Világkormány

Az orosz elnöki poszt kihívója közös valutát akar az Unióval

Forrás: Yahoo News

Mihail Prokhorov, Oroszország harmadik leggazdagabb embere

Az orosz milliárdos, Vladimir Putyin miniszterelnök kihívója a márciusban sorra kerülő választáson az orosz elnöki posztért, csütörtöki nyilatkozatában kijelentette, hogy minden erejével támogatni fogja az Európai Unióval közös valuta bevezetését Oroszországban, hogy megválasztása esetén felszabadíthassa az ország politikai színterét.

Mihail Prohorov, a New Jersey Nets kosárlabdacsapat 80%-os tulajdonosa, a Live Journal nevű blogjában közzétett választási platformjában nem részletezte, hogyan kívánja elérni a kitűzött célt, az ?eurón és a rubelen alapuló globális valuta bevezetését,? azt azonban megígérte, hogy Oroszországot integrálni fogja a ?Nagy Európába.?

A 46-éves üzletember, aki a fém-, bank és médiaiparból szerezte 18 milliárd dollárra becsült vagyonát, megválasztása esetére azt is megígérte, hogy feloszlatja a csalás gyanújával megválasztott jelenlegi parlamentet és decemberben megismételteti a parlamenti választásokat.

Prohorov maga is részt vett a múlt hétvégi százezres tüntetésen, ami a legnagyobb tömegmegmozdulás volt Oroszországban a Szovjetunió bukása óta.

Prohorov, még a parlamenti választások előtt, egy liberális pártot is alapított, elvileg a Kreml hallgatólagos beleegyezésével, később azonban, szintén a Kreml nyomására kénytelen volt felhagyni a kezdeményezéssel.

Egyes megfigyelők úgy gondolják Porhorov egyenesen a Kreml jóváhagyásával csatlakozott az elnökválasztási versenyhez, hogy ezáltal megbékéltesse a parlamenti választások miatt feldühödött szavazókat, az igazi verseny látszatát keltve. Prohorov maga is beismerte, hogy a Kreml ki akarja használni személyét, de kijelentette, hogy kitart saját taktikája mellett és igazi változásokat remél esetleges sikerétől.

Prohorov azt is megígérte, hogy lazítani fog a politikai élet feletti egyeduralmon az országban, amit jelenleg Putyin vaskesztyűvel tart kézben, megreformálja a korrupcióval átitatott igazságügyi rendszert és eltörli az igen népszerűtlen kötelező katonai szolgálatot, és 100%-ban hivatásos katonaságot hoz létre.

?Ideje megérteni, hogy az ország sikere nem a kitermelt szén, olaj vagy fa mennyiségén múlik, hanem egy emberi értékeken alapuló és a törvények által védett rendszeren,? nyilatkozta.

?Irányelveimet az orosz hagyományokra fogom építeni, amelyek eddig csak az orosz irodalomban léteztek. Itt az ideje, hogy a politika és a közélet részévé váljanak.?

Előző posztKövetkező poszt

7 hozzászólás

 1. A Föderáció hatalmi struktúráinak bonyolultságát ti kívűlálló nyugatmajmolók, szektás primitivek nem érthetitek!

 2. “eltörli az igen népszerűtlen kötelező katonai szolgálatot”
  Egy tipikusan liberális felfogás, amely a legvégső tiltakozási eszközt, és az önvédelmet is kiveszi a népi tömegek kezéből. Így jön létre egy leuralható, legyilkolható birkanyáj

 3. Ettol az “emberi ertekekre alapulo es a torvenyek altal vedett rendszeren”-tol hanyingerem van. Putyn for president!

  1. Szerintem, ez csak annyit jelent, amit a mi miniszter elnökünk is mondott: ..” ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem amit csinálok…”
   Végül is, ahhoz is kellett “erkölcsi tartás”, hogy 20 év alatt, kb 18 milliárd dollár vagyont összegyűjtsön!
   Ezért is kell a fizetett katonaság!

 4. Vagyis Prohorov szavai összegezve: “Ha én nyerem a választásokat, hagyom szabadon garázdálkodni a zsidókat az országban, rendőr állam lesz USA mintára és megígérem, hogy az országot átjátszom a cionisták kezére” Prohorov is csak egy engedelmes csicska a sok közül akit az elit hatalomra akar juttatni minden áron mert Putyin keményen elnyomja a zsidó befolyást az országban, Prohorov pedig ezt szabadítaná fel, ez lenne a feladata elnökként. Putyin népszerűsége kb 59% körül van ha jól emlékszem, Prohorov még itt sem tart.

 5. Tisztelt Hallgatóink, Kommentár című betétünket hallják:

  ?Ideje megérteni, hogy az ország sikere nem a kitermelt szén, olaj vagy fa mennyiségén múlik, hanem egy emberi értékeken alapuló és a törvények által védett rendszeren,? nyilatkozta.

  Persze az erre előirányzott 4300 év elegendő lehet, persze csak akkor, ha az én megválasztásommal már most elkezdjük ezzel a munkát.

  ?Irányelveimet az orosz hagyományokra fogom építeni, amelyek eddig csak az orosz irodalomban léteztek. Itt az ideje, hogy a politika és a közélet részévé váljanak.?

  Azok az orosz hagyományok, melyek csak az orosz irodalomban léteztek, de az orosz valóságban nem, lehetnek olyan tradíciók, melyeket munkatársaimmal dolgozunk ki még a tél folyamán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend