Háborúk

Irán válasza az olajembargóra a Hormuz-szoros lezárása lenne

Forrás: Infowars.com

Ali Ashraf Nouri, az Iráni Forradalmi Gárda egyik magas rangú tisztje, a Khorasan napilapnak nyilatkozva vasárnap elmondta, hogy az iráni kormány a Perzsa-öböl bejárataként funkcionáló Hormuz-szoros lezárása mellett dönt, amennyiben az ország olajkivitelét korlátozzák vagy megakadályozzák. Habibollah Sayyari, az iráni hadsereg dandártábornoka, szintén vasárnap úgy nyilatkozott, hogy Irán nagyon könnyen meg tudja oldani a szoros teljes lezárását.

A fenyegetés Irán válasza az Európai Uniónak az iráni olajexport ellen a hónap végével bevezetni tervezett embargójára, ami az iráni atomprogram megállítását hivatott elérni.

Brüsszeli diplomáciai források szerint az uniós tagállamok elvi egyetértésre jutottak a múlt hét során abban, hogy a továbbiakban nem vesznek kőolajat Irántól, ha Teherán nem működik együtt atomprogramja ügyében a nemzetközi közösséggel (értsd: a hatalmi elittel). Az embargóról valószínűleg az EU külügyminiszterek január 30-i ülésén születik végső döntés. Az intézkedés pontos tartalma és bevezetésének időpontja még további egyeztetés tárgya.

Nouri nyilatkozatára reagálva Leon Panetta, amerikai védelmi miniszter a CBS televíziós csatornának nyilatkozva elmondta, hogy amennyiben Irán lezárja a szorost az Egyesült Államok hadserege válaszolni fog.

?Egyértelművé tettük, hogy az Egyesült Államok nem fogja tolerálni a Hormuz-szoros lezárását,? mondta Panetta a CBS-nek. ?Ez egy másik vörös vonal számunkra és egy ilyen lépésre reagálni fogunk.?

Martin Dempsey tábornok, vezérkari főnök szerint Irán rendelkezik a szoros lezárásához szükséges eszközökkel és feltételekkel. ?Nem néznénk tétlenül egy ilyen lépést és újra megnyitnánk a szorost,? mondta.

Panetta Irán atomprogramjáról és nukleáris fegyver előállítási terveiről is beszélt. ?Izraelnek és az Egyesült Államoknak közösek az érdekei ebben a helyzetben,? mondta. ?Az együttműködés a legjobb megközelítés a két ország számára.?

Előző posztKövetkező poszt

13 hozzászólás

 1. Azok a zsidók /vagy inkább álzsidók azaz a cionisták vagy hívhatjuk őket farizeusoknak is/ nem a bibliát írták hanem a talmudot.

 2. Gábor!Maximálisan egyetértek Veled! Adaware egyedül a biblia az amelyik mind tudományosan és mind a jövőt illetően hiteles és megállja a helyét.Ennyi beteljesült próféciát nem lehet előre legyártani és olyan tudományos dolgok vannak benne,amiket az akkor élt emberek nem is biztos,hogy értettek,hogy csak egyet említsek pl az,hogy a Föld kerek.

  1. Nem akarok senkit meggyőzni a biblia hamisságáról, mindenki járjon utána maga.

   Itt van pár apró érdekesség amit szerintem azért érdemes megnézni és megfontolni:

   http://www.youtube.com/watch?v=iHM79pzOy7A

   http://www.szabadgondolkodo.hu/ateizmus/vallaskritika/bibliai-ellentmondasok.php

   http://www.youtube.com/watch?v=ySqd0_A2LiQ

   Sloszár József: Biblia-ami a kulisszák mögött van c. könyvét is tudom ajánlani.

   Ősi indiai szanszkrit szövegek is tesznek említést égi városokról, repülő vimánákról. Nincs semmi meglepő abban, hogy a bibliában is van utalás földönkívüli jelenlétre. Persze ezt a nagyon szemellenzős judeo-keresztények nem hajlandók észrevenni a több évszázados agymosásnak köszönhetően melynek során beleültették az emberekbe, hogy higyjenek vakon és hogy a papok Isten megbizottai…Vicc.

   Akik egy kicsit is jártasak az ezotériában – (és itt nem azokra gondlok akik nap nap után az Ezo Tv-t bámulják és azt hiszik már is okosabbak lettek, meg nem is azokra akik a könyves boltok polcairól leemelnek egy ezoterikus könyvet kiolvassák és azt hiszik már is mindent tudnak-ezeket nevezik Exoterikusoknak) – azok tudják, hogy miért léteznek a vallások. Hogy Szaturnusz (ha úgy tetszik sátán) hozta létre a legtöbb vallást, amelyiket nem, arról meg tett, hogy azokat a vallásokat is eltorzítsa, hogy a végén őt imádják.
   Kezdetben a kereszténység az volt ami de aztán teljesen eltorzították. Ahogy a bibliát is.
   A szeplőtelenül megfogant Mária…hm ismerős valahonnan. Ja igen megvan, az egyiptomi mitológiából ismert Izisz istennő. A meghaló és feltámadó Krisztus…hm ismerős valahonnan. Ja igen Ozirisz, ugyan csak az egyiptomi mitológiából, aki Hóruszként támad fel.

   A jelenések könyve hiteles forrás? Biztos? A kabbalista zsidó elit hiszn benne, hogyha önbeteljesítő jóslatként elhozzák az apokalipszist a bolygóra akkor azzal lehetőséget teremtenek arra, hogy a megváltójuk az antikrisztus színre lépjen és uralkodhasson.

   Persze végül mindenki azt hisz amit akar, de jó lenne végre elszakadni a vallásoktól, mert azok nem mutatnak utat csak vak hitet követelnek.

   1. Kedves adaware!
    Már sokadszor hangsúlyozom én is, mások is: Ne keverd a hitet a vallással!
    Egyetlenegy verset ?elemezz? vagy ha úgy tetszik, tegyél a magadévá a Bibliából: ?Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz benne el ne vesszen, hanem örök élete legyen.?

    A többit csak ezután értheted meg. ?Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait.? Hiába írod vagy gondolod valakiről, hogy halott, amikor itt áll mellettem és én látom, ahogy beszél, mozog és él.

    Nem akarlak megbántani, de a második link standard szöveg, semmi új vagy említésre méltó nincs benne és nem ellentmondásokat sorol fel, hanem a szövegkörnyezetből kiragadott leginkább Ótestamentumi részleteket próbálja egy ügyvéd stílusában úgy tálalni, hogy az ellentmondásnak tűnjön.

    ?Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje.? (I. Korintus. 1:18)

    A Jelenések könyvével kapcsolatban pedig annyit, hogy valóban, akik Jézus halálát akarták, nem hitték, hogy Ő a megváltó, ők most is a megváltóra várnak, akinek ?e világból való királysága lesz? és ez valóban az antikrisztus lesz. Ez nem mond ellent a Jelenések könyvének, hanem pont hogy onnan lehet következtetni rá, de maga Jézus is megmondta. ?Én az Atyám nevében jöttem, mégsem fogadtatok be, ha más a maga nevében jön, azt befogadjátok.? (János 5:43) Ez lesz az antikrisztus.

 3. Nem is értem, hogyan juthattak idáig a dolgok, …kész tényként nézzük és fogadunk el mindent amit politikusok kitalálnak, pedig ezektől a döntésektől függ a mindennapi életünk színvonala….és ez már(még) senkit se zavar(?).

  1. Már hogyne értenéd,hiszen ez az egész pontosan a nyugati stilusú -pócsékló társadalom életszinvonalának további erőltetett fenntartásáról szól . A nyersanyagok lassan elapadtak és egyre kevesebb fosszilis energiahordózó áll a nyugati társadalom esztelen fogyasztásának és pazarlásának a rendelkezésére.Te sem vagy ez alól kivétel ,és senki ,aki a fogyasztásra berendezkedett társadalomban foglal helyet és használja annak szolgáltatásait.
   A kirobbanó energiaháboruk egyre kiterjedtebbek és sűrűbbek lesznek,amig végső káoszba sűllyed a társadalom és a nyugati civilizáció összeomlik.
   És ez csak azért ,mert a nyilvánvaló fenntarthatatlan gazdasági paradigmák ellenére a nyugati ember továbbra is nagylábon akar élni és kényelme érdekében nem mer szembenézni a tényekkel.
   Inkább háborúzik és erőszakkal elveszi más népektől természeti kincseiket ,
   csak azért,hogy a hülye konzumidióta polgár kényelmesen vásárolhasson a hipermarketben ,mert önfenntartásra túlságos dög és elpuhult.

   1. A háborúk, amelyben az erősebb nemzetek leigázzák a gyengébb országokat és kirabolják természeti kincseiket és nyersanyagaikat, mára már szinte nem is háborítják fel az embereket.

    Vannak országok, akiknek fegyverrel rabolják természeti nyersanyagait és vannak, akiknek a termelőerejét rabolják a gazdaságot tönkretevő, tömegpusztításra élesített hitel fegyverével.

    A nyugati ember pocsékol, kényelmes és önfenntartásra valóban képtelen, mert rendkívül sebezhető rendszerbe szerveződött, ahol milliók élnek kupacokban, két-három étkezésre elegendő tartalékokkal. Az ellátó lánc leállásával (amit kiválthat egy hirtelen fellépő üzemanyag hiány, például a Hormuzi-szoros lezárásával), már kész is a káosz.

    Ami viszont a nyersanyagok és az energiahordozók kimerülését illeti, az könnyen lehet a világot uralma alá hajtó globalisták hisztériakeltése. A zsarnokok a történelem során rengetegszer nyúltak ehhez a fegyverhez. Mesterségesen keltett hiányokkal a lakosságot térdre kényszerítették, hogy elfogadják az elnyomók feltételeivel kínált megoldást.

    A nyersanyagok és az energiahordozók kimerülése, a globális felmelegedés, a világméretű járványok, az éhezés stb. mind olyan mesterségesen keltett problémák, amikre az egyre jobban aggódó nemzetek ?globális? megoldást várnak. Így válhat valóra a globalisták terve, az új világrend, az egységes világkormány.

    Ha azonban abból indulunk ki, hogy Isten teremtette a világot és benne minket és a bolygót, amit otthonunkul adott, akkor más megvilágításba kerül ez a helyzet. I Móz. 1: 27-28 ?Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket. És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá?.
    Ha egy szerény képességű sofőr ki tudja számolni, hogy mennyi üzemanyagra lesz szüksége Budapesttől Siófokig, akkor nem túlzás azt feltételezni, hogy a teremtő Isten is tudta, hogy hányan leszünk és hogyan kell megalkotni a földet úgy, hogy az eltartson ennyi embert. Ő mondta ugyanis hogy szaporodjunk és azt is, hogy hajtsuk birodalmunk alá a földet.

    A nyersanyagok és az energia kimerülésével a globalisták riogatnak, hogy magukat nélkülözhetetlenné tegyék az általuk kínált megoldásokon keresztül, amiket olyan régóta és annyiszor mondtak, hogy az emberek java része elhitte. De Isten nem számolta el magát.

    1. A bibliát a zsidók hozták létre, méghozzá sumér eredet mítoszokból és legendákból. Erre vajon mikor jönnek már rá az emberek? Ezen a bolygón minden vallás hamis, pl. a kereszténység szín tiszta szaturnália. Minden vallás az emberek félelmeit kihasználva próbál minél több hívőt gyűjteni és elszedni a pénzüket. A vallás a tömegek ópiuma.

     A többivel viszont egyet értek.

    2. A vallásokat én sem propagálom, de a valássok elleni keserűségből kár kiönteni a Teremtőt a “fürdővízzel együtt”. Vallások ide vagy oda, egy nap az Alkotónk előtt fogunk állni, Aki nélkül teljesen értelmetlen lenne a puszta létezésünk is, aki nélkül lehetetlen megérteni az univerzum titkait és azt is, hogy most éppen milyen végjátékba fut az emberi történelem.

    3. A Biblia útmutatás az élethez és a megváltáshoz. Nélküle is eltalálhatsz a célhoz, de sokkal hosszabb és nehezebb úton. Szerintem az évszázadok során nem félelemből adta sok igaz keresztény az életét hitéért.

     ?Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.? II. Timóteus 1:7
     ?Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent, aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent, mert Isten szeretet? A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben.? I. János 4:7, 8, 18

     Ami engem illet, nem félelemből hiszek. ? A Bibliát nem értheted meg Jézus megismerése nélkül. Addig csak szavak maradnak a benne foglaltak.
     Például az oldalon található írások szerkesztéséhez is a Biblia szolgáltatja az útmutatást.

   2. ordas gólya! én is csak annyit tudok mondani, hogy nem látod jól a dolgokat.
    Már ne haragudj de azzal amit felsorolsz mintha a tv-t, rádió-t stb. hallanám. Tudnod kell, hogy az említett médiumokat, hazudnak, félrevezetnek, pszichésen manipulálnak, de nagyon. Valamelyik nap már említettem egy példát erre vonatkozóan, a sok erőszak ami közvetítenek(Hollywood, Disney ) arra jó, hogy közömbösek maradjunk a valós agressziók esetén ami elkövetnek a “szabadság” és a “demokrácia” nevében. Ha megengeded mondok egy mai példát, ami egy egy mai hír. Ma a Híradók-ba, beleértve a külföldi MSMedia-t, azt mutatják be, hogy Afganisztánba NATO(talán amerikai) katonák megöltek egy tálib harcost akit utólag úgy gyaláztak meg, hogy levizelik, miközben jópofán viccelődnek,…mindezt felveszik, arcukat nem eltakarva, a kamerára, majd felteszik a YouTube-ra. Az emberek 98%-a ezt elhiszi. Én nem! nekem a következő jön le, tudatosan megrendezték, lehet valódi katonák voltak lehet nem, akárkik is voltak, lehet maguknál voltak lehet nem(agyi irányításra gondolok). de egy biztos…megvolt rendezve…elmagyarázom….a múlt években már voltak hasonló esetek és az öt csillagos illetékes tábornokok szigorú fellépést ígértek,…voltak perek és ítéletek is, mégis időnként újra előbukkan újabb és újabb eset. 1. Azok a katonák, szerinted tényleg elvesztették a józan eszüket és lebuktatják saját magukat, mikor tudják hogy ebből nagyon nagy baj, bajuk lesz. Azt is tudják, mert ez az első dolog amire megtanítják a muszlim országban szolgáló keresztény katonákat, hogy mindig és minden körülmények között tartsák tiszteletben a muszlim vallást,..mert ellenkező esetben beláthatatlan következményei lehetnek a lakosságra nézve… 2. A nyugati média keresztény beállítottságú, igaz, ha igen? akkor miért dolgoznak olyan serényen hogy kiteregessék a szennyest, hogy mindenki megtudja? Nonsense! OK ott a YouTube-os film bizonyíték, de azt nem látja mindenki,…akkor miért. Elmondom,… hogy ily módon minél nagyobbra dagasztják a botrányt, nagy figyelmet kapjon dolog és minél több muszlim vallású ember tudomást szerezzen róla és ökölbe szoruljon a keze,…..kik ellen? hát a kereszténység ellen. A nyugati média ezzel persze csak azt üzeni magáról, hogy mi egy független, igazságot bemutató médium vagyunk, miközben valójában azt üzenik a muszlim ember testvéreink felé(akiket hasonlóan megvezetnek), hogy íme ilyenek a keresztények, ezt gondolják rólatok. Magyarul mondva egymásnak ugrasztanak két különböző vallás követőit, életben tarják a gyűlölet lángját, amit már évszázadok óta tudatosan fenntartanak.
    Az elapadó fosszilis energiahordozók elapadása kamu, tájékozódj a neten és meglátod, hogy az amerikaiknak csak Alaszkában több száz évre vannak tartalékaik, és ez csak egy térség.
    Vádolod a tékozló, kényelmes, konzumidióta nyugati polgárokat,…bocsi de senki se tehet arról, hogy milyen társadalomba, rendszerbe született, nevelkedett és hogy mit “kényszerítenek” rá azok akik keverik a kártyákat.
    Tájékozódj és ne higgyél el mindent amit a tv mond, nézz utána, hogy mit mond az alternatív média, más okos emberek akik nem szerepelhetnek a fő médiában, mert akkor az emberek elkezdenének, gondolkodni, látni és megérteni, hogy milyen buták is voltak eddig.

  1. Szó szerint. USA minden lekvárban(olajban) kanál, ezt ki nem hagyná! Már csak 1 jól kitervelt indok kell 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend