Gazdasági válság, Világkormány

Az IMF ?megoldásai? a problémákat erősítik

Forrás: The Daily Bell

Az NBC oldalán megjelent cikk a következő IMF nyilatkozatokat közli:

A globális gazdaság lassulása egyre erőteljesebb, az USA vigyázzon, hogy elkerülje a ?fiskális szakadékot? ? Az IMF szerint a globális gazdaság egyre jobban lassul, így a Valutaalap április óta másodszor rontott a növekedési kilátásokon és arra figyelmeztet, hogy, amennyiben az amerikai és európai vezetők nem képesek orvosolni a gazdasági bajokat, a lassulás elhúzódhat. A globális növekedés nem elég a munkanélküliségi adatok javítására, az egyetlen lendületet a központi bankok intézkedései jelentik, nyilatkozta az IMF legújabb, Világgazdasági Kilátások címen kiadott jelentésében.

Mit üzennek ezúttal számunkra? ?Az IMF aggódik.?

Az igazság viszont, hogy a saját jelentésében megfogalmazott aggodalmas kilátások nagyon is jól jönnek a Valutaalapnak.

?A legfontosabb kérdés, hogy vajon csak újabb bukkanóhoz értünk a lassú és nehézkes kilábalás során vagy egy tartós jelenségről van szó. A válasz attól függ, hogy az európai és amerikai törvényhozók proaktívan kezelik-e legfontosabb rövidtávú kihívásaikat.? ? áll a jelentésben.

Ez egy tipikus elit mém, ami szerint a gazdasági kérdésekkel csak a ?törvényhozók? képesek megbirkózni. Az IMF vezetősége még csak felvetni sem hajlandó, hogy a piac önállóan is elintézhetné ezeket a gazdasági kérdéseket.

Számos alkalommal hangsúlyoztuk, hogy az egész EU válság, kezdve a 2008-as gazdasági válsággal, nem más, mint egy irányított rombolás. Egy határozott elképzelés szerint kivitelezett banki hitelezési akcióval indult és ?szuverén válság? lett belőle.

Az EU vezetői már évtizedekkel ezelőtt a nyilvánosság előtt hangoztatták, hogy a politikai egység megerősítéséhez egy gazdasági válság létrehozására lesz szükség.

Az IMF-nek pedig fontos szerep jutott ebben az akcióban, hiszen a déli EU tagállamokra a ?megszorítások? mindent átfogó címszava alatt ráerőltetett feltételeket is a Valutaalap vázolta fel, gazdaságilag lassan kivéreztetve ezeket az országokat.

Néhány további szemelvény a fenti cikkből:

Angela Merkel, német kancellár, a válság kirobbanása óta először látogatott Görögországba, hogy a tüntetések jelentette veszélyekkel dacolva személyesen adja át üzenetét, amelyben támogatásáról biztosítja a görögöket. A támogatás ezúttal csupán szavakat, nem további pénzeket jelent.

Az NBC-nek adott interjúban Christine Lagarde, IMF vezér, azonnali intézkedésre szólítja fel a törvényhozókat, hogy megfordítsák az USA gazdaságát, kijelentve, hogy az automatikus adóemelések és kiadáscsökkentések óriási veszélyt jelentenek a gazdaság számára.

Az IMF 3,5-ről 3,3 százalékra módosította a globális termelésre vonatkozó 2012-es kilátásokat. Az amerikai háztartások átlag 3500 dolláros (770,000 forint) adóval lesznek kénytelenek szembenézni, ha a kongresszus nem lesz képes elkerülni a ?fiskális szakadékot?.

A Kínára vonatkozó kilátásokon is rontott 2012-re és 2013-ra nézve, de figyelmeztetett, hogy túl pesszimistának sem szabad lenni ezeknek az országoknak a gazdasági kilátásait illetően, hiszen ezek jelentik a növekedés legfőbb motorjait a globális válságban.

Az IMF szerint ?ismerős? erők tartják vissza a növekedést a fejlett gazdaságokban: a fiskális konszolidáció és a még mindig gyengélkedő pénzrendszer. Ugyanazok az erők, amik a válság 2008-as kirobbanása óta sújtják a világot.

?Többről van itt szó, mint csupán mechanikus erőkről, név szerint általánosan eluralkodó bizonytalanságról,? mondta Olivier Blanchard, az IMF vezető-közgazdásza.

A gazdaságot visszatartó ?ismerős? erők nem egyebek, mint a nyugati hatalmak központi bankjai, amelyek túl sok pénzt nyomtatnak, hogy fenntartsák a válságok és összeomlások egymást követő ciklusait.

Az európai gondokért az euró és a központi bankok monopol helyzete a felelős. Ezt a ?válságot? szándékosan indították.

Arról nem is beszélve, hogy az USA ?fiskális szakadéka? a (rosszul) irányított társadalmi-gazdasági irányelvek eredménye. Akárhová nézünk, a modern pénzrendszer felelős azokért a károkért, amikre az IMF figyelmeztet.

Lépjünk hátra egy kicsit és láthatjuk, hogy a világ valamennyi nagy gazdasága válsággal, recesszióval és inflációval küzd. A BRICS országok, Európa vagy az Egyesült Államok még egy darabig hiába várja a gazdasági megújulást.

httpv://www.youtube.com/watch?v=FyE_smY8zTs

Az IMF intézkedései cseppet sem javítanak a helyzeten. Adót emelni rossz gazdasági körülmények között, ahogyan azt az IMF követeli, csak ront a helyzeten.

Tudva, hogy az IMF mögött álló elit és a jelenlegi pénzrendszer, a globális kormányt és a globális valutát részesíti előnyben, a most zajló események rögtön új értelmet nyernek.

Miközben a világgazdaság problémái miatti aggodalmát fejezi ki, az IMF tovább gyártja és erősíti ezeket a gondokat.

A Keynes-féle központi banki környezetben a gazdasági bajokra adandó válasz a pénznyomtatás. Ugyanakkor a túlzott pénznyomtatás okozza a fellendülések és összeomlások ismétlődéseit, ami a gazdaság jelenlegi állapotáért felelős.

Az IMF orvosságától a beteg állapota súlyosbodik. A likviditás növelése további árinflációt eredményez.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy az IMF által ?javasolt? változtatások, intézkedések a globális problémák elmélyülését okozzák.

Érdemes elgondolkozni miért teszik, amit tesznek.

Előző posztKövetkező poszt

14 hozzászólás

  1. http://indavideo.hu/video/Libia_a_penzuralmi_rendszerrel_szemben#p_related=4

    http://komlomedia.wordpress.com/2012/02/21/a-rothschildok-az-irani-bankokat-akarjak/

    A NATO-beavatkozás okai

    A beavatkozás legfőbb okának a tüntetések leveréséről érkező sokkoló híreket nevezték meg. Az első tudósítások rendkívüli brutalitásról számoltak be, harci repülőgépek bevetéséről fegyvertelen tüntetők ellen, és hasonló nagyon súlyos cselekményekről. Noha később kiderült hogy ezek a hírek eltúlzottak voltak, mégis roppant felháborodást generáltak. Valószínűleg közrejátszhatott Líbiának az európai bankrendszerre való egyre növekvő befolyása is. Ennek emblematikus példája a Goldman Sachs bankház ügye, a náluk kezelt Líbiai olajvagyonnal. A cég milliárdos összeget invesztált bajban lévő európai bankokba mint a francia Societé Generale, vagy az olasz Unicredit bank, mely befektetések értékük 98%-át elveszítették. A kár megtérítéséről folyó tárgyalások során egy ideig olyan megállapodás látszott körvonalazódni, hogy a Goldman Sachs, többségi tulajdona a líbiai kormány kezébe kerül. Hasonló történet játszódott le Franciaországban is, amikor a Societé Generale 50 milliárd dollárt vesztett a Kerviel ügyön, és végül a líbiai olaj alap pénzéből mentették meg, mely manőver szintén nagy veszteséggel járt Líbia számára. [14] [15] [16]

  2. jajj…tényleg…nem most októberben lesz a kb 12-ik világ/dollrá/arany/búza/gemkapocs piac összeomlása?

    már megint elfelejtettem felírni a naptáramba, így lemaradok erről is valszeg…

    lehet hogy a cél nem is hogy romba döntsék a világot?
    csak a lébecolás és félelem szélén tartani és közben tejelnek a nemzetek és adják fel azt a maradék kis függetlenségüket?

    1. Nyílván!

      Nem újjáépíteni akarnak, hanem uralkodni!

      Csak azokat a népeket kell “ritkítani”, akik nem annyira “kulturáltak”! Nem csak zászlókat , meg transzparenseket lengetnek, meg tiltakoznak (de hagyják magukat szétverni, lelőni, vízágyúzni, meg stb, azután meg szépen hazamennek!) Hanem a “kemény fiúkat”, akik visszaütnek!
      A többieknek elég, ha már nincs munkájuk, minden megfizethetetlenűl drága nekik, nem tudják megvenni a mindennapi betevőt, nem tudja megnézni a kedvenc sorozatát, és mindennap stresszelik a terroristákkal, járványokkal, túlnépesedéssel, aszállyal, globális felmelegedéssel, fajok tömeges kihalásával…..! ( Nem lenézésként mondom, de az emberek kb 90%-ának fogalma sincs, hogy ezeknek a fogalmaknak a nagyrésze mit is takar!)

      ( Egyébbként meg a Tőzsde régóta programmozva van, úgyhogy, ha azt mondják, akkor valószínű, hogy ismerik a “menetrendet”!
      Soros Gyuribá is onnan tudja előre!)

    1. Nagyon úgy néz ki!

      …”az Európai Unió a világ legnagyobb segélyezője, “a bolygó megőrzéséért és a klímaváltozás ellen folytatott küzdelem élharcosa”.
      a Nobel-békedíj a lehető legerősebb elismerése az unió mögött meghúzódó politikai motivációknak; egyre több ország erőfeszítésének annak érdekében, hogy felülemelkedjenek a háborún és a megosztottságon, és közösen alakítsák a béke és jólét kontinensét……”

      Jel. 13,4
      És imádák a sárkányt, a ki a hatalmat adta a fenevadnak; és imádák a fenevadat, ezt mondván: Kicsoda hasonló e fenevadhoz? kicsoda viaskodhatik ő vele?

      1. Nagyon jol oszzehoztak a masodik reszt is,…le a kalappal a film keszitoi elott, profi munkat vegeztek. Tessek csak letolteni es terjeszteni,…ez a minimum, ezert keszult.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend