Háborúk

Pakisztán Iránt támogatná Izraellel szemben

Forrás: Press TV

Wajid Shamsul Hasan

Pakisztán londoni biztosa megerősítette, hogy országa Iránt támogatná egy esetleges izraeli támadás esetén.

Wajid Shamsul Hasan a brit The Sun lapnak nyilatkozva elmondta, hogy ?Pakisztán számára nem maradna más opció, mint Irán támogatása, amennyiben Izrael valóban megtámadná az országot.?

?Nem szeretnénk, ha Izrael bármilyen ország ellen indított kampányának részeként tekintenének ránk. Amennyiben Izrael megtámadja Iránt, az Pakisztánra is hatással lenne,? mondta a pakisztáni biztos.

?Védenünk kell saját érdekeinket. Pakisztánban is élnek siák és ők nem néznének ölbe tett kézzel egy ilyen támadást,? hangsúlyozta Hasan.

A pakisztáni diplomata arra is figyelmeztette Nagy-Britanniát, hogy ideje lenne véget vetni az Egyesült Államok ?drone háborújának?, amelyben több száz ártatlan ember veszítette életét.

Wajid Shamsul Hasan szerint országa kapcsolata az Egyesült Államokkal jelenleg a mindenkori mélyponton van.

?A türelmünk tényleg kezd elfogyni,? mondta.

Hasan elmondta, hogy országa támogatja Nagy-Britanniát és az Egyesült Államokat a terror elleni harcban, de arra sürgeti David Cameron, brit miniszterelnököt, hogy hivatalosan is ítélje el az Egyesült Államok pilóta nélküli repülőkkel végrehajtott támadásait országa ellen, ami szerinte ?háborús bűntettnek? minősül és nem egyéb, mint ?államilag elrendelt kivégzéssorozat?. (A pakisztáni törzsi területek ellen eddig mintegy 220 amerikai rakétatámadás hajtottak végre, amelyekben 1700 ember halt meg.)

?Tisztában vagyunk a károkkal. Leromboltak iskolákat, egész közösségeket, kórházakat és rengeteg civil, köztük nők és gyerekek, egész családok haltak meg. Óriásiak a veszteségeink,? idézte Hasan-t a lap.

?Azt hiszem, fogy az idő és a pakisztáni kormány előbb-utóbb kénytelen lesz állást foglalni. Eljön az a pont, amikor a kormány kénytelen lesz büntető intézkedéseket hozni, hogy megállítsa a támadásokat. A kormány birtokában van a saját területének védelméhez szükséges eszközökkel,? tette hozzá Hasan.

Hasan arra sürgeti a brit miniszterelnököt, hogy győzze meg az Egyesült Államokat a pilótanélküli támadások eredménytelenségéről, amellyel leginkább azt érik el, hogy ?az amerikai a leggyűlöltebb nép a pakisztáni emberek szemében.?

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

  1. Úgy érzem, hogy próbálják “fel állítani” a két egymással szemben álló, valamennyire kiegyensúlyozott, tábort, valószínűleg még “jelentkezni” fog más muszlim ország is Irán oldalán, persze ez a egész csak egy bábszínház, nem igazán lesznek valós ellenfelek egy háború esetén, csak egy szép nagy húsdaráló minden érintett nemzet számára, akik mit sem sejtenek az egészről. A vezetők általában, de az is lehet, hogy soha, nem azok akiknek látszanak, …. a Pakisztáni vezetést is az amerikaiak irányítanak és úgy tűnik nagyon egyszerű dolguk lesz abban, hogy az ország véleményét és elszántságát Irán mellé sorakoztassák fel, mert a vallás kötelez,….nem de?…..tehát dagad a puliszka uraim!
    Az itt leírtak csak egy véleményt tükröznek a sok közül, nem kötelező elhinni, további információkért kérem kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend