Klímaváltozás, Világkormány

Okos városok ? az adófizetők állják saját börtöneik költségeit

Forrás: Activist Post

Amennyiben voltak még kételyek az ENSZ Agenda 21 ?okos város? vagy ?okos hálózat? programjának kiépítését illetően, a coloradói Boulder példája minden bizonnyal eloszlatja majd őket. A projekt rávilágít, hogy ezek a fejlesztések nem csupán a költséghatékonyságról szólnak.

A történet számunkra érdekes része 2007-ben kezdődött, amikor Boulder városa szerződést kötött az Xcel Energy céggel, hogy megépítse számára a világ első ?okos városát?.

Akik esetleg nem tudják, mit értenek ?okos város? vagy ?okos hálózat? alatt elmondanánk, hogy ez tulajdonképpen egy számítógép által vezérelt rendszert jelent, amiben az energiafelhasználás minden formáját figyelik és felülről irányítják, egészen az erőműtől a lakásban történő felhasználásig. Az okos hálózat technológia az ENSZ Agenda 21 programjának fontos része, aminek fő célja, hogy a jelentősen lecsökkentett lakosságot ?emberi élőhelyekbe?, azaz hipermodern, zsúfolt, lakószerkezetekbe gyömöszölje, a természettől és a külvilágtól teljesen elzártan.

Az okos hálózat része az okos mérőóra is, ami nemcsak az energiafelhasználás (az energiát használó konkrét berendezésektől a felhasználás helyszínéig) nyomon követését szolgáló orwelli megfigyelőeszköz, de számos komoly egészségügyi kockázattal is jár, az általa kibocsátott jelek frekvenciája miatt.

Ezektől az ?apró? részletektől függetlenül, Bouldert mintavárosnak szánják a világ számára. Amennyiben az Agenda 21 összefüggések és a káros egészségügyi hatások nem győznek meg egy átlag adófizetőt a projekt negatív következményeiről, érdemes megemlíteni a projekt hihetetlen költségeit.

A Denver Post-ban nemrég megjelent cikk tökéletesen illusztrálja, hogy az elit tervei szerint egy átlagember rabként élne ezekben a börtönszerű városokban, aminek építéséért mit sem sejtve, vígan és dalolva ő maga fizet, hozzájárulva saját cellájának előállításához.

Szintén említésre méltó, hogy a szolgáltatások privatizációjának tankönyvbe illő példájaként szolgáló projekt árcéduláját (a város felé) néhány év alatt nulla dollárról 44,5 millióra korrigálták, amiből 27,9 milliót már át is hárítottak Colorado lakóira.

A közműszolgáltatások tekintetében sem új a megoldás: szinte minden költséget az adófizetők állnak, miközben a nagybankok tulajdonában lévő magáncégek söprik be a hasznot. Az egyik tipikus eljárás, hogy a lakosságra egy új adót vetnek ki az elektromos hálózat kiépítésére, amit majd később privatizálnak. Természetesen nem a program hihetetlen költségeit kell vizsgálnunk elsősorban, hanem magát a végcélt, ami nem más, mint az ENSZ Agenda 21 programjának fokozatos bevezetése.

A brit kormány, a Royal Dutch Shell, a Bank of America és hasonló elit bankok által finanszírozott Fórum a Jövőért (Forum for the Future), a Fenntartható Fejlődést (ami az Agenda 21 népszerű és a tömegek számára elfogadhatóbb szinonimájává vált) támogató szervezet, így képzeli el ezeket a városokat:

[vsw id=”1jxwDfLUBjg” source=”youtube” width=”590″ height=”370″ autoplay=”no”]

A filmben az emberi viselkedés minden részére kiterjedő mintákat láthatunk, a húsfogyasztástól, az autóhasználaton keresztül, az állásválasztásig, amelyeket egytől-egyig egy diktatórikus vezetés szabályoz. Az állami kontrollnak ellenállókat elhanyagolt gettókba zárják, míg a lakosság többi része szorosan irányított szupermodern börtönvárosokban él.

Előző posztKövetkező poszt

4 hozzászólás

  1. Lássuk csak: Amerika lakosságának a 2/3-a túlsúlyos, tehát a bevitt kalóriákra tényleg nem árt odafigyelni. Viszont az autós részt nem értem. A gazdagoknak továbbra is lehetne autója? És miért kalkulál az autók CO2 kibocsátásával? Még akkor is benzines autókkal akarnak közlekedni? Új életmód régi mentalitással?
    Picit olyan színvonalú és komolyságú ez a videó, mintha egy átlagosnál jobb képességű diák vizsgafilmje lenne. Az átlagosnál jobb képesség alatt a technikai megoldást értem, mert a szöveg bárgyú, tartalmatlan, az összeállítás pedig logikátlan, nincs felépítve.

    Viszont ha mindent egy szuperszámítógép irányít, akkor elég lesz neki egy izmosabb napkitörés és pápá város, pápá biztonság. Vagy egy orosz hacker feltöri és konyec. Nincs ez kitalálva… Szerencsére nem lesz ebből semmi sem.

    1. Kedves Volok!

      Ne a magad IQ-jához mérd! Nézz meg egy-két “heréltagyú” mosópor, tampon, WC-papir, felmosó,…. stb reklámot! Még végignézni is megalázó! És mégis! Mégis viszik mint a cukrot!
      Mindennek megvan a “célcsoportja”! Pontosan tudják, hogy kiknek készítik, és azoknak “mennyi ” információ “elég”, ahhoz, hogy “ráharapjanak”!
      Ennek nem Te, és nem mi leszünk a célcsoportja!
      Inkább “sírjál”, hogy ennyivel, mennyi embert fognak tudni a maguk oldalára állítani!
      Ha pedig nem lesz belőle semmi, akkor az nem a technikai oldal hiányossága miatt nem lesz, ( hiszen vannak zárt hálózati rendszerek, mint régen a Novell is volt, vagy lehet, hogy még most is van! Nem kell mindent a “hálóra” kötni! Minden várost külön is lehet üzemeltetni! Mindnek külön “uralkodója” lehet, stb!)hanem, mert nem lesz idejük megcsinálni! Remélhetőleg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend