Gazdasági válság, Lázongó világ

Gerald Celente: Gazdasági szükségállapot

Forrás: The Intelhub

Az utolsó negyedévi Trends Journal-ban (2011 nyár) Gerald Celente újabb bepillantást nyújt a ?jövő történelmébe? és részletesen taglalja az előttünk álló globális gazdasági, monetáris és politikai események egymásutánját és a velük járó következményeket.

Ahogyan arra már korábban is figyelmeztetett, csak idő kérdése, hogy mikor következik be terrortámadás egy nagyobb nyugati állam ellen is. Egy ilyen esemény hatása szökőárként söpörne végig az egész világon, tömeges pánikot és még szorosabb kontrollt eredményezve.

Mit jelentene egy komoly terrortámadás ma? Milyen forgatókönyvre számíthatunk?

Amennyiben a támadás egy nagyobb NATO nemzetet érintene, a hatás ezúttal globális méreteket öltene. A bankok bezárnak, az USA gazdasága és vele más gyenge lábakon álló gazdaságok összeomlanak, az arany és az ezüst ára a jelenleginél is magasabbra szökik és a már most is gyengélkedő valuták összeomlanak.

Megismernénk a gazdasági szükségállapot fogalmát. Valószínűleg ideiglenes intézkedésként kerül majd bevezetésre, a feloldás azonban elmarad (a diktátorok által elrendelt kijárási tilalmakhoz és egyéb drákói intézkedésekhez hasonlóan). A polgári szabadságjogokat felfüggesztik és különösen Amerikában, ahol a nemzetbiztonsági hivatal már most is szinte azt tesz, amit akar, igazi orwelli hatalomra tesz szert.

Mivel a bankok zárva lesznek és gazdasági szükségállapot lesz érvényben, természetesen a bank automatákból felvehető összegek és a készpénzfelvét gyakorisága is korlátozásra kerül. Ezért hangsúlyoztam több alkalommal mennyire fontos elegendő mennyiségű készpénzt tartani otthon. Bár a kormányok leértékelik majd valutájukat, ez fázisokban és nem egyszerre történik majd. Ami minket illet a Trends Research Institute-nál, nemesfém tartalékainkat nem bankszéfekben tartjuk.

Mivel a ?terrorizmus? fogalmát igen tág keretek között értelmezik és bármilyen cselekedetre vonatkozhat, ami a kormány felfogása szerint a közbiztonságot vagy a kormány infrastruktúráját veszélyezteti, a következő ?terrortámadás? jellegét nehéz lenne megjósolni. Egy bevásárlóközpont elleni öngyilkos merénylettől kezdve a nemzetbiztonság által oly sokszor emlegetett pénzpiacok elleni internetes kibertámadásig bármi szóba jöhet.

Nem kell több, mint egyetlen jól időzített, a vezető médiumok által kihangsúlyozott esemény, és könnyen elszabadulhat a pokol.

Képzeljük csak el egy pillanatra, mi történne, ha az Egyesült Államok egész területére kijárási tilalmat vezetnének be, felfüggesztenék a polgári szabadságjogok gyakorlását (ami magával vonná a fegyverek elkobzását), a dollár összeomlana és a készpénz felvételt valamint üzemanyag vásárlást korlátoznák.

Az erre vonatkozó Elnöki Rendeletek életben vannak, a FEMA (Szövetségi Vészhelyzet Kezelő Ügynökség) táborok készen állnak és 20 ezer amerikai katonát képeztek ki egy esetleges gazdasági összeomlás hatására kialakuló anarchia és polgári engedetlenség kezelésére, akik bevetésre készen állnak.

Előző posztKövetkező poszt

2 hozzászólás

  1. Gerard Celente csak spekulál, ő nem látnok. Azt mondta tavaly, hogy a világgazdaság decemberre összeomlik. Nem omlott össze. A világot Isten irányítja és az imádság nagy részben befolyásolja.

    1. Igazad van ichtys-g. A mikort nem tudhatjuk pontosan, azt viszont igen, hogy a jelenlegi bajok csak ízelítők abból, ami még a világra vár.

      “Ma zivatar lesz; mert az ég borús és veres” – Máté 16, 2-3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend