Gazdasági válság, Világkormány

Az eurózóna hamvaiból emelkedhet fel az új európai birodalom

Forrás: The American Dream

Az eurózóna válsága és várható összeomlása az európai (és a világ) hírcsatornáinak vezető híre a napokban. Sok ember tévesen azt feltételezi, hogy ez az euró végét és a tagállamok korábbi, de legalábbis egy saját valutához való visszatérést jelenti. Sajnos ennek nagyon kicsi a valószínűsége. Sokkal inkább az elittől megszokott ?káoszból rend? elv újabb példáját láthatjuk. Az elitnek esze ágában sincs feladni az Európa egyesítésére és központosítására irányuló törekvéseit, sőt, a jelenlegi káosz kitűnő alkalom, hogy a jelenlegi eurózóna hamvaiból egy új ?Európai Egyesült Államok? hatalmat hozzanak létre. Az elmúlt hónapok során Európán egyre inkább eluralkodott a pánik és a félelem. Az euró ólomként süllyed, súlyos pénzügyi gondokat hozva a kontinensre és az egész világgazdaságra. Az elit számára egy ilyen kiterjedt válság tökéletes alkalmat kínál egy új rendszer bevezetésére. Megoldásként pedig nem a régi rendszerhez való visszatérést, hanem az eddiginél is sokkal szorosabb integrációt és központosított hatalmat fognak felajánlani.

Az ?Európai Egyesült Államok? csak egy kitalált név, de igen jól szemlélteti a körvonalazódó új birodalom lényegét.

Az elit azzal is tisztában van, hogy Európa országai és lakosai csak végső kétségbeesésükben fogadnának el egy ilyen megoldást. A színpad készen áll a mindent elsöprő válság elindítására. A fővonalas média mindent megtesz, hogy előkészítse a hangulatot és tudtára adja az embereknek, hogy a válság elkerülhetetlen, megoldás pedig nincs a láthatáron. A megoldás nem látható, mert ha előre elárulnák, milyen megoldásban gondolkoznak, tervük könnyen kudarcba fulladhatna.

A Telegraph a következőket írja:

?Az eurózóna összeomlása egy pillanat alatt elsöpörné az európai gazdaság felét, a 30-as évek világgazdasági válságához hasonló nyomorba taszítva a kontinenst, figyelmeztetett az Európai Bizottság elnöke.?

[Értjük az üzenetet? Eurózóna, azaz egyesült Európa nélkül a nyomor vár ránk.]

Egyes lapok már pénzügyi armageddonról írnak:

?A válság kezelhetetlenné válása miatt a politikusok tegnap este már az eurózóna feloszlásának előkészületeiről beszéltek.

Miközben az államkincstár és a brit pénzügyi vezetők a válságnak Angliára kifejtett hatásait próbálták mérsékelni, David Cameron arra figyelmeztetett, hogy eljött a közös európai valuta ?igazságának pillanata?.

Vince Cable, gazdasági miniszter ennél is messzebb ment és valóságos pénzügyi ?Armegaddonról? beszélt, miközben a brüsszeli vezetőség a teljes káosz elszabadulására figyelmeztet.?

Sokaknak nehéz elhinni, de az elit kifejezetten várja az eurózóna teljes összeomlását.

Miért?

Egyszerű. Az összeomlás végre lehetővé tenné számukra a mindig is tervezett új rendszer bevezetését. Egy pénzügyi válság, akármilyen nehézségeket hoz is, csak átmeneti állapot, az általuk megálmodott ?új Európa? viszont reményeik szerint kiállja majd az idő próbáját.

Egyre több hír jelenik meg a Nicolas Sarkozy és Angela Merkel által titokban felvetett új, sokak által kétsebességesnek nevezett eurózónáról, amelynek csak az erősebb gazdaságok lehetnének tagjai.

A Telegraph a következőket írta erről a napokban:

?Franciaország terveket sző egy külön eurózóna felállítására, amely saját egyezménnyel, parlamenttel és központtal rendelkezne. Egy ilyen lépés jelentősen gyengítené az Európai Unió erejét.?

A fenti cikk egy másik passzusa megpróbálja felkészíteni az olvasót a végső megoldás elfogadására, ami ?megerősítené az eurózóna tagállamok közötti kapcsolatot?:

?A feltételezések szerint Franciaország és Németország célja a kezdeményezéssel az eurózóna tagállamok közötti egység megerősítése, új adókon és jogi intézkedéseken keresztül, hogy megakadályozzák a túlzott mértékű eladósodást és költekezést.?

Amit ezek a cikkek nem mondanak ki, hogy hosszú távon Franciaországnak és Németországnak esze ágában sincs bárkit is kihagyni a szövetségből. Azt akarják elérni, hogy félelmet keltsenek a ?gyengébb? országban és azt éreztessék velük, hogy kimaradnak a ?buliból?, hogy nem lehetnek része az elit klubnak és ezáltal rákényszerítsék őket a szorosabb európai integráció és az általuk előterjesztett új szabályok elfogadására.

Emlékezzünk majd vissza ezekre a sorokra! A pénzügyileg gyenge lábakon álló országok, Olaszország vagy Görögország például, előbb vagy utóbb ugyanúgy része lesznek az új ?gazdasági blokknak?.

Mielőtt ez megtörténhet, a vezetők hagyni fogják, hogy az adósságválság lefusson és megtegye a kívánt hatást. Az euró valószínűleg soha nem látott mélységekbe süllyed és egy rövid időre káosz uralkodik majd Európán.

Egy nemrégiben megjelent cikk a Crackerjack Finance oldalán tökéletesen összegzi az eurózóna problémájának lényegét:

?Mára egyértelművé váltak az eurózóna szerkezetének gyengeségei. Egy 17 szuverén tagállamból álló csoport úgy döntött, hogy egységes valutát vezet be, a monetáris politika irányítását pedig átadja egy közös központi banknak. Ugyanakkor a 17 szuverén ország egymástól teljesen eltérő erényekkel, iparral, adósságszinttel, költségvetési hiánnyal, munkaügyi szabályokkal és adózási törvényekkel rendelkezik. Figyelembe véve a különbözőségeket, kész csoda, hogy az eurózóna képes volt jelenlegi formájában egy teljes évtizedig fennmaradni.?

A nemzeti valutákhoz való visszatérés helyett azonban az elit egy még szorosabban integrált birodalmat akar.

A Guardian egyik cikke Angela Merkel-t idézi:

?Angela Merkel, német kancellárasszony elmondta, hogy a helyzet igen kellemetlenné vált és a politikai integrációs folyamat felgyorsítására szólította fel az eurózóna tagállamokat. ?Eljött az új Európa megszületésének ideje,? mondta. ?A világ sebesen változik, tehát készen kell állnunk, hogy szembenézzünk a kihívásokkal. Ehhez több kell Európából, nem pedig kevesebb!??

Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke még merészebben nyilatkozott:

?Az Európai Bizottság elnöke, Jose Manuel Barroso a legújabb olasz válság kibontakozásával felszólította az EU országokat, hogy ?egyesüljenek, vagy fogadják el a megsemmisülést.? ?A gazdasági és geopolitikai rend fundamentális változásainak vagyunk szemtanúi, ami arra a meggyőződésre juttatott, hogy vagy egyesült erővel haladunk előre vagy darabokra esünk. Átalakulás hiányában Európára a hanyatlás vár. Ez egy döntő pillanat. Vagy egyesítjük erőinket vagy elfogadjuk a megsemmisülést,? mondta Barroso.?

A cél elérése és a folyamat elindítása érdekében az elit által megálmodott egyesült Európa iránt elkötelezett politikusokat ültetnek a kulcsfontosságú pozíciókba Európa szerte.

Olaszországban Berlusconit Mario Monti, egy gazdasági szakember követi majd. (Berlusconinak sok mindent elnézett az elit, de amint az eurót és az eurózónát kezdte kritizálni sorsa megpecsételődött.)

Monti a Yale egyetemen szerezte diplomáját, az Európai Bizottság tagja és a Trilaterális Bizottság európai ágának elnöke, mellesleg a Bilderberg csoport tagja.

Görögországban George Papandreou helyére Lucas Papademos kerül.

Papademos a Harvard Egyetemen végezte tanulmányait, korábban a görög központi bank elnöke és az Európai Központi Bank alelnöke, valamint a bostoni Fed vezető közgazdásza volt. Papademos szintén tagja a Trilaterális Bizottságnak.

Nem figyelemre méltó, hogy az elitista szervezetek tagjai egymás után jelennek meg a legfontosabb pozíciókban?

Milyen is lesz ez az új Európa? A Daily Mail cikke a ?Negyedik Birodalom felemelkedéséhez hasonlítja Németország európai térnyerését? és a következő igen megdöbbentő megállapítást teszi a mélyebb gazdasági integrációt illetően:

?Ez a szuverenitás teljes elvesztését jelentené azokban az országokban, melyek egykor a Harmadik Birodalom vasökle alatt léteztek 70 évvel ezelőtt.
Ne legyenek kételyeink a pénzügyi uniót illetően. Az új pénzügyi rendszer közös gazdaságpolitikát, egységes adórendszert, egységes társadalombiztosítási rendszert, közös adósságot, egyesített gazdaságot és egyetlen, közös pénzügyminisztert jelent, és valamennyi német.

Nem hangzik túl jól. Az elit azonban ezt akarja. Mint mindig, a cél most is még több hatalmat szerezni.

Egyelőre Európa lakossága nem akarja ezt az új európai ?valamit?. Ezért van szükség még több káoszra, bizonytalanságra és félelemre.

Ezért biztos, hogy összeomlás jön.

Az elit reményei szerint a válság után létrejöhet mindenkori álmuk: egy olyan új, szorosan integrált európai birodalom, amilyet a világ az ókori Róma bukása óta nem látott.

 

Előző posztKövetkező poszt

16 hozzászólás

  1. MEGINT A NÉMETEKBŐL CSINÁLNAK BŰNBAKOT!!!!EHHEZ A KÁOSZREZSIMHEZ A NÉMETEKNEK SEMMI KÖZÜK!!!!EZT A TEHNOKRATA ILLUMINATI CION SZEKTA ALJAS RENDSZERÉNEK A ZSARNOKI ÉHSÉGE EZ A ROTHSCHILD IVADÉKOK MŰVE ÉS NEM A 4.BIRODALOM HANEM A YUDEO DÁVID-CSILLAGOS BIRODALOM LÉTREHOZÁSA VAN KÉSZÜLŐBE

    1. Ahogy annak idején németek Hitler (akit pénzügyileg ugyanaz az illuminati támogatott) nemzet-szociál maszlagát is beszopták, most meg a globalo-liberós maszlagot szopogatják és terjesztik. A németeknek közép-Európa és a Balkán mindig is gyarmat volt, ahogy most a görögök is megtapasztalják ezt. Már az, hogy Merkel Kínában mennyire nyomatja Irán ellen az amerikai álláspontot, már az elárulja, mennyire híve a “rendszernek”.

    2. A németeket is valószinűleg csak használják, mint sok más országot. Itt már nem sok szuverenitása van egy országnak.

    1. Az, hogy amikor legutóbb megpróbálták, annak 50 millió halott és fél Európa rombadöntése lett az eredménye. Ha lehetne, akkor a függetlenségre és a békére szavaznék. Miért kellene egy nemzetnek a többit vezetni?

      1. “Az, hogy amikor legutóbb megpróbálták, annak 50 millió halott és fél Európa rombadöntése lett az eredménye.” Azért mindíg kettőn áll a vásár. Mo.-ot pl nem ők, hanem az amerikai meg brit bombázók, és az orosz hordák lőtték szét. A lányainkat sem ők erőszakolták meg.
        “Ha lehetne, akkor a függetlenségre és a békére szavaznék.”
        Nem lehet, mert egy kis ország sosem lesz független. Csak jobb esetben megválaszthatja a szövetségeseit. Attila sem kérdezte meg az útjába eső népeket, hogy akarsz-e független maradni és békében élni, csak aközött lehetett választani, hogy most lemészárolnak, vagy az első sorban harcolsz a hun seregben és dicsőséges halált halsz.
        ‘Miért kellene egy nemzetnek a többit vezetni?”
        Mert az erősebb vezeti a gyengébbet. Ez az élet rendje, és nincs is ezzel semmi baj. Fordítva mégsem lehetne. Nem igaz?

        1. Itt ennél kicsit többről van szó. Egyrészt a cikk nem az uniós vezetők nemzetiségével foglalkozik elsősorban, hanem a kialakulóban lévő diktatórikus birodalomra hívja fel a figyelmet, ami se német, se más nemzetiségű vezetőkkel nem jó. Az elit nem az egyes országok és emberek, hanem kizárólag saját érdekeit nézi. És az, hogy egy kis ország sosem lesz független, nem jelenti azt, hogy egyet kell érteni a fent leírt történésekkel.
          Ami pedig az erőt illeti “az Isten erőtelensége erősebb az embereknél.” – I Korinthus 1:25

          Ez összefoglalja a lényeget: http://idokjelei.hu/2011/09/a-keszulo-vilagkormany/

        2. Részben igazad van. Apám a németektől pudingot kapott 44-ben. 45-ben az oroszok meg elhajtották a teheneiket, megitták a borukat és megerőszakolták a nőket a faluban,a férfiakat pedig, akik védelmükre keltek megölték. De ha ukránok lennénk, akkor lehet, hogy a mi nagyszüleinket ölték volna meg magyar katonák. Abban a háborúban az oroszok és az amerikaiak “csak visszütöttek”, nem ők kezdték. Hitlert talán te sem mentenéd fel és az vitán felül áll hogy a németek mérhetetlen szenvedést okoztak ártatlan emberek millióinak. Az egy másik kérdés, hogy mennyi igazságtalanság és hazugság vezetett a háború kirobbanásához.

          Tudom, hogy amit én szeretnék az most még nem lehetséges, ezért írtam, hogyha “lehetne” akkor mire szavaznék.

          Ami engem illet, én nem reménykedem sem a németekben sem másban hanem abban, amiben keresztények milliói: “Mert a mi országunk mennyekben van, honnét a megtartó Úr Jézus Krisztust is várjuk, Ki ítéletet tesz a pogányok között, és bíráskodik sok nép felett; és csinálnak fegyvereikből kapákat, és dárdáikból metszőkéseket, és nép népre kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanul. Fil. 3:20, Ézs 2:4

    2. Ez a német már nem az a német… Lakossági szinten lehet, de a gazdasági-politikai vezetés a globalista rendszerurak kezébôl eszik.

  2. ha ezzel azt az életszínvonalat tudják hozni itt, mint ami Németországban, Ausztriában, Norvégiában stb van, én aztán nem ellenkezem. éppen eleget láttam a különbséget. látjuk, hogy az ütődött hazai politikai “elit” mire képes, akkor mi is a probléma? ennél kb csak jobb lehet…

    1. Az átmeneti káosz után valóban jobb lesz, de hosszú távon nagy árat fogunk fizetni érte, mégpedig a szabadságunkat.

      “Imádták a sárkányt, hogy átadta a hatalmat a fenevadnak, imádták a fenevadat is, és így szóltak: “Ki hasonló a fenevadhoz, és ki tudna vele harcra kelni?” – Jelenések 13:4

      “Olyat tesz, amilyet sem elődei, sem ősei nem tettek. Prédát, zsákmányt és kincseket osztogat híveinek.” – Dániel 11:24

      1. mindezzel annyi a probléma, hogy jelenleg az említett országokban még így is nagyobb a szabadság, mint itt…

        és ugye nem akarod azt mondani hogy idehaza meg csupa jóságból szopatnak minket? 🙂

        1. Szerintem látszólagos szabadság az. Én legalábbis így látom, de a lényeg nem is ez, hanem amiért a fenti bibliai hivatkozást is betettem, hogy a világkormány anyagi jólétet hoz majd a szegényebb országoknak, embereknek, így óriási tömegek fogják követni.

          Eddig a hitel és a fogyasztásra való csábítás volt a csali, most, hogy új szakaszba lépett a projekt új taktika és új csali kell.

          Egyébként a Biblia szerint “Ahol az Úr Lelke, ott a szabadság.” 🙂

  3. Sajnos a le írtak mind igazak de ezen nem lehet csodálkozni. Az említett hatalmak
    “rendesen” képviselik a nemzetük érdekeit, természetesen mindenek felett, mi
    pedig most kezdünk felébredni.”ébredezni” és már nem is vagyunk elég hazafiak
    hozzá, hogy felfogjuk ,hogy egy kis mutyi csak nekem mit jelent a pillanat elmúltával.
    Ma legyen jó aztán meg majd lesz valami.Na ezt most már kezdjük felfogni, hogy
    hova vezetett de még mindig megy az össznépi hülyítés, tüntetés és az éppen nem hatalmon levők erőfitogtatása az Ország ellen.No szerintem meg el kellene fogadni,
    hogy a teljes Magyar gazdaság ki lett lopva “bocs, privatizálva” és aki eddig nem
    tudott beférni annak nem jók az “esélyei”. Mi lenne ha most már Mi is kapnánk egy kis
    lehetőséget, na nem privatizálni csak szimplán dolgozni.Talán az alapot az adná,
    hogy elgondolkozunk arról, hogy az eddig privatizált vagyont kik hozták létre.
    Segítek a/ nyugdíjasok/, na mit kaptak cserébe, jól tudjuk. tehát legyenek állami vállalatok és mutassuk meg, hogy lehet világszínvonalon dolgozni. Nekünk már
    sikerült, csak kellett a vagyonunk sajnos nem a honfitársainknak. Hogy mik ezek
    azt majd a Görög példánál meglátjuk, hogy tőlük most akarják elvenni azokat amiket Mi
    most szeretnénk visszaszerezni. De itt sem akarunk összefogni hanem “szórakozunk”
    az össz, népi “tüntetős ,takarodj” népi játékunkat. Csak már nincs idő e hibák belátására, cselekedni kell. Most kellene kerekasztal, és mindenkinek avval kellene foglalkoznia, hogy az Országnak hogy lenne jobb és az érdekeinket, hogy tudjuk
    a legjobban érvényesíteni. Meg lehetne csinálni és nem igaz, hogy nem lenne
    mellette az Ország. Az MNB-ről is ki lehetne deríteni ,hogy nekünk hogy lenne
    ideális a tevékenysége, mert az IMF-nek tudjuk,hogy jó.De lehet ezt sorolni tovább
    bank,biztosító,stratégiai intézmények, stb. Nézzétek talán arról kellene beszélgetnünk
    hogy melyek azok a területek ahol lehetne állami cégeket létrehozni,milyen feltételekkel, és természetesen milyen értékrenddel.
    Mondok egy két gondolat ébresztőt. Fizetés nincs 100eft alatt”nettó”, a vállalkozás kauciót kell, hogy letegyen az estleges körbetartozás elkerülése miatt.Fizetés
    építőipar hetente,élelmiszeripar/kereskedelem/ 2 hetente, szállító ki nem fizetése
    szankció, vevő nem fizetése szankció, stb. Pályáztatás fő szempontjai, munkabér,
    létszám, befizetendő közteher , dolgozó biztosítása, sztk, nygd,befizetés, határidő,
    Garancia stb, dolgozói létszám hány százaléka magyar, /min,85százalék/ Év végi sztárlista, ki mennyi munkabért fizet, mennyi adót fizet, mennyi főt foglalkoztat,
    milyen oktatást támogat, fejlesztést ez fontos. Hogy kik hol voltak jó
    helyen és időben/ legjobb 100/ fontos de ma már inkább történelem, azt, hogy hova
    jutottak az már érdekesebb lenne és persze hogy mire fordították a szerencséjüket,
    kiket támogattak ,milyen összeggel/vagyonarányosan/.

    Na írtam egy kis gondolat ébresztőt talán érdekelt valakit.

    Üdv:
    Kereső

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend