! Rendkivül nagy Biblia ismerettel rendelkezik! De ő az is, aki annak magyarázatát meghamisítja, hazugságnak állítja be! “Megbuheráltnak”! Megkérdőjelezi!) Tudod, hogy nekünk az Íge adatott, ami alapján mindent megkell vizsgálnunk a Szent Lélek álltal! Na persze, ő még azt is tagadja! Sok ostobaságot hord össze ez az ember, de kérlek, arra gondolj legelőször, hogy aki azzal “nyít”, hogy az Ígét megkérdőjelezi, azt “élből” nem szabad elfogadnunk!
      2 Kor. 2,17
      Mert mi nem olyanok vagyunk, mint sokan, a kik meghamisítják az Isten ígéjét; hanem tisztán, sőt szinte Istenből szólunk az Isten előtt a Krisztusban.
      2 Kor. 11,3
      Félek azonban, hogy a miként A KIGYÓ A MAGA ÁLNOKSÁGÁVAL megcsalta Évát, akként A TI GONDOLATAITOK IS MEGRONTATNAK ÉS ELTÁVOLODNAK A KRISZTUS IRÁNT VALÓ EGYENESSÉGTŐL.
      2 Kor. 11,4
      Mert hogyha az, a ki jő, más Jézust prédikál, a kit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, a mit nem vettetek, vagy más evangyéliomot, a mit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek.
      2 Kor. 11,13
      Mert az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások, a kik a KRISZTUS APOSTOLAIVÁ VÁLTOZTATJÁK ÁT MAGUKAT.
      2 Kor. 11,14
      NEM IS CSODA; HISZ A SÁTÁN IS ÁTVÁLTOZTATJA MAGÁT VILÁGOSSÁG ANGYALÁVÁ.
      2 Kor. 11,15
      Nem nagy dolog azért, ha AZ Ő SZOLGÁI IS ÁTVÁLTOZTATJÁT MAGOKAT AZ IGAZSÁG SZOLGÁIVÁ; a kiknek végök az ő cselekedeteik szerint lészen.
      2 Tim. 4,3
      Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;
      2 Pét. 2,1
      Valának pedig hamis próféták is a nép között, a miképen ti köztetek is lesznek hamis tanítók, a kik veszedelmes eretnekségeket fognak becsempészni, és az Urat, a ki megváltotta őket, megtagadván, önmagokra hirtelen való veszedelmet hoznak.
      Már Pál apostol idejében is így volt, hát még most!
      2 Tim. 1,15
      Azt tudod, hogy elfordultak tőlem az Ázsiabeliek mind, kik közül való Figellus és Hermogénes.

      Kérlek, térj vissza az Ígéhez, és az Úr Jézushoz!

      Áldjon meg az Úr!
      [/expand]

    3. Sot,RevealHiddenReality le is blokkolja azokat a kommenteloket,akik a videoi alatt mereszelik ezt kozolni vele.Ha pedig egy kommentelo baratja,aki még nincs letiltva,rakerdez erre,azt letagadja.
      Kankut pedig,szerintem nem kell téritgetni,mert o mar megtalalta az Urat.
      Amiket kerdezett vagy mondott,azok csak szarkasztikusak voltak.

  3. Némileg félreérthető, ezért pontosítanom kell. Nem azt mondom, hogy eddig nem voltak kisebb botlásaim, hanem azt, hogy igyekeztem odafigyelni ezekre a dolgokra és megtartoztatni magamat amennyire csak lehet. De akkor ezek szerint ilyenekre nincs már szükség, mert elég hinni a Fiúban.
    Így, már nem is tűnik olyan szorosnak az a kapu és olyan keskenynek sem az az út. Tényleg ilyen egyszerű lenne jegyet váltani?

    1. A kapu nem azért szoros, mert nehéz megkapni a megváltást, hanem azért mert a legtöbb ember nem hajlandó belátni, hogy szüksége van megváltásra, hogy nem elegek hozzá a saját cselekedeteik. Mindig visszakanyarodunk a büszkeséghez, ami Lucifer bukását is okozta.

      “Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.” – Efézus 2:8-9

  4. Hej ha, ez aztán a jó hír. Mert akkor ezzel együtt azt is mondjátok, hogy megint elkezdhetek fizetés nélkül jókat enni inni a Tesco-ba, az asszony mellett flörtölni más ember lányaival is,…minimum 😉 az érvényesülés nevében pedig elkezdhetek, megint hazudni, csalni…..ez király!

    Ps. I’m just trying to portray what I find humorous,….spiced with irony too.

    1. “Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöket.” Máté 3:11

      “Mert a miképen holt a test lélek nélkül, akképen holt a hit is cselekedetek nélkül.” Jakab 2:26

      “Mert Isten az, a ki munkálja bennetek mind az akarást, mind a munkálást jó kedvéből.” – Filippi 2:13

      1. Thea,
        Látom közben válaszoltál,…ok értem, így mindjárt más.

        Köszi 🙂

  5. Ok, most már csak azon kell aggódom, hogy Én vajon ott lehetek e? Ti mázlisták! 🙂

    1. Nem hiszem hogy ezzel arra utalsz – de azért megemlítem – amire jópár ostoba pre-trib-es gondol hogy ha nem hiszel benne itt maradsz és nem vagy megmentve mert az badarság

      1. Nem érzed magad kissé gusztustalannak Tom,hogy ostobanak nevezed az embertarsadat pusztan azert,mert nem azt hiszi amit te? Tul sokat megengedsz mar magadnak!
        Egyébként pedig nem,nem arra utaltam.

        1. Te beteg vagy, nem is hozzád beszéltem, mellesleg pre-trib elragadtatásban hiszek szóval…ja

        2. …de azért helyesbítek, a gondolat teljesen ostoba nem az ember…elvégre az ember valószinűleg meg van mentve szóval több esze van mint a népesség 90%-ának. De a gondolat annyira nevetséges hogy már szinte az emberre ragad a jelző. De azért gondolom hogy te sem hiszed ezt el:
          ” ha nem hiszel benne (pre-trib) itt maradsz és nem vagy megmentve”
          ha mégis akkor az… problematikus

        3. Na,most jön a mosakodas…Ahelyett,hogy az elozoért bocsanatot kérnél,még ra is teszel arra egy lapattal azzal,hogy azutan meg betegnek nevezed a masikat…
          A gondolat nem valaszthato el az embertol,mert amit az gondol,ahogyan gondolkodik,egyaltalan,hogy gondolatai vannak,az maga a ember.Az iteletnapon is maga az ember lesz itelve a bunével egyutt,nem lesz az tole elvalasztva,es felredobva,hogy igy azutan vigan,gond nélkül bemasirozhasson a menny kapujan.
          Szokratész a görög bölcs egy izben egy olyan fiatalemberrel talalkozott,akinek a nagysaga annyira ranehezedett a fiatalemberre,hogy alig merte megnyitni a szajat a vele valo talalkozaskor.Egy ideig neman haladtak egymas mellet,mig Szokratész hirtelen megszakitotta a hallgatast,es igy szolt fiatal kisérojéhez: “Szolj,hogy lassalak!”
          A tovabbiak,amiket itt még irsz,ertelmezhetetlenek,kivéve talan az utolso mondatod ->”De azért gondolom hogy te sem hiszed ezt el:
          ? ha nem hiszel benne (pre-trib) itt maradsz és nem vagy megmentve?
          ha mégis akkor az? problematikus”,amire az a valaszom,hogy mindenki,aki Krisztusban ujonnanszuletett,az meg van mentve,ezert elragadtatik….es ez nem valami érdemeken mulik.Igy elragadtatnak mindazok a feltamadottak is,akik “meghaltak volt a Krisztusban” azokkal egyutt,akik az akkor elok kozul ker.hivokké lettek.

          Te egyebként mit gondolnal az olyan emberrol,aki egyszer ezt irja:

          “Nem hiszem hogy ezzel arra utalsz ? de azért megemlítem ? amire jópár ostoba pre-trib-es gondol hogy ha nem hiszel benne itt maradsz és nem vagy megmentve mert az badarság”

          Azutan pedig ezt:

          “Te beteg vagy, nem is hozzád beszéltem, mellesleg pre-trib elragadtatásban hiszek szóval?ja”

          Nem valami olyasmit,hogy az illeto maga sem tudja,hogy mit beszel?

        4. Nemtom mit makogsz itt a gondolattal meg az elválasztással, teljesen irreleváns. Ha nem érted mit irok talán olvasd el az egész diszkurzust.

          “amire az a valaszom,hogy mindenki,aki Krisztusban ujonnanszuletett,az meg van mentve,ezert elragadtatik”
          Ezt mondom én is, duh, erre meg megvádolsz gusztustalansággal mert totál gyökérnek nevezem azokat akik az elragadtatást és a megmentettséget ahhoz a feltételhez kötik hogy hinniük kell a pre-trib verzióban, ez igenis ostobaság és gyökérség.

          “Te egyebként mit gondolnal az olyan emberrol,aki egyszer ezt irja:…”
          Azt hogy mulyáskodok mert egy két erősebb szót olvasok a mondatban és egyből a torkának ugrok mint egy uber-szent akinek mindenkit korrigálnia kell egy kis fogpiszkálótól a szemükben.

          “Nem valami olyasmit,hogy az illeto maga sem tudja,hogy mit beszel?”
          Nem, azt hogy aki kiváltotta azt a reakciót az nem tud olvasni és egy két erősebb szó miatt nyafog és lehordja a másikat egy fogpiszkáló miatt.

        5. Ennnyi gyulölettel a szivedben bajosan leszel te ott Tom,ahol lenned kellene.Es ezt nem en,magamtol mondom,hanem Isten mondatja velem.

        6. Oh yeah sure, kicsit erőteljesen beszélek mert valaki hazudik a megmentettségről és máris ismered a szivem, és Isten nevében itélsz el elhamarkodottan, nos akkor te is valami hasonló felszínes itélkezésre várhatsz.

      2. Én csak arra próbáltam utalni, hogy a jelen esetben, az egyén szempontjából, nem is az időpont az, ami annyira fontos, hanem az, hogy egyáltalán kiérdemlik e a majdani elragadtatást,…legyen az bármikor is. Szerintem ez jelenti számunkra az igazi kihívást.

        1. Az elragadtatást nem kiérdemled hanem jár ha meg vagy mentve. Most a megmentésért semmit nem kell tenned csak hinni, akkor viszont tenned kell majd valamit mégpedig nem-felvenni a bélyeget és kitartani, akkor már egy teljesen másik diszpenzációról (Jakob megpróbáltatásai nem pedig az Egyház korszaka) van szó amikor vissza fognak jönni a csodák és jelek a zsidók korszakából, de tudom ismered a pre-trib-es nézetet szóval nem részletezem tovább.

        2. Igen, ezt fontos megérteni. “Aki hisz a fiúban örök élete van.” – Nincs több feltétel. A cselekedetek már az elfogadást követik, annak következményei, gyümölcsei.

        3. hmm a komment elveszett az éterben? Mindegy a lényeg annyi volt hogy a pre trib elragadtatást nem kiérdemled, ha meg vagy mentve akkor megtörténik.

        4. “Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.” – Róma 10:9

        5. Ez becsapós kérdés? 😀
          Az elveszent kommentemben erre is kitértem és a Biblia felosztására is.

    2. Szia kanku!

      Az jó, ha aggódol. Akkor az ember keresi az Úrat!

      1 Kor. 15,1
      Eszetekbe juttatom továbbá, atyámfiai, az evangyéliomot, melyet hirdettem néktek, melyet be is vettetek, melyben állotok is,
      1 Kor. 15,2
      A mely által üdvözültök is, ha megtartjátok, a minémű beszéddel hirdettem néktek, hacsak nem hiába lettetek hívőkké
      [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár” trigpos=”below”]
      ?Ján. 10,9
      Én vagyok az ajtó: ha valaki én rajtam megy be, megtartatik és bejár és kijár majd, és legelőt talál.
      ?Csel. 2,21
      És lészen, hogy mindaz, a ki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik.
      ?Róm. 10,13
      Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.
      Mát. 10,22
      És gyűlöletesek lesztek, mindenki előtt az én nevemért; de AKI MINDVÉGIG megáll, az megtartatik.
      Mát. 24,13
      De AKI MINDVÉGIG állhatatos marad, AZ IDVEZÜL.
      1 Kor. 1,4
      Hálát adok az én Istenemnek mindenkor ti felőletek az Isten ama kegyelméért, mely néktek a Krisztus Jézusban adatott,.
      1 Kor. 1,8
      A ki meg is erősít titeket mindvégig feddhetetlenségben, a mi Urunk Jézus Krisztusnak napján.
      Zsid. 3,6
      Krisztus ellenben mint Fiú a maga háza felett, a kinek háza mi vagyunk, ha a BIZODALMAT és a REMÉNYSÉGNEK DICSEKEDÉSÉT MIND VÉGIG ERŐSEN MEGTARTJUK.
      ?Zsid. 3,14
      Mert részeseivé lettünk Krisztusnak, ha ugyan az elkezdett bizodalmat MINDVÉGIG erősen MEGTARTJUK
      Csel. 8,15
      Kik mikor lementek, könyörögtek érettük, hogy vegyenek Szent Lelket:

      Ez pedig a családjainknak:
      Csel. 16,31
      Azok pedig mondának: Higyj az Úr Jézus Krisztusban, és idvezülsz mind te, mind a te házadnépe!
      ?1 Móz. 7,1
      Monda az Úr Noénak: Menj be te, és egész házadnépe a bárkába: mert TÉGED LÁTTALAK IGAZNAK előttem ebben a nemzedékben

      Az Úr keresése, az Ígén keresztűl ( Biblia olvasás), az imádság, az Ígén való gondolkodás…stb, azért szükséges!

      Márk. 13,37
      A miket pedig néktek mondok, mindenkinek mondom: Vigyázzatok!
      Mát. 11,12
      A Keresztelő János idejétől fogva pedig mind mostanig erőszakoskodnak a mennyek országáért, és AZ ERŐSZAKOSKODÓK RAGADJÁK EL AZT.
      Mát. 7,21
      Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; HANEM AKI CSELEKSZI AZ ÉN MENNYEI ATYÁM AKARATÁT.
      Luk. 21,36
      VIGYÁZZATOK AZÉRT MINDEN IDŐBEN, KÉRVÉN, HOGY MÉLTÓKKÁ TÉTESSETEK ARRA, HOGY ELKERÜLJÉTEK MINDEZEKET, AMIK BEKÖVETKEZNEK, ÉS MEGÁLLHASSATOK AZ EMBERNEK FIA ELŐTT!
      ?1 Thess. 5,17
      Szüntelen imádkozzatok.
      Fil. 2,12
      Annakokáért, szerelmeseim, a miképen mindenkor engedelmeskedtetek, nem úgy, mint az én jelenlétemben csak, hanem most sokkal inkább az én távollétemben, félelemmel és rettegéssel vigyétek véghez a ti idvességteket;

      Istenfélelemmel! Nem elég, csak elindulni az úton, “végig” ( amig a földi létünk tart! Nem az a lényeg, hogy szellemileg hol tartunk, milyen “idősek” vagyunk, hanem, hogy az Úrban legyünk szüntelen!) is kell mennünk rajta, az Úrral járva! Az Úrban bizva!

      (Az meg persze semennyire nem üdvösségi kérdés, hogy tudjuk-e, hogy lesz-e, mikor lesz az elragadtatás! Sőt, az itt ismertetett többi téma ( kivéve, az Evangéliumot) ismerete sem az ! Ezekről, csak beszélgetünk!)

      Ha, egy kis aggodalom sincs bennünk, akkor lehetséges, hogy már itt vagyunk:
      Jel. 3,14
      A Laodiczeabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az Ámen, a hű és igaz bizonyság, az Isten teremtésének kezdete:
      ?Jel. 3,15
      Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév.
      ?Jel. 3,16
      Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból.
      Jel. 3,17
      Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen:
      ?
      Keresd az Úrat szüntelen!
      1 Krón. 16,11
      Keressétek az Urat és az ő erősségét; keressétek az ő orczáját szüntelen.
      Áldjon meg az Úr!
      [/expand]

  6. Kedves Testvérek!

    Még valamit muszáj leírnom!
    A hitetés már régen elkezdődött, mint tudjátok! Már Pál apostoltól is elfordúltak az ázsiabeliek mind! Most az utolsó napokban, mint ahogy az Íge figyelmeztet is bennünket, mégerősebben jelentkezik! Isten embereit, szentjeit gyalázni fogják, gyalázzák! Bennünket is gyaláznak, vagy fognak ( jaj nekünk, ha nem így lesz!)!
    [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár” trigpos=”below”]
    Még Úr Jézusra is ezt mondták a zsidó főemberek:
    Ján. 18,30
    Felelének és mondának néki: HA GONOSZTEVŐ NEM VOLNA EZ, nem adtuk volna őt a te kezedbe.
    Az interneten sokfelé lehet arról olvani, hogy X, és Y, meg Z “szabadkőműves bérenc”, volt, vagy az. Meg hogy 33. szintű, vagy magasabb, stb! Vagy C, más titkos társaság tagja!
    Először is: honnan tudja az, aki mondja, ha egyszer az, egy “titkos” társaság?! Esetleg ő is a beavatottak közé tartozik?! Ha igen, akkor azért nem kellene hinni neki, főleg nem keresztényekkel szemben! ( Hiszen tudjuk, hogy az ördögnek, már az is jó, ha csak meginog(!) a bizalmunk az Ígében, Istenben, Úr Jézusban, az Evangéliumban! Ha nem fogadjuk el a Szent Lélek, ma is itt, a hívőkben élő voltát, ajándékait, erejét, vezetését, munkáját, stb! Ha nem fogadjuk el az Íge teljes egészében, ma is érvényes voltát! ) Ha meg nem tagja a társaságnak, akkor meg “bocs”(!), ránézek valakire, és azt mondom?! Bár nem ismerem túlzottan ezeket a szervezeteket, de azt hallottam, hogy az alsó szinteken lévő tagok, nem is ismerik a fentieket! És nem is tudják, hogy “odafent” mit csinálnak!
    Vagyis szerintem, ha belegondolunk, az is egy jó “stratégia” az ördögtől, ha elhíresztelteti, hogy ” ezeket a tanításokat”, direkt ők, a Szabadkőművesek, stb-k hozták létre, azért, hogy a keresztényeket “bomlasszák”, “tévútra” vezessék”, stb! ( Megjegyzem, álltalában többnyire mindig azokról terjesztik ezeket, akik teljesen Ígei alapon állnak, álltak, tanítanak, tanítottak ( sőtt, úgy is éltek, élnek)! Néhány írást elolvastam régebben, külünböző hagyományos egyházaktól, meg új felekezetektől, amik, az Íge fényében, bődületes butaságokat összehordtak, de azokról egyről se mondták, hogy azok, a “valamilyen titkostársaság” sugalmazására jöttek létre! Azokat, egyszerűen nem itélte az ördög önnmagára nézve veszélyesnek, ezért hadd “menjen”! Arra biztosan senki nem fog megtérni, megismerni Úr Jézust, megmenekülni!)Természetesen nem a New Age, Mormon, Iszlám, stb vallásra gondolok, tudjuk, hogy azokat eleve az ördög hozta létre.
    De mi azt is tudjuk, hogy újjászületés nélkűl, senki nem értheti az Ígét!
    1 Kor. 2,14
    Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképen ítéltetnek meg.
    Luk. 8,10
    Ő pedig monda nékik: Néktek adatott, hogy az Isten országának titkait értsétek; egyebeknek példázatokban, hogy látván ne lássanak, és hallván ne értsenek.
    Ha valaki az Íge alapján beszél, arra ne fogadjunk el rágalmakat. Főleg ne, “azt se tudom ki vagy”, ” nem is ismerlek” emberektől! Mindent vizsgáljunk meg az Íge alapján, a Szent Lélek álltal!
    Tartsuk szemelőtt ezeket az ígeverseket, hogy előre megmondattak:
    Mát. 5,10
    Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.
    Luk. 6,22
    Boldogok lesztek, mikor titeket az emberek gyűlölnek, és kirekesztenek, és szidalmaznak titeket, és kivetik a ti neveteket, mint gonoszt, az embernek Fiáért.
    ?Mát. 5,11
    Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.
    1 Pét. 4,14
    Boldogok vagytok, ha Krisztus nevéért gyaláznak titeket; mert megnyugszik rajtatok a dicsőségnek és az Istennek Lelke, a mit amazok káromolnak ugyan, de ti dicsőítitek azt
    Nagyon gonosz időket élünk, és még gonoszabbak jönnek! Legyünk résen, ne engedjük magunkat elhitetni, hiszen tudjuk, hogy az antikrisztus lelke már a kezdetektől a világban van! Most, hogy az ő ideje eljött, mégerősebben munkálkodik!
    ?1 Ján. 2,18
    Fiacskáim, itt az utolsó óra; és a mint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok antikrisztus támadt; a honnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra.

    Zsolt. 119,2
    Boldogok, a kik megőrzik az ő bizonyságait, és teljes szívből keresik ő
    Zsolt. 2,12
    Csókoljátok a Fiút, hogy meg ne haragudjék és el ne veszszetek az úton, mert hamar felgerjed az ő haragja. Boldogok mindazok, a kik ő benne bíznak!
    Zsolt. 97,10
    A kik szeretitek az Urat, gyűlöljétek a gonoszt! Megőrzi ő az ő kegyeltjeinek lelkét; a gonoszok kezéből megszabadítja őket.
    2 Kor. 5,10
    Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék a szerint, a miket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt.
    1 Pét. 2,12
    Magatokat a pogányok közt jól viselvén, hogy a miben rágalmaznak titeket mint gonosztévőket, a jó cselekedetekből, ha látják azokat, dicsőítsék Istent a meglátogatás napján.
    Eféz. 6,10
    Végezetre, atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az ő hatalmas erejében.
    ?Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.
    Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.
    Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok.
    Álljatok hát elő, körül övezvén derekatokat igazlelkűséggel, és felöltözvén az igazságnak mellvasába,
    És felsarúzván lábaitokat a békesség evangyéliomának készségével;
    Mindezekhez fölvevén a hitnek paizsát, a melylyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok;
    Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, a mely az Isten beszéde:
    Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden időben a Lélek által, és ugyanezen dologban vigyázván minden állhatatossággal és könyörgéssel minden szentekért,
    1 Thess. 5,8
    Mi azonban, a kik nappaliak vagyunk, legyünk éberek, felöltözvén a hitnek és szeretetnek mellvasába, és sisak gyanánt az üdvösségnek reménységébe.
    [/expand]

  7. Sziasztok!

    Hozzá szeretnék tenni még egy pár gondolatot az elragadtatás témájához. Nagyon remélem, hogy ez a párbeszéd inkább erősítik a hitünket mint fordítva. Nekem sem az számít itt igazán, hogy kinek van igaza, hanem hogy inkább rávilágítsunk különböző Igékre amit esetleg mások még nem vettek figyelembe. Azért tartom fontosnak azt, hogy tisztában legyünk az elragadtatás idejével, mert sokaknak ez tényleg megrázhatja a hitét, ha nem akkor történik amikor elvárja. Azt hiszem pont a Gábor említette egyik régebbi hozzászólásában, hogy elment egy amerikai evangélista előadására, ahol azzal kezdte az illető, hogy ha Jézus nem jön vissza a nyomorúság előtt, akkor ő hátat fog fordítani neki. Ezzel nem azt mondom, hogy ti ezt fogjátok tenni, de ha ilyen prédikációk hangzanak el egyházakban, akkor biztos sokaknak tényleg megrendíti a hitét, ha esetleg Jézus a nyomorúság után jön vissza. Én úgy gondolom, hogy akik itt hozzászólunk viszonylag hitben erősebb keresztények vagyunk, de milliók vannak akiket az nagyon megrázhat, ha azt hallották idáig, hogy nem leszünk itt a nyomorúság idején, de ez esetleg tényleg megtörténik. Persze, hogy nyitottnak kell lenni minden lehetőségre, de szerintem nagyon fontos lenne éppen emiatt, hogy keresztények fel legyenek készülve egy esetleges nyomorúságra, és ez a tanítás ne legyen annyira elutasítva. Mi, akik a nagy nyomorúság utáni elragadtatásban hiszünk, ugyanúgy Szentírásra alapozva tesszük ezt, nem pedig csak hallomásból, mert valaki ezt mondta nekünk. Ha tényleg erről van szó, akkor imádkozzunk mindnyájan, hogy az Úr vezessen minket az értelmezéssel kapcsolatban az Ő Szent Lelke által.

    Isten áldjon Titeket!

    1. Szia Aaron,
      Bocs,hogy kissé kések a itt kovetkezo hozzad irt valaszommal,de az itt,Amerikaban tortent tragédia miatt,ezzel nem igazan tudtam foglalkozni az elmult egy-két napban,aminek egy resze ugyan mar keszen volt,de a befejezése még hianyzott.
      Gondolom lattad mar az eddigi valaszaimat a témankkal kapcsolatosan,ha még nem,akkor olvasd el légyszives.
      [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár” trigpos=”below”]
      A Szentiras valoban azt irja,hogy az Antikr. “egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a HÉT FELÉN véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak”,stb.Daniel itt,mint ahogyan az Ur Jezus a Maté 24:21-ben is,a zsidok nezopontjabol beszel a nagy nyomorusagnak errol az idoszakarol.”Mert olyan nagy nyomorusag lesz akkor,amilyen nem volt a vilag kezdete ota mostanaig,es nem is lesz soha”.Ez az a bizonyos “Jakob nyomorusaga”,amit ugy jellemez,hogy “nagy nyomorusag”.Amikor itt nagy nyomorusagrol van szo,ezzel az Iras egy különleges,porofétai idoszakra utal,megpedig a zsido nepre kiszabott utolso 70.évhétrol,amikor is az Ur folytatja kozvetlen üdvtörténetét (a hetvenedik évhetet) Izraellel.Csak ekkor teljesedik be véglegesen Daniel 9:24 proféciaja es telik le az utolso,még hianyzo évhét.A hetvenedik évhét egyenlore elmaradt,mert Izrael elvetette a Messiast,es Isten megszakitotta népével az üdvtörténetet es a poganyokhoz fordult.Ezert ha megertettuk Isten udvtervét az egesz vilag nepeire nézve is,akkor nem varhato,hogy a Gyulekezet bekerul a nagy nyomorusagba,mert a Szentiras megallapitja:
      ?Mert az Isten nem haragra rendelt minket??(1Tesz 5:9)- es ez a Gyulekezetnek van mondva.
      Az tudjuk,hogy az Antikisztus foldi uralkodasanak elso 3.5 évében sikerul az embereket békével es joléttel megorvendeztetnie.Ugy fog fellepni,mint a nagy szabadito a nyomorusagbol,mint egy szuperember,aki ugy tunik,olyan helyzetben van,hogy még a megoldhatatlan problémakkal is megbirkozik.A zsidoknak az Antikrisztussal kotott szovetség tobbek kozott biztositja,hogy az ujonnan felepitett jeruzsalemi templomban (a harmadik templomban) ujra rendszeresen bemutathatjak az oszövetségi aldozatokat.
      A 70.évhét elso fele letelt,az Antikrisztus uralkodasaban fordulat all be.”A hét felén véget vet a véres aldozatnak es az ételaldozatnak” (ahogy te is idézted) (Dan 9:27).AzAntikrisztus Izraellel kötött szövetségét 3.5 év utan hirtelen megszegi es a jeruzsalemi templomban ujra bevezetett oszovetségi aldozati rendet (allat es etelaldozat) hirtelen megszunteti.Helyette:maga ül be mint isten az Isten templomaba isten gyanant mutogatva magat”(2Thess 2:4).A zsidok azonban hatarozottan ellene szegulnek,mert egyistenhituk lehetetlenné teszi,hogy egy embert istenként tiszteljenek.Az engedelmesség megtagadasa miatt az Antikrisztus végleg leveszi megtéveszto alarcat ,es a zsidokra eddig soha nem ismert üldözés var.Az Ur Jezus ezt az idoszakot a Maté evang.-ban “nagy nyomorusagnak” nevezi “amilyen nem volt a vilag kezdete ota mindez ideig es nem is lesz soha”(Mt 24:21).Az Oszöv.is megjövendöli:”a haborusag idejét Jakobon”(Jer 30:7),illetve “nyomorusagos ido lesz amilyen nem volt attol fogva,hogy nép kezdett lenni”(Dan 12:1).Fontos odafigyelni arra,hogy a nagy nyomorusag mindig Izrael(!) földje es népe vonatkozasaban olvashato.Ez akkor lesz igazan vilagos,ha az Ur Jezus szavait figyelembe vesszuk a Maté 24-ben,hiszen itt az Ur a kovetkezokrol beszel:
      1.a szenthelyrol – (azaz a jeruzsalemi templomrol -15 vers)
      2.Judearol – (akik Judeaban lesznek,fussanak a hegyekbe- 16.vers) – Judeaban es nem az EU-ban vagy az USA-ban stb)
      3.az emberekrol a haztetokön – (17.vers) Egyik felvetetik masik otthagyatik
      4.a szombatnapi futasrol-(20.vers
      5.a téli futasrol – (20.vers)
      Itt egyertelmuen Izraelrol ,Juda lakoirol,azaz a zsidokrol van szo,ami a Izraelre elkövetkezo itélet idoszaka.A vonatkozo igekben (Dan 7:25; 12;7; Jel 11:2-3; 12:6 es 14; 13:15) is ezt latjuk.
      A nevezett idoszakok csak a hetvenedik évhét(Dan 9:27) masodik felére vonatkozhatnak,mert ezalatt a 3.5 alatt kovetkezik be a nagy nyomorusag.Miutan minden hetven évhét Daniel népet érinti(Dan 9:24;”a te néped”),Daniel népe azonban Izrael,lathatjuk hogy a nagy nyomorusag idejét mindenek elott Izrael fogja megszenvedni,ami Izraelre nezve egyben a tuzben valo megtisztitas is lesz(Zak 13:8-9).Ezutan pedig vissza lesznek oltva a sajat olajfajukba(Rom11:23).
      Most pedig ratérnék még egy lenyeges kerdesre,mert ez sem tiszta sokakanak es amirol a Jelenesek 7:9 es 14-es igekben olvashatunk.A kovetkezo,amit a vének egyiketol megtudunk roluk az,hogy a nagy nyomorusagbol jonnek es megfeheritették ruhajukat a barany vérében.Nyilvanvalo,hogy a nemzetek kozul valo hivokrol van itt szo akik a hivo zsidoknak Isten orszagarol szolo igehirdetese nyoman hivokké lettek (Joel 2:32) Isten Baranyaban,es igy erkolcsi egyetértésre jutottak Istennel.
      Isten szandeka szerint a Gyulekezet – eppugy,mint Krisztus – a mennybe ragadtatik,mielott a Satan akadalytalan duhongése elkezdodnék a foldon.Ezert a gyulekezetnek,(velunk egyutt a Szent Szellemnek) el kell tunnie az utbol(2Tesz2:6-8). Mert ahogy van valami,ami az Antikrisztus eljovetelét visszatartja(2 Thess 2:6),ugyanugy van valaki,aki ezt megakadalyozza es ez a Gyulekezetben lévo Szent Szellem.Csak miutan a Szent Szellem es a Gyulekezet is eltavozott a foldrol,akkor gyakorolhatja a Satan a ket fenevaddal egyutt remuralmat a foldon gatlastalanul.Es mivel Krisztus es az ovéi mar nem lesznek a földön,a Satan teljes haragja Isten földi népe ellen fordul,aki ez elol a pusztaba menekül (Jel 12:6).De ahogy Isten megvédi a gyermeket a Satan hatalma ellen,ugy fogja megorizni es megtartani a zsido nép közül valo huséges maradékot(itt a 12 csillag, Izrael 12 torzsébol valo elpecseltelteket,a 144.000-t jelenti).
      A kulonbség tehat az:,hogy Krisztus a Gyulekezetet ugy fogja megorizni,hogy elviszi oket a foldi helyszinrol,es a mennybe ragadja; “Imé titkot mondok nektek…”(1Kor 15:51-52; 1Thess 4:15-17).Izrael azonban a foldon,a pusztaban marad es ott talal menedeket a sarkany halalos tamadasaval szemben 1260 napig (Jel 12:6). – [ami idoszakot Daniel igy nevez:”ideig,idokig es fél idoig”vagy “42 honapig”] .Még egy megfigyeles tamasztja ala a szenteknek a nagy nyomorusag ideje elol vegbemeno elragadtatasat.Amikor Satan ennek a rovid idoszaknak a kezdetén a földre vettetik ujjong a menny.A latnok hallja,ahogy a megdicsoult szentek a mennyben hangosan igy szolnak:”Most lett a mi Istenünké az üdvösség,az ero es a kiralysag a hatalom pedig a Krisztusaé,mert levettetett a “testvéreink vadloja” kifejezést.Ezek a mennyei szentek nyilvan nem önmagukrol mondjak azt,hogy a Satan tamadasainak celpontjai,hanem mas szentekrol,akik a menyasszony elragadtatasa utan az Urrol valo bizonysagtételükért elszenvedték a halalt,es akik legyozték szuntelen vadlojukat,az ordogot.Ezek még az itéletek kezdete elott elragadott szentek hangja amit a latnok hall.De masodszor azt is megtanulhatjuk itt,hogy a mennyei szentek egyuttéreznek a foldon maradt zsido testvéreikkel,tehat azokkal a szentekkel,akik Daniel utolso hetének elso felében martirhalalt szenvednek a Barany véréért es tanubizonysagaért.A Gyulekezet tehat egyertelmuen itt mar a mennyben van (Jel 6:9-11).
      Amikor elkezdodik az utolso évhét az antikrisztusi nagy nyomorusag,az évhét 2.felében (kovetkezo 3.5 ev),megolik azt a két profétat akik a Messiasrol profetaltak a foldon.A Jel 7:14 -ben levo sokasag,akik a nagy nyomorusagbol jottek,azok a szentek,akik a két profeta [es az angyalok (Jel 14:6-11)] predikalasara meg fognak térni,akikrol a Jel 20:4-ben olvashatunk,es akik az “elso feltamadottak”.”A tobbi halott nem kelt életre,amig el nem telt az 1000 esztendo”(5.vers).A Jel 20:11-15-ben pedig feltamadnak mindazok,akik nem hivokent haltak meg.
      Az oszovetsegi szentek – akik az 1000 eves bekeorszag utan tamadnak fel – azok alatt azokat ertem,akik Krisztus keresztre feszitese elott haltak meg mint Isten hivok,tehat még nem Krisztus hivok.A Jel 20:12-ben pedig ket konyv nyittatott meg:az elet konyve,es a halottak konyve.Ekkor megiteltek a halottakat a konyvekben irottakbol tetteiknek megfeleloen.(Daniel 12:1 es Jel 11:18).

      Mindezek ismeretében mi alapjan allitjak a poszttribulacionistak,hogy Kriszus 1000 éves kiralysaga utan fognak elragadtatni a hivok,meghozza olyan forman,hogy az “egyik felvetetik a masik ott hagyatik”? Hol hagyatik? ( hagyatna?)…es meddig?…es miert? – erre még nem kaptam valaszt senkitol.
      Remelem a fentiekkel megfelelo valaszt tudtam adni a kérdésedre,amivel tobbet nem szeretnék mar foglalkozni,eppen ezert ezt még itt szeretném atküldeni neked Thea javaslata ellenére.
      Kellemes olvasgatast kivanok neked Urunk aldasaval.
      [/expand]

      1. Szia Ria!

        A magam részéről, én sem szeretném folytatni ezt a diskurzust, szerintem eleget beszéltünk róla. Annyit szertenék mondani, hogy az általad felsorolt Biblia versek számomra egy picit más magyarázatot adnak. Ennek az az oka, hogy van még ezeken kívül is egy pár vers ami az összképet szerintem megváltoztatja. És csak a tisztázás végett: a poszttribulacionisták nem hiszik, hogy Krisztus 1000 éves Királysága után lesz az elragadtatás.

        1. Na, ez igy mar jobban néz ki Aaron,hogy szamodra csak egy “picit” adnak mas magyarazatot,az altalam felsorolt igehelyek:).
          [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár” trigpos=”below”]
          A poszttribulacionistáknak (ahogyan en olvastam roluk) ket csoportja van:egyikuk egyaltalan nem hiszi,hogy meg fog történni az elragadtatas barmikor is,masikuk pedig hiszi ugyan az elragadtatast,de Krisztus 1000 éves uralkodasa utanra teszi azt,sot még a nagy nyomorusag idoszakat is.Ez utobbiakat ugy megkérdezném,hogy,ha ez valoban ugy volna,akkor mi törtenik az Antikrisztus 7 éves uralkodasa alatt? – kulonosen a masodik 3.5 évben. Vagy mely idore esik majd a mennyegzoi vacsora?stb.

          Itt most atküldenék neked még valamit,amire nem varok valaszt,csak kis erdekességként :
          A 2Tesz 2-ben a gyulekezet azt hitte,hogy az”Ur napja” mar itt van es megremultek attol.Ezek a tesszalonikai hivok amiatt nyugtalankodtak,hogy ok lemaradtak az elragadtatasrol,es hogy az “Ur napja”erte el oket.Pal,hogy megnyugtassa oket azt irja,hogy az “Ur napja” nem jott még el (amely a nagy nyomorusag idoszakat foglalna magaban).Majd elkezdi magyarazni nekik,hogy ezt az idot megfogja elozni a hittol valo elszakadas,es még sok mas dolognak is meg kellett volna jelennie amelyek a fejezet hatralevo reszeben vannak megemlitve,mint amilyen a “karhozat fia”(bun embere),hogyha ok mar az “Ur napjan”(a nagy nyomorusagban) lennenek.Ha ugy gondoltak volna,hogy az elragadtatasnak a nagy nyomorusag utan kellene bekovetkeznie,akkor nem “zavarodtak” vagy “remultek”volna meg,mintha lemaradtak volna “hozza valo gyulekezesukrol”.
          (Pal Kr.u.60 körul irta a Thessalonikaiaknak irt e levelét.)
          (A kulonbozoség abban van (az Ur napja es az elragadtatas esemenye kozott),hogy az elragadtatasnal értünk,az Ur napjan pedig velünk jön el az Ur.Az elragadtatasnal a levegoégbe,az Urnak napjan a földre jön el.)
          Szia
          [/expand]

    2. Szia Aaron!

      Igen, én is úgy gondolom, hogy ezért folytatjuk ezt a beszélgetést, hogy épűljünk egymás látása álltal! De ezt Theának címzett hsz-omban írtam is. Meg azt is, hogy mindenki, akár így, akár úgy látja, az ígére alapozza a látását. Vagyis leginkább egyetértünk! Csak az elragadtatás időpontjára nézve nem egyezik a látásunk. Én alúl ( az egyik hsz-omban) összeszedtem azokat az ígeverseket, amik az én látásomat adták, persze több is van, de már így is túl hosszúak a hsz-aim. Ha van türelmed, és érdekel olvasd el őket.
      Engem most nagyon megdöbbentett, az amit írtál, hogy Gábor, hogyan járt az “evangélistával”.( Hát az biztos, hogy, ha valakinek ilyen “feltételei” vannak az Úr felé, ha már el is határozta magában, hogy ha nem úgy lesz, ahogy ő gondolja, akkor “lelép”, az már akkor hátat fordított neki (3 és fél év “húsosfazékért”)!! Már csak “megélhetési evangélistáról” beszélhetünk vele kapcsolatban! Gondolom ezek után, már csak udvariasságból hallgatták végig, mert innentől, már kit érdekel, hogy mit mond!) Én nem gondoltam, hogy ez bárkinél “ekkora” kérdés lehet! Tudod, én egyáltalán nem hiszek abban, hogy egy valóban megtért keresztényt ,ez a dolog befojásolhat.
      Mindig az a kérdés, hogy amikor megtértél, teljes szívedből megtértél-e, vagy csak “úgy, félszívvel”?! ( Most nem rólad beszélek, remélem tudod!) Mint a házasságban, nem csak a jóban, hanem a rosszban is az Úrral vagyunk-e?! Ezzel azt akarom mondani, hogy amikor az “első szeretetben” van az ember az Úrral ( megtérésedkor), akkor (amikor még hitben, és világosságban ugyan gyengébb vagy) simán bitóra mennél érte azonnal! Később, ez csak erősödik ( legalábbis kellene)! Minnél jobban megismered az Ígét, minnél tovább jársz az Úrral, annál világosabb, hogy :…ezen a világon nyomorúságtok lészen..stb., és bárkinek, bármikor készen kell lennie az életét is adni az Úrért! Persze, nem mindenkiből lesz mártir, de a készségnek meg kell lenni! ( Bár szerintem ebben is egyetértünk!)
      A másik, amivel teljesen egyetértek, hogy jó lenne, ha a keresztények felkészűlnének, a nyomorúság lehetőségére is ! De Te is tudod, hogy ez csak bűnbánattal, megtéréssel, Ígeolvasással, imával, böjtöléssel, könyörgéssel lehetséges, mert csak az Isten tud bennünket méltóvá tenni arra a napra! Ahogyan az Ígében is olvashatjuk!
      Ezért lenne jó, ha ezen az oldalon is minnél több keresztény aktívizálná magát, a hozzászólásokkal is ( minnél inkább ígei alapon megközelíteni a cikkeket ), hogy aki csak “errejár” , ne menjen el “üres kézzel”!
      Sajnos igen, sok-sok millió keresztény hall manapság csak “lelkesítő” prédikációkat! De, azt se felejtsük el, hogy mindnek ott a “kezeügyében” a Biblia, amiből, ha újjászületett keresztények, megismerhetnék az Igazságot! Függetlenűl attól, hogy ki mit hirdet nekik! Mint tudjuk, abból ismerjük meg a Szentlélek kijelentése álltal, az Úr Jézust, Istent, és az Íge “ferödője” álltal tisztíttatunk meg! És az álltal változunk el, az Úr képére! És az Íge alapján, a Szent Lélek tanít meg bennünket minden igazságra!
      Vagyis, nem igazán lesz mire hívatkozniuk, azoknak, akik csak másoktól várják, hogy az “eledelt” eléjük tegyék, azon a napon, amikor meg kell állnunk az Úr előtt!
      ( Tudom, hogy ez most szeretetlenűl hangzott, de hidd el nem az, úgyanis nem miattad körmöltem le ezt a szöveget ( tisztában vagyok vele, hogy semmi újat nem írtam neked, amit ne tudnál), hanem, hogy hátha valakinek szól, valakit felráz, felébreszt!)

      “Mi, akik a nagy nyomorúság utáni elragadtatásban hiszünk, ugyanúgy Szentírásra alapozva tesszük ezt, nem pedig csak hallomásból, mert valaki ezt mondta nekünk. Ha tényleg erről van szó, akkor imádkozzunk mindnyájan, hogy az Úr vezessen minket az értelmezéssel kapcsolatban az Ő Szent Lelke által.”

      Én is biztos vagyok benne, hogy nem azért mondjátok! És abban is, hogy elvezet bennünket a Szent Lélek a világosságra, és az egységre ebben is! Hiszen mindannyiunknak az a jó, ha az igazságot tudjuk, nem pedig, hogy nekünk legyen “igazunk”!

      Isten áldjon Mindannyiunkat!

  8. Szia kedves Thea!

    Spam-bam vagyok? Nem igazán szokott a hsz-om (azonnal)megjelenni!
    Ami leginkább hosszabb írásoknál zavar. A “Bukott Angyalokhoz” is írtam egyet, de az sem jelent meg, már több mint egy hete! Meg ide is írtam a Gábornak egyet, de az se nincs.

    Ha gond van, akkor inkább szólj!

    1. Szia Ida! Arról van szó, hogy némelyik hozzászólás fennakad a szűrőn és ilyenkor engedélyeznem kell, ami nem mindig történik meg azonnal, hiszen nem vagyok állandóan a gépnél. Ilyen egyszerű. Az egy héttel ezelőtti lehet, hogy tényleg a spam mappába került, mert azt nem látom, de megpróbálom levadászni.

      1. Köszi! Én is inkább erre gondoltam, de mostanában legtöbb esetben így van, és aggódtam, hogy nem írtam-e valami bántót!

  9. Szia Gábor!

    Ezekből, az ígeversekből látható, hogy a második eljövetel mindenki számára látható lesz!

    Mát. 24,27
    Mert a miképen a villámlás napkeletről támad és ellátszik egész napnyugtáig, úgy lesz az ember Fiának eljövetele is.
    Mát. 24,30
    És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és MEGLÁTJÁK az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.
    [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár” trigpos=”below”]
    Jel. 19,11
    És látám, hogy az ég megnyílt, és ímé vala egy fehér ló, és a ki azon ül vala, hivatik vala Hívnek és Igaznak, és igazságosan ítél és hadakozik.
    Jel. 19,12
    És az ő szemei olyanok, mint a tűzláng; és az ő fején sok korona; az ő neve fel vala írva, a mit senki nem tud, csak ő maga.
    Jel. 19,13
    És vérrel hintett ruhába vala öltöztetve és a neve ISTEN ÍGÉJÉNEK neveztetik.
    Jel. 19,14
    És MENNYEI SEREGEK KÖVETIK VALA ŐT őt fehér lovakon, fehér és tiszta gyolcsba öltözve.
    Jel. 19,15
    És az ő szájából éles kard jő vala ki, hogy azzal verje a pogányokat; és ő fogja azokat legeltetni vasvesszővel; és ő nyomja a mindenható Isten haragja hevének borsajtóját.
    Jel. 19,16
    És az ő ruháján és tomporán oda vala írva az ő neve: királyoknak Királya, és uraknak Ura.
    Jel. 19,17
    És láték egy angyalt állani a napban, és kiálta nagy szóval, mondván minden madaraknak, a melyek repdesnek vala az égnek közepette: Jőjjetek el, és gyűljetek egybe a nagy Istennek vacsorájára;
    Jel. 19,18
    Hogy egyétek a királyok húsát, és vezérek húsát és hatalmasok húsát, és lovaknak és rajtok űlőknek húsát, és mindenkinek húsát, szabadokét és szolgákét, és kicsinyekét és nagyokét.
    ?Jel. 19,19
    És látám, hogy a FENEVAD ÉS A FÖLD KIRÁLYAI ÉS AZ Ő SEREGEIK EGYBEGYŰLTEK, hogy hadakozzanak az ellen, a ki a lovon ül vala és az ő serege ellen.
    Jel. 16,16
    Egybegyűjték azért őket a helyre, a melyet zsidóul Armageddonnak neveznek.

    Ez pedig akkor lesz:? ?
    ? Dán. 12,7
    És hallám a gyolcsba öltözött férfiút, a ki a folyóvíz felett vala, hogy felemelé az ő jobb kezét és bal kezét az ég felé, és megesküvék az örökké élőre, hogy IDEIG, IDŐKIG ÉS FÉL IDŐIG, és MIKOR ELVÉGEZIK A SZENT NÉP EREJÉNEK RONTÁSÁT, mindezek elvégeztetnek.
    Dán. 12,11
    És az időtől fogva, hogy elvétetik a mindennapi áldozat, és feltétetik a pusztító útálatosság, ezerkétszáz és kilenczven nap lesz.
    ?
    Ezekből pedig, hogy a két próféta, az első 1260 napban fog Jeruzsálemben prófétálni!

    Jel. 11,3
    És adom az én két tanúbizonyságomnak, hogy prófétáljanak, gyászruhákba öltözve, ezer kétszáz hatvan napig.
    Jel. 11,4
    Ezek az a két olajfa, és a két gyertyatartó, a melyek a földnek Istene előtt állanak.
    És ha valaki akar nékik ártani, tűz származik az ő szájokból, a mely megöli az ő ellenségeiket; és ha valaki akar nékik ártani, úgy kell annak megöletni.
    Ezeknek van hatalmuk arra, hogy bezárják az eget, hogy az ő prófétálásuknak idejében eső ne legyen; és hatalmuk van a vizeken, hogy azokat vérré változtassák, és megverjék a földet akármi csapással, valamennyiszer akarják.
    És mikor elvégezik az ő bizonyságtételöket, a mélységből feljövő fenevad hadakozik ellenök, és legyőzi őket, és megöli őket.
    És az ő holttesteik feküsznek ama nagy városnak utczáin, a mely lélek szerint Sodomának és Égyiptomnak hivatik, a hol a mi Urunk is megfeszíttetett.
    És a népek és ágazatok, és nyelvek és nemzetek közül valók látják azoknak holttestét három és fél nap, és azoknak holttestét nem engedik sírba tenni.
    És a földnek lakosai örülnek és örvendeznek rajtok, és ajándékokat küldenek egymásnak; mivelhogy e két próféta gyötörte a földnek lakosait.
    De három és fél nap mulva életnek lelke adaték Istentől ő beléjök, és lábaikra állának; és nagy félelem esék azokra, a kik őket nézik vala.
    ?És hallának nagy szózatot az égből, a mely ezt mondja vala nékik: Jőjjetek fel ide. És felmenének az égbe felhőben; és láták őket az ő ellenségeik.
    És lőn abban az órában nagy földindulás, és a városnak tizedrésze elesék; és megöleték a földindulásban hétezer ember neve; és a többiek megrémülének, és a menny Istenének adának dicsőséget.
    Jel. 11,14
    A második jaj elmúlt; ímé a harmadik jaj hamar eljő.
    Jel. 11,15
    A hetedik angyal is trombitála, és nagy szózatok lőnek a mennyben, a melyek ezt mondják vala: E VILÁGNAK ORSZÁGAI A MI URUNKÉI ÉS AZ Ő KTISZTUSÁÉI LETTEK, a ki örökkön örökké uralkodik.
    Jel. 12,1
    És láttaték nagy jel az égben: egy asszony, a ki a napba vala felöltözve, és lábai alatt vala a hold, és az ő fejében tizenkét csillagból korona;
    A ki terhes vala, és akarván szűlni, kiált vala, és kínlódik vala a szűlésben.
    Jel. 12,5
    És szűle fiú-magzatot, a ki vasvesszővel legeltet minden nemzetet; és ragadtaték annak fia Istenhez és az ő királyiszékéhez.
    Jel. 12,10
    És hallék nagy szózatot az égben, a mely ezt mondja vala: MOST LETT MEG AZ IDVESSÉGÉS AZ ERŐ, és A MI ISTENÜNKNEK ORSZÁGA, ÉS AZ Ő KRISZTUSÁNAK HATALMA: mert a mi atyánkfiainak vádolója levettetett, ki vádolja vala őket éjjel és nappal a mi Istenünk előtt.

    Vagyis ezek a “szózatok”, egyidőben hangzanak el!

    Jel. 11,15
    A hetedik angyal is trombitála, és nagy szózatok lőnek a mennyben, a melyek ezt mondják vala: E VILÁGNAK ORSZÁGAI A MI URUNKÉI ÉS AZ Ő KTISZTUSÁÉI LETTEK, a ki örökkön örökké uralkodik.
    Jel. 12,10
    És hallék nagy szózatot az égben, a mely ezt mondja vala: MOST LETT MEG AZ IDVESSÉGÉS AZ ERŐ, és A MI ISTENÜNKNEK ORSZÁGA, ÉS AZ Ő KRISZTUSÁNAK HATALMA: mert a mi atyánkfiainak vádolója levettetett, ki vádolja vala őket éjjel és nappal a mi Istenünk előtt.

    A nagy nyomorúságban már nem lesznek névleges keresztények! Ott, a mostani névleges, vallásos keresztények, a Thiatirabeli gyülekezet , Sárdisbeli gyülekezet, Laodiczeabeli gyülekezet most meg nem tért tagjai lesznek, plussz a frissen megtértek! De Ők akkor, már “későn ébredt”, későn megtért, de valódi keresztények lesznek! Akkor, már mindenkinek, az élete feláldozása lesz a bizonyságtétele! Mondjuk úgy, hogy kapnak még egy második esélyt! De sokan fognak “átpártolni” az Antikrisztushoz is!
    Az az ígevers pedig, hogy:Dán. 11,34
    És miközben elhullanak, megsegíttetnek kicsiny segítséggel, és sokan csatlakoznak hozzájok képmutató beszédekkel.: valószínűleg, a besugóhálózatot jelenti!

    Persze, azzal természetesen egyetértek, hogy, ahogyan az egyháztörténelem folyamán mindig, folyamatosan voltak, és vannak olyanok, akiknek az életüket “kell-kellett” adniuk hitük bizonyságaként, nekünk is készen kell állnunk rá, hogy megtegyük! Akárhogyan is lesz az elragadtatás! Most is a világ számos részén teszik azt a keresztények, pedig úgymond, még nem is vagyunk a nagy nyomorúságnak nevezett időszakban!
    [/expand]

    1. Az elragadtatással kapcsolatos eszmecserékbe ritkán szoktam belefolyni, hiszen ismeritek a véleményemet a posztokból, most mégis hozzáfűznék két gondolatot.

      Az egyik a Máté 24-gyel kapcsolatos. Ebben a fejezetben maga Jézus írja le tanítványainak a végső idők szerinte számunkra legfontosabb eseményeit. Pont az elragadtatást hagyta volna ki és egyenesen az Armageddoni csatához ugrott volna? Szerintem a legfontosabb eseményeket ebből az egyetlen fejezetből is meg lehet érteni és ez alapján Jézus a nagy nyomorúság után jön vissza.

      A másik dolog pedig, hogy amikor egy elmélet egy szabadkőműves agyából pattan ki, én elkezdenék gyanakodni, hogy valami nincs rendben.

      Egyébiránt javasolnám, hogy a témában a fórumban kellene folytatni diskurzust: http://klub.idokjelei.hu/forums/topic/elragadtatas/

      1. Szia kedves Thea!

        Bocs, de én nem ismerem a szabadkőműves teóriákat, sosem foglalkoztam velük. Ez a saját, Ígéből nyert látásom ( bár tudom, hogy rajtam kívül is vannak olyanok, akik így látják, de szeríntem, ahogy én is, úgy ők is csak azért “hisznek” ebben a verzióban, mert ők is így látják az Íge alapján! Akik pedig másképpen, azok azért, mert ők meg úgy látják! És a Szentlélek, akár hiszed, akár nem, de nagyon örvendezik azon, hogy ilyen “makacsok” vagyunk ebben a kérdésben is(!), mert ez az jelenti, hogy ameddig az Íge alapján, nem kapjuk meg a Szentlélek által a kijelentést, az áment, személyesen erről a dologról is(!), addig nem vagyunk hajlandóak “elfogadni” “csakúgy” tanításokat!)! És Te is tudod, hogy ez a jó! Amit a Szentlélek tanít, az Íge alapján az a mérvadó! És azzal is egyetértünk, hogy akárhogy is lesz, legyünk készen! Na meg ,az nem is üdvösség kérdése, hogy tudjuk-e, hogy mikor lesz az elragadtatás, vagy lesz-e!
        Viszont azzal, hogy beszélgetünk róla, megismerjük a másikak látását, véleményét a dologról. Lehet, hogy felhívja a figyelmünket olyan ígeversre, amit mi esetleg figyelmen kívűl hagytunk. Legalábbis én így állok hozzá. Bajunk nem lesz belőle! Csak tanulhatunk egymás látása által!
        A Máté 24-gyel viszont úgy vagyok, hogy az a Krisztus második eljöveteléről szól, ott nincsen szó elragadtatásról. Az a fejezet Izrael összegyűjtéséről szól, amikor már vissza jött az Úr! A Mt 24,38- tól lehet az elragadtatásra gondolni, mint arra vonatkozó ígeversek, de önnmagukban, más helyekről szerzett ismeret nélkűl nem elégségesek.
        Az Úr azt mondta, …hogy sok mondani valóm van még számotokra, de most, azt el nem hordozhatjátok! Nem azért írom, mintha nem tudnád, de ne felejtkezz meg róla, hogy nem csak az Evangéliumok , de Pünkösd után az Apcsel, meg a levelek, meg a Jelenések könyve is a Szentlélek kijelentése álltal íródott! Amit “menetközben” kaptak az apostolok!
        Ahogy János Evangéliumában írja,:Ján. 21,25
        De van sok egyéb is, a miket Jézus cselekedett vala, a melyek, ha egyenként megiratnának, azt vélem, hogy maga a világ sem foghatná be a könyveket, a melyeket írnának. Ámen.
        Szóval, nem biztos, hogy Úr Jézus, akkor ott, az elragadtatást tartotta fontosnak! Lehet, hogy amikor még a földön járt, embernek Fiaként, Ő se tudott róla! Neki az Ószövetség volt az Isten Ígéje! És bár Ő teljes volt Szentlélekkel, de tudjuk, hogy a Mennyei Atya nem mindent “köt az orrára”! Pl: az ídők is az Atya hatalmában vannak! Mát. 24,36
        Arról a napról és óráról pedig senki sem tud, az ég angyalai sem, hanem csak az én Atyám egyedül.
        Ne felejtsük el, hogy megüresítette magát, amikor a földre jött! Akkor csak annyit tudott, amennyit az Atya akkor neki kijelentett! Mi meg annyit, amennyit a Szentlélek nekünk kijelent!

      2. “A másik dolog pedig, hogy amikor egy elmélet egy szabadkőműves agyából pattan ki, én elkezdenék gyanakodni, hogy valami nincs rendben.”
        A megszokott abszurd straw-man a pre-trib.-ről.

        Ha tényleg érdekel hogy mi is a pre-trib. elragadtatás nem csak az amit a mainline kereszténységről mond a sok non-pre-tribber akkor nézd át ezeket, mert én már fáradt vagyok post és mid-trib-esek meg pre-wrath-esek straw-man-jeivel harcoskodni:

        http://kjvbiblebelievers.com/bibleprophecy.php
        http://kjvbiblebelievers.com/rapture.php

        1. Én hasonlóan fárasztónak érzem a témát, nem véletlenül írtam, hogy ritkán folyok bele, mert már sokszor kifejtettem mit gondolok. A belinkelt anyagokhoz hasonlót is láttam már több órányit.
          Szerintem maradjunk a lényegnél: “Boldog az a szolga, a kit az ő ura, mikor haza jő, ily munkában talál.” – legyen az bármikor.

        2. So let’s just hope for the best, but prepare for the worst…folks.

        3. Legyen, de akkor legalább ne állits ilyen abszurdumokat hogy egy szabadkőműves találta ki az egészet mikor a szabadkőművesség sehol sem volt az első pár században.Én is inkább folytatom a dolgomat és várom Jézust, nem az anti-krisztust.

          A felkészülésről meg röviden annyit hogy ezt te sem gondolhatod komolyan kanku.

        4. Én úgy tudom, hogy Scofield-nek köszönhető a tan elterjedése, de nem is ez a lényeg. Talán hiba volt részemről felhozni a kérdést. Elnézést, senkit nem volt szándékomban megbántani.

          Azért figyelj arra, hogy aki tőled másképp értelmez bizonyos, ráadásul a megváltás szempontjából lényegtelen dolgokat, még nem az ellenséged, amennyiben pedig igen, Jézus kifejezetten arra szólít fel, hogy imádkozz érte. 🙂

          kanku hozzászólására pedig: “Mert ha élünk, az Úrnak élünk; ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk.” – Róma 14:7

          Sziasztok 🙂

        5. Bevallom még sok mindent nem tudok, de egyet igen, az pedig a következő. Az az érzésem, hogy megfeledkezünk azokról a keresztény testvéreinkről, akiket már jelenleg is üldöznek, megerőszakoltak, meglincselték, lemészároltak hozzátartózóikat olyan országokban mint például Pakisztáni, India, Nigéria(Észak), Szomáliai, Egyiptom, Szaúd-Arábia, stb. Én nem mernék,….helyesbítek, nem lenne pofám odaállítani és azzal nyugtatni őket, hogy “nyugi, nem kell félni, itt csak ideiglenes izolált esetről van szó, a neheze még hátra van, ezért bízzatok továbbra is Pre-Tribulation Rapture-ba”
          Ezt lehetne még ragozni, de nincs kedvem hozzá, remélem azért senki sem érti félre, még akkor is, ha nem a legjobb a kifejező képességem, és ezért utólag is elnézést kérek.

          Ha megengeditek én itt be is fejezném , köszönöm szíves megértéseteket.

          Ui. Imádkozunk együtt üldözött testvéreinkért.

        6. Igen pont ez a problémám a nem-pre-trib-esekkel hogy összeesküvés elméletek és mások véleményének fényében vizsgálnak tanításokat és annyi torzítás és straw-man állításaik vannak hogy folyamatosan ugyanazt hallom és csak szimplán unom már, szóval bocs ha kicsit erősen jött le amit mondtam, semmiképpen nem vagy az ellenségem sőt testvérek vagyunk Jézusban. Igazából Scofield nem érdekel nem olvastam tőle semmit, de már mindennek elmondták, cionistának, szabadkőművesnek etc és ha valamelyik igaz is a tanítás attól még nem lesz téves elvégre a Vatikán is tanít és híresztel igazat.

        7. Kanku, a másik straw-man pont, sehol nincs olyan a Bibliában hogy ha szenvedsz sokat vagy sok a szenvedés a világban hamrosan el leszel ragadtatva. Sok külömbség van a nyomorúság és a nagy nyomorúság között. Birom a sok eszméletlenül gyökér keresztényt akik pre-trib-esek és össze vissza rohangálnak és háborúkat akarnak meg egyéb világméretü agybetegségeket mert azt hiszik hogy beindíthatják a végidőket és arra kényszeríthtik Jézust hogy jöjjön el hamarabb, teljesen megőrültek.

        8. Én az előadásaink során ennek pont az ellenkezőjét tapasztalom az érvelésben.

          Kankunak nagyon is igaza van abban, hogy sokan az üldöztetést hozzák fel legfőbb érvként a nagy nyomorúság előtti elragadtatással szemben, pedig az egyház üldöztetésben született, minden tanítvány mártírhalált halt, és jelenleg is több-százezer keresztény szenved üldöztetést. Ez nem jó pont Istennél, egy normális ember nem keresi a bajt, de ha fel kell állni a hitedért, döntened kell. Az általad belinkelt videókból is az egyik kizárólag erre alapozza állításait.

          Szerintem egy napon visszatekintve szomorúak leszünk, nem azért mert esetleg tévedtünk, hanem azért, mert hagytuk, hogy egy viszonylag mellékes téma megosztást hozzon a hívők közé.

          Szerintem inkább koncentráljunk erre: “félretéve minden akadályt és a megkörnyékező bűnt, kitartással fussuk meg az előttünk levő küzdő tért.”

        9. “sehol nincs olyan a Bibliában hogy ha szenvedsz sokat vagy sok a szenvedés a világban hamrosan el leszel ragadtatva”
          Én azt mondtam hamarosan nem azt hogy bármikor, ilyen apróságokon múlik a tévedés és egyéb straw man dolgokon a baj a hamarosan kifejezéssel hogy mindenki össze vissza haszálja mert elég relatív kifejezés lehet akár pár évtől pár évszázadig is. Amint mondtam van külömbség nyomorúság és nagy nyomorúság között, csak azért mert pár országban üldöztetés van nem lesz egyből elragadtatás és ez a straw man amit legjobban utálok, Kent Hovind is felhagyott a pre-tribbel mert ostoba straw man-eket tanult a pre-trib-ről és hirtelen börtönbe került jajj szenvedek akkor nyilván nem pre-trib az elragadtatás mert szenvedek. Na az ilyen eseményektől száll el a hőmérőm.

    2. Szia Ida!

      Egy nyelvet beszélünk. Világos, hogy Jézus második eljövetele mindenki számára látható lesz, erre számos vers utal, amiket idéztem előző hozzászólásaimban, amelyekben Ria figyelmét igyekeztem az ige felé fordítani. Ő viszont ragaszkodik a titkos, suttyomban való elragadtatáshoz, ami egy teljes képtelenség és homlokegyenest ellenétess azzal amit a biblia tanít.

      Sajnos a keresztények nagy része áldozatul esett ennek a hamis doktrínának, amiből kénytelenek lesznek felocsúdni, amikor nem történik meg. Nem véletlenül figyelmeztetett Jézus: “Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket Mert sokan jőnek majd az én nevemben… és sokakat elhitetnek… ha lehet, a választottakat is.” Mt. 24.

      1. Szia Gábor!

        Én erre a mondatodra írtam a hsz-om. Főleg erre: “Zak. 14:4. Ezt is valószínűleg mindenki látni fogja, de ezt a biblia konkrétan sehol nem említi”

        Abban is egyetértünk, hogy ezután egy későbbi időpontban tér vissza Jézus a szentjeivel, a menyegzői vacsora után, amikor már lejön a Föld felszínéig. Jel. 19:11-21 és Zak. 14:4. Ezt is valószínűleg mindenki látni fogja, de ezt a biblia konkrétan sehol nem említi. Olvass utána.

        De, akkor a második eljövetel látható voltáról megegyezünk.
        A magam részéről én is a titkos elragadtatásban “híszek”, itt alul leírtam, hogy én melly ígeversek alapján látom úgy, hogy úgy fog történni! Sok magyarázatot nem írtam hozzá, de ha látsz benne (már ha, van türelmed végig olvasni) olyat, amely szerinted nem arra utal, szívesen veszem a véleményedet. Meg bárkiét.

        Persze, csak beszélgetünk. Nyílván való, hogy egy a lényeg, hogy mindig készen legyünk, az Úrral járjunk folyamatosan! Akár lesz elragadtatás, akár nem! Akár így, akár úgy! Akár megérjük, akár nem! A keresztényeket eddig is üldözték, ezután is üldözni fogják! Ahogy meg van írva!
        Ezért nem hiszem, hogy bárkinek, is csalódást okoz az, ha esetleg “elmarad” az elragadtatás! Akinek “rámegy” a hite, az úgy se lett volna “benne”!

        Áldjon meg az Úr!

  10. 2 Thess. 2,3
    Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és MEGJELENIK A BŰN EMBERE, a veszedelemnek fia,
    ?A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy MAGA ÜL BE MINT ISTEN az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.
    [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
    2 Thess. 2,5
    Nem emlékeztek-é, hogy megmondtam néktek ezeket, a mikor még ti nálatok valék?
    2 Thess. 2,6
    És most tudjátok, MI TARTJA VISSZA, a miért csak a maga idejében fog az megjelenni.
    ( AMIG A SZENT LÉLEK A FÖLDÖN VAN AZ EKLÉZSIÁBAN, ADDIG NEM VETTETIK LE A SÁTÁN!)
    2 Thess. 2,7
    Működik ugyan már a törvényszegés titkos bűne: csakhogy annak, AKI AZT MÉG VISSZATATJA, FÉLRE KELL AZ ÚTBÓL TOLATNIA.
    2 Thess. 2,8
    ÉS AKKOR FOG MEGJELENNI A TÖRVÉNYTAPOSÓ, a kit megemészt az Úr az ő szájának lehelletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével;
    (A MÁSODIK ELJÖVETELKOR! AMIKOR MINT KIRÁLYOK KIRÁLYA JELENIK MEG, AMIKOR MINDEN SZEM MEGLÁTJA!)
    2 Thess. 2,9
    A kinek eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival,
    2 Thess. 2,10
    És a gonoszságnak minden csalárdságával azok között, a kik elvesznek; mivelhogy nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő idvességökre.
    2 Thess. 2,11
    És azért bocsátja reájok Isten a tévelygés erejét, hogy higyjenek a hazugságnak;
    2 Thess. 2,12
    Hogy kárhoztattassanak mindazok, a kik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban.
    ?
    Jel. 12,1
    És láttaték nagy jel az égben: EGY ASSZONY, a ki a napba vala felöltözve, és lábai alatt vala a hold, és az ő fejében tizenkét csillagból korona;
    ?Jel. 12,2
    A ki terhes vala, és akarván szűlni, kiált vala, és kínlódik vala a szűlésben.
    Jel. 12,3
    Láttaték más jel is az égben, és ímé vala egy nagy veres sárkány, a kinek hét feje vala és tíz szarva, és az ő fejeiben hét korona;
    Jel. 12,4
    És a farka utána vonszá az ég csillagainak harmadrészét, és a földre veté azokat; és álla az a sárkány a szűlő asszony elé, hogy mikor szűl, annak fiát megegye.

    ( EZ EGYÉRTELMŰ, HOGY NEM JÉZUS SZŰLETÉSÉRŐL SZÓL! FŐLEG NEM AZ IDŐK VÉGÉN! )
    Jel. 12,5
    És szűle fiú-magzatot, a ki vasvesszővel legeltet minden nemzetet; ÉS RAGADTATÉK ANNAK FIA ISTENHEZ és az ő királyiszékéhez.
    Mát. 25,1
    AKKOR HASONLATOS LESZ a mennyeknek országa ama tíz szűzhöz, a kik elővevén az ő lámpásaikat, kimenének a vőlegény elé.
    Mát. 25,2
    Öt pedig közülök eszes vala, és öt bolond.
    Mát. 25,4
    Az ESZESEK pedig lámpásaikkal együtt OLAJAT vivének az ő edényeikben.
    Mát. 25,6
    ÉJFÉLKOR pedig kiáltás lőn: Ímhol jő a vőlegény! Jőjjetek elébe!
    Mát. 25,10
    Mikor pedig venni járnak vala, MEGÉRKEZÉK a vőlegény; és AKIK KÉSZEN VALÁNAK, BEMENÉNEK Ő VELE A MENNYEGZŐBE, és BEZÁRATÉK AZ AJTÓ.
    Jel 3,7
    A FILADELFIAI EKLÉZSIA angyalának írd meg: Ezeket mondja a Szent, az Igaz, akinél Dávid kulcsa van, aki megnyit, hogy senki be nem csukja és bezár, hogy senki meg nem nyitja:
    Jel 3,10
    Mert megőrizted állhatatosságom igéjét. Én is MEG FOGLAK ŐRIZNI TÉGED,[KIMENTELEK] A MEGKISÉRTÉS ÓRÁJÁBÓL, MELYNEK EL KELL JÖNNIE AZ EGÉSZ LAKOTT FÖLDRE, hogy megkísértse a földön lakókat. (CSIA FORD.)
    Jel 3,11
    SIETVE MEGYEK [hozzád]. Kapaszkodj abba, amid van, hogy senki el ne vegye koszorúdat.

    Jel. 12,6
    Az asszony pedig elfuta a pusztába, hol Istentől készített helye van, hogy ott táplálják őt EZER KÉTSZÁZ HATVAN NAPIG.

    (AZ ASSZONY FUT, KÖZBEN AZ ÉGBEN VIASKODÁS FOLYIK, MIVEL A SZENTLÉLEK, A “FIÚ GYERMEKKEL” VISSZAKÖLTÖZÖTT ( RAGADTATOTT) A MENNYBE! A FÖLDÖN TÖBBÉ NINCS “OLAJ”!)

    Jel. 12,7
    ÉS LŐN AZ ÉGBEN VIASKODÁS: Mihály és az ő angyalai viaskodnak vala a sárkánynyal; és a sárkány is viaskodik vala és az ő angyalai;
    Jel. 12,8
    De nem vehetének diadalmat, és AZ Ő HELYÖK NEM TALÁLTATÉK TÖBBÉ A MENNYBEN.

    EKKOR:?
    Jel. 12,9
    És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének.
    Jel. 12,10
    És hallék nagy szózatot az égben, a mely ezt mondja vala: MOST LETT MEG az idvesség és az erő, és a mi Istenünknek országa, és az ő Krisztusának hatalma; mert a mi atyánkfiainak vádolója LEVETTETETT, ki vádolja vala őket éjjel és nappal a mi Istenünk előtt.
    Jel. 12,12
    Annakokáért örüljetek egek és a kik lakoztok azokban. JAJ A FÖLD ÉS A TENGER LAKOSAINAK; mert LESZÁLLOTT AZ ÖRDÖG TI HOZZÁTOK, nagy haraggal teljes, úgymint a ki tudja, hogy kevés ideje van.
    ( VISZONT ITT MÁR INTENZÍV PUSZTÍTÓ MUNKÁT VÉGEZHET, MIVEL “FÉLRETÉTETETT”, AZ AKI ADDIG VISSZATARTOTTA!)
    Jel. 12,13
    Mikor azért LÁTTA A SÁRKÁNY, HOGY Ő LEVETTETETT a földre, kergetni kezdé az ASSZONYT, AKI A FIÚT SZŰLTE.
    Jel. 12,14
    De adaték az asszonynak két nagy sasszárny, hogy a kígyó elől elrepüljön a pusztába az ő helyére, hogy tápláltassék ott IDEIG, IDŐKIG, ÉS AZ IDŐNEK FELÉIG.
    Jel. 12,15
    És bocsáta a kígyó az ő szájából az asszony után vizet, mint egy folyó vizet, hogy azt a folyóvízzel elragadtassa.
    ?Jel. 12,16
    De segítségül lőn a föld az asszonynak, és megnyitá a föld az ő száját, és elnyelé a folyóvizet, a melyet a sárkány az ő szájából bocsátott.
    EKKOR:?
    Jel. 12,17
    Megharagvék azért a SÁRKÁNY az asszonyra, és ELMÉNE, hogy HADAKOZZÉK EGYEBEKKEL az ő MAGVÁBÓL VALÓKKAL, az Isten parancsolatainak megőrzőivel, és a kiknél vala a Jézus Krisztus bizonyságtétele;

    ( A HÍVŐ ZSIDÓ ZSIDÓKKAL, ÉS AZ ITT MARADOTT BALGA SZŰZEKKEL,ÉS AZ ELRAGADTATÁS HATÁSÁRA FRISSEN MEGTÉRTEKKEL! AZ ELRAGADTATÁS UGYAN TITKOS LESZ, DE AZ FEL FOG TÜNNI, HOGY SOKAN “HIÁNYOZNAK”!)
    Mát. 25,3
    A kik bolondok valának, mikor lámpásaikat elővevék, NEM VIVÉNEK magukkal OLAJAT;
    KÉSŐBB pedig A TÖBBI SZŰZEK IS MEGJÖVÉNEK, mondván: Uram! Uram! nyisd meg mi nékünk.

    ? Dán. 8,13
    És hallék egy szentet szólni; és monda egyik szent annak, a ki szól vala: MEDDIG TART e látomás a MINDENNAPI ÁLDOZAT és a PUSZTÍTÓ VÉTEK FELŐL? s a szent hely és a sereg meddig tapostatik?
    ?Dán. 9,27
    És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és útálatosságok szárnyán pusztít, a míg az enyészet és a mi elhatároztatott, a pusztítóra szakad.
    ?Dán. 11,31
    És seregek állanak fel az ő részéről, és megfertéztetik a szenthelyet, az erősséget, és MEGSZÜNTETIK a mindennapi áldozatot, és FELTESZIK a pusztító útálatosságot.
    ?Dán. 12,11
    És az időtől fogva, hogy elvétetik a mindennapi áldozat, és feltétetik a pusztító útálatosság, EZERKÉTSZÁZ ÉS KILENCVEN NAP LESZ.

    (VAGYIS, A PUSZTÍTÓ UTÁLATOSSÁG FELTÉTELE UTÁN 30 NAPPAL , FOGJA AZ “ASSZONY MEGSZŰLNI A FIAT”, AKI ISTENHEZ RAGADTATIK! ÉS EKKOR FOG A SÁTÁN LEVETTETNI A MENNYBŐL! ÉS KEZDETÉT VESZI A VÉRENGZÉS!)

    ?Márk. 13,14
    Mikor pedig LÁTJÁTOK A PUSZTÍTÓ UTÁLATOSSÁGOT, a melyről Dániel próféta szólott, OTT ÁLLANI, AHOL NEM KELLENE (a ki olvassa, értse meg), akkor a kik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;

    Mát. 25,13
    Vigyázzatok azért, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok, a melyen az embernek Fia eljő.
    ?[/expand]

  11. Sziasztok!
    Kedves Ria!
    Elolvastam a véleményedet.Nem szándékom erről a témáról “verseny vagy enyém az igazság” konkurencia harcot folytatni.Áldjon meg az Úr mindannyiunkat az Ő Szellemének a kijelentésével, A Szent Szellem az , aki igazságra vezet és kijelenti nekem is és mindenkinek az igazságot e témával kapcsolatban is.
    Viszont a “nem logikus” megjegyzéssel nem értek egyet.Isten tervei és dolgai sokszor nem az általunk ( emberi logika) vélt logika szerint zajlanak le. “Az Én gondolataim nem a ti gondolataitok”- mondja az Úr.Személyesen is megtapasztaltam már saját életemben.amit én (ember) logikusnak és megoldásnak véltem az nem vezetett célhoz.
    Amit pedig a Mindenható cselekedett a különböző szituációkban(számomra nem tűnt logikusnak) az lett a megoldás.Hozzá kell tegyem , hogy nem egyszer a földig kellett megaláznom magam.az emberi énnek ez nem tetszik.De az Ige azt írja , aki megalázza magát az felmagasztaltatik.Na nem azért kell megaláznia magát valakinek(bár nem könnyű dolog megtenni), hogy várja már a felmagasztalást. Isten ezt egy alap beállítottságnak akarja.Ha szükséges tegye meg az ember emberek felé és maga az Úr felé.Elkanyarodtam a logikától.Ez a véleményem.
    Isten áldjon titeket

    1. Ugy bizony, i am anonimus, nem a logika szerint,ami a szellemi dolgokat illeti.Ami viszont a fizikai dolgokra vonatkozik,ahhoz bizony logika szuksegeltetik.

  12. sziasztok!
    Egyet értek Aaronnal abban, hogy a gyülekezetekben un.prosperity message ( anyagiakban való sikeresség hirdetése) zajlik. Ezzel megtévesztenek sok hívőt.Na nem azt mondom, hogy a szegénység evangéliumát kell hirdetni.Úgy gondolom egy kicsit túl lőttek a célon a túlzott prosperitás tanításokkal.Másik dolog pedig, hogy tényleg mintha félelem lenne az üldöztetés híre kapcsán.Az Ap.csel-ben folyamatosan ki voltak téve az üldözésnek és nem látjuk azt, hogy bepánikoltak.Ahol félelem van ott nincs hit.Inkább a hitet erősítő tanításokat kellene előnybe részesíteni és akkor jobban fel tudnának a keresztények készülni minden eshetőségre.Ezzel szemben sokszor a hittől való eltávolodás ( aposztázia) folyamatát látni az egyházban.Még mindig a megszokott módon akarják sokan megoldani a mindennapi problémájukat.
    pl.:Előbb fordulnak orvoshoz, mint hogy Szellemi síkon is küzdjenek a betegséggel szemben.Jön az influenza oltás ideje!Mihez nyúlunk, az oltáshoz vagy a hithez?
    De anyagi területen is a könnyebnek látszó megoldást választjuk.Elmenni külföldre dolgozni, ahol biztosabb az egzisztencia teremtés.Lót is azt választotta.Ő a jólétben lévő Sodoma és Gomora vidékét választotta.Meg is lett az eredménye.A családja szétesett.Ábrahám a hit útját választotta.Ez az út hosszú távon hoz eredményt.Ehhez kell az Istentől származó bölcsesség.Bebizonyosodott , hogy a rövidebb út a sikerhez hosszútávon nagy veszteséget eredményez.Megváltónk Jézus sem fogadta el az ördög által felkínált rövid utat.
    Mi se tegyünk így!!!
    áldjon az Úr titeket

  13. Sziasztok!
    Én is kerestem ezt a dalt, de nem találtam.Most viszont sikerült letöltenem.
    Kedves Ria!
    Én is sokáig azt hittem, hogy az elragadtatás az utolsó 7 év megkezdésekor lesz.Ezt tanították abban a gyülekezeteben ahova jártam.Az utóbbi évben elkezdtem aprólékosan tanulmányozni ezt a témát.Amíg a gyülekezetbe jártam amit hírdettek erről azt elfogadtam és bár az igéket olvastam erről, de szilárdan hittem abban hogy a 7 év elején lesz az egyház kiemelése a földről.Az aprólékos igetanulmányozást követően viszont egyértelműnek tűnik, hogy az utolsó 7 év vége felé lesz valamikor az elragadtatás.Mire alapozom?
    Jelenések 11.15-19.
    A 7 trombita szó hozza el az Isten haragjának napját a 18 versben, ugyan akkor viszont hogy megítéltessenek a Krisztus testének tagjai(jutalommal).Egy értelmű és
    egymásra utaló ill. ehhez tartozó ige az 1 Korintus 15. 51-52.”utolsó trombita szóra”.
    A 7 . trombita szó után töltik ki az Isten haragjának poharait és ez elöl fogja az Úr az övéit elragadni.Mivel a harag az utolsó 7 év vége felé jön be a folyamatokba.A hívőknek addig sok mindenen át kell menniük, de az Úr megtartja őket , akik segítségül hívják az Ő nevét azokat megszabadítja.
    Ezekre a dolgokra jöttem rá.Ha otthon részletesen utána jár bár ki az igét tanulmányozva, és nem nyeli be automatikusan egy felekezet tanítását ezzel kapcsolatban, akkor a Szent Szellem megmutatja az igén keresztül a folyamatokat.A réma nincs helyhez kötve és nincs szolgálati pozícióhoz kötve. Utolsó időben minden testre kitölti az Úr a Szellemét. Ő vezet el minden igazságra, természetesen nem azt mondom hogy a különböző gyülekezetekben a vezetők ill. a szolgálók nem mondanak igazat.Meg kell vizsgálni az igével. A “hétköznapi hívőknek” is van joguk az ige hirdetők beszédeit összehasonlítani az Isten Igéjével.Ez nem bűn és nem lázadás.
    Ennyit szeretnék hozzáfűzni.
    Isten békessége és áldása legyen veletek

    1. Jézus maga is ezt tanította: “Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai után …feltetszik az ember Fiának jele az égen…És elküldi az ő angyalait, és egybegyűjtik az Ő választottait” Mt. 24:29-31.

    2. Kedves i am anonimus,
      Azokban a gyülekezetekben ahova én jartam, éppen csak emlitve volt,hogy az elragadtatas meg fog történni valamikor,de egyszer sem targyaltuk annak hogyanjat es idejét,még bibliaorakon sem.Es mivel ez a téma engem nagyon érdekelt,magam fogtam hozza annak tanulmanyozasahoz,sok-sok évvel ezelott,mig végre arra jutottam(es amit azota is tartok),hogy az elragadtatas majdani bekovetkezte,eppen egyezik azzal,ahogyan a te regebbi gyulidben is tanitottak arrol. Igy nekem nem is lett volna modom benyelni automatikusan egy felekezet tanitasat sem – utalva itt a kijelentésedre.
      [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
      Amikor Theanak röviden megirtam a vélemenyemet a fenti temarol folytatott radio beszelgetés egy bizonyos részletérol,egyaltalan nem volt szandekomban hosszasan ki is fejteni azt,mert ugy akkor,ott mindjart meg is tettem volna.Most sem ugralok az örömtol,hogy ezt kell tennem,de ha mar harman is nekem szegeztétek a kérdést(plusz a Thea ajanlata),akkor ugy érzem ennek ellenére,valaszolnom kell azokra.
      Szerencsémre nincs most sok dolgom ezzel,mert éppen save-elve volt nalam egy valamikor regen,valakinek irt levelem e témaban,foként a trombitak megszolalasanak idejerol,igy azt csak at kell most copizzam neked,amit persze nem kell feltétlenul el is fogadnod,csak az en meglatasomat irom itt meg.

      “1. A szentek elragadtatasa
      ,,Ujra eljovok”

      Amikor annak idejen elérkezik az ido,a mi megvalto Urunk
      elhagyja majd mennyei dicsoseges helyet es az egesz vilagmindensegen athatolva eljon foldünk legterebe,es magahoz vonja a levegoégbe az akkor éloket azokkal a feltamadottakkal egyutt,akik meghaltak a Krisztusban.Az Ur Jezus itt még csak magahoz ragadja oket a felhokbe,es meg egyszer alaszall majd a mennybol, de akkor kozvetlenül a foldre jon,itéletre jön, es mi ott leszünk az O kisereteben (Jel 19:11). De ez evekkel kesobb tortenik majd,es – ahogy latni fogjuk – az Urnak napjat vezeti be.
      A parancsolo hivas
      ,,Parancsolo szozattal” (riado hangjaval) jon majd. Ez a szohasznalat itt nyilvan azt jelenti, hogy csak az ovei, akik az O seregehez tartoznak, halljak meg majd ezt a parancsolo hivast. Semmi nem utal arra, hogy a vilag is meghallja majd. Csak az ovéiért jon, csak nekik szol az Ur parancsolo hivasa.
      Amikor az Ur Jezus feltamasztotta Lazart, Marta es Maria fivérét, azt olvassuk, hogy ,,hangosan kialtott”, es azt is kozli az evangelium, hogy milyen parancsot adott ki: ,,Lazar, jojj ki!” (Jn 11:43) Csak Lazart szolitotta, meghozza a nevén, es csak Lazar jott ki sirjabol. A tobbi halott sirjaban maradt. Szep eloképét latjuk itt annak, ami majd az elragadtataskor tortenni fog.
      A foangyal szava
      A foangyal szava arrol a mennyei teremtoi dicsosegrol beszel, amelyben az Ur Jezus el fog jonni. Talan utalas ez arra is, hogy angyalok kiserik majd Ot,hogy ebben a monumentalis tortenesben segitsegere legyenek. Hiszen az angyalok ma is ,,szolgalo szellemek”, ,,akik azokert küldettek szolgalatra,akik orokolni fogjak az üdvosséget” (Zsid 1:14).
      Az Isten harsonaja
      A Szentirasban az Isten harsonaja gyakran Isten Igejenek jelképe (4Moz 10) – itt pedig ugyanazt jelenti, mint az utolso trombitaszo az 1Korintus 15:52-ben. A vegleges utra keles hatalmas jelekent ertelmezhetjuk. A romai seregben a harom harsonaszo kozül az utolso a taborbontast jelzi.
      Jol meg kell jegyezzuk: az Isten harsonajanak semmi koze nincs a Jelenések 11. hetedik trombitaszavahoz. Egyes irasmagyarazok ezt allitjak ugyan, es ezzel osszekeverik az elragadtatast az utolso idokkel, de ez az allitas tarthatatlan. Egyeb meggondolasoktol es igei osszefuggesektol eltekintve ez a gondolat mar csak azert is tarthatatlan, mert Pal apostol tobb, mint harminc evvel azelott irta meg az 1Korintusi levelet, mint ahogy Janos Patmosz szigeten a jeleneseit latta. Tehat a korintusi gyulekezetben egyetlen hivo sem tudhatott semmit a ,,pecsétek”-rol, ,,trombitaszavak”-rol es ,,harag poharai”-rol. Palnak ugyanakkor az volt a szandeka, hogy a korintusi hivoket egy alapveto igazsagrol felvilagositsa, illetve tévedéseiket helyreigazitsa. Nem lenne-e a legnagyobb mertekig komolytalansag – hogy ne mondjam, abszurd -, ha olyan szimbolumok hasznalatat tételeznénk fel itt, amelyek abban a konyvben jelennek meg, amely csak harminc évvel kesobb irodott, amikor a level cimzettjeinek tobbsege mar elhunyt? Az ilyen szimbolumok a korintusiak szamara teljesen erthetetlenek lettek volna. A hivok szamara megfejthetetlen talanyt jelentettek volna. Hogyan is figyelhettek volna az apostol inteseire, ha nem értették volna, amit ir? A fenti ervelés alapjan akar azt is allithatnank, hogy az 1Korintus 14:8 trombitaja a Jelenesek Konyvenek trombitaszavara utal. Masfelol az 1Korintusi level cimzettjei ismerték a romaiak es a görögök szokasait, ezert az apostol tobbszor is hasznalt olyan képeket, amelyek ebbol a kulturkörbol szarmaztak,hogy ezek altal illusztralja tanitasait,pl.ha a sportversenyekbol vett képekre gondolunk. Igy az utolso trombitaszot is jol megerthették a korintusiak: jele volt ez annak, hogy küszöbön all a taborbontas es utra kelés.
      Amikor Isten harsonaja felhangzik,beteljesedik Pal,az 1Kor 15:51-52 v.-ben olvashato “titok”.”
      [/expand]

      1. Az írod értekezésedben, hogy: “Semmi nem utal arra, hogy a vilag is meghallja majd. Csak az ovéiért jon, csak nekik szol az Ur parancsolo hivasa.” Már ez a kezdőfeltételezés is teljesen hibás. Olvass utána!

        “Mert a miképen a villámlás napkeletről támad és ellátszik egész napnyugtáig, úgy lesz az ember Fiának eljövetele is. És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel… és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig.” Mt 24.

        “Ímé eljő a felhőkkel; és minden szem meglátja őt, még a kik őt által szegezték is; és siratja őt e földnek minden nemzetsége . Úgy van. Ámen.” Jel. 1:7

        “eljő az ő Atyja dicsőségében a szent angyalokkal” Mk. 8:38

        Épp fordítva lesz, mint amit gondolsz. Minden ígéret arról szól, hogy nem csak az Övéi fogják meglátni Jézust.

        Egyik előző bejegyzésedben írtál a logikátlanságról. Miért kellene Jézusnak titokban, suttyomban visszatérnie? Ez a teória nem csak logikátlan, de fenti idézetek tükrében valótlan is. Krisztus nagy hatalommal és dicsőséggel, mindenki szeme által jól láthatóan fog visszatérni.

        1. Kedves Gabor,
          Kerlek olvasd figyelmesebben azt amit irtam,abban ugyanis az elragadtatasrol van szo,amit nem lat majd minden szem,mint majd az Ur vegleges eljovetelet az o seregeivel,amikor leteszi labat az Olajfak hegyere.Ez az esemeny lesz az,amikor mar minden szem latni fogja Ot.
          Itt kiemelem neked azt a mondatomat,amit a fentiben meg kellett volna lass:
          “Az Ur Jezus itt még csak magahoz ragadja oket a felhokbe,es meg egyszer alaszall majd a mennybol, de akkor kozvetlenül a foldre jon,itéletre jön, es mi ott leszünk az O kisereteben (Jel 19:11). De ez evekkel kesobb tortenik majd,es ? ahogy latni fogjuk ? az Urnak napjat vezeti be.”
          Tehat eloszor meg csak az elragadtatas torténik meg,ami esemeny a Gyulekezet titkahoz tartozik.Feltamadnak azok,akik Krisztusban aludtak el (vagyis Krisztus hivok voltak punkosd ota) es az elo hivokkel egyutt elragadtatnak az Ur elébe a levegobe,megegyszer mondom:a levegobe – hogy Jezussal legyenek,ahol O van.Atvaltoznak hatalmas ereje altal,es olyan testet kapnak,amely hasonlatos az O dicsoseges testehez.Megjelennek Krisztus itéloszeke elott es tetteik ott nyilvanvalokka lesznek,hogy megjutalmaztassanak aszerint,amit a Szent Szellem bennuk es altaluk foldi eletuk folyaman munkalkodni tudott.Es miutan megtortent a mennyegzoi vacsora,velunk,a szentjeivel egyutt eljon MAR A foldre.

          Szandekoztam még Aaron es a te hsz.-odra is irni,de arra még nem jutott idom,mert amikor a Thea altal megadott enek szamot keresgeltem(egeszen addig,mig vegul elkuldte a kozvetlen linket),bekapott a computerem egy jo nagy virust,es annak rendbe tételevel telt az idom az elmult egy-két napban.Igyekszem mielobb atkuldeni meg a tovabbi valaszaimat,amint idom engedi foglalkoznom azzal.
          Szia.

        2. Meg annyit a legutobbi hsz.-odhoz,hogy amikor Jezus a masodik eljovetelekor visszajon a foldre(mert az elso ugye akkor volt amikor eloszor kijott az Atyatol?) a szetszortsagban elo Izrael fiait – mint valasztott népet – gyujtik ossze a Szentfoldre,”a negy szelek felol az eg egyik vegetol a masig végéig”.Itt tehat kifejezetten a zsidosagrol,mint valasztottakrol van szo.

        3. Jaj de jo Sharky,koszi,hogy te erted,mirol beszelek,igy veled mar nem lesz “gondom”:).Kuldom majd még a folytatast,de egyenlore még rengeteg a dolgom a haztartasban.Na meg azert van nekem öt unokam is akikkel foglakoznom kell,bar nem egy hazban lakom veluk.Az otodik eppen 8 hetes:).A Nemetorszagban elo lanyomnak pedig négy gyermeke van -hogy azert most mar ezt se hagyjam ki:).

        4. Ah Sharky! Most olvassa a ferjem a yahoo.com-on,hogy az ami hadsereg 400 troop-ot kuld Torokorszagba.

        5. Hallottad Sharky,hogy mi tortent ma reggel Connecticut,egyik elementari school-jaba? 24 kisiskolast lelott két demonizalt barom.Az egyiket lelotték a masikat keresik.

        6. Termeszetesen, Ria.
          Szornyu dolgok tortennek.

          De velemenyem szerint semmi sem az, aminek latszik.
          Az esti orakban akarok egy kicsit hosszabban irni errol, ami reszben a temaba is vag.

        7. Az elragadtatáskor az Úr valóban csak a felhőkig jön el az Övéiért, ezt tudhatjuk I Thes. 4:16-17-ből. Jézus is ezt tanította a tanítványainak Mt 24:30-ban. Olvasd csak: “És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel…és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig. ” Ez is az elragadtatásról szól. Eljön az Úr értünk az ég felhőiben, még nem a földre, de minden szem meglátja Őt, azok is akik nem ragadtatnak el. Szó sincs titkos elragadtatásról. (Az egész bibliában erről egy szó sincs, ez egy folklór, ami különösen Amerikában népszerű.)

          Ez után állunk Krisztus ítélőszéke elé (II. Kor. 5:10) ahogy írtad.

          Abban is egyetértünk, hogy ezután egy későbbi időpontban tér vissza Jézus a szentjeivel, a menyegzői vacsora után, amikor már lejön a Föld felszínéig. Jel. 19:11-21 és Zak. 14:4. Ezt is valószínűleg mindenki látni fogja, de ezt a biblia konkrétan sehol nem említi. Olvass utána.

        8. Minek olvassak még utana Gabor 25 évi bibliatanulmanyozas utan?
          Tudod mit? higgy amit akarsz,ha képtelen vagy megerteni,mirol beszelek…nem irom le még 20x ugyanazt.

        9. Ria a legtöbb nézeteltérést meg lehetne oldani ezzel:
          2Ti 2:15 Study to shew thyself approved unto God, a workman that needeth not to be ashamed, RIGHTLY DIVIDING THE WORD OF TRUTH.

          Magyarul helyes Szófelosztással:
          http://www.kjvbiblebelievers.com/dispensationschart.pdf
          —- | | —- daniel70weekschart.pdf
          —- | | —- bibleprophecy.php

  14. Ki az előadó és mi a dal címe annak a szép éneknek, ami a tanítás végén hangzik el?

    1. Szia VSM,
      Te megtalaltad,-mert en nem? Eppen ezt keszultem en is megkérdezni Theatol,amikor meglattam a kérdesedet,es erdekes volt meglatni,hogy ugyanezt kérdezed:).Ha beirom a keresobe amit Thea megadott,jon minden marhasag,csak eppen az nem.
      (Theanak milyen kellemes hangja van,ugye? Ezzel nem hizelegni akarok neki,de ami tény,az tény:) ).

        1. Thea,te egy tündér vagy,hogy atkuldted a cimet egyenesben,meg sem irom,hogy mennyi ideig keresgéltem:),nagyon köszi.

          A beszelgetesben elhagzottakat mindenben biblikusnak talalom,kiveve azt a részét,amikor a pasztor azt mondja,hogy a kereszytyenek is atélik a nagy nyomorusagot.Sajna,ezzel még mindig nem tudok egyetérteni.Semmi erteleme nem volna ui.annak,hogy amikor Jezus a kénkovel égo tüzes toba veti a fenevadat,akkor ragadna csak el a Gyulekezetet,tesz veluk egy gyors kanyart es visszajon velük:). Es annak ugyanugy nem volna ertelme – nincs benne semmi logika – ,ha ezt a tuzes toba vettetés elott tenné Jezus,par nappal,héttel vagy honappal.Vagy kulonben mikor? Akar honnan nézem,a Bibliaban nem talalok utalast a posztribulaciora.

        2. Hát nem hiszem el 😀 😀 😀
          Én is le akartam “menteni” a dalt, de sehol nem találtam, mindig valami vírusos oldalakra dobott át… Épp azon gondolkodtam, hogy megkérdezem finoman ma délelőtt tőletek, hogy valami tippet esetleg tudnátok e arra, hogy honnan lehetne tartós meghallgatásra magamévá tenni a dalt 😉 😉
          És ahogy megnyitom ezt a podcast-et, már látom is a linket 😀 😀 😀
          Hát ez komolyan mondom nagy öröm ám 😀 😀
          NAAAAAGGGYON NAAAGGGYON KÖSZIIIIII !!!!!!!! <3

        3. Szia kedves Ria!

          Leírok néhány gondolatot, amiért úgy látom, hogy a keresztények még itt lesznek a nagy nyomorúság alatt.
          Először is fontos tudni, mikor teszi fel az antikrisztus a pusztító utálatosságot:

          Dániel 9:27
          És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a HÉT FELÉN véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és útálatosságok szárnyán pusztít, amíg az enyészet és ami elhatároztatott, a pusztítóra szakad.
          [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
          Tehát a hét éves szerződés felénél teszi fel a pusztító utálatosságot. Jézus azt mondja, hogy (Máté 24:15) amikor ezt látjuk, (Máté 24:21) akkor lesz a nagy nyomorúság. Több utalás is van rá, hogy a nagy nyomorúság három és fél év lesz. (Akkoriban 30 napos hónapokkal számoltak)

          Dániel 7:25
          És sokat szól a Felséges ellen és a magasságos egek szenteit megrontja, és véli, hogy megváltoztatja az időket és törvényt; és az ő kezébe adatnak ideig, időkig és fél időig. (ideig=1, időkig=2, fél időig=1/2, tehát három és fél)

          Jelenések 12:6
          Az asszony pedig elfuta a pusztába, hol Istentől készített helye van, hogy ott táplálják őt ezer kétszáz hatvan napig.

          Jelenések 12:14
          De adaték az asszonynak két nagy sasszárny, hogy a kígyó elől elrepüljön a pusztába az ő helyére, hogy tápláltassék ott ideig, időkig, és az időnek feléig.

          Jelenések 13:5
          És adaték néki nagy dolgoknak és káromlásoknak szóló szája; és adaték néki hatalom, hogy cselekedjék negyvenkét hónapig.

          Tehát ezek a szentírások mind három és fél évre utalnak.

          Most néhány szót arról, mi történik a nagy nyomorúság alatt:

          MÁTÉ 24,

          15
          MIKOR azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (aki olvassa, értse meg):

          21
          Mert AKKOR nagy nyomorúság lesz, amilyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha.
          22
          És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg; de a VÁLASZTOTTAKÉRT megrövidíttetnek majd azok a napok.

          29
          Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai UTÁN a nap elsötétedik, és a hold nem fénylik, és a csillagok az égről lehullanak, és az egeknek erősségei megrendülnek.
          30
          És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.
          31
          És elküldi az ő angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyűjtik az ő VÁLASZTOTTAIT a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig.

          Ebből azt látjuk sorrendben, hogy 1. pusztító utálatosság, 2. nagy nyomorúság, 3. a választottak itt vannak, 4. Jézus visszajön a választottakért.

          DÁNIEL 11,
          31
          És seregek állanak fel az ő részéről, és megfertéztetik a szenthelyet, az erősséget, és megszüntetik a mindennapi áldozatot, és felteszik a pusztító útálatosságot.
          32
          És akik gonoszul cselekesznek a szövetség ellen, azokat hitszegésre csábítja hizelkedésekkel; ellenben az Istenét ismerő nép felbátorodik és cselekeszik.

          A pusztító utálatosság után az Istenét ismerő nép jelen van.

          Dániel 12:7
          És hallám a gyolcsba öltözött férfiút, aki a folyóvíz felett vala, hogy felemelé az ő jobb kezét és bal kezét az ég felé, és megesküvék az örökké élőre, hogy ideig, időkig és fél időig, és mikor elvégezik a szent nép erejének rontását, mindezek elvégeztetnek.

          Három és fél évig rontják a szent nép erejét.

          Jelenések 13:7
          Az is adaték néki, hogy a szentek ellen hadakozzék, és őket legyőzze; és adaték néki hatalom minden nemzetségen, nyelven és népen.

          Az antikrisztus a szentek ellen hadakozik, Jel. 13:5 szerint 42 hónapig.

          Ezeket a verseket természetesen most kiemeltem, de kontextusban még inkább érthető a teljes történetben való szerepük.
          Még pluszban annyi, hogy ez sorrendben így történik: 1. nagy nyomorúság, 2. elragadtatás, 3. a Bárány mennyegzői vacsorája, 4. armageddoni csata, 5. a fenevad és a hamis próféta a tüzes tóba vettetik.
          [/expand]

        4. Remekül felállította az időrendet Áron. Érdemes figyelmesen elolvasni, a vereseket pedig kikeresni a bibliából.

          Jelenések 20:4-5-ben további bizonyítékot találunk arra, hogy az elragadtatás/feltámadás az antikrisztus színrelépése után következik: “látám azoknak lelkeit, a kiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és a kik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig…Ez az első feltámadás”

          Pál leveléből is világosan kiderül a keresztények Krisztushoz való egybegyűlésének (feltámadás/elragadtatás) ideje az antikrisztus megjelenésének idejéhez viszonyítva: “ne háboríttassatok meg… mintha itt volna már a Krisztusnak ama napja. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia” II.Thes. 2:1-3

      1. Hát nekem is úgy lett meg a dal, hogy Thea megadta a linket… De én se találtam igazából sehol.. Ahol viszont fent volt, onnan nem szedtem le, mert vírusos volt az oldal.
        Jó szinkron hangja lenne Theának. Vagy rádiósnak is mehetne.. Szerintem is kellemes a hangszíne.

        1. Harom mondattal valaszolhatok mindharmotoknak i am anonimus,Aaron es Gabor:akik a nagy nyomorusag alatt itt lesznek es azt at kell élniük,azok a hitetlenek,a névleges keresztyenek,es Izrael népébol mindazok,akik nem tértek meg Krisztushoz az elragadtatas elott…ez utobbiakat is valasztottaknak mondja a Biblia,vagyis valasztottak alatt a Jelenésekben,oket kell érteni.A harmadik fejezet lezarasa utan a Gyülekezettel a földön többé nem talalkozunk a Jelenések könyvében.A Jelenések 22:16 kivételével egyetlen egyszer sem emliti nevét a könyv,”Mert az Isten nem haragra rendelt minket”(1Thess 5:9).

        2. Ha a Biblia ilyen jelzőkkel említ embereket a nagy nyomorúság alatt, hogy:
          “a magasságos egek szentjei”, “Istenét ismerő nép”, “szent nép”, “szentek”, “fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért”, akkor én nem tudok a hitetlenekre, névleges keresztényekre, és az izraeli addig meg nem tértekre gondolni. Az általam említett választottakról Jézus beszélt Máté 24-ben, nem a Jelenések könyvéből idéztem. Tudomásom szerint egyetlen elragadtatás lesz. A Biblia mindig úgy beszél róla, hogy a “Krisztusnak ama napja” Egy nap, nem egyik a kettő közül. És az egyetlen elragadtatáskor, amiről Jézus beszélt, akkor viszi el a választottakat. Ha azok nem az igaz keresztények, akkor kik ragadtatnak el a nagy nyomorúság végén? Szerintem az nem lenne logikus Isten részéről, ha akkor vinné el a keresztényeket a földről amikor az embereknek a legnagyobb szükségük van instrukcióra. Az evangélium hirdetése az embereknek adatott, az angyalok nem fogják helyettünk megcsinálni. Az egyháznak nem kellene annyira rettegnie a mártírságtól. Az nem büntetés Istentől, hanem inkább dicsőítés. “Mert néktek adatott az a kegyelem a Krisztusért, nem csak hogy higyjetek Ő benne, hanem hogy szenvedjetek is Ő érette.” (Filippi 1:29). Az apostolok örvendeztek amikor megverték őket Jézusért. Van egy ilyen oldala is a kereszténységnek, ezt nem kéne elfelejteni. Ez a prosperity message annyira elterjedt, hogy a lelki pásztorok már nem is mernek vagy akarnak szenvedésről beszélni. Viszont a nagy nyomorúságot sem szabad összekeverni Isten haragjával ami tényleg akkor lesz majd kitöltve a Földre amikor a megváltottak már nincsenek itt. (Az elragadtatástól az armageddoni csata végéig.)
          És most jut eszembe, még nem is említettem Isten két prófétáját akik a nagy nyomorúság alatt (1260 napig ) fognak prófétálni. Nem névleges, hanem igaz keresztények a nyomorúság alatt. Az 1260 nap végén elragadtatnak, amely időben teljesen egybeesik a Jézus által említett elragadtatással. (Jelenések 11:3-12)

        3. Most már értem a félreértés okát. Ria, a biblia megkülönböztetni a nagy nyomorúságot és Isten haragját. A nagy nyomorúság az, amiről Jézust beszélt a tanítványainak Mt. 24-ben és amit később János részletesen leír a Jelenések nyolcadik és kilencedik fejezetében. Itt hét trombita szólal meg egymást követve és mindegyik egy külön csapást hoz a nagy nyomorúságban a földre. A hetedik és egyben utolsó trombita adja meg a jelet az elragadtatásra. Erre utalt Anonymus a hozzászólásában.

          Az Isten haragjáról, amit te emlegetsz Jelenések 15:1-ben olvashatsz: “És láték mennyben más nagy és csodálatos jelt: hét angyalt, a kinél vala a hét utolsó csapás; mert az által teljesedett be az Istennek haragja”. ” Menjetek el és töltsétek ki a földre az Isten haragjának hét poharát.” Ez a hét angyal tölti ki a földre Isten haragjának 7 poharát amiről Jelenések 16. fejezete beszél részletesen.

          Isten haragjának kiöntése valóban az elragadtatás után (a hetedik trombita után) következik be, ebben igazad van. Csakhogy ez az időszak nem azonos a nagy nyomorúságnak nevezet 1260 napos periódussal, amiben itt lesz az egyház.

        4. Szia Ria. Ha van időd és kedved ez a podcast pont az Isten haragjáról szól és úgy gondolom tisztáz néhány fontos kérdést: http://idokjelei.hu/2011/10/isten-haragja-end-time-info-podcast/

          Néhányan összekeverik a nagy nyomorúságot Isten haragjával, pedig ez két külön esemény. Az Isten haragja az elragadtatás után lesz és a Dániel 12:11-12 alapján arra lehet következtetni, hogy 75 napig tart majd, amiből az Armageddoni csata lehet az utolsó 45 nap.

          Egyébként meg mostanában leginkább az jut eszembe erről a témáról, hogy a lényeg számunkra, hogy amikor az Úr visszajön “ilyen munkában találjon”. 🙂

Send this to a friend