Idők jelei, Világkormány

10 ország az Egyesült Európai Államokért

Az alábbi cikkben olvasható fejlemény azért is érdekes, mert Dániel próféta könyveiben több helyen is olvashatunk 10 hatalomról, vagy királyról, akiknek fontos szerepük lesz az utolsó időkben, mivel erejüket az Antikrisztusnak adják. (Erről Dániel 2:41-43-ban, 7:7-8, 20-24-ben és a Jelenések 17:12-13-ban olvashatunk részletesen.) Dániel 7:7-ben azt olvassuk, hogy a tízszarvú antikrisztusi birodalom az ókori Rómát szimbolizáló állatból nő ki. Ebből arra lehet következtetni, hogy az antikrisztusi birodalomnak ez a tíz királya, nemzete vagy hatalma a mai Európa nagy részét egykor uraló ókori Róma területén található. Amennyiben ez a magyarázat helyes, az Európai Uniónak igen fontos szerepe lesz a végső idők eseményeiben. ? Joseph Candel

Forrás: presseurop.eu

Az ?Európa jövőjéért alakult tanulmánycsoportban? résztvevő tíz EU külügyminiszter* legfőbb célja, hogy nyomást gyakoroljanak az Európai Uniónak az Egyesült Államokhoz hasonló szövetséggé alakulása érdekében.

A Die Presse lap ?Terv az európai állam átalakítására? címmel megjelent vezércikkben körvonalazza a javaslatot. Június 19-én a tíz miniszter benyújtotta első jelentését a kezdeményezésből leginkább profitáló illetékes EU tisztségviselőknek: José Manuel Barroso-nak, az Európai Bizottság elnökének, Herman Van Rompuy-nak, az Európa Tanács elnökének, Mario Draghi-nak, az Európai Központi Bank elnökének és az Eurogroup elnök Jean-Claude Juncker-nek.

A német Guido Westerwelle kezdeményezésére indult ?tanulmánycsoport a jövőért?, amelyben jelenleg Franciaország nem képviselteti magát, fő célja véget vetni a nemzeti kormányok és azok vezetői számára biztosított dominanciának és nagyobb hatalmat adni az Európai Bizottságnak, különös tekintettel annak elnökére, akit egyetemes választójog alapján választanának meg és felhatalmaznának egy ?kormányzati csapat? megalakítására, ezzel Európa leghatalmasabb politikai vezetőjévé emelve személyét.

A csoport azt is javasolja, hogy az európai miniszterek és államfők tanácsai helyébe ?államkamarák? lépjenek az Európai Parlamenten belül. A nemzeti kompetenciák, különös tekintettel az országhatárok kezelésére, a honvédelemre és a közpénzek kezelésére átkerülnének a szövetségi hatalom kezébe ?visszafordíthatatlanná téve az euró övezeti tagságot.?

A Die Presse érvelése szerint nem meglepő, hogy a Nizzai Egyezmény 2001-es aláírása, de különösképpen a válság kirobbanása óta jelentős befolyáscsökkenést elszenvedett nemzetek diplomatái nagyobb szerepre törekednek.

A napilap végkövetkeztetése:

Egy ilyen határozottan körvonalazott, demokratikus, a nemzetállamokra emlékeztető rendszer azonban a lakosság több szegmensében is komoly ellenérzést keltene.

Az euró, az egységes piac és a politikai stabilitás védelmezői ezzel szemben, akik egyúttal az észak és a dél közötti egyre növekvő szakadék szélesedését és a nacionalista trendek erősödését is meg akarják állítani, elfogadták, hogy ez a legcélravezetőbb előremutató út.

* Németország, Ausztria, Belgium, Dánia, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Lengyelország, Portugália és Spanyolország külügyminiszterei.

Előző posztKövetkező poszt

5 hozzászólás

 1. Ez a “10 kiralyok” nagyon erdekes.
  A napokban gondolkodtam, hogy miert kiralyok? Miert kiralyokat nevez mega Biblia, amikor demokraciaban elunk most, az “utolso idokban”?
  Hiszen szo sincs kiralysagokrol a politikaban manapsag. Mindenhol “demokraciakrol” beszelnek a politikusok.
  Az I.-II.sz.-ban ismert volt a demokracia fogalma. Miert nem igy fogalmazott akkor a Biblia?

  Az erdekesseg az, hogy a mai demokraciak mar nem demokraciak. A “szabad valasztasokkor” alig van, szinte nincs is valasztanivalonk. Tenylegesen kiskiralyok alakitjak a politikat. Az “I”-re a pontot pedig az EU-s hatalmi osszetetel alakulasa teszi fel: az EU-s vezetoket ugyanis soha egyetlen egy nemzet sem valasztotta demokratikusan. Odakerulnek vezetonek, mint a kiralyok, egy formalis ceremonia utan. Erdekes…

  1. Ez is lehet az oka a király szó használatának, de az idézett versek egy része Dániel könyvében olvasható, amelyek i.e. 608 és 537 közötti időszakban íródtak. Dániel 7:24 például: “A tíz szarv pedig ez: Ebből az országból tíz király támad.” – Tehát országot is említ.
   Az biztos, hogy a döntéseket nem az országok, hanem bizonyos személyek hozzák, ahogy írtad.

 2. Erre a tiz kiralyra varok mar hosszu evek ota.Alakulnak a dolgok hala Istennek,mar nem sok itt az idonk.

 3. Nincs benne semmi új. A nemzetállamok megszüntek. Napoleoni háborúk elött sem léteztek Akkor a világot az Urak, a hercegek, királyok dirigáltál. Utána jöttek a polgárháborúk ahol a polgárok akartak dirigálni “demokrácia”. Aztán a diktatúrák, Hitler, Stalin szellemében szodializmus. “világproletárjai egyesüjenek. Az sem ment. Most a második világháború után a PÉNZ dirigál. Értenek hozzá. Egész jól csinálják. Mindenki dinom-dánom, jól él. Egyik országban tanul, (ingyen) másikban dolgozik , harmadikban él. Az északi országok szorgalmasak, iszákosak, a németek, szorgalmasak, takrékosak, félretesznek, A mediterrán országok muzsikálnak könnyelmüek, mindent elköltenek, öregségükre semmit sem tesznek félre. Mindez tetejében, egy lelkiismeretlen korrupció !! föleg a primitiv kezdó országokban, ahol a pálmafáról egyenesen egy Mercedesbe akarnak puffanni´- Ehez természetesen JOGUK van, emberi joguk. Szeretném látni mikor hirdetik ki MUNKAADÓ JOGAIT.

  SOK SÜKET DUMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend