Világkormány

Az EKB volt közgazdásza szerint az EKB pánikban, a cseh elnök pedig a demokrácia végére figyelmeztet

Forrás: ZeroHedge.com

Amennyiben bárki is azt gondolta, hogy a Németország és a fizetésképtelen proletáriátus (értsd az eurózóna pénznélküli részét, tehát szinte az egészet, nem kifelejtve a görög neo-hűbéri államot sem) közötti ellentétek megszűntek, Jürgen Stark, az EKB volt vezető közgazdásza most félresöpört minden ilyen irányú kétséget. Az osztrák Die Presse-nek adott interjúban elhangzott kijelentések megértéséhez nem kell egyetemi diploma:

?A törés 2010-ben jött. Addig minden jól ment? majd az EKB új szerepet vett magára és kezdett pánikba esni? Az EKB, más központi bankokkal együtt elárasztja a piacot, ami felvet egy fontos kérdést: hogyan fogja az EKB visszakapni a pénzét, de ami ugyanilyen fontos, hogyan kerül ez a megnövekedett likviditás abszolválásra globálisan? Ezt nem lehet egy gombnyomással megoldani. Amennyiben a globális gazdaság stabilizálódna, az  infláció hihetetlen mértékben megnövekedett veszélye komoly gondot jelentene? Engedtek a külső nyomásnak? Európán kívülről érkező nyomásnak.?

Vajon New York melyik 200 West Street-i bankjára gondolhatott?

A Telegraph a következőket írja:

Hozzátette, hogy az eurózóna feloszlása körüli pánik ?nonszensz? volt, azonban a válság felszámolásához szükséges, hogy a tagországok csökkentsék adósságukat és szerkezeti reformokat vezessenek be a gazdasági növekedés élénkítésére.

?A kormányok rájöttek, hogy vissza kell térjenek a költségvetési szigorhoz. A piacok sokkal inkább arra koncentrálnak, hogy az egyes országok adóssága öt év múlva is fenntartható lesz-e,? mondta.

Mr. Stark 2011-ben adta fel pozícióját, követve a Bundesbank korábbi vezetőjének, Axel Weber-nek példáját, aki az EKB politikája miatti ellenérzései miatt mondott le korábban.

Jens Weidmann, Axel Weber utóda volt az egyetlen az EKB irányelveit felügyelő bizottságban, aki a bank új programja ellen szavazott a hónap elején.

?Wiedmann ellenvetéseit ? nem lenne szabad figyelmen kívül hagyni,? mondta Stark a Die Presse-nek. ?Ahogy az EKB vezetősége nyilvánosan beszélt a személyéről túllép a korrektség határán.?

A világ feletti folyamatosan zajló hatalomátvételre, az Európa feletti globalista (banki) befolyás erősödésére és ?az Európa demokráciájának elpusztítását célzó támadás utolsó fázisára? legutóbb nem egy eldugott kis európai (amerikai vagy zimbabwei) blog figyelmeztetett, hanem Vaclav Klaus, a Cseh Köztársaság 71 éves elnöke, aki minden bizonnyal meg tudja különböztetni a kommunizmust a demokráciától.

A Sunday Telegraph-nak adott interjúban ?Vaclav Klaus arra figyelmeztet, hogy a kétszínű politikusok, a konzervatívokat is ideértve, a demokrácia feladásával zöld utat adtak az EU szuperállamnak, hogy mentesüljenek a felelősségre vonás alól a szavazók felé. ?Végig kell gondolnunk, hogyan állíthatjuk vissza államiságunkat és szuverenitásunkat. Ez kivitelezhetetlen egy föderációban. Az EU-nak az ellenkező irányba kellene tartania,? mondta.?

Nahát, nahát. Ami szintén kivitelezhetetlen egy föderációban, hogy egy bankárok által irányított entitás pénzt állítson elő a semmiből, úgy, mint közadósságból, ami felhígítja a ?közös valutát?, miközben azt a látszatot kelti, hogy a hitel által hajtott növekedés (az egyetlen fajta növekedés a Fed létezése óta) örökké tarthat, miközben semmi egyéb nem történik, mint a szuverenitás további hígítása és a szuverén valuták elpusztítása. A status quo, értsd a fent nevezett West Street 200 alatt bejegyzett üzleti vállalkozás, pontosan ezt akarja.

Amit pedig a status quo akar, általában meg is szerzi.

Vissza Klaushoz:

A Prága fölé magasodó és a cseh nemzeti öntudatot szimbolizáló Hradcany kastélyban nyilatkozva Vaclav Klaus elmondta, hogy Barroso felhívása egy föderáció megalakítására jelentőségteljes fordulópontnak számít.

?Ez az első alkalom, hogy [Barroso] elismerte a mai vezetőknek egy még mélyebb európai integrációra irányuló valódi ambícióját. A mai napig a Mr. Barroso-hoz hasonló emberek titokban tartották ilyen irányú ambícióikat Európa lakossága elől,? mondta. ?Attól tartok Barroso úgy érzi, hogy most jött el az idő egy ilyen abszolút téves fejlemény bejelentésére.?

?Ők azt gondolják, hogy az Európára vonatkozó koncepció végső simításait végzik, de én azt gondolom, hogy inkább elpusztítják.?

2004-ben Klaus vonakodva javasolta a Cseh Köztársaság felvételét az EU-ba, majd öt évvel később, komoly nemzetközi nyomás hatására és minden lehetséges jogi és alkotmányos fellebbezési lehetőséget kihasználva, utolsóként írta alá a Lisszaboni Szerződést. ?Nem azért léptünk be az EU-ba, nem egy föderációba, hogy egy jelentéktelen tartománnyá váljunk,? mondta.

?Ami az országok élén lévő politikai elitet illeti, igaz, én eléggé elszigetelt vagyok,? mondta. ?A kommunizmussal kapcsolatos tapasztalataink után, tudjuk, jobban, mint a legtöbben nyugat Európában, hogy a demokrácia folyamata fontosabb, mint a végeredmény.?

?A történelem iróniája, és ezt nem gondoltam volna 1989-ben, hogy egyszer az én feladatom lesz a demokrácia értékéről prédikálni.?

Ami a szocializmusba burkolt üzleti irányítású államközpontú uralom visszatérésénél is ironikusabb (vagy inkább szomorúbb) lesz, az a fasizmus visszatérése, aminek neo-variánsai már láthatóak egyes országokban, mint például Görögországban.

Erről bővebben néhány hónap múlva, amikor Európa országainak elege lesz a bankár oligarchákból és rájönnek, hogy egyetlen párt sem képviseli az érdekeiket és a demokrácia csupán egy délibáb.

Előző posztKövetkező poszt

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend