Egészség, Járványok

A kérdés, amit nem tesznek fel az új E-coli baktériummal kapcsolatban

Forrás: NaturalNews

Miközben Németországban és Európa több országában egyre több embert fertőz meg az E-coli baktérium, elfelejtik feltenni a kérdést, hogy vajon mi módon vált az E-coli baktérium hirtelen rezisztensé nyolc különböző típusú antibiotikum családdal szemben majd jelent meg az élelmiszerláncban.

A mostani megbetegedéseket az E. coli O104:H4 csoportba tartozó baktérium okozza, ami általában nem antibiotikum rezisztens. A rezisztencia csak úgy alakulhat ki, ha a baktériumot ismételten antibiotikummal kezelik a mutáció előidézése és ezen keresztül a rezisztencia elérése érdekében.

Ha szeretnénk megismerni a törzs eredetét csak vissza kell vezetni az E-coli genetikai kódját és megtudhatjuk, milyen gyógyszerekkel kezelték a kívánt hatás elérése érdekében. Ezt a vizsgálatot elvégezték  és az eredmény elég érdekes képet mutat az O104:H4 csoport eredetéről.

A genetikai kód megmutatja a baktérium múltját

Amikor a németországi Robert Koch Intézet munkatársai dekódolták az O104:H4 törzs genetikai összetételét azt találták, hogy a baktérium a következő antibiotikumokkal szemben rezisztens:

? penicillin
? tetracycline
? nalidixic acid
? trimethoprim-sulfamethoxazol
? cephalosporin
? amoxicillin / clavulanic acid
? piperacillin-sulbactam
? piperacillin-tazobactam

Emellett az O104:H4 törzs különleges enzimek termelésére is képes, ami ?szuper erővel? ruházza fel. Ezt szaknyelven ESBL-nek (Extended-Spectrum Beta-Lactamases ? széles spektrumú béta-laktamázoknak) nevezik. Az ide sorolt mikrobák képesek olyan enzimeket előállítani, amelyek a 3. generációs (a kórházak által legszélesebb körben alkalmazott) cephalosporinokat (például cefuroxime, cefotaxime és ceftazidime) is hasítják, és ezáltal hatástalanná teszik.

Emellett az O104:H4 törzs két különleges gént, a TEM-1-et és CTX-M-15-öt is tartalmaz, ami az orvosok rémálma 1990 óta, írja a Guardian.

Miért félnek tőle az orvosok? Mert fertőzés esetén kulcsfontosságú szerveket támad meg és sok esetben halállal végződik.

Egy halálos baktérium létrehozása a biotechnológia segítségével

Hogyan jöhet létre egy olyan baktériumtörzs, ami nyolc különböző gyógyszerosztály majdnem egy tucat antibiotikumával szemben rezisztens, két halálos génmutánssal és ESBL enzim képességgel rendelkezik?

Erre kizárólag egy mód van: a szóban forgó E-coli törzset ki kell tenni mind a nyolc gyógyszertípus hatásának. Normális körülmények között ez nem történik meg egyszerre. Először penicillinnel kezelik a törzset majd megkeresik a túlélő kolóniákat és azokat tetracyclinnel kezelik. A túlélő kolóniák ezt követően rezisztensek lesznek mindkét antibiotikummal szemben és így szépen egyenként végig kell vinni a művelet mind a nyolc antibiotikum családdal. Tudatos genetikai szelekcióról van szó, amit laboratóriumi körülmények között végeznek egy kívánt hatás elérése érdekében. Minden biológiai fegyver így készül az Egyesült Államok hadseregének Detrick marylandi laboratóriumában.

Maga a folyamat a leírtaknál kicsit összetettebb, a lényeg, hogy egy ilyen rezisztens törzs kizárólag tudatos laboratóriumi eljárások eredményeként jöhet létre. Elképzelhetetlen, hogy a természetben véletlenszerűen megtörténjen. Például, ha a baktérium egy élelmiszerből ered (mint ahogyan ezt állítják), hogyan vált rezisztensé ennyi antibiotikummal szemben, amikor növényeket nem kezelnek antibiotikummal?

Gyakran előfordul, hogy egy törzs rezisztensé válik egy adott antibiotikummal szemben, de nem nyolc különböző antibiotikum csoporttal szemben. Eredetének egyetlen forrása lehet: egy laboratórium. Azt természetesen nem tudhatjuk, hogy a létrejött baktérium véletlenül vagy szándékosan került ki a laboratóriumból. Ezt mindenki döntse el maga.

Először betiltják a természetes gyógyszereket, majd megtámadják az élelmiszerláncot

Miközben a hatóságok a fertőzés forrását kutatják, ne feledjük, hogy az EU a természetes gyógyhatású készítmények és étrendkiegészítők betiltására és a természetgyógyászok munkájának megnehezítésére készül. Miután nem állnak majd rendelkezésre természetes gyógymódok már csak annyit kell tenniük, hogy elijesztik az embereket a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztásától is. Ez fontos, hiszen a friss zöldségek rengeteg gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek, és amíg a vásárlók hozzájuthatnak friss zöldségekhez módjukban áll természetes úton megelőzni bizonyos betegségeket.

Amennyiben sikerül elérni, hogy az emberek féljenek a friss zöldségek fogyasztásától, könnyebben rávehetők, hogy feldolgozott, egészségtelenebb élelmiszerek fogyasztására térjenek át. Az eredmény: több beteg és nagyobb igény a gyógyszerek iránt, azaz nagyobb haszon a gyógyszergyáraknak.

További fejlemények az E-coli fertőzésekkel kapcsolatban

 • 22-en haltak meg, 2600-an betegedtek meg, melyből hatszáz beteg állapota válságos, sokuknál fennáll a veszély, hogy veseműködésük leáll.
 • Annak ellenére, hogy továbbra sem sikerült egyértelműen bizonyítani a fertőzés forrását, Ilse Aigner fogyasztóvédelmi miniszter továbbra is óvott mindenkit a növényi csíra fogyasztásától. Egyben újra figyelmeztette a lakosságot arra is, hogy tartózkodjon a nyers uborka, a nyers paradicsom és a nyers saláta fogyasztásától. Jobb, ha félnek ez emberek a zöldségevéstől!
 • Az E-coli baktérium O104-es törzse véres székletet, hasmenést és vesekárosodást okozhat.
 • Eddig 10 európai országból jelentettek megbetegedést, leginkább olyan embereknél, akik Németország északi részén jártak.
Előző posztKövetkező poszt

16 hozzászólás

 1. Azért, az is érdekes, hogy “pont” egy olyan országban “tört” ki a járvány, ahol még meg tudják az emberek venni, az ellenszert!
  Gondoljatok csak a keleti piacokra. Vagy az ázsiaiakra, afrikaiakra!
  Legyek jönnek-mennek, innen-oda! Ne is gondoljunk bele, hogy honnan mennek a húsra, gyümölcsre!

  1. Köszi a linket. A facebookon oldalunkon már fent van egy ideje. Alapos és jól összeszedett írás.
   Semmiképpen sem az összeesküvés elméletek gyártása a célunk, hanem az igazság feltárása és minél több forrás áll rendelkezésre, ez annál könnyebb.

   A fő ludas ebben a helyzetben nem is az e-coli baktérium, hanem maguk az antibiotikumok, és azok túlzott és helytelen használata, ahogyan azt több hozzászóló is leírta.

 2. Sajnos az élelmiszerekkel kapcsolatos témákra nagyon érzékeny vagyok. Megadatott, hogy tudjam milyen a “normális” táplálék, így a felháborodásom az egekig ér.

  Itt általában már nem tudom megkerülni a teológia nyelvét: ami folyik, az az étel megszentségtelenítése. Van ennél ocsmányabb bűn? Bizonyos vagyok abban, hogy rettenetes büntetést fog maga után vonni…

  Hamvas Béla már a hatvanas években írt arról, hogy az élelmiszereinket “meghamisítják”. Ha ezt az egészet most látná…

  Szeretném azt enni, amit magam termelek – ez lenne a legfontosabb számomra. Ehelyett relaxfotelben ülve, emeleti lakásban pötyögök a billentyűzeten – százszor inkább kapálnék…

  Bánja a fene: inkább öljön meg a vírus, mint a tehetetlenség emésztő dühe…

 3. Paradoomer!
  Nagyon szépen fogalmaztad meg, amit magam is gondolok ezekről a dolgokról:
  “Boldogok, akik egy titkos és jól szervezett ellenséget sejtenek? Sajnos a helyzet ennél is sokkal rosszabb: determinisztikusan sodró, személytelen (a mítoszok nyelvén: démonikus) társadalmi mechanizmusok következményei halmozódnak egymásra ? feltartózhatatlanul? ”
  A népirtásos teoriákkal nem értek ugyan egyet, de e mellett azért azt nem tartom lehetetlennek, hogy katonai kísérlet szabadult el. Mindig készülnek a világvégére, a verseny csak azon megy, hogy ki tudNA gyorsabb, nagyobb és szebb világvágát okozni.
  Gondolkodtam azon, hogy honnan szedheti a tulajdonságait a baktérium és nekem a genetikai módosítások jutottak még eszembe (a fentebb részletezett szelekciós mechanizmuson kívül). Ezt mi nem fogjuk megtudni, de a kérdés az lenne, hogy a kérdéses gének mennyire idegenek az E-coli baktériumok génjeitől és ha eléggé, akkor előfordulnak-e hasonlók más baktériumokban, vírusokban.

  1. Nyilván nem fogjuk megtudni, hogy az ember által összekuszált természetből vagy egy laboratóriumból ered a fertőzés, esetleg a kettő kombinációjából, sajnos mindkét teóriának az emberi kapzsiság és hatalomvágy a gyökere.

 4. Most olvastam a Wikipédián, h valóban erről lehet szó, a hatásos ellenszere ennek az E. coli törzs leggyakoribb halálos szövődményére az újonnan kifejlesztett Eculizumab, melyet az amcsik fejlesztették ki, és szinte azon nyomban a németek engedélyeztették a náluk történő alkalmazását.

 5. Szerintem is “biológiai fegyver kísérletről” van sz, az E.coli törzs előkísérleteit már régen elvégezték az amcsi laborokban, sőt az erre a törzsre eredményesen hatő gyógyszer is készen áll..A kísérlet így az amcsiknak “ingyen van”, és az eredmény objektív, nem úgy, mint ahogyan ők szokták:néhány halálra ítélttel kísérleteznek, de valószínű, h ilyen is volt az európai kísérlet előtt..nem csodálkoznék, ha a járvány nagyobb mérvű elterjedése esetén előállnának a farbával, jó pénzért..mint ahogyan annak idején szaddam husszeinnek is adtak pár tonna mustárgázt..

 6. Az arab világban megtudják oldani háborúval a népességcsökkentést Európában viszont ez nem megy így kénytelenek járványokat elterjeszteni.

 7. Hat szerintem kiakarjak irtani europat mert ott meg az emberek tudnak gondolkozni es nem akarjak beengedni azt az elelmiszert amit amerikaban mar nelkulozhetetlen.Az amerikai emberek butak es mitsem foglalkoznak azzal mit esznek csak tomik magukba az antibiotikumos vegyszeres vitamin es asvanyi anyagok nelkuli izetlen hamis elelmiszert.Mar talan meg a kutyaeledel is jobb attol.Eszbonto mit muvelnek.Raadasul az antibiotikum mar ingyenes amerikaban!Szedjetek es legyetek jo rezistensek az antibibik ellen aztan meg ratok eresztunk egy jo kis ecolit.Rohelyes hogy mi megy a vilagban!

 8. (De akár CIA téma is lehetne persze: szét kell vágni az eurót, hogy ne legyen alternatívája a haldokló dollárnak, mint első számú tartalékvalutának, mert már mindenkinek égeti a zsebét a kamu zöldhasú. Ez a titokzatos vírus gazdasági kárt és zavart okozott abban az eurózónában, ahol már elég sok léc rezeg így is… Ha ez a helyzet, akkor lehet még ilyen kis döccenőkre számítani. Meglátjuk…)

 9. Boldogok, akik egy titkos és jól szervezett ellenséget sejtenek… Sajnos a helyzet ennél is sokkal rosszabb: determinisztikusan sodró, személytelen (a mítoszok nyelvén: démonikus) társadalmi mechanizmusok következményei halmozódnak egymásra – feltartózhatatlanul…

  Ha jól emlékszem, akkor az Egyesült Államok marhatelepein évente 36 000 tonna(!) antibiotikumot használnak fel.

  E.coli-ról (22. perctől és a következő epizód eleje a Food inc. c. filmben):

  http://youtu.be/ZJiNYVKf8dU

  Továbbá a légúti megbetegedések 80 százalékánál nem lenne szabad használni antibiotikumokat! – de ugye a gyógyszergyárak haszna, az orvosok javadalmazása és ostoba felelőtlensége…

  Sok rezisztens mikroba alakult már ki, és még sokkal több fog – szándékos barkácsolás nélkül is!

  A H1N1 más téma: tessék kérem kétségbeesni! Hol tartunk, hogy ha egy olyan nemzetközi szervezetet, mint a WHO ilyen lezser pimaszsággal vásárolnak meg? Ilyen felháborító módon merészelnek hülyét csinálni a világból – és milliárdos károkat okozni államoknak? Ez az egyetlen tény is elég lenne ahhoz, hogy apokaliptikus rettenet kerítsen hatalmába egy gondolkodó embert…

  Nem a sokszor kamu homeopátiás szerek betiltása a gond. (Már ez is egy gusztustalan üzletággá vált, mint minden, ebben a profitorientált világban.) Az a baj, hogy egy antibiotikum kifejlesztéséhez kell vagy 5-10 év. Ráadásul a gyógyszergyárak a jövedelmezőbb szerek kitalálására fókuszáltak mostanság, a könnyebb és gyorsabb és olcsóbb profitszerzés egyetemessé lett törvénye szerint…

 10. Lehetett sejteni, hogy mesterséges vírusról vagy mesterségesen manipulált vírusról van szó. Már csak abból is, hogy sertés influenza, madár influenza, most meg ez. Egymás után következnek a nagy járványok. Ez már több mint furcsa. Dehát mégiscsak a saját készítésű vírusaik ellen létrehoztott oltóanyagokból profitálnak a legjobban a gyógyszergyárak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend