Háborúk

Obama vajon Szíria ellen is háborút indít?

Forrás: Infowars.com

Az Obama kormány ismét háborúra készül, amit ezúttal, csakúgy mint Líbia esetében sem engedhet meg magának. A Washingtonban lejátszódó események kísértetiesen hasonlítanak a Líbia lerohanása előtt történtekhez.

?Barack Obama, valamint Németország, Nagy-Britannia, Franciaország és Kanada vezetői [múlt hét] csütörtökön a hatalom átadására szólították fel Bashar al-Assad szír elnököt,? írta a New York Times. ?Az előre megírt koreográfia szerint kivitelezett lépést több hónapon keresztül tartó tüntetések és véres megtorlások előzték meg Szíriában.?

A bejelentés előtt az ENSZ minden olyan munkatársát kivonta Szíriából, akinek jelenlétére nem volt feltétlenül szükség és számos Szíriában dolgozó külföldit is hazarendeltek.

A szír elnök lemondásra való felszólítása pontosan megegyezik a Líbia megtámadása előtti lépéssel. Február 26-án Obama elnök lemondásra szólította fel Kadhafit. Három héttel később amerikai B-2-es bombázók támadást indítottak líbiai célpontok ellen.

Kinek az eszén próbálnak túljárni a NATO vezetők, amikor burkolt célzásokkal próbálják elérni Assad távozását? Miután megígérték a világnak, hogy a Líbia elleni kampány csupán ?napokig, nem hetekig? fog tartani, a NATO erők és al-Kaidabeli szövetségeseik öt hónap elteltével sem voltak képesek elérni, amit ígértek.

Természetesen sokfelé vannak népüket elnyomó diktátorok hatalmon a világban, de érdekes módon a NATO csak azoknak az elmozdítását tartja szükségesnek, melyek országa természeti forrásokban gazdag vagy földrajzi elhelyezkedésük stratégiai fontosságú.

Olajkincsének köszönhetően, vagy inkább miatt, Líbia volt a legértékesebb gyöngyszem a sorban. Szíria esetében Dmitry Rogozin, orosz küldött arra figyelmeztetett, hogy Szíria megtámadása csupán Irán megtámadásának és egy ?kiterjedt háború kirobbanásának felvezetése?.

A háborús készülődés egyértelműen összefüggésben áll a szuverén Palesztin állam megalapítására irányuló törekvésekkel, amiről a jövő hónap során születhet döntés az ENSZ-ben. Titkosszolgálati körökben már hetek óta arról keringenek hírek, hogy az Egyesült Államok és/vagy Izrael új konfliktust készül indítani az ENSZ szavazás meghiúsítása érdekében.

Jean Rannaou, a francia hadsereg volt tábornoka, két héttel ezelőtt elmondta, hogy ?kivitelezhetőnek tartja? a Szíria elleni támadást, hozzátéve, hogy az ország nem lenne képes visszaverni a támadást, bár meg kell jegyeznünk, hogy ugyanezt állították Kadhafi Líbiájáról is márciusban.

Bár a nyugati média híradásai mélységesen elítélték Assad brutális megtorló akcióit a demokráciáért tüntetők ellen, Robert Baer, volt CIA és Alastair Crooke, volt MI6 ügynökök egyetértenek, hogy a helyzet ennél sokkal összetettebb.

?A szírek változást akarnak, de akár elhiszi a nyugat akár nem, a legtöbb damaszkuszi, aleppo-i, a legtöbb középosztálybeli vagy kereskedő illetve kisebbség szerint Assad az egyetlen ember, aki képes lehet végrehajtani a reformokat,? mondta. ?Két dologtól tartanak mindenek felett: a polgárháborútól és a nyugat beavatkozásától? Szeretnék elkerülni azt, ami Líbiával történt, mert az polgárháborúhoz vezetne,? mondta Crooke.

Ahogy Tony Cartolucci cikkében olvashattuk, úgy tűnik, a fővonalas média újrahasznosítja a Kadhafi brutalitásáról szóló beszámolókat, hogy felerősítse Assad megtorló akcióinak szörnyűségét, miközben a nyugat készen áll az újabb háborúra, az USA és az európai nagyhatalmak gazdasága pedig szép csendben omladozik.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend