Háborúk, Izrael

Izrael Irán megtámadását tervezi

Forrás: ynetnews.com

Robert Baer, volt CIA tiszt úgy hiszi, hogy Izrael hamarosan meg fogja támadni Teheránt és a konfliktusból az Egyesült Államoknak nem lesz módjában kimaradni.

Robert Baer, volt CIA tiszt szerint, aki 21 évet töltött a közel-keleten, egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy idén ősszel Izrael megtámadja Iránt.

Baer szerint a konfliktusba nyilvánvalóan az Egyesült Államok is bele fog keveredni, veszélybe sodorva a hadsereget és a közel-keleten, sőt azon túl élő amerikaiak életét.

Baer a provokatív hangvételű ?Háttér információ? című Los Angelesi rádióműsor vendégeként nyilatkozott. Legfőbb forrásait nem nevezte meg az izraeli támadás tekintetében, de a név szerint említett személyek valamennyien izraeli biztonsági szakemberek, akik a széles nyilvánosság előtt is beszéltek arról, hogy Benjamin Netanyahu, Izrael miniszterelnöke, elszánta magát egy Irán elleni támadásra.

Bear elmondta, ?szinte bizonyosra vehető, hogy Netanyahu támadást fontolgat (Irán ellen)? és valószínűleg szeptemberben kerül rá sor, még a palesztin állam megalapítására vonatkozó szavazás előtt. Netanyahu abban reménykedik, hogy sikerül majd az Egyesült Államokat is bevonni a konfliktusba.?

A volt CIA tiszt olyan részletekről is beszélt, mint hogy a támadást ?az izraeli légierő Natanz és egyéb nukleáris létesítmények elleni támadással kezdené, hogy megbénítsa az országot. Irán ott viszonozná a támadást ahol tudja: Basra és Bagdad ellen,? szinte kikényszerítve az USA beavatkozását iráni célpontok megtámadásával.

?Az Egyesült Államok már most is azon van, hogy felmérje a potenciális célpontokat Iránban. Amiről itt szó van az egy konfliktus készakarva történő elmérgesítése, kiterjesztése, nem pedig egy előre megtervezett háború, ez pedig egy rémálomba illő forgatókönyv. Az Egyesült Államoknak nincs akkora hadereje a közel-keleten, ami alkalmassá tenné egy ilyen háború lefolytatására. Azt hiszem, hogy egy szakadék szélén állunk.?

Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

  1. Íme, izrael most megmutatja, hogy mennyire békeszerető, rasszizmusellenes és nem a hatalom a célja. Ha EU tagállam, akkor egyébként miért is van atombombájuk??? Mikor látja már be a világ, hogy a propagandájuk segítségével mindenkit eltaposnak? Sokan azt hiszik még ennek ellenére is, hogy bizony ők a jó fiúk. Amerika is így csinálja.

  2. This is not about whether Israel has the chance to win over Iran. We go out to the long-planned third kirobbantsák vh-t, because it paves the way for an attack on Iran is another world war in Iran as a strategic partner of China, if I remember correctly.

  3. Ez nem arról szól, hogy Izraelnek van-e esélye győzni Irán felett. Arra megy ki, hogy kirobbantsák a régóta tervezett 3. vh-t, merthogy Irán megtámadásával egyenes út vezet egy újabb világháborúhoz mivel Irán Kína stratégiai partnere ha jól emlékszem.

  4. Irán megtámadása Izrael számára öngyilkosság lesz! de meg is érdemlik azt hiszik nekik mindent szabad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend