Nagytestvér

Íriszleolvasás = Gyorsabb áthaladás a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen

Forrás: dfw.cbslocal.com

Szeretnél zökkenőmentesen és gyorsan áthaladni a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen? Nem gond. Mostantól a dallasi Fort Worth nemzetközi repülőtéren, ha valaki hajlandó kicsit többet fizetni és hagyni, hogy a biztonsági emberek leolvassák íriszét, kikerülheti a hosszú várakozást. Igazán megéri, nem igaz?

Az opciót a CLEAR (jelentése: tiszta) nevű cég kínálja előfizetett ügyfelei számára. Egy alapos igazolási eljárást követően a tag egy titkosított azonosító kártyát kap, amivel biztonsági előjogokat élvezhet a programban résztvevő reptereken.

?Jelentkezéskor ellenőrizzük és igazoljuk a személy jogosítványának és útlevelének hitelességét,? magyarázza Caryn Seidman-Becker, a CLEAR elnök-vezérigazgatója. ?Ezt követően ujjlenyomatot veszünk, beolvassuk a jelentkező íriszét és lefényképezzük. Ezeknek az adatoknak a segítségével pedig létrehozzuk az illető személyazonossága és biometrikus azonosítói közötti megtéveszthetetlen és áthatolhatatlan kapcsolatot.?

Bár a biztonsági vizsgálatok ideje jelentősen megrövidül, a személyre szabott kártya birtokosai nem mehetnek egyenesen a kapuhoz a parkolóból. A CLEAR tagoknak ugyanúgy át kell esniük a szokásos ellenőrzéseken, a különbség, hogy nem kell sorban állniuk.

?A CLEAR által alkalmazott eljárás a személyazonosság kétséget kizáró megállapításán alapul. Aki egyszer megkapta a kártyát, nem kell, hogy minden alkalommal elővegye a jogosítványát. Elég, ha behelyezi a kártyáját és az ujját a leolvasóba,? mondja Seidman-Becker.

Természetesen egyesek aggódnak érzékeny személyes információk védelme, illetve annak hiánya miatt. Megnyugtatásukra Seidman-Becker elmondta, hogy a cég ?magas védelmi színvonalú kódolt rendszert alkalmaz, ami nemcsak az adatok integritását, hanem a tagok adatainak védelmét is biztosítja.?

?Soha nem osztanánk meg vagy adnánk el tagjaink adatait.?

A CLEAR több fülkét is felállított a dallasi Fort Worth repülőtéren. A szolgáltatás éves díja pedig 170 dollár.

A CLEARcard regisztrált utazási szolgáltató 2009-ben csődbe ment, most azonban új vezetés alatt próbálkoznak visszatérni a piacra.

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) szintén kínál ingyenes előszűrő programot a gyakori utazók számára, amit alapos vizsgálatok és ellenőrzések után kaphatnak meg a jelentkezők.

Előző posztKövetkező poszt

7 hozzászólás

    1. Alapja van az biztos, ahogy a hozzászóló írja a YT-on: “Jó lesz, ha sietnek a film elkészítésével, különben az ablakból nézhetjük élőben.”

    2. Tegyük fel, a film holnapra elkészül és még a mozikba is leadják,… szerintetek, mit fog belőle leszűrni a sok Tv Junkie ? elmondom….SEMMIT! és miért? mert nincs meg hozzá nekik a tudás legkisebb alapja sem,..kb ezzel a fejben fognak haza ballagni, “jó film volt ugye?” estleg “egyszer meg lehet nézni”….számukra az egész csak egy szokásos mozis fikció marad. 🙁 ……bár ne lenne igazam.

      1. 🙂

        az első videóban még azt is mondanám, hogy nem is hülyeség…..
        sőt…lehet ez egy lehetséges közeljövő…

        és “milyen jó lesz” ha megbolondul a program, vagy hack-elik és az uborka szeletelés mintát a főnöködre vetíti ki mint felszabdalandó dolog…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend