Gazdasági válság

Oroszország felkészül egy esetleges gazdasági összeomlásra

Forrás: RiaNovosti

Az orosz gazdaság készen áll a globális növekedés lassulása és az egyre mélyülő eurózóna adósságválság miatt bekövetkező gazdasági összeomlás lehetőségére, nyilatkozta Vlagyimir Putyin augusztus 16-án.

A helyi ombudsmanokkal folytatott megbeszélésen Putyin elmondta, hogy mind az európai mind a globális helyzet rendkívül összetett.

?A világgazdaság motorjának számító Egyesült Államok állapota jobbnak tűnhet, azonban a gazdaság fenntarthatósága szempontjából fontos makrogazdasági mutatók azt jelzik, hogy ott sem jobb a helyzet, mint Európában. GDP arányos államadósságuk 104 százalék,? mondta.

Ettől függetlenül is súlyos problémát jelent, hogy az Egyesült Államok pénzrendszerét komoly mennyiségű, állami garanciával biztosított jelzáloghitel terheli, tette hozzá.

?Ezek a tényezők együttesen bizonyos fokú aggodalomra adnak okot. A helyzetet rontja, hogy most arról érkeznek hírek, hogy Kína gazdasági fejlődése is lelassult, sőt hanyatlik, és Kína a világ egyik legnagyobb fogyasztója. Ezek kétségkívül aggasztó jelek. Reménykedjünk abban, hogy ezek az aggodalmak nem alakulnak valós és teljes gazdasági válsággá,? mondta Putyin. ?Reméljük a legjobbakat, de készüljünk fel a legrosszabbra,? tette még hozzá.

Oroszország már 2011-ben hozzálátott bizonyos válságkivédő intézkedések bevezetéséhez, hogy felkészüljön és válaszoljon a kedvezőtlen gazdasági fejleményekre, mondta Putyin.

?Megállapodtunk, hogy egy komoly összeget teszünk félre a következő évre, a 2013-as költségvetés keretén belül, amolyan állami működési tartalékként, hogy hatékonyan és gyorsan tudjunk reagálni bármilyen válságtényezőre, amennyiben azok tényleg megjelennek,? mondta Putyin, hozzátéve, hogy az orosz gazdaság jelenleg egészséges paramétereket mutat.

Az orosz pénzügyminisztérium bejelentette, hogy több válság-költségvetési forgatókönyvet is készítenek, hogy az olajárak alacsonyan maradhassanak.

?Jelenleg az állami költségvetés alkalmazkodóképességét vizsgáljuk, különféle ?nyomáspróbákat? végzünk, hogy megvizsgáljuk, mi történne a gazdasági körülmények hirtelen és komoly változása esetén. Kiszámoljuk a várható bevételeket 80 és 60 dolláros hordónkénti olajárak esetére is,? nyilatkozta Alexej Lavrov, helyettes pénzügyminiszter korábban.

Előző posztKövetkező poszt

11 hozzászólás

   1. Jajj ne is emlékeztess, lehet ez a cikk is valami psych-warfare hogy igen nyertetek most már nem kell erre figyelni… ezeknél soha nem lehet tudni.

  1. “Tanítványai ezt mondták neki: Van haszna körülmetélkedésnek, vagy nincs? Mire Ő ezt mondta nekik: Ha haszna lett volna, akkor atyáik anyáikkal körülmetélten nemzették volna őket. Teljes haszna azonban a Lélekben való körülmetélkedésnek van, mely az igazi.”

    1. Tamas evangeliuma, 53. bekezdes

     (Nemileg osszhangban van vele Pal romaiakhoz irt levele is, hasonlo logika menten)

     Ez az egesz huzavona nevetseges.
     Nemet televizioban, ha eppen errol van szo -mily meglepo- eleg gyakran van rola szo. Nem kapcsolom el, hanem meghallgatom mindharom oldal erveleset. Egyik szanalmasabb a masiknal. Sot, egyfajta predesztinalt rasszizmust gerjeszt az egesz, a tobbsegi tarsadalom fele, kb igy: “az en kukim korulmetelt, ezaltal “isteni” -Abrahami- torveny szerint is mas/jobb vagyok a tobbsegnel.”

    2. Gnoszticizmus, irreleváns, viszont igen: Gal 5:6 Mert Krisztus Jézusban sem a körülmetélkedés nem ér semmit, sem a körülmetélkedetlenség, hanem a szeretet által munkálkodó hit. A körülmetélkedés a szövetség jelképe volt ma a Krisztus megváltásában lévő hit a jelkép de annál több is egyben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend