Globális valuta @hu, Világkormány

A globalisták válasza a 2008-as válságra a világvaluta

Forrás: Activist Post

A globalista elit legfőbb törekvése a környezetvédelmen alapuló gazdaság kialakítása egy egységes világkormány szerkezetén belül. Ennek fontos lépése a jelenleg használt valuták és gazdasági szerkezetek lecserélése.

A Kanadai Királyi Pénzverde (Royal Canadian Mint ? RCM) bejelentette, hogy felhagynak az egycentesek verésével, de ami ennél is fontosabb, hogy egy RFID chip alapú valutát terveznek forgalomba állítani, amit online lehet feltölteni vagy tárolni és akár egy boltban akár az Interneten fizethetünk vele.

Az új eszközt MintChip-nek keresztelték, és tulajdonképpen egy új virtuális fizetési módszer, amit mikrochipek, mikro SD kártyák és pendrive-ok segítségével lehet használni.

Az új RFID-chip valuta számos amerikai fejlesztő, kutató és üzleti céggel együttműködve készül. Ian Bennet, a kanadai pénzverde elnök-vezérigazgatója a következőket mondta a projektről:

Kutatás-fejlesztési erőfeszítéseinek részeként a RCM kifejlesztette a MintChip-et, amit leginkább a fizikai pénz evolúciójának következő állomásaként tudnék jellemezni, azzal az extra előnnyel, hogy ez elődjével ellentétben elektronikus.

A MintChip jelenleg is fejlesztés alatt áll, szabadalmaztatása folyamatban, a prototípusokat pedig folyamatosan teszteljük. A technológiának meg kell felelnie az amerikai piac elvárásainak.

Paul Solman, a PBS NewsHour tudósítója is hozzátette a magáét a világvalutát népszerűsítő propagandához, amikor a következőket mondta:

?Óh, az álom: egyetlen világ, egyetlen gazdaság, egyetlen valuta ? és természetesen egyetlen globális politikai rendszer ? a közös valuta közös gazdaságpolitikát jelent??

A United Future World Currency (Egységes Jövő Világvaluta) alapítvány lassan 20 éve jött létre. Célja ?egy olyan közös valuta létrehozása?, amilyennek egykor az eurót megálmodták. Fontosnak tartják felhívni a világ figyelmét a globális valuta szükségességére.

Az ilyen és ehhez hasonló szervezetek egyik fontos szerepe, hogy a globális valuta bevezetését emészthetővé tegyék a nagyközönség számára. Eközben egyes nemzetek, Kínával az élen, a dollár tartalékvaluta szerepének megtörésén dolgoznak, miközben az amerikai központi bank szerepét betöltő Federal Reserve folyamatosan a dollár elértéktelenedését eredményező intézkedéseket hoz.

A 420 technokratát és bankkartellt képviselő Nemzetközi Pénzügyek Intézete (Institute of International Finance ? IIF) szintén csatlakozott a világvaluta támogatóihoz.

Charles Dallara, az IIF ügyvezető igazgatója a következőket mondta:

?A világ vezető gazdaságainak kötelessége lenne leülni és addig dolgozni, míg megállapodás nem születik. Az elmúlt néhány hónap keskeny szegmensekre összpontosító, egy- vagy kétoldalú irányelv intézkedései, beleértve számos már bevezetett vagy csupán javasolt kereskedelmi és valutaintervenciót és pénzügyi intézkedést, tovább rontották a dolgok hátterében álló makrogazdasági egyensúlyhiányt. Emellett növelték a protekcionista nyomást, hiszen a legtöbb ország ádáz harcot folytat az egyetlen növekedési forrást jelentő exportpiacokért.”

Az ENSZ felhívását egy világvaluta létrehozására a szervezet 2010-ben ?Egyesült Nemzetek: Gazdasági és társadalmi szemle 2010? címen kiadott jelentésében olvashatjuk. A jelentésben az ENSZ leírja, hogy a dollárt, mint tartalékvalutát, egy új világvalutával kell felváltani, amit a Nemzetközi Valutaalap (IMF) adna ki.

A 2008-as globális összeomlásra reagálva, Zhou Xiaochuan, a kínai központi bank elnöke az IMF különleges lehívásai jogai (SDRs), azaz a Bancor szerepének erősítését szorgalmazta.

Xiaochuan azzal érvelt, hogy a nemzeti valuták nem kedveznek a globális piacoknak és a nemzeti monetáris politika nem írhatja felül a nemzetközi igényeket.

A 2008-as válságot követően az ENSZ kiadott egy jelentést ?Az ENSZ Általános Közgyűlés elnökének Szakértői Bizottsága a nemzetközi monetáris és pénzügyi rendszer reformjairól? címen, amelyből kiderül, hogy létrehoztak egy bizottságot a ?globális gazdasági stabilitás helyreállítására.?

Ban Ki-moon, ENSZ főtitkár megerősítette, hogy az egységes világvaluta ?képes lenne áthidalni a régi észak-dél szakadékot? valamint, hogy az ENSZ ?monetáris jövőképe?, amennyiben azt megfelelően vezetik be, ?kivezetne bennünket a jelenlegi bajból.?

Egyik 2010-es jelentésében az IMF is a Bancor, mint egységes világvaluta bevezetését szorgalmazza. Az új pénz felügyeletére az IMF egy új globális központi bank felállítását is javasolja, ami megkapná a pénzkibocsátás jogát, hasonlóan az amerikai Fedhez.

Az IMF jelentés a következőket mondja:

A globális központi bank amolyan végső hitelező szerepet is betöltene, biztosítva a szükséges likviditást egy pénzügyi sokk esetén. A folyamat a jelenlegi rendszernél automatikusabban működne. Ilyen mértékű likviditást a legutóbbi válságok során csak a Fed biztosított, amely azonban nem minden esetben teheti meg ezt.

A globális valutát az ENSZ irányítaná, hiszen az IMF a globalista elit front egyik végrehajtói karja.

Összegezve tehát, a törekvés nem más, mint felhívás a gazdasági irányítás átadására a nemzetközi közösségnek, biztosítva, hogy valamennyi szuverén állam idővel áldozatul essen az eljövendő globális kormányzásnak.

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend