Lázongó világ, Világkormány

Már 50 állam összesen 700 ezer állampolgára akar kiválni az USA-ból

Forrás: Daily Caller

Kevesebb, mint egy héttel azután, hogy New Orleans egyik lakója petíciót indított Louisana kiválására az Egyesült Államokból, hét állam gyűjtött elég aláírást ahhoz, hogy a Fehérház köteles legyen foglalkozni a kérdéssel. (https://petitions.whitehouse.gov/petitions)

Szerda reggel keleti idő szerint 6 óráig összesen 675 ezer digitális aláírás gyűlt össze az 50 különböző állam összesen 67 darab külön benyújtott kiválási petíciójával. Vermont, ahol az Egyesült Államokból való kiválás a politikai élet szerves része, utolsóként állt be a sorba.

AlabamaFloridaGeorgiaLouisianaNorth CarolinaTennessee és Texas esetében már összegyűjt az a 25 ezer aláírás, ami ahhoz szükséges, hogy a Fehérház köteles legyen foglalkozni a kérdéssel.

Az aláírásgyűjtésben Texas vezet, ahol ez idáig több mint 98 ezer aláírás gyűlt össze, bár Rick Perry, Texas kormányzója úgy nyilatkozott, hogy nem támogatja a kezdeményezést.

?Perry kormányzó hisz az egység nagyságában és ennek megváltoztatására semmit sem kellene tenni. Ugyanakkor osztja honfitársainak a szövetségi kormánnyal szemben érzett frusztrációját,? áll a kormányzói hivatal által kiadott nyilatkozatban.

Ellencsapásként, hétfőn egy olyan petíció is indult, ami kéri, hogy a kiválást kezdeményező petíciók aláíróit fosszák meg amerikai állampolgárságuktól.

Hasonló megfontolásból a texasi Austin városa petíciót indított arra, hogy Texas államnak az USA-ból történő esetleges kiválása esetén kiváljon Texasból.

Egy Houstoni csoport által kedden indított petícióban pedig az áll, hogy a kiválást fontolgató texasiak ?értelmileg visszamaradottak és nem akarjuk, hogy ők képviseljenek bennünket. Több oktatást akarunk ennek a betegségnek az eltörlésére.?

A felülvizságlathoz szükséges 25 ezer aláírás a következő államokban nem gyűlt még össze:

AlaskaArkansasArizonaCaliforniaColoradoConnecticutDelawareHawaiiIdahoIllinoisIndianaIowaKansasKentuckyMaineMarylandMassachusettsMichiganMinnesotaMississippiMissouriMontanaNebraskaNevadaNew HampshireNew JerseyNew MexicoNew YorkNorth DakotaOhioOklahomaOregonPennsylvaniaRhode IslandSouth CarolinaSouth DakotaUtahVermontVirginiaWashingtonWest VirginiaWisconsin és Wyoming.

Tizennégy állam egynél több petíciót is indított a kérdésben. Missouri és South Carolina esetében a külön petíciók összeadva már elérik a kívánt küszöböt.

A Daily Caller megkérdezte Joshua Earnest fehérházi szóvivőt, hogy vajon a Fehérház csupán a Romney tábor frusztrációjaként tekint-e a kezdeményezésekre, de mindezidáig nem érkezett válasz.

Előző posztKövetkező poszt

8 hozzászólás

  1. Na,és? Még mindig marad közel 300 millió állampolgár,aki nem akar kiválni! Amikor a béka köhög…

    1. 95%-uk ignoráns zombi, az se érdekelné őket ha diktatúrában élnének addig amig az eléjük rakott politikus bábuk, az EBT kártyájuk meg a TV-jük megvan. Az amerikai forradalmat 3% kezdte, ha a többségre várnánk a változásért akkor örökre lehetne várni. Ez és.

  2. Jók ezek a kapcsolódó témák!
    Most fogják “élesíteni” ezeket a táborokat?
    Már csak az a kérdés: mire készül a svájci hadsereg?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend