Gazdasági válság

Központi banki aranyroham?

Forrás: eftdailynews.com

Charles Goyette a következőket írta az aranyról:

Miután megtudta, hogy Franciaország aranyát az amerikai Fed tárolja, Charles de Gaulle, francia elnök a korabeli híradások szerint a következőket mondta: ?Alig tudtam aludni egy ilyen felállás mellett.? Ezért 1965-ben parancsot adott a francia tengerészetnek, hogy hajóik az Atlanti óceánt átszelve vegyék fel és szállítsák haza, a Banque de France párizsi fiókjába, az ország 150 millió dollár értékű, a Fed New Yorki páncéltermében tárolt aranykészletét.

Ez bölcs lépés volt de Gaulle részéről és összhangban van a sokak által osztott jó tanáccsal: Ne bízd az aranyad másra. Fizikailag is legyen tulajdonodban.

De Gaulle rájött az Egyesült Államok által folytatott nemzetközi szélhámosságra. Az USA azt ígérte, hogy bárki visszakaphatja a nála tartott aranyát unciánként 35 dollárért. Azonban a csekkhamisítókhoz hasonlóan, az USA esetében is egyértelmű volt, hogy több dollárt nyomtattak, mint amennyit visszaválthattak az általuk diktált ütemben.

De Gaulle megelőzte a falkát. Idővel a többi nemzet is rájött, hogy valami nem stimmel és elkezdték visszakövetelni aranyukat a tulajdonukban lévő dollárért cserébe. Washingtonból elkezdett kiáramolni az arany és helyette sok milliárd papírdollár érkezett.

Igazi roham volt az Amerikában tartott arany ellen.

Egyetlen márciusi napon, 1971-ben, 400 tonna aranyat vettek ki a London Gold Pool-ból, ami az árfolyam mechanizmus végleges bezárását eredményezte. Augusztusra Nixon elnök be is zárta az aranyablakot, ami tulajdonképpen azt jelentette, hogy az USA nem volt képes betartani a dollár konvertibilitására adott ígéretét.

Németország felelősségre vonhatóságot akar

Franciaországhoz hasonlóan, Németország is személyesen ismeri a fiat valutákkal járó hiperinfláció keserű tanulságait. Nem meglepő, ha a két ország elsőként kongatja meg a vészharangot, amikor szélhámosságot szimatol. Mostanra valószínűleg mindenki hallott az idevágó német intézkedésekről, amelyek szoros összefüggésben vannak a világ központi bankjaival és a rájuk bízott arannyal kapcsolatos aggodalmakkal.

Ambrose Evans-Pritchard, a Telegraph cikkében Németország Londonban, Párizsban és New Yorkban őrzött aranyának vizsgálatáról ír:

A német számvevőszék jelentésében közölte a törvényhozókkal, hogy az aranyat ?soha nem ellenőrizték fizikailag? és utasította a Bundesbankot, hogy intézkedjen az arany tárolására szolgáló helyszínekre történő bejutást illetően.

Kérte ugyanakkor 150 tonna arany három éven belüli hazaszállítását, hogy ellenőrizhessék az arany minőségét és a rudak súlyát. A jelentés leírja, hogy Frankfurt nem rendelkezik számozott aranyrúd jegyzékkel.

Kitért arra is, hogy a Bundesbank még 2000-ben és 2001-ben 1440 tonnáról 500 tonnára csökkentette Londonban tartott aranykészletét, a drága tárolási költségekre hivatkozva. A nemesfém szállítmányt légi úton szállították Frankfurtba.

Az ellenőrzés eredményeként az is kiderülhet, hogy a különböző központi bankokban tárolt német arany hiánytalanul megvan. Az is elképzelhető, hogy Franciaország aranykészlete még évtizedekig biztonságban lett volna a Federal Reserve páncéltermeiben, de a jelen idők monetáris kockázatokkal terhes környezetében fontos a körültekintő magatartás.

Mit tettek a központi bankok az emberek aranyával?

Egy viszonylag friss cikkben foglalkoztunk már a kérdéssel, hogy vajon a központi bankok tényleg rendelkeznek-e az arannyal, ami állításuk szerint birtokukban van. Amit nem mindenki ért, hogy még ha az arany valóban ott is van fizikailag a mondott helyen, vitatható, hogy ki az arany igazi tulajdonosa, illetve, hogy kinek adták azt kölcsön, ígérték oda fedezetként, használták swapokra vagy adták el.

A fent idézett Telegraph cikk is utal a jogcím kérdésére, leírva, hogy ?a német számvevőszék azután hozta intézkedését, hogy a ?Hozzák vissza az aranyunkat? elnevezésű német civil kampányszervezet és amerikai szövetségese, a Trösztellenes Arany Bizottság azt állítják, hogy a hivatalos adatoknak nem lehet hinni.? Szerintük a központi bankok aranykészleteik jelentős részét régen kiadták hitelre vagy shortolták.

Hogy az aranyrudak valóban ott vannak-e ahol lenniük kéne, leltár kérdése. A jogcím kérdését egy alapos felülvizsgálat lenne képes megválaszolni, azonban még akkor is megmarad a központi bankok és egyéb lerakatok birtokában lévő arany hitelességének kétsége.

A másik aggasztó tényező a hamis aranyrudak létezése. Nem elhanyagolható kérdés, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy most első alkalommal ellenőrizték a New Yorki Fed birtokában lévő arany egy részének tisztaságát. Az eredményeket nem hozták nyilvánosságra.

Záró gondolatok

Akik 1971. augusztus 15 után jelentkeztek aranyukért elkéstek. De Gaulle már az előtt tudta, hogy valami nincs rendben az USA monetáris politikájával és gyakorlatával, hogy Nixon bejelentette volna, országa nem tudja betartani az arany visszaszolgáltatására tett ígéretét. A mai nehéz gazdasági környezetben Németország monetáris ösztöneire hallgat.

Számos figyelmeztető jel mutatja, hogy a monetáris körülmények egyre sérülékenyebbek és a fiat dollár napjai meg vannak számlálva. Jó lenne tudni, hogy legalább a nép aranya megvan-e.

Mindettől függetlenül emlékezzünk: Ne bízd az aranyad másra.

Előző posztKövetkező poszt

32 hozzászólás

 1. Épp csak a lényeg maradt ki:
  Az Aranykorban még a természet körforgásában szervesen részt vevő (ősi gyógyszerek összetevőiben is gyakran szereplő) aranyat miért is kell sötét pincékbe összegyűjteni,ahonnan azután talán el is tűnik???

  1. Nem tudom, de már én is gondolkoztam rajta!
   Most az jutott eszembe: hogy miután születésünk előtt a Mennyben voltunk( a lelkünk), talán mélyen belül megmaradt bennünk az emlék az arany utcákról, házakról, stb, drágakövekkel, gyöngyökkel kirakott dolgokról?! Lehet, hogy e miatt “bukunk” mi emberek ezekre a cuccokra annyira?! Az “otthont hozza vissza valamelyest?! Legalábbis elég elképesztő az a ragaszkodás, és elszántság, amit tanusítunk, aziránt, hogy birtokoljuk ezeket a dolgokat! Akár népeket is készek vagyunk kiírtani értük! Semmi nem drága értük!

 2. Azt tudja esetleg valaki, hogy az a jelentős mennyiségű arany, amit különféle cégek árulnak, az honnan származik? Tele van a net ilyen hirdetésekkel, sőt múlt héten már a postaládába is dobtak reklámanyagot, hogy “vegyé’ aranyat”.

  1. A “zaciból” is!
   A nép veviszi, ha nem tudja kiváltani, akkor pár hónap múlva megy olvasztásra!
   Már magán “zacik” is bőven vannak!

 3. itt többet lehet olvasni az antikrisztusról meg az NWO-ról, mint magáról a győztes Krisztusról. Így hogy ismerik meg Őt az emberek?

  1. Valos felvetes, a jellemzo valasz amit kapni fogsz nem haszontalan, csak keves: “olvasd el itt es itt a Bibliaban”.

   Megszivlelendo eszben tartani a kovetkezo gondolatot, mikozben ertelmezed a mondanivalot:

   “The rash assertion that ‘God made man in His own image’ is ticking like a time bomb at the foundation of many faiths, and as the hierarchy of the universe is disclosed to us, we may have to recognize this chilling truth: if there are any gods whose chief concern is man, they cannot be very important gods.” /Arthur C. Clarke/

   Jezus ezzel 100%-ban tisztaban volt. A teny, hogy 2000 evvel megelozte korat, arra kenyszeritette, hogy O maga is a vallas reszeve valjon. (ezaltal maradhatott fent ugyanis csak az uzenete -amit az “egyhaznak” koszonhetoen sajnos mar csak valamilyen “bovitett, rendezoi valtozatban” olvashatsz a Bibliaban)

   1. Na végre peterqe! 🙂 Csak előléptél az árnyékból, ennek igazán örülök. Most akkor már tudlak hova tenni.
    A többieknek üzenem, kezdjetek nyomozni Arthur C. Clarke pedo után, azonkívül volt még más is a tarsojában.
    Maradjunk annyiban, hogy azért túlságosan nem sikerült meglepned.

    1. 🙂 Szerintem ennyi alapjan nem teljesen egyertelmu. Olvastam en is az allitolagos vagy valos viselt dolgairol -nagyon sajnalnam, ha igaznak bizonyulna.

     Az idezett kijelentesevel viszont teljes mertekben egyetertek.

     OFF: Cimeztel hozzam meg par kerdest korabban, nem felejtettem el
     valaszolni, csak elegge huzos volt mostanaban a munka. Nagyon szivesen felvennem viszont a kapcsolatot veled privatban (ha gondolod: gmail a nicknevemmel)
     ON

    2. Sajnálom peterqe!

     Ezek szerint már döntöttél! Megvetendőnek tartod Istent!
     Sajnálom, hogy ezt tetted! Tudod Isten majdnem mindent megbocsát, de ha Őt megvetik, megvetik a kegyelmét, azt nem szokta!
     Sok embernek több lehetőséget is ad a megtérésre, olyanoknak, akik “csak” vacilálnak”, de azok mellől, akik megvetik Őt eltávozik! És Ő is megveti őket!
     Nem tudom, hogy neked van-e még lehetőséged a megtérésre. De ezt már “vitaszinten” nem fogjuk megtudni! Abban az esetben tudhatod meg, ha úgy ahogy írtam, közvetlenűl Istenhez, vagy Jézushoz fordulsz!
     Ha nem lesz válasz, akkor vége!

     Amit a hsz-omban írtam, hogy “valószinüleg szívesen válaszol rá bármelyikünk”, erre már nem veszek mérget!
     Nem vagyok benne biztos, hogy sokan akarnak terméketlen vitákba bocsátkozni, kizárólag a vita kedvéért!

     Megazután, a mi Atyánkat, Istenünket vetetted meg!

   2. Szia peterqe!

    “Valos felvetes, a jellemzo valasz amit kapni fogsz nem haszontalan, csak keves: ?olvasd el itt es itt a Bibliaban?.”

    Jó, hogy ezt leírtad, bizonyára ezentúl, mindannyian jobban odafigyelünk a válaszokra! Hiszen, ránk is vonatkozik:Ján. 4,34
    Monda nékik Jézus: Az én eledelem az, hogy annak akaratját cselekedjem, a ki elküldött engem, és az ő dolgát elvégezzem.
    [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
    Volt olyan kérdésed, amelyre nem kaptál választ?
    Ha esetleg megismételnéd, valószinüleg szívesen válaszol rá bármelyikünk!

    A többi megjegyzésed (meg az eddigiek szerint is)alapján úgy látom, hogy intellektuális vitát szeretnél! Ezt ugyan megtehetjük, de haszna nem igazán lenne! Bár valóban, gondolkodás útján is el lehet jutni, Isten létezése szükségszerűségének felismerésére! Mert minden amit a teremtésben látunk, ezt bizonyítja, de:Róm. 1,19
    Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik:
    ?Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.
    Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett.
    Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;
    ?és az ő balgatag szívök megsötétedett.
    De, ha valaki erre a felismerésre eljut, akkor is döntenie kell, hogy Istenhez akar-e tartozni, vagy sem! Ha nem “dönt”, akkor, nemet mondott, és automatikusan a másik oldal uralma alatt marad!

    Mint már valahol írtam neked(azt hiszem, neked írtam), a Bibliát kizárólag a Szentlélek kijelentése által érthetjük meg! Ehhez viszont meg kell az embernek térnie, újjászületnie! Hitetlen ember, kizárólag akkor kap belőle “személyes kijelentést”, ha Istent és az igazságot kereső szívvel veszi kézbe!
    Jézus amikor a földön járt:
    “A tanítványok pedig hozzámenvén, mondának néki: Miért szólasz nékik példázatokban?
    Ő pedig felelvén, monda nékik: Mert néktek megadatott, hogy érthessétek a mennyek országának titkait, ezeknek pedig nem adatott meg”

    Ez sajnos igaz a “vallásos” Biblia kutatókra is, hiába végez valaki teológiai tanulmányokat, hiába Dr Dr meg professzor, semmit nem ért meg az Írásból!

    …” ha van vannak olyan istenek, akinek legfőbb gond az ember, akkor nem nagyon fontos istenek. ”

    Szerintem, ha “most” kérdeznéd meg, Arthur C. Clarke-ot , hogy még mindig így gondolja-e, nem így látná! Csak mi, nagyképű, gőgös emberek gondoljuk magunkról azt, hogy mi jobban tudjuk, hogy “egy Istennek” mi kell, hogy a legfőbb gondja legyen! Mit csináljon, mivel foglalkozzon, és hogy hogyan! De Arthur C. Clarke, most már gondolkodhat! Neki már nem kell “filozofálgatnia”, tudja az igazságot, és nem boldog tőle! ( Mi ezt is tudjuk!)

    Jézusról: “…..arra kenyszeritette, hogy O maga is a vallas reszeve valjon. (ezaltal maradhatott fent ugyanis csak az uzenete….”
    Bármikor személyesen is megkérdezheted Tőle!
    Csak, mondjuk este, mielőtt elalszol, tedd fel Neki a kérdést: Jézus, Te tényleg élsz? Te tényleg Megváltó vagy? Te tényleg Isten Fia vagy? Te tényleg az én üdvözülésemért haltál meg? Tényleg igaz, amit a keresztények állítanak?! Tényleg szeretsz engem?!

    Szerintem, ez nem hosszú idő, amig ezt a pár kérdés felteszed neki! Vagy amikor olvasod ezt a hsz-t! Tedd fel neki hangosan a kérdést!
    Gondold meg! Ha nincs Isten, nincs Jézus, nincs Szentlélek, akkor mit veszitesz?! De , ha van akkor mit nyerhetsz!

    Ha pedig “valahogy nem akaródzik” megkérdezni Őt, akkor kezdj el azon gondolkozni, hogy miért is ” félek”, miért is “szégyenlem” magam, ha nem hallja senki?! Mi is van “ezzel”?! Hiszen, ha nincs “semmi”, ha nincs “senki”, akkor miért érzem “kellemetlenül” magam?! Ha “senki” nem hallja, akkor miért érzem mégis jelentőségteljesnek ha felteszem a kérdést?!

    Légy bátor! És Ti többiek is akik szeretnétek megtudni az Igazságot!
    [/expand]

   3. Szia Peterqe!

    Valójában kisregényt lehetne írni minden állításodról, de erre sajnos nincs időm. Annyit tennék csak hozzá, hogy mindamellett, hogy “Jézus arra kényszeredett, hogy a vallás része legyen” több tucat ószövetségi próféciát is betöltött születésének körülményeitől fogva a halála pontos évéig, igaz?

    1. Bibliatanulmányozási időszámításban:
     Luk 3:1 Now in the fifteenth year of the reign of Tiberius Caesar, Pontius Pilate being governor of Judaea,
     Luk 3:21 Now when all the people were baptized, it came to pass, that Jesus also being baptized, and praying, the heaven was opened,

     Daniel 70 hetes próféciája (490 év)
     Dan 9:24 Seventy weeks are determined upon thy people and upon thy holy city, to finish the transgression, and to make an end of sins, and to make reconciliation for iniquity, and to bring in everlasting righteousness, and to seal up the vision and prophecy, and to anoint the most Holy.
     Dan 9:25 Know therefore and understand, that from the going forth of the commandment to restore and to build Jerusalem unto the Messiah the Prince shall be seven weeks, and threescore and two weeks: the street shall be built again, and the wall, even in troublous times.
     Dan 9:26 And after threescore and two weeks shall Messiah be cut off, but not for himself: and the people of the prince that shall come shall destroy the city and the sanctuary; and the end thereof shall be with a flood, and unto the end of the war desolations are determined.
     Dan 9:27 And he shall confirm the covenant with many for one week: and in the midst of the week he shall cause the sacrifice and the oblation to cease, and for the overspreading of abominations he shall make it desolate, even until the consummation, and that determined shall be poured upon the desolate.

     Ha tudni akarod hogy miért 487 évvel a keresztrefeszítés előtt volt ez akkor kezd el összeadogatni a generációkat a Genezistől…vagy ha lusta vagy nézd meg ezt:
     http://www.davidrumsey.com/luna/servlet/detail/RUMSEY~8~1~226099~5505934

    2. Először is elnézést kérek az angolul nem értő olvasóktól, a szerintem legpontosabb magyarázatot csak angolul találtam meg.

     “Daniel, as he recounts in chapter 9 of his book, is given an amazing prophecy by the Archangel Gabriel that predicted among other things the year that Jesus would be crucified. It was worded in such a way as to make its fulfillment even more amazing than just stating a given date. It hinged its fulfillment on events that in Daniel’s day (circa 538 b.c.) had yet to occur.
     [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár” trigpos=”below”]
     Seventy weeks are determined for your people and for your holy city, to finish the transgression, to make an end of sins, to make reconciliation for iniquity, to bring in everlasting righteousness, to seal up vision and prophecy, and to anoint the Most Holy. Know therefore and understand, that from the going forth of the command to restore and build Jerusalem until Messiah the Prince, there shall be seven weeks and sixty-two weeks; the street shall be built again, and the wall, even in troublesome times. And after the sixty-two weeks Messiah shall be cut off, but not for Himself; and the people of the prince who is to come shall destroy the city and the sanctuary. The end of it shall be with a flood, and till the end of the war desolations are determined.1

     The word “week” is translated from the Hebrew word transliterated as shabua. Aside from having the meaning of a week, the seven-day period, it also has the meaning “seven” or “unit of seven.”

     Let’s now look at a passage in Genesis concerning the patriarch Jacob. He had been working seven years for his uncle Laban with the intent of earning the right to marry Laban’s younger daughter Rachel. Laban tricked Jacob by substituting his older daughter Leah in the marriage bed on the night of the wedding. Jacob was incensed, but Laban insisted that it was only proper the older daughter should marry first, but he agreed that if Jacob fulfilled Rachel’s “week, we will give you this one also for the service which you will serve with me still another seven years.”2

     The word “week” in this passage of Genesis is the same word shabua used in Daniel, and here we have it being equated with a period of seven years. It can be assumed then that “weeks” in the prophecy of Daniel 9 can be understood to mean periods of seven years.

     When we add the 7 weeks and the 62 weeks mentioned in Daniel 9:25, we come up with a total of 69 weeks. Then if we multiply 69 times 7, we arrive at a figure of 483 years.

     Keeping this in mind, we must now consider what is regarded as a year in ancient terms. Sir Isaac Newton (1642-1727) wrote: “All nations, before the just length of the solar year was known, reckoned months by the course of the moon, and years by the return of winter and summer, spring and autumn; and in making calendars for their festivals, they reckoned thirty days to a lunar month, and twelve lunar months to a year, taking the nearest round numbers, whence came the division of the ecliptic [path of the sun’s annual rotation] into 360 degrees” (Anderson, Robert. The Coming Prince. London: Hodder & Stroughton, 1894). In other words, the year of the ancients consisted of 360 days.

     A biblical confirmation of the length of what is sometimes called a “prophetic year” is found in Genesis 7:11,24 and 8:3-4. The time that the biblical deluge in the time of Noah began until the Ark came to rest on the top of Mount Ararat is given as 150 days. This period is dated as beginning on the 17th day of the second month of the year and lasting till the 17th day of the seventh month, a period of exactly 5 months. When 150 is divided by 5, we come up with a month being a period of 30 days. If we extrapolate that, then 12 months of 30 days would equal 360 days.

     In Revelation 11:2-3, 42 months is equated to 1,260 days. Forty-two months is also equal to three and a half years. If we take the 1,260 days and divide it by 3?, we end up with 360 days in a year.

     Nehemiah was the cupbearer to the Persian king Artaxerxes Longimanus. According to his account in Nehemiah chapter 2, it was in the king’s 20th year on the throne that Nehemiah was granted permission to supervise the reconstruction of the walls of Jerusalem. Dating this event to our present calendar has been done quite precisely due to astronomical records from the time of the Persian Empire. The 20th year of King Artaxerxes and thus the year this command to restore and build Jerusalem is, with a fair amount of certainty, fixed at 445 b.c. Several other decrees issued by Artaxerxes and his predecessors had allowed the Jews to return to their homeland and rebuild their temple, but this seems to be the one that gave them permission to rebuild the city walls. Even so, as you can read in the book of Nehemiah, this feat was completed against the constant and “troublesome” interference from neighboring kingdoms.

     So now it is time to do some math. We need to convert 483 prophetic years into solar years. A solar year consists of close to 365? days.

     (483 times 360) divided by 365? = 476

     If we now add 476 years to 445 b.c., we arrive at the year 31 a.d. Most sources give the year of around 30 a.d. as the year of Jesus’ crucifixion, but some place it as early as 29 a.d. and others as late as 33 a.d. So the year 31 a.d. being predicted over 500 years previously in the book of Daniel as the year when “Messiah shall be cut off” is a remarkable date to arrive at.

     Indications are that the Jews of Jesus’ day were expecting the Messiah to come around that time, as Luke records that “the people were in expectation, and all reasoned in their hearts about John, whether he was the Christ or not.”1 Could this prophecy from Daniel be the cause for this expectation?”
     [/expand]

  2. Nagyon sok ember, egyre több, függetlenül attól, hogy hívő-e vagy sem, látja, hogy valami nagyon nincs rendben a világgal. A főoldalon megjelenő cikkek, ahogy azt az oldal ismertetőjében is olvashatod (Rólunk) valamilyen módon kapcsolódnak a végső idők témaköréhez és ezen keresztül megmutatják, hogy a szemünk előtt zajló események nem véletlenszerűen történnek és egy nagyon is konkrét irányba tartanak.

   Ha ezáltal sikerül valakit felébreszteni, az érdeklődni fog a mélyebb összefüggések iránt és elolvassa majd a Jézusról bővebben író cikkeket is például itt: http://idokjelei.hu/konyvtar/ vagy ahogy Aaron írta, a Bibliatanulmányokban és a Podcastokban. És erről se feledkezzünk meg: http://idokjelei.hu/ajandek/

  3. Szia im anonymus!

   Úr Jézus még ezt prédikálta, és utána is mindenki:
   Márk. 1,15
   És mondván: Bétölt az idő, és elközelített az Istennek országa; térjetek meg, és higyjetek az evangyéliomban…..

   Most ott tartunk már, hogy ezt kell prédikálnunk:
   ” térjetek meg, és higyjetek az evangyéliomban, hívjátok az Úr Jézus nevét segítségül,hogy megtartassatok, mert elközelített Isten ítéletének ideje!”

   Theáék ezt próbálják megvalósítani ezzel az oldallal, amellyen a végidők próféciáira nagyon jellemző hireket osztanak meg velünk!
   Az itt kommentelők, Ria, kanku, Tom, Sharky, Aaron,Szémán Balázs, Anonimus, Jeromos,…stb(bocs aki kimaradt!)és én is, ebben a munkában igyekszünk támogatni Őket! Reméljük Te is, és még a többi hívő keresztény Testvér is csatlakozni fogtok, és megosztjátok velünk a ti látásotokat is!

   Mert Krisztus valóban győztes, de csak azoknak, akik elfogadják Őt, híszbek Benne, és Őbenne is maradnak! És cselekszik a Mennyei Atya akaratát! A többieknek Királyok Királya és Uraknak Ura, aki itélettel jön!
   Az embereknek pedig tudniuk kell, hogy nem csak Kegyelmes az Isten, de Igazságos is! És Szent is! És nemsokára vége a “kegyelem időszakának”, és jön az itéleté!

   A többit már a többiek leírták.

   Áldjon meg az Úr!

  1. Hát, sajnos nics mese, be kell látnunk, hogy “birodalom” szempontjából így kell eljárni!
   Ha ütőképes EEU-t akarnak, akkor egységes törvények kellenek! A “zsebbetámogatásokat” is, (amit mi is látunk, hogy valahol a minisztériumok környékén( “törvényesen”) eltünik a pénz!) muszáj megszüntetni!
   Azt meg nem tagadhatjuk, hogy Európában, csak a Németeknek vannak “normális” törvényeik!
   Az is nyílvánvaló, hogy egy “birodalmon” belül egységes gazdaság, stb politika kell, különben: …ha egy ország meghasonlik önmagával, semmiképpen meg nem állhat az az ország…” Láthatjuk, hogy ez az EU is döglődik!
   (Egyébbként, most őszintén: Ti, ha EU valamelyik országából kellene választanotok vezetőt, melyikből választanátok?)
   Szóval, ne csodálkozzunk, ha majd jön az Antikrisztus, aki rendet rak, és mindenki, aki nem tudja, hogy mire megy ki a “játék” , imádni fogja, és odáig lesz, hogy végre, egy normális ember!

   1. ott KELL kezdeni, hogy egységes MINIMÁLBÉR.

    he ez nincs, akkor KAMU az egész és csak annyi történt, hogy befejeződött a II. világháború a németek győzelmével immáron ténylegesen.

    1. Kiigazitalak:
     Ott KELLENE kezdeni, hogy egyseges minimalber. Igaz!
     Csakhogy a munkaeropiac is egy piac!
     Roviden es tomoren fogalmazva:
     Ha nem lenne europaban egyetlen ember sem, aki havi 1.000 euro alatt hajlando munkat vallalni, akkor havi 1.000 euro lenne a minimalber.
     Ezerthat valahol az emberek sajat maguk altal okozott nyomora a szegenyseg, melyet a “kapitalizmus” ki is hasznal, karoltve a politikusok “joindulataval”.

    2. Logikusnak tuno kovetkeztetes, csak teves.

     A termeloi/szolgaltatoi munkaber a foldtulajdon-mezogazdasagi termeles-szabadon levo fold fuggvenyeben alakul egeszen addig, amig van “szabad fold”. Ha van meg “gazdasagosan” termelesbe vonhato fold, akkor a peldad kivaloan mukodik.

     Ellenkezo esetben mar semmilyen hatasa nincs a munka megtagadasanak, sot: jon majd mas, elvegzi helyetted. Egyetlen modja a fugges megbolygatasanak, ha nagyobb boseget teremtesz…

     Vicces modon, egy agyon kanon/moralizalt mondat is szepen sommazza a dolgot:

     “Én pedig azt mondom nektek: Ne szállj szembe a gonosszal, hanem ha megütik jobb arcodat, fordítsd oda a másikat is.
     S ha perbe fogva el akarják venni köpenyedet, add oda köntösödet is.
     S ha ezer lépésre kényszerítenek, menj el kétannyira.
     Adj a kérőnek, és aki kölcsönt akar, vissza ne utasítsd.”

    3. Amit idéztél, annak csak szövegkörnyezetben van értelme, mert így a lényeg kimarad:

     “Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet… Boldogok az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek. Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent. Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak. Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.” (Máté 5)

    4. Szia peterqe!

     Az agyon kanonizált mondattal kapcsolatban annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy biblia-kritikus könyvek olvasása után érdemes meghallgatni a másik oldalt is. Ha van rá lehetőséged olvasd el Lee Strobel, The Case For The Real Jesus c. könyvét (Grand Rapids, Michigan: Zondervan, 2007). A könyv végigmegy a legközismertebb biblia kritikákon, és felsorolja hol közöltek téves információt, mit értelmeztek félre, hol vontak le nem helytálló következtetéseket, mely esetekben nem vizsgálták meg az eredeti iratokat tüzetesen, és hol hamisítottak leleteket az “ügy” érdekében.
     Egyszóval helyrebillenti az összképet.

     Szép napot!

    5. Gondolom ez is meg lesz(az egységes minimálbér). Az emberek valóban imádni fogják a Fenevadat!
     Jel. 13,4
     És imádák a SÁRKÁNYT, a ki a hatalmat adta a fenevadnak; és imádák a fenevadat, ezt mondván: Kicsoda hasonló e fenevadhoz? kicsoda viaskodhatik ő vele?
     Nyilván mindannyian tudnánk írni 200 oldalnyi dolgot, amit meg kellene változtatni, de ne felejtsük el, hogy minden “éppen” arra megy ki( és már beszéltünk az “elit” terveiről,stb, akik ( akár tudatlanul a Sátánt szolgálva) szándékosan manipulálták/ják a gazdasági, morális, kulturális,…. stb, helyzetet…),azért van így csinálva, hogy megalakulhasson a birodalom, és megjelenhessen az Antikrisztus! Az államok vezetői pedig ezen munkálkodnak( akár nem is tudván mit tesznek), mivel :

     Jel. 17,13
     Ezeknek egy a szándékuk; erejöket és hatalmokat is a fenevadnak adják.
     ?Jel. 17,17
     MERT AZ ISTEN ADTA AZOKNAK SZÍVÉBE, hogy az ő szándékát cselekedjék, és egy szándékon legyenek, és adják az ő birodalmukat a fenevadnak, míglen betelnek az Isten beszédei.

     Szóval nagyobb szellemi erők vannak itt küzdelemben, semmint hogy , a “por” észérvekkel ( vagy akár akarattal )változtatni tudna!
     Egyetlen megoldás az emberiség megtérése lenne, és akkor elfordulna Isten haragja( legalábbis eltolódna egy későbbi időpontra, amikor újra “itt” tartana az emberiség!), de most ez nem igazán úgy fest, hogy megtörténik!

     Jel. 16,9
     ….az emberek …..és az Istennek nevét káromlák, a kinek hatalma vala e csapásokon; és nem térének meg, hogy neki dicsőséget adjanak.

 4. A Surányi(steinmann)vezette fiskális poszkommunista kurzus(ávós-Horn rezsim ’94.-98.) 1995.-ben adta el Magyarország 62-71 tonna(becslések,-a saját vagyonunkról szóló gazdasági adatok is ,,demokratikusan” titkosítva vannak)aranytartalékát.
  Hazaárulásban,lopásban verhetetlenek 1919.geneológiai és ideologiai ,,demokrata” örökösei…
  Nomina sunt odiosa…a névsor ugyanis szinte végtelen.
  Aki kíváncsi,kérdez,saját kritikus véleménye van,az rasszista,antiszemita,náci,fasiszta,trapista,turista….

 5. Sok huho semmiert. Nem lesz mar soha aranystandard, megenni sem lehet, baromsag az egesz. No offense, de a “nep aranya” kifejezes megmosolyogtato…

  1. No offense taken 🙂
   Mégha a népé lenne is, semmit sem jelent, mert még arra is, ami magánkézben van (fizikailag) elrendelhetik a beszolgáltatási kötelezettséget, ha úgy adódik.

 6. Magyarország aranytartaléka 3.1 tonna, ami egy 54cm X 54cm X 54cm-es kockában elfér. (ez a legkisebb frizsider mérete)

  A magyar 3,1 tonnás készlet eltörpül még a cseh, szerb, lett és litván tartalékokhoz képest is. A különbség oka, hogy a jegybank 1990-es döntése értelmében az addigi 65 tonnás aranykészletet rövid id? alatt szinte teljes egészében értékesítették. Főleg dollárt vásároltak az unciánként 370 dolláros áron. (Ma az arany unciánkénti ára 1700 dollár fölött van.)

  Az eladás azonban nem csak az árfolyam-különbözet miatt, hanem azért is hibás döntésnek számít, mert az egyes országok a stabilitás és az értékálló biztonság miatt döntenek az aranybefektetések mellett. Az arany értéke ugyanis abban rejlik, hogy a külföldi értékpapíroknál lényegesen kevesebb kockázatot rejt, és vészhelyzet esetén bármikor készpénzzé váltható, s?t kölcsön felvételekor fedezetként is szolgálhat. – http://www.aranymagyarorszag.hu/hirek_hova-lett-az-orszagunk-aranytartaleka,-mely-mara-150—200-tonna-aranyrudat-tenne-ki-_76

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend