Globális valuta @hu

A központi bankok elértéktelenítik a fiat valutákat az egységes világpénz bevezetéséhez

Forrás: Infowars.com

Daniel Brebner és Xiao Fu, a Deutsche Bank elemzői szerint az arany ?nem igazán árucikk?. Brebner és Fu úgy magyarázzák, hogy ?miközben az arany része az árucikk kosárnak, az mégis inkább egy átváltási eszköz, amit hivatalosan is elismernek (még ha nem is használják erre nyilvánosan). Az aranyat egy hivatalosan elismert pénzformának tekintjük egyetlen alapvető oknál fogva: a világ legtöbb központi bankja rendelkezik vele tartalékként.?

Az aranyat ?jó pénznek? a fiat valutát pedig ?rossz pénznek? tekintik, mert a központi banki kartellek összekeverik a papír és a nemesfémek értékét, hogy a népet sötétségben tartsák a valuták érték illetően és ezáltal monopóliumot szerezzenek az érték és a forgalom felett és a nemesfémeket fogyasztási célra halmozhassák fel.

Berbner és Fu azt is megjegyzik, hogy ?a fiat valutáknak nincs fizikai haszna azon kívül, amit az adott kormány tulajdonít nekik, és amit a lakosság elfogad. A fiat valuta előállításának alacsony költsége nem sokat számít és úgy hisszük, hogy ez az elsődleges felhasználás szempontjából irreleváns.?

Ebben a hónapban a Vatikán bejelentette, hogy támogatja egy új globális bank felállítását. Helyesli azt az ENSZ kezdeményezést, amelynek célja a fiat valuták feletti globális felügyelet, feltéve persze, hogy megkapják a ?felkenést? az intézmény üzemeltetésében való részvételhez.

A Vatikán úgy gondolja, hogy a Biblia ?szuperhatalmat? biztosít számukra bármilyen felemelkedőben lévő globális pénzügyi rendszer felett. Ez egyúttal megmagyarázza miért használták őket fedőszervként a JP Morgan Chase és hasonló magánbankok pénzmosási ügyleteikhez. A központi bankok embereinek ilyen jellegű tevékenységei mentesültek minden fajta üldöztetéstől vagy büntetőjogi felelősségre vonás alól, miközben egyesek, mint például Paul Marcinkus érsek (bíboros 2009-ben), aki bűnszervezeteknek segített pénzt mosni, rejtélyes körülmények között haltak meg.

A globális elit és a pápai bankárok számára egyaránt rendkívül előnyös lenne egy milliókat elérő globális vallás földi képviselőit beültetni az épülő világbank igazgatótanácsába.

A világvalutát támogató propaganda átjárja a fővonalas médiát. Paul Solman, a PBS NewsHour tudósítója a következőképpen szállítja saját hozzájárulását a világvaluta dicséretéhez:

?Ó, az álom! Egy világ, egy gazdaság, egy valuta ? és természetesen egyetlen globális politikai rendszer ? a közös valuta közös gazdaságpolitikát jelent??

Hasonlóképpen a Nemzetközi Pénzügyi Intézet (IIF), a 420 bankkartellt és finanszírozó házat képviselő technokratákból álló csoport is világvalutáért kiált.

Charles Dallara, az IIF vezérigazgatója azt mondta:

?A világ vezető gazdaságainak kötelessége lenne leülni és addig dolgozni, míg megállapodás nem születik. Az elmúlt néhány hónap keskeny szegmensekre összpontosító, egy- vagy kétoldalú irányelv intézkedései, beleértve számos már bevezetett vagy csupán javasolt kereskedelmi és valutaintervenciót és pénzügyi intézkedést, tovább rontották a dolgok hátterében álló makrogazdasági egyensúlyhiányt. Emellett növelték a protekcionista nyomást, hiszen a legtöbb ország ádáz harcot folytat az egyetlen növekedési forrást jelentő exportpiacokért.?

A Kereskedelmi és Fejlesztési ügyekkel foglalkozó ENSZ konferencia (UNCTAD) májusban kiadott jelentésében az áll, hogy a világvaluták és tőkepiaci folyamatok jelenlegi rendszerét át kell alakítani a gazdasági válság stabilizálása érdekében.

Az UNCTAD azt akarja, hogy a BRICS országok csökkentsék egyenlőtlenségeiket és ezzel vegyék le a globális tartalékvaluta fenntartásának terhét az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság válláról. Az amerikai dollárt, mint tartalékvalutát helyettesítő globális monetáris rendszer tökéletesen megfelelne nekik erre a célra.

Az ENSZ teljes átalakítást akar. A ?Nemzetközi Monetáris Rendszer Adaptációja a XXI. század Kihívásaira? címmel készült jelentésében az ENSZ ?intenzívebb párbeszédre? szólít fel ?a nemzetközi monetáris rendszer reformjával kapcsolatban, mivel a jelenlegi rendszer nem képes megfelelően reagálni a felmerülő és egyre komolyabb kihívásokra. A jelen tanulmány négy ilyen kihívásra összpontosít: a globális egyenlőtlenségekből történő rendezett kivonulás, a deficites és a felesleggel rendelkező országok közötti kiigazítás segítése recessziós hatások nélkül, a nemzetközi kereskedelem hatékonyabb támogatása a jelenlegi volatilitás csökkentésével és a fejlesztések és klímaügyek jobb finanszírozásával. A célok meghatározása után előterjeszti a reformjavaslatokat, hogy a nemzetközi monetáris rendszer képes legyen hatékonyabban reagálni ezekre a kihívásokra.?

Egy új globális valutára való átállást javasolnak tehát, ami minden jelenlegi valuta helyébe lépne. Az újraértékelést és a pénz értékszerinti újraelosztását az IMF, a Kereskedelmi Világszervezet és az ENSZ felügyelné.

Az áprilisi BRICS csúcson Új Delhiben a résztvevő vezetők megtárgyalták, hogyan hagyhatnak fel az amerikai dollár tartalékvalutaként történő használatával. Vlagyimir Putyin, orosz elnök a következőket mondta:

?A BRICS országok egyik prioritása az elkövetkezendő években az ENSZ biztonsági tanácsának megerősítése és kulcsfontosságú szerepének támogatása a nemzetközi béke és biztonság fenntartásban. Azt is biztosítanunk kell, hogy az ENSZ szervezetét ne használják rezsimváltási és egyoldalú lépések fedezékéül a konfliktushelyzetek kezelésében.?

A BRICS országok úgy gondolkoznak, hogy egy ?valutakosár? lehetővé tenné a nem szövetséges országok közötti kereskedelmet a központi bankok és fiat valutájuk jelentette nyomás nélkül. A dollár és az euró alternatívájaként lehetővé tenné más országok gazdasági felemelkedését.

Az amerikai dollár elleni intézkedések részeként a BRICS országok elkezdtek meghatározott, nemesfém fedezetű valutákban kereskedni egymás között. Az IMF és a Világbank aggódik a lépés miatt és hevesen ellenzik azt.

Eközben Kína egyre több aranyat halmoz fel saját valutája megerősítésére, hogy fiat valutája valós fedezettel bírjon végre és egyben gyengélkedő államok megsegítésére is használhassa bizonyos jövőbeli szívességekért cserébe.

Ellenlépésként, az Obama kormány megkönnyítette Kína számára, hogy befektetéseket eszközöljön az Egyesült Államokban. Az amerikai állampapír aukciókon Kína az összes részvény 35 százalékát vehette meg. Ezeket az ügyleteket meghatalmazottakon keresztül intézték. Ben Bernanke, Fed elnök szándéka szerint ezzel elképzelhető, hogy sikerült Kínát megtörni pénzügyileg a Fed által elindított infláción keresztül.

Mivel Bernanke határozza meg a dollár értékét, előre tudja, hogy mennyit kell fizetnie és úgy alakítja a helyzetet, hogy a fizetendő összeg a kívánt érték legyen.

Az infláció a Fed intézkedéseinek direkt következménye. Fiat dollárokat nyomtatnak a rendelkezésre álló pénzeket meghaladó értékben és elárasztják a monetáris rendszert. Ennek eredményeként emelkednek az árak, mert több dollár kell ahhoz, hogy kitegyen egy dollárt. Jelenleg egy dollár 3,8 centet ér.

A szenátus egyik áprilisi költségvetési bizottsági ülésén Bernanke megpróbált ráijeszteni a törvényhozókra, hogy kierőszakolja a számára kívánatos döntést. Kijelentette:

?Amennyiben a kormánynak hosszabb ideig magas kamatot kell fizetnie a hitelek után, az elvonná a pénzeket a magánbefektetésektől és növelné a külföldi államok felé fennálló tartozásunkat, negatív hosszú távú következményeket eredméynezve az amerikai termelésre, keresetekre és életszínvonalra nézve. Továbbá, a csökkenő befektetői bizalom aziránt, hogy képesek lehetünk a deficitet irányításunk alatt tartani, végül élesen emelkedő kamatokhoz (így a kormányadósság drágulásához) és potenciálisan még nagyobb és kiterjedtebb pénzügyi zűrzavarhoz vezetne. Egy ördögi kör alakulna ki, amelyben a magas és egyre emelkedő kamatok hatására az államadósság fenntartási költségei tovább és gyorsabb ütemben drágulnának, a GDP arányos államadósság emelkedését eredményezve és tovább nehezítve a kiigazítást.?

Bernanke éppen hogy csak egy hete jelentette be a mennyiségi enyhítés harmadik körét, amely során meghatározatlan mennyiségben vásárolnak jelzálog fedezetű értékpapírokat havi 40 milliárd dollár értékben, ami végül a dollár elértéktelenedéséhez vezet, a korlátlan pénznyomtatás és a ?regresszív redisztribúciós program? hatására.

A központi banki vezetők szándékosan teszik tönkre az amerikai dollárt, mert így hamvaiból felemelkedhet az új globális fiat valuta, ami minden más fiat valuta helyébe léphet majd a világon.

Előző posztKövetkező poszt

7 hozzászólás

 1. Sziasztok!!!

  Lehetséges három “kisebb” háború kirobbanása szinte egyszerre???
  és abból a nagy??
  Töröko-Sziria
  Japán-Kína
  Irán-Izrael

  vagy már túl van gondolva a dolog???

  vajon lesz pénzügyi összeomlás??
  mert a háttérinfók arra engednek következtetni, de közben meg egész más van a világban!
  egyetlen módon tudom elképzelni a fiat valuták bukását
  ha valami világméretű katasztrófa történik és a bankszámlák nullázódnak!
  ez az elértéktelenítés sztem túl lassú folyamat!!!

  és még annyit kérdeznék!
  Svájcnak is köze van a háttérhatalmakhoz???
  csak mert az erős frankot a gyenge agyonhigitott euróhoz köti és vele együtt értéktelendik úgy hogy nem is nyomtatnak!!!

  Ott mi az igazság???

  Kellemes hétvégét!

  Üdv:
  Steve

 2. Paul Marcinkus érsek volt és nem bíboros. 2006-ban meghalt, természetes körülmények között, így 2009-ben nem segíthetett bűnszervezeteknek pénzt mosni!
  Nagyon pontatlan a szövegnek ez a része!
  Remélem csak ez!

  1. Köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmem. Utánanéztem és bár Marcinkus halálának oka sem nyilvános, a szóban forgó pénzmosási botrányba Marcinkus mellett (aki egyébként a botrány fontos szereplője volt) belekeveredett két másik személyt gyilkolták meg. A hibás dátum pedig a halálára vonatkozott, hiszen a pénzmosás vagy 10 évig folyt. Itt olvashatsz erről részletesen: http://www.guardian.co.uk/news/2006/feb/23/guardianobituaries.religion
   És itt: http://www.excatholicsforchrist.com/articles.php?PageURL=Marcinkus.htm

   1. Így már érthetőbb, bár lenne még mit csiszolni ezen a bekezdésen.
    A másik két személy kiemelése például indokoltabb lenne, hiszen róluk biztosabban tudjuk, hogy gyilkosság áldozatai lettek. Pontosabban egyről biztosan, a másik szintén elég bizonytalan, hiszen felakasztva találták meg (én sem gondolom, hogy öngyilkos lett). A mérgezés áldozata pedig a börtönben halt meg, vagyis nem úszta meg a felelősségre vonást. Az is idetartozik, hogy a pápa leváltotta a bank egész vezetőségét…inkább nem folytatom, a cikk szempontjából ez már nem olyan érdekes.

    1. Igazad van és igen, a cikk szempontjából nem annyira fontos. Amennyire tehetem utána szoktam nézni ezeknek az információknak, de itt nem áll rendelkezésre egy fizetett teljes idejű szerkesztőcsapat.
     Lásd itt: http://idokjelei.hu/rolunk/ idézem:
     “Bár szerény kereteinkhez képest mindent megteszünk az oldalra feltett cikkek hitelességének ellenőrzése érdekében, erre nem minden esetben van módunk. (Szívesen vesszük az ezzel kapcsolatos észrevételeket és arra bátorítjuk olvasóinkat, hogy lehetőség szerint ellenőrizzék a médiában hallott és olvasott fontos hírek hitelességét.) Az oldalon található írások célja a világban lezajló általános folyamatok és trendek érzékeltetése, megvitatása nem pedig a napi hírek távirati iroda stílusban történő jelentése vagy üzleti, gazdasági tanácsadás nyújtása.”

     Szóval ez egy csapatmunka, amiben most már te is részt vettél. 🙂 Köszönöm.

 3. Piracy is not theft, it’s piracy
  When I download a song or listen to an idea I did not steal it I duplicated it, it is not scarce. When Jesus fed 1000s of people out of one basket what did he do? He pirated the food, well there was no copyright on it but you know what I mean.

  Now we have a similar tech, it pirates objects (though not on a subatomic or energetic level or out of nothing) You see soon I can “steal” a Bugatti and I can email it to anyone, or design my own… like a big SnapTite Model. 🙂
  Right now I can pretty much get any small tool I want…. Oh the news below yes, well let’s just quote Eliza Cassan: “It’s not the end of the world… but you can see it from here.”
  http://www.bbc.co.uk/news/technology-19813382

  Tyrants 0 – Free market innovation 1
  Agorism works.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend