Természeti katasztrófák

A Xenon 133 szétoszlása – a radioaktív izotóp beterítette az Egyesült Államokat

Forrás: Zerohedge.com

A radioaktív 133Xenon, amelynek felezési ideje 5,3 nap elérte az Egyesült Államok keleti partját is, és hamarosan valószínűleg az egész világon észlelhető lesz. (Számunkra csak akkor, ha az itteni mérőállomások ismét elérhetőek lesznek a neten.)

Ausbreitung der Wolke von Fukushima/Edelgas Xe-133/ (globales Bild)

Az alábbi animáció a Japán fölött jelenlevő radioaktív jód mozgását és kiterjedését illusztrálja:

Ausbreitung der Wolke von Fukushima/permanente Freisetzung/Jod-131

A japán tőzsdén, a Bank of Japan 2000 miliárd jenes tőkeinjekciója ellenére a határidős ügyletek enyhe emelkedés után 1%-os mínuszban zártak. Ebben az ütemben a bank mentőakciója hamarosan eléri a 100,000 milliárd jenes értékhatárt, ami még a FED standardjai szerint is tekintélyes összeg.

Jelenleg főleg a Kyodóból érkező hírek adnak okot aggodalomra, ahol a legújabb mérések szerint ijesztően magas, a megengedett értéknél 1600-szor erősebb sugárzást regisztráltak a sérült erőműtől 20 kilométerre. Emlékezzünk vissza, az első evakuálási zóna az erőmű 10 km-es körzete volt.

A Kyodo News jelenti:

A sérült fukusimai egyes számú erőműtől 20 kilométerre a normál értékek 1600-szorosát mérte a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, jelentette be hivatalosan a szervezet hétfőn.

Az ügynökség csapata által összegyűjtött adatok azt mutatják, hogy a Fukusima prefektúrához tartozó Namie városában a sugárzás jelenjeg 161 milli-sievert óránként.

A kormány az erőmű 20 km-es körzetét evakuálta és további 10 km-es körzetben arra kérte a lakosságot, hogy maradjanak otthonaikban.

Kíváncsian várjuk mikor jelenti be a japán kormány, hogy az új normál érték a régi 1600-szorosa.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend