Háborúk

Iráni és USA-izraeli hadgyakorlat egy helyen egy időben?

Forrás: Infowars.com

Irán frissen bejelentett néhány héten belül kezdődő tengeri hadgyakorlata a Hormuz-szoros közelében minden jel szerint egybeesik egy komoly amerikai-izraeli hadgyakorlattal ugyanebben a térségben, ami jelentősen megnöveli egy esetleges háborús provokáció esélyét mindkét fél részéről.

?Elképzelhető, hogy a Nagy Próféta kódnéven futó legújabb iráni hadgyakorlat egybeesik az Egyesült Államok és Izrael nagyszabású közös hadgyakorlatával a Perzsa-öbölben,? írja a Ria Novosti.

Ali Fadavi admirális, az Iráni Forradalmi Gárda tengerészeti parancsnoka tegnap este a Fars hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy az új hadgyakorlat ?más? lesz, mint a korábbiak.

Az iráni bejelentés azt követően érkezett, hogy az Egyesült Államok az USS John C. Stennis repülőgép anyahajót a Hormuz-szoroshoz küldte éppen a folyamatban lévő iráni hadgyakorlat közepén.

Irán erre több rakéta kilövésével válaszolt a hadgyakorlat részeként, utasítva az amerikai hadihajót, hogy ?maradjon távol a Perzsa-öböltől.?

A ?Megszorító kihívás 12? kódnevű amerikai-izraeli hadgyakorlat a két hatalom legnagyobb közös katonai akciója lesz, melynek célja elvileg ?a két ország védelmi rendszereinek javítása és az együttműködés fejlesztése.?

Az egyre növekvő feszültség közepette bejelentett, időben egybeeső két hadgyakorlat kísértetiesen emlékeztet a Bush kormány idején tervezett akcióra, melynek során két ál-iráni járőrhajó támadott volna meg egy amerikai hadihajót, ürügyet szolgáltatva a támadásra.

2008. januárban az amerikai kormány bejelentette, hogy perceken múlt egy iráni járőrhajók elleni támadás elrendelése, mert a kormány információi szerint az iráni hajók közötti kommunikáció arra engedett következtetni, hogy azok egy amerikai hadihajót készülnek megtámadni.

A kormány szerint az iráni hajók a következő üzenetet adták le: ?Felétek jövök. Néhány percen belül fel fogtok robbanni.? A tűzparancsot elvileg az utolsó percben vonták vissza, miközben az iráni hajók távolodni kezdtek.

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

 1. Ezt az oldalt nemrég “fedeztem” fel. Érdemes megnézni a filmjeit :

  “A megiddói csata 1″, ” A megiddói csata 2″ , ” Armageddon küszöbén”, ” A múlt napjai a jövő lapjai” – mint lehetséges forgatókönyvek…

  Érdekes az “Ítéletnap páncélszekrény” és a többi film is…

  http://www.youtube.com/user/RevealHiddenReality

  http://www.youtube.com/watch?v=oPhQ7-yyGyo&feature=related

  Mindannyian Isten kezében vagyunk,és Ő közbe fog avatkozni.

  http://nagyfigyelmeztetes.hu/2011/12/szornyu-haboru-van-keszuloben/

  http://nagyfigyelmeztetes.hu/2011/10/bankrendszeretek-osszeomlasa-az-antikrisztus-altal-volt-a-hatterbol-iranyitva/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Send this to a friend