Nagytestvér

Nagytestvér az iskolákban

Az egymás után megjelenő új technológiák fokozatosan készítik elő a lakosságot ?az? igazi chip (vagy hasonló megoldás), a Bibliából ismert Fenevad Bélyegének bevezetésére.

?Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.? (Jelenések 13:16-18)

A mostani megoldások ennek a rendszernek csupán előfutárai, de mégis fontos figyelmeztetésként szolgálnak, hiszen rajtuk keresztül láthatjuk, hogyan készítik elő a terepet az éles bevetésre és a chipviselés kötelezővé tételére. ? Joseph Candel

Forrás: Infowars.com

Minden tanuló köteles egy RFID chipet tartalmazó kártyát hordani a nyakában

Az ujjlenyomat leolvasással történő azonosítást egyre több iskolában tesztelik a várakozási idő lecsökkentése ürügyén. Egyes szülők szerint a kezdeményezés legfelháborítóbb eleme, hogy mindezt a szülők előzetes hozzájárulása nélkül teszik.

A FoxCarolina.com szerint a technológia segítségével egy egész évfolyam végezhet a sorbaállással mindössze 10 perc alatt. A rendszer úgy olvassa le az ujjlenyomatot, mintha az egy vonalkód lenne, majd a képet egy számmá alakítja. Az illetékesek szerint az ujjlenyomatok nem kerülnek tárolásra.

Gabrielle Murdock szerint az új technológia bevezetése sérti fia jogait. A rendszer elindításának bejelentésekor fia hiányzott az iskolából, így csak utólag értesült az új programról.

Gabrielle Murdock elmondta, hogy számára az a legfelháborítóbb, hogy a részvételhez nem kellett beszerezni a szülők hozzájárulását. Egy ilyen program elindításánál a szülők részvételi szándékát kellene megtudni, illetve jelezni, nem pedig az automatikus részvétel ellen utólag tiltakozni.

Egyre több iskolában vezetik be a biometrikus azonosítás valamilyen formáját az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában egyaránt.

Néhány héttel ezelőtt írtunk arról a texasi iskoláról San Antonioban, ahol néhány diák felszólalt az iskola által bevezetett program ellen, aminek lényege, hogy minden tanuló köteles egy RFID chipet tartalmazó kártyát hordani a nyakában, az iskolában és az iskolán kívül egyaránt, az iskolakerülés visszaszorítása nevében. Sikeres bevezetés esetén az iskola 2 millió dollárt kapna állami finanszírozás formájában.

A tiltakozó akciót Andrea Hernandez, másodikos diák vezette, aki elmondta, hogy az ?azonosító nem viselése következményeket von maga után a visszautasítókra nézve.? Néhány hete John Whitehead, az njtoday.net oldalon arról írt, hogy az iskola vezetősége, a média figyelmét kerülve, megegyezett a diákkal, hogy az ő kártyájából eltávolítják a chipet, ?amennyiben beleegyezik, hogy felhagy a program nyilvános kritizálásával, hajlandó viselni az új (esetében chip nélküli) kártyát és nyilvánosan a kezdeményezés mögé áll. Andrea Hernandez elutasította az ajánlatot.?

Szintén néhány hete esett szó arról, hogy a marylandi iskolák egymás után vezetik be a tenyérleolvasókat az iskolai menzákon a készpénzes fizetés helyett. A Baltimore Sun híradása szerint a szülők 20 százaléka visszautasította a programban való részvételt.

A Bibliából Fenevad bélyegeként ismert próféciával való összefüggésen és a sorbaállással töltött idő csökkentésén kívül, az ujjlenyomat leolvasó technológia mögött egy másik sötét törekvés is rejlik.

Egyértelmű, hogy Nagytestvér a legkiszolgáltatottabb réteget, az iskolás gyerekeket próbálja elérni. Míg egyesek szemében az ujjlenyomat leolvasásának látszólag jelentéktelen művelete apróságnak tűnhet, sokan úgy gondolják, hogy ez is az engedelmességre tanítás és behódoltatás része a körülöttünk kialakuló rendőrállamban.

Ezek a kezdeményezések a ránk váró készpénznélküli társadalmat is előkészítik, amiben egyetlen pénznem lesz csupán és ahol minden tranzakcióhoz a kezünkre vagy a szemünkre lesz szükség.

Amennyiben az emberekben, Andrea Hernandezhez és családjához hasonlóan, meglenne a lázadáshoz szükséges meggyőződés, ezeknek a jogsértő technológiáknak esélye sem lenne elterjedni.

Előző posztKövetkező poszt

3 hozzászólás

  1. Amennyiben az emberekben……meglenne a “lázadáshoz” szükséges meggyőződés….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend