Klímaváltozás

Tranzitvárosok: Akcióban az ENSZ Agenda 21 programja

Forrás: Activist Post

A ?Tranzitváros? mozgalom az ENSZ 21-es napirendje (Agenda 21) alapján indult és célja a széndioxid kibocsátás csökkentésén alapuló közösségek létrehozása.

Az alapítók, Rob Hopkins és Naresh Giangrande, az ember által előidézett globális felmelegedést hirdető alarmista megközelítés alapján indították a ?Tranzitmodell? mozgalmat, Ben Brangwyn-nek a globális áttelepítési törekvésekről készült tanulmányai segítségével.

Az első ?Tranzit Bristol? összejövetelen Nagy-Britanniában, a Tudor Alap elindította a kezdeményezés finanszírozását, ami a ?Tranzit Kezdeményezések Bevezető?, egy amolyan kézikönyv létrehozásához vezetett. Az írás elmagyarázza az elképzelést és bemutatja azokat a mesterségesen, felülről létrehozott, de spontán, társadalmi kezdeményezésnek beállított csoportokat, amelyek a terv támogatására és megvalósítására buzdítják a helyi közösségeket.

Tranzitkezdeményezések indultak már Ausztráliában, Kanadában, Angliában, Németországban, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Új-Zélandon, Skóciában, Dél-Afrikában, Spanyolországban, Svédországban, az Egyesült Államokban és Walesben. Képzési kurzusokat is létrehoztak, biztosítva, hogy az ideológia mindenképp globális mozgalommá alakuljon.

A program célja, hogy a Tranzitkezdeményezések irányítása alá kerüljön az élelmiszertermelés, a fenntartható otthonok kérdése, a közenergia fogyasztásának csökkentése, és a tranzitvárosokra emlékeztető közösségek kialakítása valamint a helyi gazdaságok felügyelete. A helyi önkormányzatok manipulálására gondosan kidolgozott technikákat alkalmaznak.

Tranzit 1.0 címmel propagandafilm is készült a globális közönség számára, hogy a helyi közösségek ENSZ hatalomátvétele elfogadhatóbb legyen a nagyközönség számára.

A Nyugati-parti Környezetvédelmi Törvény (West Coast Environmental Law – WCEL) évek óta törekszik a Tranzitvárosok bevezetésére. A kanadai Victoria, Vancoouver, Nelson, Salt Spring, Powell River és Cowichan Valley városokban már komoly gyökerei vannak a mozgalomnak.

A Zöld Közösségek Program pedig az Okos Növekedés ideológia terjesztésében segít a SmartGrowth BC és az Agenda 21-et támogató SmartGrowth Útmutatás című marketing kiadvány segítségével.

A Tranzitvárosok a következő veszélyeket jelentik szuverenitásunkra:

 • A város- és infrastruktúratervezés átalakítása, az Agenda 21 bevezetése érdekében,
 • a program azt szeretné elhitetni az emberekkel, hogy társadalmi kezdeményezésről van szó,
 • Az olajcsúcs mítosz kihasználásával hozzájárul az energiahiányra alapozott félelemkampányokhoz,
 • Az Okosnövekedést támogatja, ami tulajdonképpen az Agenda 21 kódneve.
 • A farmgazdálkodás és a gazdálkodáshoz való jog feletti hatalomátvételre és a szabályozás befolyásolására törekszik, az Agenda 21-ben leírtakat megvalósítása érdekében.
 • Az ember által előidézett globális felmelegedés csalás kihasználásával próbálják befolyásolni a törvényi szabályozást, hogy a széndioxid kibocsátás csökkentésére tervezett városok épüljenek.
 • A helyi boltok, vállalkozások, egészségügyi intézmények és az üzemanyag értékesítés felügyeletét szeretnék,
 • Céljuk, hogy a SmartGrowth engedélye nélkül egyetlen állampolgár se vehesse meg alapvető szükségleteit.
 •  Olyan belső támogató intézmények létrehozására törekszenek, amelyek együttesen terjesztik a Tranzitvárosok propagandáját a képviselők és helyi önkormányzatok felé.
 • A nép szintjéről felfelé haladva a Tranzitvárosok reményeik szerint gyorsabban hódíthatnak meg országokat, mintha közvetlenül az államot céloznák meg, és így próbálnának pénzforráshoz jutni.

Proaktív hozzáállásuknak köszönhetően, problémák esetén ügyvédek egész hadát képesek alkalmazni a Környezetvédelmi Vitarendezési Alap segítségével, amit azért hoztak létre, hogy az igazságszolgáltatási rendszert, ha kell, elárasszák bírósági ügyekkel, ily módon is megfélemlítve a törvényhozókat, hogy azok mindenképpen elfogadják a társaság ?javaslatait?. Olyan ?szerkezeteket és szabályokat hoznak létre, amelyek a számukra kedvező stratégiáknak kedveznek,? ahogyan azt a Tranzitvárosok mozgalom definiálja.

A helyi önkormányzatokkal párhuzamosan működő szerkezetek kialakításával biztosítják, hogy ezek a helyi önkormányzatok idővel jóváhagyják elképzeléseiket. A közgyűlések során a Delphi Technika segítségvéel ráveszik a jó szándékú, de tájékozatlan állampolgárokat és képviselőket céljaik támogatására. Ezzel a módszerrel a közgyűlések során a Tranzitvárosok civil támogatóira testálják az ördög ügyvédje szerepét, könnyűszerrel megosztva a résztvevőket, így szinte garantált, az ügyüknek kedvező döntés.

Így lehetséges, hogy egyes helyeket, mint például a kanadai Victoria városát teljesen hatalmába kerítette már a Tranzitváros mozgalom, ahol kiharcolták, hogy az adófizetők pénzéből (140.000 dollárral) egy hamis biomozgalmat finanszírozzanak a helyi Occupy mozgalom segítségével.

Ennyire alattomos az ENSZ Agenda 21, fenntartható fejlődés programja. A helyi önkormányzatokat célozza meg és ráveszi az állampolgárokat, hogy saját maguk harcolják ki a program bevezetését, miközben eltitkolják előlük a kezdeményezés valódi természetét.

Az Agenda 21 fenntartható fejlődés program által megálmodott jövőben védett, az emberek számára lakhatatlannak nyilvánított (értsd: tiltott) zónák lesznek a biodiverzitás és az emberi túléléshez szükséges források védelme nevében. Természetesen mindez az ENSZ felügyeletével.

Ez a globális elit álma.


Az alábbi videó nem egy tranzitvárost mutat be, de valószínűleg sok hasonlóság lehet a két projekt között:

Előző posztKövetkező poszt

11 hozzászólás

 1. Nekem volt időm utána nézni,..sajnos a dolog igaz, abban reménykedek, hogy nem fogják megvalósítani, különben “annyi” az embereknek,…ja!…az ilyen és hasonló ötleteket csakis megszállott pszichopaták találnak ki…..remélem “beletörik a bicskájuk”, de jó is lenne….hajrááá!!!

 2. Még nem volt időm jobban utánajárni ennek az Agendának, de nagyon remélem, hogy igaz, és meg fogják valósitani, különben az élővilágnak befellegzett. Csodálatos ötlet, hajrááá!!

 3. Thea!
  Agenda 21=Tervpont 21 vagy Tervezet 21? Angolul is visszafele van “21st Agenda” lenne a norm.

  1. Nem is tudom, hogyan lenne jobb. Talán “Agenda 21” 😀
   40 fokban nehezebben megy a fordítás…

 4. hát azért ez egy kicsit a ló másik oldala….

  igazából nem is értem az egésznek a lényegét, hogy pontosan ezt hogy képzelik.
  de ha az emberek (akikből egyre több lesz, ügye) tényleg szeretnének még valahogy “élni” akkor bizony radikálisan át kell gondolni az életvitelünket.

  az abszurdum, hogy norvég haakat repülőre rakva vietnámban filézik ki meg hogy francia tejet lehet kapni az itthoni multikban.
  na ezek brutális forráspazarlások!

  1. A világon rengeteg valós és hasonlóan sok mesterséges válság van jelenleg. Az elit mindegyiket a hatalom kiterjesztésére használja és a cél sohasem az, hogy nekünk vagy a földnek jobb legyen. Az Agenda 21 igazi célja, hogy a 99% zsúfolt városokban éljen, a föld többi része pedig az elité. Ennyi dióhéjban, a részleteknek utánanézhetsz a neten illetve itt is van több ilyen témájú cikk.

 5. úristen ez borzasztó jövőkép én ilyenbe nem akarok élni, és szerintem senki sem de valószínű hogy én ezt már nem érem meg, fel kéne már végre ébredni és összefogni tenni ellene!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend