Nagytestvér

Az új japán térfigyelő kamera másodpercenként 36 millió arcot vizsgál

Forrás: Daily Mail

 • A biometrikus kamera minden arcot rögzít, amely áthalad látóterén
 • Adatbázist készít az arcinformációkból
 • Másodpercenként 36 millió arcot képes vizsgálni, hogy megtalálja a keresett személyt
 • Az eszköz egy éven belül piacra kerülhet

A Hitachi Hokusai Electric új térfigyelő kamerája több napnyi rögzített felvételt is másodpercek alatt képes átnézni és bármelyik arcot megtalálja, amelyik akár egyszer is áthaladt a látóterén.

Készítői azzal dicsekszenek, hogy az eszköz másodpercenként 36 millió arcot képes átvizsgálni.

A technológia lehetővé teszi a kormánynak, vagy más szervezeteknek, hogy útlevélkép vagy akár Facebook profilkép alapján bárkit azonnal ?megtaláljanak?.

A rendszer specialitása, hogy rögzítéskor a kamera fel is dolgozza a képeket, tehát minden egyes arc, ami elhalad előtte, azonnal tárolódik. Az arcok kereshető, biometrikus adatként kerülnek rögzítésre.

Amikor mondjuk a rendőrség, vagy más hatóság meg akar találni egy személyt, már eleve egy előre indexált arc adatbázisban keres, nem pedig egy nehezen követhető fájlrendszerben. A program videó és fénykép alapján is képes keresni és a célszemély arcának megtalálását követően az archoz tartozó valamennyi videó felvételt vagy fotót végig lehet nézni.

?A rendszer olyan ügyfelek számára készült, akik kiterjedt megfigyelési hálózatot üzemeltetnek, mint például a vasúti társaságok, áramszolgáltatók, rendfenntartó erők és nagy bolthálózatok,? nyilatkozta a fejlesztő cég egyik képviselője.

A fejlesztő már a következő pénzügyi év során szeretné elérhetővé tenni a rendszert a megrendelők számára, írja a DigInfo.

Természetesen ennek a rendszernek is vannak korlátai, például csak egy bizonyos látószögből képes rögzíteni az arcokat, az indexáláshoz pedig legalább 40×40 pixel felbontás szükséges.

Előző posztKövetkező poszt

4 hozzászólás

 1. egy kicsit odebb, kiegeszittik meg nehany rendelettel,…..tilos a szakal, esernyo, kalap, napszemuveg viselete, tovabba a kozteruleteken tilos lehajtott fejjel jarni…..:(

 2. Ehhez közösségi oldal sem kell, elég az internet. Mindent regisztrál, ki-honnan-mikor-merre. A legnagyobb kémgép. A közösségi oldal csak egy kifinomultabb változata, amit maga a user tart uptudate.

 3. Nem tudom, a konteósok hogyan rakják össze a közelgő világvégét, és az elnyomó világkormányt? Mert most vagy az egyik van, vagy a másik.
  Egyébként ügyes kis találmány, csak vissza is lehet vele élni. Ha rendőr lennék, biztos tapsikolnék.
  Mennyi mindenre lennénk képesek, ha ezeket az energiákat más területen kamatoztatnánk, és más területeket kutatnánk, de most erre van igény.

 4. Milyen “vicces”! Mi azt hisszük, hogy a közösségi oldalak mi javunkra és szórakoztatásunkra vannak, holott ki tudja micsoda adatbázisba szolgáltatunk profilképet és egy csomó infót magunkról önként és dalolva! Egy nagy szükségállapotban a kormány simán elrendeli majd ezen szolgáltatók adatainak korlátlan hozzáférését ha kell…és már csak egy bélyeg kell mindenkire és voala, kész a fenevad-system!
  Ördögien zseniális, és ujjongva húzzuk meg a ravaszt, és nem is sejtjük hogy mit teszünk magunkkal?!? Sajnos a többség nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend