Lázongó világ

Egy közel-keleti háború jelei

Forrás: The American Dream

Vajon 2012 egy kiterjedt közel-keleti háború éve lesz? A politikusok évek óta hangoztatják, mennyire aggasztja őket Irán atomprogramja. A feszültség évek óta emelkedik a térségben, de eddig még soha nem érte el a forráspontot. Az elmúlt néhány hét azonban egy sor olyan eseményt hozott, ami sok mindent megváltoztat.

Vajon Izrael tényleg megtámadja Iránt? Az Egyesült Államok hadserege tényleg beváltja fenyegetését és beavatkozik a szíriai helyzetbe? Egy biztos, egy közel-keleti háború kirobbanása az egekbe emelné az olaj már amúgy is magas árát. A Hezbollah már jelezte, hogy háború esetén Szíria mellé áll és fennáll az esély arra, hogy a Hamasz is ezt tegye. Oroszország és Kína egyértelművé tette, hogy mindenfajta amerikai katonai lépést ellenez Irán vagy Szíria irányában. Miközben egyik nemzet a másik után foglal állást és választ szövetségest a kérdésben, egy világméretű háború kirobbanásának veszélye egyre erősödik. Reméljük, soha nem jutunk el idáig, de a helyzet jelenleg rendkívül bizonytalan. Nem tudni mi következik.

Egyik fél sem enged a magáéból. Bashar Assad, szír elnök nem fog lemondani. Barack Obama pedig kijelentette, hogy Assad nem maradhat az ország élén, ha kell erőszakkal kényszerítik ki lemondását.

Irán soha nem hagy fel atomprogramjával, Izrael pedig úgy gondolja, hogy egy atombombával rendelkező Irán jelentené számára a legnagyobb veszélyt.

Amennyiben senki nem enged pozíciójából, mi lehet a ?megoldás??

A következő 24 pont összefoglalja a helyzetet:

1. Az Egyesült Államok komoly szankciókat vezetett be Irán ellen, amelyek némelyike Irán központi bankját célozza. A múltban is szankciók előzték meg az USA háborúit. Az Obama kormány ezzel azt az üzenetet próbálja közvetíteni a világ felé, hogy ?ők mindent megpróbáltak a háború elkerülése érdekében?.

2. Az EU júliustól lépteti érvénybe az iráni olajexport ellen megszavazott szankciókat.

3. Az Egyesült Államok bezárta szíriai nagykövetségét és az amerikai kormány több alkalommal is lemondásra szólította fel Assad elnököt.

4. Az Egyesült Államok valamennyi diplomatáját hazahívta Szíriából.

5. A szíriai elnök elmozdításával kapcsolatban Barack Obama félreérthetetlenül fogalmazott:

?Nem az a kérdés, hogy megtörténik-e, hanem hogy mikor.?

Ez kísértetiesen emlékeztet a Líbia elleni támadást megelőző retorikára Moammer Kadhafi irányában.

6. Hillary Clinton, amerikai külügyminiszter egy ?nemzetközi koalíció? létrehozását sürgeti, a szíriai ellenzék támogatására.

7. Ehud Barak, izraeli védelmi miniszter azt mondta, hogy Irán földalatti bunkerekbe költözteti urániumdúsító üzemeit, így egy hatékony támadás lehetősége már nem sokáig áll fenn:

?Egyértelmű a világ számára, hogy Irán atomprogramja töretlen ütemben halad előre, és hamarosan immunissá válhat a támadásokkal szemben.?

8. Több jel is arra mutat, hogy Izrael az Egyesült Államok előzetes értesítése nélkül is megtámadhatja Iránt. Aaron David Miller, a Clinton korszak egyik közel-keleti béketárgyalója a következő kijelentetést tette néhány hete:

?Nagy az aggodalom, talán több is, mint aggodalom, az iránt, hogy Izrael, saját védelme érdekében, jóváhagyás, figyelmeztetés vagy akár a tudtunk nélkül is támadást indíthat.?

9. A Washington Post cikke szerint Leon Panetta, amerikai védelmi miniszter valószínűnek tartja, hogy Izrael április és június között megtámadja Iránt.

10. Moshe Yaahon, izraeli miniszterelnök-helyettes, az izraeli védelmi erők (IDF) parancsnoka kitart amellett, hogy egy Irán elleni támadás sikeres lehet:

?Egy iráni létesítmények elleni támadás lehetséges és ezt az izraeli védelmi erők parancsnokaként mondom.?

11. Mark Toner, az amerikai külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy az Obama kormány ?teljes mértékben elkötelezte magát, hogy megakadályozza Iránt atomfegyver előállítási törekvésében.?

12. Két hete tartott beszédében Barack Obama ismételten megerősítette eddigi Irán-politikáját:

?Szeretnék világosan fogalmazni: minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy meggátoljuk Iránt abban, hogy atomfegyvert állítson elő és atomfegyverkezési versenyt indítson egy ilyen labilis térségben.?

13. A DebkaFILE szerint több ezer amerikai katona érkezett, illetve van útban ?két stratégiai fontosságú sziget felé, ahonnan Irán könnyen megközelíthető.?

14. Kameini Ajatollah, iráni vezető úgy beszél, mintha az eljövendő háború eldöntött kérdés volna:

?A háború tízszer károsabb lesz az Egyesült Államokra nézve.?

15. Kameini számára úgy tűnik a háború kimenetele sem kérdés:

?A mindenható Isten ígéretének fényében a cionisták és a Nagy Sátán (Amerika) hamarosan vereséget szenvednek.?

16. Kameini egy másik nyilatkozatában kijelentette, hogy ?Izrael egy rákos daganat, amit ki kell vágni és ez meg fog történni.?

17. Bizonyos becslések szerint jelenleg 200 ezer rakéta irányul Izrael felé.

18. Egyes izraeli vezetők szerint Irán olyan nagy hatótávolságú rakéta kifejlesztésén dolgozik, ami az Egyesült Államokat is képes elérni.

19. A szíriai zavargások halálos áldozatainak száma folyamatosan emelkedik. A DebkaFILE szerint csak a február 4-i Khaldiyeh Hom kerületi támadásban 350 ember veszítette életét és további 1300 sebesült meg.?

20. Az ENSZ adatai szerint a szíriai zavargásokban eddig körülbelül 6000 ember halt meg.

21. Hom városa ma igazi háborús övezet. A Telegraph a következőket írja:

Nem lehetséges megszámolni a holtesteket az utcán vagy az összedőlt épületekben. Aki megpróbál kilépni az utcára biztos lehet benne, hogy megölik. Mindenhol orvlövészek vannak,? mondja Abdu al-Homsi, a Szíriai Forradalmi Tanács, egy Homs-i ellenálló csoport szóvivője. ?Egy öregasszonynak lelőtték a fiát. Amikor kiment az utcára a holttestért őt is lelőtték.?

22. Az oroszok komolyan gondolják az Assad kormány támogatását Szíriában. A DebkaFILE értesülései szerint ?az oroszok azzal támogatják a kemény vonalat a nyugattal szemben, hogy különleges kommandós alakulatuk egységeit (Rapid Reaction Force, másnéven Specnaz) a fekete-tengeri bázisaikon helyezték el, készen arra, hogy bármikor Damaszkusz védelmére indulhassanak.?

23. A Hezbollah tisztjei kijelentették, hogy amennyiben Szíriát megtámadják, a Hezbollah megtámadja Izraelt.

24. Még arra utaló jeleket is találunk, hogy Szaúdi-Arábia is háborúra készül. A DebkeFILE a következőket írta:

?Katonai forrásainktól megtudtuk, hogy Szaúdi-Arábia ma befejezte intenzív háborús felkészülését. A keleti tartományokban és a Perzsa-öbölben található szaúdi olajmezők, olajvezetékek és export létesítmények mentén hatalmas katonai erőket vonultattak fel, Patriot PAC-3 rakétatámogatással. A szaúdi légitámaszpontokra amerikai, brit és francia bombázók érkeztek Rijád védelmére.?

Mi történne a világgazdasággal és az olaj árával, ha valóban kitörne a háború a közel-keleten?

Irán a világ harmadik legnagyobb olaj exportőre. Az iráni szállítmányok kiesése komoly hatással lenne az egész világra.

Irán azonban ennél is komolyabb hatással lehet a dolgok alakulására, ha fenyegetését beváltva lezárja a Hormuz-szorost.

A világ olajkereskedelmének körülbelül 20%-a a szoroson halad át. A szoros lezárása egyetlen nap leforgása alatt felborítaná a gazdaságot.

Szokatlan időket élünk és minden logikusan gondolkodó ember számára egyre világosabb, hogy a közel-keleti béke reménye egyre halványabb. A világ elindult a háború felé vezető úton és egyik fél sem mutat hajlandóságot arra, hogy letérjen róla.

Egy kiterjedt közel-keleti háború örökre megváltoztatná a világot. Vajon milyen irányban?

Előző posztKövetkező poszt

12 hozzászólás

    1. Pfff….hogyne :DDD
      Góg, Magóg, Antikrisztus…mit szívtatok már megint? Én is kérek 😀

  1. Véleményem szerint ez a kiterjedt közel-keleti háború lehet az előfutára az Antikrisztus színrelépésének. Mert ahhoz hogy ez a világdiktátor hatalomra kerüljön, szerintem egy nagy világkrízis kell. Egy közel-keleti háború, amely a világméretű konfliktus kibontakozásával fenyeget, elég nagy krízishelyzetet fog eredményezni mind politikailag, mind gazdaságilag. És amikor majd ott lebeg egy újabb világháború rémképe az emberek feje felett, akkor lép színre a háttérhatalom embere, az Antikrisztus, hogy a még nagyobb vérontást megakadályozván előrukkoljon békés megoldásával a konfliktus rendezésére. Hamarosan megtudjuk mi lesz az….

    1. A te véleményed kimerűl az Antikrisztusban,az ufohivőké a Reptilián háttérhatalmak sötét munkálkodásában , másoknak pedig a tálcán felkinált sok száz egyéb teoriában és összeeskűvéselméletben.
      Mindenféle háborunak egyszerű gazdasági oka van,a propaganda gépezet azomban képes lefinomitani ezt az emberi érzelmek szintjére,ahol a logika már nem műkodik.
      Az egész közel keleti konfliktus csakis a kőolajról szól,abszolut semmi másról,mindamelett,hogy fizetett trubadurok kántálják tele mindenkinek a fejét nap mint nap mindenféle lázálombéli látomással.
      Mivel a nyugati társadalomnak égető szűksége van(létkérdés)a kőolajra a pazarló életvitele miatt,mindent bevet annak érdekében,hogy a választóplgár ne vonuljon tüntetni az utcára az energiaárak brutális emelkedése és a zuhanó életszinvonal miatt.
      A probléma az,hogy túléptűk a köolajhozamcsúcsot és ha továbbra is fenn szeretnénk tartani a megszokott nyugati életszinvonalat még több és véresebb háborut kell megvivnunk a még megmaradt fosszilis energiaforrásokért.
      Világkormány pedig nem lessz soha,a liberalista terjeszkedés leáll oroszország ,kina,és india határainál.Nincs már annyi energiája, és ideje hogy be tudja kebelezni ezeket is.Ha nincs elegendő mennyiségű kőolaj a nyugati társadalom szétesik,anarhia és belső terűleti viszályok fogják uralni.
      A fekete leves ezután következik és egy emberöltön át fog tartani.
      Ha atomfegyvert mer bevetni a nyugat,a válaszcsapás nem fog váratni magára.Minden lessz itt,csak világdiktátori uralom nem.Ahogy felemelkedés sem.
      Szenvedéssel és nélkűlözéssel teli élet vár a legtöbb túlélőre.

      1. Nem Balázs véleménye merül ki az antikrisztusban és a világkormányban, ezekről a Biblia ír, mint az emberi történelem legutolsó és legnagyobb megpróbáltatásokkal teli zárófejezetéről, amire Jézus előre figyelmeztetett bennünket, hogy ne legyünk a sötétségben és ne ragadjunk le annál, amit a szemünkkel látunk, hanem értsük meg, hogy mi történik a háttérben.

        Az egész cirkusz a kimerülő energiaforrásokról, a túlnépesedésről, a globális felmelegedésről, a világgazdaság összeomlásáról, a közleleti kardcsörgetésről, nyugat és a kelet szembenállásáról, mind az utolsó világhatalom és az antikrisztus halatomra kerülésének az előkészítéséről szól.

        A felszínen ez úgy tűnik, mintha pénzről, kőolajról, az energiaforrások megszerzéséről, az természet megmentéséről stb. szólna. Ezekről intenzíven elvitázgatnak az emberek, a nemzetek, szenvedélyesen érvelnek, táborokba oszlanak miközben a háttérirányítók gőzerővel dolgoznak azon, hogy a globális hatalmat megszerezzék és istenüket, lucifert ültessék a trónra. Ezt a Bibliában leírt jó és rossz közötti, a sátán bukása óta dúló harc ismerete nélkül lehetetlen megérteni. Aki ennek a lelki hátterét nem ismeri, annak valóban úgy tűnhet, hogy mindez arról szól, amit a hírekben látunk és olvasunk, a kőolajról stb. Sokkal többről van szó. Sőt, most már valójában csak az antikrisztus hatalomra kerüléséről van szó, mert a célegyenesbe érkeztünk.

    2. Bár az sem kizárt, hogy azért a harmadik világháború még lemegy előtte (már csak azért is, hogy a látszólagos keleti-nyugati ellentét végérvényesen elsimulhasson, no meg Ábrahám gyermekeinek is meg kellene békülniük valahogyan)… Szóval néhány méretes gombafelhő, csipetnyi biológiai fegyver, valamint egy-két partvonal átrajzolása azért korántsem elképzelhetetlen…
      Persze nem valószínű, hogy teljesen elszabadulna a pokol, talán éppen csak annyira, hogy elérjük azt a bizonyos 500 milliós lélekszámot… 🙂

      Ha technikai-ipari civilizációt szeretnének a folytatásban is, akkor a lélekszámot nem árt lecsökkenteni, hogy a “fenntarthatóság” fogalma ne legyen akkora közröhej, mint manapság. (Lassan már mindenkinek elege lesz a “fejlődésből”.)
      Ha pedig valamiféle tradicionálisnak álcázott világot próbálnak felépíteni, akkor szintén nem árthat egy kis népességcsökkentés, mivel a hagyományos eszközökkel a jelenlegi, lepusztított Föld nem igazán lesz alkalmas ennyi ember ellátására.
      Ha pedig egyáltalán nincs szükség élőlényekre, akkor sem árthat ezek számát lecsökkenteni, ez esetben feltehetően pontosan nullára.

      Mindenesetre, ha hitelesnek akarnak látszani, a mostani háttérhatalmat meneszteniük kéne. Ez egyáltalán nem lenne meglepő, tekintettel arra, hogy mennyit reklámozzák ezeket a bohócokat; nyilván a “felébresztésünk” sem egészen spontán dolog…
      Az igazi profizmus és elegancia az lesz, ha a nép örül, hogy elkergetheti a “zsarnokokat”, bankárokat és egyéb díszpintyeket, majd boldogan tapsikol a sajátjának hitt újdonságoknak, miközben már régen eldöntött dolog, hogy mindezzel a legsötétebb korszakba kezdheti meg az önkéntes bemasírozását…

  2. Az is tisztán látszik,Izrael a legnagyobb bajkeverő ebben az egészben.Hiába áll mögöttük a nyugati média egésze,ennek ellenére is észrevehető.Ez nem antiszemitizmus,mielőtt bárki ezzel vádolna engem,ezek tények.Hatalmas árat fognak fizetni ezért,amúgy elég megtekinteni a történelmüket,abból is tisztán látszik,mindig is egy nyughatatlan és sok esetben gőgös nép volt.Azt szeretnék,ha világ úgy működne ahogy ők szeretnék minden kompromisszum nélkül!Hangsúlyozom,amennyiben megtámadják a perzsákat abban az esetben óriási árat fizetnek.Ez a viselkedésük pedig bizonyára abból fakad,miszerint kiválasztott népnek hiszik magukat.Pedig ez nem így van,a bűnökért ők is fizetni fognak keményen.Ebből is látszik,nem egy bölcs nép………gőg,pénz,hatalom van fókuszban részükről.
    Amúgy nekik miért is van joguk atomarzenált tartani?Nekik lehet,másnak nem?Irán veszélyes,kire nézve?Ki mondja?Izrael és az USA.Ők miket művelnek más országban,más népekkel?Közönséges gyilkosok sok esetben.A képmutatás és hazugságok netovábbja……talán az sem véletlen,hogy a perzsák illetőleg az iszlám a Sátán birodalmának nevezi az említett országokat.Legyünk őszinték,alapjában véve valóban majdnem minden szenny tőlük jön……..ez tény.Ők lennének a jó fiúk ebben történetben?Ugyan,ebben egyre kevesebb ember hisz már.A háború 95%-ban az ő hibájuk és akaratuk lesz,de egyben ez lesz utolsó hibájuk is…….

    1. Szia Zsolt !

      Ideje volna tagasabban gondolkodni, kinoni a gyermekkorbol,bizonyitekot szerezni amiket kijelentesz, nagyon sok hulyeseget irtal, csak hogy irjal te is.
      Ideje lenne felnotte valni!!!
      Egyben igazad van-gogos es buszke nep a zsido.De mi az a zsido. Heberul zsido az =Jehud. Ami jelentese Ihud= Egyseg, Egyutt, Egy.A Jehudi az nem egy nemzet, hanem az aki a Teremtohoz imadkozik, nincsen mas Istene csak egy. Ugy ahogy az egesz vilagnak csak egy Istene van, csak kulonbozo elnevezesekkel. Az osszes vallas , egy csunya politika, mindent elforditott, helytelen valosag. Hazugsag, manipulacio. Az elso ember Avraham az osszes nemzetek apja, ahova Te is beletartozol nem igy kepzelte el a valosagot. Avraham elott nem voltak zsidok=Ihud, O volt az elso aki kezdte keresni , ki o, mi az ertelme az eletenek, honan jon, merre tart. Ez volt a Babylon idejen.Avraham volt az elso ember, aki felebredt az alombol, elkezte tanitani az embereket akik akartak csak meghallhatni ot, mik es kik vagyunk. Es mivel o az Istenhez imadkozott, es a Teremtotol kapott felvilagositast, csak egyet ismet el Abraham , innen ered az IHUD (ami nem zsido). Avraham egy kofarago volt es abban hitt, amig egy nap felebredt , osszetorte az egesz szobrait..Inen ered a zsido ami nem egy nemzet, hanem egy hit a Teremtoben, az Egyben, a tokeletesben, az orokkevaloban, aki teremtett mindent, es ural, vezet mindent es mindenkit ebben a vilagban.Ezert mondtam, hogy minden falcs, el van ferditve, nem a valos.Errol sokat kene meg irjak. Egy vallas sem mondta meg az igazsagot, de majd felfedezodik.Vegyel magadnak Kabbala konyvet , (a valodi kabbalista Baal HA Szulam) es majd meglatod a valodi valosagot, ami egy vallasnak sem tetszik, mert nem tudtak es tudjak manipulalni az embereit. Aristotel, Newton… mind tudtak heberul es olvastak es tanulmanyoztak a kabbalat.. Meg ok sem voltak benne hogy az emberiseg megtudja a valosagot es a Kabbalistak sem. Miert, mert nincsen keszen az emberiseg es nem fogja hasznalni helyesen, amelynek az alapja a szeretet, az egyseg!!!.Le volt tiltva, de ma 1995-tol mar mindenki tanulhat es felfedezheti a valosagot. (Es ez sem a mi akaratunk, hanem a Teremto akarata.) Es miert nem, mert nem volt meg az emberiseg megerve ertelmileg es erzelmileg, hogy megertse a kabbalista szavait. Es ha egy nemzet volt. akkor Te ki vagy? Tudod? Honan tudod ki voltal az elobbi inkarnacioban, vagy nem hiszel benne? De akkor ki vagy te, vagy en, vagy masok akik itelkezzenek? Csak egy a Teremtonek van joga senki masnak. De O nem itelkezik senki felett, mindenkinek szabad valasztas van!! Joban vagy roszban!!!Sajnos de fel kell nonunk a regi felfogasbol.Az Avraham idejen, Babylonban (Mesopotania) nem akart mindenki Avrahamnak hinni, egy resze vele maradt es igy lett Jehud nemzetiseg (amit az emberiseg zsidonak nevez), es a tobbi resze az emberekbol jott ki a tobbi vallas, angyalokban, istenekben hittek ….Es oket is Avraham tanitotta meg, mert csak a foldi dolgok megertesere voltak kepesek, es nem ennel magassabb dolgokban. Igy mind szetszorodtak az idok folyaman, toluk ered az asztrologia, tarot kartya es stb. De Avrahammal akik maradtak, az o csoportja az Ihud- Egyseg hite, az Egy hite mai napig is.Itt is sok magyarazatot kene irjak.
      Itt is sok minden fele tortent de ez egy hosszu folyamat, nem is lenne hely ide leirni az egeszet. Hosszu es komplikalt. Most lehet sok kerdesed van!. De aki keres az kap, vagy aki kopogtat az ajton annak kinyilik. Minden toleg fugg!!
      Tehat nagyban egy par szot irtam, hogy milyen teves a hit a zsidorol. Es mindenkit egy lebe tesz az emberiseg.Ok, eleg volt mara.
      A jovo ugy es el van mar hatarozva, mert aki teremtette az elejet az mar tudta a veget is.Tehat kezdjuk a veget, hogy :Mi az ertelme az eletednek? Ki vagy? Mit csinalsz ezen a foldon?Honan jottel? Hova mesz?…es igy eljutsz az elejere.Es ha nem teszed fel a kerdest ugy is jo, senki nem itel el senkit. Nincsen satan, es nincs itelet!! A Satan mik vagyunk egyik a masikkal szenben. A satan az Ego aki uralkodik rajtunk! De o nem akar lemondani, mert jol erzi magat benunk.. Es ha hatra tesszuk ot akkor mi marad? – a szeretet!!!- A Teremto szeretete !!!

      Szeretetel es a Teremto segitsen az utadon, vilagositson fel !.
      Suzi

      1. Köszönöm a jó kívánságokat kedves Suzi!
        Neked is hasonlókat!

        Azért összességében talán nem ártana megfeledkezni egy bizonyos Talmud nevezetű írásról,vagy a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyveiről.Nem mellékesen a gój szó jelentéséről.Persze amennyiben ezek csupán gyerekes fantáziák és nem létező dolgok,illetve a hellénekhez köthető akkor elnézést kérek:)

        Ettől függetlenül elfogadom érvelésed és bizonyos szempontból meg is értem.Viszont néha nem árt egyéb aspektusból is ellenőrizni a dolgokat:)
        Legalábbis én így gondolom.

  3. Van a Bibliában egy mindezidági be nem teljesedett prófécia, Ézsaiás 17-ben: “Fenyegető jövendölés Damaszkusz ellen: Damaszkusz nem lesz többé város, rom és omladék lesz. Ha leszáll az est, rémületbe esnek, mire megvirrad, sehol sem lesznek.”

    Ez még soha nem történt megy Damaszkusszal a történelem során. Ki tudja mikor teljesedik be a jövendölés? Azt látjuk és érezzük, hogy történelmi időket élünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend